- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
félisten
Hölgyek /urak!
X96 Max+ sd lejátszás közben 63 fokot mutat, nem sok az egy kicsit? Este megnézem egy 4k anyaggal is.
-
Beni2360
félisten
válasz
Zirowe #85196 üzenetére
Hát lehúztam de most látom csak FHD BD remuxot találtam 4 K verzió nincs fent. Itt szépen változnak színek nincs az a jelenség amit írtál. Igaz ez a film egy misztikus horror nem is várhatsz el Pl: Az 5. elem színvilágát. Ezek színek képek a filmhez pontosan illenek. Sok HDR de inkább HDR10 és + videóim vannak a DV-k mellett de még nem találkoztam ilyen képi anomáliákkal amit írtál.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Beni2360 #85186 üzenetére
Jó szar amúgy.
A 46.perctől és 58:30tól vannak olyan sötét részek, amikor sötét maradt utána is, de gyakorlatilag majdnem az egész film félhomályban játszódik.
Ha pár percnél tovább sötét van, utána általában nem tér magához.Viszont most egyenként végigböngésztem a beállításokat és mégis van egy darab eltérés: dynamic tone mapping, a belsőn be van kapcsolva, a külsőn meg ki.
Viszont azt olvastam, hogy a dtm "átveszi" a hdr metaadok helyét és maga számítja ki, tehát rosszabb.
De mintha bekacsolt dtm-el a külső hdr lejátszás most világosabb lenne.
Dynamic contrast mind a kettőnél kikapcsolva. -
mexel
veterán
válasz
vargalex #85194 üzenetére
Ismét köszi
Próbálom is
Mit lehet érdemes még advancedsettingsbe tenni esetleg ahhoz, ha nagyon gyengül vagy ingadozik a mobilnet akkor is folyamatos legyen a lejátszás? Valami előre bufferelés vagy cache ezen nem segíthet?Ja, és ha már iptv simple, az epg megy, de valahogy soha nem jó az időbeállítás, valamelyik műsor előbb vagy később van. próbáltam +- 1-2 órákat adni de valami mindig hibádzik. Ennek mi az oka?
Szerk: megcsináltam amit írtál és így valóban gyors a váltás, ha nincs elérhető adat már lép is ki
Mit szenvedtem ezzel
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Az advancedsettings.xml file network szekciójában. Ami számodra érdekes az a curlclienttimeout és a curlretries. Állítsd mindkettőt 1-re. A többit természetesen ki is hagyhatod belőle. Tehát ez legyen az advancedsettings.xml-ben (persze, ha neked van más is benne, akkor azokkal együtt):
<advancedsettings>
<network>
<curlclienttimeout>1</curlclienttimeout>
<curlretries>1</curlretries>
</network>
</advancedsettings>
-
mexel
veterán
Talán itt.
Iptv simple clintben el lehet valahogy érni ( addon vagya setting piszkálásával akár) hogy ha valamelyik csatorna nem működik akkor ne álljon le az egész rendszer kb 1-3 percre?
( mintha lefagyna, és csak sokára írja ki - nem minden esetben van így - hogy nincs elérhető akármi, nem emlékszem)
Ez igen idegesítő, nyaralóban ez lenne a tv lehetőség, és csatornaváltáskor ha olyanba botlik valaki ami éppen nem megy, jön a para, nem tudom mindenkinek elmondani hogy várjon türelemmel ( én sem szoktam) mert majd egyszercsak működik a box újra.
Szóval az kellene nekem, ha nincs elérhető adat akkor 1-2-3 mp-en belül tegye túl magát a dolgon, írja ki amit akar és mehessen tovább a rendszer. Ha erre nncs megoldás akkor dobhatom a kukába az elképzelést hogy ez lesz tv helyett, ez így nem opció. ( feltételezem nem csak nálam ilyen minden boxon, leilától kezdve matrix-ig) -
vargalex
Topikgazda
-
-
blakey
titán
válasz
gabywap #85184 üzenetére
Nem kell mindent bekapcsolni, főleg ami nem annyira lényeges. Szerintem lejátszás közben bőven elég az eltelt idő, vagy ha jobban tetszik akkor a hátralévő idő kijelzése. Lejátszás közben a néha felvillanó egyéb információknak számomra nincs jelentőségük. Ha akarom akkor megnézem a "nagy kijelzőn".
-
-
blakey
titán
-
vargalex
Topikgazda
válasz
blakey #85180 üzenetére
Sikerült az leírni, amit én is írtam.
De még egyszer: engedjük el ezt a "tedd vissza az eredetileg használt vfd-t"... Ha nem jó a vfd, nem lenne óra. Azaz minden szegmens helyesen működik ezzel a vfd-vel is. Kétszer is leírtam, hogy mi a különbség a két vfd között. A nem létező plusz ikonok. Tehát, mondhatjuk azt is, hogy "az eredetileg használt vfd" is hibás, hiszen az is definiál ikonokat...
-
blakey
titán
válasz
gabywap #85175 üzenetére
Tedd vissza az eredetileg használt vfd-t, az OpenVFD-t tedd alapbeállításra, vagy töröld és telepítsd újra. A kijelzéseknél meg állítsd hosszabb időre, tehát pl. ha megy a lejátszás akkor folyamatosan az eltelt időt (vagy a hátralévőt) mutassa. Időjárást mutassa 10-15 másodpercig, ha azt szeretnéd, stb.. Ha ezek működnek akkor nincs probléma. Mivel azt írják a többiek, hogy nincsenek ikonok így nem nagyon lesz más a kijelzőn. A fényerejét állíthatod.
A képen lévő beállítások elég érdekesek, szóval ott 15 percenként kapsz egy 5 másodperces időjárásjelentést,5 másodpecig a lejátszási időt látod, 30 percenként a dátumot, stb
-
vargalex
Topikgazda
válasz
gabywap #85172 üzenetére
Szerintem csak nem jól értelmezed az OpenVFD beállításait. A fenti képen az látszik, hogy 15 percenként 5 másodpercig mutassa a hőmérsékletet, lejátszás esetén 5 másodpercig mutassa a teljes hosszt, valamint 30 percenként 5 másodpercre mutassa a dátumot. Vártál egyáltalán 15/30 percet?
A hibát azért kaphatod, mert az Advanced settings-ben is elállítottál valamit. Legegyszerűbb, ha törlöd a teljes config-odat (/storage/.kodi/userdata/addon_data/service.openvfd/settings.xml).
-
vargalex
Topikgazda
-
blakey
titán
válasz
gabywap #85172 üzenetére
Javaslom, hogy vedd fel a kapcsolatot a fejlesztővel és jelezd a problémát, vélhetően lesz megoldás (ha mindent kipróbáltál és mégsem jó). Ide írhatsz. Ha új vfd vezérlőről van szó akkor mindenképp érdemes rendbe rakni, azért van, hogy jól működjön. Android alatt mutat mást is, ikonok, stb? Android frissítés volt?
-
gabywap
tag
válasz
vargalex #85165 üzenetére
Na szóval én műholdas és akár földi STB-kben mozgok jobban ott is van VFD kikelzős meg 7 szegmens is.
Itt egy VFD
Ez pedig egy 7 szegmenses.
De van sok 4K-s STB is amin nem számot tevő a VFD enigma2 rendszerrel. De inkább a 7 szegmenses van többségben.Most lecseréltem erre a conf-ot tanix-tx5-pro-vfd.conf,
-
blakey
titán
válasz
Zirowe #85169 üzenetére
Biztos, hogy a lejátszó veszi le a fényerőt? A TV bemenetenként más-más beállítást igényel illetve más lehet érvényes, tehát érdemes átnézni a beállításokat, a lejátszó azt küldi amit az anyag tartalmaz, nem nyúl bele. Dolby Vision egyelőre nincs CE alatt és lehet, hogy nem is lesz.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, X88 pro X3 coreelec 9.2.7-es verzió+65C9-es tv.
Problémás a hdr tartalmak lejátszása: mondjuk egy sötét horrorfilmnél általában lejjebb veszi a fényerőt és utána nem vált vissza, csak ha leállítom a filmet és újraindítom.
Legutóbb pl: a relic 2020 című filmnél látszódott alig valami.
Ha rendes "világos" hdr film van, akkor kb konstans a fényerő.
A tv belső lejátszóján ugyanaz a sötét tartalom jól jelenik meg.
Mi lehet a problémája?
Illetve coreelec dv-t tud már lejátszani? -
vargalex
Topikgazda
válasz
blakey #85164 üzenetére
Ahogy fentebb írtam, a gyűjteményben található vfd-k közül egyik sem jó az S905X3-al szerelt TX3-hoz. Korábban egy kolléga már linkelte, nem tudom, hogy ugyan ezt-e, de ez való hozzá.
Viszont, ha az órát már mutatja, akkor a vfd.conf rendben van.Szerk.: a tanix-tx5-pro-vfd.conf mégis jó lehet, mert csak dot bits-ben különbözik a linkelttől, amik az S905X3-al szerelt TX3-on nincsenek...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
gabywap #85155 üzenetére
Ha megnézed a "nagy" VFD gyűjtemény readme-jét, akkor ezzel kezdődik: "This repository contains configuration files for devices that have a 7 segment display (most often they're Android TV Boxes), driven by FD628 or a similar controller.".
Szóval az összes boxban 7 szegmenses kijelző van...
Figyelem! A gyűteményben nem az S905X3-al szerelt Tanix TX3-hoz való vfd található!Hallgass a többiekre, be kell állítani az OpenVFD-t, működik rendesen. Annyi, hogy egyéb indikátorok (LAN, WIFI, stb.) nincsenek a kijelzőn.
-
cof
veterán
válasz
gabywap #85158 üzenetére
Kipróbáltam én is már a gépet mert volt egy kis időm. Működik ez a vfd.conf köszi amit linkeltél, legalább nem kellett keresnem.
Hőfokot is kiírja, én 30 másodpercenként írattam ki, 5 másodpercre. Ami bug vagy nem tudom, hogy ha kikapcsolom az OpenVFD-ben a kijelzőt, akkor már nem kapcsol vissza, csak ha újraindítom.
--- Más ---
A régi BOX távját használnám, de a folyamatos gombnyomásra csak egyet léptet a menüben, aki ért a remote.conf konfigoláshoz esetleg ránézne? Köszi. Kettő S905 BOX-al is úgy működik ahogy kellene, szóval nem értem.
Pastebin [link]
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- INTEL COMPUTE STICK - STCK1A32WFC
- Apple iMac 24" M1 8/256 Green!
- AMD Ryzen 9 3900X / RTX 3060Ti / 16GB DDR4 RAM / 500GB SSD + 1TB HDD konfig eladó jó áron
- AMD Ryzen 7 5700X / RTX 3060 Ti / 32GB DDR4 RAM / 1TB SSD Mini-ITX konfig eladó jó áron
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest