- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Egérpad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zájec
veterán
attól függ , mit értünk "rendesen" alatt.. most hagyom igy,, és ha 1hétig nem dob kékhalát meg stb.. akkor jó.. hiába dob ki az orthos..
mindenesetre szerintem elégedett lehetek , hogy ennyire összejött a dolog..
4db-al nehézkes a tuning... én azért egy +200mhz-t kihoztam belölük... -
Zájec
veterán
végül is igen.. de mégse:
a játék alatt megy szépen, a win is szereti..a 3dmark is lefut..
nem fagy ki , igy jó nekem..( nem az othossal játszok úgyse )
de ha ráküldöm az orhost: tegnap volt amikor több mint 1óráig ment hibátlanul..
következö alkalommal ( semmit nem állitottam ) meg 2perc után kidob..
szóval hagyom ezt az orthost..legalábbis a 4-es fogat tesztelésénél...
ha a hétköznapokat birni fogja akkor ok.. és eddig hibátlanul birja.. -
Zájec
veterán
adtam még délelött az MCH és ICH-nak is pluszt..
stabilabb lett töle.. nemdobott kékhalált, de az orthos nembirta...
1:1... az túl kevés lenne a 700mhz..( bár cl4be annyira nem )
a proci 350-360fsb felett nemstabil, az a limit ( kiteszteltem )az elöbb rosszul irtam a másodikat..
8x350 : 2.8ghz PSB1066 (4:5) 875 mhz ( nempedig 900 )most meg megy az orthos 1 órája...
ugy ahogy az elöbb nemment..
kezdek belefáradni ebbe az orthosba.. lehet több lap-feszt adtam
mint korábban.. most valmiért nem dob ki..u.i: mostanáig... 1óra 15 percet birt... ez már haladás
-
Zájec
veterán
szedjem ki? miért:: már külön leteszteltem.. 960mhz-ig terheltem az orthos-al..
előfordul, hogy a slotok sem egyformán működnek
hasonló észrevétel volt már.. a következöt tapasztaltam::
ha ez a felállás 1gb-512mb-1gb-512mb sorrend akkor alig akkar menni a 4db
csak alapjáraton és környékén...
de ha 512mb-1gb-512mb-1gb.. a felállás akkor már beindul a tuning
egészen eddig... -
Zájec
veterán
szóval : 667mhz Kingmax 3GB ( 2x512 és 2x1 )
külön -külön mennek 1050 és 960 -t, végre... ezt beteszteltem300fsb x 8 (2.4ghz) PSB1066 (2:3) 900 mhz a ramoknál.. ezen orthos stabil..
350fsb x 8 (2.8ghz) PSB1066 (4:5) 900 mhz a ramoknál.. orthos kidob..
a procit 2.8-on már teszteltem eleget... az bizti birja...
tahát a Ram miatt dob ki... de miért mikor ugyanúgy 900-on megy? -
Qru
MODERÁTOR
Sok időm még nem volt próbálgatni: [link] (kép: [link])
A melegedős proci nagyon kedvemet szegte tuning terén.De majd próbálom feljebb nyomni a szorzót, hogy mit megy 1000 környékén. De olvasgatva a fórumot másnál (is) szépen muzsikálnak a T800-ak.
(már vannak T1000-ek amik CL4-esek 1000-en, az már pöpec...) -
eXodus
őstag
-
Elvileg azokon is GMH-k vannak, mint az én moduljaimon, tehát nagyjából ugyanannyit bírhatnak. Nálam a 2.65V BIOS fesz terhelés alatt olyan 2.55 - 2.57V valós fesz lehet, ezzel még elvannak (többet meg nem lehet adni a lapommal), ellenben, ha huzamosabb ideig futnak ien feszen (mondjuk 15-20 perc már annak számít, ahogy tapasztaltam), utána hajlamosak megkergülni. Volt, hogy csak az egyikkel indult a gép, és csak 2.4V BIOS fesz fölött vitte a tesztek után az SPD beállításokat, ami először hajmeresztő volt, mert azt hittem, elpatkolt vmeik chip. Azután észheztértek mindig. Tapasztalataim szerint az én chipjeim durván 10 percig futnak parajelenségek nélkül ien magas feszen gond nélkül.
-
Qru
MODERÁTOR
Nah akkor meg is van hogyan fogom újrahasznosítani a stock coolert! Ha lesz időm hnap megcsinálom, LAN party előtt pont jól jönne egy kis extra fuvallat.
mod: Amúgy mennyire hűti le? Már mint mennyire hatásos érzésed szeritn? Szabályoztad vagy 2000rpm-en tolod?
[Szerkesztve] -
szab.tam
nagyúr
hát pedig sajna ez volt a tapasztalatom, csinált ilyet az egyik verzió biza'... ha nagyon kíváncsi vagy rá, melyik tette ezt velem, akkor előkukázom, de az valahova nagyon mélyre eltemettem. még a ddr1-nél látta a húzást, de a ddr2-nél már nem, és valami elképesztő hülyeségeket írt ki. nem tudom mi volt ez, valszeg valami ősrégi verzió. a friss példányokat mindig harmadik nekifutásra keresem csak meg, pedig már sokadszorra szívok emiatt mostanában. nem tanul a gyerek...
de köszönöm, az v1.70 tökéletesen műszik!
lefutott hiba nélkül. nem kínoztam többszöri futtatással, mert még mindíg nem tudtam kinyomozni, hogy valójában mennyi feszt kapnak a ramjaim. már írtam az asrocknak, hogy náluk hány voltot jelent az ''ultra high''... -
szab.tam
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest