Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Home server / házi szerver építése
- Hamarosan debütál az MSI elegáns, Project Zero szériás alaplapja
- Bronzos ATX 3.1 tápok a be quiet! névjegyével
- Melyik tápegységet vegyem?
- Androidos fejegységek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
MaddeNNNN #5712 üzenetére
Persze épp ezért gondolkozom, csak itt TDC/EDC-ben nem tudom mennyi az egészséges, meddig mehet.. Annó intelnél valami 300A körül volt a max elvileg elviselt, vagy talán 400, már nem emlékszem.. persze az itt eléggé messze van, de mondjuk nem tudom, hogy EDC-ből mondjuk ajánlott 200 fölé nem menni, vagy hasonló.. ezért gondolkodom, de megpróbálom sztem.. Aztán meglátjuk hozzá hogy viseli a CO-t.
-
válasz
MaddeNNNN #5578 üzenetére
Sanyi19 hozzászólása alapján akkor instabil lehet az IF.
Némileg meglep, mert az IF-nek nincs elvben nincs köze a memória és a memóriavezérlő közötti kapcsolatnak (pl. latency mérés).A legegyszerűbb, ha elfogadod, hogy nem stabil a procidnál a 2200Mhz-es FCLK. Ez amúgy is ritka kiváltság, szóval ennyi, örülj neki, hogy 2167Mhz-en stabil.
Ha mindenáron kergetni akarod, akkor lehet próbálkozni a VSoC lejjebb vitelével, de ugye az lesz a baj, hogy úgy meg a memória lesz / lehet instabil...Én is hosszú ideig küzdöttem a 2200Mhz-ért, voltak részeredményeim, de aztán mindig kiderült, hogy hibába minden, nem stabil...
-
Sanyi19
őstag
válasz
MaddeNNNN #5573 üzenetére
Gondolom 2200-as FCLK-ra gondolsz. A magas VSOC miatt van. Próbáld ki 1.26-on vagy még alacsonyabban. MSI-n, nekem a VDDG és P 1v-on fixálva stabil 1,22V-os VSOC-al stabil és gyors a 32 es cl32-es Patriot Viper 6400 cl32 kit 6000-en. Csak lehet a 6200-hoz meg az a vsoc már kevés lesz, amin az fclk még jól megy.
-
-
omfgk
veterán
válasz
MaddeNNNN #5386 üzenetére
Égési nyom az más.
Vga-k esetében is a halálok egy része ilyen. Valahol eldurran egy kondi vagy az egyik power stage.Például ez az 5090.
Már a 7800X3D problémánál is láthatóak voltak égési nyomok több esetben. Szóval ebben nincs újdonság most se.
Maximum annyi probléma lehet ,hogy az amd és az alaplap gyártója egymásra mutogat. De mivel kapott már bőven figyelmet a dolog, így erre is kisebb az esély.
-
-
gery14
senior tag
válasz
MaddeNNNN #5248 üzenetére
Most járt nálam 1 honapon belul 4 lap probálgattam a pasztázást rizsára egy nagyobb pont a kozepére es tokeletesen elnyomja az aio vagy barminek a hűtője vagy elkened es kész en régi bankártyával szoktam ha kenem a spatula kicsi
ja nekem van leszoritó keret kényelmes
-
omfgk
veterán
válasz
MaddeNNNN #5246 üzenetére
Spatula. És nem kell ez a cellux-os marhaság.
Aztán úgy vajazod meg az IHS-t, ahogy csak akarod.
És ne úgy mint a hülye a videón, mert ez túl vastag.A hűtő mount ezt úgy kiszorítja a széléig ,hogy csak pislog.
És egyébként mutatja is később. Széle tiszta paszta mindenhol. És meg se várt egy hő ciklust. Szóval ez a megoldás semmire nem megoldás. -
-
Floyd80
addikt
válasz
MaddeNNNN #5160 üzenetére
Igaz, nekem is CPU-n van az AIO. Az látszik, hogy egy-két helyen spórolt a Giga, audio, hátlap is elég fapados szerintem a sok 2.0-ás USB-vel, ezért ennyi az ára, eleve a 1220 is már régi chip, a 4 éves B550 Asuson is ez van. De szerintem nem fogod nagyon észrevenni a különbséget.
De nálam is ez a lap maradt meg a ROG Strix 850 a listán utóbbi árban jelentősebb ugrás + csak 2 SATA van, most van két SSD-m meg HDD is, valamelyikről le kellene mondani.
-
MaddeNNNN
addikt
-
-
-
válasz
MaddeNNNN #5031 üzenetére
ramból inkább ADATA XPG 48GB KIT DDR5 6000@CL30 Lancer Blade RGB-t vedd 6200@CL28.at simán tudja
-
-
omfgk
veterán
válasz
MaddeNNNN #5002 üzenetére
Nem túl erős korreláció.
Gondolom 2024 és 2025 és a gyártási hét.
Minél korábban került eladásra, annál több az esély arra ,hogy kipurcanjon.Ha mondjuk a 2502 kilőne... De ez nagyrészt tavaly év végi.
Ránéztem közben.
Tegnap Bestbyte-tól elhozott 9800X3D az 2450PGE. A központi raktárjukból. Szóval nem valamelyik bolt polcán porosodó darab.
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz
MaddeNNNN #4227 üzenetére
Nem, nem úgy gondoltam. Ha a windowsban hirtelen munkát csinálok dolgozok rajta, vagy mozgatok dolgokat, akár tesztelek akkor.
Nem simán úgy hogy csak áll a windows. Akkor ilyen 47,2 fokos a TdIE amúgy 38 fokos, most is.
Az volt az első hogy megnéztem a CPU hűtőt hogy melegszik-e, de igen. Melegszik rendesen érzem a bordákon hogy átveszi a hőt. -
válasz
MaddeNNNN #3181 üzenetére
Én is így gondolnám, vagy remélem
de jelentkezem, ha befosna nálam valami. November közepén lőttem be a gépet (X870E Nova + 9800X3D), csak CO tuning nélkül plusz EXPO (6000CL30), napi 16-24 órában stabil (néha úgymarad, amikor elalszok egy-egy VN alatt
), azóta BIOS-t sem frissítettem, lassan lehet ideje lenne.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
MaddeNNNN #2007 üzenetére
Bármi lehet, az is lehet hogy jobbat fogtál ki a proci lottón.
Mi csak a felszínt kapargatjuk itt-ott ezekkel a cpukkal.
Haverom kapott ingyé' egy Ryzen 3600-at év elején azzal raktam neki össze a játszós konfigját. Jobb minőségűt kapott mint amit én vettem újonnan 3600. Órajelben is tovább felment az övé, és game alatt is stabilabb, pedig elvileg ugyanolyan mint az enyém volt. -
vezeralmos2
senior tag
válasz
MaddeNNNN #1983 üzenetére
A b450 lappal viszonylag jol ment, de aztán már nem tudtam lenyugodni és inkább idegből eladtam.
A 9800x3d re kiváncsi vagyok, mindenhol azt olvasom hogy az 1% low, és a drops fényéveket javult az 5800x3d hez képest, amiért amugy én megváltam tőle. Ha nem droppol, még lehet meg is veszem.(Persze ha majd lement az ára) -
válasz
MaddeNNNN #1568 üzenetére
Nem azzal van a baj, hogy a legjobb procit akarják játékra, hanem hogy nem képesek kicsit várni, ezáltal felverik az árakat. Ezért van az, hogy generációról generációra sarcol a gyártó (akár Nvidia, akár AMD, akár Intel) mert látja, hogy elmegy emelt áron is.
Ilyenkor pici türelem kellene és akkor nem lenne az ami most. -
szasanyi
félisten
válasz
MaddeNNNN #952 üzenetére
Van itt további 2 jó teszt, amik bozonyos szempontból részletesebbek és tobb adatot tartalmaznak: HWCooling és a hardwareLUXX
Heroes fan: mi a bajotok a 9700X-szel? A jelenlegi, még viszonylag magas árát leszámítva (ami valszeg még fog csükkenni)? 65W TDP mellett hozza azt, amit 7700X 105W TDP mellett tud (kisebb hőtermelés mellet).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Last Epoch
- Google Pixel topik
- BMW topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest