- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
VinoRosso
veterán
a ram sokmindentől beszarhat, nem feltétlen csak a tningtól Az én cruicaljaim közül is beszart 1, a másik modulnak meg senmmi baja ugyanabból a kitből. És én 1,8V-on járattam 800-on cl5ben kb 3 hónappon keresztül, miután beszart. Előtte 8-10 hónappal meg kapott 2,4V-ot is PI alatt, és semmi baja nem volt. De 24/ben is a max fesz amit kapott az 1,9V volt 1066on a nyakában egy XTC vel. Úgyhogy nem lehet azt mondani, hogy meg lett ölve, egyszeráen csak megfingott az egyik modul. Van ilyen.
-
VinoRosso
veterán
válasz
rucinho #3150 üzenetére
hát nem tom ezek a geilek... azt irják hogy 2,4V a recommended voltage, nekem volt egy 800+os Ultrám, annak is annyi volt, aztán használtam 800on cl3ban 2,4V-tal, és annyi is lett nekik. Persze gariból visszajött, nem volt semmi problem, de szerintem a geilék azért irnak rá annyit, mert annyival megy és nem többel/kevesebbel. Mondjuk voltak A-data ramjaim 800as Vitesta, a GMH-s szériából, 2,6ot is adtam nekik( igaz csak tesztre ) de nem lett semmi bajuk. De ezek alig melegedtek, még 2,6-tal is csak melegnek voltak mondhatóak, a geilen meg tojást lehetett volna sütni már 2,4V-on is. 24/7re viszont egyik ramnak sem ajánlom még a 2,4V-t sem.
-
VinoRosso
veterán
válasz
laragirl83 #2930 üzenetére
ki kell tapasztalni. Lapfüggő is.
-
VinoRosso
veterán
válasz
ludasmatyi #2172 üzenetére
nemhiszem. A matricán sincs semmilyen szám?
-
VinoRosso
veterán
válasz
ludasmatyi #2170 üzenetére
cpu-z t nézd meg az leirja.
-
VinoRosso
veterán
válasz
ludasmatyi #2168 üzenetére
akkor lehet valami korai darab. Milyen a sorozatszáma?
-
VinoRosso
veterán
válasz
ludasmatyi #2150 üzenetére
Hmm ez milyen geil, sima ultra vagy ultra +os? Kiv lennék egy black dragon 667esre is hogy mit megy. Nincs valakinek ilyenje?
-
VinoRosso
veterán
válasz
laragirl83 #1936 üzenetére
azér lehet meggondolnám azt a cruicalt, ha tényleg 1100c4es 33ért!( mondjuk szentem elírta, és 1000c4 akart lenni. )
-
VinoRosso
veterán
Én májusban 9kért adtam el az LFT garis 800+os micronos a-datáimat, c3at mentek 800on 940et stabilan c4ben, és árultam vagy 3 hónapig, nem kellett senkinek. igaz 1G-s kit volt.
1066+ost vegyél mert mostanában csak azokat szerelik gmhval. Vagy 1200+osat, de azt meg mégannyira se kapni, és jó drága is lehet.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Lalaboy #1860 üzenetére
nem baj végülis, még mindig jobb mintha drogokra piára meg nőkre szórnád el( vagy mégse
) igy legalább más is leszűrhet tapasztalatokat, meik ram mit bir stb..mm cruical annyira nem rossz, c4ben 1100ig hajtottam 2,4Vtal. Na jó ez nem 1200, de én nem nagyon akarok vitézkedni egy snassz xtc coolerral.
-
VinoRosso
veterán
válasz
qw78er89 #1841 üzenetére
Attól függ milyen a ram. 667es ram mehet 1200őt is, ha olyan chippekkel van ellátva, SPD csak egy dolog. Lehet 2 ramn SPDje különbökzik, de ugyanolyan chippekkel vannak ellátva. Pl az én cruical1066osaim kb ugyanolyanok, mint a geil 800+osok. A geil 1080at megy c4ben, a cruical meg 1100et ( ~2,4V). 1300at c5ben még nem próbáltam, de majd ha visszakapom a p5ke-t meglesem azt is. Szentem ird le hogy milyen márkát veszel, és abból könnyebb megmondani, hogy meik mehet jobban.
-
VinoRosso
veterán
Megjöttek a gariból a Geiljeim. Éredekes, elég ritka lehet tényleg ez a ram. Amit visszaküldtem 5ös sorozatszámú volt, mostani meg 4es
Elég jó mennek ezek is.
-
VinoRosso
veterán
válasz
littlelion21 #1639 üzenetére
nekem volt ilyen ramom, elég jól ment, 1000 körül megy cl5ben, nekem 1020at ment cl5ben, 800 fölött kicsivel cl3-ban, elég jó ram, de nem tuti hogy Te is D9GMH-t fogszki belőle! 1066osból már tuti.
-
VinoRosso
veterán
válasz
barnam_ #1590 üzenetére
úgy úgy az fsbt korlátozza a ram. Nem megy 465 fölé az fsb. Attól tartok, hogy a geiltől futná többre is, csak még nem jöttek meg a gariból. Ezek cruicalok , 1066os handpicked ballitsix. 1:1ben 2,4V-tal sem tok bootlolni 465 felett. Amugy mentek 1300at is, természetesen szorzóval.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Gorneck #1557 üzenetére
aggregátor válaszolt a kérdésedre. Viszont a forditottat nem értem. Én úgy értettem, hogy egy rammal nem lehet egy bizonyos fsb fölött bootolni. Van 2 cpu-m(6850/q6600 mindekettőm G0 ) és 2 különbőző lapom( p5k-e/ ip35 pro). Egyiket sem tudtam 465 fölé vinni semelyik procival. Egyedül a ram volt ugyanaz. Ezért jutott ilyen az eszembe.
-
VinoRosso
veterán
Üdv!
Létezik olyan hogy egy ram fsb limites legyen?
-
VinoRosso
veterán
válasz
Achill3uS #1324 üzenetére
Akkor 2,45 még mehet neki? Végülis droppal még talán kisseb is.
Amugy én volt, hogy teszteknél adtam 2,6ot is az a-data 800+osaimnak, de meg se érezték, melegnek meleg volt, de baja nem lett, ugyanúgy ment továbbra is, igaz tartósan elég volt neki 2,3V is azon az órajelen és időzítésen amin használtam. Viszont a Geil 800+osnek a recommended fesze 2,4V, ezen használtam tuning nélkül és 2 hónap után meghalt az egyik modul. Pedig az a-datán is és a geilen is gmh-k voltak. -
-
VinoRosso
veterán
mennyi feszt lehet biztonságosan adni az 1066os ballistixoknak(handpicked) ? Van rá egy aktív hűtés, 2,4Von nem igazán mondhtó még langyosnak sem 1300 mhzen cl5ben pi 32m alatt.
-
VinoRosso
veterán
válasz
dvdbackuper #1198 üzenetére
hát talán inkább a corsair, de ez igy lutri, kéne tudni mivel szerelik őket. A geil az tuti nem micronos, ha jól emlékszem, a-datából nekem volt micronos, az jól ment naon( már ha a cl4es EE-ről van szó ), de abból is van ameik promos asszem. Corsair-eket annyira nem ismerem, de ált. jó szokott lenni a tuningpotenciáljuk. Van egy lista amit mindig be szoktak linkelni azon rajt van, most igy fejből nem tom a linket hogy hol lehet, de ha visszakeresel egy kicsit biztos meglátod.
-
VinoRosso
veterán
nem azt mondtam hogy nem kell bíbelődni vele, hanem azt, hogy ne húzd meg őket.Annyit kell vele bíbelődni, hogy alacsonyabb szorzóra kell állítani, hogyha megrántod a procit fsbvel, akko ne másszon el vele, mert nem fogja bírni sokáig. Nem vágom milyen szorzókat lehet beállítani a lapodban, a lényeg, hogy 1066nál többet ne menjen. Ha megtod hogy mit megy a proci a lapodban, utána próbáld hozzáhangolni a ramokat.
-
VinoRosso
veterán
ki kell kapcsolni az energiagazdálkozási funkciókat, azt megnézed mit tud alapfeszen a proci, abból már kiderül pár dolog, és szerintem úgyis az lesz a szűk keresztmetszet, mert melegedni fog. A ramokat meg majd hozzáigazíthatod utána, de szerintem nem fognak túl jól menni, bár ki tudja. A lappal szerintem nem lesz gond. Elfüstölni meg nem tod, ha figyeled a hőmérsékleteket.
[Szerkesztve] -
VinoRosso
veterán
-
VinoRosso
veterán
válasz
dragonfx #1045 üzenetére
ott van alul amit linkeltem a legjobb cl3as eredényem 32M-ben egy geil ultra 800+ossal. Most olyan 45k-körül van itt a ph-n , de a chipben vagy a cp-ben volt tesztelve, és nem tom meik bolt küldte be oda azt a ramot, de 36k ért dobálták elvileg ( júli-ban ) . 2G-ról van szó persze.
-
VinoRosso
veterán
nan a hétvégén addig próbálkoztam, amig sikerült lefuttatnom a 32M-et 3-3-3-9-21-gyel, de meglepően szar eredménnyel futott le. Korábban már írtam a memória gondjaimról, ezek továbbra is fennállnak. Winfossal kifagyok dt-ról, ha nem 1333as strappel bootolok, és a memset is szarakodik még mindig. BIOSból cl4es idők vannak belőve, és amikor winfosba lép átáll cl4-re, hiába mentek el memsettel más beállításokat, addig alkalmazza csak, mig újra nem idnul a gép utána elfelejtődik. Valami gond lehet az időzítések beállításval, mert ha memsetből átállítom az összes beállítást, akkor azzal lefut a 32M, alapból meg hibázik. Az jön le az egészből, hogy bele kell piszkálni az időzítésekbe, és akkor lesz stabil valamennyire, mintha alapból nem állna be rendesen. Korábban írtam, hogy az összes monitorozó progi irreális órejeleket látott. ha manuálisan winfosból belövöm, akkor jól látszanak, és a 32M is lefut. Viszont ótvar szar eredményekkel. Egy korábbi cl3as eredmények egy gyengébb procival és egy 3-3-3-8-24es 800+os geil ultrával( 8x430 1:1 ):[link] és a mostani (9x400 1:1 ):[link] ( 400as fsb-n közel ugyanakkora a lapka teljesítménye mint mint 440en, )
u.i: El lehet valahogy érni, hogy a memset ne állítsa át cl4re a BIOSos időzítéseimet? Leszetem többször is, de ha leszedem akkor is átáll magától. Win reinstall nélkül persze. -
VinoRosso
veterán
válasz
dragonfx #1042 üzenetére
nekem 800+os geil ultrám volt, tuninggal nem volt probléma, nagyon jól ment, csak az egyik modul 2 hónap után felvonta a szolgálatot. nagyon melegek, és szerintem sok neki az a 2,4V hűtés nélkül ( bár elvileg ez a gyártó által ajáűnlott fesze ).Nálam 850 et simán vitte 3-3-3-8-24-gyel, és 1200< vihető 5-5-5-15-35 -tel. Nem tudom, hogy csak én fogtam ki selejtet( SN-re 5öt v 6ot írt ki a cpu-z, szal eléggé az első péládnyok közül kaptam ), vagy mindegyik ilyen, de micronos, és azok nem szokták csak úgy beadni a kulcsot.
-
VinoRosso
veterán
válasz
laragirl83 #958 üzenetére
vagy csak jó helyen él...
-
VinoRosso
veterán
Meg lett nézve a Ballistix 1066os egy p5b-ben, itt sem indult el 1066on; 2,3Vlett neki adva Cl5-ben, win bootolásánál kékhalál. Még lehet kipróbálom Muréna lapjábn, de nem tudok másra gondolni, mint hogy selejtes a ram. Hihetetlen, hogy mennyire nincs szerencsém a tuningban. Valakinek egyéb 5lete?
-
VinoRosso
veterán
Csöcs!
Vettem 2x1G Cruical Ballistix 1066os handpicked ramokat, mer ugye tönkrementek a Geilek, és vissza kéne küldeni őket gariba, és addig kell valami a gépbe. Tesztelni szerettem volna őket, és ért némi meglepetés. Először is, nem indul el 1066on de még 1000en is csak alig bootol be a winfosba, bármilyen időzítéssel/feszültséggel. Elindítottam 800on, itt elindultak, nyomtam egy pi tesztet, először lement simán a 32M 2,3V-on cl5ben, aztán cl3-ban 2,45 V-tal( valós 2,4 körül kb ). Próbáltam kicsit húzni, nem lehetett semmit se, 800on elment azt bab. Mivel véder kolléga említette, hogy neki is voltak, vannak problémái a tuningal mióta 6850 van a gépébe, elkezdtem erre gyanakodni, először a strappet állítottam 1066ra, megnéztem úgy, itt le sem futott a 32M sehogy se, az 1Met azért meglesetem és nem volt semmi különbség a cl3as és a cl5ös eredmény között[link][link]. Visszatettem 1333ra a strappet, és megnéztem itt van e szignifikáns különbség az 1M közt, és meglepett, hogy 1333on 1 mp-cel lassabb, mint 1066on. Meg teljesen hülyeségeket írt ki a cpu-z, 1066on mindent jól ír ki 1333on meg 0ás ciklus is van pl ilyennek látja a dual 5-5-5-15öt:[link]. Gondoltam megnézem újra, hogy pontosan mennyi a különbség a cl5 és a cl3 közt így, először a cl5 17:xx mp körül produkált, a cl3 meg 14:59et. Nem futott le...erre visszavettem a szorzót, hogy nehogy a cpu órajel legyen már a gond, így se futott le, pedig előszörre lement. Megemeltem az északi híd feszt 2Vig, hogy ezzel se legyen probléma, így egy kicsit tovább bírta, de végül itt is hibázott. Aztán levettem mindent teljesen amennyire csak tudtam, kb 6600os szintre, 2,4 gigán a cpu, fsb 266, alap feszen minden, a ramoknak 2,35V itt sem fut le 800on, nem indul 1000 felett, akármilyen strappel. Teljesen új modulok, bontatlan tasiból. Kicsit büdösek, nem tudom hogy ez normális e, olyan égett bakelit szaguk van, mikor betettem a gépbe, akkor elég intenzíven lehetett érezni, mostmár kipárolgott belőlük. Jah és megnéztem mennyire melegek, a Geileknél nem melegebbek, az a-datánál viszont jobban melegszenek, még úgy is, hogy egy ocz xtc hűtés tolja az arcukba a levegőt. A hétvégén találn ki tudom próbálni őket valamilyen másik lapban, addig is ha valakinek van valami jó ötlete, magyarázata, azt szivesen venném. Pl hogy miért megy jobban a ram 1066os strapppel mint 1333assal, miért nem indul el 1000 felett stb...a ramok a fentiek, a lap aw9d-max( 975ös ), a cpu 6850ES G0. Beállítások jelenleg BIOSban 9x400; cpu: 1,55V ; mch: 1,9V, ram: 2,35V/ 5-5-5-15-35 @800 ( 1:1 ); N/B strap 1333. A proci viszi a 3,7et simán. -
VinoRosso
veterán
válasz
oettinger01 #701 üzenetére
tapasztalat nincs,d e szerintem 1200ig tuti elmegy, utána meg már sokmindentől függ, hány ram van, van e hűtsé stb. Chipben előző hónapi tesztben 1234et ment vagy 1243at vagy valahogy így.
-
VinoRosso
veterán
ez így van nem fogalmaztamm pontosan, azt kellett volna írnom hogy nagyobb az esélye. Nekem volt 800+os a-datám, cl4es, 3-3-3-11et vitte 800on 2,3V-tal, igaz húzni már nem nagyon lehetett rajt, csak feszemeléssel és keveset, de azért a 800+ostól ez nem rossz teljesítmény. Aztán vettem Geil 800+ost, az meg 2,4-gyel vitte a 3-3-3-8at, és lehetett rajta húzni úgy 860ig, de utána már nem mertem emelni feszt mert g*cire meleg volt, ugynazon a feszen szignifikáns különbség volt az a-data és a geil közt, és 2,4Vtal ment 780on 3-3-3-8 cal, bírta 2 hónapig...holott a 2,4V recommended voltage a vízjel alapján, még szerencse hogy lft garis. Szal nem olyan rossz az az a-data EE, ár teljesítményeben az egyik legjobb.
-
VinoRosso
veterán
ugy értettem, hogy szerintem, az én véleményem alapján stb...de oda is írtam és erre értettem, hogy ''arról volt szó...'', vagyis arról beszéltem, hogy én meiket venném. Amugy ez az ár érték dolog is eléggé relativ, mert lehet hogy a 800+os olcsóbb, de nem is megy annyit közel se, mint az 1066+os. Azt, hogy ez a +200mhz< kinek mennyit ér meg, azt egyéne válogatja. Ha húzni akarod a ramot, akkor kell az 1066+, és feltehetőleg nem azért írt ő sem egy tuning topiba, mert spd-n akarja nézegetni, hogy milyen jól megy.
-
VinoRosso
veterán
azt 1066+os a-data cl5ös. Gondolom giannitól másoltad, de az hibásan van kiírva. Meg ha jól tom ő pihizik szept 1ig. Ennek ellenére az 1066+os a-data a legjobb ezek közül szerintem. Ez megy a legjobb időzítéseken 800on, és 1000en is, meg ez viszi a legtöbbet, olyan 1200 fölött nem sokkal..
-
VinoRosso
veterán
Megcsináltam a blend tesztet, igazatok volt, kidobdta egy perc után. Nem tom a többi stresszelő-ramtesztelő ennyire nem ér lófüttyöt se? Egyedül a pi az ami sipárgott, de az meg olyan eredményeket hozott ki, hogy lehetetlen. Néztem a lapozófájlt eléggé megnőtt, még esetleg az lehet a pakliban, hogy a vinyóval vagy a déli híddal lehet valami, bár erre kicsi az esély. 95% hogy a ram hibázik, mivel egy már tönkrement, a másik is úgylátszik, csak éppen annyira nem, hogy elinduljon vele a gép. Na mind1, jövő héten már valszeg cruicalok lesznek a gépben, a geil meg megy gariba.
-
VinoRosso
veterán
nem tom hogy műkdöhet konkrétan, lehet hogy csak az elején tesztel 30MB-tal, aztán egyben is stresszeli az egészet. Gondolom nem nézted órákig a mamóriahasználatot. Bár azt sem tom konkrétan, hogy az orthos féle memstressz milyen, vagy a prime 95ös, de ha jól tom az OS-nek pl alapban le van stipistopizva egy tartomány, amihez nem nyúlhat hozzá. Ezért teszteltem memt-el is,de az nem talált egy árva hibát se. Csak a pi nyivákolt idáig.
-
VinoRosso
veterán
megzavarodik? Hogyan? Elvégre az idő az stimmel, amit számol jó, nem hibázik. Hogy lehet egy halott memória sokkal gyorsabb mint egy új? Majd este csinálok egy blend tesztet. Tegnap..illetve még ma is, csúnyán beba..rúgtam esik ez a fos eső és halál másnapos vok. ÓÓÓÓóóó bubánat...
-
VinoRosso
veterán
ok de pi az nem bugos. Az a lényeg hogy elkúródtak a memóriim. Az egyik meghalt teljesen még egy hónapja kb, a másik meg félhalott, és a félhalott cl5ben jobb eredményeket produkál 1m alatt mint új korában cl3-ban. 32m meg le se fut vagy nagyon nehezen.
-
VinoRosso
veterán
Szevasztok!
Van egy problémám, jó lenne ha tudna valaki valami okosat...szal. Vettem egy xtc memkó hűtést, és gondoltam ezzel kipróbálom a maradék geil modulomat, mit megy(talán egy hónapja írtam hogy hogy jártam ezekkel a ramokkal). elindítottam 9x400 1:1 be cl5ben a pi 1met, 14 mp körül futott le[link]. Kicsit furcsáltam, mert cl4-ben a 800+os a-datáim olyan 8x415-420 körül mentek maxra 19 mp-t 1:1-be, meg a geilekre is emlékeztem, hogy mikor megvettem csináltam egy teljes pi tesztet, és 1m-re 1:1be 8x430-on mentek 16mp-t 3-3-3-8 -as időzítések mellett. meg is néztem a képeket, és jól emlékeztem. Ennyit számítana az órajel? Gyorsan viszavettem a szorzót 8asra. 8x400on futtattam az 1met cl5-ben szintén 1:1-ben. 16 mp jött ki, ugyanezekkel a ramokkal 3 hónapja cl3-ban ugyanennyi cache-sel magasabb órajeleken, szűkebb időzítésekkel pár tized mp-cel rosszabb eredményeim lettek. Hogy is van ez most? Lehet nem állítódnak át az időzítések vhogy? De akkor se kéne ugyanannyit mennie, mert 60 mhzcel többet ment a ram a cpu meg több mint 200-zal. Gyorsan megéztem mit megy 9x400on cl3-ban az 1m. 14 mp... [link]mondom ilyen nincs. 0,1 mp-t hozott volna csak a váltás cl5ből cl3ba? mikor cl4es a-datákról váltottam a cl3as geilekre, 3 mp-et nyertem. Azt tudtam hogy félig az a ram is halott, de foglamam sincs, hogyan produkálhat egyetalán ilyen eredményeket.Egyedül ami feltűnt hogy a cpu-z memory tabnál van egy trc időzítés, ami fogalmam sincs hogy mi lehet, a biosomban nincs ilyen, a memset se ír ilyet, de cl5ben ez 1re vált, cl3-ban meg 13, holott spd szerint ennek 12nek kellene lennie a legalcsonyabbnak cl3on, cl5ben meg 23-nak[link], de lehet hogy ez csak a cpu-z hülyesége. No gondoltam megnézem mit megy 32M-ben. Nem futott le, megakadt az első pár körben. Gondoltam kevés lesz neki a 2v( egyébként mikor megvettem 2,2v alatt még a winfosba se lépett be cl3-ban ) adtam neki 2,3-at. Semmi ugyanúgy megakad. Visszavettem cl5-re, ugyanúgy elakadt, visszavettem az órajelet, ugyanúgy ...ehh mindom miez??!! A proci nem lehet, mert 3,71et ment orthossal 1,5óra után állítottam le, hiba nélkül. Ugyanazon a feszen most 3,6ot tutira mennie kell. Talán mégis azzal lehet valami, azért a biztonság kedvéért vissza veszem a szorzót. Majdnem berosáltam, mikor túljutott a 10. körön a 32M, mondom ilyen nincs, a proci lenne a ludas?? most vettem, meg akkor az orthos is elhányta volna magát...hál istennek a 20. körnél megakadt a pi, de valamiért sokkal többet ment így. emeltem még feszt a ramon2 2,45ig, ez sem változtatott rajta, a 20. körben elakadt. Mondom mi a pék lehet az északi híd lenne a cink? De hisz az végig 400on ment, hozzá se nyúltam, 1,9v van adva neki, de 400on 1,85 mellett is stabil. Azért megemeltem 1,94ig, és láss csodát mind a 24 kör hibátlanul lefutott. Na mondom ilyen nincs, gyorsan visszavettem a ramokat 1:1be 8x400on cl5, ugyanúgy lefut. 17 mp, majdnem 18. ???? Kurva szar eredmény ahhoz képest, hogy 1M-ben a cl3as eredményemre is rávert( cl3-ban 14:54 et ment ) Hogy verheti meg az 1m cl3at az 1m cl5 és akkor 32M-ben miért gyengébb ennyivel? Na még gondltam 1et, hogy mengézem 9x400on is, hogy itt mennyit megy a 32m...na rosszul gondoltam, mert a gép úgy gondolta, hogy ő nem akarja megnézni, és az első pár kör után befosott a pi. pedig 8as szorzóval lement ugyanezekkel a beállításokkal. Csak a cpu órajelet emeltem, de azon meg a fesz amugy is 1,525v valós volt, mivel csak a szorzót beszogattam. Emeltem az mch feszt, mert ez 8as szorzónál bevált, de itt meg se hatotta. Elképzelésem sincs az egészről, hogy mi a pék folyhat a gépben, hogy miért viselkedi így. Lehetséges olyan, hogy egy magasabb órajelen járó proci jobban le tudja terhelni az ugyanolyan órajelen járó memóriát, amitől az hibázik? Vagy az északi híd hibázhat e ugyanígy? Nem kellene ennek a hibának előjönnie máshol, pl amikor orthosolok 3,7en? Ekkor pl 412es fsb mellett 1,87et kap az mch a memkók cl5ben 2,05V-on és semmi bajuk. Még futtattam egy memtest 3at is, kb 1xx kört default teszten, de semmi hibát nem talált, amikor a pi alig 1 perc után nyüszített. Annyi volt, hogy nem tudott bootolni a memtest után a winfos, rendszerlemezt kért, pedig csak a hdd-ről bootolhatott vna, mert lelőttem a többit Biosból, nem tom miért, valszeg én rontottam el vmit, kikapcsoltam a gépet, aztán elindult persze. Ha valaki tud valami értelmeset mondani, azt megköszönöm. Nekem dunsztom sincs. -
VinoRosso
veterán
na nem tom hogy gova irjam ezt nem találtam neki topicot, szal bocs ha egy kicsit off. Azért irom ide mert van némi köze ahhoz, hogy tönkrement az egyik modulom. Na szal úgy ment tönkre, hogy a múlt héten Stalkerozgattam, és néha néha érdekes fagyásokat csinált, a kép megfagyott teljesen, de előtte mindig megakadt, dadogott, és mikor megfagyott, a hang ammi épppen ment loopolódott, néha még le is lassult, mintha valami különleges effektet raktak volna rá, Ez egy kétszer előforult, és tesztelgettem a gépet primszámolókkal, everest stresszel, pivel, 3DM06-tal, de semmi különöset nem tapsztaltam. Akkor még meleg sem volt, mert valami hidegfront jött...egyedül a memkól voltak rohadt melegek, mondjuk ez általában így volt mindig. Aztán folytattam a Stalkert, és egyre gyakrabban fagyott le, és volt amikor már CMOS clear is kellett, hogy elinduljon a gép. Végül már az sem segített az egyik modlu kinyiffant. Azt gondotam, hogy na megvan a ludas, a másik modullal nem volt ilyen, meg visszavettem a tunigot is a gépről azóta, nehogy kipurcanjon nekem, mig meg nem jön a csere ram, és memória nélkül maradjak. Aztán tegnap megint elkezdett fagyogatni, semmi tuning sem volt a gépen, de azért visszavettem a memkó szorzó arányt ddr667re, és igy is csinálta...stresszekre semmi negativ reakció nem ütközött ki megint nem hittem el, nem tudtam mi baja. Aztán észrevettem, hogy egy automata mentésnél is csinálja ezeket, egyszerűen betöltöttem a mentést, és nem lehetett 45 mp-nél többet játszani sehogyan sem, mert ott kifagyott és kész. Betöltöttem más mentéseket, és hiba nélkül ment a stalker. Leszedtem a stalkert újra raktam, zsír uggyanezet csinálta. elkezdtem egy korábbi mentéstől, gondoltam sérült lehet a fájl, és azért van, de ahogy haladtam előre, és elékeztem időben ahhoz a ponthoz, ahol a probléma előjött, megint kifagytam. Egyszerűen nem tudok rájönni, hogy mitől lehet, nem lehet folytatni a játékot, mert kifagy. Akárhogy állítod be, mindent a legalacsonyabb és a leglazábbbra veszek, akkor is ezt csinálja. Felteszek egy linket, örülnék ha valaki letöltené a rar-t, van benne két mentés. Az egyiknék a pálya elején van, és lehet menni 45 mp-et, a másiknél meg kb 5 mp múlva lefagy. Egyszerűen csak be kell másolni őket a mentések közé, és be lehet tölteni. Kiváncsi vagyok, hogy másnál is előjön e ez a probléma. Azért lenne fontos, mert amint említettem ezek a hibajelenségek voltak az egyetlen tünetei annak,ahogy az egyik modulom kipurcant. De így utólag egyszerűen nem tudok hw-hibás összefüggéseket belelátni, mert most minden hibátlan a gépemen, és mégis ezt csinálja. Na meg idegesít az is, hogy nem tom tovább vinni a játékot
Itt a link:
[link]
/erdekes.rar
[Szerkesztve] -
VinoRosso
veterán
válasz
Overlocker #99 üzenetére
Először ilyet akartam, de aztán azért vettem a geil-t mert úgy gonoltam az mégis megbízhatóbb. Végülis elég jó ramok, 1234ig vitták őket asszem az ehavi a CP-ben vagy a Chipben tesztekben, de ha 2 hónapig mennek mint az enyém akkor meg tudom érteni, miért lett ilyen olcsó. Mondjuk én 72kért vettem anno
mostmár 36 ért is láttam.
ezek a cruicalok közül van olyan ami bírja a cl3at 800on vagy egy kicsit fölötte? Most lesz lehet egy jó procim, és ha jól megy tudnám 800 fölött küldeni a ramokat. Meg szándékozom most valami pofásabb ramhűtést is eszkábálni vagy venni. -
VinoRosso
veterán
Hi!
Nem tudja valaki hol lehet venni 1200+os A-data EE ramokat? Vagy hogy lehet e egyetalán M.o-n? Kérdeztem pár embert de senki se tud szerezni. Tönkrement az egyik Geil modulom, szerintem nem bírta a 2,4V-ot, pedig ennyi a gyártó által ajánlott feszültség, és ezalatt nem is vitte a 3-3-3-8-at. A másik is haldoklik, de azért az még eldöcög CL5ben 2V-on. pedig húzva sem volt az űbertuning procijaim miatt. Ennyit a Geilről
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest