Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
(9600X, 9700X, 9800X3D, 9900X, 9900X3D, 9950X, 9950X3D)
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
deathcrow42 #4593 üzenetére
attol ha fixre megy lehet meg jo lesz, auton nekem is felez, de fixalva megy a 6400 1:1.
-
-
Fitzgerald
veterán
Szerintem nem olvastam a topicot, de köszi a választ.
Több feszt nem akarok, inkább lazítok kicsit a timingokon. Bár az az igazság, hogy nem sok türelmem van hozzá, mert ahogy látom ez a BIOS nem áll vissza alapra 3 sikertelen bootot követően, ha a RAM-ot piszkálom.
Úgyhogy lehet shortolni a CMOS pint, amihez meg szét kell szedni a gépet, ehhez pedig a 'sznak van kedve állandóan.
Lehet elengedem a dolgot. -
Cifu
félisten
válasz
Fitzgerald #4584 üzenetére
Szerintem leírtuk már párszor, hogy nincs "9800X3D memóriavezérlő", meg "7800X3D memóriavezérlő".
Mindegyik 'Raphael' (Ryzen 7000) és 'Granite Ridge' (Ryzen 9000) szériás procin ugyanolyan IOD van, amelyben ugyanolyan a memóriavezérlő. Az, hogy az adott memória vezérlő mennyire jól sikerült, a szilícium lottótól függ.
Próbáld meg, amit Abridabri írt, aztán pedig lehet játszani azzal, hogy több feszt adsz a memóriavezérlőnek (VSOC) és/vagy a memóriának (VDD / VDDQ), vagy lazítasz az időzítéseken és megnézed melyik okozhatja a problémát.
-
válasz
Fitzgerald #4584 üzenetére
Így próbáld:
-
Fitzgerald
veterán
Hali, ennyivel rosszabb a 9800X3D memóriavezérlője, hogy GDM off nem bootol a Windows ugyanazokkal az időzítésekkel, mint 7800X3D-vel (ugyanaz a kit, ugyanabban a lapban)? Vagy csak én kaptam egy kevésbé kompetens példányt...
-
hackeeeee
Jómunkásember
960mV-n is megy, de lassul, 1 szálon, és multiban is.. 980-on már jó a temó, 820/~9000 körül csinál CPU-z-ben. Ha nem lesz jó akkor autora teszem megnézzük úgy mizu.
Érdekes azért, hogy az 1 szálasa karcsúbb mint a 9600x-nek, de ugye kevesebb a max clock.
-30-as CO-val megy. eddig.. úgy néz ki, hogy 120-130W körül lesz nálam a max.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Talán.. De ez még nem jelent semmit.
CCD, IOD 980mv, de úgy néz ki auton is megy, de ott nem tudom mennyit ad neki..
-
omfgk
veterán
hogy a Gen5 x8 sávszélesség nem ördögtől való, még akkor sem, ha RTX5090-esed van
Pont akkor nem ördögtől való, ha RTX 50-es kártyád van. Mert itt már gen 5 x8 lesz. Ott tényleg minimális a veszteség.
4090 tulaj azért nem örülne egy gen 4 x8-nak. Ott már mérhető a loss. És azért a 4090 top kártya.
Tehát itt nem mondanám azt ,hogy aki APEX-et vesz, az vegyen 5090-et. 5080-at meg pláne nem, hiszen az lassabb mint a 4090. -
Cifu
félisten
Továbbra is az a probléma meglátásom szerint, hogy az árat egyetlen egy szolgáltatáshoz méred.
Először is az APEX többet nyújt szolgáltatások terén, erősen feltételezhető, hogy 10 rétegű PCB-t használ és jobb minőséget nyújtanak a PCB kábelezések, adnak hozzá RAM hűtőt, SSD bővítőkártyát, stb. Tehát az, hogy adott egy széles spektrumú bifubricate, amelybe két fizikai x16-os "VGA" csati és három M.2 csati tartozik, a felhasználói lehetőségek szélesítése. Aki akarja használja, aki nem, az nem. A bifubricate-be bele tartozik amúgy az is, hogy a második fizikai x16-os csati használata esetén ugyebár az első csatival osztozik a sávokon.
Másodszor, a B650E-F esetén is van bifubricate, a második fizikai x16-os csati osztozik a harmadik M.2 SSD csatival. Tudom, mert ezért kellett a hálókártyát az első csatiba raknom (én HTPC / FileServer célra használok egy ilyet).
Hozzáteszem a B650E-E esetén is a VGA sávokon osztozik a második M.2 csati.
Harmadszor, ez továbbra is marketing, ha ezen rugózunk, akkor azon miért nem, hogy az szinte az összes X670E és X870E deszkán a láncbakötés miatt bottleneck van a CPU felé a chipsetre kötött PCI-Express eszközök terén, ha párhuzamosan szeretnéd használni?Negyedszer, én eddig sem láttam értelmét az ilyen csúcs alaplapoknak, most sem a létjogosultságát próbálom védeni, csak arra mutattam rá, hogy a Gen5 x8 sávszélesség nem ördögtől való, még akkor sem, ha RTX5090-esed van. A Gen4 videókártyáknál már én se javasolnám ezt a kompromisszumot.
De az elejétől fogva ezt írtam...
-
-
Yodamest
veterán
válasz
hackeeeee #4570 üzenetére
Sata ssd nem éri meg már.
HDD, ha kell a jobb megbízhatóság és nagy tárhely olcsón, vagy pedig nvme. HDD azért jó ha van, a nagy tárhelyen felül, mert az nem azonnal romlik el legtöbb esetben, hanem elkezd haldoklani, emiatt van idő róla lementeni még az adatokat. Szóval backupra a fontos fájloknak megbízhatóbb, mint egy ssd. Mondjuk nálam a plex és a filmkönyvtár miatt amúgy is csak a hdd az opció, szóval 2 feladatot is ellát. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
DroiDMester #4569 üzenetére
Mostanság nem néztem.. szuper a400-ból volt annó olcsón.. a 2TB-s abból kb. cukor áron ment annak idején.. annyiért nem volt nvme.. ill ha nincs szabad port akkor jó lehet.
Tényleg egyedül a kábelek miatt nem vettem..
-
-
omfgk
veterán
Utolsó hsz a dologhoz, mert nagyon elmentünk alaplap irányba.
https://rog.asus.com/hu/motherboards/rog-strix/rog-strix-b650e-f-gaming-wifi-model/spec/
Igazi közönségkedvenc lap lett. Én is sokat ajánlgattam.
Gen 5 vga, 1db Gen 5 ssd, 2db Gen 4 ssd. És az ssd-k hatására nem feleződik a vga sín.És 90 ezer körül ment sokáig. Ennyiért BB volt.
Na ezt nem tudta megugrani a 360 ezres APEX. 750 dollár newegg-en, ma ennyire jön ki.Ne kelljen már ennyire túlmagyarázni ,hogy miért gáz az ,hogy 4-szer annyiért nem megy ez...
És jön a magyarázkodás ,hogy a gen 5 x8 az mennyire nem jelent semmit. He? Erről szólna az ilyen drága alaplap. Hogy az utolsó 0,5%-ot is kipréseljük mindenből. -
omfgk
veterán
Steel Legenden hasznalok Gen5 GPU-t , 1 Gen5 M2-ot ea 3 Gen4 M2.. ekkor annyi a limitacio hogy az also pci sin off, minden maxon megy...
Itt akkor írtál is egy olyan lapot, ahol rendesen meg lett tervezve ,hogy mi kell a usernek. Nincs feleslegesen 3db gen 5 m2 slot, hogy cserébe feleződjön a sín.
---------------
Kb ide akartunk eljutni jó pár hsz-el feljebb. Nehogy már probléma legyen megemlíteni ,hogy a 400 ezres lap konkrétan rosszul lett kitalálva.Főleg akkor amikor sok esetben bios probléma miatt gen 4-re kell átállítani az RTX 50-es gépeket. Na ott villoghat majd a gen 4 x8-al az APEX.
Na az már nem hibahatáron belüli veszteség.
https://www.techpowerup.com/review/nvidia-geforce-rtx-5090-pci-express-scaling/29.htmlA 4090 meg eleve 4 x8-on, mert nem pcie 5.0.
Azért ezt nem kéne védeni ennyire. Bármennyire Asus fan valaki.
Ha van erre igény, levezetem ugyanezt Gigabyte vagy MSI lappal is.
---------
#4566 Jacek : Az a rész már mindenkinek szólt, csak nem tagoltam megfelelően. -
Jacek
veterán
válasz
deathcrow42 #4559 üzenetére
Vagom, de mire nemneleg egy Gen5 systemnek?
Meg a PS5 kozeleben nincs a gen5 nek, ott gen4 van 6000-7000 sebesseggel, direcstoregnak eleg is ha lenne..
Steel Legenden hasznalok Gen5 GPU-t , 1 Gen5 M2-ot ea 3 Gen4 M2.. ekkor annyi a limitacio hogy az also pci sin off, minden maxon megy... -
omfgk
veterán
Na akkor szépen össze is lett foglalva ,hogy a 400 ezres lap miért nem ér annyit.
Mert itt tényleg csak az utolsó 1-2%-ot kergetjük.
Legyen az proci vagy ram órajelben mért plusz OC potenciál, gen 5 ssd, gen 5 vga.
---------------------------
Ha meg hobbi, akkor nem kell az ár/érték arányt nézni. Innentől nincs matekozás. Szóval megéri a 400 ezret.
Viszont ha nem érdekes az ár/érték arány, akkor csak nem veszek olyan lapot ami felezi a vga sínt ha belerakok 3db SSD-t. Hármat, nem ötöt.Tanulság. Az a lap egy szar.
A hobbira vett, totál overkill lap, ne jöjjön kompromisszumokkal. Vagy ne ilyenekkel.
-
steewcv65
őstag
válasz
DroiDMester #4561 üzenetére
Alap felhasznalo szerintrm egy gyors sata es nvme kozott se lat semmiz
-
-
-
Yodamest
veterán
Nekem B650E-F lapom van, ésszerű használattal mindenre is elég. Épp a napokban vettem bele a meglévő nvme és hdd páros mellé egy wd 850x 2TB-ot, nem látom, hogy kinek lenne szüksége ennél több adathordozóra. HDD a filmeknek, erről megy a plex, 1 nvme a rendszernek, játékoknak és további 1 nvme a minden egyéb dolgoknak, képek, zenék, stb. + biztonsági mentéseknek.
-
Jacek
veterán
Egyaltalan vam ertelme benhmarkon kivul a gen5 m2 jelen pillanatban? Mikor varhato hogy lesz?
Mire nem eleg a B850 gen5 Gpu, 1 gen5 m2 es, 3 gen4 m2? -
Asus lapon már ahol van a ram melleti DIMM vagy milyen SSD foglalat az tud pcie 5.0-t ?
Az is felezi a videókártyát ha igen ? -
Mindig megnézhetjük, mi a helyzet a megnyekkent 9800X3D procikkal a redditen:
ASRock: 56
Asus: 13
MSI: 2
Gigabyte: 1Vegyes saláta még mindig: sok Asrock alaplap, jelentős Asus. Bios verziók szintén saláta, van legfrissebb 3.20 béta biossal is halál. A srácok már cpu batch number nézegetnek.
-
Cifu
félisten
Nem értek egyet, a sávszélességet utána zárójelben szokták megadni (pl. PCIe 5.0 x16 (x16/x8)).
Illetve továbbra sem látom azt, hogy egy összegző szövegben miért kellene minden létező technikai korlátozást feltüntetni. Az általad idézett rész ugyanis egy összegzés. Nem részletes technikai leírás.
Ezzel együtt erre a témára már több időt pazaroltunk, mint amennyit megér.
-
steewcv65
őstag
válasz
deathcrow42 #4552 üzenetére
Igy van
-
-
válasz
ImpersonatoR #4525 üzenetére
Az komoly, hogy van rajta PS/2 port hátul?
Elvégre egy ilyen kaliberű lapon legyen minden is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
deathcrow42 #4549 üzenetére
En 4. X16 es x8-at teszteltem anno 4090-nel, szo szerint semmi kulonbseg nem volt.. par fps..
Hat igen, konyvekegfelelo reszen van es ennyi..
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
deathcrow42 #4533 üzenetére
Tegyuk hozza, hogy tenyleg elhanyagolhato kulonbsegrol beszelunk.. a hianyzo szazalekok kb hibahatarnak is belefernek.. mivel ez igy a gen4 16 savszelesseget hozza.
sztem nem veletlen csinaljak ezt igy
-
Yodamest
veterán
Aki annyi m2 ssd-t akar használni, erről kevés szó esik itt, de simán tud ilyen bővítőkártyát is venni. Oké, hogy ez csak PCI 3.0 sebesség, de adattároló ssd-nek több mint tökéletes, ha már annyit a gépbe akar tenni. Erre rak 2db-ot, meg a lapba tesz még annyit, hogy ne legyen minden slot fullon és akkor elvileg a vga sebességbe nem lesz belepiszkálva.
-
Kisbetűs azt jelenti nálam, hogy az alaplap főoldalán nincs erről egy szó sem említve, és ezeket a limiteket már a “specifications” tabon kell kibogarászni.
Nem is emlékszem olyan alaplapra, amely nem ezt csinálta volna, szerintem nem korrekt. Igyekszem is ezt a tényt kiemelni az infók közt - aka hogy az m.2 foglalatoknál abszolút kisbetűs variálgatás megy a sávszélekkel.
-
omfgk
veterán
Az adatok ott vannak szem előtt, és nem hazudnak
Ezt azért vitatnám.
Ez itt konkrétan hazugság.
3db bármilyen SSD-vel a másodlagos 5.0 sín eleve tiltva lesz, az első meg x8.Sehol egy option for / up to / a combination of
És ugye tudjuk ,hogy a DIY piac ezen része, mint ez a topik, vagy egy reddit, az bizony egy apró szelete az összes vásárlónak. -
Cifu
félisten
válasz
deathcrow42 #4540 üzenetére
Mi a kis betűs?
Ott van (lesz) az adatlapon, ott van (lesz) a kézikönyvben feketén-fehéren.Kicsit úgy érzem megint ott a probléma, hogy hajdan nem volt ilyen sávosztás, és az új módi szokatlan, és ezért fújoltok rá.
Lassan két éve raktuk be a Zen4 topicba először az alaplapos táblázatot.
Te is beraktad az összefoglalóba. Egyszerűen használni kell és kicsit előre gondolkodni.Az, hogy egy csúcs alaplapnál több opciót adnak, számomra nem tűnik feltétlenül visszásnak, hiszen a felhasználóra van bízva, hogy szüksége van-e erre és ha igen, akkor kívánja-e ezt a lehetőséget.
Értem miért kritizálod, de könyörgöm, ez marketing is. Ahol az RGB fények és az ARGB csati alaptartozékok, a gamer székben ülő, gamer egérrel gamer youtuberekre kattingató gamer user igényeit akarják kielégíteni...
-
Cifu
félisten
Ez csak akkor gáz véleményem szerint, ha valaki minden egyes M.2 csatit is fel akar tölteni a T. vásárló és előtte nem tájékozódik.
Az adatok ott vannak szem előtt, és nem hazudnak, hiszen alaphelyzetben megvan az Gen5x16 sáv. Ha e mellé akarsz 2-3 Gen5 M.2 nVME SSD-t, akkor kompromisszumok adódhatnak, de ismét, Gen5 VGA esetén ez nagyjából mérési hiba kategória... -
Ezt tudom, és nagyjából el is fogadom, csak engem a kisbetűs sunnyogás idegesít ezeknél.
Inkább mondják ki, hogy elég a 8 db PCIe sáv a vga slotba, és viszont akkor minden más az alaplapon teljesen kihasználható. Azt sokkal jobban értékelném.
És ez egy 400k hufos alaplap. Több kompromisszuma van egy jobban sikerült B850-s alaplaphoz képest.
-
omfgk
veterán
Úgy értettem ,hogy ha Apex lapot veszünk, aminél a marketing anyagba azzal kezdődik az egész ,hogy PCIe 5.0 x16 vga, akkor gáz ha 2-3 SSD-vel később már csak x8 marad, ami sebességben csak egy PCIe 4.0 x16 sín. Az van a legalja B650 lapokon is.
4090 drágább és jobb is mint az 5080. Nem hiába lőtt ki a használt 4090-ek ára.
Persze, keveset veszítünk valós felhasználás esetén, de ezek a feláras lapok erről szólnak. Felár azért mert 1db helyett 3db 5.0-ás SSD.
Ami szintén minimális előrelépés valós felhasználás mellett.
Első helyezett 5.0, többi 4.0.De ettől még a tulaj nem szeretné az 5.0-ás SSD-t 4.0 slotba tenni.
-
Cifu
félisten
Igen, csak akkor onnantól a vásárló egy Gen 4 lapot vesz.
Ezt nem értem.
Gondolom arra célzol, hogy a Gen4-es VGA-k esetén szívás.
Igen, így van. A Gen4-es VGA csatival szerelt B650 és X670 deszkák esetén ez kevésbé vonzó, ahogy a Gen4-es VGA-k esetén dettó.Lásd feljeb Apex lap. Ha abba a harmadik NVME slotba kerül bármi és 4090-es kártya van a gépben, akkor az 4.0 x8 lesz.
Lehet előítéletes vagyok, de akinek tellik egy Crosshair X870E Apex-re, annak fog telleni RTX 5080 vagy RTX 5090 kártyára és Gen5-ös SSD-re is. Mit veszít? Nagy általánosságban szinte semmit, bizonyos esetekben 0%, egyes esetekben 1-1.5% teljesítményvesztés.
Erre szerettem volna rávilágítani, hogy önmagában azért ez nem akkora nagy harakiri, ahogy most beállítjátok...
Akkor valóban az, ha Gen4-es tud a VGA csati a deszkán és/vagy Gen4 esetleg Gen3-at tud csak a VGA.
-
omfgk
veterán
Igen, csak akkor onnantól a vásárló egy Gen 4 lapot vesz.
Az meg az én fapados B650 Tomahawk-om.
Ilyenért meg ne adjon senki se igazi pénzt, max játékpénzt.Mostantól adott egyébként a PCIe 5.0 a kártyák oldalán. Tehát egy 4090-el is még 4.0 x8 lesz a vége a dolognak.
Az meg már 3.0 x16 sebességben.
Lásd feljebb Apex lap. Ha abba a harmadik NVME slotba kerül bármi és 4090-es kártya van a gépben, akkor az 4.0 x8 lesz. Itt már a max sávszélhez képest 2 lépcsőt mentünk lejjebb. -
Cifu
félisten
válasz
Azért nézz egyszer RTX50x0 tesztet a TPU-n. A Gen5*8 sáv = Gen4*16 sáv.
Vagyis nagy átlagban semmi hátránya nem lesz annak, ha a VGA csak 8 sávot kap - amennyiben Gen5 csatoló felület adott a VGA esetén is... -
gejala
őstag
Az egész X870 egy nagy lehúzás. B850-en nincs pcie sáv felezés, a grafkártya és minden M.2 gen5 fixen x16/x4 módban megy. Ja hogy csak két M.2 van? Vajon hány X870 tulajnak van három NVMe SSD-je? USB4 a másik vicc, az csak arra jó, hogy pl. Giga lapokon alvásból visszajövet crashel miatta a rendszer.
-
omfgk
veterán
válasz
A 3db 5.0-ás M2 ismét lecsap.
Mert az kell.Nem véletlenül csinálják ezt így. Az átlag gamer megnézi a számokat és megveszi azt amin több az 5.0.
Pedig még attól is messze vagyunk ,hogy a gépenkénti 1db 5.0 elterjedjen, mondjuk csak a rendszernek.
Most megnézve, a legolcsóbb 5.0 x4 NVME az 60k. 1TB-os. -
Kijött ma TPU-ra egy Gigabyte X870E mobo teszt, esküszöm itt a gyártók szerint jó lesz neked a 8 PCIe 5.0 sáv, nem kell több… mert minek
Remélem a Zen 6 már kap legalább 32 sávot, mert ez olyan izé… botrány
-
-
omfgk
veterán
válasz
deathcrow42 #4526 üzenetére
És ott is van...
***When M.2_3 are enabled, PCIEX16_1 will run x8, and PCIEX16_2 will run x4.
**** When M.2_2 and M.2_3 are enabled simultaneously, PCIEX16_2 will be disabled.Egye fene. Adok érte 100 ezret ha valakinek lenne eladó.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
deathcrow42 #4526 üzenetére
Intel oldalon is horror volt már az apex a maga módján.. de ez... atyaég..
-
válasz
Egy X870 AORUS Tachyon Ice is hasonlóan jó cucc ,az már meg is jelent ,de sehol sem kapni.
-
válasz
Itt tartottam:
Latest M.2 Support: Three onboard PCIe® 5.0 M.2 slots
Már rögtön azt néztem, milyen limitek lesznek, mi lesz felezve, letiltva.
400 ezres alaplap itt magyarisztánban, kellemes ára lesz.
-
ASUS ROG CROSSHAIR X870E APEX
Release Date: 4/4/2025.
Ha esetleg valaki megvárná -
Nah, ennek is utánaolvastam.
Igen, már megy bőven binning (= chipválogatás) a TSV (Through-Silicon Vias) bonding előtt - ami a 64MB SRAM 3D-Vcache összehegesztése a Zen 5 CCD-vel.
Azaz az AMD itt már tudja, milyen CCD-re rakja a 3D-Vcache-t.Az “összehegesztés” után megint tesztelik, és így születik az X3D
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
deathcrow42 #4520 üzenetére
Így, ebben sztem egyetértünk.
Olyan ez mint a vga piac.
Nade sztem nem mind az, csak egy része..
-
omfgk
veterán
válasz
deathcrow42 #4520 üzenetére
Elvileg a gyártáskor már tudja az AMD ,hogy melyik CCD lehet 8 magos, és melyiken kell magot tiltani.
Tehát nem a 7800X3D selejtje a 7600X3D, hanem simán a nem 8 magos CCD-k vannak így használva. Tehát direktbe gyártja az AMD a 7600X3D-t.
Máskülönben egy 9900X3D-re kerülhetne teljes értékű, 8 magos CCD, feleslegesen. Ugye ott kiderülhetne ,hogy csak az egyik CCD nem volt jó egy 9950X-be.
De ez egyáltalán nem biztos.
Tehát arra gondolok ,hogy a 9900X3D-nél így rengeteg 14 magos proci lenne totál feleslegesen tiltva 12 magra. Mondjuk ez megmagyarázná az árát. Mert ismét csak 100 dolcsi a különbség a 9950X3D és 9900X3D között. -
-
omfgk
veterán
-
-
omfgk
veterán
válasz
hackeeeee #4515 üzenetére
Mármint 9600X3D?
Gondolom lesz. Ha van 9900X3D, akkor lesz 9600X3D is.
Így ,hogy a 9800X3D eleve 30 dollárral feljebb startolt, így a 9600X3D-nek is több helye lesz a palettában.
Főleg ,hogy a non X3D Zen 5 procik továbbra se fogynak annyira. Ezért jött a bundle is.
És ami anélkül is fogy, az nyilván nincs benne. 7800X3D, 9800X3D, új procik, új vga-k.7600X3D 299 dollárért jött, 9600X3D mehet 330-ért majd.
-
Reinhardt
őstag
válasz
steewcv65 #4512 üzenetére
2 hete jott meg a 9800 amikor meg csak az volt, hogy 9950 majd lesz vmikor mostanaban.
Mar reg osszeraktam volna a gepem a 9800-assal, ha nem szurjak el a haz kiszallitasat, de feketet kuldtek feher helyett. Tegnap megjott a feher, es kozben megjelent a 9950. Ugyhogy valtottam. -
Reinhardt
őstag
Meg is jott, mar csak azt kell eldonteni melyik menjen vissza
-
válasz
joysefke #4509 üzenetére
Kínai specifikáció...4800-on lehet hogy tudna CL22-t.
Szerintem nem is létezik ilyen hogy 6400 és CL22 ráadásul 1.2v-on....
Mindegy is mert akár mi érkezik ha igazi DDR5 már akkor megért ennyit, tökmidegy mi a specifikáció.
Meg aztán ha félig rossz akkor badram flaggel jó lesz még irodai gépbe. Régen volt hogy a memtest failed lejárt garis modulokat badramoztam mert baromság kidobni egy ramot csak azért mert pár byte rossz rajta, vagy akár egy egész chipnyi. -
joysefke
veterán
válasz
MasterDeeJay #4508 üzenetére
6400/CL22
-
válasz
csaba951 #4454 üzenetére
Kínait csak poénból rendeltem meg mert láttam hogy el van írva az ára amit javítottak is egyből. Eddig úgy néz ki fel is adták és trackingja is van. 2x16GB 6400-as papír szerint de akár mi lehet, egy üres doboz is vagy kamu tracking.
Amúgy nem olcsóbbak a kínai ramok annyival hogy megérje a szívást az biztos. -
válasz
csaba951 #4506 üzenetére
Nem vagyok a virtuális gépbérlés nagy híve, de szerintem ezzel sokan így vagyunk. Nem zárom ki amúgy az opciót magát, de egy gép építgetése, esetleges tuningolgatása és a dolgainak a csereberéje… nah ezt nem tudja adni a virtuális geforce gép sehogy sem. Alternatív opció, a júzer dönt.
-
csaba951
veterán
válasz
deathcrow42 #4505 üzenetére
Elvan vele a jelenlegi gépén.
-
-
csaba951
veterán
válasz
FearFmRadio #4499 üzenetére
Szerintem heti 1 óra játékra pénzkidobás gépet építeni. GeForce NOW Itt tudsz komoly gépet bérelni. A játék ott fut, hozzád meg a kép jut el. A megvásárolt (pl. Steam, EA, Ubisoft) játékaiddal tudsz játszani.
Ki tudod próbálni, akár ingyenesen, a nagyobb csomagokat meg 1 napos bérlettel.
-
warcat
veterán
Német amazonon ismét elérhető: AMD Ryzen 9 9950X3D Box 744.7€
szállítás: kedd márc. 18
(német címre, pl mailboxde)
-
válasz
FearFmRadio #4501 üzenetére
Jah, Asrock gondok _voltak_ elvileg, mert lett rá biosfrissítés, de pl. egy B850 MSI Tomahawkkal nem jársz rosszul. Vagy ha fehér gépet építesz, akkor van Giga ICE.
Asrockot újra fogom tudni 100%-ban ajánlani, ha pár hónap alatt nem lesz ilyen mennyiségű fail rate, ami a 9800X3D @ Asrock kapcsán ment most 2-3 hónapig.
Nagyjából 50 esetet gyűjtött össze a reddit, túlnyomó többségük Asrock volt, szóval nem véletlenszerű, hanem ténylegesen alaplapgyártóhoz köthető gond. -
FearFmRadio
tag
válasz
deathcrow42 #4500 üzenetére
Köszönöm szépen.
Alaplap esetén ha jól olvastam akkor az ASRockal voltak gondok amd proci esetén?
Asus / msi alaplapjaim voltak eddig.
Lekopogom egyikkel se volt sose gondom
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest