- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
AusWolf
őstag
Szevasztok.
DDR2 1200 MHz @ 2.1 V @ 5-8-8-28
Ez szerintetek milyen?
Érdemes lenne még vacakolni az időzítések kipuhatolásával?
-
LALA_kiraly
őstag
OCZ XTC 1066-ról vmi tapasztalat? A birdeseknél van szupi ára.
-
Rusher
őstag
válasz
Ősember #3592 üzenetére
Ugye? Én gondoltam, hogy jó lesz reménykedtem benne....és jó lett két napja használom így tehát stabilnak veszem...memsettel nem szórakozok
Lehet még kevesebb feszen is megy, de ez sem sok nekik...ja és NB 1.4v tehát az sem sok (a másik pár G.Skill az asszony gépébe ment azért a vegyes...a Teameket meg nem adnám el amúgy sem soha
). Majd megnézem az 1200-at is sztem simán
-
dokee78
félisten
Hali!
Lehet-e a GEIL ULTRA 800Mhz PC6400-as memóriaidőzítését 3-3-3-10-re állítani(a gyári 4-4-4-12)?
-
nygma
addikt
válasz
WOLF1stein #3577 üzenetére
Ahogy ismerem neki van...
Nagy moddingos...
-
nygma
addikt
válasz
Beowulf_78 #3581 üzenetére
OK,valószínű.....
Téma lezárva....
-
nygma
addikt
válasz
Beowulf_78 #3578 üzenetére
Tracerel mi bajod?
Nagyon jó ramok...
-
WOLF1stein
tag
válasz
Beowulf_78 #3578 üzenetére
Én azért válaszottam a simát, mert nem lesz ablak a házon (most építek új konfigot). Nekem nem érte meg a plusz pénzt a semmiért.
Erre nem nem is gondoltam, de teljesen logikus, köszi
.
-
Beowulf_78
addikt
Khmmm...1 dolgot azért ne felejtsünk el a Tracer-rel kapcsolatban.
Látványos és szép is.Viszont azt senki nem veszi számításba hogy ahhoz hogy világítson folyamatosan áramot kell felvennie.Honnan veszi fel az áramot? A memóriafoglalatból...ebből adódóan nekem az a tapasztalatom hogy a Tracer-nek nagyobb fesz kell, adott mhz-en a LED nélküli verziókhoz képest.
Persze ennek nincs nagy szerepe, max. akkor ha extrém tuningot akarunk...
-
nygma
addikt
válasz
WOLF1stein #3575 üzenetére
Csak látja....
-
nygma
addikt
válasz
WOLF1stein #3573 üzenetére
Led-es jobban néz ki úgyis...
-
PPSH
őstag
akkor marad a Crucial
ennyire jofajta ramokat gyart?
ha lesz Tracer vagy Red akkor azok kozul valasztok
-
-
-
PPSH
őstag
hat neztem 2v-on de semmi
mar a 0,35-os emeles is a kritikus ertekekben van
de majd lehet megnezem.vagy mar lehet hogy a proccnak is emelni kellene?alapon most 3200mhz-n jar.neztem az idozitest visszaveve is de azon mar vegkepp el se indult.4-4-4-12-n mar 3* ujraindulas utan defaulton jart a cucc.
ahhoz hogy a ram mennyen foljebb eleg csak feszt emelni neki?425-hoz mar a lapnak is kellene adni valamennyi+ feszt nem?
-
PPSH
őstag
hi emberek.adott 2 db 2GB-os G.Skill DDR2 800-as ram.alap:5-5-5-15-os idozitessel.egy Giga EP35 DS3P-ben lenne tuningolva.eddig egy E6750-et meghajtottam 8*400-on es igy 1:1-ben meg a ram a cpu-val.namarmost.semmit se emeltem minden default.ott kezdodtek a gondok hogy 8*425-on mar az irta a post screenen hogy memory T.asszem valamit emelni kellene
hogy lojjen be a ramot hogy mennyen a 425?a bios 1,95-ot ad neki.
elozo lapomban alapon 850-en ment a ram defaultban.igaz ott 2v-ot adott.lehet itt is annyi kellene neki?
-
Brumi˘
addikt
válasz
joshua7 #3557 üzenetére
Régebbi 16 chipes crucial ballistix/tracer, Super Talent T1000, Celshock 1120. Kb. ezek jutottak kapásból eszembe, amik tudják az általad elvártakat. Ha a cl4 1000+ fontosabb akkor super talent, ha a cl5 1200+ akkor a többi, de mindnek megvan az esélye mind2 opcióra. 2×2gb-s szetbe meg a g-skillek jól mennek, esetleg crucial ballistix. Keresd ősembert, biztos tud majd valami faja memót adni.
-
joshua7
veterán
Van nekem 2 giga A-Data 800+ EE ramom. 1080 körül visz 5-5-5-15-öt 2.2v-on.
Kérdés: milyen 2x1 gigás kiszerelést ajánlanlanátok helyette, illetve milyen 2x2 gigásat, amik tényleg jobbak lennének a mostaninál? Leginkább 1000mhz+ cl4 érdekelne és/vagy 1200mhz+ cl5.
Pl. OCZ Titanium XTC 2x1GB/800 cl3? -
Brumi˘
addikt
válasz
Beowulf_78 #3551 üzenetére
Északi hidat terheli. De nem lesz tőle melegebb, csak ha tolsz neki feszt...
loosht: Ha alapból 5 a perf level akkor fölös transaction boostert mahinálni, mert 4-es perf levelen még nálam 1 ram se ment, pedig volt már pár.
-
válasz
Beowulf_78 #3554 üzenetére
Nekem nem lett melegebb tőle, és az északi se melexik tőle nagyon. Alapfeszen viszi stabilan. Legalábbis P5K Pro-ban igen
-
válasz
Beowulf_78 #3551 üzenetére
Déli hídban én még nem találtam memóriavezérlőt.
-
-
válasz
Kicsizso #3545 üzenetére
Az a 400MHz nagyon valószínű hogy nem az effektív sebesség, szal 800-on megy ramod, nyugi.
Ha brisbane magos procid, van, akkor azért mehet alapon kevesebben, mert a feles szorzó miatt olyan szám jön ki órajelnek (nálad asszem 2100MHz) (alap fsb-vel) ami tuti nem osztható 400-zal, ezért kisebb frekin fog menni a ramod.
2100 MHz esetén 2100/6 = 350MHz, vagyis effektíven 700MHz jön ki a ramnak.Szóval vagy húzod, vagy esetleg visszaveszed a szorzót féllel kisebbre, ha nem akarod húzni, hogy 800-on menjenek a ramok.
Ha esetleg hülyeséget írtam volna, akkor majd a többiek kijavítanak
-
Kicsizso
tag
Hy Urak!
Egy kérdésem lenne ha nem gond,most cseréltem cfg-t és vettem DDR2-es ramot Kingmax 1Gb 800Mhz.Nekem a tesztek azt mutatják hogy 400Mhz-n mennek de ez is ugy hogy meg van húzva a procim de miért??Nos a tesztet everesztel csináltam és ott írta.A kérdés hogy a 400Mhz helyett nem 800Mhz-nak kellene lennie???Vagy hogy van ez!
Sry de nem étrtek ehhez kis felvilágosítás jól jönne,mert én ugy gondolom hogy csak félgőzön megy a memóm.Köszönöm előre is a segítséget!
bb
-
-
Beowulf_78
addikt
2x1 eleve gyorsabb (elvileg) mint a 2x2 főleg memó írásban. Meg ne felejtsd el hogy 500fsb még húz rajta nem keveset.
Meg nem mellékesen a 2 magos procik gyorsabban kezelik a memóriákat, pláne a wolfik (nekem is volt E8200 és E8400 is, utóbbiból 2db is).
Egyébként szép eredmény, a memó írás mindenképp.Nem tartom kizártnak hogy hasonló paraméterekkel, amit nem tudok "modellezni"(Quad max. 480fsb-t tud) lehet jobb lenne az írási sebessége a 2x2 G.Skill-eknek.
-
-
loosht
senior tag
válasz
Beowulf_78 #3535 üzenetére
A memória írás miért ilyen "lassú"? Nekem az általában gyorsabb, mint az olvasás. [link] Egyébként a 4-5-4-16 időzítés gyilkos a memóknak? Stabilnak stabil, csak nem tudom, hogy hosszabb távon gázos-e...
-
tom_tol
addikt
válasz
dobhatnál mellé egy memset ablakot kiváncsi lennék a többi timingre
-
Beowulf_78
addikt
-
keIdor
titán
válasz
Very Nice!
-
Beowulf_78
addikt
Ősembertől szereztem 2x2gb 1000mhz G.Skill memót a Maximus Formulába, és úgy tünik az X38 nagyon szereti ezeket a memókat (1130mhz,5-5-5-15,hard), mert olyan eredményeket kaptam, hogy a leggyorsabb D9GKX,GMH csippes memóknak is "odanyom egy fricskát"...ilyen 2x2gb 1000mhz KIT-et még nem láttam ami így teljesített volna.
[link] -
Bálint85
senior tag
hali
ezt a tipusu memoriát hol lehet kapni? QIMONDA -
Brumi˘
addikt
Fledobtam ddr2tuning.extra.hu-ra ha nem baj.
-
Mankó
veterán
Hi!
4*1Gb Kingmax 1066-al kínlódok, 8200, és Giga P35-DS3-ban. Az istennek nem tudom belőni stabilra. 2 magában megy 1104-en 18-5-5-5-ön, 2.1V-al. A 4 meg nem akar menni 950en 15-5-5-5ön alapon. Valakinek van valami éppkéz-láb 5lete, mit cseszek el?
Köszi -
Performance level 5 nem veszélyes? mert látom itt feljebb volt róla szó.
Ram nem melexik. Meg még pár subtiming alanyoabb, mint emre33-nál (trrd, trtp, stb...), míg a alapidőzítések magasabbakszerk.:
everest:
read: 8404
write: 6812
copy: 7352
latency: 56.1Ezek mennyire számítanak jónak?
-
-
Geil Black Dragon 4GB 800MHz CL5 @ 1000MHz 5-5-5-15 2.0V
Sajnos nem találtam semmi programot, ami igazolná hogy 2 volton megy ram
Az everest legalábbis nem mutatjaDe higgyetek nekem!
-
plexi
tag
Tehát akkor a 5 7 7 25 nemtom mi az jó a ramnak vagy mit állítsak rajta?
(jó kis biosom van mindent enged állítani) Gigabyte
-
plexi
tag
http://images.netbag.hu/20080421/07204281823.JPG. Ezt írja még CPUz. Procim az igazából 2.6on megy csak néha lecsökken. sztem össze vissza állítgattam BIOS-t. Alaplap : Gigabyte P35 DS4 rev 2.1. meg E4500as C2D. nemtudom hogy kell beállítani
-
válasz
Ősember #3506 üzenetére
végülis én nem vártam tőle semmit, csak azt szerettem volna tudni hogy télleg ilyen szar-é-e
Azt tudom hogy a geil ramok nem a legjobbak, de hogy ennyire...A két szép szeméről meg annyit, hogy szép pirosan világítanak
A geil inkábbb tesz a ramokra 2-2 LEDet, minthogy normális chipeket tegyen rájuk.
Jellemző. -
littlelion21
addikt
Sziasztok!
Azt áruljátok már el miért van,h ahogy rákattintok a coretemp ikonjára, újraindul a gép?
Már ott tartok,h ha be akarok lépni a bios-ba, csak kattintok a coretempre.
Ez már a 3. c2d, amivel csinálja /4300,4500,6300/.
Ráadásul mindhárommal alapon is.
Egyébként mással semmi probléma nincs.Ez vmi bug, vagy mi?
mod: uppsz, ez rossz helyre ment...a c2d tuning-ba akart menni...
mod2: off
-
Sziasztok!
Vettem egy geil black dragon kitet 4Gb CL5-t. Semmi feszért (még 2,3-at is adtam neki!) se akar stabilan 900-on menni, ha még CL6-ba teszem akkor se. Ez a cucc télleg ennyire gagyi tuningra?Valakinek van tapasztalata még ezzel rammal? A ram tuning mennyire BIOS függő? Mert nekem még gyári BIOS van a lapomon (P5K-Pro), aztán lehet hogy azért nem megy
De feleslegesen nem akarok BIOS-t frissíteni (kicsit félek tőle, miután elcsesztem egy lapot vele, én hülye winfosból akartam frissíteni, és persze nem jött be, megy is gariba
).
Jelenleg 5-4-4-10-en használom 2,1 volton betonstabilan, ami végülis annyira nem szörnyű, de sztem kevés
-
Ősember
őstag
-
plexi
tag
Helo Mindenkinek! Kezdő vagyok és nemtudom ez mit jelent :
CPU-Z: http://images.netbag.hu/20080420/21331917102.JPG
Ez jó, rossz vagy mit csináljak vele? Választ előre THX
Kingmax DDR2 2*1Giga 1066mhz hivatalosan
szal nem túl márkás. de miért csak 520on mennek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bittorrent topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Milyen széket vegyek?
- Mobil flották
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Óra topik
- További aktív témák...
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged