Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
(9600X, 9700X, 9800X3D, 9900X, 9900X3D, 9950X, 9950X3D)
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Érdekesség, ha érdekel valakit..
AMD overclocking-ban belőve ugyan azok a limitek.. azonos CO-val 23900 pont helyett 24300 pontot csinál a proci R23 alatt.
Nem motherboardon van, hanem 142/120/180-on, csak mW-ben megadva.. de így is jobban megy.. vagyis több pontot csinál.
-
Sanyi19
őstag
Végre sikerült megtalálni a stabil de gyors beállítást a 64-es ramomhoz.
TM5 extreme és universal is végig fut, valamint 2 óra BF is lement gond nélkül (mikrolagok sem voltak).
Hiába azonos chip mint az előző volt, sok különbség van, így teljesen előről kezdtem a sorvezető alapján a beállítgatást.
A tRC-t tudom lejjebb vinni, de igazából nem gyorsul nálam tőle. Próbálgattam 50-en is de semmivel nem lett jobb a latency, ezért visszatettem a szabályos a tRC>= tRAS+tRP szerint összeadott értékre.
További dolgok amit figyelembe vettem:
tRAS = tRCD + tRTP
tFAW = 4 × tRRD
tWTRS = 4 és a tWTRL = 162200-as FCLK-hoz pedig:
VDDG CCD, VDDG IOD, VDDP fix 1.0v, vSOC 1.26v-ot sajnos kéri a DR ram miatt, ezlőző rammal ez 1.22-n stabil volt.Van még valami amit kihagytam esetleg? Nem a csúcs sebesség a cél, csak hogy optimalizált legyen.
tREFI megy még majd fejjebb, ha lesz + venti felette. tRFC-t lentebb nem viszem, mert ezen az értéken stabil még 1.4v-on a ram. A CL28 sem megy ennyin tovább nem is néztem, mert már így is elég meleg ez a Dual Rank.
-
Cifu
félisten
88W PPT limit látszik, tehát TDP 65W-on vagy.
A CB23 multi pontszám picit alacsony (általában 20000 felett van pár százzal alapbeállítással inkább), de nem vészesen önmagában (eleve az, hogy közben fut a HWinfo64 is csökkenti némileg a pontszámot, ha csak nem magas prioritással futtatod a CB23-at).
A 66°C-os max. hőmérséklet is rendben lévőben tűnik.Szóval ez most egy korrekt 9700X rendszer, legalábbis első blikkre.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
deathcrow42 #5880 üzenetére
Multit lefuttattam.
-
ƵøŁĭ
veterán
Köszönöm a válaszokat. Nem én raktam össze de utána érdeklődök
.
-
FingR86
őstag
nem jártál úgy mint én véletlenül ?
1 hétig úgy használtam a LF3-at, hogy fordítva raktam fel a lapra a 2 vasat, nem láttam rajta hogy van left és right jel. Persze hogy fordítva raktam fel először és úgy is fel lehet rakni tökéletesen, csak a proci nem a hűtő felület közepén volt, hanem az alsó 2/3 részén. Amikor megjött a contact frame muszáj vtam szetszedni újra és akkor láttam hogy meg volt cserélve a 2 vas, és a réz hűtő feluletnek is csak az alja volt pasztásMegcserelve nekem is 95 fok volt állandóan, jól felrakva már csak 70 körül .
-
pilu85
őstag
Jah értem. Akkor nem lesz gond. Köszi.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
viperabácsi #5881 üzenetére
Ezért kérdeztem h 1 kábellel van használva, vagy 3-al..
Mert ha 1 akkor azt CPU fan-ra kell kötni, ha 3 akkor pedig ahogy van, vagyis a VRM-et az option fanra kötöttem.. de 1 kábellel hatékonyabb.
-
viperabácsi
addikt
válasz
deathcrow42 #5880 üzenetére
A pumpa csatiját is rá dugtad a lapra , vagy csak a ventiket ?
-
-
Cifu
félisten
válasz
MasterDeeJay #5872 üzenetére
...még az audionál...
-
Cifu
félisten
Nem maradt a hűtő alján esetleg a védőfólia?
A pumpa megy?Ha a hűtéssel minden rendben, és valóban a HWInfo is 88W körüli TDP értéket mutat, akkor ott azért lehet valami suskus (nyilván segítene ezen egy teljes kêpernyős HWInfo screenshot , ahol az ilyen apróságok láthatóak...
).
Tök kellemes, hogy részinfókból kellene megint összerakni a teljes képet. Úgy tűnik alap, hogy ha segítséget kérnek, elvárás hogy látnok légy, de minimum Sherlock Holmes...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
viperabácsi #5875 üzenetére
Hát, ahhoz képest kp nyegle izé sztem az tuti.
De ahhoz képest egész kellemes.
Illesztések, anyaghasználat elég gagyi.. de ahogy jött úgy jó..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
viperabácsi #5868 üzenetére
Ami lehet Darkflash DPW90m
De ez Aigo. -
pilu85
őstag
válasz
MasterDeeJay #5872 üzenetére
Jah értem. Hát én nemigen tuningolok. Am5 platformon amúgy sem sok potenciál van a tuningra. A lapom típusa MPG B650 CARBON WIFI. Elég drága is volt.
-
-
CptAdamica
veterán
válasz
DroiDMester #5865 üzenetére
Köszi a választ!
-
válasz
CptAdamica #5864 üzenetére
MSI MPG X870E EDGE TI ezt veheted nyugodtan, nagyon jó lap, 4db ssd.t is tud teljes sávszéllel
-
CptAdamica
veterán
Sziasztok, 9800x3D alá keresnék alaplapot és a következő potenciális jelölteket néztem ki eddig:
- MSI MPG X870E EDGE TI WIFI - Manuál: [link]
- MSI MPG B850 EDGE TI WIFI - Manuál: [link]
- ASUS ROG STRIX B850-A GAMING WIFI - Manuál: [link]Fő szempont, hogy legalább 2 darab PCI 4-es M2-es SSD-t elvigyen sávszél vesztés nélkül. (vagy majd esetleg 1 PCI5-ös és 1 PCI 4-es M2-es SSD-t a későbbiekben, HDD-m nem lesz). Jelenleg ezek csak a fehér kiszemeltek, tudnátok segíteni abban, hogy a kiszemeltek megfelelnek e a feltételeimnek, vagy esetleg ajánlani 1-2 modell-t, ami még jó lehet?
-
PuMbA
titán
Tuningoltad a procit? Mert ez elég hihetetlen
65W TDP-s AMD-ket egy 10 ezer forintos vékony léghűtő is 75 fokon tart, enyém se megy feljebb.
Másrészt ezekre a procikra totál felesleges drága (víz)hűtés, hiszen az 5nm gyártástechnológia miatt sosem a hűtő a szűk keresztmetszet, hanem az hogy parányi felületről jön a hő a CPU kupakon ami gyenge hatásfokkal adódik át a CPU hűtőre. Ugyanezeket a hőfokokat megkapnád egy olcsó 10 ezres egy ventis hűtővel és nem kell batár nagy vízhűtéseket elhelyezned a gépházban.
-
Cifu
félisten
Van egy összefoglaló , elolvastad kérdés előtt?
Röviden : Igen
Hosszabban: a hűtésedről nincs segédfogalmunk se, mert az adatlapod nincs kitöltve, a hozzászólásban pedig nem osztottad meg Velünk, a gondolatolvasás pedig nem erősségünk. Azt sem tudjuk, hogy 65W vagy 105W TDP mellett tapasztalod ezt. Egy jó léghűtés, vagy 240-es AIO mellett jól szellőző házban normális, ha 105W-ra van állitva.Ne lepődj meg, hogy 95°C-ig is felfuthat. Ez is normális 105W TDP mellett.
-
ƵøŁĭ
veterán
Sziasztok!
9700X esetében ez megfelelő? Játék telepítése közben ennyi a hőmérséklet.
-
Géjza
őstag
Ha szimulátorral, valami spéci kütyüvel validálták le 650E-n (de ahogy a mellékelt ábra mutatja nem lett tökéletes, mert voltak/vannak gondok vga pcei 5.0 használatával és vissza kell venni 4.0-ára, hogy ne legyenek anomáliák), akkor ennyi erővel 650-en is meg tudták volna nézni. Lehetőségük lett volna.
Szerintem szimplán annyi oka volt annak, hogy csak 650E-re nyomták rá a pecsétet, hogy egyrészt el tudjanak adni 650E-t prémium áron vga pcie 5.0-át lobogtatva rajta, másrészt a tesztelésen, validáláson spóroltak 650 esetén. Miközben ők rég nagyon jól tudták, hogy 99.99% eséllyel 650-en is menni fog a vga pcie 5.0-val.
4.0 16x vs 5.0 16x-ről írtam. Hibahatáron belüli (nagyrészt nulla) különbségek vannak ezen esetben, ezért amúgy nem nagy érvágás, hogyha csak 4.0 16x-szel megy az amúgy 5.0-át is tudó vga.
-
hackeeeee
Jómunkásember
nalam par fokot ert, illetve nem megy be a paszta a proci szeleihez.
-
Sanyi19
őstag
válasz
deathcrow42 #5847 üzenetére
Én ezt már mikor megvettem az AM5-ös lapom is néztem CPU-Z-ben a motherboard fül alatt, azt hittem valami hiba, de akkor ezek szerinte ha egyszer újabb kártya kerül bele akkor a full belépő lapom is lehet tudja.
-
Medajk
csendes tag
válasz
deathcrow42 #5849 üzenetére
Ahhh… szuper, akkor jöhet az építés hétvégén ezt nem kell beszerezni
-
Årpi
őstag
Logó alapján Thermalright
-
Nelman
tag
válasz
deathcrow42 #5849 üzenetére
Valami turpisságot érzek én is ebben a dologban.
Ezért lenne jó egy tapasztalt kolléga véleménye, aki már használ ilyet.
-
-
Nelman
tag
[Temu] -snak tűnik ránézésre, viszont a hozzászólásokban leírt magyar vásárló tapasztalata tetszik, amely szerint "príma cucc egy ryzen7 9800x3d hez vettem, fő szempont hogy pasztázáskor lecsöppenő pasztától meg védjem a procit. de pozitív csalódás hogy + 5-10 fokkal alacsonyabb a proci hőfoka ugyan abban a konfogban. alapjárton 25-30fok között mozog az érték ezzel. A gyáril lefogatással 30-40között volt az érték ugyan azokkal a cuccokkal."
Nekem ez pont jó lenne, ha igaz, mert a 9900X igen csak termeli a TDP-jével a hőt és nagyon bírnám, ha kevesebb hő összpontosulna egy ennyire kicsi helyen.
-
Nagyon fura amúgy, és amúgy erre a hírre rögtön előtúrtam egy pár hetes GPU-Z screenshotot ami megerősíti - pár hete ezen el is csodálkoztam, amikor néztem a GPU-Z-t a régi Gigabyte B650-s alaplapon, hogy 16 sávnyi PCIe 5.0 sávszélt írt a VGA-ra a GPU-Z render teszt alatt miközben spec cszerint az egy 4.0-s alaplap.
De ez jó dolog, az ingyen PCIe 5.0-nak örülünk mindenképp.
-
Sanyi19
őstag
Köszi! Játszottam vele tegnap, tRFC-t kellett emelnem, 528 alatt nem szereti.
hackeeeee: Jaa, hát van ott hely, de AIO-val más a helyzet.
Ram hűtő sokat jelent?
Ez a 64-es kit nekem még alapon is elég meleg TM5 alatt 60 fok fölé is tud menni.
Gondolom eléggé be fog olyan közel egymáshoz fűteni a kettő. Dual Rank az is? -
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
AMD I2C Controller-nek melyik driver kell? Chipset driver fenn, legfrissebb, de mégis itt maradt. Köszi
-
Cifu
félisten
Viszont ilyen elven a B650E-nél sem garantálhatták
Ahogy Zsohi is írta, de, garantálhatták.
A B650E / X670E-nél is feltehetően letesztelték egy prototípuson, hogy az adott alaplapon megvalósítható-e a Gen5-ös szabványnak megfelelő átvitel. Erre vannak nyilván dedikált teszteszközök. Ez a validálásA probléma az, hogy ez időt vesz igénybe és feltehetően drága illetve időigényes művelet. A Gen4-re validálás olcsóbb, egyszerűbb. Ezáltal olcsóbb is.
A másik dolog, hogy mivel nem volt Gen5-ös VGA, nem tudták, hogy a validálás mennyire áll párhuzamban a valós működéssel.Amit omfgk kartárs említett, mely szerint Gen5-ről vissza kellett venni Gen4-re a VGA csati sebességét, hogy ne jelentkezzenek anomáliák, feltehetően ilyen dolgokra vezethetőek vissza.
Csak egy lehetséges technikai magyarázat, aminek feltehetően nincs köze a valósághoz, de talán rávilágíthat a miértekre: a teszteszköznél kimérték, hogy mekkora feszültség mellett mekkora áramerősséget kell adni a végpontoknak, hogy teljesítse a szabványban foglaltakat és stabil legyen. Majd találkozott a valósággal a téma, és az adott paraméterek mellett a Gen4 eszközök kapcsolata instabilitást mutatott. Ezért vissza kellett venni a sebességet Gen4-re.
Most, hogy megjöttek már a valós Gen5 VGA-k, ki tudták tesztelni, hogy valójában mekkora feszültség / áramerősség kell a stabil kapcsolathoz (ehhez kell a BIOS frissítés például).
Ismétlem: ez egy felskiccelt fals elemekből felépített vázlat arról, hogy mik állhatnak a háttérben.
Bár gyakorlati előnye nem nagyon lesz annak, hogy gen5-tel megy-e a vga avagy csak gen4-gyel
Pont most jött ki az RTX 5060 széria, Gen5 x8 csatival. A [TPU gyorsan le is tesztelte] , gyakorlatilag FHD felbontáson 2%-ot számít, 4K-ban 1%-ot, hogy nem Gen5-ön futtatod, hanem Gen4-en.
Viszont azt is letesztelték, hogy [RTX 5090 esetén hogy skálázódik] . Itt is ugye téma volt sokszor, hogy jajj, a VGA csak 8 sávot kap, ha adott M.2 NVME csatiba SSD-t raksz. Na most a fenti tesztből látszik, hogy a Gen4 x16 = Gen5 8x, és ugyanakkor a Gen4 x8 már csak Gen3 x16. FHD-ban ez 1% veszteség, ha Gen5 x16 helyett csak x8-at kap (vagy Gen4 x16-ot), de 4% veszteség, ha csak Gen4 x8-at kap. (Igen, FHD-ban relatíve ritkán játszanak az RTX 5090 tulajok, de ugye a 4K DLSS Quality esetén a natív FHD-t skálázza fel a kártya).
Tehát valamicskét mégis jelent...
-
Géjza
őstag
Persze, világos, köszi.
Viszont ilyen elven a B650E-nél sem garantálhatták, mert kb 3 hónapja vannak gen5-öt szupportáló vga-k (ha csak nem amd összedobott magának egy pcie 5-öt tudó frankenstein kártyát 2-3 éve, amivel levalidálhatták 650E-t). Ezen sem tesztelhették ezt le elvileg, persze közben tudhatták, hogy mennie kellene. De ugyanilyen alapon a B650-ről is tudhatták, hogy azon is elviekben mennie kell.
Igazából ez csak egy érdekesség, legalább ma is tanultam valamit. Bár gyakorlati előnye nem nagyon lesz annak, hogy gen5-tel megy-e a vga avagy csak gen4-gyel (gen4 is sok neki) bármilyen deszkában (nem csak B650-esben). Gyakorlati jelentősége nincs (pont emiatt vettem sima 650-es lapot fél éve és nem fizettem felárat az E-sre vagy az újabb lapokra 9800x3D mellé).
-
Cifu
félisten
Csak tippelek, de gondolom AUTO esetén automatikus felismerés megy, hogy milyen sávszélességet bír meg a rendszer (auto negotiation). Mint az Ethernet csatiknál. Ha rádugod a kábelt, megnézi, hogy mely sebességet mond a másik, és alapból arra állítja be a sebességet. Itt is ez mehet, a VGA közli, hogy én Gen5-öt tudok, és te? A CPU válaszol, hogy én is Gen5-öt, uccu neki, akkor Gen5-el megyünk.
Míg beállított sávszélességnél eleve közli, hogy hahó, én csak ennyivel tudok max. menni, ne is kísérletezz nagyobb sebességgel.
-
omfgk
veterán
Hm.
Köszi, ez nekem valahogy kimaradt.Viszont most megy a tömeges béta teszt B650-en. Nálam is. 5070Ti-al ugye már 5.0 és mivel auto-n van a pcie, így akkor mégis helyes a gpu-z adat.
És eddig hibátlan.
Ami mondjuk kicsit fura is, mint írtam feljebb. Rengeteg user-nél át kellett az elején állítani gen 4-re a gen 5 lapokat az anomáliák miatt.
Csak ők gen 5-ről 4-re állítják. Én meg auto-ról tudnám 4-re. -
Cifu
félisten
Nem tudom mi lehet az oka, hogy nem reklámozták.
Nagyon egyszerű a képlet: a PCI-Express Gen5 új volt, és kevés volt a tapasztalat azzal, hogy milyen szintű zavarvédelemre van szüksége. Az A620, B650 és X670 deszkáknál ezzel kvázi nem törődtek, a VGA csatihoz menő sávokat a Gen4 specifikációnak megfelelően alakították ki. Erre vállaltak garanciát. Ha nem megy stabilen a Gen5 kártya benne, nem szólhatsz egy szót sem. Ha megy, akkor örülj.
A B650E és X670E deszkáknál viszont mennie kell, ott garantálták ezt. Hogy valóban komolyabb anyagokkal, zavarvédelemmel, stb. dolgoztak-e, azt innen nem tudjuk, talán sose tudjuk meg persze.Egyébként eddig is sejthető volt, hogy így lesz, csak éppen normális Gen5 SSD sem volt az elején, nem hogy Gen5 csatis VGA.
Az összefoglalóban, majdnem két éve így foglaltam össze:
"...tehát valójában a Gen5 PCI-Express támogatás nem a chipset, hanem az alaplap gyártási minősége (zavarszűrési képességek, stb.) határozza meg elsődlegesen."
Mindenképpen azt gondolnám ,hogy ha ez valós lenne, akkor az alaplap gyártók ezzel menőznének.
A fentiekből következik mi az, ami miatt mégse menőznek.
1.: Nincs garantálva, hogy megy. Ha elkezdik a marketingnyomulást, és kiderül, hogy dehát bizonyos VGA-k vagy alaplapok esetén mégse megy, akkor arcvesztés következik.
2.: Marketing. A B650E és X670E esetén anno ez volt a "selling point". Utólagosan arcvesztés, ha kiderül, hogy hát mégis úgy kértek felárat, hogy nem volt mögötte semmi.Megjegyzem a 800-as szériás alaplapoknál is így van, a B850-nél nem kötelező a Gen5 képesség, a B840-nél pedig nincs is elvben Gen5 képességű VGA csati, pedig feltehetően ott is mennének...
-
-
FingR86
őstag
válasz
MasterDeeJay #5826 üzenetére
hát nekem a corsair a 6000-hez gyárilag is 1.45-ot lőtt be expo profilból. Szóval ha annyival menne a 6k, sztem az is bőven jó lenne ennyi pénzért. Csak a hőmérséklet amit említettél a másik kit-nel ha itt is elég magas, akkor necces csak a magas feszko.
-
-
-
omfgk
veterán
Illetve ami érdekes még ,hogy akkor miért nem jöttek a gen 5-el érkező crash-ek és anomáliák B650-en?
Ugye az új kártyákkal sok esetben az volt ezekre a tanács ,hogy gen 4 bios-ban.
Nálam is van auto (ami a reddit thread szerint akkor 5.0 lenne) vagy gen 1-2-3-4.
És mindig auto-n van és volt. -
FingR86
őstag
válasz
MasterDeeJay #5823 üzenetére
mennyi feszt adtál neki a 6k-hoz ?
-
-
Géjza
őstag
válasz
hokuszpk #5821 üzenetére
Pontosan. Redditen is ezzel magyarázták, mivel direktbe cpu-ba van bekötve a gpu pcie lane és am5 asztali szériáitól mindegyik cpu támogatja pcie 5.0-át és ha maga a kártya is tudja az 5.0-át, akkor nincs ami lekorlátozza ezt B650-en 4.0-ára. Gyakorlatban nem fogja vissza semmi 4.0-ára B650-en sem.
-
Géjza
őstag
Elvileg nem csak rosszul olvassa ki:
Nem tudom mi lehet az oka, hogy nem reklámozták. Lehet nem volt garantált az 5.0 ezeken a chipseteken 5.0-ás vga kártya hiányában, ezért nem rakták rá nagybetűkkel. Plusz akkor ki vett volna E-s lapokat.
Illetve amíg 4070-es kártyák voltak a lapban, biosban meg sem jelent gpu pcie-nél a kiválasztható gen5. Mióta 5070Ti van, azóta ott van. Ha ezt auto-n hagyod, akkor gondolom az elérhető legmagasabbra állítja és ezért látod te is az 5.0-át.
Minap frissítettem bios-t és már 5070Ti volt a gépben és túrkáltam a biosban vettem észre ezt a beállítható gen5-öt gpu-ra. Én sem hittem el, hogy tényleg tudja ezt (plusz a gen5-ös anomáliák miatt fix gen4-re raktam eleve), de majd teszek vele egy próbát este.
Furcsa volt ez, ezért rágugliztam és nem én voltam az első, akinek ez feltűnt.
-
omfgk
veterán
Szerintem csak rosszul olvassa ki az adatot a gpu-z.
Nálam is B650 Tomahawk-al már régóta 5.0-át ír.
Sose feltételeztem vagy feltételezném ,hogy ez valós.Őszintén szólva fogalmam nincs ,hogy amikor vettem, akkor mit írt ki.
Tehát azt se tudom ,hogy mikor váltott 4.0-ról 5.0-ra. Ha váltott.De ha valami tesztet kiokoskodnak erre az okoskák, azt szívesen lefuttatom.
Mindenképpen azt gondolnám ,hogy ha ez valós lenne, akkor az alaplap gyártók ezzel menőznének.
Nem véletlenül sikerült kb az összes gyártónak a gen 5 M2 slot-okkal beleszaladnia a f@szerdőbe. Kellett a marketing anyagba ,hogy minden is gen 5. Közben meg a vga már csak x8 meg letiltja a többi sínt, stb... -
Géjza
őstag
Érdekes finding: [link]
B650-en is mehetnek a vga-k pcie 5.0-án.
Ha valaki lapot keres AM5 proci mellé és vga-t pcie 5.0-án akarja hajtani valamiért, akkor B650-es lap is megteszi (lehet olcsóbb chipset-tel is lehetséges ezt, mert igazából a vga kártyának és procinak kell tudnia egyszerre pcie5-öt, maga a slot vagy az alaplap chipset nem számít).
-
FingR86
őstag
válasz
MasterDeeJay #5816 üzenetére
nekem is ma érkezik
várom az eredményeket -
Megérkezett az első low end ramkit is. Írok majd milyen. Nem lennék meglepve ha tök ugyan az mint a drágább 6400-as csak hiányzik az XMP profil belőle de majd a die-ból kiderül mi is ez. Csodát továbbra sem várok. Ha gyenge és 6000 alatt tud akkor is fogok neki örülni.
-
FingR86
őstag
érdemes letiltani az igpu-t a 9800x3d-ben ?
úgysincs használva, van mellette rendes vga.
van valami előnye, ha le van tiltva ? -
Sefi84
senior tag
válasz
DroiDMester #5801 üzenetére
Tényleg csak felvetés ne kövezz meg, de a 2 slotos lapban nem lehet, hogy mégis csak jobban megy a memória, mint a 4 slotosban, Apexből kiindulva?
-
-
-
Rewmac
aktív tag
válasz
deathcrow42 #5796 üzenetére
Köszi szépen. Le kellett tiltanom az iGPU-t a Biosban, sosem csináltam még ilyet, de folyamatosa visszatette a drivert is meg ilyesmi. Legalább most már ezt is tudom hogyan kell.
-20 All Core két stabilitás teszt után is rendben van nem dobott hibát akkor maradhat így nem?
-
ƵøŁĭ
veterán
Sziasztok!
- AMD Ryzen 7 9700X
- MSI MAG B850 TOMAHAWK MAX WIFI
- G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO RGB AMD EXPOMit érdemes állítgatni?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
DroiDMester #5801 üzenetére
igen valami ilyesmi remlik, hogy 250w korul mehet.. a 13600k siman ment oc-val 1x 8 pinnel, a 13700k mar nem.
csak azert mert akkor egy 130-140w korul megfogott proci siman mehet 1 szalrol.. oszinten szolva csak kivancsisag.. illetve kevesebb kabel
hat.. ill a hely is, de a ram oldala jobban mozgatja a fantaziam, de akkor elengedem. Az asus cirka dupla ar.. az asrock nem lenne olyan vesz, de az asus jobban bejovos lenne.. de akkor elhesegetem az otletet..
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest