- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Értékesítené a nemrég felvásárolt ZT Systems gyárát az AMD?
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- 5K-s monitor a ViewSonic portfóliójából, akár Mac-ekhez is
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen processzort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
Olyan hatalmas nagy változásra szerintem ne számíts
Más: hogy állítod be 1066-ra? Ha alapon használod az e8400-ad akkor amit be tudsz állítani az 3-as szorzóval 1000MHz vagy 3.33-al 1109MHz, vagy nem?
A System voltage mindíg pirosan villog ha akármit állítasz a feszültségeken, attól parázni nem kell (csak ne nagyon emeld a feszültségeket a normális felé)
-
joshua7
veterán
Embörök, erről vélemény?
2x2gb Mushkin Redline PC2-8000 Aprón 15-ért meg lehetne venni. Vagy a Mushkin is gyengébb chip-eket használ már? -
szasanyi
félisten
Először is ez nem 400, hanem 800Mhz, mert a DDR rövidítés - Double Data Rate, azaz kétszeres adatsebesség. Így aztán 400Mhzx2=800Mhz.
Másrészt minden DDR2 memóriát kezelő alaplapban az alap BIOS beállításokkal 800Mhz fog menni minden memória, ami 800Mhz vagy a feletti sebességet tud.
A részletes beállítást nem tudom elmondani fejből - annyit nem állítgattam -, de lesz aki nagy vágja a témát.MOD: megtaláltam, itt láthatod a lapod BIOS-ának egy részét. A Memory Frekvecy résznál az auto beállítás helyett kell a kívánt RAM sebességet beállítanod, és itt pedig a DDR2 OverVoltage Control Normal értékét a RAM feszültségének megfelelően megnövelni.
-
csimav
őstag
Sziasztok!
Az mért van ,hogy az 1066 Mhz-s ramomat a gép 400 Mhz-s nak érzékeli?Ezt lehet valahogy állítani??? És ha igen akkor EP35-DS3 lapoknál mit állítsak a biosba és hol?
-
szasanyi
félisten
Nyilván, nem is azt mondtam, hogy nem fog. Csak arra utaltam, hogy annak is kell + fesz a magasabb sebességhez, és 2.40 - 2.50V fölött aktív hűtéssel is megfeküdhet, így érdemes mérlegelni mit nyerhetek és mit kockáztatok. Bár biztos nem mindenkinek gond ez, majd vesz másikat, ha esetleg nem cserélik ki garban.
-
SteeWe
aktív tag
-
szasanyi
félisten
Itt sztem - a magas FSB miatt - hibázik a CPU és/vagy a chipset. Ha a RAM feszültsége és sebessége nem változik, az miért hibázna?
A fenti ok(ok) miatt egyszerűen nem stabil a rendszer.
Egyébként a RAMok magasabb órajelen járatásához + fesz kell, ami értelemszerűen itt is nagyobb hőtermeléssel jár. DE ha ment stabilan a névleges 1066Mhz az előírt fesszel, akkor most sem az lesz kevés. Pld. a GeIL RAMjai híresek a magas gyári fesz értékekről, ami nem ritkán 2.40V, DE ezt nem bírja el bármely RAM - vagy csak aktív hűtés mellett. -
Chalez
őstag
Mivel lehet a ramokat stabilizálni tuning alatt?
Pl a q6600 2.4Ghz-en 1066-on járatott ramokkal nem hibázik memtest, és prime95 blend alatt, de ha felhúzom a procit pl 3.2Ghz-re, a memóriához nem nyúlok semmit, már szinte rögtön dobja a hibát a memtest és a blend is? Valami feszültségértékkel kéne játszani? -
szasanyi
félisten
válasz
dudika10 #3982 üzenetére
Az tuti, hogy 1000Mhz és CL4 nem fog menni 1szerre.
By SPD módban hagy az időzítéseket és úgy próbáld emelni a RAMok sebességet. Sajnos a GeIL RAM-jai nem a legjobb tuning alanyok, főként az ELPIDA chip miatt.
Persze van 1-2 kivétel, legyen a tied az.
Ja, és persze feszt se felejts el emelni (sztem max 2.30V) mert anélkül nem fog menni.
-
szasanyi
félisten
válasz
dudika10 #3980 üzenetére
A sebesség növelése, és az időzítés csökkentése egyaránt javítja (növeli) az írási/olvasási sebességet. Leginkább a kettő egyszerre, de ez csak ritkán, vagy legalább is nem sokáig sikerülhet együtt. Tapasztalatom szerint inkább a nagyobb sebesség + magasabb időzítés a jobb, a kisebb sebesség + alacsonyabb időzítéssel szemben. ennek lehetőségét alapvetően a RAM határozza meg, de befolyásoló tényező az alaplap (chipset) és adott estben a processzor is - bár talán ez a legkevésbé.
-
dudika10
veterán
Valaki meg tudja nekem mondani hogy mitől függ az hogy egy ramot milyen sebességgel lehet írni, olvasni másolni? Nem az fsb-re lenék kiváncsi hanem a MHz és időzítések kapcsolatára. (Tehát pl 800MHz cl4 vagy 1000MHz cl5 ?)
Előre is THX!
Dudika -
Brumi˘
addikt
válasz
TheProb #3977 üzenetére
Szerintem nem sok sanszod van rá hogy 1100on stabilan hajtsd a geileket emberi fesszel. Amit 1. körbe próbálj meg, időzítést tedd 5-5-5-15-re feszt emeld 2,2V-ra és állítsd 1000-re a ramot. Ha ezeket nem tudod hol, hogyan kell akkor irány a lapod topikja (régen volt már ab9-em nem nagyon emléxem a biosára.
)
-
TheProb
veterán
Helló all!
Segítséget szeretnék kérni, hogy van nekem 2x1gigás 800-as GEIL kit-em 4-4-4-12. Szeretném 1 "kicsit" húzni (1100Mhz) és ebben kérném a segítségeteket, hogy mit hogyan, mennyire állítsak, hogy ezt a sebességet el érhessem. Mivel még teljesen kezdő vagyok ezért légyszíves írjatok le mindent, hogy bios-ban mit mire állítsak. Vagy ha nem bios-ból akkor azt. Azért szeretném ezt a sebességet, mert tudom hogy ezt elérték 1 tesztben, de ha nem lehet akkor persze elég a kevesebb is. a konfigom:
Abit AB9, Intel Core 2 Duo E6750, Gainward 8800GT 512MB 650Mhz, GEIL 2x1GB 800Mhz, Seagate 250GB SATA II, Logitech G9, FSP BlueStorm II 500W -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Supercharger #3973 üzenetére
Tartós használatra nem adj 2,3V-nál többet. Sztem itt a vége a ramodnak. Subtimings-al még lehet ne szórakozni de sztem nem éri meg, és úgy sem hoz jelnetős gyorsulást, főleg nem játékok alatt. A "fő" időzítéseket meg sztem nem éremes tovább lazítani.
-
Supercharger
csendes tag
Sziasztok!
Van egy asus p5e alaplapom, benne 4gb ocz reaper hpc 1066 os ram. És nem vetettem meg magamtól a tuning élvezetét, és tuningolásba fogtam. Tudom h ram függő h ki mennyit tud a különböző ramokból ihozni, de én az max 1100 en tudom stabilan hajtani őket 5-5-5-15 ön ( 2.3v on). Fölötte úgy 1150 ig simán bebootol az xp, de gamek alatt egy kis idő után behala game elpixelesedik átmegy szó szeritn matrx ba. 1150 fölött pedig elindul a gép de nem bootol be. Sztetek egy rossz "évjáratot" fogtam ki vagy csak rosszul állítom be és többet is ki tudnék hozni belőle?!..a segítségeteket kérem..ha persze lehet ezen segíteni. 1.4 en megy nb, 1.3 on cpu. 2.3 memó , e8400 (9*440)
Válaszotokat köszönöm!
-
Zájec
veterán
-
old gray
addikt
válasz
szasanyi #3967 üzenetére
Iagzad lehet, a gyártó nem véletlenül firkálta rá a 2,1-2,4V tartományt. Ha 2,4V-on bármi baja esne, nyugodtan gariztathatom (2011-ig garis a cucc..) u.is az ajánlott specifikációkon belül maradok.
Asszem nekilátok letesztelni mit tud 2,4V-al. 2,3V-al az 1200MHz 5-5-5-15 stabil, kíváncsi vagyok fesz. emelés hatására mi lesz a max.
-
szasanyi
félisten
válasz
old gray #3966 üzenetére
Elvileg nem lehet gong a 2.4V mert ezt írja elő a gyártó a maximális teljesítményhez. Hasonlókon gondolkodok én is a GeIL Black Dragon KIT miatt... na de ha ettől tönkremenne, nem is vállalnának élettartam garanciát... nem?
Ma kapom meg, és szívfájdalom nélkül nyomom rá a 2.4V feszt. Sztem bírni kell neki, különben cserélik garban. -
old gray
addikt
Van 2x1GB 1066MHz GoodRam PRO ram kittem. A datasheet szerint 2,1-2,4V között adható neki feszültség.
A kérdésem az lenne, hogy a 2,4V a gyártó ajánlása ellenére nem káros hosszabb időn keresztül?
-
tikadani
csendes tag
Amúgy a 16:12 rossz?
-
-
matyee123
tag
16:12 ugyebár FSB: DRAM akart lenni!
-
matyee123
tag
Sziasztok!
Az én DDR2-es 1066mhz-es Geil ultra RAMom 16:12 arányon müködik!
És az lenne a kérdésem hogy a BIOS-ban hogy tudnám ezt 1:1 arányra állítani! -
szasanyi
félisten
válasz
Ferrault #3950 üzenetére
Ha visszaolvasol láthatod mi a véleményem / tapasztalatom a Kingston ramokról.
És nem ez az első... volt 800-as, 1200-as és most 1066-os HyperX. Volt 2 féle ASUS, és 2 féle Gigabyte lap. Én akkor sem vennék többet Kingston ramokat, ha mindenki másnak jó lenne, és féláron árulnák az üzletben csak nekem.
Egyébként az a legegyszerűbb ha nekilátsz és kiteszteled a tied mit bír, de sokat - bár kis túlzással mondhatnám, hogy semmit - ne várj tőlük. -
Ferrault
csendes tag
Hali!
Van valakinek tapasztalata 800-as 1 gigás Kongston ramokról? Mekkora frekvenciát bírnak el max 24/7-ben és mekkora fesszel?? -
szasanyi
félisten
Igen, e szerint ugyanarra gondoltunk. No, mind1 megrendeltem, mert egyrészt nagyon olcsón jutok hozzá, másrészt a mostani Kingston HyperX RAMok a névleges 1066-on sem mennek és nem csak az előírt 2.3V-al, felette sem.
Ez egy rakás sz@r, agyon kéne vele ütni azt, aki legyártotta. Remélem a GeIL-ek legalább stabilan viszik az 1066-ot... meghát csak arra is gondolok, hogy ha a gyártó így készíti el ahogy, és így vállal rá élettartam garanciát talán jó lesz. Ha nem, meg cserélik.
-
scope2007
addikt
okés megpróbálom megkukkantani
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szasanyi #3944 üzenetére
Nem túl bíztató, az a 2,4V operating Voltag sztem se... Főleg ekkora feszt borda nélkül... aktav hűtés nélkül nem használnám úgy tartósan az fix. Ha ennyi kell az 1066-hoz stabilan, akkor nem sok tuningtartalék lehet benne. Összehasonlítás képpen az én mezei ST T800-am 2,2V-al megy 1170MHz-et CL5-ben (feljebb nem néztem még), és mégis csak egy sima 800-as ram.
-
scope2007
addikt
helló!
szerintetek melyik DDR2es RAM párt lenne érdemes használnom?
(lehet hogy egyértelmű valakinek, de most nekem nem)
DDR2 - 2x1 GB geil ultra 800mhz
DDR2 - 2x1 GB kingmax 1066mhzlap asus p5wd dh deluxe
proci e6750tuning fontos
-
szasanyi
félisten
Van vkinek tapasztalata ilyen, 2x1GB GeIL KIT-tel?
Sokallom azt a 2.4V-ot, ráadásul még passzív hűtése sincs... és kíváncsi lennék mire elég pölö 2.0-2.1V.
-
Chalez
őstag
Ezekre a memókra milyen chip van szerelve 2008-tól? 2x1GB OCZ Reaper HPC 9200
Érdemes betervezni a vásárlását? -
matyee123
tag
Sziasztok!
Van nekem egy Geil Ultra 1066mhz (2*1 gb) RAM-om és 16:12 arányon futnak és azt szeretném megkérdezni hogy hogy állíthatnám be a BIOSban hogy 1:1 arányon fusson! -
zsolt1129
addikt
Sziasztok.Erről a Ramról mi a véleményetek.Jól tuningolhatók? [link]
-
SteeWe
aktív tag
válasz
Hunter2 #3935 üzenetére
Elméletileg a CSX-CEC-800-as 4-4-4-12-es változatán Micron D9GMH chip van, ez ezért lenne fontos, mert a giga ep45 topikban írták, hogy nem stabil a cucc. De ott sztem a 5-5-5-16-os változatával próbálhatták. Tobbek között tudomásom szerint ez a fajta micorn chip van a Diablo, Corsair, OCZ bizonyos memóriain is. Furcsállanám hogyha ezekkel sem mennének a giga ep45-os lapjai.
-
SteeWe
aktív tag
-
Daemon09
őstag
SteeWe : DDR2 Ram List
-
SteeWe
aktív tag
Sziasztok!
Be tudná linkelni vki azt a táblázatot, ahol meg lehet nézeni, hogy az egyes memóriák milyen chippel vannak szerelve? Már szerepelt többször a topikban, de most nem találom.
Thx -
subaruwrc
félisten
válasz
keszegduda #3927 üzenetére
mondom hűtsd őket és igen. lehet 4 modul de ha elég feszt kap az északi híd akkor nem lesz gond a meghajtásuk.
-
tibz03
őstag
Sziasztok!
Corsair TwinX 800 MHz, CL4-es (4-4-4-12 @ 2.1 V a gyári adat). Sehogy se tudom 900 MHz fölé húzni, de igazából még addig sem... Mit kéne állítanom?
Az időzítésekkel nem nagyon tudok babrálni, mert fingom sincs, hogy mennyre állítsam őket. A fesz.-t már felvettem 2.3-ra is, de be se indul a gép, ha már 850 MHz-en akarom járatni őket. Szerintem ez marhára nem normális, bírniuk kéne legalább vagy 1000 MHz-et, nemde?
Mivel szinte csak az időzítéseket nem állítottam (próbáltam még 5-5-5-18-on, az a másik gyári adat, de ezen se értem el sokkal többet), ezért gondolom, hogy ezzel van a probléma.
Mennyire kéne állítanom az időzítéseket, hogy az 1000 MHz körüli értéket elérjem? Egyáltalán honnan kéne tudom / honnan lehet tudni, hogy mennyire kell állítani az időzítéseket? Gondolom, csak van valami logikája...?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
keszegduda
őstag
válasz
subaruwrc #3926 üzenetére
Szeretném megtudni hogy képesek-e 1000 felett menni, mert a leendő lap+CPU kombóhoz nem szeretném még a ramokat is kicserélni.5 5 5 15-ben 2,2V-on számíthatok valami érdemlegesre?
MOD: Főleg a 3giga ram tuning aggaszt, azt mondják 4 modullal ne számítsak csodákra, főleg ha vegyes fevágott az egész.
-
subaruwrc
félisten
válasz
keszegduda #3923 üzenetére
akkor nem probléma. hűtsd őket és bírják simán.
-
nygma
addikt
válasz
keszegduda #3923 üzenetére
Szerintem éppen jó...
-
subaruwrc
félisten
válasz
keszegduda #3919 üzenetére
milyenek azok a ramok?
gyártó/ típus. ha kingmaxok az illetők akkor sok.
Cadal ez az egyik fsb/ dram arány jobban működik mint a másik lapfüggő. a lapod illetve a procid ezt a beállítást szereti jobban. -
Cadal
őstag
Sziasztok, másik topikban feltettem egy kérdést, de lehet hogy inkább it kellett volna!
Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném. -
keszegduda
őstag
800-as ramoknak mennyi feszt lehet adni max tartós használatra? 2.2V sok lenne?
-
ferbazs
tag
Sziasztok!
Ez jónak számít? -
bishopx2
tag
Hali !
Érdekelne a következő mennyivel lenne nekem jobb ha most
kicserélném a 2*1 Kingmax 1066 memóriáimat? valami extréme memcsire
mondjuk A-data vagy Corsair vagy Geil vagy esetleg OCZ-re.Olyanra gondolok hogy stabilabb lesz-e a rendszer tőle és mennyivel ?
Esetleg jobban lehet majd tuningolni ?
Valamivel gyorsabb lesz ?és még az is érdekelne hogy akkor ha cserélek melyik márkánál döntsek ?
( alaplapot is cserélni fogok valószínűleg, ezért az is érdekelne hogy melyik lapba
milyen memcsit ne elsősorban tuning szempont a lényeg !!!! ) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Martin2004 #3911 üzenetére
7x430 jobb sztem, a magasabb fsb miatt magasabb a QPB-d, gyorsabb a ramod is ugye és egy 3GHz-es Q6600 ma még mindenre elég bőségesen szvsz.
-
Martin2004
tag
Én 4*1 GB-t nyomok1033-on p5e-ben, bér most álltam vissza 800-ra, mert 1033-on csak 3 GHz-en ment a Q6600, így meg 3.2. persze nem tudom, hogy 7*430-nál jobb-e egyáltalán a 8*400, ha lasabb a ram? Éppen ezért fogok átállni Ocz Reaperre.
nekem 1003-on az olvasás olyan 8600-8700 + GHz-en, most meg lett 7100
ja és az is kiderült számomr, hogy az sem mindegy, hogy melyik melyik slotban van.
-
whYz
őstag
üdv
kingmax 1066 ddr2 ramok pontos értékeit valaki le tudná nekem írni? a neten nincs róla semmi és az spd valamiért sztem nem pontosat ír..(legalábbis nem indult el vele... valszeg mert nem támogatja a lapom)
ami kellene:
DRAM Write recovery Time
DRAM TRFC
DRAM TRRD
Rank Write to Read Delay
Read Write to Precharge Delay
Write to Precharge Delayés mennyire számítanak ezek az értékek tuningnál?
mod: na és pont most találtam meg
szóval akinek kellene még, sorrendbe: 6, 42, 10, 10, 10, 11 -
Csaber
senior tag
Hali volna egy pár kérdésem a ramokkal kapcsolatban(hülye vagyok hozzájuk) .
Nekem Geil Black Dragon 800 Mhz -as (Cas5 időzítésü )
ramjaim vannak a biosban beállítottam 4-4-4-12 -re az időzítést (1.9 v 800 mhz)
a kérdés az volna hogy ezek mire szolgálnak, és mik volnának a jó beállítások Dram Write
Recovery Time (6) ,Dram TRFC (42) , Dram TRRD (10) , Fank Write to Read Delay (10) ,
Read to Precharge Delay (10) , Write to Precharge Delay (11)zárójelben a jelenlegi
értékek vannak (amugy megvagyok rammal elégedve mert véletlenűl sikeresen 1007 Mhz.ig
jutottam 5-5-5-15 -ős időzítéssel némi bios beállítási gond miatt és csak ugy 6 óra múlva
néztem meg az Everestel hogy mit tud az ujj lap...(Asus P5B Green)A válaszokat előre
is megköszönöm! -
sziasztok
már régóta van gépem, de igazából a biosbeállításokat soha nem értettem igazán.
segítsen már végre valaki , légyszi!
segítsetek behangolni a gépem kérlek, hogy a proci, meg a ramok megfelelő beállításokkal menjenek. A konfig:asus p5e, q6600, corsair 1066-os ramok
most a proci alapon megy, az alaplapon a 7-es sorozatú bios van, a ramok időzítése 5-5-5-15, és 2.1 volt
Ha valaki tud valami jó biosbeállítást, azt megköszönném. -
dzsóbácsi
aktív tag
Üdv!.
Érdeklődnék hogy 2X1 giga A-Data 800 EE. kompatibilis lenne-e 2X1 Gb Geil Ultráva egy Giga P35 Ds4 lapban??..Elvileg mindkét KIT Cl4 800-as ugye de én 840-en hajtanám őket 5-5-5-15ön..Tehát mennének együtt Dual Channel-ben??
Köszi! -
válasz
ferrault88 #3902 üzenetére
A modulok késleltetését, vagy ha úgy tetszik sebességét az órajel függvényében, vagyis, hogy adott műveleteket hány órajelciklus alatt hajtanak végre. Ha megy az angol, akkor olvasnivaló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Motoros topic
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest