Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Cifu

félisten

válasz hackeeeee #4163 üzenetére

Én is próbálgattam ezt, de a 9600x valamiért kazán 90w felett.

Mennyi a 65W TDP esetén a PPT limit? 88W.
    Bingó...
    Ezért írtam, hogy valójában a Zen4 és esélyesen a Zen5 egy CCD-s procik is mind tök jól ellennének 65W TDP / 88W PPT limittel.

De ugye a benchmark eredmények a lényegek a youtubereknek és a nézőközönségüknek, így az AMD belefutott egy olyan pofonba szerintem, ami várható volt. Kellett volna egy 9600 / 9700 a 9600X és 9700X mellé, 65W TDP limittel, normálisabb áron és a 9600X és 9700X mehetett volna talán picivel drágábban 105 vagy 120W TDP limittel.

Azt hitték, hogy okosabbak a felhasználók...
    Tévedtek...
    Az influenszerek határozzák meg továbbra is a piaci igényeket, nekik meg mostanság a Cinebench 23 pontszám az isten... :U

Az, hogy 9600X / 9700X nem mutatott alapesetben többet, mint a 7600X / 7700X, vörös posztó lett, az AMD meg visszahozta a 105W TDP értéket hozzá...

Nem is értem, hogy miért..

Pedig semmi új nincs benne. Ezt írtam korábban is.
    A teljesítmény / fogyasztás nagyjából egy szigmoid görbe.
    Ez egy 9950X, de a lényeg rajta van:

A 9950X is 200W vs. 310W között kevesebb mint 10% extrát ad másfélszer nagyobb fogyasztásért. Ugyebár a tesztekben a 170W-os 9950X is nagyjából 200W körüli PPT fogyasztást produkált - ez az, amíg érdemes elmenni.

Ugyanez igaz a 9600X / 9700X esetén is, csak ott a görbe valahol 90-100W környékén kezd el olyan lapos lenni, hogy nem igazából érdemes vele tovább foglalkozni.

Hát igen, csak az én procim valszeg ekte zárványos, mert hiába volt rajta aio, most toronyhűtő, ugyan úgy elforr 115w felett, hiába csinálok vele bármit is, szal ki sem probáltam..

Én óva intelek attól, hogy csodát várj.
    Először is Atom_Anti nem delidet, hanem direct die hűtést csinált.
    Ez két külön versenyszám.

Nekem delidelve van a 7700X.
    Nem vettem észre igazán komoly különbséget, így sem sikerült sem jobb hőmérsékleteket elérnem, sem nagyobb fogyasztást kisajtolni azonos hűtés mellett.

Az AM5 esetén a vastag kupak a fő probléma véleményem szerint.
    A második pedig az, hogy a Direct die hozhat valamennyit, de kérdés megéri-e vesződni vele, mert attól sem fog megtáltosodni a procid.

Ha a benchmark eredményekre gyúrsz, és a tuning az életed, nyilván...
    De amúgy...

A Zen4 topicban is minden "újonc" AM5-ös azzal kezdte, hogy a 7800X3D-re is AIO kell, meg óriási toronyhűtő. Mert így szocializálódtak, hogy egy erős procira nagy hűtő kell, mert nem tudjuk lehűteni...
    Egy olyan procira, ami még stressz teszt alatt se fogyaszt többet, mint 90W...

Nem vitatom, Én is ebbe a verembe estem bele. Verem a fejem a falba, hogy hajdan kiadtam a rengeteg pénzt az NH-D15-re és a 7700X-re, holott a hűtő árát pluszba költve vehettem volna egy 7800X3D-t és azt az ősöreg Brocken3-am is lehűtötte volna kényelmesen.

Új hozzászólás Aktív témák