Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz spiky03 #72046 üzenetére
Ha Estuary-t használsz CE alatt akkor ott elérhető a bővített info.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
spiky03
veterán
válasz blakey #72045 üzenetére
Értem.
És mit kell ott módosítani?
Bocsi de nem vagyok ebben otthon.
Vagy ha visszaállítom az eredetit akkor megjelenik az a plusz infó?Jah és ezt a funkciót a Kodi appra is rálelhet valahogy varázsolni, hogy ott is előhívhato legyen ez a menü?
Valamint azt hol tudom megnézni, hogy a skinek, hogy is néznek ki?
A múltkor megtaláltam de most sehogy sem akadtam rá.[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
blakey
titán
válasz spiky03 #72044 üzenetére
Ez nem gyári skin Kodi 18-ban, a gyári az Estuary te meg Confluence-t használsz, ahhoz módosítanod kell a
DialogPlayerProcessInfo.xml
fájlt és astrings.po
féjlt első körben az angol mappában majd a magyarban is megcsinálhatod.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
spiky03
veterán
Mit kellene még beállítanom, hogy lássam a bitratat is a hangnal?
Mert nálam így néz ki a gyári skinnel.
linkVagy milyen skint kellene beállítanom ahol látható?
Valamint azt, hogy is tudom megnézni, hogy a skinek, hogy is néznek ki?
A múltkor megtaláltam, de most sehol sem találtam ezt a lehetőséget.[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
nagyúr
válasz mikrofon #72012 üzenetére
PD tigger-el megoldható, hogy egy PD töltőből kivegyél FIX 9-12-15-20.Voltot
itt létezik készen 20Voltos verzió, sajnos 12voltos-t nem találtam(lehet hogy van ilyen is)
én csináltam inkább magamnak!
kell egy 12Voltos Tigger PL: ez itt
és egy 5,5 x 2,1.es DC dugó => PL: ez itt
és csak össze kell drótozni, meg némi zsugprcső és meg is van az adapter!
egész pofásan meg lehet csinálni akár csak gyári lenne!
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
A CE fórumát egyelőre ne keressétek. További infók talán később.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
dzz
aktív tag
válasz Csicsóka #72037 üzenetére
Akkor egyenlőre ezt kihagyom teljesen. Az enyémen megfelel SD-ről, a másikat (amire szerettem volna ceemmc-t) meg elviszik a hétvégén, ha benne kell maradjon az SD akkor maradhat így is (szvsz). Köszönöm!
ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86
-
stigma
addikt
válasz mikrofon #72013 üzenetére
Hi, köszi szépen, bocs hogy csak msot válaszolom meg, csak sok volt a melóm.
Hát igen, viszont a sok-sok kütyünél már szoktak anomáliák lenni, mert mindehova a legfrisssebb FW-t szoktam használni , lehet ott kever be valamit.
Felső kategóriában is vannak hatalmas hiányosságok (ismeretségi körben van pár ismerösöm erősítőkkel, Androiod-os lejátszókkal problémája) akiket nem tudtam meggyözni a CE és minőségibb boxok használatáról, mert azt a szóhasználatot kaptam , hogy az ,,nem oda való"
Android-os lejátszás esetén voltak gondok flyer vagy képfrissítési gondjaik (asszem Dune lejátszóval) de ebben nem vagyok 100%-ig biztos, hogy ez a márkájú lejátszója van.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Beni2360
félisten
válasz Csicsóka #72036 üzenetére
Nem, és az s912 Km8P, amit elrontottam végül sikerült a belső tárol levarázsolnom.
Mi van akkor ha kártyát szeretnék cserélni? Mi lesz a belsőre másolt cuccal? Valahogyan át lehet az új kártyára varázsolni a dolgokat?
--------------------------
Most a 9.2.2. van fent egy új kártyán és időnként el kezd homokozni sima fhd-nél, a franc se tudja miért? 2 napig semmi még a 4K-nál sem aztán kezdi. Délben vacakolt este semmi gond nem volt. Biztos klimaxol a rendszer S905X2 - A 95X Max. Ezen átlehet rakni a belsőre? Valami link? És akkor nem kell az SD kártya? Lemaradtam az egészről.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Csicsóka
őstag
A ceemmc garantáltan, csak az általa támogatott néhány boxon megy probléma mentesen. Minden más box lutri, de az itteni tapasztalatok alapján jók az esélyek hogy nem teszi gajra az eMMC-t.
Ami biztosan megy az a felezős rendszer, (droid, és CE osztozik a data-n) Ott viszont 2 másodperc időre kell az SD kártya a rendszer
indításához. -
mikrofon
veterán
válasz Pelican #72031 üzenetére
aham, akkor ilyen 12V-os 2 pólusú dc adapter csak egyféle képen lenne lehetséges, ha le tudná kommunikálni a cucc, hogy neki 12V kell. Ezek szerint 5V az alapértelmezés és ezért van csak ahhoz.... Bármilyen másik Feszültséghez már intelligensebb és emiatt drágább adapter kellene....
-
Beni2360
félisten
válasz WhiteWalker #72033 üzenetére
Ha a média tárból törlöd akkor a Videók közt marad a mappája és esetleg a semple ha van benne. Ez nem annyira idegesítő mivel eltűnik a médiatárból. A tisztítási folyamat meg nagyon hosszú na az idegesítő, és egy esetleges éppen nem rádugott usb hdd is keresi majd meg áll és kérdi mi legyen.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
WhiteWalker
nagyúr
Köszönöm mindenkinek az információt!
Akkor marad a manuális megoldás.Ahogy #72028 junkpod írta , van hogy a hálózaton a megosztott mappa alvó módba van az adott sleep vinyó miatt.
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
válasz WhiteWalker #72024 üzenetére
Keymap-pal távirányító gombokra rá lehet varázsolni a médiatár szkennelést és törlést is.
Nekem a négyes gomb a keresés, hatos a törlés.
Akkor indítom, amikor jónak látom.
Persze olyan távval nem megy ez a módszer értelemszerűen, ahol nincs szám. Pl. X88 pro x3
De ahogy írták van auto megoldás is, aminek van hátulütője is, ahogy írták. -
junkpod
veterán
Ezzel vigyázz. Azért nincs alapból erre automatikus megoldás, mert ha pl. a hálózati forrás bármilyen okból nem látszik akkor törli a teljes adatbázist erre a forrásra.
Csak kézi tisztítás indítást javaslom.Box's don't touch!
-
cof
veterán
Vagy csinálsz manuálisan törlés után egy médiatár tisztítást, vagy felteszed a Watchdog kiegészítőt. Itt be lehet állítani mappát amit figyel, és ha változás van, akkor frissíti a médiatárat.
Nálam úgy van, hogy TM letöltés után a figyelt mappába helyezi át a filmet, és jó esetben automatikusan le is tölti hozzá a filminfót.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Charx
senior tag
Van egy médiatár tisztítás opció ami törli azokat ami már nem elérhető állomány.
Beállítások / Média / Médiatár tisztítása[ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
Kodi alatt , hogy lehet megoldani , hogy ha egy megosztott és szinkronizált mappábol törlök filmet akkor azt úgymond a Kodi is törölje szinkronizáláskor.
Mert jelenleg , az a helyzet , ha kitörlök egy filmet , pl: Rambo , akkor ott van a szinkronizáltak között borítóval együtt . Csak akkor jelez , hogy " a fájl nem elérhető , kívánja törölni?" ha ráklikkelek.Kicsit bosszantó , hogy egyesével kell után törölni Kodiban.
Van rá megoldás?
Azt hittem ezt automatikusan elvégzi , miután lefut a szinkron , mint egy felhő szinkronizáláskor.
-
cof
veterán
válasz mikrofon #72017 üzenetére
Ennek nem sok köze van az USB-C-hez, ugyanúgy Micro-USB-vel is mennek az intelligens töltők, és ott biztos, hogy csak kettő pólus van.
Én is QC adapterrel használom a BOX-ot, és nem halt még meg. Tehát csak annyit vesz fel amennyire szükség van.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Beni2360
félisten
válasz Csicsóka #72019 üzenetére
Kérdésem a költöztetéssel kapcsolatban.
Egyenként kell SSH-n bemásolni a 4 sort??SSH belépés után:
cd backup
chmod +x copy_kodi_to_emmc.sh
chmod +x mount_data.sh
./copy_kodi_to_emmc.shSD-nek utána bent kell maradnia?
Ez nem teljes átköltözés?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz stigma #72006 üzenetére
Nincs mit részletezni mivel minden VR más menüt használ még azonos márkánál is. Azon a részen kutakodjál és meg lesz majd szerintem oldva.
-
mikrofon
veterán
válasz csubyy #72016 üzenetére
feltéve, ha neked megfelelő.... De ha olyan a vásárlók nagy része, hogyha előre tudja hogy ez nem 4GB-os, akkor nem venné meg, akkor ez pont arra jó, hogy eladják az amúgy eladhatatlant.....
szerintem ez gáz.... Én biztos nem tartottam volna ezt korrektnek és elfogadhatónak, ha nekem annak idején a 32/4 helyett 32/2-t küldenek.... -
mikrofon
veterán
Pedig de.....mármint csak az 5V-ot.
Azt hogy mi a kiosztása a különböző feszültségeknek nem tudom, de gondolom emiatt nem mindegy, hogy pontosan a DC két pólusán mi megy ki..... Hiszen egy normális UBC csatlakozó végén ott van egyszerre minden 5V 9V 10V 12V 15V 20V
Gondolom én....
Vagy gondolod, hogy jelet küld a fogyasztó, hogy én X V-t szereznék és az inteligens töltő annyit küld?[ Szerkesztve ]
-
csubyy
tag
A fake 4/32-es X88 után, 25$ visszatérítést adnak. Ez így korrektnek is nevezhető.
-
mikrofon
veterán
Itt valami nem kerek. Ha kikapcsolod a box-ot, akkor mindig annak kellene alapból bejönni amelyik rendszerböl kikapcsolta. Legalábbis nálam így van és másnál is ezt olvastam.....
"Suspend-ről átállítottam Shutdown-ra"
Normális firmware esetén, ennek csak az android kikapcsolási funkciójára kellene érvényesnek lenni, bekapcsolást nem érinthetné.... -
mikrofon
veterán
válasz stigma #71999 üzenetére
én pl szelektív CEC-et nem tudtam beállítani, akárhogy próbáltam. Vagy minden vagy semmi...
Nekem bejött a CEC, csak időnként eldobta a kapcsolatot, akkor a TV-n újra kellett állítani (ki-be kapcsolással) a menüből. Ez nekem macera volt... Vagy is nem nekem, hanem a többieknek... Amúgy alapvetően tetszett, hogy csak a box távirányítója kellett. Ha alvó állapotba volt elég volt a nyilat vagy az ok gombot megnyomni és minden működött, még a hangerő állítás is jól működött hála a CEC-nek, de ha eldobta a kapcsolatot , akkor jött a szerencsétlenkedés....
Másik problémám az volt, hogy hogy a box - TV - soundbar soron mire a soudbar-ra ért a hang késett és ez zavaró volt...
Így maradt, hogy a box optikán kapcsolódik a sondbar-hoz és hdmi-n a tv-hez. Ezzel csak az a bajom, hogy a soundbar 15 perc csend után kikapcsol, nem lehet ezt a szolgáltatást kikapcsolni. Ez botrányos nagyon lecsökkenti az élvezeti élményt..... Ami egyébként optika esetén volt így, míg CEC + ARC esetén jó volt ez is.
Mondjuk az se előnyös, hogy a feleségem ha hangos amikor a gyerekek néznek valamit, vagy ő hallgat zenét, csak odalép a soundbar-hoz és azon lehalkítja, így a box-on már nem lehet fentebb halkítani amikor én nézem..... Ez is csak optika esetén probléma....
Az itt írtak alapján az a véleményem, hogy a felső és pro kategóriában (TV, erősítő) már jól működik a CEC és az ARC, de alatta ill. a régebbi cuccoknál, még sok a szívás és szerencsétlenkedés. Amolyan specifikációban jól mutató de kényelmi szempontból használhatatlan funkció.... -
Charx
senior tag
válasz DoItYourself #72010 üzenetére
Meg akarom tartani a droidot.
-
Charx
senior tag
Erre valaki?
62i. Kodi médiatár költöztetés az eMMC-re
Ezzel a megoldással csak a Kodi médiatára (filminfók, borítók, stb.) kerül át az SD kártyáról a gyors belső eMMC-re. Az android rendszer változatlanul elérhető.
Ez úgyan így mehet coreelecen is? -
blakey
titán
PCM hang esetében lehet állítani a hangerőt mindegy, hogy passtrough vagy sem, a többi hang esetében inaktív, nem csak YT vagy egyéb kiegészítőhöz kötött. TV-n meg más a szitu.
-
dzz
aktív tag
válasz Beni2360 #72005 üzenetére
Értem, köszönöm! A TV-n nem láttam külön YT hangerőt sosem, de az is igaz, hogy egy ideje nem használom a smart funkcióit, mert már 6 éves, a legutóbbi frissítése kb. 4. Lassúcska szegény, de a képe még jó. Erre kellett valami box. Most egy darabig el leszek ezzel aztán majd egyszer valamikor le kell cserélnem, mert azért a Netflixes nagyobb felbontás jó lenne ami a boxon csak 720.
-
Beni2360
félisten
Helyi filmeknél a hang áteresztés van beállítva, YT appnál meg nem a kodi a mérvadó. A TV-nél is lehet külön a hangot a Yt-n állítani.
-
dzz
aktív tag
Kerestem a fórumon kicsit, de nem találok ilyesmit. Lehet, hogy csak véletlen, de ha mondjuk YT-n nézek filmet megy a hangerő szabályozás viszont helyi filmek lejátszásakor nem a távirányítóval. Van ez így másnál is vagy sikeredett valamit elállítanom (esetleg be kell valamit hozzá állítani)?
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz stigma #71980 üzenetére
Nézzél körbe az AVR HDMI Seup-nál ott vannak az auidó kimenet beállítások is. Legalább is nálam a DENON-nál.
HDMI kontrol és az ARC nál kutakodjál.
HDI audio aut-AVR nálam és nem egy a hang a TV-be.
Van HDMI Pass Through azon a bemeneten amit választasz AVR bekapcsolás nélkül át megy minden a TV-re ezt szoktuk mi is használni a reggeli TV-kor.
Más hirtelen nem jut eszembe. Én semmi CEC + ARC-t nem használok.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
dzz
aktív tag
Suspend-ről átállítottam Shutdown-ra és most működik, mint ahogy az elvárt lehetne tőle. Igaz a sima bekapcsolás után rögtön a CE jön, de majd elmondom nekik, hogy hogy tudnak az androidra átlépni!
Köszönöm a segítséget!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xbox Series X|S
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Projektor topic
- Asszociációs játék. :)
- Path of Exile 2
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 Ti 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 6600 Xt 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest