- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
DubaiMafia #398 üzenetére
1. Kiveszed, megnézed (ez a tuti).
2. Everest valamelyik verziójával.
3. Az is fontos, hány memória slot van (üresen) a fejlesztéshez. -
DubaiMafia
csendes tag
CSáó!
Kicsit lehet lamer a kérdés de csak felhasználó vagyok nem szakértő (azokat én keresek) Szóval rendelkezem egy 2002-ben vásárolt desktop géppel ami igen csak le van maradva technikailag (P4 1800, stb..) de most kicsit bövitgetem mert anyámnak jo lehet még. Az érdekelne hogy hol tudom megnézni a benne lévő memória méretét/tipusát hogy milyet kell bele vennem? (xp prof. fut rajta)
Kösz
Üdv. -
-
Brumi˘
addikt
Létezik az hogy az Abit AB9-PRO lapom nem bírja a Super Talent T800 as ramokat 1000-en 4-4-3-8 időzítéssel?
-
zsámoly
tag
Üdv.
Kingston 667 jelenleg 800-on megy. A procit szeretném még 200Mhz-el húzni, csak akkor már 867Mhz-en fog menni a mem.Az időzités most így néz ki 5-5-5-15. Ugy tudom ha visszaosztom az időzitést ,csökken a mem. órajele.A kérdésem az, hogy kell a visszaosztást csinálni? -
szab.tam
nagyúr
én az l1 copyn, és az l2 adatokon akadtam ki.... a 6000+-om l2 adatai mindenhol kb a fele a tiednek. kemény. az l1 copy 117, nekem 44. ennyit az amd ''csúcsprocesszoráról''...
viszont a mem írás 7462 kifejezetten alacsonynak tűnik.
ti mivel szoktatok win alól mem megbízhatóságot tesztelni?
ja, most nézem persze, 4 mega l2-d van.....
[Szerkesztve] -
válasz
DubaiMafia #368 üzenetére
a notebook esetében én is hasonló problémával küzdök (2 * 512 mb 667 van most a gépben) és 2 * 1 gb 667 fog kerülni bele. jobb ha 2 db egyforma van benne, mindegy, hogy hány gb dolgozik a notiban...
-
nándika
aktív tag
Na srácok kezdésnek
[link] -
DubaiMafia
csendes tag
Csáó everyone!
Segítséget szeretnék kérni valakitől aki otthon van memória témában: Laptopomban jelenleg 512MB DDR2 667Mhz van. Kicsit gyorsítani szeretném a vast. Melyik jobb választás (melyik eredményez nagyobb hatást a sebességben):
1. Kingston (de a márka mindegy, csak ideírtam) 2x1024MB, 667 vagy 800MHz és így kapok 2048MB memóriát, mivel az 512-es kikerül,
VAGY
2. Kingston 2048MB 667MHz (ebből nem veszek 800-ast mert baromi drága) és így kapnék összesen elméletben 2560MB memóriát. 667mhz-n.
Melyikkel járok tehát jobban? A segítséget előre is köszi, úgyhiszem itt talán akad pár hozzáértő ha már prohardver.hu a cím, mert más fórumokon csak nagyszájú hozzá nem értő okosokkal találkoztam.
Peace -
Vandit.
addikt
ez a ram jobb,mint egy Geil Ultra?
2x1024MB DDRII 800+ A-DATA Extreme Edition -
Zin
őstag
?
-
Zin
őstag
Geil markaju ramok jok?
Olyat hoz a pali Corsair nincs alitolag.
Szal megeri?800Mhz-esrol beszelek!
Csumika -
Bagira01
veterán
Az a-data ee 800+ ramok mekkora fesz mellett mehetnek 1000Mhz-n cl4-be? Az i975 chipsetben jobban állítható-e a memfesz mint a 965-nél?
-
Brumi˘
addikt
Hy all!
Ram vásárlás előtt állok és segítséget kérnék mit vegyek?
A-Data 800+ EE 2×1gb kit vagy Supertalent T800 2×1gb kit?
Tuning fontos szempont. A geil párosom pedig megy haver gépébe. -
Buldozer99
senior tag
Aztán végül 1175mhz lett
5-5-4-7 és 2.2V maradt!
[link]
Ma még megnézem 2.25V majd 2.3V, időzítésen szerintem maradok!
Crucial Ballistix powwa
[Szerkesztve] -
Zájec
veterán
azon az oldalon ahol a cpu-t is.. nálam van olyan hogy N/B STRAP és
utána a PSB... 533 , 800 .1066.. tökjól lehet variálni.. utána állitod a memoét
533 , 667 , 800 ...
mod :#343) shteer : de piszkáld még ! pls. 1000-t kell mennie..
nálam a 667mhz kingmax H-s (2x512) nem megy 1050-nél többet.
[Szerkesztve] -
tibz03
őstag
szasanyi: Tisztázzuk a dolgot: Leírtam, hogy Q6600-hoz kell a RAM, ami Asus P5KC-ben lesz. Erre megkérdezed, hogy milyen procim van.
Érted már, hogy mi az ellenvetés?
Egyszerűbben nem tudom elmagyarázni, hogy teljesen új gépet veszek, és eztért lényegtelen, hogy jelenleg egy AMD 2500+-om van egy nForce2-es Gigabyte alaplapban, de tessék, most leírtam. Ennek fejében gondolom, most homlokegyenest más kell majd a Q6600 mellé...
Ribi: Nektek meg az nem tűnt fel, hogy (újra leírom) lényegtelen, milyen procim van, mert nem emellé lesz berkava az új RAM, mégcsak nem is ebbe az alaplapba, de úgy tűnik, hogy már ketten is félreértettétek, annak ellenére, hogy ezt ezelőtt már 2-szer is leírtam.
Qru: Köszönöm a segítőkész leírást (és a többieknek is köszönöm, akik segítettek), végülis Corsair 800 MHz CL4 lett belőle.Remélem, jól válaszottam. Egyébkéne a KingMax-ot már csak azért sem mertem megvenni, mert féltem attól, hogy esetleg nem támogatja a lap. (Nem volt a támogatott RAM-ok listájában)
-
Buldozer99
senior tag
Nah srácok most tesztelem a ramomat
, 1186mhz 5-5-4-7, 2.2V!Majd nyomok be képeket!
-
Qru
MODERÁTOR
Tuning nélkül a 1066-os is 800-on megy mert ez a szabványszerinti leggyorsabb ramsebesség. Az ennél gyorsabb moduloknál a különbség az, hogy a gyártó szavatolja, hogy a modul képes 1066MHz-en menni. Tehát ha nem húzod akkor semmennyivel nem leszel előrébb mint a 800-as modulokkal.
Az időzítéseket is nézd+, mert azért az sem mindegy, bár a sávszélesség sokkal többet számít (vagyis hogy milyen gyors a ram). Ha full alapon használod akkor szint ez is mind1, mert észrevehtő különbség nincs a valós alkalmazások terén. Mert az alapidőzítés általában 5-5-5-15/18 szokott lenni, és utólag kell (pl) bios-ból állítani az időzítést. De az már félig-meddig tuning.
Pl én is alapon hajtom a gépem, hiába CL4-es modulom van, akkor is alapon CL5-ön megy. Logout blogomon van 1cikk kimértem, winrarban mennyit számít az időzítés. Hát nem olyan sokat...
Szóval, ha nem húzod és egy árban van akkor Corsair. -
szasanyi
félisten
Messze állt tőlem a ''nekem esel'' módszer, én csak segíteni akartam. És nem
lényegtelenek az olyan körülmények, mint pld.: milyen a proci, milyenek a gyári
időzítések, és az sem mekkora a tuning potenciál.
Még akkor sem, ha most nem használod ki! Egyrész kb. uo. árban kaphatsz jó
tuningpotenciállal rendelkező RAMot is, és akkor érdemes inkabb azt venni.
Sosem lehet tudni, hogy később nem használod-e, esetleg nem jelent-e előnyt ha
majd eladod.
RAMot nem elsősorban a neve alapján kell választani, te meg azt vártad, hogy a
felsorolt RAMok küzül, válaszként kapsz egy nevet. Igaz, azt is meg kell fizetni
de ami fontos az órajel és az időzítések, és az esetleges túlhajthatósági hajlam
amit elsősorban a memória chipek fajtái határoznak meg. Az sem mindegy, milyen
feszültségek tartoznak ezekhez. De lehet, hogy ezt mind fölöslegesen írom le itt,
mert neked az lesz a segítőkész f@sza gyerek, aki ennyit ír pld.: Corsair. -
Overlocker
veterán
2*1GB Teamgroup Xtreem 800 CL4-4-4-10 eladó, nálam, akit érdekel pü!
-
tibz03
őstag
válasz
szasanyi #332 üzenetére
Nem lényegtelen, hogy milyen a procim?!
Figyi, leírtam az elején: Q6600-os mellé kell RAM. Jelenleg AMD 2500+-om van, szerintem ez most teljesen mind1, mert az egész gép cserélve lesz.
És csak annyit kérdeztem, hogy emellé a proci mellé melyik RAM-ot javasoljátok, te meg itt nekem esel. -
tibz03
őstag
válasz
szasanyi #330 üzenetére
Igen, CL4-es, de ez miért fontos, ha úgysem tuningolom?
Nincs semmilyen procim, illetve van: AMD 2500+-os. De ez lényegtelen a kérdésemhez nem kapcsolódik, csak annyi a kérdésem, hogy melyik RAM-ot vegyem?Gyors válasz kéne, mert már fel kell hívni őket, hogy holnapra rendeljenek!
Eddig 2:1 a Corsair javára.
Szerk.: Qru, nem pontosan akkor nem mind1, hogy milyen gyors a RAM, ha nem akarom tuningolni?Mert ugye a tuninggal a sebességét húzom fel, de ha eleve 1066-os, akkor nincs rá szükség. Vagy rosszul tudom?
[Szerkesztve] -
szasanyi
félisten
Corsair milyen, CL4-es? Mert a GeIL Ultra 800 igen. És gondolj arra is, hogy
ha C2D procid van, az alapon most 266/800 de ha új procira cserélnéd, akár
később is, ot 333/1000 lesz a jelenlegi beálításokkal alapon.
A Kingmax nem rossz, és az az előnye, hogy tutira megy annyit. -
tibz03
őstag
Sziasztok!
Egy Q6600-as procihoz és Asus P5KC alaplaphoz milyen RAM-ot ajánlotok az alábbiak közül (tuninolni nem szándékozom):
- 2 x 1 GB Kingmax 1066 MHz
- 2 x 1 GB Corsair 800 MHz
- 2 x 1 GB Geil Ultra 800 MHz
Ezek nagyjából egy árban vannak (23-25 k). Mindenképpen ezek közül kell választanom.
A kérdés szóval az, hogy vegyem inkább a gyorsabb, de kevésbé márkás Kingmaxot, vagy a lassabb, de márkásabb Corsairt? (A Geil-ben nem igazán gondolkodom, de odaírtam, mint lehetőség.) Még egyszer felhívom a figyelmet: tuningolni nem szándékozom, tehát az ''alap-teljesítmény'' a fontos számomra.
A válaszokat előre is köszönöm! -
Buldozer99
senior tag
[link]
Leálítottam mert megyek aludni,kicsit had pihennyen,holnap magasabb órajelen fogom tesztelni,de sokkal tovább!2.2V-on maradok egyenlőre!
[Szerkesztve] -
shteer
titán
1 hónapos szünet után nekiláttam a ramtuningnak mert bosszantott, h a múltkor nem nagyon akartam 800 fölé stabilan mászni az eksztrémedisön ramok
hosszas beállítások sorozata után most 938-on tesztelem (proci fsblimites 375-nél, ez pedig az 5:4 aránnyal jön ki - 938 után 1250 a következő szint) 4-5-5-12-8-30-8-8-8 időzítésekkel
fut a teszt, holnap jelentkezem -
Qru
MODERÁTOR
Ramnak adjál még egy kis plusz feszt, de ha 2,2V-nál sem lesz stabil akkor ott van a ramod vége kb. Estleg még időzítésekkel játszhatsz mit bír, de inkább a sávszélesség számít mint az alacsony időzítés. Viszont ha visszaosztva sem megy tovább a tuning akkor vagy a lapod vagy a procid fsb limitjébe ütközöl, amin nem lehet javítani (max ha kicseréled őket
).
4200+-tól azért nem olyan rossz 2,6GHz. Az enyém anno nem mnet csak 1,5V-al 2600-ot felette meg már nem igazán ment, így nem is erőltettem a dolgot. -
katt777
félisten
Köszi. Próbáltam már, próbálkozom is, itt a RAM tuning miatt érdeklődtem, hátha lehet rajta csiszolni. Nem fizikailag.
Most éppen 1950XT topicban diskurálok, az X2-ben ugyanis VGA a téma. Kissé keverednek a dolgok.
Csak a körülményeket ismertetendő írtam a proci beállításokat. -
katt777
félisten
Hi!
Tudjátok, hogyan lehetne a 4200+ procimat stabilan 2600 MHz fölé húzni? 2700-nál elszáll a tudományom, és rendszer néha akad. 2600-on viszont nem kell visszavenni sem RAM-ból, sem HT-ből, és + fesz is alig kell a RAM-nak (+0,5 V, procinak azért kell 1,4 V), szóval lehet hogy összességében így szalad a legjobban.
RAM időzítésekkel lehet-e valamit nyerni (esetleg stabilitást)? (2700-on vissza kell vennem a RAM-okat 667-re, mert 800-as alapon a 980 MHz-et valamiért (?) nem bírják.) A RAM fesz emelés nem segít, és a HT csökkentés sem. Vagy a CPu a ludas a dologban? -
sziro74
csendes tag
Ha valaki nem tudja milyen ramot vegyen: [link]
Nem a legfrissebb ram teszt, és sajna nem angolul van, de a számok magukért beszélnek.
-
hülyegyerek
addikt
válasz
laragirl83 #292 üzenetére
Akkor valószínű,hogy a ninja mellé még úgy se férne be...hát mindegy,akkor marad a hr-07.
-
szab.tam
nagyúr
920-on meg pláne, gondolom... a biosom marha béna, a ram fesznél auto, normal, high, ultahigh van. everestben meg tudom nézni, hogy mennyi a tényleges hozzájuk tartozó leadott fesz? és ha igen hol, mert nem lelem. mert itt ugrálok, aztán kiderül az ultra high sincs sehol sem...
[Szerkesztve] -
-
szab.tam
nagyúr
Gorneck23, szasanyi
ok, értem.
de akérdés fennál: szerintetek 920 mhz-en milyen időzítét lehet kihozni belőle? mert ha csak 4-4-4-12-t, akkor nem éri meg. van sokkal olcsóbb is, ami viszi.
Szasanyi! neked nem egy bukósisak vaolt a jeled? hová lett???? 8800 gts-edet hozzák már?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen TV-t vegyek?
- Politika
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bundle topik
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ford topik
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- HyperX 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 Predator
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz
- Eladó 2 pár KINGSTON FURY 64GB Beast RGB DDR4 3600MHz CL18 Memória KIT
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest