- Nikon DSLR topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
válasz
junkpod #107554 üzenetére
Elvileg működik pár rendszeren, de ezt nem tudom saját tapasztalatból megerősíteni, most nincs atmois-os erősítőm. ( valaki kipróbálhatná). A slimboxosokon talán jobb a hangtovábbítás, még nem próbáltam ezt a részt. Elvileg itt is írja már a gyári fw hogy Atmost tud, de tegnap valami DD+-os filmnél már volt hangelcsúszás és akadozás, szóval nem tudom melyik rom-al működik. Én ebbe nem hiszem hogy tudnék megoldást, más apróságokkal szeretném finomhangolni. A gyári fw eléggé lassan reagál sok mindenre, legalábbis nekem olyan volt
-
mexel
veterán
válasz
hunaqua #107547 üzenetére
Nálam minden kártyával ilyen.
Volt időm tesztelgetni és igaza van Blakeynek amikor először írt a boxról ( igaz a 300-ról de kb ugyanaz sebességben): valóban jó box, ez az első box nálam ( a kommersz kategóriában) ami a gyári androidon is jól műlködik kodival
( vannak azért apróbb hibák, egy kicsit mókolt rendszerrel jó lesz) de gyors, jól vált frekit. Hangot csak tegnap tudtam próbálni erősítővel, Android alatt ott még sajnos vannak kis bajok dts felett ahogy látom.
Viszont CE-vel eddig a legjobbnak tűnik, a 2 usb 2 port sem okozott gondot, kezel 2db 1TB-os ssd-t is egyszerre eddig úgy tűnik. Szóval a 2 USB kettővel együtt lehet élni.
CE NewOrderrel nagyon jól szuperál, kezeli az új kodekeket és ahogy Blakey is írta gyors, nem melegszik.
Egyszóval eddig tetszik.
Próbálok majd androidba belepiszkálni kicsit, pár apróságot érdemes lenne módosítani de ezek nem befolyásolnák a képet. ( az más hogy nekem a CE képe még mindig jobb és ott nincsenek akadások) -
blakey
titán
válasz
hunaqua #107550 üzenetére
Azt kérdezted, hogy mi lehet az oka. Ha nem tudod, hogy mi a különbség paraméterben, márkában, méretben, beszerzési forrásban, stb, akkor milyen választ vársz? Csak úgy nem fogsz választ kapni, hiszen erre nincs pontos válasz. A válasz a "kezedben" van, pl. olyan helyről vetted, ahol rendkívül olcsón árulták és belefutottál egy hamis darabba, esetleg hibás az érintkezés, stb. Ilyen nálam nem fordult elő, sok Sandisket használok, valamint egy Toshibát, mindegyik hibátlanul teszi a dolgát, a különbségek mértben és sebességben vannak, mert nem azonos kategóriát képviselnek.
-
cof
veterán
-
rostiron
őstag
Sziasztok
Vennék egy X96 M200 boxot. Honnan érdemes rendelni ? -
hunaqua
addikt
Kijött már az új InputStream Helper ,működik rendesen.
más..
Van egy sd kártyám ami elvileg tökéletesen és gyorsan működik. Egy érdekesség van vele,hogy a többi kártyával ellentétben áramtalanítás után nem a CE indul automatikusan hanem az Android. A belső átmenet hibátlan,ha az Androidban csinálok újraindítást akkor ahogy kell a CE indul a kártyáról. Mi lehet ennél a kártyánál más?
-
junkpod
nagyúr
válasz
tobias40 #107539 üzenetére
A tv a központi egység, minden arra van csatlakoztatva, így a tv távval működik minden.
A tvbe sima HDMI csatlakozóval megy a CE box, ott a cec protokoll biztosítja a tv távirányító használatát.
A tvbe HDMI eARC csatlakozón keresztül megy az erősítő a 7.1 hangrendszerrel, ott is tökéletesen megy a hangerő állítás, bármit nézek. És persze átmegy a passthrough hangsáv a CE boxrol az erősítőre.
Harmony vagy CEC, kettő üti egymást. Harmony jó volt, de elment felette az idő. -
tobias40
veterán
válasz
vargalex #107544 üzenetére
Köszi,ha odajutok kipróbálom,elő kell keresnem a tv távját meg a projektorét is mert a 2 szobában van az egyik és a másik,mindkettő harmony távval vezérelve.
Annyi hogy minden eszközön bekapcsolom a CEC-et és akkor tudja minden eszköz hogy pl. a menü a tv-hez a hangerő az avr-hez stb. tartozik?
Bocsi de sosem használtam a CEC funkciót.Nem azt írtam hogy te javasoltad csak így emlékszem hogy ki kell kapcsolni a cec-et,nekem nem is kellett a harmony táv mellé...
-
vargalex
Topikgazda
-
tobias40
veterán
válasz
vargalex #107542 üzenetére
Na,ezeknek utánanézek,eddig mindenhol azt olvastam hogy javasolt a CEC kikapcsolása,lehet sokat javult egy ideje.
Enyém vagy 15 éves ,sztem nem tudja.(ONKYO HTR-380)
Legalább nem kell gondolkodnom hogy honnan vegyek harmony távot nem aranyáron.
Meg sajna a servereiket is lekapcsolják tehát nem lesz támogatottsága sem ,nagyon sajnálom mert szerettem. -
vargalex
Topikgazda
válasz
tobias40 #107539 üzenetére
Nem, a TV távjával vezéreljük a boxot.
Nagyon jól működik a CEC. Én a kezdetektől így használom minden boxomat (pedig az első Amlogic boxomat kicsit több, mint 9 éve vettem). Előtte a Raspberry Pi-t szintén CEC-en vezéreltem. -
hunaqua
addikt
Ezzel sz@rakodok már egy órája CE22 Nightly. Hiába frissítem,nem csinál semmit. A Widevine helper-ben sem tudok frissíteni. Internet hibára utal,de az jó.
-
junkpod
nagyúr
válasz
captainnemo #107530 üzenetére
Én használtam Harmony távot régen, minden egyes gombját be lehet állítani a CE részére.
De mióta jól működik a cec azóta csak a tv távot használom. -
pinnacle
nagyúr
Xiaomi 3rd Gen boxra szeretném telepíteni a One-TV-t. Google Play szerint nem telepíthető, Aptoidon nem találtam, ezt ajánlották. Ez viszont hibát jelez. Mi lehet a probléma? M200, 300-ra telepíthető a One-TV?
-
LouiS22
veterán
válasz
captainnemo #107528 üzenetére
Szia!
Nem derült ki a típus, az Elite-et BT-n keresztül meg lehet etetni CoreELEC-cel (egészen pontosan a Kodival), Play/Pause, minden IS működik.
-
kpityu2
addikt
válasz
captainnemo #107530 üzenetére
Sok éve én is vettem egy harmonyt, de nem jött be. Drága, túl nagy, valami webes felületen lehetett a gombokkal legózni USB-n keresztül és pillanatok alatt lezabálta az elemet.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
kpityu2 #107529 üzenetére
Én sok éve egyetlen távot használok, a jelenlegi a harmadik harmony távom, az összes egyéb táv el van pakolva és csak szükség esetén veszem elő. Most akciósan rendeltem egy sofabaton x1-et (holnap érkezik), mert kb. az x1s-hez képest féláron volt még szállítással és vámmal együtt is. Kiderül beválik-e, most kockáztattam egyet ezzel.
-
kpityu2
addikt
válasz
captainnemo #107528 üzenetére
Nekem az AM9-hez nagyon bevált a gyárilag kapott Ugoos UR02 távirányító. Külön is lehet kapni. Kicsi, kényelmes a fogása, dedikált programozható IR gomb van a tévé ki-be kapcsolásához, a hangerőhöz meg a színes gombokhoz. [link]
-
captainnemo
aktív tag
Nem tudom ez ide tartozik-e, de picit küzdök a távirányítással. Logitech harmony-t használok ami ugye tud emulálni többféle távot, de sajnos nem mindig jól, vagy azt amit kellene nem ismeri.
Az alábbi repertoárból tudok választani.
remotes/AmRemote at master · CoreELEC/remotes · GitHubJelenleg az Ugoos AM6-ot használom, azt a logitech felismeri, és jól is működik.
Annyi gond van csak vele, kevés definiált gombja van, pl play/pause jó lenne, ami elvileg van benne, de logitech-ről nem elérhető valamiért.
Ha jól tudom az infra parancsok kodi oldali event mapje a második szám.
remotes/resources/Code/input-event-codes.h at 0618fae7f42fe497adbcd73af1ab756a1b88ffa3 · CoreELEC/remotes · GitHub
Az ötletem az, pl. a hangerő változtatást pl. átmappelem play/pause-ra stb., mert az a logitechen éppen van de nem használom.
Ez működik igaz?
-
GKGriffin
csendes tag
És melyik " telepítési verziót- megoldást "használtad 22.0 piers -hez X96 M300 Amlogic S905X5M készülékhez?
-
GKGriffin
csendes tag
válasz
blakey #107399 üzenetére
Az Artic Fuse 2 működik ? A 22.0-Piers_alpha1 alatt?
-
blakey
titán
válasz
gyűrű #107522 üzenetére
De akkor az ugyanugy kellen hogy menjen a CE alatt is?
- elvileg igen és már látom magam előtt, ahogy ebből egy kisebb botrány kerekedik, mert így licenc nélküli boxokon is működni fog.Az eredeti ami az androidból van az jó mindkettőhöz nem?
- nem, mert a CE alatt a licenccel rendelkező boxokhoz való van, az nem működik a Vero V alatt. -
djnice
veterán
Hamarosan érkezik Vero V-re is a P7 FEL támogatás, pedig nem is DV képes a SoC. Sam-ék saját dovi.ko-t fejlesztettek
-
blakey
titán
válasz
nfsu17 #107513 üzenetére
Csak úgy lehetne ezeket javítani, ha a CE fórumon tennéd közzé, pl. itt. Sajnos nem a PH-n vannak a fejlesztők, így nem fogunk postást játszani. Ez a probléma, akkor lesz orvosolva, ha a fejlesztők tudnak róla. Az NO SoC-onként változó viselkedést mutat, pl. S922X-en és S905X4-en problémák vannak, míg azok nincsenek jelen az S905X5M-en. Jelezd a problémát, és valószínűleg segíteni fognak, vélhetően meglesz a probléma forrása, valamint a javítás is.
-
nfsu17
veterán
válasz
vargalex #107511 üzenetére
Nem tudom mi zajlik itt, de elengedem.
Visszaállítottam gyárira a CE22-t...semmi.
De ami tök furcsa.
Kihúzom az usb-t, majd jobb felül megjelenik a szöveg, hogy:
"Cserélhető meghajtó sikeresen eltávolítva: SSD"
Vagy az ehhez hasonló szöveg.
Majd újra bedugom, és nem történik semmi...semmi szöveg, nem jelenik meg az SSD a fájlkezelő alatt...semmi.
Marad a CE19, majd ha lesz kedvem télen még visszatérek rá...vagy majd ha már muszáj lesz -
nfsu17
veterán
Hello.
Nekem (is) lenne egy (nem kis) gondom a CE22-vel SSD mount fronton.
CE19 (eMMC-ről) > 2db SSD rátéve a 2 db USB-re > tökéletes minden, látja mindkét SSD-t
CE22 (microSD kártyáról, a mSD foglalatban) > rákötve a 2 db SSD > egyiket egyszerűen képtelen felismerni (az 500GB Samsungot).
Gondoltam tápellátás gond (CE19 alatt meg nem? na mind1), így kihúztam azt, amit felismer, hogy csak az az egy maradjon bent, amit nem lát.
Eredmény: semmi. Szerintem amúgy látja a rendszer, de nem mountolja fel. Szerintem...Nem látja:
Közben meg mégis?
X96 Max+Próbáltam másik USB>Sata adapterrel, semmi.
Ugreen volt az első, azzal se, noname a mostani, azzal se.
A másik SSD-t látja (most nem, mert kihúztam), az is noname adapter.
CE19 alatt teljesen jó minden. -
junkpod
nagyúr
Hogy tudom a CE -t atrakni belső flash memoriaba? Ott most egy CE 9-es van, mivel a tesztelt Omega jónak tűnik, lehet, hogy atraknam a helyére?
Vagyis mi a véleményetek, honnan fut jobban, USB, SD, belső flash?
Illetve régen volt olyan, hogy ram diskre is lehetett rakni a rendszert, az van még? -
hunaqua
addikt
Megkérdezném itt is.
"Aktuális Direct One live tv zip.-et tudnátok küldeni? Talán Pityke1105,Sorien munkája működik" -
blakey
titán
…semmivel sem tud többet mint az android
- médialejátszást tekintve többet tud, pontos a mintavételezés, bithelyesen szólalnak meg a hangok, jobb a kép, minden fps-en jobban működik. az Android annak jó, akinek nem fontos a jó (jobb) hang, megelégszik azzal a tudással, amit az Android ad. Az Android nem használhatatlan, de ha csak médialejátszás a cél, akkor bizony a CE a jobb. -
pinnacle
nagyúr
Köszi! Nekem Vontar X4 volt, de nagyon melegedett. Szerencsére az M200, 300-al már nincs ilyen probléma. CE mihez kell még, valami speciális funkciókhoz, ami nincs Androidon?
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Nikon DSLR topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Asztali PC , i5 6600 , RX 580 8GB , 24GB DDR4 , 256GB m.2 , 640GB HDD
- Gamer PC - I5 12400f, RTX 3070 és 32gb RAM + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X3D 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN M4 A-DATA 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB ZALMAN Z1 Plus A-DATA 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i9 10900KF 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB RAMPAGE Shiva A-Data 750W
- Eladó Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 8/256GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design R5 FSP 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest