- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Átlépte a 80 milliós álomhatárt a PlayStation 5
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Apple MacBook
- Steam Deck
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Aktív témák
-
Mr X
veterán
válasz
Rage47 #14495 üzenetére
Ahogy olvastam a leírását, ebben van beépítve a2sd támogatás. Bár nem ismerem a romot, lévén más készülékem van, de le tudod ellenőrizni, hogy használja-e. Feldobsz egy Quick System Info-t vagy Titanium Backup-ot, és ha ott írja az ext vagy a2sd partíciót, akkor felcsatolta.
Vigyázat, a partícionálás mindent töröl a kártyáról!
A marketes app2sd app cska a kártya FAT32-es részére képes mozgatni. Ha aktív a2sd (ext) mellett app2sd-vel pakolgatod az appokat, akkor nem csinálsz mást, mint a kártya ext és fat32 része között mozgatod őket.
-
jegenye77
addikt
Ha letöltök egy alkalmazást a marketrol és telepítem,majd miután ezt meguntam és törlöm,akkor azt a fájlt is törli amit letöltöttem?
Úgy értem hogy nem marad a telón egy kis fájl amit letöltött és ahonnan feltelepítettem a programot?
Gondolok itt arra is,hogy csak a helyet foglalja feleslegesen vagy esetleg ha mégis kellene akkor innen tudom újra telepíteni?
Vagy nem is marad semmiféle nyoma a telón. -
petipetya
nagyúr
válasz
Rage47 #14488 üzenetére
Egyes telefonok belső tárhelye véges, így könnyen előfordulhat az hogy sok alkalmazás feltelepítése után betelik.
Ezért van lehetőség a főzött romokban arra, hogy ezt a belső tárhelyet átmozgassák az sd-n létrehozott ext4 vagy ext3 partícióra. Onnantól kezdve az alkalmazások erre a partícióra települnek, így a telefon tárhelye nem fog betelni.
-
Mi értelme van partíciót csinálni a SD karin? Láttam több romnál is, hogy lehetőség van vmi ext4 partícióra
-
Mr X
veterán
Csak a felhasználói alkalmazásokat és azok adatait ajánlott másik romon visszaállítani. Névjegyekre, sms-ekre van direkt erre való app, pl. SMS Backup & Restore
-
xpike
tag
tud valaki segiteni aki ismeri a TITANIUM BACKUPot hogy:
mit tehetek vissza rom frissités után (2.3.4 KG6ra) titániummal???
mármint azt már megszívtam egyszer hogy a rendszeradatokat is visszaállitottam.....igy hát gondolom egyenként kell kiválasztani mit lehet visszaraknia letöltött alkalmazásokat visszaállitottam, az tiszta
A névjegyzéket hogyan? megpróbáltam csak az adatokra visszaállítást nyomni de nem kerültek vissza a névjegyeim...
s az sms-ek + hiváslista azt hogyan rakjam vissza
-
petipetya
nagyúr
válasz
monti0222w #14483 üzenetére
Szia!
Ez egy hasonló dolog ahhoz, mint ami a számítógépnél a felfüggesztés - a netbooknál ezt állítottam be arra az esetre ha lehajtom a tetejét, azért hasonlítom ehhez. Ha az adott telefonban engedélyezve van a fast boot (eddig csak HTC-ben láttam), akkor gyorsabban kapcsol be a készülék. Lemértem neked:
- normál boot: 1 perc 2 mp
- fast boot: 16 mp (6 mp-nél már bekapcsol, de a térerő a 16. mp-nél jön elő)Ritkán kapcsolom ki a telefont, de olyankor jól jön majd. Hogy okoz-e hibát vagy bármi furcsa dolgot, azt nem tudom mert csak tegnap óta van ilyen funkció a telefonomban.
-
-
monti0222w
addikt
sziaztok egynagyon láma kérdésem lenne mégpediglen mi az a gyors boot! köszi a választ.
-
No.01
addikt
Koszonom!
mind2-t ajanlottat letoltom azt majd letesztelem melyik fekszik jobban! -
zzz03
őstag
Programok jelszavas védelmére találtam egy nagyon jó kis app-ot, ha esetleg valakit érdekel (ez eszi a legkevesebbet a memóriából azok közül amiket próbálgattam, és nem is jelzi az értesítő sávba, hogy működésben van).
-
Rickazoid
addikt
-
SZATA
senior tag
Az új MÁV-os vonatinfó itt érhető el.
http://elvira.mav-start.hu/terkep/Kint van a főlapjukon is a hír, és benne ez a link. Én kb. 10 mp alatt megtaláltam.
Nekem is megadta magát a Labelert a GMail frissítés után. Az újítása, h be lehet állítani, h csak a Priority Inbox-ot frissítse, és címkénként állítható az értesítés (olyan új levélre is ami nincs az inboxban).
(#14472) ZS3NI: Én az Elixír-t használom. Magyar app, nagyon sok widget kirakható vele, skinezhető elrendezhető (widget táblák) és maga az egész alkalmazás nagyon sok infót ad a rendszerről
-
Barell
senior tag
Sziasztok. Nagyon kezdő androidos ként egy gyors kérdés: X10 Minivel elkezdtem letölteni egy játékot Android Market-ről de meg szeretném szakítani. De sehol nem találom ezt az opciót. Mi a megoldás?
-
ZS3NI
őstag
Olyan alkalmazást keresek, amivel ki lehet tenni a telefon állapotát widget formájába. (szabad ram, cpu, battery, sd kártya stb stb) Melyiket ajánljátok?
-
atillaahun
veterán
válasz
Luissimo #14453 üzenetére
Én ADW notifier-t használok, figyeli a levelező, tárcsázó, üzenetküldő alkalmazásokat, és a beállított ikon felső sarkába kiteszi a kis számlálót. Chuck Norriz módban más programokat is figyel, pl. gtalk-ot, messengereket, miegymás.
(#14452) kaller1
Mióta nyilvános ez egyébként? A fentebb linkelt hír, akkor ezt a programot veszi majd alapul az Android-ra? -
No.01
addikt
V.mi jofajta webradios app-ot keresnek... Jo lenne ha kis infohoz jutnek otthonrol reggelente.
Elore is koszonom!
-
aggleány
addikt
Na jó, tessünk befejezni, mert a végén még elpirulok!
Olyan privit kaptam, hogy csak nyammm!
Hol van a sok-sok programajánlat az új cikkecskéhez?
A Logoutra kérném a Hasznos progik topikjába.
-
aggleány
addikt
válasz
Fireman67 #14461 üzenetére
RazorGTR1 egy kicsit féltékeny, de nem kell foglalkozni vele, úgysem küldött még egyszer sem csokit.
Megnéztem a gugliban, beírtam azt, hogy "android programok", és az első oldal alján ott figyel a cikkecske!
Feltörtem, mint a talajvíz!
Én is szeretlek Téged, Fireman67! Olyan jóképű fiatalember vagy!
-
Fireman67
aktív tag
De kis féltékeny vagy!
De picit félre téve a viccet. Tanult "Netguru" barátom szokta volt mondani, hogy egy oldalt minél többen linkelnek be, ezáltal annál többen nyitják meg. Erre a robotok úgy reagálnak, hogy a minél többször megnyitott oldalakat előre hozzák a Google-ban.
Ő, mikor a honlapját megnyitotta, egy év után, még a címszóra a 45. oldalon kuksolt.
Ma már, ha csak a település nevét beírjuk a keresőbe, ahol ez a lap ellenzéki weblap, akkor már harmadiknak teszi.
Így születnek a halhatatlanok!
Különben is szeretlek Aggleány! -
Luissimo
veterán
válasz
#40993792 #14457 üzenetére
Köszi, rendesvagy, de megtettem én azt már mielőtt végső elkeseredésemben a tetőrekimászás előtt beírtam ide.
ottan vannak mindenféle dolgok, igen, amiket nem változtattam meg, mintahogy eddig sem, amíg az evolucioban eljutottam eddig a verzioig.
és eddig minden frissítéskor megtartotta az előző beállításait és megjelentek az értesítési számok a logón.Egyébként az értesítési sávon mostis megjelenik, hogy uj levelem jött, de a boríték ikonon nem.
Na, még egykicsit állítgatom odavissza, hátha beragadt valamiha nincs elég dolgod , csinálj magadnak
-
flash-
veterán
válasz
atillaahun #14449 üzenetére
köszi ez jó lesz
én ugyis fővonalon ingázok
meg majd mobilnettel nézegetm ha késik
ugyanis sokat késik -
Luissimo
veterán
nem lesz kevesebb az adatforgalom mert letölti az uj leveleket, csicsereg is minden alkalommal, csak a logójáról tűntek el a számok, az uj levelek jelzésére.
ez nemhiszem hogy adatforgalmat befolyásolna.
próbáltam már visszatenni a régit és ujra feltenni az ujat, de semmi változás.
nemértem a logikáját... -
kaller1
veterán
válasz
Amit linkeltél az elég hurka, a mávnál az emiget használják élesben a forgalom figyelésére.
-
Luissimo
veterán
válasz
Droidra van az "AZ Menetrend" illetve van egy másik progi pestieknek és ide ingázóknak, a " BpMenetrend".
Mindkettő megérdemli hogy fentlegyen a telefonon.Ellenben.
A napokban jelzett a telo, hogy talált egy Gmail frissítést , az eddigi 2.3.4.1 helyett ----> 2.3.5-re.nos, azota nemlátszik a gmailes boríték ikonon, hogy hány uj üzenetem van, pedig az ujakat letölti és hanggal is jelzi.
Ebben az ujban viszont a beállítások menűpont nagyon stzegényes az előzőhöz képest, mindössze 3 pont van benne és az alapjaiban nem is hasonlít az előzőhöz, nemtudom példul kivenni a figyelmeztető hangot az uj üzenetek esetén.Valaki már belelépett hasonló khakiba ??
-
atillaahun
veterán
válasz
flash- #14445 üzenetére
http://vonatinfo.mav-start.hu
Már megvan egy ideje, 1-2 éve szerintem, mondjuk nem egy komoly szerkezet, mert csak a fővonalakon működik, ott se mindenhol. Szerintem az Android-os programtól se érdemes sokat várni, de aki rendszeresen vonatozik, annak nyilván jobb mint a semmi.(#14448) kaller1
Tyűha, erről fogalmam se volt, pedig még dolgoztam is náluk.Mi csak azt használtuk néha, ami fent linkeltem. Így viszont mingyárt más, ha ebből csinálnak programot a telóra.
-
kaller1
veterán
válasz
atillaahun #14443 üzenetére
Viszont a GPS-re nem hiszem, hogy szükség lesz hozzá.
Nem lesz rá szükség, mivel minden mozdonyon ott figyel a GPS, annak az adatait fogja feldolgozni a rendszer, ami egyébként már egy ideje üzemel EMIG (elektronikus menetigazolvány) néven, és valóban a google maps az alapja.
-
flash-
veterán
válasz
atillaahun #14443 üzenetére
oké és ti megtaláltátok a máv honlapján?
mer én nem -
Rickazoid
addikt
Nem tudjátok mi lehet a Market webes felületével? Napok óta nem tudok értékelni, kommentelni, és ma már ez az üzenet fogad: "You don't have any devices."
-
atillaahun
veterán
Öhm, én a OnePunchNotes-ot használom néhány titkos adatom lejelszavazására. Bár lehet nem egészen így értetted.
(#14442) flash-
Ott van a cikk végén, hogy csak év végétől lesz elérhető az Android-os program a MÁV honlapján.
Ha viszont úgy érted, megy-e majd offline, akkor valószínűleg nem. Viszont a GPS-re nem hiszem, hogy szükség lesz hozzá. -
flash-
veterán
ehhez pontosan mi kell?
google map és? -
thesound
addikt
-
zzz03
őstag
Sziasztok, 1 olyan teljesen egyszerű app lock programot keresek, amivel pár programot (köztük az evernote) jelszóval védetté tudok tenni. (akku kímélőbbet ha lehet)
-
-
r4z
nagyúr
Ez a régebbi telefonos reklámokra emlékeztet:
"Előbb te tedd le... jó, én leteszem, de tedd le te is.... na, egy... kettő... három....... Tudtam, hogy nem teszed le, tudtam..."
"Én jobban szeretlek... nem, mert én még annál is jobban... akkor én kétszer annyira... sokkal-sokkal jobban szeretlek..." -
aggleány
addikt
Fireman67
Hát nem is tudom... Kivételesen maradhat.
-
vlevi
nagyúr
válasz
volvoguy #14423 üzenetére
Nem tudom, neked milyen 100megás neted van, de az, ami nekem van, abban nincs túlforgalmazási díj, csak a sávszélességet korlátozzák 32k-ra. De azt sem mindent, mert az emailezést és a normál http forgalmat nem korlátozzák akkor sem, ha túlléptem a 100M korlátot.
Neked nem ez a klikk csomag van? -
jegenye77
addikt
Most akkor a Sygic az ingyenes?
Mert ahogy telepítettem máris írta,hogy 1 hét és lejár majd a licencért érdeklődjek. -
volvoguy
addikt
Üdv! A Praktikum csomagomhoz jár 3 hónapig 100MB internet ingyen! Hogyan tudom azt beállítani a készülékemen (defy, 2.2) hogy még véletlenül se az egyenlegemről vegye le a mobilnet költségeit???
-
Taoist
csendes tag
válasz
atillaahun #14410 üzenetére
Hát miskolcon én ki sem mennék az utcára telóval, még a végén aluminiumnak nézik egyesek....
Igen az 5.8 nálam is, meg a havernál is bugos... (Nálam fagy, nála a latitude látja Rómában)
Hangos navit soha nem néztem, csak kipróbáltam, hogy milyen a navi google módra, egébként igot használok, azzal nem nyúlhatok nagyon mellé idei TeleAtlas térképekkel... -
dewil666
őstag
Sziasztok!
Kérdésem lenne: meg lehet azt oldani hogy a telepíteni kívánt alkalmazást ne a telefon memóriába telepítse hanem az sd kártyára? SE x8-ról van szó. 120Mb-os játékot nem tudom feltenni kicsi a hely de a kártyán lenne.
Köszi a válaszokat!! -
atillaahun
veterán
(#14367) Taoist
Hát itt Miskolcon nem sok hasznát veszem a BKV-nak, gyalog meg nem sűrűn indulok el, ha nem tudom hova megyek. Józanul legalábbis.(#14369) Taoist
Szóval akkor aszondod, hogy az 5.8-astól óvakodjak, tegyem vissza inkább az 5.7-et?
Ja igen, még egy dolog; gondolom te is használtad már a hangos navit, nem találtál még rá megoldást, hogy ne ismételjen meg mindent? Elég idegesítő mikor rövid távon belül sokat kanyarodok, az meg le van maradva 1-2 utcával.(#14402) flash-
Milyen dolog az a sávinformáció? Valós idejű forgalomkijelzés, vagy keressek már rá én hülye? -
gatto_
senior tag
Ez valójában nem így van... a Sygic Magyarország térképe 30,19 mb, csak az első alkalommal mikor letöltesz, akkor leszed vagy 20 féle nyelvet, navigációs hangot és használatit pdf formátumban. Meg néhány alap basemapot hogy meg tudja jeleníteni a földgömböt ha nagyon eltávolodsz. Magyarul ha ezeket kézzel letörölgeted akkor kb. 150 megát fel tudsz szabadítani.
-
petipetya
nagyúr
A minap a jegyzet alkalmazásokról volt szó, és miközben egyre mélyebbre ástam a keresés közben, megtaláltam a számomra ideális alkalmazást:
- legyen benne fekete téma (fekete alapon fehér betűk)
- mappákat vagy füleket lehessen rajta létrehozni és ezek között könnyedén lapozni
- a mappák vagy fülek alá egyenként lehessen beírni a teendőket
- a teendőket egyenként lehessen törölni, vagy egyszerűen áthúzni
- a teendőket lehessen sorba rendezni abc szerint
- a jegyzeteket ki lehessen menteni az sd-re
- a jegyzetekhez lehessen figyelmeztető jelzést is beállítani
- widget nem kell, a mérete kicsi legyenA nyertes pedig a
Tag ToDo List
-
-
xpike
tag
sziasztok!
A titanium backup proval görcsölök reggel óta mert szeretném a tegnap lementett backup-ot visszatenni a sgsII telefonomra.
Nekem nagyon lassú. Akár manuális, akár batch módban is. Most azt tapasztalam mintha bár órák alatt az alkalmazásokat visszarakja de az adatot nem feltétlen, bár mindig leáll0tom mert annyira érthetetlenül lassúValamit be kéne hogy állitsak?
köszi a seg0tséget
-
nonames
tag
sd3r nél az eredeti szép zöld háttér helyére pakolta hátteret és most szeretné az eredeti zöldet issza és hogyan iktató ki a háttérből a képet
-
flash-
veterán
hali
én olyan navigációs programot keresek androidra, amelyikben van sávinformáció és képes topmap térképet kezelni!!!
infók jöhetnek priviben isigoban az a baj hogy nincs sávinformáció...
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- HP 250 G10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest