Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Bluetooth hangszórók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
(9600X, 9700X, 9800X3D, 9900X, 9900X3D, 9950X, 9950X3D)
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
GeneraL_XTX #2784 üzenetére
Én megpróbálkozok kicsit feljebb menni, az időzítésekhez nincs türelmem, így az órajellel próbálkozok.
A stabilitást is teszteltem az elsődleges mag -25 co-t bír, a többi -40 így megy a prime, és CB 24 szerint teljesítmény vesztés sem történt. Szóval hagyom is így.
-
bandi0000
nagyúr
Amúgy a delidelést tényleg megtudják oldani garivesztés nélkül? Nyilván itt nem a módosításon van a kulcsszó, hanem hogy nem veszik észre...
-
-
omfgk
veterán
válasz
deathcrow42 #2790 üzenetére
250k felett 3 év.
És mivel most 1,5-2 évig a 9800X3D marad a top, így esélyes ,hogy eladásnál nem lenne rossz az a +1 év.
-
-
bandi0000
nagyúr
Ha esetleg valaki most akar venni emagnál 240k a [9800x3d] , pedig már a foxpost automatába van az alzás
-14k az -14k
-
törölt tag
De jó lett volna egy azonos mhz-en történő teszt is. 6400mhz cl28 és cl30. Így hogy a cl28 6000-en ment a cl30 pedig 6400-en, számomra pont a lényeg hiányzik. Egal a kettő, de vajon mi lett volna 6400 cl28-on?
Én nem tudok cl30 alá menni értelmes fesszel a jelenlegi ramokkal, és pont néztem a g.skill új kiteket. Kérdés mennek e 6400-en. -
válasz
Maelephant #2780 üzenetére
Szerintem ilyen probléma csak elszórt esetben fordul elő, amit a RAM tud, azt általában fogja tudni az EXPO profillal. A kisebbséget látod hangosan kiabálni, szerintem. Ezen és a Ryzen 7xxx fórumon is alig emlékszem olyanra, hogy a RAM nem futott volna a 6000s EXPO értékén.
A tuning az más tészta, ott nagyon meg kell nézni a RAM típusát, milyen die és hogy 32/48/64 kit.
-
Blaise
veterán
válasz
Asrock X870 Nova + Corsair 64GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 Dominator Titanium, az EXPO tökéletesen működik
-
válasz
GeneraL_XTX #2782 üzenetére
Hogy használod a ramokat? Expo, vagy piszkáltad?
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Én most építettem gépet Asus B650E-F lappal 9800x3d-vel először kingston fury 6000mhz cl30 ment bele tökéletesen és stabilan futott vele csak nem kezelte jól a lap az rgb-jét és váltottam g.skill tridentz 5 neo rgb 6000mhz cl30-ra és azzal is tökéletesen megy a gép. Bios a legfrissebb.
-
Krisz0418
őstag
válasz
nekem nem volt gond, x870 aorus elite ice lap+ [kingston 6000cl30] 6400cl28-on megy.
-
Sziasztok, 9800X3D tulajok (elsősorban e procihoz kapcsolódóan olvastam ilyeneket), van tapasztalatotok a netszerte olvasható, QVL, EXPO ellenére jelentkező RAM-kompatibilitási rémtörténetekkel (nem bootol, szétfagy, a ráírt 6000/CL30-at sem bírja, 4800-ra visszaáll, csak úgy megy stb.) kapcsolatosan?
Pl. MSI lapokkal (így az X870 Tomahawkkal is) Corsair szinte tuti bukó, Gskill talán megy, Kingston esélyesebb
ASUS lapokkal hasonló horrorok
ASROCK, GIGABYTE-ra talán kevesebb a panasz, de pl. előbbinél a Gskill RAM-okat tartják főleg problémásnak.Most már így fosok előre attól, hogy milyen alaplapot milyen RAM-mal párosítsak, hogy ne essek pofára big time az első indításnál (a procit már megvettem, nincs visszaút).
-
Elővettem a jóöreg primeot nyílván nem volt stabil az all core -40 co.
Elég gyorsan meg is találtam, hogy az elsődeleges mag hasal el az csak -20-at bír a másodlagost most tesztelem -30-al a többi meg bírja a -40-et.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hátjó..
6200-on elvileg menne a Cl28.. de, nem tudom, mérve minden lassul, ingame meg, nem tudom.
Látszik h nem kell rommá feszelni, én azért használom így.. De az 1.42V-t kéri.. lentebb nem megy. Dual CCD még hozna, de annyit nem szánok procira, mert nem kell, bár őszintén szólva kíváncsi lennék..
-
Jacek
veterán
Atmeneti proci kellene , 7500f- rol tqpasztalat, velemeny?
Annyival jobb arban tudom hogy nemnhiszem hogy megeri a 7600/x.
56500 lenne a 7500 a 7600 meg 75000. -
-
válasz
ScomComputer #2767 üzenetére
Na végre, így nem kell a HWinfo monitorozni.
Shkiz0
Ment majd két órát ez a teszt, nem volt vele gond, de ez nem is terhel valami jól. -
steewcv65
őstag
válasz
🎁🫠
-
válasz
Ezt vártam! köszi!
-
ScomComputer
veterán
MSI Afterburner 4.6.6 Beta 5...Added experimental support for AMD Ryzen 9xxx CPUs!
-
Végre egyszer belenyúltam akkor.
Ja te fix órajel, és fesszel tolod, azaz manual tuning?
#2762GeneraL_XTX
Boost Clock Override ilyet (lapfüggő gondolom milyen néven fut) keress és positivre tedd át, majd tudod emelni 200-ig, így jön ki az 5425MHz.#2763Shkiz0
Ment már több teszt is, egyenlőre nem volt gond, de stabilitást tesztet még nem futtattam, megnézem ezt amit írtál. -
BeZol
őstag
-
tovább szórakoztam vele én is, maradt a +200MHz, de már -40 co-val tesztelem, egyenlőre jónak tűnik, aztán meglátjuk hosszabb távon bírja-e.
Csináltam R24 tesztet, így már el sem éri a 80 fokot, halkan hűti, kevesebb fogyi, nagyobb teljesítmény.
(Látszik a default eredmény is, a mostani alatt.)
Brutál jó amúgy ez a CPU, de egyszerűen nem tudom kihasználni 4K-ba, teljesen felesleges, de valszeg marad most már, úgy is van még közel 30 napom átgondolni, hogy vissza küldjem-e."Ja és "csalódott", mert GPU-limite van (4070 Super), ezért az átlag fps nem változott
"
Vagyunk ezzel így páran.
-
BeZol
őstag
Ezek szerintem procitól függenek.
Ismerős 7800X3D-ről váltott.
Legfrissebb bios volt neki (vmilyen Gigabyte B650M alaplap).
Procin sem állított semmit, és memóriánál is csak az EXPO-t használta (2x16GB 6400 CL32, szintén G.Skill)Szóval már egy alap user-nél több, mert legalább EXPO-t be tudott állítani a BIOS-ban
9800X3D-t berakta, megint csak az EXPO-t lőtte be, és be sem bootolt neki
Ekkor keresett meg, hogy állítsam be nekiStatisztika kedvéért:
- 1,181V-on 5400MHz loop lement neki Cinebench R23-ban (enyim 5350-5375MHz)
- FCLK 2200MHz-nél 1 kör Cinebench is fagyizott (ha levettük a procit 5300MHz-re, akkor is, csak később, mint 5400MHz-nél), 2133MHz-re raktuk végül (enyim 2200MHz)
- A memóriát azt hittem be tudjuk lőni 6400MHz CL28-ra mint nálam, hát nem sikerült. A kis alidőzítések egyikét tutira nem szereti, mert a fő időzítéseket legalább 4-el megelve sem bootolt be.
Végül "hackeeeee" egyik ZenTimings képe alapján belövettem vele, azzal jó.Mivel hetente 1-2xer ha játszik, már ez a szüttyögés is túl sok időt vett el tőle, úgyh most évekig így marad.
Ja és "csalódott", mert GPU-limite van (4070 Super), ezért az átlag fps nem változott
-
warcat
veterán
Egy kis extra visszajelzés AsRock lapok, G.Skill ram és 9800X3D kapcsán
AsRock X870e Taichi Lite kényelmesen bootolt mindkét stick-el (a2 b2 slot) a gyári 3.08 biossal alapon, majd egyből frissítettem 3.16-ra, és ezen működött gond nélkül az XMP/Expo profil
G.Skill Trident Z5 F5-6000J3040G32GX2-TZ5RK (2x32GB) -
-
válasz
Darth_Revan #2745 üzenetére
A mikrolag nem egyik vagy másik oldal sajátja. Beállítás kérdése az egész és ugyanúgy lehet Intel mint AMD oldalon is. Nagyon sok múlik pl a háttérben futó programoktól, vagy szolgáltatásoktól.
A 9800X3D sem csodafegyver mondom ezt úgy, hogy nekem is ez van és 13700K-ról váltottam. Ennek is vannak korlátai, illetve nem minden esetben jó választás. Csak játékra simán ezt választanám , vegyes felhasználásra ahol profitál a program a több magból ott már elgondolkodnék az Intel oldalán.
Értelmes beállításokkal egy Intel is lehet problémamentes, sőt egy 14900K pl 5.6-5.7 AC megtámogatva egy 7200-7800 körüli rammal aminek a subjai is szűken vannak adott esetben hozhatják ugyanazt amit a 9800X3D.
Az AMD platrform mellett az szól ,hogy valószínüleg még marad pár évig ez a foglalat, valamint, hogy out of box kevésbé kell tweakelgetni mint Intel esetében.Arról nem is beszélve, hogy az AMD-nek is főleg FHD és 2K estén van jelentősebb előnye (ha van) 4K-n sokszor már lehet egál közeli vagy minimális előny.
Adatlapod nincs kitöltve így arról sincs fogalmam milyen felbontáson játszol, vagy hogy milyen kártyád van.
Az biztos hogy 3440x1440 vagy 4K estén nulla értelme van szerintem váltani, mert a felbontás növelésével fokozatosan a VGA lesz a kérdés.Szóval nem biztos, hogy megéri váltanod, maximum egy proci cserét lehet érdemes megejtened 14900K-ra, de mint mondtam ha 2K felett játszol akkor az is felesleges oda elég a 14700K is.
14700K-ról 265K-ra megint felesleges pénzkidobás, egyrészt nem lett egy nagy szám a 1851-es vonal, másrészt ott borítékolható, hogy max még 1 CPU sorozat érkezik (ha érkezik egyáltalán) aztán kuka a foglalat.
Ha mégis AMD-re akarsz váltani akkor megint azt kell mérlegeld mit szeretnél. Ha nincs szükség USB4-re meg WIfi7-re meg csillió SSD-re akkor egy B650E lap teljesen elég. (PL Asus B650E-F újonnan 95K környéke) ha esetleg kellenek a fentiek akkor a legjobb ár érték arányú lap az Asrock X870E Nova (sok sikert a vásárláshoz, nehezen kapható) esetleg a Taichi Lite van még hasonló áron. Tomahawk sem rossz de azért ez már nem az a Tomahawk mint amit a B450-es időszakban megismertünk.
Netes dolgot felejtsd el 101%-ra mondom hogy 2-3 éven belül sem lesz még itthon 5GBit egyik szolgáltatónál sem.Ram esetén itt nem kell az égbe felé mászni mint Intelnél.
Itt 6000-6400 MHz ami kell, lehetőleg minél alacsonyabb CL értékkel.
6000 CL30 már elég lehet, ezek tudják akár a 6400 C26-28-at is.
32GB alá már nem adnám. -
válasz
Ha vennék most 9800X3D mellé alaplapot, én egy Asrockot vennék, mondjuk Steel Legend+ de ha az 5Gbit használatban lesz (ahhoz 2.5Gbit feletti otthoni net is kéne...), akkor lehet nézni 5 gigabites alaplapot (Taichi lite vagy a nagytesója)
Elgondolkoznék egy 64 GB-s DDR5 6000-s CL30/CL32 memóriapáron is. Perpillanat a 32GB mindenre elég, de én már 48 GB-n vagyok.
MSI afterburnernél valamelyik konfigbeállítás csinálta a stutteringet, elvileg ha kikapcsolod, megszűnik. -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
SzlobiG #2748 üzenetére
Eddig én se, de neten rákeresve sajnos van példa rá bőven
Rohadt szomorú amúgy, hogy brutáisan drágák ma a hardverek aztán ennyi szemét van belőlük, asusoknál meg aztán bőven sűrűn előforduló probléma.
Mondjuk most házat is váltottam ami elől, felül meg még oldalt is rácsos, szóval könyebben meghallom az ilyeneket belőle, de hát a jobb szellőzésnek ez az ára
-
válasz
GeneraL_XTX #2744 üzenetére
-
Chalez
őstag
válasz
12.44-től ott a megoldás az AB okozta mikroakadásra. Nekem is bevált többek közt. Addig amíg ezt a videót nem láttam, egy csomó játék stutterelt, és baromira zavart. Volt amelyiknél kevésbé jött elő, volt olyan, ahol túlságosan is.
-
Chalez
őstag
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.14700k-rol valtanek. Gondolkodtam 265k és 9800x3D között és maradnék az AMD mellett,. Valószínűleg hosszú ideig az utolsó gepfejlesztesem ezért olyat szeretnék összerakni amire még 5 év múlva is azt mondhatom hogy "nem rossz".
Másik fontos dolog, hogy ne legyen mikroakadas és stabilitás probléma. Ezért is dobtam az Intel ötletet, hiába 50.000 ft-al.olxsobb és hiába adnak hozzá ajándék AC Shadows-t, olyan cpu-t akarok ahol nem kell aggódnia hogy éppen melyik játéknak nem tetszik és ezért mikroakadas van.
AC Valhalla-ban nagyobb városokban láttam mikroakadasokat 14700k alatt. Lehet a grafikus motor se tökéletes, de CPU oldalon is tuti volt valami, mert BIOS vagy energia beállítás módosítása valamennyit csökkentett a jelenségen.Ironikusan pont egy 9800x3d-vel mutatja be ugyanezt a problémát egy youtuber. 3:28-nal látni a frametime-t, amikor a folyamatosan vonalon egy pici kiugrás lesz akkor neki is megakad. Végül O MSI Afterburnerre lőtte be a probléma forrását. (14700k alatt nem volt fent MSI Afterburner nekem)
A videó: [link]
1) a videóban látható problémát valóban nem tapasztalni ha nincs fent MSI Afterburner ? Azaz normális hardver mellett 9800x3d-vel nem tapasztalható mikroakadas ?
2) nem igazán volt még amd rendszerem, igy nem igazán tudom mit kellene osszerakni a 9800x3d mellé hogy a maxot kihozza belőle.A) milyen alaplapot javasoltok? Az MSI 870 Tomahawk-ot néztem, megtetszett hogy 5 gbit es csatlakozó van van rajta. Igaz most csak 2 gbit-es netem van, de 5 év múlva ki tudja már mi lesz...csak hát a vásárlás előtt rakerestem a neten és tesztelők ugyan istenitik hogy a legjobb vetel 9800x3d-hez, felhasználók viszont sokan fagyasokra, mikroakadasokra és bootloop-ra panaszkodnak.
B) Ram-bol mit javasoltok? Azt hittem minél nagyobb MHz annál jobb, de másik topikban felvilagositottak hogy játék alatt 6000 MHz cl30 lehet jobb mint 7600 MHz cl38. Ár/tudás téren melyik az a 2*16 gb ram (ami szerepel is a javasolt alaplap támogatási listájában) ami minden játékból a maxot (vagy közel a maxot) kihozza és ára miatt ajanlott választani és ami évek múlva is labdába tud rúgni ?
Köszönöm a segítséget !
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
SzlobiG #2739 üzenetére
hát az a furcsa, hogy csak játékok alatt van hangja, cpu tesztnél pl nincs. de a vga ugyanaz mint eddig, a táp az ugyanaz mint eddig, csak a lap,proci meg a memória változott. proci sztem nem tud ilyen hangokat kiadni, a memória se, szóval kizárásos alapon marad a lap.
szívem szerint küldeném ezt is vissza a memóriával együtt de nincs olyan lap, ami tetszik és pci-e 5-ös ebben a 100k-s ársávban és tud fullosan 3 pci-e 4-es ssd-t normálisan lekezelni.
-
-
-
Kerio
őstag
válasz
Maelephant #2738 üzenetére
Asus TUF GAMING B650-PLUS WIFI
Én a funkciói és a hűtése alapján választottam az alaplapot. De szerintem így is érdemes választani, mert igazából bármelyik AM5-el “elketyeg”. RAM pedig nálam Kingston FURY 64GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 Beast Black EXPO van… De neked 48GB kell… -
El kell, hogy keserítselek, mert 4K-ba ugyanaz mint a 7800X3D. Direkt teszteltem codba kemény plusz 3 FPS-t hozott, Forza-ba koppra ugyanaz, Ac Miragebe is. Egyéb tesztekben nagyon jó, láthatóan gyorsabb, de ugye nekünk a játék a lényeg 4K-n.
Azt vettem észre, hogy viszont átlagos használat mellett hűvösebbnek tűnik mint a 7800 volt, attól függetlenül is hogy többet fogyaszt.
Megnézem Curve optimizerrel mit tudok kihozni belőle aztán döntök, hogy marad-e, vagy visszaküldöm.
#2736GeneraL_XTX: Azt meg hogy? Mekkora terhelés mellett? Nálam még 150w mellett is kussba van.
-
Omfgk, deathcrow42: köszönöm a javaslatokat!
-
Valszeg még fiatal vagy és nincs sok interakciód a rendszerrel. Valami bajod van = elküldenek 100 helyre, rengeteg várakozással (vagy pénzért, de kevesebb várakozással), kapsz egy csomó részeredményt, aztán összefoglaló, holisztikus választ (Önnek ez meg ez a baja) soha senki nem fog mondani, hacsak nem valami triviális betegséged van, hanem az "ez sok mindentől lehet", "további vizsgálatok / megismételt vizsgálatok kellenének majd fél év múlva", "a pontos ok már megmondhatatlan", aztán a megkoronázás, az "ezzel együtt kell élni" mondat.
De hallgattam rád és feltettem a kérdést az alaplapos csopiban az útmutató szerint. Memóriára is kértem ott ajánlást, remélem, nem küldenek át a "Milyen memóriát vegyek" csoportba is...Bocsánat, közben látom, hogy fentebb vannak már javaslatok, köszönöm, az MSI Tomahawkokat (850/870) én is néztem már, érdekes módon a B850 az Alzán csak előrendelhető még de az előrendelési ár 125K, az meg szinte az ui. típusnevű X870 szintje, érthetetlen.
-
GeneraL_XTX
veterán
Na megint megszívtam az Asus-al, ennek a B650E-F-nek elég komoly coil whine-ja van
Ugyanez volt a 4070es kártyájukkal is, brutál hangos és zavaró
-
sheep
addikt
válasz
Maelephant #2732 üzenetére
Mi az az "egészségügy logikája"?
Nekem az aláírásomban szereplő van, játékra. -
válasz
Maelephant #2732 üzenetére
Sima használatra B650s alaplap is jó, Asus B650E-F, Gigabyte Aorus Elite AX, meg MSI Tomahawk is mind okés. Ha tuningolni akarsz, akkor jóval drágább lehet a buli. Használat előtt friss bios flashback kell.
Ramot más fog tudni ajánlani.
-
omfgk
veterán
válasz
Maelephant #2730 üzenetére
X870 Tomahawk.
De infót nem írtál, csak annyi tudtam ,hogy AM5 alaplap.
-
-
sheep
addikt
válasz
Maelephant #2730 üzenetére
Ezt inkább az adott topikban kérdezd meg (milyen alaplapot & ramot vegyek), mert részletek nélkül nehéz tanácsot adni. Attól függ mire használnád.
-
Sziasztok,
ha impulzusvásárlóként véletlenül behúznék egy 9800X3D-t a kosárba, most hogy van, mégha karakteres is az ára, milyen alaplapot javasoltok hozzá, illetve milyen 48 GB-nyi KIT-et? A ződmanónál venném. -
GeneraL_XTX
veterán
Na toltam a 9800x3d-re egy -20co undervoltot így már ezzel a kis lepkefing AK400-al is max 80 fok az alap 90-92 fok helyett Cinebench R23-ban
Brutkó egy proci ez annyi szent
-
Chalez
őstag
-
Ugyan néztem teszteket, de gondolom az normális, hogy pl Cinebench alatt 80 fokon tanyázik a hőfok? (9800X3D) R24 score alapon 1329 nem kevés ez?
#2722Chalez Egyenlőre csak Cinebenchet néztem ott azért számottevően gyorsabb, mint a 7800X3D volt, de ugye a jaták lesz a lényeg.
Épphogy csak kapasd bele az egyik oldalt, és akkor még könnyen belekap a másik oldali csavar.
-
Chalez
őstag
válasz
SzlobiG #2720 üzenetére
Okk, majd figyelek ezekre
Én előbb ugranék ki az ablakon, mint 5x szétszedjem és összerakjam LF III-at, annyira rühellem
Ráadásul olyan gondolataim is vannak, hogy mivel fehér az LF, el kellene valakivel cserélni, akinek feketéje van, mert vmikor olyan ötletem támadt, hogy szép fehér gépet építek. Csak hát teljességgel kizárt, hogy fehér túlárazott videókártyát vegyek, egy jó kis fekete is horror pénz, nem ám egy fehér.Kíváncsi leszek, érzetre mivel különbözik nálad a 7800-tól
-
Amit tanácsolni tudok azaz, hogy szánj rá időt, ne kapkodj mint én most, mert látod ebből lett a gond és user error.
Ui: Nekem még messze az 50.
Ha két rammodullal nem fog bootolni, akkor A2-be tegyél egyet, majd EXPO és utána mehet be a másik a B2-be. Ahogy daveoff írta, elsőre nem ment a két modul.
"Ráadásul az LF III szerelése egy nightmare, míg belekap a menetbe a csavar, addig 1kg vizet kiizzadok magamból "
Aki ezt kitalálta, ütném...de mivel most szétszedtem vagy 5X, már csukott szemmel belekapatom a csavart.
-
Chalez
őstag
válasz
SzlobiG #2717 üzenetére
Pont ilyen lapom és hűtőm van, mint neked... Én jövő hétre terveztem a procicserét. Lassan 50 évesen 1-1 gépösszerakás után 2 napig van izomlázam, mert se munkaasztal, se semmi, és cibálom a gépet a kanapéra, a dohányzóasztalra, a franciaágyra, mikor hova
Ráadásul az LF III szerelése egy nightmare, míg belekap a menetbe a csavar, addig 1kg vizet kiizzadok magamból -
GeneraL_XTX
veterán
Na összeraktam a gépet, elsőre be se bootolt kellett neki egy bios frissítés. Tűrhetően bírja az Ak400 így alapon, chinebench alatt max 90 fok cserébe nem is hangos annyira, egy kis undervolt sokat segítene ezen, hogy álljak neki tudnátok segíteni?
sajnos a memóriákkal akadt egy kis problémám kingston fury beast rgb 6000mhz cl30, igaz nem működésbeli hanem az rgb szinkronizáció az istennek nem akar működni az asus aurával pedig támogatnia kéne össze vissza világít, de az a vicc hogy még a saját szoftverével se működik normálisan mind1 visszaviszem rendeltem már ugyanilyen g-skill trident z5 rgb ramokat az hátha megy normálisan
-
Kerio
őstag
Szépen lementek a “viszonteladói” árak is a Hardverapron.
-
Úgy látszik kifogtam egy hibás 9800x3d-t.
7800X3D kivesz, 9800 berak, és nem bootol a gép, világít a Dram jelző led, kb egy percig megy a gép, majd lekapcsol.
Asus B650E-f gaming wifi a lap, legujabb bios-al. Próbálgattam a memória modulokat cserélgetni, de sehogy sem kel életre.
Visszateszem a 7800X3D-t gond nélkül megy.
Ötlet?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
steewcv65 #2705 üzenetére
Sima Y cruncher.
Általában ha ez 1-1,5 órát megy akkor már jó szokott lenni máshol is. Persze nem zárja ki h nem lehet hiba.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kíváncsiságból elkezdtem csökkenteni az IMC feszt, eddig kellemes csalódás..
A VDD-VDDQ tudom h nem megy lentebb, és a SOC sem nagyon..
-
Úgy látom egy nagyobb készlet érkezett, mert én is most vettem át. Hamarosan át fog fordulni az aprós ár szvsz.
-
csaba951
veterán
NVIDIA GeForce RTX 5090 PCI-Express Scaling
Itt van a teszt, hogy a ma elérhető játékokat mennyire befolyásolja a PCI-E sávszélesség (5 vs 4 vs 3). A gyakorlatban az 5 és a 4 között minimális, csak tesztekben kimutatható eltérés van. Az 5 és a 3 között van olyan különbség amit már észre is lehet venni.Egyedüli kakukktojás a Black Myth Wukong 1080p-ben. Itt valamiért érezhető eltérés van az 5 és a 4 között. Érdekes módon a nagyobb felbontásokon már nincs meg ez az eltérés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vicces képek
- Android szakmai topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- E-roller topik
- Battlefield 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Xbox Ultimate előfizetések
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest