Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
(9600X, 9700X, 9800X3D, 9900X, 9900X3D, 9950X, 9950X3D)
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
C4L1
csendes tag
HWMonitor 56 fokot ír rá. Ennyit írt a BIOS-ban a Hardware Monitor is.
Eddig egy 5900X-et használtam, upgrade óta még nem raktam újra a Windowst. Olvastam valakinek a Ryzen Master is bekavart és friss telepítést kellett csinálnia. Amúgy is akartam, csak gondoltam előtte még finomhangolom...
-
C4L1
csendes tag
Valaki tud segíteni miért ilyen gyászos a CBR23 pontom?
Legtöbb embernél 24k körüli pontszámot láttam.
PBO + 200MHZ, -40 CO, Skalár 7x
Próbáltam OC nélkül, illetve -20 CO-val, akkor is kb hasonló pontszám volt.
-40-el 1,18V VID, 20W-al kevesebb fogyasztás, illetve majdnem 20 fokkal alacsonyabban futott mint -20-al, ott 1,3V-ig ment a VID. -
hackeeeee
Jómunkásember
A gyári alap PPT/EDC/TDC értékeket tudja valaki, 65W, 105W esetén?
Igaz van 170W-s profilom is, de az nem opciós.
-
válasz
Krisz0418 #2091 üzenetére
Ha tényleg stabil a -31 CO akkor örülj neki és használd , már az is jó tuningnak számít. Nekem csak -25ig stabil (játék) , de egy komolyabb tesztnél (prime95 Large) 1óra után még így is hibázik (valójában -20 ig jó csak az én páldányom )
Ha nem 150k+ os alaplapod van, akor úgy sincs ECLK tuning lehetőséged . Static OC -hez meg kevés az AIO. Na nem mintha lenne érezhető valós különbség egy stock 5,4 PBO vs 5,5 között. -
Krisz0418
őstag
Sziasztok! 9800x3d-t van értelme tuningolni? Mit lehetne kihozni belőle? Jelenleg 5,4ghzen megy pbo-val -31es allcore curve optimizerrel. x870 gigabyte aorus lap, arctic freezer 3 360 aio van rajta. 46-48fok fölé nem megy játék alatt. Aki tapasztalt benne annak megköszönném a segítséget.
-
-
omfgk
veterán
140 alatt ismét.
https://firstshop.hu/amd-ryzen-7-9700x-p222864
És egy sima pbo-val még gyorsul szépen annak köszönhetően ,hogy stock csak 65W-os TDP-t kapott.
-
omfgk
veterán
válasz
abridabri #2084 üzenetére
Mondjuk pont a HUB tesztelte elsőként anno a Buildzoid féle Hynix beállításokat.
Illetve azt ,hogy a különböző lapok milyen késleltetésekkel dolgoznak. Még az AM5 legelején.Tehát ez nem értés vagy nem értés kérdése.
Csak simán stock tesztelnek.Intel prociknál is ez érvényes. 7200 CL34-el talán. Mert felette már nem garantált ,hogy pöccre megy az xmp.
Láttam én is, mert adtam el aprón 7600-os Patriot-ot és nem ment Z790 lappal az XMP.
Szóval AMD-nél innentől 6000 CL30 Intelnél meg valahol 7000-7200 CL32-34 környéke az ami a stock-ként tesztelendő.TPU például itt is már belehibázik, mert 6000-en megy az Intel.
De náluk nem csak ez a gond. VBS ON, rossz customs scene-ek (nagyon cpu igényes játékokat is sikerül gpu limitessé tenniük azzal ,hogy szarul választanak jelenetet, lásd Hogwarts).Tomshardware szintén a 6000 és 7200 szabályt követi.
Sajnos pont a Digital Foundry 6000-el nyekteti az Intelt...
-
Hiteles tesztelő, aki ért is a CPU /RAM beállításhoz ,nem csak xmp meg pbo (a la HUB ) tolmácsolásával friss ropogós benchmarkok
[ 9800X3D vs 7800X3D - 8 Games Tested in 1080, 1440, 4K ] -
válasz
deathcrow42 #2075 üzenetére
Ez a 24H2 akkora egy ótvar ahol csak szembe jön velem, mindenhol csak a negatív dolog van vele kapcsolatban.
Nálam Intel alatt valamiért nem is dobta fel, és még erőszakkal sem engedte felrakni valami miatt (írta, hogy mi nem tetszett neki de már nem emlékszem) és most AMD alatt se dobja fel, de nem is tervezem, hogy felteszem még -
-
válasz
abridabri #2069 üzenetére
A #2052 hsz-be van bent kép, ha megnézed ott a másodikat láthatod, hogy írja, "5. processzor - Leállítva", és ezt többnél is írta.
A fura az, hogy elvileg ez win frissítéssel jött (a megoldós videóba is ezt mondják) de nálam nem volt most igazából frissítés mert még a win is a régi maradt Intel ki ez be.
Na mindegy, a megoldás ez volt. -
-
Na és akkor jöjjön végre a szórakozás
Itt vannak az ígért tesztek a Tarkovról.Tarkov Streets of Tarkov map 4K offline
Tarkov Streets of Tarkov map 4K online
-
6400 cl28 ami neked van az ugyanolyan mint a 6200 szűkebb időzítéssel. Nekem 6200as RAMal megy. 55,8k-t dob nekem az FF bench ( 3éves win11
installom van ,volt már ebben a gépben AM4 +5900x > AM5 >7700x > 7800x3d> 9800x3d )
Zárd be a felesleges szrokat a háttérben. Hwinfo /steam /origin stb.
DE az is lehet,hogy nem full stabil a 2200 fclk-d és error correction miatt esik a teljesítmény. -
Donnie
őstag
Nem ártana majd egy clean install szerintem, főleg ha Intel lap, proci is járt a Windows alatt. Power plan hogy van most nálad? Én alapvetően balanced profil-on vagyok a control panel alatt,de a “gépházban” is van egy power plan opció és ott high performance-ra van állítva. Így idle-ben megy C6os power state (deep sleep), terhelés alatt viszont megy ami a csövön kifér.
-
válasz
hackeeeee #2047 üzenetére
Ez érdekes, mert Phantom Spirit 120 SE van az ITX-es 9950X gépemben, igaz kemény CO undervolt van, de 150 wattos fogyasztás mellett 80 fok környékén megáll, 1100 RPM-en. Nem lehet, hogy PBO vagy valami van bekapcsolva, végtelen boosttal és csak a hőmérséklet állítja meg?
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
feldobtam egy phantom spirit 120 se-t a 9600x-re, ugyan úgy elmegy 95 fokig mint a 360-as aio-val.. szal valami tuti nem sík, de ez van.. így marad.
-
-
Ájszii
tag
Nálad is látszik, hogy a csölkentett VDDQ/ növelt VDD pozitívan befolyásolta az SOC/MC feszültséget. És egyből megjött a stabilitás ha majd elkezdesz 8000 felett próbálkozni ott meg az SOC-vel ilyen 1.05-1.15 körül kell próbálkozni viszont oda meg nem lesz elég az alacsony VDDQ ezért majd a VPP vel kell nyújtani a hullámot, 8000+ nál nekem 1.07-1.1 vállt be de nyilván ezt a proci lap ram kombó válogatja.
-
RI/OS
addikt
Innentől bármit állitok már csak csökken a teljesitmény, ebben ennyi van.
Persze lehetne még eclk-val adni neki, de nem akarok belőle kazánt csinálni,
ezzel már azért elégedett vagyok. -
Ájszii
tag
Alacsony VDDQ/Magas VDD vel lehet MC/SOC feszültséget kompenzálni mert megnyújtja a hullámhosszt ezért könyebb stabilizálni ugyanúgy mint intel oldalon. Ha be van vizezve a memória akkor érdemesebb ezt a megoldást választani mert jelentős hőt lehet elvonni a magoktól. Memória oldalon nekem az a tapasztalatom, hogy 1.7v ig nyugodtan el lehet menni mert nem okoz problémát hosszútávon.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-30-as co-val kicsot jobban melegszik a proci. Valazeg nem a legenyesebb darab.. kivancsisagbol attettem 65w-re.. 1000-1400 ponttal csinal kevesebbet r24-ben (~17k vs ~18k)
letesztelem majd ingame is mekkora a kulonbseg, de valszeg nem lesz sok
lehet az aio helyett leggel jobb lenne, de nincs kedvem cserelni ill lehet a riser miatt nem is ferne el.
-
nanofocus
tag
-
nanofocus
tag
Sziasztok! Hozzá nem értőként kérdezem, a 7900X-et érdemes húzni?
1-2 infó:
MOBO: B650 Gaming X AX V2
RAM: G.SKILL Trident Z5 Neo 64GB AMD EXPO
Hűtés: ARCTIC - LIQUID FREEZER III 420
Max terhelés alatt jelenleg 89 fokos a CPU.Dobok egy képet ha mond ez valakinek valamit.
Előre is köszönöm!
-
pckownz
őstag
Beadtam a derekam a 9700X-re, nem varok tovabb az ertelmes aru 9800X3D -re
Rakapcsoltam az asus fele pbo-t, meg kapott egy -0.05V offsetet, van ertelme tovabb szorakozni vele? Nem akarom a szart is kihajtani belole, csak kicsit huvosebb futas volt a celom.
Ugy latom 140W package mellet 72-3-4 fok kornyeken megallt Cinebench R23 alatt, offset nelkul 94-nel leallitottam. -
warcat
veterán
Új alza ár: 259 990 Ft
ami érdekes, mert ma 'szárnyalt' a forint -
warcat
veterán
Iponból megint elkapkodható 5 darab 9800X3D 350k-ért
-
Nos este volt egy kis idom tesztelni egy picit.
Nos ugy, nez ki a 6400 nem fog menni, egyszeruen sehogy sem sikerult TM5 stabilra kihozni. Ennek ellenere hibat nem tapasztaltam, jatekbol nem dobal ki, de ezt igy nem gondolnam stabilnak, mert 6200-on meg lemegy a teszt.
Probaltam soc feszt 1.22-1.25 kozott, memoria feszt 1.45-1.55 kozott, es memoria vezerlot is 1.25-1.34 kozott es nem volt stabil igy se.
Van meg esetleg valami amin bukhat vagy egyszeruen nem birja a 6400-at mint itt sokan masoknak? -
válasz
hackeeeee #2015 üzenetére
Ha CO-ztok, mindenképpen futtassátok végig a CoreCycler-t, pontosan így beállítva: #1654
CB és a legtöbb multicore benchmark vígan végigszalad -50-en is, órákig, így azt gondolván, hogy stabil a rendszera fő probléma a részleges és alacsony terheléssel van, ezt segíti a CoreCycler tesztelni (magonként futtatja a tesztet, és néhány másodpercenként szünetelteti, hogy változzon a terhelés).
Én még csak a 9950X-em határát kerestem meg, a 9800X3D-met -20-ra állítottam kezdésként, ami teljesen stabilnak bizonyult, nem tudom, mennyit tud, meg fogom keresni persze
, simán lehet, hogy tuning nélkül benne van -30-40 a legtöbben, mivel a 9950X-ben is egy jó, és egy gyengébb CCD van, és a jobbik nekem -36-ot bír a leggyengébb magon (van, amelyiken -50-et). A 9800X3D pedig elvileg a legjobbakat kapja.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Toltam egy -30-as CO-t, ha már rájöttem h tud ilyet a lap.. ezen meglepődtem
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
MaddeNNNN #2007 üzenetére
Bármi lehet, az is lehet hogy jobbat fogtál ki a proci lottón.
Mi csak a felszínt kapargatjuk itt-ott ezekkel a cpukkal.
Haverom kapott ingyé' egy Ryzen 3600-at év elején azzal raktam neki össze a játszós konfigját. Jobb minőségűt kapott mint amit én vettem újonnan 3600. Órajelben is tovább felment az övé, és game alatt is stabilabb, pedig elvileg ugyanolyan mint az enyém volt. -
válasz
hokuszpk #2011 üzenetére
Sokkal smoothabb az egész. 1-1 akadás még mindig van de az a játék hibája.
Offline teszteltem mert ugye most már ez jobban eszi a gépet mert saját szerveren fut (PVE) és itt érezhetőbben simább a játékmenet, miközben FPS is több lett.
Még a 13700K-s konfiggal csináltam mérést valamelyik nap Streetsen 4K-ba offline és Online (ugyan az az útvonal amit a pyurologie srác is csinált a videóiba).
Ott Intel esetén még a 7800x3d szintet se értem el 5500/4500/4000 + 8000 MHZ-es ramokkal.
Ha meglesz a fix stabil beállításom ami progik szerint is stabil akkor megcsinálom ezzel a konfiggal is.
Szóval előrelépés fixen van, hogy ez számokban kifejezve mit takar azt jövő héten
megmondom. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
vezeralmos2 #1984 üzenetére
érdekes nekem amióta beraktam egy 2019-es windows telepítésre az 5800X3D-t nem droppol. azóta volt benne 2 vga, 2 ram kit 2 alaplap.
biztos én csinálok rosszul valamit. -
voodoo98
addikt
válasz
Solesz84 #2004 üzenetére
MSI AB-ben kiíratás:
- Futtasd a hwinfo64-et a háttérben és a kapcsold be a Shared Memory Supportot
- MSI AB-ben ki lehet választani a hwinfo.dll-t az Active hw monitoring graphs-nal
"..."-re katt.
- ott be kell rakni a listába csak azokat az értékeket, amelyeket szeretnél kiíratni
- a többi MSI AB beállítás ugyanaz -
Solesz84
aktív tag
Sziasztok. Azt szeretnem kerdezni h mit kell kiiratni a HWinfo-ban pl: proci hofok, hany MHz-en megy a proci ilyesmik, mivel AB nem irja ki ezzel a 9800X3D-vel az ertekeket. Koszonom a segitseget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest