Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #11501 üzenetére
Pont most láttam mifelénk egy használt 3850-et 16k pénzért, elgondolkodtam a vételen, de nem játszok annyit és olyat, hogy érdemes lenne cserélni... Majd az ősszel szerintem egy 4850-et inkább, és akkor a rá következő 1 évben (inkább 2) meg lesz oldva a kártya kérdés...
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #11365 üzenetére
Miért?
Szerintem a nagyobb felbontásnál a VGA limit miatt a legerősebb procival is hasonló FPS-ek születnek, mint a gyengével. A felbontást csökkentve a VGA már nem korlátoz és az FPS-ek a procik erősségének megfelelően állnak be, és mindegyik procinál magasabb lesz mint a legnagyobb felbontásnál. Abban az esetben, ha itt is hasonló FPS születik mint a legnagyobb felbontásban, akkor beszélhetünk procilimitről.
A felbontás végletes csökkentése nem azt jelenti, hogy csak a legerősebb procik birkóznak meg vele, pusztán azt, hogy itt láthatjuk meg az eltéréseket a procik között. -
válasz
tzsolesz #11325 üzenetére
erről nem hallottam
rezidens dolgok: pl. JavaVM, víruskeresők különféle kiegészítő hülyeségei, bármilyen szolgáltatás, ami a gépen fut. emellett böngészőket, képmanipulációs cuccokat, vagy akár az Acrobat Readert is érdemes bezárni, ha memória-hiányra gyanakszik az ember.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
tzsolesz #11257 üzenetére
Azért a P31-DS3L nagyon lowend, E2000-nél nagyobb procikat nem lehet benne a tuningolni a durva vdrop miatt, quadot mag alapórajelen sem raknék bele, ugyanaz a gond mint a tré AM2-es/AMD780-as lapokkal, ha Phenomot akarsz tolni beléjük, csak ebből nem csináltak botrányt.
E7000-esek ellen nincs AMD alternatíva, az E8000-esekkel még csak-csak meccselnek az X3-ak, de az E7000-esek olcsóbbak. A kisebb X2-knek az az előnye, hogy alapórajelen rávernek a C2-kre, viszont valószínűleg előbb is fulladnak ki, 2.9-3GHz körül ált. megállnak. (persze ha szét vannak feszelve jó hűtéssel ezek is mehetnek kicsit többet, de annak AMD fronton sincs értelme)
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #11027 üzenetére
Ugye milyen furcsa válasz, a - melyik a jobb ? - kérdésre?
Eszembe nem jutna egy VGA topic-ban a rivális kártyával való összehasonlításra rákérdezni. Vagy kifújolnak[, vagy fényévekkel jobbnak állítják be a kártyájukat a másiknál!
Gondolj bele, ez tipikusan a - Tessék mondani friss ez a hús? - kérdés esete, ahol az eladó válasza nem kétséges. -
barnam_
nagyúr
-
Májsztró
addikt
válasz
tzsolesz #11011 üzenetére
egy vinyón van a pista meg az xp ? ha igen akkor tedd külön .... meg esetleg szedd szét a gépet , darabokra .... egy fél órát maradjon szétszedve , áramtalanítva ! aztán rakd össze ... ami poros fújd , töröld ki. LEhet hogy semmire nem mész vele , de ha sok port kiszedsz akkor nem kell mostanába takarítani , meg lehet hogy hűvösebb is lesz
-
fatal`
titán
válasz
tzsolesz #10866 üzenetére
Okés köszi
Néztem teszteket a procikról dehát akkor még single-core alkalmazásokkal tesztelték, mire előjöttek a dualcoret támogató alkalmazások addigra már a kutya nem foglalkozott ezekkel a procikkal, csak a c2d-kkel. Mert itt PHn is ami játék teszt van benne az UT2004 meg Q3 amiket leszarok mert elfutnak most is, a mostani játékokat pedig nyílván nem evvel fogják tesztelni
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #10840 üzenetére
Lehet, hogy miattad írtam az utolsó mondatot?
AGP-nél az NFSPS 9 FPS-szel akart menni, mert 256MB volt beállítva és amikor levettem a minimumra, ez nálam 32MB volt, 23 FPS lett.
Ez számokban is különbség, de játékban......itt a játékot idézőjelbe kéne tenni.gbors: nekem nem akadozott, a PCI-E-s 2600PRO simán vitte, de csak a teszt kedvéért!
-
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
tzsolesz #10805 üzenetére
Ez 12%, én 10-15-öt mondtam, ennyi szerintem nyugodtan elhanyagolható.
#10806 bolcsodal: Hajlamos vagyok az ilyeneknek beszólni, de az a topik úgyis sokat látott már.
Szerk.: Mással lesz ott a baj, jómúltkorában pl. elővettem a Settlers 3-at, kis nosztalgia, aztán túrhattam a netet XP-s patch után, de még így is alig vánszorog 2GHz Sempronon 1GB RAM-mal, miközben annó K6-2 300-on 32MB RAM-mal hasított... Windows 98-on.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #10778 üzenetére
880/850 volt a max, amit vmoddal ki bírtam hozni a kártyából, de már levettem a vmodot, nem láttam értelmét ilyen kis pluszhoz. Most alapfeszen használom 800/840 -en. Mióta így megy, végre nem fay szét a CoD2...
1010:
HD film lejátszásához törölj minden gépen lévő codecpackot stb, és tedd fel sorban az aktuális ffdshow-t, AC3 filtert, matroskasplittert, ezután már minden HD filmel megbírkózik egy átlagos gép. Esetleg még ffdshow-al lehet kicsit finomítani a dolgokon, ha valamit már nem bírna a masina. Jelenlegi gépemen csak 1080-as filmben találtam párat, ami már kicsit szaggatott.
Egyébként a 720-as kép kiküldése esetén nálam a gyors villanásokban kicsit szétesik a kép, gondolom a belső képátalaakító nem bírja a gyors képváltásokat, de szerencsére ez nem túl zavaró. Vígasztal, hogy jelentősen olcsóbb volt a TV a társainál. -
válasz
tzsolesz #10710 üzenetére
ez csak példa volt, nem kell mindenhová, de sok olyan profi ház van, amiben hátul, oldalt és fent is van, sőt!, van, ahol több is van ezeken a helyeken. Nekem pl. van elől befelé, hátul, oldalt és fent is, de ezek együtt nem olyan hangosak, mint a CPU és VGA ventije és nyáron is csak kb. 23 fok van a házon belül. Engem a hang nem zavar, inkább a hőmérséklet leszorítására megyek.
Itt egy jó példa:
[link] -
MIFtIli
aktív tag
válasz
tzsolesz #10645 üzenetére
Miután feltettem a beta ATT-t működött a dolog, csak éppen nem érzékeltem halkulást. (1-2%-on használom 57ˇC-ig, így elégjó halk).
Olvastam (talán ebben a fórumban), hogy a bioszban az AGP aperture méretét a lehető legkisebbre vegyük, kipróbáltam és eszméletlen gyors lett minden. 256mb-on volt, most 64mb-on van. Rengeteget számít, főleg Vista és 1gb ddr400 mellett.
Már épp új kari vásárlásán gondolkoztam.. mert elegem volt hogy ez is alkalmatlan játékra -
válasz
tzsolesz #10696 üzenetére
én konkrétan próbálgattam a 2600XT-t 840/700-on, és nemhogy 5% feletti gyorsulásom nem lett, de 3% se nagyon
ha megnézed Aggregátor tesztjét, ott a memória is kapott egy szerény 40%-os lökést - ennek tudható be, hogy a GPU órajel %-os növelésénél többel nőttek az eredmények. kevés azért az 128 bit - az 1950Pro-nak duplaannyi van...
-
BabLeWeS
csendes tag
válasz
tzsolesz #10485 üzenetére
hát nekem elmegy...
de húzni nem fogom, meg nem is merem csak ha majd muszály lesz...
úgyis majd jövőre dobok össze egy erősebb konfigot ez a mostani is csak azért ilyen gyenge mer kellet anyámnak gyorsan a gép és nem sokat pótoltak bele tehát nekem kellet álni a gép 80%-át anyagilag és nem volt elég zsé-m
nem tudom de én a crysis-el nem jáccottam és nem is fogok, meg a pro-street sincs már a gépen a sz@r fizikálya miattwwenigma: majd megnézem én is és majd leirom a tapasztalatot
-
Májsztró
addikt
válasz
tzsolesz #10355 üzenetére
engem valahogy nem érdekel hogy milyen meleg , ha gondja van akkor úgyis vagy kigyullad , vagy elolvad ( az első hamarább fog jelentkezni )
Aztán ha tönkremegy akkor veszek egy új gépet , megvárom míg vihar lesz , és bemondom hogy a régit szétvágta egy gömbvillám .... osztá ennyi
Egyébként nem vágom énsem hogy miért nem képes visszafújni a cutzot a venti , sztem az autómata ventrillátor vezérlés miatt lehet , mert ha nincsen terhelés a GPU-n akkor nem pörög annyira ez a fos , vagy valami ilyen lehet
Ja , a lapom még szintén nem szólt hogy melege van , egyébként heatpipe-os a bridge-k hűtése , szal attól nem fosok
MOD: 4x is avatar
-
Debilon
addikt
válasz
tzsolesz #10304 üzenetére
semmimgond, nekem nem számít hogy kicsi vagy nagy betűvel írják a nick-em
előtte 7300gt volt a gépben, de annak mér vagy 2-2,5 hónapja ha jól emlékszem..
pár napja szórakozik ezzel a restartos hülyeséggel..most feltettem a 8.5-öt, és most meg .net runtime errorokkal van tele az eseménynapló, pedig 2.0 runtime fennvan, meg hogy a catalyst control center host apllication hibát észlelt, ezért leáll a gép indulása után
amikor uninstall régi driver miket/honnan kell letörölni hogy jó legyen?
-
válasz
tzsolesz #10294 üzenetére
gondolom a streamre gondolsz. abban a folderben, ahová a streamet installáltad, vhova leteszi a lokális image-eket (keress 1G feletti file-okat
), azokat kell elmenteni, aztán később visszatenni. más gépre ugyanúgy mozgathatók, ha a megfelelő accounttal lépsz be, akkor megnézi, ott vannak-e az image-ek, és csak akkor tölt le, ha hiányzik valami vagy frissíteni kell.
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #10275 üzenetére
Nem harap, de vigyázni kell vele éppenúgy mint az alaplapi BIOS frissítéssel, áramszünet stb..
Nálam ez vált be a legjobban, így a kártya a biosból tudja azt, amit a segédprogikkal is meg lehet csinálni, csak körülményesebben.
Az eredeti bios-t gondosan el kell menteni, pl eladásnál célszerű visszatenni.
Az ATi WinFlash 2.0.0.7-tel meg az RBE-vel módosított bios fájlt egyszerűen be lehet égetni és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest