- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Mini kijelzős SSD-hűtő a Thermalright névjegyével
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Gyenge Wi-Fi otthon? – a leggyakoribb hibák és megoldások
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Autóhifi
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi haladó szinten
- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeratul
addikt
válasz
Puma K #25594 üzenetére
Negyed órája ezen röhögök.
Nyersen megevett egy macskát, horogkereszt tetoválása van, mexikóiakra vadászik és 7 városból végleg kitiltották...
Nincs barátai, pentagrammát rajzol az osztályteremben, nem hámozza meg a narancsot evés előtt...
Normalitásból kizárva, szerdánként nem jár órára, egyszer kifogyott a tintája és saját vérével írt jegyzetet.
-
Puma K
nagyúr
-
Raggie
őstag
válasz
->Raizen<- #25589 üzenetére
Nem igazán szeretem az autós játékokat, nem kötnek le 5-10 percnél tovább, pedig vezetni nagyon szeretek.
Egyébként még ha ezzel a project cars-szal is szeretnék játszani, akkor sem akarnék nvidia kártáyt: az én Vapor-X R9 290-esem 40-55 FPS közötti értékei tökéletesen megfelelnének nekem. -
Raggie
őstag
válasz
imi123 #25587 üzenetére
Persze, szíved joga, és jól teszed szerintem! Soha nem is néztem le, szóltam meg vagy akár csak egy rossz szót sem szóltam senkire, aki nem úgy vagy nem olyat választ, mint én.
Inkább csak igyekszem hangoztatni a véleményem, szolidan, értelmesen hátha valaki másra is átragad.
Egyébként meg biztosan elő tudna olyan helyzet is állni, hogy már én is nVidia kártyát kényszerülnék venni, de szerencsére ez még bőven nem érkezett el. -
Raggie
őstag
válasz
imi123 #25585 üzenetére
Nem hőzöngök hangosan, ezt igazán nem állíthatod.
De valóban nem csípem őket. Hadd engedtessék meg nekem, hogy nem nézek el valakinek olyan dolgokat, amik nekem nem tetszenek, mert az ő érdekeit teljesen logikusan szolgálja. Attól még nekem nem tetszik.
És nem csak az én saját "önös" érdekemből kifolyólag nem tetszik, hanem az általam szeretett hobbim fő piaci- és életterében gyakorolt hatásai miatt nem tetszik, ami érint sok más embert és közösségeket is.
Természetesen ettől még egy okos és nagyon hatékonyan működő cég, ezt sohasem vitattam.
Egyébként volt már több zöld és piros kártyám is, egyik sem jobb a másiknál. A két céget kizárólag az alapján favorizálom/hanyagolom, hogy mivel tudom inkább arrafelé mozdítani a piacot amerre szerintem jobb volna. Nyilván számomra elfogadható határok között döntve a két cég termékei között.
-
Raggie
őstag
Olvastátok a cikket?
Egyelőre csak USA-ban fog működni, és az ottani viszonylatban is drága árakkal azt szeretnék elérni, hogy csak egy kisebb közönség bukjon rá egyelőre, mert tesztüzemnek szánják. Ha így minden rendben megy, akkor szépen leviszik az árakat és jöhetnek a tömegek.
Továbbra is a késleltetés lesz a legnagyobb rákfenéje szerintem, de ahol a google már mindenfelé optikai szálon vezeti a hipertér sebességű internetet, ott már talán játszató is lesz a cucc.Jelen árazással valóban nem életképes a dolog, de (sajnos) nagyon is okos hosszú távú terv ez az nVidia részéről.
Az már más kérdés, hogy nem tetszik ahová tart és nem tetszik az sem, hogy újabb koporsószeget vernek be a PC-s játékos piac készülő koporsójába...Utálom ezt a céget...
-
_drk
addikt
válasz
Yutani #25571 üzenetére
Érdekes felvetés. Meg kellene nézni hány beállítást tudott feljebb venni.
Rx 470-el mondjuk witcher 3-ban mindent fel lehet tenni maxra?A 270x az már nagyon kompromisszumos. Rengeteg beállítással kell szórakozni, míg a 380 azért szépen el bír mindennel, 1-2 kézen fekvő beállítást kell lejjebb venni + a 4Gb már ott is elérhető!
470-el még lehet mindig pár dolgot ki kell kapcsolni, főleg ha akarjuk a 60fps-tAzért a 30%-os növekedés nem az a világ megváltó, tény hogy én nagyon pénzt se áldoznék rá!
Pláne ha a játékok is direkt úgy vannak megcsinálva hogy kelljen alá a vas, vagy csak szarul csinálják meg. -
törölt tag
válasz
Kolbi_30 #25569 üzenetére
Én is igy gondolom.
R9 380 4GB videókártya nálam szintén pozitiv megitélést nyert. Közepesen terhelhető volt mindenféle játékokban, de alig ment 70fokig és ezt elég halk hűtéssel tudta elérni. Fagyásom és driveres grafikai hibák az R9 270X után ezzel az R9 380-al nem igazán voltak jellemzőek. Egy-két Crimson verzió után nálam képhibákat dobott és visszaálltam az utolsó publikus Catalyst driverre. Azon amit tudott az nekem már kevés volt. Far Cry 4 és az utána megjelent friss játékcimekenek kellettek az új Crimson driverek és igy nekem meg az RX 470. Gyorsabb lett, de nem tudott olyan jelentősen ellépni a Tonga GPU elől, mint ahogyan az lelépte az R9 270X-et. Sajnos a videókártyát a játékhoz vesszük és a játékfejlesztőknek meg a videókártyára kéne jól optimalizálni. Mostanság itt gondok merültek fel és az AMD középkategória DX12-ben tud egy kicsivel többet kihozni, és a DX11 majd az új Polaris Refresh videókártyáknak jobban fog feküdni. Én még egy jó ideig DX11-ben játszom és itt eddig az Nvidia jobban teljesitett. Rejtett tartalékok eddig csak a DX12 tűzijátékra volt elég, most egy kis izomtorna is jőhetne AMD módra.
És nem az ujjgyakorlatokra céloztam, amit a minap megjelent képen láttam.
-
Kolbi_30
őstag
Nem vágom mi a baj a 380 kártyával. nekem is az van, amivel néha játszom azt viszi szépen, nem fűt nem hangos...W3 is szépen ment 50 FPs körül High beállításon, városban esett lentebb, de az is a proci miatt..meg nyilván nem 10 éves optimalizálatlan játékkel kell játszani..470 meg kb 30% erősebb, ha meg adott játék szarabbul fut egy erősebb vassal, akkor nemfeltétlen a hardware szar, hanem valami a jatékkal nem kerek.
-
-
Yutani
nagyúr
válasz
#00137984 #25557 üzenetére
Én sem értem, miért a 380 a jófiú nálad. Nekem volt Sapphire Nitro és Gigabyte G1 is. A Sapphire még úgy ahogy tűrhető volt (de semmiképpen nem halk), viszont a Giga egy hangos, zajos fos volt. Ehhez képest és abszolút értékben is a Giga 470 G1 egy szuper kis kártya, halk, teljesítményben meg 30%-kal van a 380 felett.
Szóval érthetetlen, mit hadoválsz össze a 470-ről, ráadásul már fél éve csak a sírás-rívás megy részedről.
-
cl.aci
aktív tag
válasz
schawo #25560 üzenetére
Ne haragudj, de használtál 380-at, nekem van kető az egyik X teljesen meg vagyok vele elégedve, anno nem volt új kártyában alternetíva (kivéve a 960, de azt nem akartam) abban az ársávban. Zsébernardo kolégával meg nem kell annyira foglalkozni a 380 topikban is mindig valami miatt nyavajgott, vagy épp az ő ASUS 380 volt a király. (Egy ideig probáltam én is elmagyarázni neki dolgokat, de beláttam hogy teljesen értelmetlen.)
-
_drk
addikt
Most hallok először poláris refreshről!
Félek csak annyi lesz javítva hogy wattmannel már nem kell szórakozni. Alapból nagyobb tdp meg kicsit meghúzva.
Viszont lejebb nyomja az árakat ami jó lenne. Az 1060-ast meg verje tisztességesen.
Mire kijön addigra úgy is elő kéne jönnie a "szebb öregedés" dolognak. -
HSM
félisten
válasz
"Polaris Refresh, ha úgy tetszik most 15% teljesitménynövekedést jelent és közben a fogyasztása is javul."
Ugyan miért csökkenne a fogyasztása? Amivel többet fog tudni a csi, az el lesz hasznlva magasabb órajelekre. Pláne nem fog kevesebbet enni a 470-nél....
Ne légy balek megint.... -
Balazs_
senior tag
válasz
Senki sem védi az AMD-t, hanem kis túlzással jogosan téged szid, hogy miért értetlenkedsz 30 hozzászóláson keresztül.
A középkategória kicsit tolódott árilag is és már a játékokat se optimalizálják annyira jól a középkategóriára. Változnak az idők, el kell fogadni, nem körömmel ragaszkodni ahhoz, hogy dehátrégenmásvót.
Te pedig vettél egy kártyát jelentősen túlárazottan (más 10-15k-val olcsóbban vette, itt írta valaki kommentben) és a panaszáradatotból az is süt, hogy te egy büdös tesztet se néztél meg róla kb. (Mert C3 és W3 tesztek mindenhol voltak.)De igazából három dolgot tehetsz most, amivel talán kicsit csendesedik is a topik:
-veszel egy 1070-et
-veszel egy 45-75-ös FreeSync monitort
-tuningolsz egy kicsit a procidon, mert C3 amiatt is akadozhatBtw. van már valami hivatalos a Polaris refreshről?
Utolsó híreket tavaly november tájékán hallottam wccftech és hasonszőrű oldalakon..
-
törölt tag
Nem tudom mit kell az AMD-t ennyire védelmetekbe venni. Az utóbbi időkben csak AMD középkategóriát vettem és a HD 6850 meg az R9 380 kivételével alig volt kellemes emléket felidéző videókártyám. Felőlem értetlenkedhettek ezen, de én világosan leírtam a fejlesztéseim lépésenként. Én előre fele tekintek és itt néhányan visszafelé hasonlitgatnak. Ha ragaszkodtok a visszafelé kicsavart összehasonlitáshoz, akkor tessék.
Attól, mert egy időben régebbi és 15-30%-al gyengébb videókártya tudott nekem jó játékélményt nyújtani az akkori játékoknak is volt köszönhető. Ezt is számtalanszor leirtam már... és azt megint, hogy egy játékra vagy negativ driver változások miatt fejlesztek videókártyákat. R9 380 jó középkategóriás versenyző volt az R9 270X után. Jó volt vele játszani és a Crimson driver jelentette végzetét. RX 470 viszont értékelhetetlen változást jelentett nekem a játékokban, mert az R9 380 fejlesztés utáni optimális játékélményt nem tudta biztositani. Polaris Refresh, ha úgy tetszik most 15% teljesitménynövekedést jelent és közben a fogyasztása is javul. Talán a driveres támogatás is kitolodik vele még 1 évet, de a Mass Effect Andromeda egy RX 485 8GB videókártyával biztosabbnak tünik. RX 480 8GB nekem akkor még egy túlárazott és az üzletekben ritkán kapható hiánycikk volt. Most az RX 485 8GB ezen szintén javithat, mert egy RX 470-et nem sajnálok újabbra és gyorsabbra cserélni.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Puma K #25555 üzenetére
Detto, végül én is itt kötöttem ki... és már teljesen egyetértek az itt válaszoló fórumtagokkal, önkritikát gyakorolva...
Ahelyett, hogy 3-4 hónapig sírtam a találgatós fórumban, meg órákat böngésztem a lehetőségeket, teszteket stb, elemeztem a piacot délutánokat, mikor kell eladni a 970-et .... Ezen idő helyett belevághattam volna egy kisebb otthoni melóba, amiből rég kijött volna egy 1070 ára
Le kell sz.rni és venni valamit a sírás helyett.
A fórumozás is addig hasznos, amíg tanul belőle az ember, vagy új tech infókkal gazdagodik a tudása. Ettől viszont se nem jön új AMD kártya, se nem lesz jobb a marketing stb... Szóval sorry mindenkitől, ha a terhetekre voltam
-
guftabi96
addikt
válasz
#00137984 #25551 üzenetére
Amit te szeretnél, azt egy középkategóriás kártyától nem fogod megkapni, erre már rájöhettél volna.
Ugyan ezt eljátszottad az R9 380-nal is.
2 megoldás van:
-veszel egy felsőkategóriás kártyát
-elfogadod végre, hogy kompromisszumot kell kötni egy középkategóriás kártyával.
Arról egyik gyártó sem tehet, hogy túl nagyok az elvárásaid. -
füles_
őstag
válasz
Addig meg ott van nekem a Nintendo játszani
Ez a mondat nekem azt sugalja, hogy az RX 470 szerinted használhatatlan, a 40%-kal gyengébb R9 380 utánAnnyiszor emlegeted ezt a "Polaris refresh szériát", csak aztán majd ne lepődj meg azon, ha véletlenül nem jön. AMD nem ígért ilyesmit
-
válasz
Semmi értelme nem lenne 480-ról refreshre váltanod. Kapnál -10~15W-ot, és plusz 2-3 % teljesítményt. Nem kevés felárért.
Ha te 470-et vettél, mert ez volt az anyagi keretben, ez volt amd oldalon közép kategóriában, ez volt az elképzelés, stb, az a te dolgod, de megint relatíve nagy anyagi áldozatot kellene hoznod az úgymond semmiért, mert ha a 480 nem tetszik neked, a refresh sem tetszene.Sajna ettől magasabb kategóriában jelenleg nv van, vagy áldozol rá, vagy kivársz. Vagy áldozol rá, és vega megjelenésekor cserélsz. Előre szólok, hogy az áhított teljesítmény ott sem lesz olcsó.
Nem támadni akarlak, csak ne az amd-t okold már a saját döntéseidért. senki nem kényszerített téged semilyen választásra.
-
törölt tag
válasz
Raggie #25550 üzenetére
Az a) és b) válaszodat egy dolog semmissé teszi. Ez az AMD középkategória egyik legfrissebb kártyája, ami most jelenleg az egyetlen kategória amit választhattam AMD oldalról. RX 480 4-8GB esetében még talán igazat adhatnák, mert a 100ezer feletti ár ellenére keveselném a teljesitményét, akkor már tényleg egy GTX 1070 jobb választás lehetett volna. Nekem egy RX 470 van és abból is az olcsóbb 4GB-os, de az igényesebb féle MSI Gaming X kiadás. Ez alatt az RX 460 nem játszik, és az RX 480 8GB meg szerintem az Nvidia teljesitményéhez képest viszonyitva nem játszik. Tesztek szerint és az akkori árakat figyelembe véve ez nem volt rossz döntés részemről. RX 480 8GB videókártyáról most szintén váltanék Polaris Refresh szériára, mert fogyasztásban és minden egyéb területen többet fog nyújtani. Amit valóban szerettem volna az szerintem csak most fog érkezni az AMD oldaláról... és akkor az RX 470 4GB MSI Gaming X cseréje nekem nem fog annyi plussz kiadást sem okozni, és még csak meg sem kedveltem az R9 380 4GB videókártya után. Enyhén fogalmazva sem hagyott mély nyomot bennem. Még annyira sem volt játékos kártya a mostani játék felhozatal mellett, mint akkor az R9 270X.
Tényleg hanyagolni lehet a témát, mert a Polaris Refresh videókártya megjelenése után majd visszatérhetünk további elemzéseket végezni. Addig meg ott van nekem a Nintendo játszani.
-
Raggie
őstag
válasz
#00137984 #25540 üzenetére
Szerintem kettő dolog lehet az ami neked nem tetszik:
A) az adott ráfordított pénzedért kevesebb teljesítményt kaptál, mint gondoltad.
B) az adott teljesítményű kártyát drágábban kaptad meg, mint szeretted volna.Nos. Sajnos bármelyik is a valós állítás egyikért sem okolható senki más rajtad kívül.
A) miért nem néztél meg teszteket a kártyáról mielőtt megvetted. Ha 10-15 percet rászánsz az életedből nem vettél volna más teljesítményt, mint amit szerettél volna. Vagy megelégszel a kevesebbel, vagy gyűjtögetsz még egy kicsit a többhöz.
B) Itt szintén te vagy a hunyó, mert frissen a kiadáskor vetted meg a kártyát. Tudvalevő, hogy pár héttel a széles körű elérhetőség kezdete után jelentősen olcsóbban lehet megkapni a VGA-kat, vagy pl lehet hardverapróról is nagykeráron szerezni, ami már eleve olcsóbb.De ez csak az én véleményem.
Valamint ha egy GTX 1060 3GB-ot veszel, ami kb RX470 4GB árban van, akkor abban is biztosan találtál volna valamit ami nem tetszett volna. Tehát ha nincsen olyan, mint amit szeretnénk, akkor az nem megoldás, hogy veszünk valami mást, és azután azon kesergünk, hogy "ez miért nem az amit én valójában szerettem volna"...
-
imi123
őstag
válasz
Petykemano #25547 üzenetére
És Raja elejti,ahogy az lenni szokott.
-
Hachiko95
aktív tag
Nekem 4670K 4.5GHz-en megy. Nincs olyan játék, ahol nem lenne kihajtva a videókártya (gtx 1070) és még csak nem is maxon,1080p felbontás mellett. Olyan játékokban mint a deus ex, rise of the tomb raider, project cars, gta5, mirrors edge, bf1,bf4, titanfall2. Bőven kiszolgálja az 1070-et, mindig fut az afterburner, gpu használat 97-99%, de főleg 99%.
Előző kártyám r9 290 volt, ott is hasonló proci használattal. Geforce videókártyáknál dx11 alatt biztos, hogy relatív gyengébb proci is elég. -
törölt tag
Egy helyen lett véve a félkonfig és a videókártya. Az i5 4690K szerintem elég a "single player" egyszemélyes játékra. Nekem a 4.0 GHz pont elég tuningnak számit, miközben a GPU 100%-on teker közben. Voltak néhol kisebb visszaesések, de nem olyan vészesen szélsőséges (10%-on belül nem esett be), ha a játékban nem veszek észre belassulásokat. COD AW játékban az akkori AMD Phenom II X4 970 BE és R9 270X konfigom több alkalommal random állóra lassult majd néha kifagyott a kép és újraindult a gép. Az i5 és R9 380 konfig néhol megröccenve elvitte. Több patch és friss driver után sem tetszett a játék optimalizálása és igy töröltem a gépről.
-
Zeratul
addikt
válasz
#00137984 #25540 üzenetére
El kellene már felejteni azt mantrát hogy középkategóriában full HD mindent kimaxolva min 60 fps, mert ahhoz optimalizált szoftverek kellenének amelyek (1-2 kivétellel ellentétben) nincsenek. A HW igény növekedése nem lineáris a látvánnyal, bizonyos szint felett már alig vehető észre cserébe iszonyatos HW igényt támaszt. Nem véletlen hogy bizonyos játékokban már van egy automatikus grafikai részletesség kontrol, mint pl DOOMban, vagy a WoTban is amelyek kevesbé látványos de erőforrás zabáló effekteket visszavesznek.
-
törölt tag
válasz
füles_ #25534 üzenetére
Visszafogott grafikai beállitás közben van ennyi sok FPS növekedésed, vagyis a játék látványa eközben nem emelkedett látható szinten, csak kiegyenlitettebb teljesitménnyel játszol. Mindegy melyik játékot hozom fel példának, mert egy ekkora fejlesztés után a játék kinézetének emelkedése már azért elvárható lenne. Belépő szintű PC játékos gép-konzol grafikai részletesség-PC grafikai részletesség-PC "kimaxolt" grafikai részletesség. Lehetnek még minőségi szintek és átfedések közte, de egy hardvernek az árazása alapján tudni kell egy elvárt szintet nyújtani a játékokban. Ha nem tudják megfelelő látványszinten és ehez mérten kiegyensúlyozott teljesitménnyel kiszolgálni a játékost, akkor olcsóbban kinálják fel eladásra azt a videókártyát. Az árazás vagy a látvány és teljesitmény legyen ehez megfelelő egyensúlyban és akkor kevesebb lesz a kritikus vélemény. Ha most a Polaris Refresh itt szintén jobban fog teljesiteni, akkor nem "rinyálok" majd.
-
HSM
félisten
válasz
#00137984 #25537 üzenetére
Fagyás? Kilépés? Pfff... Ez vagy alaplap, vagy szoftver, vagy VGA hiba. Ebből ugye kettő garanciális jellegű is lehetett. Nyilván a másikat okolta, amikor az egyikkel a boltban kopogtattál, és nem akart vele foglalkozni...
Én nem tartom ezért felelősnek a driveres csoportot, mert látom a saját szememmel, hogy legalábbis nálam jól működnek a driverek évek óta. Ez a rendszeres fagyás/kilépés pedig ha általános lett volna driverveziókon keresztül biztos lehetsz benne, hogy a fél netes sajtó ezen rágódott volna, akkora botrány lett volna.
"de még évek telnek el majd mire ezt a 4 magot játékra alkalmatlannak minősithetem.
"
A magam részéről a tuningmentes i5 4690K-m már két évvel ezelőtt a 290-esem mellett is játékra alkalmatlannak minősítettem.Persze, leginkább BF4 multi, és Crysis 3 alatt. Nem minden program kért persze ennyit. Tuningolva mondjuk szódával elment ezekben is. Pedig nekem nincsenek ilyen szélsőséges igényeim, mint neked.
-
törölt tag
Windows 7 sp1 volt már az R9 270X idejében és minden driver meg BIOS amennyire lehet frissitve van. R9 380-nak nem minden drivert volt érdemes feltenni, mert a játékokban fagyás vagy kilépés volt a vége. Tápegységet is cseréltem akkor, mégsem kedvelte meg a Crimson drivert. Ezért nekem nem cseréltek videókártyát az üzletetek, amit kifogásolhatónak találok amúgy. A játékokat okolják meg a hardvert cseréljem le alatta, amig jónak nem találom. A driveres támogatás minőségi szintjéhez vagy magához a videókártyához még véletlenül sem lehet köze a hibához. Itt-ott meg az user error van emlegetve, mert nehogy már az AMD-Nvidia fejlesztői részlegét tarsuk ezért felelősnek. Videókártya-driver-optimalizált játék és az i5 konfig elégnek kell lenni a nagyvilágaban játszani. Fejlesztenek ezek 4 magnál többre folyamatosan felfelé, de még évek telnek el majd mire ezt a 4 magot játékra alkalmatlannak minősithetem.
-
füles_
őstag
válasz
#00137984 #25531 üzenetére
De mi az, hogy nem tapasztaltál előrelépést?
Ugyanabban az árkategóriában van az RX 470/480 4GB mint tavaly ilyenkor a 380/380X volt. Én egy tuningos 280X-ről váltottam RX 470-re, aminek a teljesítménye megegyezett a 380X teljesítményével. Több mint 30%-kal több GS-et kapok 3DMark-ban, mint a 280X-szel. Witcher 3 35-40 FPS helyett 55-60 FPS-el fut... Ezt ugyanabban az árkategóriában nem nevezed előrelépésnek? Az csak a te hibád, hogy 85e-ért vetted meg megjelenéskor. Ma ennyiért már kapsz 8GB-os RX 480-at. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Zeratul #25518 üzenetére
Ezt a jajongást nem tudom honnan vetted, de alaptalan.
A 480 esetében mindenki sejthette milyen lesz, és hogy egy kanyilóval se fogják olcsóbban adni. Az 1070 is hasonló. Már akkor is írtam szerintem, hogy 120-at is adnék egy erősebb Polarisért, ha lenne.
Én elfogadtam, hogy egy 1070-et meg kell fizetni, és nem mostanában lesz 100K-ért. 150-160K az sok érte, de nekem pl 130 volt az keret amit még kiadtam érte. (Kb ennyire is csökkentek be végül)
Szvsz ne is reménykedjen senki, hogy mand a Vega után hirtelen lemegy mindennek az ára. Pont ugyan úgy lesz keményen beárazva mint a Polaris és Fury/390X is.
-
HSM
félisten
válasz
#00137984 #25531 üzenetére
User error user error hátán. A képhibázó 7850-et nem egy másik kb. 7870-re keleltt volna cserélni, hanem garanciáztatni. Nem csoda, hogy alig léptél előre.
A Crimson drivereket nem szerette?
Ez is csak nem user error lenne ismét? Ha nekem kedveli az ezer éves 290X-em, akkor az annál újabb 380-al is mennie kellene....
Amúgy nem tudom, mitől vártad, hogy akkora lendületet kapjon a gép. A 470 egy modern, felújított 380X, nincs benne lényegesen több nyers erő. Lehet, a Polaris refresh lesz a Te kártyád, de erősen pesszimista vagyok ezzel kapcsolatban. Szerintem ha igazi előrelépést szeretnél a 470-hez képest ahhoz majd egy erősebb VEGA fog kelleni. Egy combosabb processzorral, természetesen.
-
törölt tag
válasz
schawo #25526 üzenetére
Talán az ilyen elcseszett AMD középkategória fejlesztések miatt vagyok most megint kiakadva. HD 6850 1GB videókártyával megvoltam elégedve és a játékokban is meggyőzően jó teljesitményt nyújtott. Tuningoltam is valamennyire és nem volt kazán a Windforce 2 hűtésem. Nem fagyott ki játékok közben és grafikai képhibákat sem produkált. Élsimitásra amúgy nem volt alkalmas, de minden egyéb jó grafikai részletességre elég volt akkor az 1GB VRAM. A GCN 1.0 HD 7850 2GB videókártya másfél év után a Battlefield 4 megjelenése idejében a driverek miatt nekem cserét jelentett az R9 270X 2GB videókártyára. Grafikai hibák megszüntek a játékokban és jelentkezett valami kis teljesitmény javulás. Melegedett az Asus R9 270X DirectCU II Top hütése alatt a teljesen kihajtott GPU és még igy is egyre kevésbé birta a játékok nővekvő hardverigényét. Új GCN verzióval az R9 380 4GB videókártyára esett a választásom. Nagyon megkedveltem ezt a Tonga GPU-s videókártyát. Hűvős volt az Asus Strix hűtése és a GPU valamennyi kis tuningot is elviselt és mégis stabil maradt játék közben. Néhol egy-két driver verzióval nem jött ki valami jól az R9 380, de félévente azért feljebb tudtam lépni a verziószámban. Crimson drivert nem tudtam megkedveltetni vele, ezért cseréltem az RX 470-re. Witcher 3 és a többi játékban (Far Cry 4 és a Crysis) minimálisnak éreztem én most a gyorsulást, de ez szerintem részben a Crimson drivernek köszönhető. Néhol ez betudható lehet a CPU limitnek (Crysis, BF 4), de benchmarkok alapján sem kapott olyan nagy lendületet a gépem. Nekem ez az RX 400-as széria ennyire keveset jelentett és azt a plussz többet talán egy Polaris Refresh jelentheti. 2X élsimitás egy ilyen 100%-on tekerő GPU-n, miközben néhol a 2GB-os videómemóriát is éppen túlléptem. Hát... mit is mondhatok. AMD majd legközelebb talán összejőhet ez a Polaris jobbra is.
-
törölt tag
válasz
Gainka #25517 üzenetére
Te figyelhetnél mit és hogyan mondasz és visszavehetnél!
Pont erről beszéltem, de te egyből kiosztod a másikat, mert kritizálni merészelte a videókártya gyártókat. Talán nem alaptalanul megy az elégedettlenkedés részemről, ha negativ véleményem alakul ki a hardver teljesitménye vagy értéke miatt. Ha jó teljesitményt szeretnék 120-150ezret kell kifizetnem, de 2 évente egy arra érdemesebb játék miatt kénytelen leszek tovább fejleszteni. Ez benne van.
Évente 80-90ezerért videókártyákat cserélgetni nekem sem gond, ha megveszem az újat és jobban elfut rajta az a játék. Középkategória ez, és itt gyorsan degradálodik az amúgy is visszafogott teljesitmény. A legjobbak között számon tartott, ezért drágább RX 470 4GB MSI Gaming X viszont alig fél éven belül elérte ezt a ciklust, ami a HD 7850 2GB videókártyával is jóval tovább kitartott. Az egy első generációja volt a GCN videókártyáknak, ez meg egy több éves fejlesztési terv félresikerült darabja. Kevésnek tartom ezt a rövid időt, de soknak a várakozási időt amig egy Polaris Refresh megérkezik. Úgyanis addig nem tudok a PC-n játszani és marad a Nintendo.
-
bozont
veterán
válasz
Zeratul #25522 üzenetére
Senki, de egyszerűen mert AMD fan vagyok.
Bár talán nem annyira elvakult (akkor biztos nem Intel procim lenne). Meg a Freesync-et is kipróbálnám ha már tudja a monitor.
Másfelől nem mondtam, hogy RX 480 árában akarom, természetesen egy 1070 körüli teljesítményt, annak az árban is várok. Pontosítva már nem várok, mert veszek egy RX480-at, majd meglátjuk mennyire leszek a teljesítménnyel elégedett. Csak azért vártam a Vega-t, mert azzal biztos kihúztam volna legalább 2 évet, a 480 meg valószínűleg előbb lesz cserés, főleg a WQHD miatt. -
HSM
félisten
válasz
Ren Hoek #25513 üzenetére
Ha a gyártói fanatizmus téma esetleg célzás lett volna nekem, arra csupán annyit tudok mondani, hogy részemről csupán a számítógépes játékok jövője, ami révén ezt vagy azt gondolom a cégekről. És ez sem fanatizmuson, hanem tényeken alapul.
Ha neked olyan speciális igényeid vannak, amikhez most ez volt a jó kártya az príma, nekem semmi bajom a racionális döntésekkel. Nem emiatt néz úgy ki ma a piac, ahogy.
(#25515) Zsébernardo: Nekem nem a tulajokkal van bajom, hanem hogyha valótlanságok vannak leírva. Valamiért engem zavar. Ilyen vagyok. Írja bárki is.
"Szerintem igy kellett volna egyből kiadni az RX 400 szériás videókártyákat"
Az a gond, hogy azért lehetséges a kiadás után fél, egy évvel jobb verziót kihozni, mert addig összegyűlik elég tapasztalat finomítani a gyártást, és egy új revízióval magasabb órajeleket elérni. Ezt nem tudták volna a startkor megtenni sajnos.
Egyébként a Polaris Refresh-ről is inkább lebeszélnélek, hacsak nem valami GDDR5X-es vadállat lesz óriási (~1500Mhz) körüli órajelekkel, amit kétlek, akkor csak ablakon kidobott pénz lenne ismét részedről. Ha jól tudom, a jelenlegi MSI 470-ed egy elég jó 470, amin normális TDP keret is van beállítva, és emiatt elég jól tartja az órajeleit. Többre mennél egy kis processzor tuninggal, ami ráadásul ingyen is van, csak idő, és utánaolvasás, vagy ha tuningolni nem akarnál, akkor egy i7 4790K-ra váltással, esetleg ha félrerakod a pénzt a Vega megjelenésére.Ezek előrelépések lehetnének...
-
bozont
veterán
válasz
Zeratul #25518 üzenetére
A legtöbben szerintem inkább azért jajongunk mert egyszerűen nincs 1070/80 teljesítmény AMD-nél és egyelőre úgy tűnik még vagy fél évig nem is lesz. Ha meg tényleg nyáron jelenik meg a Vega, akkor még rálehet számolni legalább 3-4 hónapot mire normalizálódik az ára és lesz elég készlet.
-
Zeratul
addikt
válasz
Gainka #25517 üzenetére
Véleményem szerint a teljesítmény miatt jajongó emberek a 470/480 árában akartak 1070/1080 teljesítményt, holott az előzetes tesztekből is világosan kiderült hogy nem lesz annyi csak a 970/980 szint. Ennek ellenére megvették és most siránkoznak hogy milyen szar az AMD.
-
Gainka
őstag
válasz
#00137984 #25515 üzenetére
Hali, naa ide figyelj:
Igazából neked mindenkivel bajod akadt eddig, függetlenül hogy AMD vagy Nvidia videókártyát vett és valamilyen szinten mégsem teljesen elégedett.
Nem mindenkivel van baja, csak már lehet unja a fél oldalon át tartó rimánkodást?
RX 470 4GB megjelenés után 85ezer forintért megvéve a túlárazáson kivül teljesitményben ezért a pénzért annyi-amennyi.
Miért kellett megvenni kezdő árral? 12 éves Pisikének is van annyi esze hogy a kezdö ár mindig magas. Az 1070 is nagyon magas áron kezdett.
de most neki nem kell cserélni egy Polaris Refresh videókártyára
Mert neked miért kell? Ö megengedheti magának ill. az igényei azt diktálják hogy olyan erös kártya kell gépébe, látod te mit irsz egyáltalán? Nem vetted még észre hogy idövel mindig jön jobb és jobb video kártya? Vagy azt hitted hogy meg veszed a 470-et és ennél már csak rosszabb lehet? Vagy még mindig az a bajod hogy egy xarul optimalizált játékban nem birja a 4x csak a 2x élsimítást? Ugyan már, tudod mi neked a bajod? Tul sokat fórumozol, ki kéne kapcsolni az fps számlálót és élvezni a játékot...
Vagy ha ennyire gyenge neked a 470, akkor ott a hardver apro.majd itt valamelyik nagyokos fél év múlva elmés megjegyzésekkel tarkitva ad tudtomra.
Tudod mit adok a tudtodra? Hogy butus voltál, várni kellett volna mig be áll az ára, nem fél év mulva rinyálni hogy ez neked mennyibe került
Ez nekem igy dupla ráfizetés, de erről szerintem csak részben tehetek.
Ez nem a mezőgazdaság, hogy fél év mulva le aratod a babérokat! Megveszel valamit gépedbe annak csökken az értéke, de ezt neked tudni kéne.
AMD középkategóriát vettem, ahogy hosszú évek óta eddig mindig. Nem gyütt be...
Mi nem jött be? Semmi baj nincs azzal a 470-el, ha neked gyenge add el és vegyél 1070-et, vagy offold a forumot és élvezd a játékot ennyi az egész.
Nahh hát kicsit neked estem de ez borzasztó amit itt művelsz.
-
Zeratul
addikt
válasz
Ren Hoek #25510 üzenetére
Bírom az ilyen önjelölt IT megmondó embereket, akik a gyártási technológiáról halvány fogalommal nem rendezve osztják az észt hogy egy sokmilliárd tranyóból álló chipet hogy kell gyártani. A polarisnak volt vagy 7 revíziója mire piacra került és így is nagyon szór a fogyasztásban a végtermék. Nagyon "bölcs" dolog lett volna a 2X akkora chipet ráereszteni az először használt 14 nano technológiára, ja hogy 20-30 % lett volna működőképes az önjelölt "mérnököket" soha nem érdekelte.
Példádra visszatérve: Senki nem fogott Kalasnyikovot a tarkódhoz hogy eladd a 970-ed és RX480-t végy, tudni lehetett hogy mit tud.
-
törölt tag
Igazából neked mindenkivel bajod akadt eddig, függetlenül hogy AMD vagy Nvidia videókártyát vett és valamilyen szinten mégsem teljesen elégedett. Okkal panaszkodnak talán. RX 470 4GB megjelenés után 85ezer forintért megvéve a túlárazáson kivül teljesitményben ezért a pénzért annyi-amennyi. GTX 1070 nem volt "olcsó", de most neki nem kell cserélni egy Polaris Refresh videókártyára. HD7850 -> R9 270X fejlesztés után megint kapok egy fogyasztásban alacsonyabb (95W az RX 485 8GB), meg talán órajelekben és igy teljesitményben erősebb videókártyát. Az én hozzáfüznivalóm ehez talán csak ennyi: "Szerintem igy kellett volna egyből kiadni az RX 400 szériás videókártyákat és akkor az a temérdek hiba nem történt volna meg, és a sok negativ kritika szintén elmarad. Nem mindenki rohant volna egyből GTX 1060-at vagy GTX 1070-et venni." Nekem igy meg egy nem tervezett videókártya cserém esedékes fél év után egy talán minden téren jobb Polaris-ra. Másfelől ez még nem tudni mennyiért jőn majd és mikor várható. Ha most is a kezdő készletek miatt ebből is alacsony példányszám érkezik majd a hazai üzletekbe, akkor ezek árát szintén felverik jó magasra. Akkor megint drágábban vehetem meg, amit majd itt valamelyik nagyokos fél év múlva elmés megjegyzésekkel tarkitva ad tudtomra.
Ez nekem igy dupla ráfizetés, de erről szerintem csak részben tehetek. AMD középkategóriát vettem, ahogy hosszú évek óta eddig mindig. Nem gyütt be...
-
Ren Hoek
veterán
Jó ezt az 1070 értéktartás dolgot inkább egy keserű viccnek szántam. Itt nem rólam van szó, hanem a Vega bemutatóról... én örültem volna legjobban egy konkrét termékbejelentésnek, amit sokan vártak a csodavisszaszámlálóval.
Mindössze kicsit kritikus vagyok a gyártói fanatizmussal szemben ami kísértetiesen hasonlít a pártszavazás jelenségéhez. Bármit csinálnak az úgy jó, és fejhez szorított puskával se vennének az elkentábortól... maximum kis hümmögés, "ez már csak ilyen".
Kvg:
:
(1070-el pedig maximálisan elégedett vagyok, kvg kollégának is mondanám: jelenleg olyan játékokkal játszok, ami 60-70%-ban terheli az i5-öt FHD, ultra 60 FPS mellett. Ha érezhetően kelleni fog CPU, akkor jön mellé egy i7/Ryzen ha jó lesz. Plusz a mátrix szorzásos képfeldolgozós és machine learning kutatáshoz, avagy munkára tökéletes a 8 GB RAM CUDA magokkal, otthonra. Ehhez nem elsődleges a CPU. Sajnos AMD erre jelenleg 100% alkalmatlan szoftveres részről, de már látom náluk is a fejlődést a CUDA fordítóval.) -
HSM
félisten
válasz
Ren Hoek #25510 üzenetére
Igazából az egész érvelésed erről szól. A keserűségedről, hogy drágán kellett 1070-et venned, amit a konkurencia hiányára fogsz. Magadat győzködöd, hogy jó ötlet volt abba tenni ennyi lóvét. Így viszont semmi értelme veled erről beszélni, mert úgyis erről fog szólni minden.
Te és a 1070. Akkor miért nem örülsz, hogy tartani fogja az árát? ......
-
Ren Hoek
veterán
Nekem mindegy, én csak örülheteknék a csúszásnak, mert minél többet bénáznak AMD-nél, 1070 addig értéktartóbb
mielőtt cserélném Vegára vagy Voltára.
... de azt bírom, ahogy még tapsoltok is a csúszásnak, különféle magyarázatokkal. Igaz ha háborgunk, attól előbb nem lesz Vega... max azoknak észheztérítő ez a prezentáció, mert fél/ 3/4 évig még lehet IGP-vel kell akár kihúzni. Vagy Pascal. -
Petykemano
veterán
válasz
#45185024 #25508 üzenetére
Igen.
De az originnek is van előfizetéses konstrukciója, meg a playstation now is ilyen. És a géforce now is ad ingyen pár játékot. Persze nyilván nem a legújabbakat, hanem azokat, amelyikre önállóan már nincs vásárló kereslet.Ne úgy nézd, hogy neked most így játékra alkalmas géped. Hanem úgy, hogy van egy 6-7 éves c2őd, 4GB RAM, meg valami korabeli középkategóriás gpu. És szeretnél játszani a {×××××ש®}-vel, aminél i5 8GB a minimum és i7 16GB az ajánlott.
Mit csinálsz?
Veszel 300e-ért egy gépet?
Vagy veszel 100óra játékidőt? -
törölt tag
válasz
Petykemano #25507 üzenetére
Erről a geforce now -ról nekem az jut eszembe mintha bemennél egy játékterembe bedobnál egy ezrest 10 perc játékért és kiírná mikor bedobtad hogy akkor most vedd meg a játékot 16 ezerért
és indulunk.
-
Petykemano
veterán
válasz
->Raizen<- #25491 üzenetére
Egyetértek, hogy drága jelen formájában.
Azon kívül az se biztos, hogy ha úgy döntesz, hogy franc se fog két kilót beletolni egy gépbe, ami fullhd ultrán viszi a játékokat, hogy aztán nagyrészt csak álljon, akkor bérelve tényleg megkapsz egy olyan gépet, ami fullhd ultrán viszi a játékot, amit épp játszani szeretnél.Merthogy a geforce now sem nagy kaland. Kapsz egy virtuális gépet előtelepített steam, origin, stb alkalmazásokkal és hajrá.
De a potenciál nagy. A nagy felhőszolgáltatók dömthetmek.úgy, hogy gpu számítási kapacitást is bérbe adnak felhőben. Mennyiből tartana a 64 magos ryzen proceszzorral és 2-4 Vega gpuval szerelt vasra egy olyan virtuális gépet osztani, amin történetesen egy Windows fut és játszani lehet rajta?
A Google most is kínál gpu számítási kapacitást.
Biztos vagyok benne, hogy a lényegében bebukott steam machines után a steam is fog valamikor ilyen felhőt csinálni. Nem nagy kaland. Elindítod az alkalmazást, amiben elindul egy távoli virtuális gép képet. Stream. Ugyanez működik már most is a másik irányba: hogy saját gépen fut a program és százak nézik a streamet.
Persze a latency és lag probléma, ez igaz, nyilván nem fogsz tudni hardcore fpst tolni. De valószínűleg azon kívül nagyon sok olyan játékot lehet játszani, aminek van komoly grafikai/CPU/ram igénye, de nem fontos a 150fps és a 0 latency.
Biztos drága lesz, és aki sokat játszik, biztos jóideig meg fogja érni inkább megvenni a hardvert. De attól szerintem az irány még adott.
-
válasz
Ren Hoek #25504 üzenetére
"Ellenben egy 14 nm-es GCN3-at akár simán megvettek volna jó áron 490 néven. Kit érdekel hányas GCN?"
Erre a mondatra reagáltam.
Biztos lehetsz benne, hogy menne az átnevezős duma.
Amúgy a 390X-nél kaptunk +4giga Vram-ot, és +5-8% teljesítményt az előző szériához képest, illetve a tavalyi játékokban már akár többet is. Ettől még java részt átnevezés volt, ebben egyetértünk.
-
HSM
félisten
válasz
Ren Hoek #25502 üzenetére
Nem arattak volna. Egyszerűen oda kevés, amit hozni tudtak volna. A rossz, már megjeelnés előtt elbukott alternatívát meg mindek piacra dobni?
Ezért is kell a Vega az áttervezett frontendjével, és hatékonyabb CU-jaival. Azzal versenybe kerülnek majd ismét.
Addig meg azzal kell beérni, ami van. Ez teljesen korrekt stratégia. Nem húznak le egy rakás pénzzel egy félkész motyóért, hogy egy év múlva újra lehúzhassanak.
(#25504) Ren Hoek: Ja, tényleg nem gáz, hogy a különböző 115x foglalatokba már lassan a 7. generációban adják el ugyanazt átcímkézve.
Kicsit se. A 7 éves húzott hatmagos HEDT procim éppen beéri egy friss Skylake i7, de azt is meg kell tuningolni, hogy lehagyja egy picit. Vicc. De már tovább mentek, mert a friss Kaby Lake már Skylake magokat használ, tehát még annyit se léptek előre, mint eddig.
Egy 390X Polaris-osításnak lett volna értelme, de nem számítod bele sehol, hogy sok pénzt és humán erőfforrást vont volna el a Vega elől, ami hosszabb tvon lehet rosszabb verzió lett volna.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
tailor74 #25503 üzenetére
A Tic Toc stratégiát szerintem kevés kritika éri átnevezésként, mert nem az.
Ha frankón megy a termék jóval kisebb fogyasztással, akkor minimális fejlesztéssel kihasználtuk az új gyártástechet. A 390X volt az átnevezés. Kért is rendesen a konnektorból, de még ennek ellenére is vették azért mert jó kis chip, mai napig.
-
válasz
Ren Hoek #25501 üzenetére
Ha így lett volna, akkor meg menne most a "fúj, megint egy átnevezés - köcsögök megint lehúznak egy bőrt rólunk" műsor.
16' a közép kategória éve volt, mert ezt tudták erre az évre előállítani.
17' a felső kategória éve lesz, mert most készül el.Szerintem ennyi. Azt, hogy miért hagynak üresen 1 évig egy termék kategóriát nem a mérnökök döntik el, a sokat dicsért vezetőség, a marketingesek, és nem utolsó sorban az anyagi lehetőségek a döntőek.
-
Ren Hoek
veterán
igen, hiba a fél piacot termék nélkül hagyni. (Kevesebb mint a fele, jóval, de mind1 most.) Ugyanakkor ha nem tudnak most oda terméket hozni gazdaságosan, akkor nem tudnak.
Tehát gazdaságosabb bizonytalan kihasználtságú technológiai újítások tömkelegébe pénzt és mérnöki erőforrást ölni + 1 évig nézni, ahogy learatnak egy milliárdos piacot? (Mint az Intel és az NV tic-toc stratégiája. Fejleszt, leskáláz, stb.)
A Vega nyilván azért lett óriási falat, mert teletömték olyan újdonságokkal, amik kutatása, tesztelése és összehangolása a fejlesztőkkel óriási munka és költség. Nekem inkább torokszorító, hogy a Volta ellen készült, mint örvendetes.A Pascal ezzel vélhetően a Maxwellnél is nagyobb részesedést és óriási profitmennyiséget fog elérni, minimum nyárig.
- ez pedig óriási optimalizálási terhet ró majd a fejlesztőkre.
Pont annyira húzza majd el a DX12SM6Vulkanmetálmantle terjedését, hogy a Volta már egy biztos terepre érkezhet. -
Ren Hoek
veterán
A Polaris időhúzásnak jó lett volna, mivel annak is készült. .. ha a Vega mondjuk kijön októberben... aztán kiderült túl megint túl nagy falat ez. + fél/háromnegyed év.
10/9 usert szerintem hót nem érdekel az SM6, GCN4,GCN5 sem... azt se tudják mi az. Ellenben egy 14 nm-es GCN3-at akár simán megvettek volna jó áron 490 néven. Kit érdekel hányas GCN? Kb 1070 ellen... újakban jobb is. Még csak újracimkézés se lett volna... mindig ezt emlegetitek, hogy a 390X mai napig mennyire jó az újdonságokban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- GTX 1660 6gb Super /1660/1650s/1060 Videókártyák Jótállással!
- Sapphire PULSE RX 6600 XT 8GB Garanciával!
- Asus TUF Gaming OC Rtx 4090 24GB gar 2027
- Manli GeForce RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit LHR videokártya (használt)
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3108, 100% Akkumulátor
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- DELL WD19 / WD19S dokkoló + 130W töltő
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X570 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Fractal Design Meshify 2 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest