- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
koti199204
tag
Amit linkeltél reddit-en elolvastam elvileg semmit se hoz ha be van kapcsolva azt írták. Köszönöm a válaszod.
-
Nelman
tag
válasz
koti199204 #4398 üzenetére
A manual meg valószínűleg egy a kiadása után érkező feature-t nem tartalmazza
, hacsak a manualt nem frissítik minden alkalommal.
-
Nelman
tag
válasz
koti199204 #4395 üzenetére
Az ASRock 3.20-as BIOS-verziójában megjelent "Zen5 Gaming Optimizations" beállítás célja, hogy javítsa a játékok teljesítményét az AMD Zen5 architektúrájú processzorokkal rendelkező rendszereken. Ez a beállítás valószínűleg optimalizálja a processzor működését, hogy jobb játékélményt nyújtson. A pontos működéséről és hatásáról azonban jelenleg kevés hivatalos információ áll rendelkezésre. Egyes felhasználók megjegyezték, hogy nem egyértelmű, érdemes-e engedélyezni ezt a beállítást, vagy hagyni az "AMD Agesa Default" értéken.
Link -
Nelman
tag
válasz
koti199204 #4395 üzenetére
"Get details via QR code" linket nem nézted meg esetleg hozzá?
A szöveg alapján javítja a magok közötti késleltetés idejét. Én még nem próbáltam ki "enabled" beállításban. -
koti199204
tag
Sziasztok!
Kijött az Asrock új bios frissítése 3.20. Lett a bios menüben egy új beáll lehetőség tudnátok segíteni hogy mire állítsam és mire jó ez a beállítás?
-
Összességében én elégedett vagyok az Amazonnal és szoktam is onnan léghűtéseket rendelni. Na de azért "néha" ott is befutnak ilyen kérdőjeles eredetű és minőségű áruk, mint: [link] ... Volt ebből is botrány 1-2 hónapja, itt Aprón is árulta egy ürge az 1080 Pro-ját. Szerencsére az egyik HG érdeklődött a termék valódisága felől, majd utána le is került a hirdetés az oldalról. Jófogáson továbbra is fent volt, de az már egy más történet.
-
KAMELOT
titán
válasz
ScomComputer #4383 üzenetére
Komoly xakértőnek kell lenni, hgoy ne vedd észre a különbséget!
-
Yodamest
veterán
válasz
deathcrow42 #4390 üzenetére
Igen a 9800 érkezése előtt frissítettem biost, viszont nem közvetlen előtte és nem akkortól volt ez a gyors boot, hanem amikor megtörtént az átépítés és jött a rácsodálkozás, hogy de hamar indul. Mindegy valami ilyesmi, lehet mindkettő kellett hozzá, az új bios is és a proci is. (már vagy 3-4 verzióval régebbi bios volt fent)
-
válasz
Yodamest #4389 üzenetére
Szerintem simán lehet egy AMD mikrokód frissítés része is, amely nálad pont a 9800X3D-vel lett beélesítve (mert gondolom ott biost frissítettél) és gyorsított volna akár a 7800X3D-n is. Illetve nem zárnám ki akár egy alaplapgyártóhoz köthető hiba/bug jelenlétét sem
Nálam nem volt érezhető bootup csökkenés/növekedés a 7900 - 7800X3D és 9800X3D cserélgetései közt. Igaz nem is mértem stopperrel sosem.
-
Zsohi
őstag
-
omfgk
veterán
válasz
deathcrow42 #4385 üzenetére
De nem csak ezeket kéne megfogniuk.
Hanem az elhajlított lábakat a socket-ben, a hiányosan visszaküldött csomagokat, a rossz állapotban visszaküldött dolgokat...
Aki vett/vesz emagról vagy alzáról felbontott cuccokat, az szerintem láthatja szépen ,hogy egy ilyen munkatárs, aki figyel is ,hogy mit vesz vissza, baromira gyorsan kitermelné a saját fizuját. Tehát 1-2 nap alatt átmegy a keze alatt annyi ilyen ,hogy utána a hónap maradék része a cég számára már profit.
-
Amazon akkor fogja komolyan venni az ilyen esetet, ha az ő mértékük szerint is nagyüzemben zajlik a hamisítás. Pár tucat proci szerintem még nem fogja triggerelni az amazonnál a további lépéseket, mert sokkal-sokkal több pénzbe kerülhet nekik a plussz check a visszaküldött cuccokon, mintha simán benyelik a losst.
-
omfgk
veterán
válasz
ScomComputer #4383 üzenetére
De legalább megspórolták néhány ember bérét (minimálbérét), ha totálisan szarnak bele ,hogy bármit is ellenőrizzenek ami mondjuk elállással visszakerül...
Gondolom ha az új tulaj nem simán eláll tőle, mintha mi sem történt volna, hanem beleírja a ticket-be ,hogy szar terméket kapott, akkor azért az ügyintéző első dolga lesz ,hogy rajta kérje számon a dolgot...
-
ScomComputer
veterán
Gondold el...mikor a tag beleakarja erőszakolni az új "9800X3D"-t az AM5-s foglaltba..
Info ....az Amazon raktárából...WTF..szégyen,hogy ilyen van..
-
Yodamest
veterán
Nem akartam ezt kapcsolgatni, meg újraindítgatni, próbálgatni, nem volt soha hozzányúlva ehhez, iszonyat gyors lett a boot nekem csak ez számít. Max azt tudom elképzelni, hogy proci függő az, hogy az auto beállítás mit csinál: lehet a 7800-al mást jelentett az auto, mint a 9800-al jelent.
-
-
Zsohi
őstag
Visszaraktam az 1.2.0.2 agesa verziot es csak rosszabb lett, az 1.2.0.3a hatarozottan jobb, azzal a karhu tesztje legalabb elindul es nem is omlik ossze a rendszer. Haladok.
Az ODT ertkekkel jatszott mar itt valaki? A 160 es 480 ohm eleg durvanak tunik, 7800x3d alatt a tizede volt.
Az eszreveteleket es a tapasztalatokat folyamatosan megosztom, hatha valakinek segitsegere valhat.
-
válasz
Yodamest #4373 üzenetére
Te magad írtad, hogy mintha eltűnt a POST előtti memória ellenőrzés. Ez az MCR.
Gyorsan meg tudod nézni: ha bekapcsolod és nincs változás (lehet lesz egy tréning , tehát a 2 újra indítástól vàltozhat), akkor be volt kapcsolva az MCR.Hogy az AUTO mit csinál, az pedig nem a procitól függ...
-
válasz
joysefke #4374 üzenetére
Az ilyen kódokat általában az AMD rewards oldalán tudod beváltani, és az abban részt vevő bolttól kapsz egy kuponkódot. ITT van az AMD oldal róla. First shop nem ír semmi ilyesmit, míg az Alzától megkapnád meg az Ipontól is, mindkét oldalon ott van az "aji" MH Wilds promo.
Szal a válasz az, hogy nagy eséllyel nem kapsz a First Shoptól semmit. Megkérdezheted őket, hátha ők meg valamelyik listázott cégtől szerzik be a procit.
Vagy irány az Ipon vagy Alza, tőlük biztosan megkapod. A game nagyon jó btw -
joysefke
veterán
AMDs ajándék kódok hogy működnek? Most rendeltem First Shoptól egy 9700X-et, ott nem volt feltüntetve, hogy járna hozzá Monster Hunter kód. Ezt lehet egyéb csatornán kérni, vagy így akkor nem is fogok kapni?
-
Zsohi
őstag
tRAS 126 vs 30 -
Zsohi
őstag
Természetesen a 6200-t is próbáltam és nem ment.
A 7800X3D-vel [kép] 104Mhz-es bclk 6032MT/s.
A mai nap ha engedi visszarakok egy korábbi bios verziót és megnézem azzal is.
#4369 Yodamest: Nálad 120W, nálam 150W. Viszont jövőhéten érkezik egy Alphacool Apex 1 blokk a régi Velocity helyére amitől várok egy legalább 5, talán 10 fokos javulást és az SYY 157-es pasztát is cserélem TG Duronaut-ra.
-
válasz
Yodamest #4368 üzenetére
Mit optimalizáltak jobban?
Ugyan az az IOD, a CCD nincs hatással a memória tréningre, hiszen azt a memóriavezérlő csinálja - ami az IOD-n van.Az "indításkori memóriavizsgálás" pedig a Zen4 (Ryzen 7x00) szériában is átugorható volt a Memory Context Restore bekapcsolásával, nálam is most például úgy van beállítva...
[Öt nappal ezelőtt írtam róla itt, a topicban]
Ha tippelnem kellene, a BIOS-ban Nálad most be van kapcsolva most az MCR és a PowerDown pedig Disabled...
-
Yodamest
veterán
Pedig semmi más nem változott, minden bios beállítás ugyan az, egyedül proci csere volt. Arra tudok gondolni, hogy a 9800-ban már jobban optimalizálták a postolás előtti fázist. A proci közvetlen kihatással van a memóriára is, mintha itt már teljesen eltűnt volna ez az indításkori memóriaátvizsgálás, amiről ugyebár híres volt a 7K széria.
-
Zsohi
őstag
A tRAS-ra gondolsz? Azzal Buildzoid videóját követtem [link] és valóban működik a dolog.
A -40 jelenleg működik, egyenlőre... és idle se dobta el magát, de ahogy írtam ez szerintem csak a VID tábla miatt van, talán pont kicsúszott az alacsonyabb osztályból.
A GDM-mel őszintén nem akarok szenvedni 4x16GB van benne.
-
-
Zsohi
őstag
Sziasztok,
Egy 9800X3D-vel csatlakozom a topikhoz. [kép]
A héten érkezett meg és a mai napom ahogy engedte ki is teszteltem, egyenlőre még csak egy kissé felületesen, de már most látom nem egy szerencsés procit sikerült kifognom.
Ezeket az értékeket kaptam gyári állapotában kézzel behangolt memóriákkal, úgy hogy egy elég erőteljesen túlépített vizes rendszer került rá. Az IMC se valami acélos, a 7800X3D-vel feszesebb időzítéseket értem el. Annyi, hogy sikerült boot-olni a rendszert 6400-en, de stabilizálni már nem.A Curve Optimizer-rel -40-ig jutottam, +200-as offset-tel. Ami annyira nem hangzik rosszul, de szerintem csak azért mert éppen átcsúszott a proci egy magasabb VID táblába. IDLE stabil.
A szorzóval 53-ig jutottam 1.27V-on és ez se volt teljesen stabil. A y-cruncher el se indul.
A végére egy kis extra:
Ez -50CO-val készült és csak a Cinebench fut le.
-
joysefke
veterán
Jön a 9700X a 7700X helyére, hamarosan belépek a klubba
B650 Tomahawk-ba kerül -
Hivatalos, 699 lesz a 9950X3D és 599 lesz a 9900X3D
Azaz 350k és 300k környékén lesznek.
-
Atom_Anti
senior tag
Érdekességnek, illetve rég nem láttam soottr pontszámokat közölni, 378 pont kb. egy 14700K-nak felel meg, ami nem rossz egy 6 magostól, e magok nélkül,
-
Yodamest
veterán
Én is 7800x3d-ről jöttem át 9800-ra, nekem egy 60k-ba volt a váltás, de nagyon megérte. Itt nem csak a teljesítmènytöbbet volt az előrelépés, hanem a jobb hőleadást is ahogy megoldották. Végre nincsenek spikek gaming alatt, hogy 64-ről mondjuk egyszer csak 77-re ugrik meg hasonlók. Illetve erre nem számítottam, de a boot idő is iszonyat lecsökkent, kb 15mp-ről konkrétan 5-re.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
válasz
hackeeeee #4355 üzenetére
Hiába beszél Neked az ember?
Ez ilyen, ha drasztikus(abb) változást szeretnél, mehetsz a DirectDie hűtés felé.
De szerintem teljesen felesleges. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
deathcrow42 #4354 üzenetére
Nekem -30-ig oké a proci, alatta hibázik. De most azért próbáltam ki co nélkül. És tudok offset-et is tenni még a CO mellé teljesítmény romlása nélkül..
De akkor hasonlót tapasztaltál Te is, akkor viszont ez alap, akkor nem foglalkozom vele.. Még a frame-et megkapja ennyi.
Most 35 perce megy az aida 4 pipás, és, az átlagokon jól látszik, hogy az tényleg csak peak..
-
válasz
hackeeeee #4353 üzenetére
Érdekes, most elindítottam/leállítottam pár cinebenchet meg prime95-t (azt gyanítottam, hogy spike load okozhatja ezt) és az első másodpercben már durván felszökött a CCD1 (Tdie) hőmérséklet, 15-20 fokkal magasabbra rögtön.
Utána viszont nagyon gyorsan, pár másodperc alatt felment a CCD1 (Tdie) értékeihez közel az egyes CPU magok hőmérsékletei is. CO -10-n vagyok. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
deathcrow42 #4352 üzenetére
Ha terhelés alatt van a proci, vannak random kiugró hőfokok. Ha ez normál akkor nem érdekel, de nem tudom
A kezdetek óta ilyen.
Aida, cruncher, de ha játék van és cpu igényes a játék akkor is van ilyen.. Itt pl. 4 pipás aida-val van terhelve.
Annyi az érdekes, ha kilövöm a CO-t, és adok neki 0.1V offsetet, akkor nem csinálja.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
ez mennyire normális...? Célszerű az átlagot nézni a maxhoz, és még a pillanatnyihoz képest is.. Sima 65W profil.. semmi extra.. peak, kiugró hőfokok vannak. Phantom spirit 120 SE hűtő, de ez volt 360-as aio-val is.Jön contact frame, az esetleg megoldás lehet?
-
omfgk
veterán
válasz
DroiDMester #4348 üzenetére
Ott se mindnél.
Carbon-ra néztem rá az előbb és ott nem. X870E Carbon.Ahogy B650 szintén kimaradt a buliból.
-
-
válasz
Darth_Revan #4331 üzenetére
Ezt a kérdést az Asus-hoz intézd, ugyanis nagyjából mindig ennyi van kb írva a béta biosoknál.
-
omfgk
veterán
válasz
Darth_Revan #4345 üzenetére
Más gyártónál lehet, de az MSI-nél decemberi az utolsó.
Azzal jött a latency killer, meg a gaming mode.
Szóval ez mind új, a jelenlegivel. -
Bossp
addikt
válasz
deathcrow42 #4343 üzenetére
Azért x3D nagyot fejlődött míg a sima 9xxx ekre nem éri meg a váltás 7xxx-ről. Gpu-nál a 10-15%nál nem nevezhető fejlődésnek. Procinál simán :D mondjuk nekem 10k-m ba volt 7800x3d-ről a csere 50 vagy többet valszeg nem adtam volna ki rá így sem.
-
Amúgy most az csapódott le nálam, amikor írtad a 7950X3D -» 9950X3D upgrade megéri-e vagy semet, hogy a Zen 4 vs. Zen 5 processzorcsalád kapcsán erősen párhuzamot lehetne vonni az Nvidia 4xxx és 5xxx szériájával
Refresh - Refresh szint mindkettő alapvetően, de míg a Ryzen prociknál van készlet mindkettő Zen családból és árazásban sem szálltak el, addig az Nvidiánál se készlet, se normális ár. Az egyik félen elégedettek a felhasználók, a másikon meg sokan várnak, vagy vesznek a konkurrenciától.
Zen 6-nál elvárom már a 12 magos CCD-t, ideje lenne továbblépni a 8 magtól.
-
fatal`
titán
Igen, túl drága mindkettőre (az AMD szerint). Bár játékokban a CCD latency miatt szerintem nem hozna semmit, production work alatt meg a működés miatt. Jól működik az ütemezés egy ideje.
Viszont szerintem 7950X3D-ről nem fogja megérni az upgrade.
Kiváncsi leszek, hogy a következő sorozatnál meglépik-e a 12 coreos CCD-t és marad-e még az AM5.
-
warcat
veterán
Továbbá túl nagy lenne a latency is a 2 ccd között
Az lesz majd a megoldás, hogy bepréselnek 12 magot egy CCD-be -
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
deathcrow42 #4338 üzenetére
Plusz elvileg a hűtés is macera lenne úgy még a mostani felépítéssel is, elvileg.
-
-
Jacek
veterán
válasz
deathcrow42 #4336 üzenetére
Megeri mar? Ertem hogy inkabb melo melle menjen a gamming. De ez is csak egy ccd-n van cache?
-
-
warcat
veterán
-
-
omfgk
veterán
válasz
Darth_Revan #4331 üzenetére
Tessék. 1.2.0.3a-nál több infó van az MSI-nél.
Description:
- Support AMD Ryzen 9 9950X3D and 9900X3D CPUs.
- AGESA PI-1.2.0.3a Patch A released.
- Optimized the memory compatibility of single rank (1R) under 2DPC configuration.
- Optimized the memory compatibility of dual rank (2R) under 1DPC configuration.
- Please update the chipset driver to version 7.01.08.129 for better gaming performance. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
deathcrow42 #4328 üzenetére
Ejha, köszönjük szépen.
-
Sziasztok,
Elkezdtem írni a téma összefoglalót - a héten még erősen szerkesztés alatt lesz, addig is még némi türelmet kérek. Volt itt nem kevés infó az itteni tagoktól az utóbbi pár hónapban is, ami bekerül majd ledisztillálva.
-
omfgk
veterán
válasz
koti199204 #4325 üzenetére
Ryzen Master-nél továbbra is az a tanács, hogy nézd meg amit akarsz vele, aztán full clean uninstall.
Mert csak a gond van vele. -
válasz
koti199204 #4325 üzenetére
Fuh esküszöm beleírom majd az összefoglalóba (amikor a PH approvolja, már megkértem tőlük a topikgazdaságot), hogy az ilyen Ryzen Mastert meg windows alapú CPU OC programokat le kell gyalulni, mert csak galibát okoznak
-
koti199204
tag
Sziasztok!
Megoldódott a probléma. A Ryzen Master volt a ludas le reseteltem az egész programot gép újra indult és volt 8mag 16 szál…
Köszönöm mindenkinek a segítséget nagy Respect!
-
steewcv65
őstag
válasz
koti199204 #4310 üzenetére
Lattam mar olyat, hogy valamelyik energiatakarekos mod okozott ilyet.
Itt egy kis segedlet:
CPU Beállítások
SMT Mode (Simultaneous Multithreading)
Enable: A processzor minden fizikai magját két logikai magként kezeli, így több szálon futtatható feladatokat gyorsít.
Disable: A CPU csak fizikai magokat használ, ami bizonyos programoknál stabilabb teljesítményt és alacsonyabb késleltetést adhat.
PPC Adjustment (Processor Power Control)
Enable: A CPU energiatakarékos módban is működhet, és dinamikusan állítja az órajelet.
Disable: A CPU mindig maximális teljesítményen fut, nem csökkenti az órajelet.
PSS Support (Power State Support)
Enable: Engedélyezi az energiatakarékos állapotokat, így a CPU alacsonyabb frekvenciára kapcsolhat terhelés nélkül.
Disable: Megakadályozza az órajel csökkenését, stabil teljesítményt biztosít, de több energiát fogyaszthat.
Precision Boost Overdrive (PBO)
Enable: Engedélyezi az AMD dinamikus túlhajtását, a CPU túllépheti az alap boost órajelet, ha megfelelő a hűtés és a feszültség.
Disable: A CPU a gyári specifikációk szerint működik, nem lépi túl az alap boost órajelet.
Core Performance Boost
Enable: A CPU magok dinamikusan növelhetik az órajelüket, ha van hőmérsékleti és áramellátási tartalék.
Disable: A CPU csak az alapórajelén működik, nincs automatikus boost.
Power Supply Idle Control
Enable: Lehetővé teszi az alacsony fogyasztású módokat, csökkentve az energiafelhasználást üresjáratban.
Disable: Megakadályozza a CPU alacsony feszültségre váltását, ami stabilabbá teheti a rendszert.
Global C-State Control
Enable: Engedélyezi az energiatakarékos módokat, a CPU egyes részei alacsonyabb fogyasztású állapotba léphetnek.
Disable: A CPU folyamatosan teljes teljesítményen működik, nincs energiatakarékos állapot.
Power Slow Slew Rate
Enable: Finomhangolja az áramellátás sebességét az energiatakarékosság és teljesítmény egyensúlya érdekében.
Disable: Nem szabályozza a teljesítmény-átmeneteket, gyorsabb, de esetleg nagyobb feszültségingadozásokat eredményezhet.
ZEN5 Gaming Optimizations
Enable: AMD specifikus optimalizációk a teljesítmény javítására játékokban és más feladatokban.
Disable: A rendszer standard működési módot használ, optimalizáció nélkül.🔹 RAM Beállítások (DDR5 – EXPO-n kívül) -
ÁdiBá
veterán
válasz
koti199204 #4322 üzenetére
Nálam GAME módót kikellett kapcsolni és jó lett a 9700X nél, megjelent a 16 szál.
Viszont látom nálad ez is kivan kapcsolva. -
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
koti199204 #4320 üzenetére
Meglévő windows volt gépépítés után? Reboot (nem ki-bekapcsolás) volt esetleg? Bios frissítés?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
koti199204 #4315 üzenetére
Game mód, amit írt a kolléga, valszeg be van kapcsolva, attól mindegy min van.
-
koti199204
tag
8 magot
-
Anax
tag
válasz
koti199204 #4315 üzenetére
Eszközkezelő mit mutat?
Az elvileg annyi processzort mutat ahány szálad van. -
koti199204
tag
Értelek
De a SMT auto-n van nekem alapból és mégsem látja? -
omfgk
veterán
válasz
koti199204 #4313 üzenetére
Annyit is kell.
Az SMT a lényeg.Azt tiltja ez az x3d okosság biosban.
-
omfgk
veterán
válasz
X3D Game mode, vagy tudja a fene mi a neve a különböző gyártóknál.
-
fatal`
titán
válasz
Windowsban msconfig mennyit mutat? Lehet hogy az limitálja le.
Egyébként az SMT beállítás lehet még, de úgy látom a képről, hogy az már auton van.
-
koti199204
tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség vettem egy 9800X3D procit és a GPU-Z csak 8mag és 8szálat lát.(B650e Taichi LITE lap frissitet biossal)
Mit kellene engedélyeznem hogy lássa a másik 8szálat is?
Köszönöm a segítséget előre is. -
Tessék a kiszemelt alaplapnál megnézni a gyártó weboldalát - specifications tab:
Ennél a PCIE2 slot lesz letiltva (a fő vga a PCIE1), ha mind a három M.2 helyet kihasználod, és ne akarj 8000s procit használni
Ez talán a legértelmesebb megoldás, mert nem nyúl a VGA sávszélhez semmiféleképpen. Lájk.
CPU:
- 1 x PCIe 5.0 x16 Slot (PCIE1), supports x16 mode*
- 1 x PCIe 4.0 x4 Slot (PCIE2), supports x4 mode*
Chipset:
- 1 x M.2 Socket (Key E), supports type 2230 WiFi/BT PCIe WiFi module
- 15μ Gold Contact in VGA PCIe Slot (PCIE1)
*PCIE1 will run at Gen5x16 with 9000 and 7000 series processors, Gen4x8 with 8000 (Phoenix 1) series processors and Gen4x4 with 8000 (Phoenix 2) series processors.
If M2_3 is occupied, PCIE2 will be disabled.
Supports NVMe SSD as boot disks
CPU:
- 1 x Blazing M.2 Socket (M2_1, Key M), supports type 2280 PCIe Gen5x4 (128 Gb/s) mode*
- 1 x Hyper M.2 Socket (M2_3, Key M), supports type 2280 PCIe Gen4x4 (64 Gb/s) mode*
Chipset:
- 1 x Hyper M.2 Socket (M2_2, Key M), supports type 2280 PCIe Gen4x4 (64 Gb/s) mode*
- 4 x SATA3 6.0 Gb/s Connectors
*Supports NVMe SSD as boot disks
M2_1 is the first priority for M.2 installation.
M2_1 will run at Gen5x4 with 9000 and 7000 series processors, Gen4x4 with 8000 (Phoenix 1) series processors and Gen4x2 with 8000 (Phoenix 2) series processors.
If M2_3 is occupied, PCIE2 will be disabled.
-
ÁdiBá
veterán
Igazából, ha kap egy PCIe5 kártyát a gép a közeljövőben, akkor se fogja tiltani a 3db M2 PCIe4 castornákat az alaplap?! (ASROCK B850M PRO RS WIFI MicroATX)
Intelnél volt egy időszak mikor nagyon számitott a sávoknál milyen processzort vásárolsz.
Nem tudom az AMD-nél mennyire igaz ez... -
Acsi
aktív tag
válasz
DroiDMester #4252 üzenetére
Noctua NH-L9a-AM5-el hűtöm. Ez csak egy összehasonlítás, mert előtte Arctic Liquid Freezer III 360-el hűtöttem. Csak mivel az AIO volt meg előbb, ezért gondoltam, hogy az L9a-val majd az 5.0 lesz a jó beállítás, de nem így lett hanem 4.7 lett a kényelmesen hűvös (66-69C), elenyésző (1-3) FPS veszteség mellett (PUBG-ban).
-
omfgk
veterán
Picit olyan ez mintha egy autót azzal reklámoznának ,hogy 5 személyes és 1800 literes a csomagtér.
Közben meg csak akkor 1800 liter a hely, ha lehajtjuk a hátsó üléssort. Akkor meg már csak 2 személyes.
Na valami ilyesmit csinálnak az alaplap gyártók is.
4db 5.0 SSD, PCIe 5.0 x16 Vga.
A fenéket. -
omfgk
veterán
válasz
Yodamest #4302 üzenetére
B650E-E például.
A tied drágább változata.
+Post code, +1 NVME. Méghozzá 5.0. Pont ez a gond.
Felezi is a fősínt a második 5.0. Bármi is kerül belül.És ez ez egyáltalán nem csúcs lap, előző gen közepe.
Nem számít. Vagyis pont ,hogy de.
Drágább lapra rá kell tenni a marketing miatt a második vagy akár többedik 5.0-ás M2-es slot-ot. És ott jön a rábaszás is.Tessék.
Eredetileg 300 ezres lap. Igen, 300.
https://www.gigabyte.com/Motherboard/X670E-AORUS-XTREME-rev-1xÉs egy rakás szar.
-
Yodamest
veterán
Annyi szó esik itt az m2 slotok korlátozásairól, megnéztem már a manualban, hogy jól tudtam-e:
Nálam a B650E-F csak annyiban korlátoz, hogy ha a legalsó 3. Nvme slot telítve van, akkor az alsó 16XPCI slot 4X-es módba vált. Szóval a felső, elsődleges vga slotot, semmivel sem lehet lassítani.
És ez ez egyáltalán nem csúcs lap, előző gen közepe. Ezért is fura nekem ezeket olvasni, hogy a vga sebességet így kinyírja az ssd meg hasonlók. Ez milyen lapoknál van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asustor NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- További aktív témák...
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged