- Milyen videókártyát?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
válasz szasanyi #51600 üzenetére
Én csak azt mondom hogy a 3 év gari az nem ér ennyit és mivel már online vásárlás világában élünk nem tudom ilyen eszközt miért érdemes itthon venni ( nyilván most csak boxról beszélek aminek nincs normális kereskedelmi hálózata itthon, nem tv-kről vagy más termékekről).
Ugyanezzel a tudással kb ugyanezt lehet megvenni gyorsan EU raktárból is akár kb feléért. Elvileg gari ottis van, ha nem működik akkor általában van rá megoldás ( paypal vagy az eladó rendezi), ha pedig működik akkor nem szoktak csak úgy tönkremenni általában. Persze tönkre lehet tenni, de akkor a gari sem fog élni itthon sem úgysem.
Plusz az ismertebb típusokhoz az itteni fés külföldi fórumos támogatottság sokkal többet érhet. -
blakey
titán
válasz szasanyi #51600 üzenetére
Inkább Minix Neo U9-H, 40e-ből EU-ból is megvan 3 nap alatt. Ha már ennyit adnál érte.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
robi1979
aktív tag
válasz robi1979 #51592 üzenetére
"...Viszont a Tronsmartra szeretném a legújabb SD kártyáról futó CoreElecet feltenni, mi kell hozzá? Jelenleg egy régebbi LibreElec fut rajta. Megéri egyáltalán lecserélni újabb CoreElecre?"
Tudom, olvassam el a összefoglalót. Elolvastam, itt elakadtam: "A dtb.img kiválasztása:" - Nekem egy Tronsmart Telosom van ami 2/16GB gigabit lannal, ehhez melyik file kell?
És egyúttal megkérdezném hogy a Vorke Z6+hoz melyik file fog kelleni? Az .xls-ben csak Vorke Z6 hoz van és nem a plusszhoz...
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz robi1979 #51607 üzenetére
Mindkettő S905, azt használd amelyik kell a 2G RAM és gigabit LAN-hoz.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
zenwalk
senior tag
válasz zenwalk #51488 üzenetére
Egy újraindítás megoldotta, viszont ma újra nem akar elindulna, most Failed to start RPC Bind.'systemctl status rpcbind.service' for more details.
üzenetet kapok.Csak a hétvégén tudom megnézni ssh-n keresztül, esetleg van valakinek valami ötlete mi ez az RPC bind?
Lehet rosszul emlékszem, de mintha libreelec alatt nem lett volna sudo, pl. automount beállítása során az fstab, illetve samba beállításnál a samba.conf fájlt nem lett volna jogosultságom szerkeszteni. Esetleg coreelec alatt ez meg van oldva?
-
SipiBcs
őstag
Sziasztok, segítséget kérnék. Túl vagyok pár óra guglin, youtub-on és itteni keresgélésen. Próbáltam sok mindent, de nem jutok zöldágra a SimpleClient és TVHeadeng kiegészítőkkel. X96 minin LE fut minden gond nélkül, csak ezt nem tudom működésre bírni. Pl a TVHeadend nem csatlakozik a kiszolgálóhoz hibával leáll.
Minden bizonnyal user error lesz. Ha esetleg valaki tudna segíteni privátban akár, leírással, beállítási lépésekkel vagy működő m3u file-al, azt nagyon megköszönném.
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
blakey
titán
Ha valaki új img-t szeretne írni vagy csak frissítést keres akkor lesz egy kis segítő rész, hogy melyik boxhoz mit töltsőn le, még fejlesztés alatt, coreelec.org A Download link oda vezet,
-
Bence01
tag
Sziasztok,
Mecool KI Pro (S905D) -n valaki próbált már enigma2 rendszert telepíteni?
[Ezen] a fórumon találtam, elég friss.Solo Puffin ti darà forza e grinta a volontà
-
headhunter
addikt
8.1 androidon, hol lehet beállítani (engedélyeztetni) egy adott program hozzáférését a tárhelyhez?
Adott egy A95X MAX, FTP szerver telepítve és egy másik boxról FTP klinssel csatlakozva mindig azt írja ki, hogy a fájl másolása nem lehetséges.
-
hunaqua
addikt
válasz blakey #51613 üzenetére
Nem tudom,hogy kinek volt az ötlete,de nagy gratuláció !
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
szasanyi
félisten
Minix NEO U9-H esetében, a gyári rendszeren Kodi és Mediacenter is van. Van-e különbség és ha igen mi? (használhatóság képminőség, kadencia, stb.)
-
robi1979
aktív tag
Sziasztok!
Ma hozta a postás a Vorke z6+-om, kb 1,5 nap alatt ért Asztriába Olasz raktárról. Tesztelgetem egyenlőre Android alatt de akadt némi problémám vele.
1. Felraktam a Horizon Go-t, fut rajta. Viszont a képe olyan mintha odahányták volna. A feliratok széle cikkcakkos, a körvonalak az alakok szintén. kb olyan mintha 240p lenne a 480p helyett (ezt csak példának írtam).
A Tronsmart Telos is ezt csinálja, de csak kb 1 másodpercig, utána kisimul a kép, pedig az 2/26gb.
2. Többször csinált olyat hogy ful wift jelzett, viszont ha már a playstore-t megnyitottam "nincs internet stb." fogadott, a wifit viszont fullon jelezte
Az egész Android olyan mintha akadna még kill apps esetén is. Pl. a menüben lefelé lépkedve az előző menüből lassan gördül le, annak a kijelölt körvonala még látszódik.
Youtubot kipróbáltam, 1080p-s videót elvileg lejátszik de ilyenkor volt hogy akkorát fagyott hogy újra kellett indítsam az Androidot. Ez mitől lehet? A wifijével lehet gond?
Firmware frissítés megoldaná a problémát? Ezzel a firmware-vel kaptam:
A Vorke oldalán ezt a firmware-t találtam:
Ez újabb mint ami most az enyémen van? Ha igen, hogyan tudom felrakni mert ez így számomra használhatatlan Android alatt.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz robi1979 #51625 üzenetére
Olasz raktárból ennyi, nekem is már több boxom jött meg 2 napon belül.
A droiddal meg foglalkozni kell, itt a topikban vannak leírások, hogy miket kéne csinálni, én nem használok droidot, szóval nem tudom, hogy mit lehetne kihozni belőle.
-
gabby123
tag
Sziasztok.
Az MrMC -ről tudtok valamit mondani.
Most egy okosított verziót probáltam.
X96w alatt és simán kockásodás nélkül vitte azokat a videókat amibe mind a kodi mind a beépitett kdplayer elbukott.
Android alatt.
Érdemes megvenni?
Amúgy coreelec -el használom és minden müködik.
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz gabby123 #51627 üzenetére
MrMC-t Apple TV-n használom, nagyon jól működik, Jarvis, Krypton és lassan Leia fork lesz, amolyan keverék viszont nagyon zárt a megszokott Kodihoz képest.
-
M_AND_Ms
veterán
Na ez mi lehet?
Megnéztem, hogy mire jutott a tegnap esti tv felvételem. Az egyik típushibát produkálta, a már jól ismertek közül: felvett egy halom, összevissza pixelt és recsegő hangot, miközben azt jelzi, hogy még mindig (kb 20 órája, folyamatosan) rögzít.
Na mondom, akkor újraindítom.
Újraindítás után a mellékelt kép fogad, majd elindul az egész, de az egész skin (Amber) alapállapotban van. Mindeközben folyamatosan dobálja, hogy van addon frissítés. Megint újraindítom, megint a mellékelt üzenet, de most már a gyári skinnel indul az is alapra állítva. (és továbbra is üzenget a frissítésről, de végrehajtani nem tudja azt).
Most itt tartok....Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
péjé
őstag
sziasztok,
kerestem de nem lett meg itt a fórumban, Vorke Z6+ kijelzője boot feliratával mit is lehet kezdeni...köszi ha vki belinkeli. -
hoppy
csendes tag
W95-ön, Mexel dual rendszere alatt az LE-ben egyáltalán nem megy a tekerés, a lejátszó kifagy, playre se indul, csak stop és elölről indítás. Itt azt mondják, hogy 17-es Kodinál (LE 8.2) Amlogic alatt ez nem meglepő. CE-ben már jobban megy? (Azt láttam, hogy másoknak is akadozik, de nálam egyáltalán nem megy).
-
ORCA58
addikt
válasz szasanyi #51624 üzenetére
A gyári lejátszója és a KODI (már ha abban engedélyezve van) kadencia helyesen játszik le videókat.
Más lejátszók nálam nem váltanak, marad a gyári frekvencia.
Amit eddig néztem rajta azoknál képminőségben nem látok különbséget a kb. 8 éves Full HD Samsungon.
A gyári MediPlayer úgy lett kialakítva, hogy a hozzá adott fapados távval is lehessen használni.
Chrome-ban csak a régivel lehet videót lejátszani (pl. hozzá adott), de azt amúgy sem érdemes erre használni. -
vargalex
Topikgazda
válasz DoItYourself #51633 üzenetére
Valószínűleg meghalt az ext4 partíció. Ugyanis az
userconfig service
feltételezi, hogy létezik a/storage/.config
könyvtár...Alex
-
polgcsabi
aktív tag
Üdv!
Meghalt a nemrég vásárolt tx9 pro-m
Nem reagál a resetre, a fogpiszkálós penre, se a távirányítóra. Csak a tx9 pro virít kéken a tetején.Nincs kijelző.
A legutóbbi dualboot-os rendszer van rajta nem volt vele gond csak az, hogy nem tudtam magyarra állítani.
Tudok a cuccal kezdeni valamit, vagy dobjam a kukába? -
robi1979
aktív tag
válasz DoItYourself #51638 üzenetére
Persze hogy nem, de valaki esetleg le tudná írni hogy SD-ről hogyan tudok Androidot frissíteni Vorke Z6+-on? Ha elcseszem az Android frissítését, akkor utána mi a teendő vagy dobhatom ki a kukába? Akinek megy a Horizon Go, milyen Androidot használ Vorke z6+-on? Igazából erre lennék kíváncsi. Többek között ezért választottam ezt a boxot mert itt a fórumon mondták hogy működik a Horizon Go gond nélkül és hogy z Android is használható. Az én Vorke Z6+-omon használhatatlan.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
rooney8
aktív tag
válasz robi1979 #51644 üzenetére
horizon go szerintem a gyenge wifi miatt moslék minőségű. ezekben a boxokban nem túl acélos a wifi, érdemesebb lenne kábelen használni (már ha megoldható). nálam "normális" sd minőségben (kb. 480p körül) ment droid alatt.
egyelőre én is wifin használom (Mecool KI PRO), mert ki kell építenem a kábelezést, de pár méterre van csak tőle a router, viszont helyi hálóról párszor a 1080p is megakad, 4k pedig esélytelen.
egyébként én már nem használok droidot, le is gyalultam róla, csak CE van.
vagy ha nagyon megoldhatatlan a kábelezés, akkor egy külső usb-s wifi adapter még talán megoldás lehet, de fogalmam sincs mennyire kompatibilisek ezek a boxokkal.
-
szasanyi
félisten
VORKE Z6 Plus témában érdeklődnék: 4K HDR filmeknél a képminőség milyen? Van-e probléma a lejátszással? (mondjuk Zidoo X8-hoz képest mert azt jól ismerem)
Aztán a hozzá választható Tronsmart TSM01 EN Air Mouse vagy H1 Full Touchpad Backlight Air Mouse távvezérlő milyen? Minősége, használhatósága is érdekelne valamint az, hogy ezek CoreELEC rendszeren is működnek-e normálisan?
Nem túl nagy az árkülönbség (+2-2k az alap, ill. a kettő egymáshoz képest) de jó lenne tudni a jobb minőségű és a jobban működő.A segítséget előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Gamer PC - RTX 3070 OC 8GB + Intel i5-12400 / B660 / 32GB DDR4 / ARCTIC
- DG Home 1 ElphaPex Dogecoin bányászgép 620W - 2GH
- Eladó i5 PC/ 4X3,3GHZ / 8GB RAM / Geforce GT 730 2GB/ 1000GB HDD / USB3
- AKCIÓ! Cooler Master PC konfiguráció - 4TB HDD + 8GB RAM, böngészéshez, tanuláshoz, szórakozáshoz!
- Gigabyte Z68AP-D3 (1155) - i5-2310 - 4GB RAM - Chieftec - DVD-RW - 320GB Samsung
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest