Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker #2494 üzenetére
nemigaz, hogy nincs alá normális lapunk, MOBO LIMIT SUXX
és akkor még itt van az 1066-os is meg a 4gb kit, amire szintén kiváncsi lennék, hogy mit tud... CSX-el fogok konzultálni spd ügyben... -
Gorneck
legenda
válasz
Overlocker #2497 üzenetére
-
subaruwrc
félisten
válasz
pff jahogy dual channel 1400... jóvan
-
Gorneck
legenda
válasz
Fesz? Hűtés?
-
Overlocker
veterán
-
barnam_
nagyúr
Érdekes hogy kell az MCH-nak a +0.1V-t.
Én megmértem mméterrel, és Normal-on több feszen ment a chipset, mint pl. +0.05V-al.
Megkeresem a méréseimet.Szerk: megvan
Normal-on 1.42V-t kap, míg +0.1V-al 1.31V-t. De csak akkor ad normal-on több feszt, ha 1066-ra állítom a ramot. 800Mhz-n már 1.23V-t kap az MCH Normal beállítással. -
Kristof86
tag
SOS!!
Szeretnék venni egy ilyen remek P35c-ds3 alaplapot, de nem tudom , hogy jó lesz-e a Patriot 2*1gb ddr2 6400 memóriám hozzá. Sajnos a Gygabite honlapján nincs egy darab Patriot memória támogatás, akkor ez azt jelenti, hogy nem fog működni a memória az alaplappal???Lécci valahol csak írnia kéne , hogy kompatibilis-e az alaplappal e vagy sem. Itt van a model honlapja [link] Ez egy baromira jó tuningolásra.
Köszi
-
subaruwrc
félisten
válasz
Aprósólyom #2480 üzenetére
semmi gond és nem neked szántam ezt a hangvtelt csak beleszaladtál.
szóval ilyen miatt ne küldjé privit
szívesen -
Gorneck
legenda
-
Brumi˘
addikt
válasz
Aprósólyom #2476 üzenetére
Érdeklődj még kicsit a super talentről, mert ha nem megy jobbat 1066 cl5-nél akkor a kingmaxxal jobban jársz.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Aprósólyom #2476 üzenetére
még mindig supertalent
-
Aprósólyom
addikt
válasz
subaruwrc #2471 üzenetére
Köszi! Tovább fokoznám. A kettő közül melyik? A super talentet 5-ért kapnám PH!-ról, a kingmaxot 6,6-ért boltban.
- Super Talent DDR2 533MHz 2x512Mb, 670Mhz-en (3-4-3-4) 1.95V mellett
- 1GB 1066MHz DDR-II RAM Kingmax (Aqua)Dual annyira nem fontos. A Kingmaxhoz meg később tudok venni mégegyet, hogy dualos legyen
tovább...Fontos lenne, mert szeretném, hogy hosszab távon is jó legyen, akár x2-es tuninghoz, viszont ne legyen drága, inkább occó
-
válasz
Aprósólyom #2473 üzenetére
Attól függ, milyen procival, milyen sebin, stb. szeretnéd hajtani, a chipset profitál-e a szűkebb időzítésekből, stb. Átlagos felhasználásra azt venném, amelyikre van gari/olcsóbb.
-
válasz
Aprósólyom #2470 üzenetére
ST mit megy cl4-en, és mien lapba tennéd?
-
subaruwrc
félisten
válasz
Aprósólyom #2470 üzenetére
egy szavazat a supertalentre
apropó akadt nálam egy 2*512-es kit ami egész jót megy
1265mhz stable -
Aprósólyom
addikt
Tanácsot szeretnék kérni. Memóriát szeretnék olcsóbban a lehendő gépembe, amivel tuningolni is lehet. Melyik választás a jobb?
- Super Talent DDR2 533MHz 2x512Mb, 670Mhz-en (3-4-3-4) 1.95V mellett
vagy
- Geil Value Kit DDR2 800MHz 2x512Mb, Gyárilag megadott értékek: 5-5-5-15, Metallic Aluminum Heat Spreader, Working Voltage : 1.8-2.2V
-
Sutymorgo
csendes tag
válasz
Gyuri27 #2468 üzenetére
Mindkét procinak 800-as az FSB-je, de a tuninghoz úgyis vissza kell osztanom majd őket. Hogy mennyire érdemes MHz-re vagy időzítésre gyúrni, azt nem tudom, remélem hozzáértőbbek ezt is megmondják, vagy majd kitesztelem.
Az érdekelne, hogy teljesítményben hol vannak egymáshoz képest illetve melyiknél mennyi tuningnak van reális esélye. Legjobb lenne mindkettőt megvenni és kitesztelni jól.
Az döntő tényező, ha inkompatibilitási problémák lehetnek a Kingmax-szal. Persze valós kompatibilitási problémákra gondolok, nem holmi támogatottsági listára. Tényleg ennyire kotvány lenne? Elvégre elég mezei cucc, illene mindenben működnie... -
Sutymorgo
csendes tag
válasz
Gorneck #2465 üzenetére
Mennyire számít a két ram jóságának szempontjából, hogy mibe fog menni?
Amúgy most azt tervezem, hogy két lap+proci kombót veszek:Gigabyte GA-P35-DS3 + C2D E2140
Gigabyte MA69G-S3H + X2 BE2400Árban kb ugyanott van a két felállás (az AMD minimálisan olcsóbb), majd összehasonlítom őket yól.
Valószínűleg egy kis tesztet is összerántok majd belőlük, aztán amelyik jobban teljesít, vagy egyéb szempontok alapján jobban tetszik, az marad.szerk: mondatszerkesztés
-
Sutymorgo
csendes tag
Sziasztok!
2*1 GB DDR2 RAM vásárlása előtt állok, a két versenyző, aki képben van:
-Geil Black Dragon 800MHz (4-4-4-12)
-Sima 1066 Kingmax (ha jól sejtem 5-5-5-16)
Tudom, egyik se egy top cucc, de ez van, lapos a buksza.
A Kingmaxok kb egy ropival kerülnek többe, kérdés, hogy jobbak-e.
Esetleg más tipp ebben az árkategóriában? -
bishopx2
tag
Nah a következő a problémám Geil Ultra memóriák a gépbe a időzités 5-5-5-18
ha beállitom az időzitéseket 4-4-4-12 re lefagy !!!!!ez hogy is van ?
-
Gorneck
legenda
válasz
bishopx2 #2458 üzenetére
Egy kis olvasni való! Az oldalsó menü ne maradjon ki pláne nem a tuning szekció...
Ctrl+F1 a biosba, majd go a MIT menübe...
-
bishopx2
tag
Most vettem egy Geil Ultra Memóriát 2*1 GB és az időzitésekkel van egy kis problémám
mikor alapon van akkor is 5-5-5-18 mikor huzom 900 Mhz akkor 5-6-6-20 mikor simán kéne menni-e 4-4-4-12 időzitéssel ez miért van ?
és megprobáltam a biosban állitani de nem lehet megnyomtam az F1 billentyű de nem sok mindent csinál !!!!!! -
ocsi19
senior tag
válasz
Gorneck #2448 üzenetére
hát sajnos a boltban vannak ezek a ramocskák, úgyhogy nem tudom letesztelni
azért kérdeztem, hátha már foglalkozott az egy ill. két oldalas memók tuningolásával valaki...
A neten találtam egy tesztet, miszerint az A8KB5-ös jelzésű kingmax ram 953MHz-ig ment kis feszemeléssel...gondolom akkor ez lehet a jobbik...
-
Szatesz
őstag
Mi a baj olyankor ha a memteszt 10 perc alatt eri el a 10% ot? régebbi meomommal meg fél perc volt...?
-
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre...
Adott két féle Kingmax modul:
KLDD48F-A8KB5 (két oldalas)
és
KLDD48F-B8KB5 (egy oldalas)
,ugyanolyan árban vannak és a "jobbikat" szeretném kiválasztani...
A segítségeteket előre is köszönöm!
üdv.: ocsi
-
SzlobiG
félisten
Erről tud vki vmit, hogy mennek? Pontosan eza kit: TWIN2X4096-6400C5DHX Mert ilyet tudnék szerezni, OCZ reapert senki nem tud.
-
rucinho
tag
hali!
ide is bedobok egy kérdést!
cpu-z azt írja hogy dram frequency 550mhz akkor most mennyi a sebessége valójában a ddr2-es memóriáknak?
everest meg azt írja hogy 667mhz
most akkor mivan?? -
-
Szatesz
őstag
Nem tudja valaki honnan tudok leszedni olyan progit amivel megtudom mérni mennyire gyorsag a ramjaim valosagban mennyivel gyorsulnak ha emelek nekik Mhz t?
-
Jozzz
tag
Most 998 Mhz. Orthos-t futtatom most.
Akartam neki adni +0,2V de az everest szerint így is 1.8V. Alaplap frissítésre lenne szükségem ezek szerint mert ha jól emlékszem láttam, hogy a memória fesz adagolás javításra került( lehet rosz helyen nézem és az alap feszt írja ott ki... hol tudom megnézni?
-
Jozzz
tag
0,2-től többet nem adok a memcsinek mivel nincs rajta borda.
Viszont a procira mennyit ajánlasz max? Hosszabb használat mellett.Most 3220 Mhz-n megy a proci alap feszen a mem is alapfeszen, orthos stabilan (1,5 óra). Full terhelés mellett pedig 60-65 Fok a magok hőmérséklete(mikor eléri ezt a hőfokot akkor kapcsol nagyobb fokozatra a venti, vissza is hűti, majd ez ismétlődik)
-
gael
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következő probléma megoldásához.
Az adataimnál lévő konfig a következő beállításokkal stabil:
FSB:450 mhz
CPU: 3600 mhz
RAM: 900 mhzHa ezekhez a beállításokhoz a ramot 1125 mhz-re rakom ,nem hajlandó még postolni sem ,viszont ,ha kiveszem az egyiket (single ch) simán megy.
Azért is érdekes a dolog számomra ,mert 400 alatti fsb-n (asszinkronban)a RAM-ok ~1175 mhz-ig full stabilak dualban.(tovább még nem nagyon volt időm nézni)A feszültség értékek ,időzitések és egyéb tuninghoz szükséges beállításokra meglehetősen sok időt forditottam ,szinte minden létező variációval teszteltem már.
A 1004-estől a 1226-os bios-ig az összessel próbálkoztam...... eredménytelenül.
Nagyon megköszönném ,ha valaki tudna valami jó ötlettel szolgálni a megoldásra.Még annyi h. régebben nézegettem a lap végét, 500 -as FSB-t bírt
-
Így van. Az 1GB-os modulok 950MHz közelében is elfutnak. Próbálkozni bármeddig lehet, max a tesztek alatt hibázik, és akkor ott a vége. Feszültség terén aktív hűtés nélkül én max. 1.95V-t adnék nekik BIOS-ból tartós használatra, efölött (max. 2.1V) mindenképpen javasolt az aktív hűtés, mivel a moduljaid alapfesze 1.8V, és nincs rajtuk borda.
-
rucinho
tag
szeretnék memóriát tuningolni!
egy ki segítség kéne hogy álljak neki! 2x1gb geli ultra 1066mhz 5-5-5-15
hol kell állítani stb...köszi! -
Jozzz
tag
Érdeklődnék hogy 2Gb-s Kingmax Mars 800Mhz-s memcsinek mennyi lehet a véga amit még bír? Van valakinek ezzel kapcsolatba esetleg tapasztalata?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged