- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen széket vegyek?
- Androidos tablet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Steam Deck
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben01
őstag
Szerintetek egy p35 ds3-ban 4x1GB 800-as Corsair twinx milyen eséllyel húzható 900-ra?(típust nem tudok mondani,az időzítések meg nem számítanak) Egy 6750-es mellett,ahol a 8x450 a várható max tuning.Ne kérdezzétek miért nem 2x2GB,nem az én gépem,nem az én döntésem.Tudom hogy tuning szempontjából az utóbbi lenne jobb.Várhatóan mennyire kell majd plusz fesz nekik a 4 modul miatt?
-
gergo19
aktív tag
Vettem 2X2Gb Corsair C5DHX-es ramot. 800Mhz 5-5-5-18-as. Kicsit tuningoltam őket amit elszeretnék érni az 900Mhz 5-5-5-20 mellett. A probléma a következő. Adok a ramoknak +0.3V v 0.4-ot 900Mhz en 5-5-5-20 mellett. Futattom az Orthost és egy fél óra után az alaplap elkezd sípolni folyamatosan, de az Orthos nem jelez hibát a proci sem meleg 68C a lap 40C a memóriák kézmelegek egyáltalán nem forrók. Mitől lehet ez? A prime95-tel is ezt csinálja semmi hibaüzenet csak sípol. A crysis alatt semmi gond, nem indul újra, nem fagy. Akkor most ez a beállítás stabil vagy nem, fog károsodni tőle a ram 24/7-ben? nem tudom merjem-e így használni.
-
laragirl83
őstag
btw, azt én nem is tudom állítani BIOS-ból...
Na utánajártam ennek, XS-en már kivesézték...:
Idézem:
[I]with the new Memset 3.3 beta 2 a new voice appears: Performance Level. It seems odd that this "subtimig" works on P35 based board but, what can we say about i965 based board? It works?
My answer at this question is yes, it works, but only with 2:3 and 4:5 memory ratios. The 1:1 doesn't work.[/I]
Szal' mind1 mire rakom, semmivel nem lesz jobb, nálam is 1:1-ben megy.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
laragirl83 #2789 üzenetére
Magas a performance level!
-
laragirl83
őstag
Ősembertől a Super Talent T1000UB1G4, micron chippes ramok...
Ezek SPD időzítések. -
Azt írtam, hogy majdnem annyiért kapsz 2GB 1066MHz-es Reaper HPC-t, mint 4GB 1000MHz-es ReaperX-et. Tehát közel azonos árért dupla annyi memó, az annyit tesz, mint közel félárat, nemde? De, hogy alá is támasszam.
2GB OCZ DDR2 PC2-8500 Reaper HPC 120ojró
4GB OCZ DDR2 PC2-8000 ReaperX HPC 140 ojró. -
gergo19
aktív tag
Mivel nézitek a memória feszültségét? Nekem everest hülyeségeket ír 2,08V-ot ír mikor 2,2V nak kéne lennie és 2,03-at mikor 2,1 nek. Valami nem jó
-
Gorneck
legenda
-
Gyuri27
félisten
válasz
Zalaymate #2781 üzenetére
Erről számos alkalommal volt szó!
Gondolom az időzitéseket auton hagytad. Ha igen kézzel állisd be az 5-5-5-18-t. Ha nem akar működni a ramnak adható 2.1v-ig. Ha így sem akkor a lap mhc feszét kell megemelni.
[link] a tuning ennél a ramnál sarkallatos kérdés. Ne erőltesd. -
Zalaymate
senior tag
Valaki válaszoljon nekem!!!!!!! [link]
-
gergo19
aktív tag
Tudom ezért csodálkoztam a rossz tapasztalatokon.
Más:Ha esetleg nem menne az új ramom 900Mhz-et csak 800-at stabilan, akkor ez jó megoldáslehet:?
A pocim szorzója(E6750) most 8X450 ha én 9X400-ban használnám akkor nem lenne lassabb a rendszer játékoknál érdekesfőleg a dolog, egyáltalán lehet így használni? A gépem az adatlapomon -
Zalaymate
senior tag
Hi!
Az a helyzet, hogy elkezdtem végigolvasni a topic-ot, de 12 oldal után elfáradtam.
RAM tuning terén kezdő vagyok!
Szóval a gépben most az adataimnál látható configba 2* 1gb 1066 -os Kingmax ramok vannak.
Ezeket szeretném valahogy feljebb tornászni, illetve lemérni, hogy most mennyin is működnek.
Ezt milyen programmal tudom megtenni? (lemérni, hogy most hogyan muzsikálnak)
Másodszor tudom, hogy az időzítéseken is lehet állítani, hogy minél jobban szinkronban legyenek. Alapból 5-5-5-18 , de az Everest a memóriaidőzítéshez azt írja ki, hogy 5-7-7-22 !Itt van, hogy hogyan néz ki: [link]
Na most ez mi? Ezek szerint ilyen időzítéssel használja a gép a ramokat?
Illetve hogyan tudom ezt az időzítést változtatni? A BIOS-ban?
+1 kérdés: Ha megpróbálnám húzni ezeket a RAM--okat akkor mondjuk 1200-ra húzott állapotban milyen változást tapasztalnék a gépen? Ez játékok szempontjából mit jelentene? (Crisys - 1680*1050- 4x-es AA) Lenne látható, érzékelhető változás?
Előre is thx!
-
gergo19
aktív tag
Ajaj akkor lehet nem kellett volna megrendelnem. Nekema proci miatt kell a 900Mhz mert így megy 3600-ot. Elégé elkeseredtem ezen a híren. Még magasabb időzítések? mennyin akarod használni? Nekem játékra kéne ott a mennyiség számít nem az időzítés de remélem az én példányom kicsit jobb lesz. A 2.3V már elég sok vagy hűtöd valamivel?
-
fiftyke
tag
Sziasztok! Milyen progival lehet megnézni, hogy hibás-e a ramom ? 1GB-s DDR2 Kingmax 800mhz-s ramot valakinek sikerült 900mhz fölé vinnie ?
-
válasz
gergo19 #2766 üzenetére
Nos, én magam egyet sem csupaszítottam le a chipig, de az általánosságban megbízható forrásnak számító DDR2-es listán látható, hogy pont a ReaperX-ek nem Micronosok. Továbbá az is mutat valamit, hogy 4GB 1000MHz-es ReaperX majdnem egy árban van 2GB 1066MHz-es nem X-es Reaperrel.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
gergo19 #2756 üzenetére
nem volt stabil azon a beállításon. egész éjjel ment a memtest86, és hibákat dobott.
de utólag vettem észre, hogy amikor biosban a ramnak +0,3v-ot adok, akkor csak 2,03v-ot kap 2,1v helyett. az a szívás, hogy +0,4v-ot adva meg hirtelen felugrik 2,3v-ra, nyomorult gigabyte.
ma éjjel megint tesztelem majd, de még nemtom, hogy 2,3v-on 5-5-5-20-on, vagy inkább maradjak 2,03v-on, de magasabb időzítésekkel. -
Hali!
Szeretnék venni 2x1 vagy 2x2gb 1066-os ramot, a lehető legjobb időzítésekkel! Feltudnátok sorolni nekem párat ill, hogy merre lehet kapni, ha ritka?
Ha ez nem jönne össze az se baj, ha tuningal ér el jó ídőzítéseket. Melyik ramokat keressem?Előre is köszi!
-
rucinho
tag
hali
lehet nem jó helyre teszem a kérdést,no mindegy!
miért van az hogy 2gb ram-ból csak 1,5-et ismer fel a windows?
van ami trükkje hogy mind a kettőt használja?
köszi a válaszokat! -
fLeSs
nagyúr
válasz
gergo19 #2744 üzenetére
Úgy tűnik, hogy stabil lesz itt a RAM, de holnap reggel mondom meg tutira.
Egyébként 900 MHz, 5-5-5-20, 2,1 V. Nem fogok neki 2,2 V-nál többet adni, mert nincs időm garanciáztatásra. Az időzítéseket lesz@rom, nem izgat az Everest +100 MB/s olvasás, az érdekel, hogy stabilan menjen, mert most ezt egy darabig nem fogom lecserélni, és kell a memó a virtualizálás miatt.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
gergo19 #2741 üzenetére
Épp a gépben van a 2x2 GB-os Corsair C5DHX kit, az alaplap Giga P35-DS3.
Most 900-on jár 5-5-5-20-as időzítéssel +0,3 V-on (gondolom 2,1V), a memtest86 20%-ig elment, tovább nem volt kedvem várni rá, majd holnap.
De sztem nem lesz teljesen stabil (5-5-5-15-ön már hibaablakokat dobott a Win). Legfeljebb adok neki 2,2V-ot, azzal már csak jó lesz. -
-
wilkyx
tag
válasz
AirBooms #2737 üzenetére
Fura.. Ez a teleír irreálisan magas piros számokkal dolog mintha nekem is rémlene, a piros az oké (be lehet állítani mikortól legyen piros, amúgy) viszont szerintem a nagy számok csak valami szenzor bug, hátha olyanok ezek a DFI-k hoyg szokniuk kell az új levegőt Egyébként cl5ről beszélünk gondolom.. és ha nem irreélisan magas akkor mennyit ír ki idle load vdimmre? a smartguardian..
-
AirBooms
addikt
Szóval: az a helyzet, hogy csak 800 MHz-en nem csinál kalamajkát a ram, minden egyéb frekin (mondjuk 960-on is) valami miatt elöbb-utóbb kékhalál, majd újraindulás. Az Asus lapban ez a ram ment 2,3 volton 1200 MHz-et 7-es perf. levelen. Ezek alapján itt is belőttem fix 7-re, de 6-on is néztem, meg 8-on, de ez tök mindegy neki. 960 MHz-et a P5K deluxe simán vitte 2 V alatt is, itt meg semmi...
Két hetes, vadiúj ramok...Ja és soxor a lap saját monitorozó progija is megbolondul, minden ablakot teleír piros, hatalms értékű számokkal, vagyis teljesen irreális dolgokat mutat.
-
wilkyx
tag
válasz
AirBooms #2733 üzenetére
Egy apróság: 2.3V biosban beállított fesz? mert nekem eleinte csúnyán droppolt, sőt terhelés közben még lejjebb esett(azóta meggyógyult mondjuk magától
):[link] de mondjuk 2.1Vvel is kéne vinnie csuklóból az 1066ot a tracernek, még egy, nem lehet hoyg a perf. levelt auton túl magasra tolja? nekem a dfi auton magsabbra rakta mindig mint a p5k anno...(bár az még egy e6750 volt)
-
AirBooms
addikt
Hali!
Nem tudja-e valaki errefelé, hogy az 1066-os Crucial Tracereim miért nem mennek (csak 800 Mhz-en nem indul vele újra a gép) a vadiúj DFI LanParty UT P35-T2R lapomban. 1066-on mindenféle tuning nélkül, mindent AUTO-n hagyva még 2,3 V-on is lefagy, majd újraindul vele a gép! Ugyanezek a ramok a P5K deluxban a szokásos 1200 MHz-et is vitte!
Írtam már a DFI topicban, de egyelőre ők sem tudtak sok okosat mondani...
Thx! -
PPSH
őstag
hi emberek.az adatimnal levo ram nem hajlando elviselni a tuningot
akarmit allitok mindig az alaplapi led C1-et ir ami a kezikonyv szerint ramra vonatkozik.most alapbol 2V-ot kap igy megy 850-et.de ha beallitom neki a CL4-et akkor mar sapka nem indul
sztetek milyen ertekekkel kellene meghajtani hogy vegre elinduljon?(de az is lehet hogy a lapom nem jo hozza?
)
-
Plutor
aktív tag
hali!
nekem Geil Black Dragon 2x1gb-s kit-m van
érdeklődnék,hogy mit bir a ram és milyen időzítésekkel.
most 800mhz 4-4-4-12-n hajtom. -
fLeSs
nagyúr
Üdv.
Ezzel a memóval
Corsair DDR2 TwinX800MHz 4096MB C5DHX
van vkinek tapasztalata? Igazából annyi érdekelne, hogy elviszi-e a 900-at?Illetve hogy tudja-e vki milyen chipek vannak rajta.
Előre is köszi. -
válasz
subaruwrc #2719 üzenetére
Általánosságban 3.6GHz-en fut a gép 9x400MHz-en, a RAM-ok 3-3-3-4-ben 800MHz-en 2.25V-n, a proci 1.4V-t kap BIOS-ból.
A lapomnak vége van az 1066-os fix NB strap miatt 430MHz környékén, a proci P5B-vel 1.6V-vel 4.1GHz környékén ment. Én léggel 3.925-ön tudtam megfogni Orthos alatt szintén 1.6V-vel. (Azért írok mindent múlt időben, mert tuninggal a saját gépemen másfél éve foglalkozam utoljára.) -
subaruwrc
félisten
amikor supertalentjeim voltak azok venti alatt is foghatatlanok voltak 2.3v-tal ezek max langyosak prime alatt.winrar kicsit jobban fűti őket de nem vészes. 2050 az durva de látom a procid is jól megy.ramjaidat milyen beállításon használod? proci mennyi feszt kap?
p35-t mit csinál cl3on? szerintem semmit, de itt nincs bug asszem mint p965-nél.meglesem nemsokára -
-
subaruwrc
félisten
1028 4-4-4-10 winrar
ez az 1gb-os teszt nem mutat sajna full stabilitást azt tudom de egy alapnak jó.
nekem most külön venti nincs rajtuk mert a procihűtőtől nem fér oda de a 38mm-es ultra kaze szellőzteti a környéküket és nem melegszenek amúgy sem vészesen. még nézek egy fokkal szűkebb időzítést de ez stabil lehet így marad. -
válasz
subaruwrc #2715 üzenetére
WinRAR-ra gondoltam, plusz azzal is célszerű tesztelni a memókat. Ha 1GB-os WinRAR bench nem forralja meg őket, akkor egy már elég stabilnak nevezhető a beállítás. Mennyire melegszenek? Nekem 2 db 80-as venti nyomja rájuk a levegőt, úgy nem okoz gondot a hő. 2.3V körül mennie kell neki a 4-4-3-8-nak. A 4-4-3-4 nem nagyon fog menni, azt egyik modul sem nagyon szeresse.
P35 profitál vmit cl3-ból? Az én 975-ösöm igazán csak szűk időzítéseken pörög jól. -
subaruwrc
félisten
ugyan.jogos
minden időzítést a lehető legalacsonyabbra rakni. elment 200%ig a windowsos memtest de utána dobott egy kéket sima letöltés közben szóval annyira nem stabil. a trd-t visszaraktam autora és 4-4-4-10re az időzítéseket.tudom hogy szeretik a feszt de nem akarom szétküldeni őket mert az egyik modul szerintem kezd beteg lenni és nem tudom 1233 5-5-5-15be használni őket 2.3v-tal sem mert egy idő után kékség van. ezért 1028on szeretném 4-4-3-8 vagy 4-4-3-4körül használi őket. az eredmények alatt winrart értesz pl? -
válasz
subaruwrc #2713 üzenetére
Megtisztelő a kiemelés.
Mit szeretnél javítani? Ugyanazok a chipek vannak a RAM-jainkon (GMH), ezen a feszen cl4-en kíváló eredmény az 1028MHz. Mennyire stabil egyébként? A GMH-król tudni kell, hogy mennek rendesen, de zabálják a feszt. Ha igazán jó eredményt akartam elérni, meg kellett őket küldenem 2.5 - 2.6V-vel, de ezt persze ne javaslom. Nem tudom milyen eredményeket ér el a konfigod ilyen memória beállításokkal, de én megnézném 5-5-5-15-ben mit mennek. Nekem 1270 körül volt végük, igaz az enyimek hivatalosan 1000-esek.
-
subaruwrc
félisten
nah látom elég nagy az élet errefelé.
1028 4-4-4-4. így mennek most a ramjaim. az eredményt a képen látjátok és arra kérnélek titeket ( főképp Jorus kollegát) hogy mondjátok el mivel tudok javítani rajta.
kössz előre is. -
apro
senior tag
válasz
Csapi007 #2710 üzenetére
hali
az a Cpu fesz az 1.35v, igen de az 6750-es proci a tiéd hez nem értek!!!! ki kell kisérletezni de 1.5v felé ne mennyél.
Hogy a ramod fog e menni(1200Mhz-n)? ezt nemtudom,nekem Geil 9500-1000Mhz-és megy 1200Mhz-én 2.3v-al (a 800-asok csak 960-ig birták)
a 800-as két lem hogy menne 1200-at (ha 960-at megy is a ramod azt is csak 5.5.5.18.as idözitésekkel)ami egyáltalán nem biztos, de 900-at minden zokszó nélkül kel menni 4.4.4.12.4i.döz.-en
hali -
apro
senior tag
hali még egy ahoz hogy az idözitések,beállitása
és a ram nak a volt kell. Föleg a Geil-nek
ime [link]
De viszont az is igaz hogy saját maga dönti el mindenki, ekora fesszel járatja a ramoket
hali -
Larry303
addikt
válasz
Szatesz #2682 üzenetére
a formula biosában a transaction boosterként található kapcsolóval tudod változtatni a static read control delayt, vagy performance levelet -nevezzük ahogy akarjuk- ez okozza az eltérést az előző méréseidhez képest... 800mhz környékén 6-7 körül fogsz jó eredményeket kapni, viszont 1000mhz környékén már vszeg csak 10es érték felett lesz stabil...
legjobb ha leteszteled, melyik verzio lesz a jó neked...
szvsz kevés fesz 800mhz plevel 6 cl4 ben elég jó választás...persze ha nem elég akkor, mehet az 1000Mhz+ csak sztem nehezebb lesz stabilra belőni, és nem fogod nagyon érezni a különbséget... -
apro
senior tag
válasz
Csapi007 #2705 üzenetére
hali nekem
igy mennek a ramok 5.4.4.12.2t id. és simán már vagy 6 hónapja 2.3V-vel semmi gond vele
az idözitésekkel probálkozzál
itt van kép is roluk
hali[link]
ui: reagálva arra hogy a gyári adat nem mérvadó van 2X1GB Geil 9500-as pár és 2.3v-all a (gyári ) idözitéssel 5.5.5.18. 1200MHZ-én mennek, de KELL HOZZÁ A 2.3.Volt
hali -
Ősember
őstag
válasz
szatek1987 #2701 üzenetére
hello
tuningot nem lehet megjosolni. a legjobb, ha kiprobálod magad:kárt nem igazán okozhatsz szimplán az idözitések állitgatásával, csak a fesz emelésével.
-
Pero
senior tag
válasz
szatek1987 #2701 üzenetére
nálam amikor kingmax memók voltak, akkor azt tapasztaltam, h a cl4es időzítést(4-4-4-12) nem bírták, és cl5 el ahogy említetted is mentek kicsivel többet mint 1000Mhz. Ezek konkrétan a mars szériából voltak.
-
szatek1987
csendes tag
Hali
Van X2 4000+ procim, 2*1 GB DDR 2 800 as Kinmax ramom aminek az időzítése 5 5 5 15
azt szeretném kérdezni hogy mennyire állíthatom még az időzítést hogy a ram stabilna mennyen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest