- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Videós, mozgóképes topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen digitális videókamerát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
borsi
tag
válasz
CPT.Pirk #12022 üzenetére
ATItool be van kapcsolva, kicsit húzva van. 2D 405/405, 3D 837/910. A hőmérséklet terhelés alatt 70fok körüli, nyitott házzal feljebb megy. Ebből gondolom hogy valamennyit szellőzik a ház. A 3Dmark lefut 1000-es memória órajelen is, csak visszavettem folyamatosan, erre gyanakodtam a fagyás miatt.
Csak az a fura, hogy nem fagy ki klasszikusan, hanem olyan mintha újra indítaná magát, és mintha mi sem történ volna fut tovább.
-
fagy53
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #11962 üzenetére
Ha a kapacitása határán üzemel az azt jelenti, hogy a GPU tápfesze hullámos, így a hullámvölgyben azaz alacsony feszen problémás lehet a GPU működése.
A tekercsek hűtéséhez hasonló javulást lehet elérni házilag a kondi kapacitás növelésével, még egy kondit harmadiknak párhuzamosan bekötni.
Az igazi megoldás több fázisra bontani, ez minden alkatrészt kímél, de alkatrész és helyigényes.
A FET-ek hűtése ajánlatos, bár ezek a telj. FET-ek erre az üzemre tervezettek, 80°C-ig simán elmennek, megnyugtató lehet egy hűtőborda rajtuk, mint a nagyokon.
A 2600-nál nagyobb VGA-k GPU tápja 2-3 fázisú és kevés kivétellel hűtik a FET-eket. -
fagy53
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #11960 üzenetére
A szabályzó IC-ból kijövő impulzusok hajtják meg a FET-eket, így már terhelhetőek, és átfolynak egy aluláteresztő LC négypóluson, melynek kimenetén egy szűrt egyenfesz, a GPU vagy a memóriák tápja van.
Az aluláteresztó négypólus a bemenetén lévó impulzusok átlagértékének megfelelő egyenfeszültséget ad a kimenetén. Az L a tekercs, rajta folyik át az az áram melyet a GPU vagy memóriák vesznek fel, ezért melegebb a GPU tekercse.
A C azok az elektrolit 500mikroF - 1mF értékű kondik, melyek a négypólus kimenete és a föld között vannak. A GPU-nál mindig kettőt párhuzamosan kötnek a kapacitásukat növelendő, így csökkentve a nagy terhelés okozta hullámosságot.
Ha hűtöd a tekercset, akkor csökkented annak ohmikus ellenállását, így csökkented a veszteséget mert az ideális az lenne, ha a tekercsnek nem lenne ohmos összetevője csak impedanciája, azaz csak a frekvenciától függő ellenállása. -
fagy53
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #11789 üzenetére
Kösz, hogy megnézted és ez előtt is éppenúgy állok értetlenül, mint a Te 3DM06 tesztednél. Ott a gyenge pontjaidat, ill a proci pontot nem értem, itt meg az én alacsonyabb, és jóval alacsonyabb FPS-eimet azonos beállítások mellett.
Szerintem a géped már nagyon ráhangolódott erre a játékra! -
fagy53
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #11780 üzenetére
Igen elég gyenge, ma este megnézem ugyanezekkel a beállításokkal, a 76GS-szel.
Az, hogy az AA=off szomorú, de a 2600-nál ez normális, de ettől függetlenül elkeserítő, hogy összemérhető a 2008-ban megjelent GRiD-del, és csak a driver hibájára tudok gondolni, hogy a régi játékok figyelmen kívül kerültek és a fejlesztők csak az új játékokra koncentrálnak. -
Száni
tag
válasz
CPT.Pirk #11715 üzenetére
cod 1 pl. nem megy 30 fps-nél gyorsabban, ami nagyon gáz... - Ez érdekes. A minap előszedtem én is, és 1280*1024, 4*AA, 16*AF, játékban minden max, Vsync off beállításnál 90-100 fps, míg Vsync on esetén 50-60 fps. Viszont játék közben néha megakadt a kép pár mp-re, monitor lement standby-ra, aztán azzal a lendülettel vissza és minden ment tovább. Más játéknál még nem volt ilyen.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #11609 üzenetére
Ezt az NFSPS sumákot tanúsítom, mert a 2600 után a 96GT-vel meglehetősen egyhangú volt a megjelenítés és visszatéve a 2600-at derült ki, hogy amúgy is kontraszt és fényerőszegényebb nV driver még az árnyékokat is elkeni, vagy hiányzott, vagy alig ütött el az aszfalt színétől. Az ATi VGA-k sokkal markánsabb megjelenítést adnak, és egyszerűen képtelenség ezt az nV VGA-val elérni, nekem legalábbis eddig nem sikerült.
Ha valaki megnézi a Crysis bench csupasz sziklaormát, az nV VGA-val csak jóval később, amikor közel érünk hozzá, akkor élesedik ki és válik részletgazdagabbá,
ugyanez a 2600-al előbb következik be. Ez sem egy normális dolog, nem fair! -
válasz
CPT.Pirk #11609 üzenetére
hát, a ProStreetnél lehet más is a háttérben. egyrészt a játék engine-je is bőven hagy maga után kivánnivalót, másrészt a G80 / G92 alapú kártyákon jó sokáig nagyon szarul ment (láttam olyan tesztet, ahol 96GT-n gyorsabb volt, mint 8800GTX-en). szóval ez nekem 50-50, míg a Crysis mondjuk 90-10.
az meg nem vita tárgya, hogy az nVidia köcsög
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #11603 üzenetére
és olyan 5-10% -al lasabban futott a játék, mert a driver így nem ismerte fel, és nem butította le a grafikát...
Ez durva. Talán mintha régebben láttam volna itt egy ősrégi VGA tesztet amiben valami olyasmiről volt szó, hogy NV-n bekapcsolták a 4xAF-et vagy mit, és bizony az csak eredetileg 2x-es volt. Míg ATI-n valóban 4x-es. Ez is érdekes.
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #11489 üzenetére
Köszi ;)
Ilyen proci van benne : http://prohardver.hu/tema/ati_radeon_hd_2600pro_xt_ii/hsz_11458-11458.html
A Barton akkoriban még drágább volt.
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #11486 üzenetére
Ez mennyi plussz teljesítmény töbletet jelent a kártya kihasználtsága szempontjából? Mondjuk mennyi a különbség úgy 3Dmark 06' Free Edition alatt kb a két beállítással? Amúgy tudom, A7V7X-X-hez már régen nem gyártanak procit, de melyik volt a legnagyobb amelyik még belement, úgy hogy ki is tudta minden szolgáltatását maradéktalanul használni ?
-
modern5
tag
válasz
CPT.Pirk #11306 üzenetére
az egészet úgy kezdtem pénteken hogy újra húztam az egész rendszert. Cserélgettem már elég kártyát anno ebben a gépben (ati 9250-et 9600-ra) és azért még az összekavarodott registry-k ellenében is érezhető volt a változás.
Az utolsó ötletem hogy mivel csk egy 370 Wattos táp van benne az visszaveszi a teljesítményt. Bár ez gyanús lenne. A régi Geforce-omnál ki is írta amikor ilyen probléma volt ( mármint hogy visszavette a teljesítmény mert nem elég az energiaforrás..).
-
fatal`
titán
válasz
CPT.Pirk #11285 üzenetére
1080hoz: A te gépeddel nem is, de aki AGP-s lapra vesz HD lejátszást támogató vga-t annak bizony (köztük nekem is) az 1080p már nem megy erőből.
Nekem a mostani lapom a 3. ASUS lap és egyikkel sem volt semmi probléma (volt egy CUSL2-C, aztán P4B és most P4P800). Rengeteg ismerősömnek van P5B-je azokkal sincs probléma.
-
fatal`
titán
válasz
CPT.Pirk #11283 üzenetére
Ha jól tudom az ASROCK is az ASUS tulajdonában van, a rossz alaplapokat pedig gondolom csak AMD vonalon gondoltad
Rengeteg szarul kódolt 720p-s HD kering a neten, trailerek is, amik akadnak a 3.2re húzott P4emmel is a DXVA nélkül. HomeCinemat kell feltenni majd View->Options->Internal Filters->Matroska->Pipa be. Jobb oldalt H264/AVC (DXVA) szintén pipa be, majd duplaklikk és enable DXVA. Az external filtersnél mindent ki kell kapcsolni. Ezután az Outputnál a DirectShow Video-t VMR9(RenderLess)-re kell tenni, jobb oldalt Surface-> 3D surfaces (recommened)***, majd alatta Resizer Bicubic A=1.00(PS2.0). Így nekem tökéletesen viszi a 720p-s mkv-kat 3-4% CPU használat mellett. Az 1080p filmek nagytöbbsége nem támogatja a dxva-t sajnos
-
fagy53
nagyúr
-
elfelejtette
veterán
válasz
CPT.Pirk #11072 üzenetére
Hy!
Múlt héten a CCC-re hivatkozva dobott 6 hibát, most CCC nélkül újrapakolt rendszernél az ati2mtag file-ra hivatkozik:
1. GCO failed to execute AtomBios
2. GXO Execute BIOS Table ErrorJa és ma reggel óta game közben szép háromszögeket produkál a kari, meg lefagy a kép, meg menetközben kikapcsol a monitor. Ja és a kártya egy passzív hütésü MSI, a a bordán (tehát hátul) 2db 8cm-es ventivel.
Akkor mehet a kari gariba vissza? -
-
Májsztró
addikt
válasz
CPT.Pirk #10758 üzenetére
képfrissítés alatt ha azt érted , hogy jobbklikk , tulajdonságok , beállítás , speciális , monitor 60,70,75 hz - akkor nem sokat változik , de a monitoromon amúgy sem látszik meg a különbség , CRT-nél biztosan megvan , Uninstallba nincsen egy fia betű sem ....
Játékban is megnézem a különbséget egy pillanat, meg démárkot is nyomok , következő hsz-ben megírom
( mer megyek enni
)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged