Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
(9600X, 9700X, 9800X3D, 9900X, 9900X3D, 9950X, 9950X3D)
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anax
tag
válasz
deathcrow42 #3399 üzenetére
Köszi, igen ez volt a kérdés.
-
Attól függ... Egy 24(?) magos 10950X CPU-t 145W TDP-vel és 200W körüli fogyasztással lehet nem kéne egy B650-s lapra bízni
De egy jó X670E simán elviszi azt is, csak annyi a különbség, hogy jön majd egy új chipset amely több PCI-e 5.0 sávot tud meg USB 4.0-t és ilyen csip csup újdonságok, amik meg az X670E-n nincsenek.
-
-
omfgk
veterán
És ha beleszámítod ,hogy 10800X3D is beledobsz a Novába, akkor még könnyebben kiad az ember ennyit érte.
Ezt félreértetted.
A socket ugyanaz.
Az abszolút fapad, 40 ezres B650M-be is belemegy majd a Zen 6.A lényeg ,hogy könnyebben kicsúszik a tárcából a pénz, ha a high end lapot jobban ki tudod használni.
Tehát aki most Novát vesz, az több mint valószínű ,hogy Zen 6 előtt nem adja el a konfigot.
-
omfgk
veterán
válasz
steewcv65 #3387 üzenetére
Egyrészt ha 9800X3D alá keres az ember lapot, akkor könnyebb kiadni rá ennyi pénzt.
9700X mellé ami mondjuk 140k, nem vesz 170-ért lapot az ember.És ha beleszámítod ,hogy 10800X3D is beledobsz a Novába, akkor még könnyebben kiad az ember ennyit érte.
Intel oldalon, most lehet sokan ugyanennyiért vettek alapot, pedig a Nova Lake se biztos. Vagyis lehet ,hogy egyetlen generáció megy a lapba.
-
-
gery14
senior tag
En lefoglaltam egy Novát ha valakinek inenn kell a csoportbol alza àron+pk oda adom neki !
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ha esetleg valakit érdekelhet:
"This BIOS enhances system performance and improves high-capacity memory compatibility. This includes support for 2*DIMM memory configurations, achieving speeds up to 6600MT/s with AEMP enabled.
-
warcat
veterán
Nova rendelhető holnapi beérkezéssel alzánál (Taichi Lite raktáron)
-
Nah most így ezt lerendeltem, mint új alaplapot. (Alap B650-s giga gaming x-t vált le)
Jó integrált hangkártya, 5Gbit Lan, Wifi7, erősített PCI-E x16, 3 fullos M.2 slot (2x 5.0-s is), negyedik csak 2x PCI-E 4.0 (de ugye az is 3000MB felett, szal mondjuk egy 4TB-s Crucial P3 odaillene)
-
válasz
#90868690 #3378 üzenetére
Bőven elég ,ne lepődj meg,ha idleben-böngészéskor majd fagy /újraindul. -35 rhadt agresszív. Nagyon meglepődnék ,ha stabil lenne. De azon tudsz segíteni curve shaperel.
Pl allcore -25 állíts be, aztán curve shaper menüben meg -10 a medium/high freq értékekre. Összeadódik , tehát játék/bench alatt -35 lesz , winben meg marad a -25. -
törölt tag
Bréko
Ezt a corecyclert hány körben kell futtatni? -35 összes magra 7x lement a 8. Kör felénél járt mikor lekapcsoltam. Annyi elég????
-
joysefke
veterán
Régebben amikor volt steppingváltás (pld az 5000-es szériánál biztosan volt egy) akkor a steppingváltás ismert ideje és a batch number alapján már dobozra ránézve be lehetett lőni, hogy biztosan régi vagy biztosan új stepping esetleg bizonytalan mert a steppingváltás határán van. Az újabb stepping álltalában enyhén jobb szokott lenni.(kevésbé melegszik esetleg jobban boostol).
Tudtommal a batch numbert nem lehet szoftveresen kiolvasni, ellenben a stepping numbert igen.
Ha nem volt steppingváltás akkor sok jelentősége nem kéne legyen.
-
eszakas
őstag
Nem olvastam a cikkeket de nem tudni, hogy azok a lapok vadi ujjak-e vagy visszavitt bontottak? Mert hát ugye akkor az is megér egy feltevést ha bontott és visszavitt lap. Esetleg egy óvatos extrám tuningosnál járt lap, vagy szállítás közben kicsit elhajolt tüskék amik nem érintkeznek tökéletesen és ívet húznak. Ezek is benne lehetnek a nagy számok alapján
.
Viszont én még most sem tudom milyen lapot vegyek ez a nagyobb gondom
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Aki mostanában vett 9700X -et, megírná hogy mi a production batch number rajta és hogy mikor vette? Ehhez hasonló a formátumban van: 2419SUS.
Illetve ZEN5-nél volt-e valamikor steppingváltás?
-
gejala
őstag
Volt redditen két kiégett proci MSI lapban, amik fordítva lettek berakva. Lehet, hogy neked nem sikerült rosszul benyomni, de mások ügyesebbek.
Ez a 3D V-cache még nagyon új tech, biztos hogy több a hibalehetőség gyártás közben. De persze nem tudni, miért mentek tönkre ezek a 9800X3D-k. Van amelyiken lett fizikai sérülés, van amelyik anélkül halt meg. Lehet proci, lap, táp, akármi hibájából.
-
Cifu
félisten
No meg ott a user error lehetősége is. AM5 érzékeny foglalat, amibe simán bele lehet tenni rosszul is ezeket a négyzet alakú procikat, ha nem használsz contact frame-t.
Tessék?!?!?Könyörgöm, nézd már meg azt a fránya foglalatot:
Na most ebbe rosszul úgy teszed be a procit, ha a processzoron lévő két hornyot nem nézed, nem figyeled. A procin és a foglalaton egyértelmű jelek vannak, merre kell lennie.
Valahogy nekem 1x nem sikerült még rosszul beleraknom, pedig jó párszor ki és beraktam a saját AM5-ös gépeimben is a procikat...A Reddit gyűjtésben amúgy érdemes megfigyelni, hogy jó sok esetben a proci volt döglött, ugyanabban a deszkában másik proci működött tovább ( [példa erre] ). Vannak furcsaságok ezekben a történetekben, na...
Meg az X3D procik egyébként is nagyon érzékeny jószágok, biztos hogy több a gyári hibás köztük, mint a non-X3D prociknál.
Imádom az ilyen jól megalapozott gondolatmeneteket...
Egyfelől az mondás, hogy a SoC a gond, másfelől az, hogy az X3D érzékeny?
WuT?
A SoC (pontosabban az IOD) ugyan az a Raphael (Ryzen 7xx0) és Granite Ridge (Ryzen 9xx0) processzorok esetén...Tehát ez a megmondásod akkor lenne igaz, ha a CCD lenne felelős a problémáért. Hogy-hogynem, eddig a kutya nem gondolt arra, hogy a CCD lenne a felelős (de tessék meghazudtolni...
).
-
warcat
veterán
Ami a számomra lényeg volt az leírtam valahol korábban, 3.08-as biossal érkezett, ezzel bootolt simán a G.Skill kittel alapjáraton, miután egyből frissítettem 3.16-ra, kapcsoltam az Expo-t és ennyi.
Azóta használom, nincs vele semmi probléma, sosem telepítek gyártói szarokat mert csak növel az esélyét, hogy valamivel összeakad, BIOS +chipset driver frissítések és ennyi
VRM 4 darab proci mellett is unatkozna, tárgytalan -
ndlx
aktív tag
-
ndlx
aktív tag
És milyen tájcsi lájt?
Én is néztem, még beleférek árban, csak nem ismerem, sajnos, kicsit fura lenne ennyit kifizetni egy számomra ismeretlen márkáért.
Ami jópofa a leírásában, hogy nem szuttyogtak ezekkel a felezésekkel, minden úgy van rajta ahogy kell. Megbízhatóség és support ami érdekes. -
ÁdiBá
veterán
Sziasztok, egy 9700X hűtéséhez elegendő egy ZALMAN - CNPS4X ?
Semmi extrát nem akarok csak hogy stabil legyen.
-
gery14
senior tag
válasz
Darth_Revan #3331 üzenetére
Majd írok ha bedoglött a cucc +200 pbo -15co + expo on + contact frame
Bár most ráfogok állni es kitesztelem magonként mennyit bír csak ahozz rákel raknom a custom vizet..
-
omfgk
veterán
válasz
deathcrow42 #3353 üzenetére
Közben megtaláltam az összegzőt.
Amazon és Mindfactory.
Teljes január. -
-
omfgk
veterán
válasz
deathcrow42 #3351 üzenetére
De az eladási számokat nézd meg. A helyezés még oké. De ,hogy mekkora a különbség az X3D után számokban, na az durva.
Mert ugye lehetne az is ,hogy 1. hely 100 eladott darab, 2. hely 95 eladott... 7. hely 60 eladott. De töredéke csak.
Az új Intel platform addig halott míg be nem jelentik ,hogy legalább jön még valami a socket-be.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Őőő.. a 650-es lapok már nem az első hetekben jöttek, illetve gyanús, h főként adott gyártóé döglik.. persze, új bios, új agesa, új funkciók, stb.. de ha ez van, akkor az bios szintű hiba, ami szintén a gyártó sara lehet.
Igen, erre van, csak a fizikai sérülések ügyét mindenki másképp, nehezen, vagy épp sehogy sem kezeli, mert beteszik a "user error" kalapba, ami lehet nem valós, de ezeket nem tudjuk.
Itt most ez a 9800x3d-vel jött ki, de nem tudjuk, hogy korábban volt-e ilyen, ha volt, vajon mennyi volt.. mennyi nem lett publikus, stb, stb..
-
gejala
őstag
válasz
hackeeeee #3346 üzenetére
Minden hardvernél van olyan, hogy meghal x% az első hetekben vásárlás után (vagy alapból soha nem is működik), erre van a garancia. Itt csak az érdekes, hogy lehet-e valamilyen általános probléma, ami miatt sorra halnak majd AM5 procik. Mint Intel-féle degradálódás vagy valami BIOS bug.
-
gejala
őstag
válasz
deathcrow42 #3339 üzenetére
Pár tucat eset sok ezer eladott Asrock lap + 9800X3D kombóból az semmi. Plusz én azt nézném meg, hogy honnan vették ezeket. Amazon/Newegg/eBay third-party eladók például nem épp megbízható forrás, ki tudja mennyire lettek ezek összenyomorgatva, mire a vevőnél kötöttek ki.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
deathcrow42 #3342 üzenetére
De ha döglött a lap, akkor sztem hiába próbálkozol resetelni.
-
-
válasz
Nah ez már sample, ilyen mennyiségű esetnél erre Asrocknak kell már válaszolnia.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ezek csak azok, amik nyilvánosságra kerülnek, nem tudni, hogy mennyi lehet még, és nem tudjuk a régiókat.
De ez mindenre igaz..
Ő.. sztem nincs összefüggés a CF és a rosszul bepakolás között.. kb, ugyan akkora sansszal teszed bele rosszul azzal, vagy anélkül. Szerintem, főként ha nem értesz hozzá.. Intelnél is mondták ezt.. de aki életében látott már, épített pc-t, akkor már az s775 óta létezik lga tokozás, valszeg tudja mit kell nézni.. ha nem akkor ne építsen pc-t, bízza olyanra aki tudja mit csinál..
Jelenleg már csak manuálisan tudod túltolni a feszt.. SOC fesz nem megy auton 1.3V fölé.. (beállított érték).
-
omfgk
veterán
Azt kéne látni ,hogy ezek melyik piacon történnek.
Mert idehaza nincs Asrock uralom.
Még egy árukeresőn se dominálnak.
Azok a high-end X870 lapok, amik reddit-en ajánlgatva vannak, azok sehol nincsenek a listákon.Asrock-ból ilyen budget B650M megoldások vannak a felkapottak között csak.
PCpartpickeren szintén. B650M. X870-ek között sehol. -
gejala
őstag
Szerintem mostanában az emberek fele Asrockot vesz AM5-re. Persze, hogy több úgy a panasz. És nem hiszem, hogy a lapoknak köze lenne az elhulló 9800X3D-khez, ez nagyon kis mennyiség. Szerintem ezek csak mind gyári hibás procik, amik pont Asrock lapban kötöttek ki, mivel abból van sok.
No meg ott a user error lehetősége is. AM5 érzékeny foglalat, amibe simán bele lehet tenni rosszul is ezeket a négyzet alakú procikat, ha nem használsz contact frame-t. Vagy EXPO-val túltolni feszt. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
így ebben a formában semmi értelme ennek a gyűjtögetésnek a pánikkeltésen kívül
fel van sorolva mondjuk 35 eset?
hány usernek van még AM5 konfigja akinek hiba nélkül megy? 5000,10000,100000?
5000 embernél is a 35 eset 1% alatti aránykellene tudni, hogy:
1, honnan vették a cpukat
2, honnan vették az alaplapokat
3, pontosan milyen beállításokon ment (ha valaki tudja magáról hogy a saját szar beállításai miatt vágta gallyra úgysem fogja bevallani) -
omfgk
veterán
válasz
Közben látom ,hogy tegnap frissítették a gyűjtést.
36-ból 29 Asrock. Az alsó non x3d-kkel együtt. Szóval nem 95%, csak 80%, de mindenképpen túl sok az Asrock.SOC feszt érdemes fixálni és nem a lapra hagyni.
-
warcat
veterán
A Zinternet kinevezte legjobbnak, azóta nincs elég készlet belőle, december eleje óta kb.
Pl most németeknél sincsSokáig halomban állt alzán a Taichi Lite 20k -val drágábban, majd az emberek behódoltak és megvásárolgatták miután lett 9800X3D készleten.
Hasonló okból lett nekem szintén Taichi Lite csak külföldről, nagyjából Nova árban (413€) -
eszakas
őstag
Hát ezekkel az infoval nem lett megkönnyítve az alaplap proci választás. A proci nekem is R7 9800X3D lenne NACTUA n15 hűtéssel de az alaplapon vacilálok. Mert van egy hangkártya. 2db M2 SSD Gen3 és egy SATA SSD ezzel kellene valahogy elindítani egy X870E lappal. De mi legyen az???
-
omfgk
veterán
válasz
steewcv65 #3322 üzenetére
Egyelőre még messze vagyunk attól ,hogy mainstream legyen a gen 5 SSD.
Drága is és a sebesség ára ezen felül még a nagy fogyasztás, ami sokszor aktív hűtéssel jár, vagy legalábbis egy nagyobb bordával. Tehát az a 14GB/s egyelőre inkább brute force, mint igazi fejlődés.Igazából olyan ez mint most a 4090 vs 5090. Gyorsabb, de annyival többet is fogyaszt. Ez pedig így nem igazi fejlődés. Ezért a 4090Ti csúfnév. Gen 5 SSD se lesz valódi gen to gen ugrás, míg a watt/MB nem javul. És akkor még ott az ár. 60K a TB.
-
válasz
Szeszkazán #3316 üzenetére
Én egészen megkedveltem a B850s lapokat, ilyenre fogok váltani majd a részemről (alap B650-ről)
-
ndlx
aktív tag
válasz
SzlobiG #3315 üzenetére
Igen, pont ugyanígy gondoltam.
De közben ugyanakkor valóban fejtörős, mert már van pci5 SSD, csak még drága. Ugyanakkor lehet két év múlva meg átlagos lesz, tehát hasznos ha 2 olyan van.
Szóval olyasmit kellene találnom, ami 2db pci5 m.2, és nem szivatja ezzel a VGA slotot -
Szeszkazán
senior tag
Én ezen a deszkán gondolkodok, itt a PCI5 nem osztozik semmivel ha jól látom.
Mit gondoltok? -
omfgk
veterán
Mert itt is 2db 5.0 M2 slot van. Feleslegesen.
Azoknál nincs kompromisszum, amiknél egyetlen ilyen van, legfelül.De ilyenből kevés van, mert a vásárlók szeretik a számokat. Tehát a 2db 5.0 mindig jobb mint az 1db 5.0. Akkor is ha a második 5.0 felezi az 5090 alatt a sínt.
#3312 Cifu : 1.0.0.7-el kellett volna startolnia az AM5-nek.
De az AMD, szokásához híven mindig elbassza az első kört. First impression last.
Vga oldalon ennek már tradíciója van. Szar áron startol, senki nem veszi, árcsökkentés után nem változik semmi, mert az Nvidia nyerte a kört már régen.Prociknál simán belefért, mert az Intel nincs a helyzet magaslatán.
-
Cifu
félisten
Ott ment az adok-kapok, mert a különféle "kimérések" nem a CPU-ban történtek, hanem az alaplapi VRM oldalon. Az meg nem annyi, amit a SoC végül kap. Szóval nem a gyártók mondták azt, hogy igen, mi 1.4V felett adtunk a VSoC-nak, hanem külsős emberkék próbálták megfejteni hogyan működik a rendszer mindenféle rendes dokumentáció nélkül. Lásd GamersNexus, akik amúgy is a botrányra mennek rá, mert az hoz nézettséget (szerk.: és lám... Te is azt raktad be...).
[Igor'sLab cikk I.]
[Igor'sLab cikk II.]Amivel az AMD-t és az alaplapgyártókat itt lehet jogosan ekézni, az egyfelől a transzparencia hiánya, de ugye ez is kétélű fegyver, mert normális Release Note's-okat se kapunk már, mivel a Youtberek és a megmondóemberek az RN-ekből azt szűrik le, hogy lám, milyen hulladékot sóztak ránk (rád), és hogy mekkora balfékek vannak már ott...
Holott aki egy kicsit is ott van a témában, tudja, hogy manapság minden szoftver és hardver úgy működik, hogy van egy kilométer hosszú hibalista, hogy mit javítottak és hogy mik az ismert hibák. A rendelkezésre álló fejlesztési és tesztelési idő által lehetséges X mennyiségű hibajavítás, ami aztán kikerül a különféle verziókban...
A másik, amit lehet kritizálni, hogy ha az AM5 / Zen4 témát nézzük, akkor ott reálisan valahol a 2023 nyarán kijött AGESA verziókra építve kellett volna startolnia a polcra kerüléssel, és akkor nem lett volna ott se probléma. De az AMD másképpen döntött, és valljuk be, a piac is ezt várja el, mert eltolnak egy megjelenést, vagy valós technikai ugrás helyett "Refresh" verziókat adnak csak ki, akkor is megy a hőbörgés.
Most a Zen5 "elfüstölés" témánál sem ott tartunk, hogy sorban füstölnek el a Zen5 procik (lásd itt sem jelentkezett eddig senki ilyesmivel), hanem egy-egy egyedi példa került elő. De megint megy a mutogatás és a megmondás.
Ha sorban jönnének itt az emberkék, hogy lám, nálam és nálam is elfüstölt a Zen5 procim, akkor Én is azt mondanám, hogy kérem, ez bizony rohadt nagy baj, lehet kerülni kellene inkább...
De nem erről van szó. Ahogy 2023 tavaszán, most is a gyártói válaszokat kell megvárni, hogy mit derítenek fel hibaként, egyáltalán azonosítható-e általánosan meghatározható hiba (ne feledjük - egyedi gyártási hibák mindig előfordulhatnak!!!) és milyen megoldást tudnak rá adni.
-
ndlx
aktív tag
"Vagy ahol jól tervezték meg, ott semmivel"
Például?
Mondjuk ez fura pont az MSI egyel kisebb tomahawk lapjánál:
**USB 40Gbps Type-C ports on the back panel and M2_2 slot share PCIe 5.0 x4 bandwidt
Szóval itt USB-vel osztozik hátul, nem a videókártya slottal. Csak én gondolom azt, hogy ez sokkal korrektebb megoldás mint a VGA-t felezni? ...ha már muszáj -
omfgk
veterán
2. Nem csupán az Agesa kód volt, mert akkor sokkal több lapnál lehetett volna azt mérni ,hogy az EXPO valamiért 1,2-1,25V helyett 1,45V-ot ad a SOC-ra.
Itt bizonyos lapok, bizonyos bios verziókkal adtak ekkora feszt.MSI-nél 1.0.0.5.
Asus-nál szintén.
És erre még rájött az ,hogy a védelmek se voltak rendesen beállítva.1-es az jogos. Csak a 7800X3D volt a vezérbika, szóval az kicsit átvette a sztorit.
-
Cifu
félisten
Azért tegyük már tisztába a témát, mert megint a féligazságok mennek...
1.: Nem csak a 7800X3D füstölt el anno!!!
Az első dokumentált eset emlékeim szerint az AsRock B650 PG Lightning + 7700X volt.
(Lett aztán, az ASUS alaplap kinyírja a 7800X3D procikat rant - ebből...)
2.: Nem az alaplap nyírta ki alapvetően a procit, hanem az AGESA kód adott 1.4V max. feszültséget a VSoC-nak, amikor az EXPO / XMP sebesség miatt megküldte a memóriavezérlőt. Az AGESA kód az AMD-től érkezik!!! -
omfgk
veterán
Igen. És bármilyen ssd-vel feleződik. Tehát a 10 éves gen 3-as ssd-vel is feleződik.
Ez az amit sokan még félreértenek. Hogy nem gond, mert nem gen 5 megy bele. De ez nem így megy.Ezért a kompromisszumért cserébe más megkötés nincs.
Más lapoknál USB-C portokkal osztozik a 4. SSD slot például. Vagy másodlagos PCIe sínekkel.
Vagy ahol jól tervezték meg, ott semmivel. Mert bőven elég 1db PCIe 5.0 NVME slot.
Ha a többi csak 4.0, akkor nem kell lane sharing.
Itt a Carbon-nál is ez a gond. Hogy csak azért is 5.0 kellett a második slotnál. Meg is lett az eredménye. -
ndlx
aktív tag
Csak hogy jól értem.e.
A fő VGA slotja osztozik a második PCI.5 m.2 ssd-vel, tehát ha abba beledobok egy ssd-t, akkor bukom a teljes szávszélességet a VGA-n.
Ez azért mókás, mert gépet kb 8 évente veszek, VGA-t meg 2-3 évente cserélek benne.
Szóval akkor igazából van 1db rendes VGA PCI, 1db PCI5 m.2, meg mellette 2 PCI.4 m.2.
Szerencsére a többi bővítő nekem nem érdekes, nincs másom, nem is lesz, tehát az arra vonatkozó limitek nem érintenek.
Jól értem?És akkor ugyanaz vonatkozik az asus lapra is, nincs egyéb hátránya, vagy bármi? mert elég nagy az árbeni különbség.
-
Jacek
veterán
válasz
deathcrow42 #3303 üzenetére
Ugyan ez, én is x870 néztem de szerintem otthonra gamingre minima ugyan az, de mint látjuk csomó dolgot újra gondoltak.
-
-
Jacek
veterán
válasz
deathcrow42 #3301 üzenetére
Én is ezt a Gigát néztem meg az Asrock Steel Legend/Reptide párost , Asrock lett.
-
Én nem vennék ilyet, mostanában elkezdtem nézni a B850-s lapokat. Pl ez a gigabyte teljesen fasza.
Nézd meg pölö, és azt, hogy az MSI vagy az Asus ad-e valamit, ami musthave kell neked ehhez a gigához képest
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest