- Milyen házat vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Steam Deck
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugesz77
őstag
válasz
Dolphine #27747 üzenetére
Ha a főbb igényeidet leírod biztos tudunk ajánlani neked valamit. Mondjuk ilyesmi ,hogy kell HD hang/4k/3d stb.
Sima full hd-hez csak tv-re kötve tökéletes a raspberry is(szerintem még mindig a legstabilabb képű kütyük kodi vonalon). Ha nagyobbak az igények akkor lehet tovább gondolni . Ha a wetek-et nézted bőven belefér minden.
Nálam a következő box tuti egy MINIX NEO U9-H lesz. -
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Megbízható és jó médialejátszót keresek KODI futtatásához. Mit javasoltok?
Néztem a Wetek kínálatát, ami nem rossz, csak kár, hogy idehaza nem forgalmazzák.
A RPI 3 is lehet alternatíva?
Olvastam az összefoglalót, de egy kissé tömény, annyi információ van benne, hogy elsőre nehéz megérteni olyannak, aki még ebbe nem csöppent bele! -
blakey
titán
Úgy tudom, hogy az eredeti videó adatai vannak kin, tehát ha 30p-s videó lett feltéve akkor azt fogja mutatni viszont a gépre olyan formátumban érkezik amilyen a rendszer, ezért nem látunk akadásokat, pl. elég sok klipet szedtem le, volt amelyik 24p-s, 23, 976, stb és mégis a YT app-ban a gépen akadásmentes volt, tehát úgy tűnik, hogy a megjelenítőhöz és a rendszerhez igazodik. Netflix is hasonló.
-
mexel
veterán
válasz
blakey #27729 üzenetére
Köszi, értem. Az android Youtube tv-n van lehetőség hogy kiírja a video adatait és ott láttam 24, 25 illetve mindenféle értéket.
De akkor az valószínűleg a videó valós adata, de maga a Youtube app az csak simán 60Hz-en tolja ki. Hirtelen egy ilyen képet találtam egy ilyen infóról, itt éppen 30Hz-et ír.
Itt ahol vagyok nincs androidos TV de van egy Sony 4k-s amin majd ha hazamegyek megnézem, már csak kíváncsiságból hogy a tv gyári rendszerén is vajon 60Hz-en megy,? ( valószínűleg igen)
Jó ezt tudni mert akkor nem keresgélek ez ügyben tovább
Közben már működik a ki be kapcsolásos módszer az afr-re is, próbálom összeszedni a leíráshoz a kellékeket, plusz még kértem segítséget a scripthez mert ajánlottak még egy-két dolgot bele de azt én nem igazán tudom értelmezni. -
attilav2
őstag
Sziasztok!
10K-s árkategóriában melyik lejátszó az ajánlott? -
baandii
senior tag
válasz
pinnacle #27736 üzenetére
nem ugyan azt raktam vissza, most ez van fent: LibreELEC-S905.arm-8.0-8.0.2e
8.2-eset nem tudok felrakni mert a SMB nem működik nem látja a routerre rádugott hdd-t hála a változtatásoknak így kénytelen vagyok az utolsó 8.0-ásat használni
a kadencia helyes beállításoknál minden stimmel
-
mexel
veterán
válasz
szabi__memo #27740 üzenetére
Ezek a hibák csak a 7-es droidtól vannak, így nem kel csodálozni ha a boxod jól működik
-
mexel
veterán
válasz
szabi__memo #27737 üzenetére
7-es droid van rajta? Mer a 6-osokkal nem volt gond. Azt hiszem GT1-ből még volt olyan is.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Technoman #27723 üzenetére
Nekem nem tudom hogyan lett alapértelmezett menüpont, lehet, ez egy régi örökség backupból, vagy ilyesmi.
De nincs vész, volt kedvem most hozzá és kitököltem.
Szóval ... :
Rendszer->Eszköz->Felszín->Felszín beállítások->Főképernyő->Az Aeon Nox főmenü beállításai->Filmek->Almenü kezelése->1.) Középső oszlopban: "Hozzáadás"
2.) Baloldali oszlopban kijelöljük az új menüpontot, majd "Cimke beállítás" a középső oszlopban, -itt mondjuk- a "Folyamatban" nevet adunk az almenüpontnak
3.) Középső oszlopban: Egyéni parancs->Custom Item->
a szerkesztés tartalma: ActivateWindow(Videos,special://skin/extras/InProgress.xsp,return)Alapbeállításon a legutolsó 30 félbehagyott filmet listázza, de ez felülbírálható, például ha az utolsó 50 kell:
/storage/.kodi/addons/skin.aeon.nox.5/extras/InProgress.xsp file-ba beilleszt a "smartplaylist" alá:<limit>50</limit>
-
pinnacle
nagyúr
válasz
junkpod #27691 üzenetére
Ez valami 8.1.10 LE bug lesz. Még SD-nél is késik a hang. Androidon 17.3-as Kodival vagy Youtube-al semmi gond, azonnal megy a hang is. Beelink MXIII II, 7.0.3.012l LE-nél sem késik a hang.
Ha valaki talált olyan 8-as LE-t, ahol Youtube-nál ha beletekerünk a filmbe, azonnal van hang is, nem csak 10mp múlva, legyen szíves jelezze.baandii összefoglalós beállítás van? Melyik LE-t raktad fel, ugyanazt?
Kadenciahelyes videólejátszás beállítása Kodiban
Settings >
> Video > Playback > Adjust display refresh rate to match video: On start / stop
> Video > Playback > Sync playback to display: off
> System > Video output > Vertikal blank sync: Let driver choose / disabled -
mexel
veterán
válasz
szabi__memo #27734 üzenetére
Akkor ebben más elvileg. Közben írt S912-es tulaj hogy nála a pixelesedést nem oldotta meg a build.propos bejegyzésmódosítás, Beelink GT1-en. Van valaki aki esetleg olyanon már próbált ilyesmit? Szereznem kell akkor egy S912-t is, pedig volt aki azt írta jó volt a megoldás.
-
baandii
senior tag
van egy S905x boxom és mióta újra raktam az LE-t mikro akadások vannak a filmek közben.
van vkinek ötlete hogy ez mitől lehet? gondolom vmi beállítás csak...
-
mexel
veterán
válasz
szabi__memo #27730 üzenetére
Én úgy tudom hogy azok csak kodi-hoz és a forkokhoz jók. Ha mégsem akkor nem kell tovább mókolnom mert megoldott, de eddig úgy tudtam rendszerszinten nem ment az AFR. Persze lehet hogy rosszul tudom.
Ezzel a megoldással viszont megy az MXplayer és bármelyik droidos lejátszó elvileg. Plusz a zajszűrést mindenképpen érdemes kikapcsolni szerintem, az nem árt.
Egyébként hamarosan valószínűleg ezek be lesznek építve az új romokba kapcsolhatóan, már most is van 2 fejlesztőcsapat aki beta firmware-be beépítette, szerintem mindeki utánozni fogja őket. Ezzel most csak megelőlegezhetjük ezt azoknak akik droidot használnak, annak ellenére hogy a LE minden szempontból jobb filmlejátszásra. -
w.miki
veterán
válasz
w.miki #27633 üzenetére
Ttaláltam valamit. Úgy néz ki ez az s912 Excelvan E Box az s905 Sunvell Q Box klónja.
Majd ha egyszer lesz bátorságom, szétszedem, és megnézem, mi van belül. -
blakey
titán
válasz
Technoman #27727 üzenetére
Mecool M8S Pro L, kiváncsi voltam, hogy miklnt működik ez az eszköz és nagyon jónak tűnik. U9-H nem biztos, hogy megéri a 2X pénzt, de még lehet, hogy veszek egyet.
(#27728) mexel
YT, Netflix stb alatt nincs értelme az AFR-nek ugyanis ezek az app-ok a megfelelő fps-sel tolják, tehát felismerik, hogy a rendszer mire képes, egyszer teszteltem fix fps-sekkel. -
mexel
veterán
válasz
kacsa7 #27722 üzenetére
Ezért jó a Mecool
Na egy jó hír ( remélem):
Djnice vállalta hogy teszteli az AFR-t és azt mondja tökéletes a 23.976 lejátszás SPMC és MXplayer alatt is, remélem valóban így van mert az jó lenne, de Ő legalább ért hozzá neki hiszek ebben. Tehát akkor már ha minden igaz működhet a kedenciahelyes lejátszás android alatt is.
Találtam megoldást amivel talán egyszerűen (?) telepíthető lesz, és akár ki és be is kapcsolható egy app-on belül. Hozzáadható a zajcsökkentés kikapcsolása is, így szerintem jobb kép ( mint a minixeken)
(Én úgy vettem észre hogy youtube alatt nem működik az AFR, ezt még meg kell nézni valakinek aki tud tesztelni majd)
Mivel van megoldás a pixelesedésre is és az SPMC futtatására is Android 7 alatt, megpróbálom hamarosan összefoglalni egy blogban és akit érdekel mert droidot használ az telepítheti ezeket, így lejátszik minden filmet hiba nélkül a lejátszó. Ez működik S912, S905X és 905W alatt is. Még sokat tesztelek és próbálom tökéletesíteni ( pl a scriptbe belekerülhet az immersive mód is mert sok box nem jól kezeli az értesítési sávokat, és így megoldható hogy ha az egeret alulra vagy fentre visszük lássuk a sávot, de aztán automatikusan eltűnjön - ez nem minden boxon egyértelmű ezért lesz ilyen verzió is) -
blakey
titán
válasz
Technoman #27710 üzenetére
Cserébe én is kipróbálom az Aeon-t.
Bár most bekötöm az S912-t, mert szerintem marad, így, hogy az S905X-et nem tudták teljesíteni, már elindították a "refund"-ot is.
S912 gyrosasága nagyon meggyőző, na meg a 4K-s YT sem rossz annak ellenére, hogy tömörített. LE9 is igéretes és hátha S912-n is megoldódik az LE. -
drmotto
őstag
Sziasztok!
ide lettem irányítva a kérdésemmel
Tudnátok ajánlani olyan wifis tv okosító sticket, ami egy ds216j-hoz tud wifin kapcsolódni és lejátszani róla? Nem kell semmi extra tudás, egy alsó kategóriás Samsung tv-hez kellene, esti mesenézéshez, ezek többbsége SD.
Köszönöm. -
válasz
szabi__memo #27721 üzenetére
+8 USD-t megérte, de sajna és is később vettem észre
-
kacsa7
őstag
Kodiban nem jó. Számomra a gyári az a TV center, ami egy 17.3-as Kodi, ott sem jó. SPMC-ben, mxplayerben és movieplayerben tökéletes.
Én pl pont azért választottam, mert 7-es droid és Widevine L1-es, így a youtube, netflix 4k is megy rajta. De alapból úgy terveztem, hogy LE megy rá, viszont a lehetőség meglegyen a droidra is. Wifi a legkevésbé sem érdekelt, úgyis kábel kell a normális filmekhez. Szóval van ellenoldal is
Persze aki wifizni akar, az nézzen olyat ami alapból jó. -
mexel
veterán
válasz
kacsa7 #27715 üzenetére
A Mecool M8s Pro + alapból jól kezeli a filmeket, ott igen rika a kockásodás. Csak Kodi alatt próbáltad a Samplet? Mert a gyári lejátszója és az mxplayer viszi tökéletesen elvileg a Mecool M8S Pro +-on, a kodi más miatt nem jó, fentebb már volt róla szó, vagy a 17-es előtti verziók kellenek, vagy pl SPMC.
Ha valaki csak droidra akarja használni én ezért ajánlom ezt a lejátszót mert ezzel nem kell szórakozni, ez működik. LE alatt viszont nincs wifi, ha valaki LE-hez keres boxot az ne ezt vegye szerintem. ( kár mondjuk leírni ötödszörre úgysem divat a keresést használni, ) -
válasz
szabi__memo #27708 üzenetére
Amikor volt az EU kiárusítás novemberben akkor vettem 2db x96 1GB+8Gs-t LE-re, meg utána láttam meg a 2GB+16GB-st és annak sem tudtam ellenállni
Minden szobában a régieket lecserélem+ ajándék lesz
A 2GBs mejött UK adapterrel, az 1GB seket nem adták fel sajnos, pedig az egyik lett volna az ajándék. Van itthon egy UK->EU fordítóm de nem megy be süllyesztett konnektorba (csak olyan van ). Még szerencse, hogy volt egy feles 5V-os 3A-es 5.5mm-es adapterem...(#27709) Herczi
Topik tapasztalat alapján a x96mini 905w-vel nyugodtan bevállalható LE-re ha 905x már nem elérhető jó áron... -
Ejelhar
senior tag
-
kacsa7
őstag
válasz
junkpod #27703 üzenetére
Eddig nem futottam bele olyan filmbe, amivel gond lett volna, de az is igaz, hogy ahogy a kezembe került, toltam fel a libreelec-et. Csak érdekességképp próbálgatom a droidot, de az eddigi pár film közül mind jó volt. Viszont a linkelt sample nem jó, szóval eddig lehet szerencsém volt. Mondjuk eddig sem a droidot akartam használni, de szívesen próbálgatok, ha van értelmes ötlet, amiért megéri.
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Ha valaki hasonló problémába ütközne, hogy LE alatt nem megy a wifi:
Vettem egy ilyet: MECOOL M8S Pro+ TV Box Amlogic S905X Android 7.1 - 2GB RAM + 16GB ROM EU PLUG
Baloldalon két USB van. Csak az elülsőből működik az LE pendrive-ként, de ugyanez kell a wifinek is.
Vettem egy Tenda w311ma wifi sticket, de a másik USB-be dugva nem működött nekem. A megoldás: micro SD-n megy az LE (alapból erről bootolt, nem kellett semmi trükk telepítésnél, csak bedugtam és elindult a telepítés), az elülső USB-be dugva megy a wifi stick, így tökéletes.
Köszönöm mindnekinek a segítséget! :
# wifi s905 s905x wifi nem megy probléma wifivel wifit
-
Herczi
senior tag
Sziasztok!
Másik topikba is írtam, de ez jobban pörög:Telenor mytv-hez keresek egy androidos boxot, semmi másra nem lesz használva, csak arra. Minél egyszerűbb legyen, mert idősebb ember számára lenne.
Fórumban visszanézve darvinya ezt a X96MINI boxot próbálta. Összefoglaló viszont azt írja az S905W nem ajánlott. Szóval akkor mi a helyzet, milyet érdemes venni? Vámon mennyire fogdossák meg ezeket?
-
Egyik x96-os boxom megjött, de UK adapterrel küldték
Úgy látom levehető a dugó része, látott már árulni valaki csak dugó részt? -
Technoman
őstag
válasz
blakey #27699 üzenetére
Maradok (egyelőre) a 8.0.2e-nél. Itt nincs -nálam- időszakos döccenés és az általad is tapasztalt, info sávos röccenés sincs meg.
Maradok az Aeon-nál is, mert azt már nagyon megszoktam. A 8-as default (Estuary) nekem nem jön be. Egyetlen előnye a fenti kedvencemmel szemben, hogy kilistázza a folyamatban lévő filmeket. Ezt sajna az Aeon nem tudja (vagy még nem találtam meg)
A Confluence-ről meg sikítva menekültem vissza. Nekem az túl túl 90-es évek kinézetének tűnik (de ez legyen az én bajom). -
mexel
veterán
válasz
kacsa7 #27689 üzenetére
Milyen boxod van? A kodi nincs átállítva szoftveres lejátszásra? Ha a gyári beépített androidos lejátszód használod azokkal sem kockásodik? Próbáld meg ezt a kis sample-t letölteni hogy ez mit csinál a kodi és a gyári lejátszó alatt.
Közben mintha azt sejtetné egyírásod hogyMecool M8s Pro + -od van? Mert azon valóban nincs kockásodás, az az egy típus most ami jó droiddal jön ki, azt már írtam is. Összefügghet a dolog a Widevine level 1-el is mert az a box tudja, és ezért náluk true értéken van a Wv értéke.Éppen ez az egyik ami a megoldásban segít a többi boxnál. ( részben)
Ha nem ez a box akkor viszont érdekel milyen mert szerzek egyet hogy megtudjam az miért nem pixelesedik.
Eddig gyakorlatilag már szinte minden olcsó-drága típussal megkerestek hogy hibás a lejátszás S912-S905x-S905w, és márkafüggetlen is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Milyen házat vegyek?
- OLED TV topic
- iPhone topik
- Netfone
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- Tuning PC (AsusROG Z370-F/WIFI/I5-8600K/GTX 6GB/Seasonic focus plus 750w gold/)
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest