Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
(9600X, 9700X, 9800X3D, 9900X, 9900X3D, 9950X, 9950X3D)
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát nem tudom.. őszinte leszek, én full szkeptikus vagyok ezekkel, látva, hogy mit ki lehet csiholni egy sima b650 lapból is, főként ramtuning szintjén.. persze oké, itt a 6400 a kopp, 870 esetén mehetsz 8GHz-ig, de valszeg nem fogsz.
persze ha a szolgáltatások kellenek, ill több ssd kell, akkor jól jöhet, illetve ha akarsz FCLK tuningot..... de azon kívül..
Számomra az egyetlen egy előny a combos vrm, de azt egy felsőbb kategóriás b650/b850 is tudja. Illetve mondjuk 8+2+1 (50/60A) alapesetben elég.. bár persze egy 9950-hez lehet már kevés..
-
Novver
senior tag
But, but, new tech
Amúgy tudom, csak mániámmá vált hogy száműzöm a 4TB-os HDD-met a gépből és 3db M.2 SSD legyen az alaplapon, a HERO meg erre tökéletesen alkalmas.
Egy 5.0 az 1 slotba, és a két 990 PRO pedig a 4. és 5. slotba, így nincs lane sharing, és gond nélkül tudom mindegyik SSD-t max potenciálon használni. -
omfgk
veterán
Nem felejtettem el ,hogy más procik is érintettek voltak.
De ettől még 7800X3D problémaként égett be a fejekbe. Ahogy most is, 9800X3D-t érintő gebaszként.
Engem akkor nem zavart, 7800X3D tulajként, hogy 7800X3D problémaként hivatkoztak rá sokan és most sem zavar 9800X3D tulajként ,hogy a 9800X3D viszi a szalagcímeket.
-
gery14
senior tag
-
omfgk
veterán
Itt az Asrock-os vesszőfutásnál azért többféle gond is van. Van ez a nem bootol dolog.
Ami még messze van a döglött procitól. Lehet tényleg csak kevés a fesz.A legegyszerűbb az amiből jóval kevesebb volt, a megégett proci és lap. Ami egy az egyben olyan mint a 7800X3D sztori.
És lehetett olvasni arról is ,hogy random dobálgatja a hibakódokat.
A teljes listában lehet mazsolázgatni. -
gery14
senior tag
válasz
hokuszpk #5390 üzenetére
Ezen már végig futottam 100x.. nincs hibám boot kozben kb 6sec max es betölt a win.. megy a gép x idő uttán akar több óra bekurja a debug led magát 01 re aztán tobb óra uttán 00 ra aztán vált 15 re és ennyi...
De nyomhatsz tesztet y cruchert anyám kínját nem fagy nem akad minden stabilan működik...Komolyan doglene meg a proci a faszba de persze úgy hogy nem kotlik meg mellete semmi más.. legariztatom nem arrol van szó de akkor biztos akarok lenni hogy a proci szopat..
-
hokuszpk
nagyúr
azt irja az ujsag, hogy please check cpu bla-bla ; mielőtt elszáll az egész, azért ránéznék.
-
gery14
senior tag
Ez szép és jó, akkor most gariztassam a 9800X3D-t? Mégis mire fel? Működik, és nem döglött be… Négy NOVA alaplapból kettővel szépen ment, az egyikkel másfél hónapig, de az a lap már kuka, a másikkal pedig 28 napig hiba nélkül. Most írjak az AMD-nek, hogy a NOVA lapom debug LED-et villogtat, és cserét kérek? Az Alza szerintem szarni fog rá… annyi hogy másik proci meg nem volt a lapjaimban csak a sajátom lehet kéne próba másik 9800x3d vel ? Vagy szarjak az Asrockra es az msi ott van.
-
omfgk
veterán
válasz
MaddeNNNN #5386 üzenetére
Égési nyom az más.
Vga-k esetében is a halálok egy része ilyen. Valahol eldurran egy kondi vagy az egyik power stage.Például ez az 5090.
Már a 7800X3D problémánál is láthatóak voltak égési nyomok több esetben. Szóval ebben nincs újdonság most se.
Maximum annyi probléma lehet ,hogy az amd és az alaplap gyártója egymásra mutogat. De mivel kapott már bőven figyelmet a dolog, így erre is kisebb az esély.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
deathcrow42 #5383 üzenetére
fizikai sérülésre is?
lekopogom még sosem volt ilyenben részem azért kérdezem
-
-
omfgk
veterán
válasz
deathcrow42 #5381 üzenetére
Mondanám ,hogy ebben az esetben add el a GN-nek a cuccot, de nincs hiány halott vagy tetszhalott lap és proci párosból.
Most frissítették.
https://www.reddit.com/r/ASRock/comments/1i5iy9a/update_and_summary_on_the_dead_9800x3ds/108+10 darab már. Nyilván ez a merítés a különböző reddit-ekről. Hw, pcmr és társai.
Most már illene ezt elkapniuk. A 7800X3D sztori ennyi idő alatt már bőven véget is ért. Szóval menjen az a bios kotyvasztás, de gyorsan.
-
-
omfgk
veterán
válasz
csaba951 #5377 üzenetére
Azt a batch statisztikánál ne felejtsük el ,hogy a korábban legyártott és már eladott prociknak több idejük volt hibát produkálni.
Tehát a 2024. 4X heti procikból persze ,hogy több hibás lesz mint a 2025. 1X heti procikból, amiknek egy része még a raktárakban csücsül.
Vagyis a 24-es procik nagy része már el van adva.
Ez így nagyon gyenge lábakon áll.
-
csaba951
veterán
CF 2442PGY
CF 2443PGYEz alapján nem létezik RGY.
Lehet, hogy te tényleg érintett vagy. Pont ez a cpu batch pont az Asrock alaplapokkal valamiért nem jó. Ezek szerint még frissített biossal sem.
Nekem 9800x3D CF 2503PGY van. Gond nélkül megy 1,5 hete egy Asrock X870E Nova-val. Beton stabil, hűvös. Imádom!
-
gery14
senior tag
AMD
* RYZEN
* AMD Ryzen 7 9800X3D
* 100-000001084
* CF 2442RGY
* OM18907V40070
* MADE IN MALAYSIA
* 2024 AMD
Melyik batch szériás CPU érintett?Már nagyon tele van a tököm az egésszel.
Fentebb írtam, hogy MSI lapot választottam fentebb írtam is melyiket ti edget . A haveromnak most lesz az első PC-je, hozzám rendelt mindent, így lesz lehetőség próbálgatásra. Ha az én procim a hibás, akkor ki fog derülni. 30 napom van, hogy elálljak a garanciában cserélt novátol..
-
gery14
senior tag
Minden hibátlan most is megy minden.. csak a debug led mutogatja a 00 01 15 os hibákat..
2024. 11. 19. Rendeltem az első novát. 1.5 honapig hibátpan volt -20 co +200pbo ment aztán bedoglot minden elkezdet fals hofkokat irkalni vrm venti maxon menni stb stb nevemre rákeresel eltudod olvasni.. -
A 9000 széria is késett minőségbeli problémák miatt induláskor ez ugye tény. (több helyen olvastam) És innen találgatva következtetek arra hogy azért is hullhatott annyi korai 9800-as mert gyengébben bírta azt a bios bugot ami az Asrockban volt. Asrock persze szétárja kezeit mert specifikációnak +-x%-ban megfeleltek igaz szélsőértékkel csak a procik nem bírták, a többi gyártó meg lehet szigorúbban vett valami specifikációt...
Nem egyszer láttunk olyat hogy egy stepping máshogy reagált a feszekre. Én még a leszorítóerőt is vizsgálnám. Nálam a kallantyú igen kevés erőt igényel inteles foglalathoz képest, erre még rájön az hogy AMD-nél van a klaszikus ráhatjós hűtő meg a csavaros és itt is van bőven hibalehetőség hogy melyik gyártó melyik hűtője mennyire feszül rá a procira és foglalatra. Itt is lehet olyan hogy egy PCB vékonyabb vastagabb.. eből is láttam már intel oldaon sok félét.
Persze ez mint csak feltételezés.
El tudom képzelni hogy mint az AMD mind az Asrock valamiben sáros de jó lenne ha már kitalálnák miről is van szó. -
Sanyi19
őstag
válasz
BoneDragon #5361 üzenetére
Lehet érdemes lenne belenézni az eseménynaplóba, hogy amikor login hang van mi történik? Egyébként egy sfc/scannow parancsot (rendszergazdaként) nyomhatnál rajta.
-
Årpi
őstag
Esélyes, hogy nem csak BIOS probléma van, de az fix, hogy ott sem stimmel valami. A korábbi évek tapasztalatai alapján az ASUS lapok fogynak a legjobban, így azokból kellene kiesnie a legtöbbnek. Ez a 7800X3D SoC para idején szépen látszódott is, most azonban nem és valamiért erős AsRock túlsúly van.
-
Gondod is volt, vagy csak a LED mutatott 00/01-et?
Nálam egyébként hibátlan a legelső sorozatból való Nova+9800X3D, szerintem kb az első vagyok az országban, aki összerakta a gépét velüknovember közepe-vége felé... napi 16-24 óra azóta is kivétel nélkül hibátlanul, ~15sec boot idővel. Egyre gyanúsabb, hogy egy rossz CPU sorozat volt, ahogy látszik a halott CPU listában is: szinte csak két batch érintett. Az enyém sem azok közül való, az összesnél korábbi
(2441)
Elgondolkodtató a fentebb látható kép is: [link]
Az persze a következő kérdés, hogy miért főként ASRock (valamint 25% ASUS, és kis arányban a többiek) az érintett, de nekem egyértelmű, hogy itt nem egy egyszerű ASRock BIOS probléma van - már csak azért is, mert akkor kizárólag csak ASRock lapokban halnának meg a CPU-k.Én ha már váltanék, tuti nem ASUS-ra váltanék, itt a topikban nagyon szeretik őket valamiért, akkor már inkább MSI (plusz pont nekik a B650-es Realtek NIC disconnect probléma felismerése, a többiek némák voltak), esetleg Gigabyte.
-
-
Cifu
félisten
Emm... Azért itt vannak más opciók is...
Nemrég egy ASUS B650E-E esetén találkoztam olyannal, hogy boot-nál az OS (Zöld) led világított, és a B4 kód volt (B4 = USB Hot Plug), emiatt fekete képernyőn állt a gép 2 percig (utána eljutott kínkeservesen a Windows-ig).
USB eszközök lehúzása és BIOS reset volt a megoldás. Gondolom valamelyik USB eszköz volt a ludas, de mindet visszadugva utána állítólag nem jelentkezett a probléma.Szóval én azért ennyire vadmacska módjára nem esnék neki a dolognak...
-
Jacek
veterán
válasz
deathcrow42 #5363 üzenetére
Nalam vele az egyeduli problem hogy recseg a hang DP keresztul...
Kabelt meg nem csereltem -
omfgk
veterán
Most az asrock fórumok a memory training-től hangosak ismét.
Bios szinten most az asrock-nál megy a balfaszkodás.
Illetve gyűlik a halott procik listájára az anyag, de kérdéses ,hogy ezekből mennyi az olyan aminél valamiért a boot nem jött össze.
Az biztos ,hogy a 10 perces memory training továbbra sem normális, semmilyen körülmények között.
Ezt úgy az 1.0.0.7 környékén már meghaladtuk.MCR off, legrosszabb esetben is 2 perc alatt az asztalon kell lennie a vadiúj proci+ram párosnak, a hülye kérdésekkel együtt. Bármilyen felállásban.
-
steewcv65
őstag
válasz
deathcrow42 #5363 üzenetére
minden jót hozzá
-
-
BoneDragon
veterán
Én a héten vettem Asus B650E-F -et, itt is vannak bajok... Mondjuk nekem bios update után jelentkezett. Update után nem akart elindulni a gép, folyamatosan biosba rakott, aztán hirtelen megjavult, kb a 6. ujrainditásnál.
Aztán kb minden 3. gép bekapcsolásnál recovery módba indul a gép és csak ujrainditás segit. Mondjuk ez lehet a windows hibája is, mert nem raktam újra.
Aztán a random windows login hang időközönként, ez elég wtf... Játék közbe meg pláne. -
válasz
deathcrow42 #5358 üzenetére
Én még gondolkodtam, hogy cserélem a jól bevált B650-F Gaminget X870E-re, hát meg a fenéket, nem kell nekem a baj.
-
-
-
gery14
senior tag
Összeraktam az új, cserélt ASRock X870E Nova WiFi alaplapomat. Új BIOS fel, a gép indul, minden fasza, XMP bekapcsolva. Hagyom alapjáraton pár óráig, minden rendben, aztán Warzone közben látom, hogy a POST LED 01-es hibán áll… Újraindítom a gépet, játszok, ránézek, és a POST LED 00-t mutat.
Szétbasz az ideg, rendeltem egy MSI MPG X870E EDGE TI WIFI lapot. Az vegyen ASRockot, akinek van türelme állandóan szétszedni a gépet. Az első ASRock lapom 1,5 hónapig ment, aztán beszart. Rendeltem egy másik Novát, amit 28 napig használtam, az hibátlan volt. Aztán az Alza garanciában küldött egy használt, ütött-szutyok Novát, amit kicseréltettem egy zsír újra… és ez is baszakodik. Vicc az egész. Egy fél napos laprol beszélünk igazi hulladék selejtek... 2024 decemberi gyártás a lap 3.15 es bios volt rajta..
-
hackeeeee
Jómunkásember
Megoldottam a haz temat, nem kell lapot cserelni.
De koszonom a javaslatokat!
-
válasz
Sanyi19 #5351 üzenetére
Hagyom így mert érkezik még egy kit és azzal együtt kell belőnöm.
Pár feszt beállítottam autoról fixre mert eddig Asrock tapasztalataim alapján egekbe emeli ha úgy tartja kedve.
Nem tesztelgetem alaposan majd ha bent lesz mindkét kit, játékok alatt meg stabil eddig. Testmemet elindítottam amennyi időm van rá, de szerintem 4 modulnál más lehet a helyzet.
De hozzáteszem ahogy tudom nálam az X3D nem annyira érzékeny a ramra. -
steewcv65
őstag
válasz
deathcrow42 #5352 üzenetére
Én is mindent codban tesztelek(warzone), ha ott okés 1-2 óra akkor utána megyek tovább vagy lépek vissza , aztán az ilyen szintetikus tesztek....
-
-
Sanyi19
őstag
válasz
MasterDeeJay #5295 üzenetére
Az én Patriot Viperem is ugyanezzel a chippel van szerelve. Nekem ennyi sikerült vele:
A VSOC feszültség még kísérletezés alatt áll. Ma emeltem 1,2-ről 1,21-re, mert a Delta Force kidobott, pedig tegnap 1,5 óra Y-Cruncher, fél óra Prime 95 Large FFT és két óra BF 2042 nem volt anomália . Utána nyomtam rögtön egy TestMem kört és 3. ciklusnál bedobott egy hibát. -
-
-
Razi
tag
Sziasztok!
Főként játékra vásárolnék cpu-t de másodlagos monitoron 0/24-ben fut a discord és egy-két app a háttérben illetve néha 1-1 chrome weblap. Mindez miközben játszom. A kérdésem az volna, hogy ezen folyamatok mellett van-e érezhető negatív performance impactja a 9800x3d-nek vagy sem? Jobban járnék-e egy 9950x3d-vel vagy a 9800x3d simán megbírkózik ezzel teljesítményvesztés nélkül? A pénz jelen esetben másodlagos, hosszútávra tervezek (másfél max 2 év) és nem akarom utólag megbánni a választásom.
Köszi a válaszokat -
Végül úgy néz ki hogy ha EXPO-t bekapcsolom, de a RAM frekit mauálisan fixálom 6000MHz-re, akkor kb 10 perc várakozás után bekapcsol. Azóta rendesen indul is. Ha EXPO-t kapcsolok de manuálisan nem fixálom a frekit, eddig nem kapcsolt be 10p után sem. Szóval most jó és soha többet nem lépek BIOS-ba.
Köszi mindenkinek aki próbált segíteni.
-
Ájszii
tag
válasz
Hegyirabló #5305 üzenetére
Én msi lapoknál tapasztaltam ilyet, alapból van egy grafikus filter amit msi centerből rak fel automatán. Már nem emlékszem pontosan a nevére de észrevehetően szebbek voltak vele a játékok és nem járt teljesítményvesztéssel sem.
-
válasz
DroiDMester #5335 üzenetére
Igen, ezt is ellenőriztem. A gyártói leírása a RAM-nak 1.35V-ot ír és annyit is állít be.
@hackeee: kb 10, perc talán kicsit több hagytam
-
FingR86
őstag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
DroiDMester #5339 üzenetére
Átköltöztem egy Pop Air Mini-be, mert kicsit problémás volt a define 7 xl a mérete miatt, ami valahol igaz. olyan házat kerestem ami megy a dizájnhoz, és praktikus, és nem fejelik le a gyerekek.
És, mivel ugye a PCI-e felett van. Így nem a legfelső helyen van a vga- hanem egyel lentebb, így csak egy fél hely van a vga és a ház alja között, és, kicsit melege van.. őszintén szólva hagyhatnám is, mert tűréshatáron belül van, csak kicsit zavar.
De próbálom megfogni a vga-t 200W körül, akkor simán élhető.. csak ott már drasztikusan lassul.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
viperabácsi #5338 üzenetére
Őszintén szólva nem akkora létszükséglet az igp.
Jam rémlik igen.
Csak azért mondtam ezt mert pl,. amikor én cseréltem 9600x-re akkor azt hittem h rossz a proci mert nem akart indulni, majd végül hagytam, hogy valami majd lesz, és cirka 10 perc után elindult..
-
-
viperabácsi
addikt
válasz
hackeeeee #5336 üzenetére
Csak a b850 es gigán nincs csak 1 szem hdmi port a lapon a másik 1080p 30hz-t tud !!
#5337 biztos emlékszel a kálváriámra pár napja
miután meg kaptam az új modulokat ( ugyan olyan modulok mint amiből rossz volt az egyik )
csak bios reset után volt boot-olni a gép , de utána minden ok lett egyből. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
viperabácsi #5334 üzenetére
Igen ezt is néztem alapból csak lehet valami olcsóbb is elég lenne. bár, nincs..
Őszintén szólva az ITX-et néztem, de az egy vagyon..illetve ennél nem sokkal drágább a b850 már..
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
MasterDeeJay #5331 üzenetére
Semmi.
-
Van amúgy valami hátránya hogy nem expo a ram hanem xmp?
Mármint mit állít az expo amit az xmp nem? -
válasz
parandroid #5329 üzenetére
Nem, mert amikor auton van is egy jó 15-20mp mire bekapcsol a gép. Az egyértelmű hogy a RAM training. Viszont mikor EXPO-ra állíom, 10perc után sem kapcsol be.
-
parandroid
félisten
Nagyon buta kérdés, de mivel én magam is belefutottam korábban, felteszem itt is, mert nem kizárható: ugye nem a ram training fut, és csak türelmetlen voltál?
Nem lenézésből kérdezem, de az esetek 80%-ában, amikor a user panaszkodik, hogy nem megy az új konfig a RAM frekvenciájának beállítása után, olyankor ez történik...
p
-
válasz
deathcrow42 #5327 üzenetére
Milyen modulod van? Esetleg közel vagy hozzám? Én a 15-ben vergődök a gép felett.
Ha egy tesztre tényleg ráérsz, hálás lennék.
-
-
válasz
deathcrow42 #5324 üzenetére
Minden létező felosztást végig próbáltam. Van 2db 2x16GB-os modul nálam. Próbáltam a dualt, quad channelt, single channelt egyesével mindegyikkel.
@omfgk: nem, ez 6000MHz CL30
-
-
Sziasztok! Összeraktunk egy 9800X3D + X870-F + G.Skill 2x16GB Flare X5 triót és szenvedünk vele, mert amint beállítjuk az EXPO-t, soha többet nem posttol. Próbáltam különző BIOS-okat, manuálisan beállítani az időzítéseket és frekit, kikapcsolni a TPM-et, a memory context restore-t, különböző slotokban minden felosztást próbáltam, de egyik sem segített. Kizárólag auto módban, 3600MHz-en működik a RAM. Első blikkre mondanám hogy biztos RAM inkompatibilitás, de ráguglizva nem egy embert találtam akinek nem sikerült másik memóriával sem megoldania problémát, inkább visszaküldte az alaplapot. Nektek van ötletetetek?
-
qad
senior tag
Cpu VDDIO / MC voltage auto feszen volt 1,4 V környékén és a standard az 1.1 V . Ez maradhat auto vagy tegyem fix 1.1 V-ra?
Van valahol táblázat, leírás, hogy mit kell vagy érdemes még fix feszültségre tenni? -
Bossp
addikt
válasz
deathcrow42 #5318 üzenetére
Nyílván nem is kell neki allcore felboosolnia. De ha egy játék 2 magot használ ott ugyan úgy boostol a -30CO-s beállítással van az Eco mode saját egyedi profilt használ és nem csak egy tdp limit amit manuálisan is be tudsz lőni.?
-
-
Bossp
addikt
Sziasztok. 9800x3D t jelenleg plus 200Mhz és CO: minusz 30 al hazsnálom. Ha Belőnék Egy Eco Mode 65W ot ugyan ezen a görbén dolgozna csak megfogná a tdp t 65 nél? vagy mást is mókol az Eco?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Keresek olyan lapot amin az elso vga port “felul” van, mint pl az aorus elitenel. Matx, itx johet szoba csak. B650, b850 sztem, 870- felesleges.
tudnatok tippeket adni?
Koszi
ami ajanlott, gigabol, asrock-bol talaltam, ill asusbol a b850i.. de nem tudom mi vallalhato. Asrockot nem nagyon mernek
-
válasz
Hegyirabló #5313 üzenetére
Nem kell a CPU-hoz AIO, egy 15 ezer feletti hűtő helyesen feltéve elmolyol vele az idők végezetéig, hogy játék közben 60 fok helyett 70 fok a CPU az tényleg tök mind1 (lásd az összefoglalót) mert 95 fokon is elfutna több évig.
-
válasz
deathcrow42 #5311 üzenetére
Akkor is tök jó! Semmi olyan félelmet nem igazolt ez a CPU, amivel rémisztgetve voltam, például, hogy hűthetetlen.
Más kérdés, hogy AIO ügyben egyelőre befürdök. -
Sikerült ráraknom a régi AMD AIO-mat Corsair H100 amit még az X6 1090T-nél használtam. PBO -30mv, 85C max, 105w TDP (nem találtam a 65w-os beállítást)
Játék alatt (KDC2-t teszteltem csak) 60-65w loadingnál de 40w az átlag, hőmérséklet meg 55 fok átlag, a max 85-öt meg sem közelíti. Hozzáteszem 60fps-el játszom amit persze az előző skylake is tudott csak éppen közel 10x ennyi wattból. (bár halkabban mert ott volt rajta egy bazi nagy víz).
Úgy érzem hogy hűtésből elég lesz neki valami használt olcsó is, ezt így ahogy én használom vizezni nem fogom. Ez az AIO csak ideiglenes megoldás mert nincs helye a gépházban, pontosabban van helye mert a táp és a lap között éppen annyi a hely hogy elférjen csak nagyon tekeredne a cső így azt nem vállaltam be.
Videókártya ebben a gépházban jobb csavarokat kapott (kártyához adottak szemetek voltak), illetve a lap felöl is magasabb távtartó (vagy minek hívják azt a réz színüt ami a lap alá kell) került így merevebb az egész, nem is igazán kellene kitámasztani mert csak pár milimétert tud lógni de azért biztos ami biztos kapott egy méretre vágott kemény szivacsszerű valamit.Egy bug van, az usbknél a flashback portra ha rákötöm a fülhalgatót (mert miért ne használnám usbként) akkor lekapcsol a gép, ha lehúzom akkor vissza. Olyan mintha valami sleep módba menne mert egyből visszatér a windowsba. Bár a füles régi (Genius Cavimanus) és csak USB2 portokban hajlandó működni szóval lehet az csinál valami bugot.
-
válasz
Hegyirabló #5310 üzenetére
Ha pont olyan játékról van szó, ahol mondjuk az előző CPU-hoz képest van 20-30 fps javulás átlagban, akkor sokkal simább a minimum fps beesés is, és ezáltal folyamatosabbnak érződik a gém...
Gyakorlatilag te már tudat alatt várnád, hogy ott szaggatni fog a játék (mint az előző procinál, mondjuk amikor robban a helikopter pölö), de nem teszi meg a szívességet ez a fránya 9800X3D.
-
-
válasz
BoneDragon #5304 üzenetére
Nem, ha csak egy pillanatra is, de felszökhet a hőmérséklet erre és azt megjegyzi a hwinfo. Látod te is, hogy átlag 60 fokon vagy.
-
gejala
őstag
válasz
Lehetetlen. Mit értesz pontosan az alatt, hogy szebbek?
-
válasz
Nem, de lehet kevésbé akadozik vagy kevesebb a stutter, és így szebbnek érződik
-
omfgk
veterán
válasz
Nem.
Azt érzékelheted szebb játéknak, hogy az fps stabilabb.
-
Az létezik, hogy a 9800X3D-vel szebbek a játékok, mint alacsonyabb cashel rendelkező CPU-nál? Esküszöm így látom, ma kezdtem játszani vele.
-
válasz
DroiDMester #5296 üzenetére
Köszi!
Levettem 1.0v-ra. Illetve TDP-re egyedül csak 105w-ot látok limitnek, nincs 65w...sajnos.
Majd alufeszelni szeretném, jól gondolom hogy ezt PBO nélkül nem tehetem meg?
Látok PBO profilokat max hőmérsékletre, alulfesszel. Lesz később hűtőm azaz van is egy AIO corsair h100 csak a gépházban rögzítését nem tudtam még megoldani. -
steewcv65
őstag
válasz
parandroid #5300 üzenetére
En elvarnam, hogy jobb legyen ennel.Nem egy nagy dolog, megtartani vagy alaphelyzetbe tenni kerdest tegyen fel, csak egy taroloi feladat kerdese.
-
Jacek
veterán
válasz
parandroid #5300 üzenetére
?? El lehet menteni a profilt pendrivera.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest