Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
(9600X, 9700X, 9800X3D, 9900X, 9900X3D, 9950X, 9950X3D)
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sziasztok!
9700x-em van 5080-al. Nehany jatek (UE5 engine-el) azert elegge megdolgoztatja a procim 80+%-on megy. 4K-ban jatszom.
a kerdes, hogy van ertelme 9800 x3d-re cserelnem? Amikor epitettem a gepet meg sehol sem volt kaphato, vagy 280k felett volt.
Most raszannam magam, csak a kerdes tegyem-e -
omfgk
veterán
Szerencsére nem írtál pontos alaplapot.
Illetve értelmezhetetlen a többi is.
2db SATA HDD (Pcie4)
Külön bővítőkártyára van rákötve a 2 HDD? Mert itt elakadtam.3db PCIe NVMe SSD
Na ide kellett volna gen. De ha nem számít ,hogy az SSD maga milyen gen slotba kerül, akkor mindegy. Tehát ,hogy gen 4 SSD-nek csak gen 3 slot jut.Na közben kikerestem korábbi hsz-ekből.
Az Asrock B850M Pro RS WiFi-ről van szó.
Tehát nem is B850.1db PCIe 5.0 x4, 2db PCIe 4.0 x4.
A harmadik NVME kilövi a második PCIe sínt.
Más korlátozás nincs. -
mokus1
addikt
7900-ra egy pure rock 2 bőven elég igaz?
-
-
ÁdiBá
veterán
9700X B850 lap esetében 3db M2 kilehet teljesértékben használni úgy hogy a VGA-k megmaradjon a 16x sáv?
1x16X VGA (Pcie3)
2db SATA HDD (Pcie4)
3db PCIe NVMe SSD -
Yodamest
veterán
Hát jah, mondjuk így offos akkor, mert jelenleg annyit nem ér az egész, hogy most 60-70%-on kiszálljak emiatt a jól működő 32GB-ból, szóval marad ez ebben a generációban már. (nem mintha amúgy kellene a 64GB nekem, csak ha működött volna a 4 modullal, akkor az esetben lehet azt mondom rá, hogy ámen)
-
Cifu
félisten
válasz
Yodamest #4290 üzenetére
Én a Redditet meg OC fórumot olvasgatva azt látom, hogy azonos modulokból álló kitek esetén a DDR5-6000-re jó, azért közel sem 100% az esély. Inkább ilyen 80%...
Az "azonos" típussal az a probléma, hogy a gyártók is hajlamosak azonos típusnév alatt eltérő memóriachipekkel, sőt, akár eltérő PMIC-vel is árulni a kiteket.
Tehát én a magam részéről azt mondanám, hogy a 4 memóriaslot alapvetően annak van, aki eleve 4 modulos kitet vásárol(t). Létezik amúgy ilyen EXPO-ban is, akár DDR5-6400-es sebességig ( [egy példa] ).
De szerintem aki előre tekint, az ne 2x16 GB-os kitet vegyen, hanem 2x 24 / 2x 32GB-os, vagy ha nagyon hosszú távon gondolkodik és nem probléma a pénz, akkor 2x 48GB-osat.
Ha már van egy 32GB-os kited, akkor inkább add el, és rádobva vegyél egy 2x 48 vagy 2x 32GB-osat, ha bővíteni szeretnél...(Tudom, önigazolás, de én ezért vettem anno 2x 32GB-os kitet - tuning terén nem teljesít olyan hú, de jól, de elvagyok és el leszek vele egy ideig...
)
-
Cifu
félisten
-
Exodion
senior tag
válasz
DroiDMester #4284 üzenetére
Elmeletben ez igaz, viszont a 4modul akkor is sokkal nagyobb falat az IMC-nek, mivel mind a 4 modullal kell kommunikalnia es a jelek nem egyszerre ernek sem a modulokhoz sem a procihoz. Tehat plusz fesz (VDDQ/VDDIO) es egzotikus impedanciak tomkelege (ProcODT, Proc/Dram - CaDs/DqDS).
2x32DR-t siman meghajt egy kozepes kepessegu Ryzen egy valamire valo alaplappal (nalam 6400 gond nelkul, 6600 "csak" 2167FCLK mellett ment)
4x16SR-t nem tudtam stabilizalni 5600-on sem.VDD nem sok szerepet fog betolteni, VDDQ/VDDIO-val lehet jatszani, de 4 modulnal nem fogja meguszni az impedanciak finomhangolasat sem.
#4285 ÁdiBá:
Azok SR-es kitek, en szemely szerint kicserelnem 2x32DR-re ha 14napon belul vagy. Nem mondom hogy nem lehet megpatkolni hogy fusson, de.... nem hiszem -
4db 16.gigás single rank modul, pont ugyan olyan rossz választás mindha 2db 32.gigás dual rank.ot tenne be, ugyan úgy kezelik a lapok mindha 4db single rank modul lenne.
Jelenleg a 2x24giga KITT.ek a legnagyobb kiszerelés, amik korlátozások nélkül használhatóak, néhány hónap múlva jönnek(méreg drágán)a single rank 32.gigás modulok azzal majd lehet használni 2x32.gigát korlátozások nélkül, ha bírja a pénztárcánk a közel 200.e ft.os 2x32.gigás kittek árát.
-
Cifu
félisten
Megbocsáss, de volt három kérdés, és abból egyikre kaptunk egy fél választ.
Vakrepülésben "picit" nehéz segíteni...
A képen annyit látni, hogy a VDD / VDDQ feszültség 1.25V, ami elég kevésnek tűnik. 1.4V-ig általában bátran el lehet menni, legalábbis tesztelési célból.
De továbbra sincs segédfogalmam sem, hogy pontosan milyen RAM modulokkal próbálkozol, azok megegyezőek-e, stb...
A dobozán általában ott vannak az adatok, vagy ha az már nincs meg, akkor vedd ki őket és fotózd le.
Ilyesmi, ami hasznos lehet:
Vagy HWinfo64-ben a memóriák adatai (így, tehát húzd ki az adatmezőt):
-
Cifu
félisten
VDD / VDDQ feszültség.
De a 4 modulos működés eléggé házsártos, korántsem biztos, hogy a feszültségemelés megoldást hoz.
Célszerű kerülni, ha egy mód van rá a 4 kites kiépítést, inkább végy 2x 32GB vagy 2x 48GB kiteket, mint 4x 16 vagy 4x 32GB-osat...Ezzel együtt finoman szólva is kevés adatot adtál meg.
Milyen memória kitek?
Pontosan ugyan olyanok? (Nem ok nélkül szoktak ezek is komplett kitben lenni)
Milyen beállítással próbáltad eddig? -
Kezdetnek próbáld így.
SOC: 1,225V
VDDIO: 1,40V
MEM VDD: 1,40V
MEM VDDQ: 1,40V
.........................................................................
deathcrow42 Igen írtam, hogy alap felhasználásra felesleges csúcs lap, nekem a sok ssd végett kellett az X870E -
válasz
DroiDMester #4278 üzenetére
Ami azért valljuk be, tényleg full extra és kifejezetten célzott felhasználói igény
Egy random WIFI7-s router is van már 150k, és az USB 4.0 / Thunderbolt eszközök is még csak terjedőben
-
-
ÁdiBá
veterán
Szeretném a segítségeteket kérni melyik feszültségnek kell adnom hogy a gépem hajlandó legyen 4 modul estén 6000 mhz en elindulni. Jelenleg csak 3600mhz mennek.
-
Bossp
addikt
válasz
DroiDMester #4269 üzenetére
Így így. Alap deszka kell a 9800 x3d alá (: nem tudnék semmit mondani ami hiányzik a lapomról.
-
Cifu
félisten
válasz
Yodamest #4273 üzenetére
Bevallom nem most volt, amikor próbálgattam, de emlékeim szerint a tREFI és tRFC1 értékeket módosítja minimálisan. Tehát ha mondjuk 11684 volt a tREFI, akkor lett 23368 vagy hasonló, a tRFC1 meg egy-két lépéssel alacsonyabb lett, ha volt mondjuk 1140, akkor lett helyette 887 (a számok hasracsapások, csak a nagyságrendet kívántam prezentálni).
Tehát nem valami éles tuningról van szó, de arra elég, hogy a különféle benchmarkokban kimutatható különbség legyen...
-
Cifu
félisten
válasz
eszakas #4271 üzenetére
Linkeltem a Zen4 összefoglalót, abban benne van, pont azért készült, hogy ne egyenként kelljen mindenkinek leírni...
ASUS esetén az Advanced Mode -> Ai Tweaker -> DDR Timings alatt, Power Down Enabled: Enabled és alatt a Memory Context Restore: Enabled. Az első újra indítás még "hosszú" lesz, de utána már minden indításkor a korábban lementett értékekkel fog dolgozni, így jóval gyorsabban bootol be. A kulcs az, hogy ez a két érték (PDE és MCR) vagy Enabled / Enabled, vagy Disabled / Disabled legyen! Előbbi esetén gyorsabb boot a jutalmad, utóbbi esetén 1-2ns-al alacsonyabb AIDA64 latency érték.
Ha a PDE Disabled és az MCR Enabled, akkor meg bootloopba fagyott lesz a géped... -
-
eszakas
őstag
Köszönöm szépen a kimerítő és pontosan szemléltető leírást.
.
Igen ezt hiányoltamígy már el tudok indulni a beállítással. Nem extrém tuning a cél csak ahogy írtad a használat. Az előző X570E lapomnál sem tudtam kihasználni a sok opciót, remélem ez jó választás lett egyenlőre semmit sem felez. Mármint sávszélességben.
Valahol a boot idő csökkentéséről is olvastam csak nem találom hogy melyik topikba. Esetleg arra van tipped mit kell állítani?
Köszönöm szépen.
-
Cifu
félisten
válasz
eszakas #4268 üzenetére
Készül a Zen5 összefoglaló, addig a [Zen4 összefoglalóra tudsz támaszkodni] .
ASUS esetén az alap UEFI menüben jobb oldalt alul rákattyintasz az "Advanced" gombra, aztán a fejlécben az AI Tweaker alatt megtalálod a legtöbb hasznos dolgot.
0.: Ezt csak akkor piszkáld, ha nem akarsz magas, 90-95°C-os hőfokot látni (Thermal vagy PPT limit). Nem lesz semmi bajod a 95°C-tól, de egy csomó embernél becsípődés, hogy már a 70-80°C-ot is soknak tartják. Ha nem zavar a hőfok, akkor ugrás az 1. pontra, ha zavar, akkor:
VAGY Thermal limit: AI Tweaker -> Precision Boost Overdrive -> Precision Boost Overdrive-ot állítsd Enhancement-re és a Thermal limitet a neked tetszőre:
VAGY PPT limit: AI Tweaker -> Precision Boost Overdrive-ot állítsd Manual-ra és a PPT limitet mondjuk 80W-ra (a képen 115 van beállítva, mert nekem 7700X van):1.: EXPO / XMP RAM profilt beállít.
AI Tweaker -> Ai Overclok Tuner: EXPO I. (ekkor az ASUS még teker rajta egyet) vagy EXPO II. (ez az alapbeállítás). És alatta az EXPO-nál kiválasztod a neked szimpatikus EXPO profilt:
2.: UCLK = MCLK beállítás, AI Twekaer -> DDR Timings, legörgetsz lefele, UCLK DIV1 sorban UCLK = MEMCLK kiválaszt.
3.: Ha nagyon szeretnél, akkor PBO CO negatív értékkel kísérletezel (all core)
AI Tweaker -> Precision Boost Overdrive -> Curve Optimizer
Itt All Cores marad, alatt Negative és alatta egy számszerű érték. Kezdj mondjuk 10-el, nézd meg 1-2 hétig, hogy a játékok jól mennek-e, nem fagyogatnak, nem indul újra, stb., és utána mehet lejjebb 15-re, újabb 1-2 hét, és mehet 20-ra, stb. Ha elkezd a játék fagyni, akkor visszaállsz a legutóbbi stabil értékre. Valakiknek a -30, állítólag a -40 is megy, de ez szílicium lottó, kinek milyen jutott...4.: Ha szeretnéd, az FCLK felhúz egy stabil szintre.
Ha a fentivel végeztél, akkor lehet az FCLK-val játszani, ez az AI Tweaker alatt található, FCLK Frequency a neve. 2000Mhz alapból, kb. 2200Mhz a csúcs, de az már csak keveseknek jön össze. Nem kötelező vele játszani, hagyhatod AUTO-n is.
5.: tREFI valamennyire felhúz, tRFC egy stabil, megbízható szintre lehúz. Első körben nézd meg, hogy milyen chipes a RAM-ot, HWinfo64 kiírja:
AI Tweaker -> DRAM Timing Control, itt a Refresh Interval a tREFI érték, ez legyen 49151, esetleg 65535 (ez a maximum érték AMD-nél). Itt a magasabb a jobb.
A tRFC1 érték A-Die esetén olyan 504 (legalsó érték 416 mondjuk), M-Die esetén 576 (alsó érték 504), itt az alacsony érték a jobb, de nagyon óvatosan vele, mert szélsőséges esetben fájlírási hibák, adatvesztéseket is okozhat!6.: Használod a gépet, nem tökölsz vele többet...
(Én a Youtuberektől hidegrázást kapok, így bevallom csak kényszerből néztem párat)
-
-
eszakas
őstag
Üdv.
Na összerakásra került a AMD Ryzen 7 9800X3D-ASUS ROG STRIX X670E-F GAMING WIFI-Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 Beast Black EXPO +3db MV M.2 SSD és egy SATA III SSD konfig.
Eddig a bios állítgatássokkal a kötelezőn kívül nem foglalkoztam. Tudtok ajánlani valami olyan videót ami magyarul beszél és megmutatja hol a "CO a SOC meg a hasonló rövidítések helyét a biosban és egy hasonló konfigban mit kell állítani.Ja és kedves fórumtársak: Már az aláírásban nem látszik, hogy milyen az a konfig amiben nektek pöpecül megy a cucc és csak beírjátok hogy "nekem ilyen meg olyan varázslattal megy" legalább írjátok már be legyetek szívesek az alaplap-proci-mem combót, hogy hagy tudja már az a szerencsétlen kezdő hogy nem az ő alaplapja hibás hanem ti már xxx csipszettes extra lappak éritek el az eredményt.
Köszönöm szépen
-
Értelmes teszt !!!! (9800x3d - 6400 / 8000 )
[ How Much RAM Do You Need for MAX FPS? | 2x16 vs 2x24 ] -
Yodamest
veterán
A hőmérsékleten túl én a pontszámokra voltam még kíváncsi, hiába a kisebb léghűtővel sincs egyáltalán semmilyen hőmérsékletlimit ütközés, látható, hogy mégis mennyit esett az összpontszám. Ott a statisztikák között az "aio szivattyú" fordulatszámot nem értem, rádugva maradt? vagy miért mutatja azt is a noctua esetében?
-
ÁdiBá
veterán
Szerintetek van értelme a HT bekapcsolva hagyni ha a lap eleve letiltja Game módban?
Másfelöl egy olyan jelenségre lettem figyelmes hogy nem tudom aggodjak -e… hwinfo valami alaplapi auxin hőmérsékletet 105-100 foknak érzékeli.
Vagy elmér, vagy nem releváns az érték HWinfoban?
Asrock B850 Pro Rs Wifi MicroAtx -
válasz
deathcrow42 #4257 üzenetére
Köszönöm. Már csak meg kellene találnom hol tudom állítani a PPT limitet.
-
Alap:
- Bios frissítés
- Default proci, de ha nem akarsz magas hőfokot látni (Thermal vagy PPT limit beállítása)
- EXPO / XMP RAM profilt beállít.
Basic tuning:
- PBO CO negatív értékkel kísérletezel (all core)
- RAM konfig: tREFI valamennyire felhúz, tRFC egy stabil, megbízható szintre lehúz.Használod a gépet, nem tökölsz vele többet...
További tuning:
Jutúb, internet, mittomén -
válasz
maximuss #4254 üzenetére
TomaHawk X870e. 4et tud fogadni, ha a hátsó 2db usb4et fele sebességre veszem, és még marad 1.db pcie4.0 4x foglalat amibe bővítő kártyával tudok tenni egy 5ödik ssd.t is.
A 6iknak meg vettem egy USB 3as 20Gbps kilső házat, annak elég az a 2000Mb/sec írás/olvasás amit ott tud.
-
Sziasztok! Van egy GIGABYTE B650 EAGLE AX lap, Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz memória, AMD Ryzen 7 9700X proci ami egy ARCTIC LF III 360-nal lenne hűtve. Van bármilyen alapbeállítás biosban a procihoz, amit mindenképp meg kell ejteni? TDP limit, Thermal limit, akármi.
Van egy "ugyanilyen" konfig 9600X procival is.
-
válasz
DroiDMester #4253 üzenetére
Melyik 870e lett a befutó az ssd-k miatt?
-
-
-
válasz
DroiDMester #4233 üzenetére
Ez is rendszer függő, nálam még 1.15-el is instant hibát dob a testmem. Most tesztelem 1.2-vel bírja-e.
-
-
ÁdiBá
veterán
Megtaláltam a hiba okát...
Az alaplapban van egy olyan beállitás hogy GAMING MOD, kikapcsolja a HT teljesen.
Ahogy kikapcsoltam aktiv maradt, működik mind a 16 szál. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
deathcrow42 #4243 üzenetére
Windows lesz..
-
ÁdiBá
veterán
válasz
deathcrow42 #4243 üzenetére
-
-
-
steewcv65
őstag
Csak visszaterbe az elobb irtakhoz, mint cpu hutes.
Nekem volt mar sok hutom, noctuabol legnagyobb es meg sorolhatnam.De egy erdekes dolog is volt.Gelid sloutuin phantom black.Az nagyon meglepett, feszereles szar volt, viszont siman hozta a nhd15 szintjet es emlekeim szerint anno 13 e penz volt. -
omfgk
veterán
Itt sokaknak még a 7700x van meg fejben. Ott normális a 86 fok.
9700x stock nagyon könnyen hűthető. De még eleresztett TDP-vel is 7-9 fokkal hűvösebb (pontosabban úgy mutatja mintha) mint a 7700x.Játék alatt főleg brutál a 86 fok. Hacsak nem shaderezés közben látod csak ezt.
Bár még ott is sok.Pont a sok ijedés hatására változtattak azon ,hogy a szenzor mit is mér.
Mert Zen 4-el kerekedtek a szemek a hőmérsékleteket látva.Amit nem látunk, az meg nem fáj.
-
válasz
Szeszkazán #4231 üzenetére
vedd le nyugodtan kézzel FIX 1,05.re, ha nem bírja úgy akkor 1,1.re, felesleges 1,2 és ennél több!
Nálam 8000MHz ram beállítás mellett is elég a 1,05 -
csaba951
veterán
Thermalright Phantom Spirit 120 SE
Hát igen, a mostani léghűtődet érdemes cserélni. Viszont nemcsak vízben érdemes gondolkozni. Máshogy működik a dolog, mint ahogy gondolod. Itt nem sok hő keletkezik (mint a csúcs Inteleken), hanem viszonylag kevés, de az kis helyen. Itt olyan megoldás kell ami gyorsan el tudja szállítani a hőt onnan ahol keletkezik. A borda nagysága, ventilátor szám nem olyan fontos. Azzal már elboldogulna akár a mostani hűtőd is.A fenti hűtő erőssége, hogy a 7 db hőcső nagyon gyorsan elviszi máshova a hőt. Egyébként sokkal kevesebbe kerül, mint a vízhűtés amit venni tervezel. Valamint kevesebb a hibalehetőség is.
-
Szeszkazán
senior tag
Szerintetek egy B850 MSI Gaming Plus deszkával a SoC feszt fixálni kéne?
1.2 fut alapból eddig a legnagyobb amit láttam az 1.28 volt a HWinfo alapján.
Ugye 9800X3D-m van. -
-
ÁdiBá
veterán
válasz
MaddeNNNN #4227 üzenetére
Nem, nem úgy gondoltam. Ha a windowsban hirtelen munkát csinálok dolgozok rajta, vagy mozgatok dolgokat, akár tesztelek akkor.
Nem simán úgy hogy csak áll a windows. Akkor ilyen 47,2 fokos a TdIE amúgy 38 fokos, most is.
Az volt az első hogy megnéztem a CPU hűtőt hogy melegszik-e, de igen. Melegszik rendesen érzem a bordákon hogy átveszi a hőt. -
ÁdiBá
veterán
Sziasztok,
86 fokig felment a 9700X windows illetve játék alatt.
Jelenleg egy Zalman CNPS4X BLACK van rajta.
Lecserélem jövőhéten Cooler Master MASTERLIQUID 240 ATMOS.
Normális dolog a 86 fok, bár az utolsó intelemnél 14900HX/13900KS sűrűn láttam 103-95 fokot. -
eszakas
őstag
válasz
hokuszpk #4223 üzenetére
A noctua-nh-l9a-am5 nem a csúcs léghőtő hanem a kompaktságáról érdemel említést.
Ha ezzel kordában tartható a proci megfelelő alaplappal nagyon csúcs kis konfig összehozható kevés helyen.
Ja és a fórumtársunk ígérte hogy kipróbálja így hát kíváncsian vártuk az eredményt.
Amit köszönünk hogy megosztott velünk. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
DroiDMester #4183 üzenetére
Azért ez nem olyan rossz, csak jól látszik, hogy nem adja annyira egy feszes 6xxx-hez képest.
-
Yodamest
veterán
Ott is ugyanezt, mivel eleve semmi sem lesz cpu limites ezzel a procival, így konkrétan semmit nem veszít az ember átlagfalhasználás és gaming mellett. Én egyelőre még nem használom az ecot, de esélyes, hogy véglegesre be lesz kapcsolva, ha már nem tervezek többet benchmarkolgatni.
-
-
Jacek
veterán
Nalam XMP van, Patriot Viper van mar expos verzioja is az enyem a regebbi pedig most vettem.
6400cl32
Csak 6000 megy barmit csinalok , van xmp profil 6000/6200/6400 .
De nem hinnem hogy a memoria miatt nem megy a 6000+, uj lapkeszelt b850 beta biosok, lucky factor..
Agyonra festitett subokkal , megy a FCKL 2200 is minden 57ns a kesleltetes, ha felrakom 6200-re kekhalal, barmilyen fesszel.
Teljesen jo a 6000, de lehet hogy nalad siman megy a 6400.. lutri -
Cifu
félisten
Saját példa , hogy vettem a hardveraprón egy Apacer Panther DDR5-6400 kite, a két saját AM5 rendszerében pöcc-röff ment.
De ettől még erre, ahogy a DDR5-6000 sincs 100% garancia. Van olyan olykor, hogy az adott alaplap - CPU - RAM kombó nem akarja az igazat. De erre EXPO esetén is volt példa...
-
ndlx
aktív tag
válasz
DroiDMester #4188 üzenetére
Sajnos alza nem játszik, áfa elszámolás miatt.
Olyan boltból tudok, ami magyar áfás és teljes garit ad cégként vásárolva. Nincs túl sok. -
Eco mod 105W és a 65W között mekkora a különbség + CO állítás?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
deathcrow42 #4202 üzenetére
Szoval akkor osszessegeben ppt-t korlatoz hozza. Meg hozza mindent ha kell. Thx
-
Atom_Anti
senior tag
Ez igaz, direct die hűtéssel sem akar nagyobb teljesítményt adni a 9600X/9700X, csupán annyival, hogy jobb legyen a Chinebench R23 pontszámom a többitől. Előbbinél kicsivel 19000, utobbinál 25000 fölött. Pedig a hőmérséklet javulás -20C átlagosan. Ellenben a korábbi Intel 12500-as procim, ahányszor több hűtést adtam neki, annyiszor kaptam +100MHz-eket.
-
válasz
hackeeeee #4199 üzenetére
Megmondod az alaplapnak, van két plafon: a 142W és a 85 fok.
Ha elegendő a hűtésed, akkor a hűtő a folyamatosan 142 wattot eszegető procit is megtartja 85 fok alatt.
Ha nem elegendő a hűtésed. akkor beleütközöl a 85 fokba, és teszem én ebben az esetben nagyjából 130 watt körül ad az alaplap a procinak.
Többet nem fog adni, mert akkor 85 fok fölé megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest