-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
rocket
nagyúr
válasz deicide #1297 üzenetére
48 orat futtasd
Aztan jon a kovetkezo lepes, hogy lefut problema nelkul, es az elso jatek 10 perc utan bedoja a kulcsot a tuningolt orajeleken.
Sokkal jobb olyan kornyezetben tesztelni ahol random scenek valtjak, es nem ugyanaz ismetlodik 203x
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Cybertrone #1281 üzenetére
Persze, hogy ugrál a fesz. A VRM szabályzása nem csak az órajelen dolgozik, hanem a feszültségen is. Ezért mondja az AMD, hogy itt nem olyan egyszerű a tuning, hogy a legmagasabb a legjobb. A kártya megvédi magát a kifagyástól, de ennek a fesz és az órajel ugrálása az ára. Ezért nem ajánlják, hogy állítsd a feszt, mert hamarabb éred el a 300 wattos TDP limitet. Az Overdrive-ben beállított értékek úgy vannak maximalizálva, hogy átlagosan, temérdek programot vizsgálva ez hozza a legjobb teljesítményt.
(#1295) deicide: A Furmark tök lényegtelen. Ha a kártya olyan terhelést kap, amit az a program fejt ki, akkor az ACE nem engedi, hogy az összes CU dolgozzon. Korábban ez ellen a Radeonok az órajel csökkentésével védekeztek, de az nagyon rontotta a teljesítményt. A Furmark terhelését nagyon egyszerű felismerni a driver szintjén, és a rendszernek van is erre egy olyan rutinja, hogy maximális legyen az elérhető teljesítmény, és ne is menjen tönkre a kártya. Emellett az órajel se ugrándozzon. Ezeknek a terhelésszimulátoroknak már egy ideje harangoztak. Az AMD HD 5000 óta védekezik ellene, míg az NV is a GTX 580-590-nel kezdte meg ezt a harcot. Ezeken a termékeken teljesen használhatatlanok ezek a szimulációk. Futnak, de a céljukat nem érik el. A kártya többet malmozik, mint dolgozik.
Lessetek a gyártóktól. Ők a valós terhelés stabilitását még mindig 3DMark 06-tal mérik, méghozzá a második, illetve a harmadik teszttel. Nyilván okkal tesznek így.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
deicide
veterán
válasz Cybertrone #1292 üzenetére
Én is ezt gondolom, mert 1225/1625@1.22 stabil furmarkban.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
theniel
aktív tag
válasz Cybertrone #1292 üzenetére
Éppen azért gyors, mert kiherélték. szóval ha valami tartalmasabbat akarsz vele csinálni akkor nem fog úgy muzsikálni, mint a firefox. De ez is csak az én tapasztalatom.
[ Szerkesztve ]
-
Scholes9
nagyúr
-
Cybertrone
veterán
válasz theniel #1290 üzenetére
Semmi gond a chrommal bf-alatt... Többen ezt használjuk... de ha neked a róka jobb akkor legyen jobb, bár ismert hogy a leggyorsabb böngészők egyike a chrome!
deicide:
Még ez egyfajta bug... én is belövök valamit, és nem ugyan azt látom vissza kimonitorozásnál... vantage topikban leírták hogy műszerrel mérve megkapja a feszt, csak a kimonitorozás nem stimmel... meg egy kicsit droppol a kari![ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
deicide
veterán
válasz Cybertrone #1289 üzenetére
Én pedig bármit állítok AB-ben, 1.170-et ír a Gpu-Z, pl 1.225V-ra is, annyit meg nem hiszem, hogy droopol.
-
theniel
aktív tag
Az én tapasztalatom a BF+-al , hogy ha chrome-al indítom akkor akadozik és lassabb. Firefox-al meg simán fut. Egyébként az is megfigyeltem, hogy a chrome-nak sokkal gyengébb a háttér tartaléka. Ha pl egy site-on egyszerre 4 -nél több pop up ablakban indítok különböző video stream eket és közben állandóan frissítem a háttérinformációkat akkor az 5. pop up -nál már elkezd villózni. A firefoxnál akár 10-et is kinyithatok nem fog villogni tolja őket tovább rendületlenül.
És az is lehet, hogy ez csak az 5.0-s firefox-ig igaz , mert az utána sűrűn kiadott változatoknál már variáltak valamit , a plug in container-el és onnantól lehet az is olyan kaki lett mint a chrome.Nálam pedig úgy van, hogyha feltolom az FOV-t 90-re (70-ről amin játszok) akkor úgy begyorsul a játék, hogy teljesen folyamatos lesz és tökéletes. Csak hát tényleg akvárium feeling. Meg , mintha célozni sem lehetne olyan pontosan. A távolságot másképp érzékeli.
Szerintem itt valami érzéki csalódást keltenek és az FOV-t másképp működtetik, mint a többi játéknál. Valami trükk lehet a dologban. Vagy mivel a kép széltében nyúlik és arra amúgy is több képpont van eleve kevésbé terheli valahogy megváltozik a horizontális vertikális arány és ezt a képarányt gyorsabban tudja leképezni vagy valami ilyesmi. Lehet , hogy baromság, de én így érzem.
De, ahogy a youtube videókat nézem másoknál is ez van. Amikor akváriumos videt látsz arra ne adjál BF3-nál mert az csalás. -
-
BeLucZ
addikt
válasz Cybertrone #1281 üzenetére
force constant voltaget is pipáld be szerintem, akkor nem nagyon kéne ugrálnia
de majd ugyis lesz végleges ab uj verzio majd javitanak rajta ha nem ez a gond
lényeg hogy stabil(#1270) deicide: ne ijedj meg, a pci-e sín droppol szerintem egy minimálisat, ha meg nézed cpuknál is igy van, a lap mindig picit kevesebbet ad neki valósba mint amit beállitasz
nálam a 480asnak kereken 1 V az alapfesze de gpu z 0,984et ir pontosan, picit droppol, biztos van vmi oka, de no para
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz Cybertrone #1286 üzenetére
Nekem DX11-ben röccenéstelen, full tesszelációval, nem értem én sem, de semmi olyan gond, amiket írtak.
-
deicide
veterán
A Batman egész jól megy 2560x1440ben, fullon, physx nélkül 60fps belső tereken és 45-60 kívül, nincs szaggatás.
-
Cybertrone
veterán
Beállított fesz érték másnál is ugrál? Belőttem AB-be hogy 1.215v... na ezt kimonitorozva 1.195v és 1.207v közt ugrál... ennek stabilnak kéne lenni nem? AB-ben belőtt 1.220v-al stabilan 1.215v-on marad. tehát vagy droppol vagy elértem a 300w-os limitet és ecizik
[ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
SzlobiG
félisten
válasz Cybertrone #1276 üzenetére
Alapon ment?
-
Cybertrone
veterán
válasz Cybertrone #1276 üzenetére
Most átlőttem az AB-t user módba, és az overdrive is be van kapcsolva most 1200/1600 Viszont a gpu voltját kimonitorozva már nem 1.215v-ot ír a game közben az AB hanem 1.19v-ot... és a gpu-z is annyit ír holott oda van neki engedve AB-ből a kraft... no ilyenkor mi van?
SzlobiG:
Tudja a pöcsöm az órajeleket jól írja illetve monitorozza ki a cucc, viszont a v-ot azt nem...[ Szerkesztve ]
-
Cybertrone
veterán
Ki van monitorozva az órajel, és game alatt tartja az 1200/1600-at!
Ha bekapcsolom az overdrievot, akkor a gpu-z azt írja hogy default clokc 1200/1600
gpu clock 925/1375...[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz Cybertrone #1274 üzenetére
Nem tudom, hogyan van a 7-es szériánál, de a hatosnál, ha nem tolod rá a +20%-ot, és elég jól megrángatod, akkor nem fagyni fog, hanem le fogja korlátozni a teljesítményt, úgy hogy visszaveszi néha az órajeleket, amit akár észre sem veszel, de megteszi, azért hogy beleférjen az előírt TDP-be (ami itt 250W!?). Valószínű itt is így van, elvégre ez a PowerTune lényege.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Cybertrone
veterán
válasz deicide #1273 üzenetére
Nem igazan szamit, 1200/1600on eddig nem volt fagyasom! ha bekapcsolva hagyom az overdriveot ako abben nincs feszemeles es nincsen csak max 1125mhz tuning!
-
deicide
veterán
válasz Cybertrone #1271 üzenetére
De ha kikapcsolom az overdrive-ot, akkor kikapcsolja a +20% powert is nálam.
radi8tor1: próbálom ezt is, thx.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz deicide #1270 üzenetére
Én is tapasztaltam ezt a venti fordulatszám mizériát.
Az a megoldás rá, hogy ki kell kapcsolni Afterburnert.
CCC-ben kézi ventivezérlésre tenni 20%-al.
Utána kivenni a pipát (auto ventivezérlés).
Afterburnert ismét elindítani.Ha újraindítod a gépet, akkor már nem fog süvíteni Afterburner betöltéséig.
⭐ Stella
-
Cybertrone
veterán
válasz deicide #1270 üzenetére
Én az overdriveot a catában kikapcsoltam... és AB-ben belőttem a kernel modot... így azt csinállja amit az AB mond neki! Úgy indul ahogy az AB-ben meg van adva a ventipeofil, és a fesz, és az órajelek is olyanok lesznek! Nálam legalábbis olyan próba ki!
-
deicide
veterán
Pár észrevétel, amire a tulajoktól várok megoldást.
Beállítom afterburnerben az 1.2V-ot, ettől függetlenül a gpu-z, a furmark mérője is 1.175V-ot mutat.
Folyton összeakad a catalyst control center és az afterburner ventiszabályzója. Kikapcsolom az "enable manual fan control"-t és magától visszakapcsolódik és újraindításkor süvítve indul a venti, akkor hallgat el, ha afterburnerben rámegyek az elmentett profilra és leokézom újra. Mit csinálok rosszul?Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Gaboman
nagyúr
válasz Cybertrone #1268 üzenetére
Ez így van, azért nem hülyére de lemarad az 2x1GBos 6870CF, ezért lett volna érdemes belőle 2x2GB CFet venni FullHD esetében.
[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
törölt tag
válasz Cybertrone #1262 üzenetére
Akkor ez elég jó sorozt lesz az AMD-nek.
-
Gaboman
nagyúr
válasz radi8tor #1263 üzenetére
Akkor jól gondoltam AvP alatt nálam ugyan ez a 6870CFel alapórajelen.
1600 x 1200/Very High/High/16/SSAO On/TS On/AS On/4X
Used AvP_D3D11_Benchmark.exeNumber of frames: 8221
Average Frame Time: 12.7ms
Average FPS: 78.5Itt egálban van a 2GPU az új jövevénnyel.
[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Cybertrone #1264 üzenetére
Afterburner nekem nem engedi 1.3V fölé. Igaz nem is akarom
⭐ Stella
-
Cybertrone
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Gaboman #1257 üzenetére
1680 x 1050/Low/High/16/SSAO On/TS On/AS On/0X
Used AvP_D3D11_Benchmark.exeNumber of frames: 13293
Average Frame Time: 7.9ms
Average FPS: 126.71680 x 1050/Very High/High/16/SSAO On/TS On/AS On/4X
Used AvP_D3D11_Benchmark.exeNumber of frames: 8160
Average Frame Time: 12.9ms
Average FPS: 77.8Cybertrone: Azért már kottyan. 1300-at nem vitte 1.3V-al sem.
Kvg: CF-ben 3DMark alatt majdnem 900W vett fel a hálózatból.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Gaboman
nagyúr
válasz Cybertrone #1259 üzenetére
Ezt én is tudom, de kíváncsiságból érdekelne csak 6870CF sem 1680x1050re való, a monitoromat most rendeltem hozzá és addig kénytelen vagyok még beérni ezzel a felbontással.
[ Szerkesztve ]
-
Cybertrone
veterán
válasz SzlobiG #1258 üzenetére
Én megmondtam
Gaboman:
1680-ra ez a kártya totál felesleges... felesleges megvenni, mert az árának a feléből is van fasza jó[ Szerkesztve ]
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz alibaba78 #1254 üzenetére
Itt a 7970 CF OC eredmény: Average FPS: 139.5
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
nagyúr
magasabb object detail = több poligon = nagyobb munka a scene előkészítése.
nagyon leegyszerűsítve, a jelen játékok többségében az AI, a fizika és a scene összeállítás megy a CPU-n, így minden érinti a CPU-t, ami ezekre hatással van (pl. draw distance a fizikára és a scene setupra is).#1229: és azt tudod-e, hogy a stalker xray motorja hány CPU-magig skálázódik?
#1238: mert szerinted a "mit bír a CPU" nem érdekes egy ilyen kártya esetében?
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Gaboman
nagyúr
-
kasa85
őstag
válasz radi8tor #1242 üzenetére
Hajrá csal így tovább.
Gondolom jócskán érezhetőbb a teljesítmény mint a volt CF ed nél.
Kép minőségben javultak a játékok,vagy ugyan olyan minőségben jelennek meg a háttérben a tárgyak mint a volt CF ed esetébenÚj,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
Tökmindegy
senior tag
válasz Cybertrone #1241 üzenetére
Hű de benéztem)))
[ Szerkesztve ]
Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Gaboman #1230 üzenetére
AvP benchmark:
1920 x 1080/Low/High/16/SSAO On/TS On/AS On/0X
Used AvP_D3D11_Benchmark.exeNumber of frames: 11945
Average Frame Time: 8.8ms
Average FPS: 113.81920 x 1080/Very High/High/16/SSAO On/TS On/AS On/4X
Used AvP_D3D11_Benchmark.exeNumber of frames: 7366
Average Frame Time: 14.2ms
Average FPS: 70.27970, órajelek CCC maxon: 1125/1575MHz
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
-
kasa85
őstag
válasz SkyS1gn #1234 üzenetére
Március.
Itt Április fele,ha fel töltik a raktárakat addigra.(#1239) SzlobiG v
Nem lesz részemről több ilyen jellegű off
Csak segíteni akartam a karival kapcsolatban,erre kapok egy választ amit nem lehet meg magyarázni az illetékesnek.
Feleslegesen pazarlom az időmet,és koptatom a billentyűm inkább rátok koncentrálok,és a tesztjeitekre.[ Szerkesztve ]
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
nagyúr
Megnyitom a böngészőt, látom 100 új hsz, gondoltam végre sok szép info jött az új tulajoktól, sok teszt és kép, erre pff... átmentünk CPU benchmark topikba -.- Grat.
-
kasa85
őstag
válasz amper zoli #1233 üzenetére
Mondtam én
Sajnos nem sajnos emlékszel nálam is ugyan ez volt a procedúra.
Át estem rajta egész jó pénzért,mert csak rá kellet fizetnem +40e ft ot,és már van egy rendszer ami átlagosan jónak mondható,és atom tuningos a kicsike.
BFBC 2 alatt sokat dobott robbanások alatt a cpu,meg sem érzem.
Közel 2x annyira gyorsabb olyankor mint a Quad társa,és sajnos hiába jönnek grafikonokkal ott sosem a minimumot nézik hanem azt amikor hirtelen meg ugrik az FPS,és lehet azért mert semmit bámulnak ez alatt,és egyetlen AI,fizikai behatás nincsen a játék környezetére nézve.
Amúgy jó,hogy látlak pajti régen beszélgettünk már
A GTA 4 is hiába fosprot ott egy Core i,és Quad között forgalomban,és ahol sok ember van ott is a 2x tudja.(#1235) Pietrosz
Le írtam neki érhetően világosan .Még egy gyerek is meg értse nem hiszem el hogy nem érti a lényeget ami ott van.
Mindegy sajnos az a rossz szokásunk,hogy az amink van az a legjobb,és el hitegetik magukkal,hogy márpedig akkor is jobb,vagy ugyan olyan az övé.
Na hagyom a fenébe ezt a segédletet,mert látom semmi hatása,és okultsága nincsen.
Inkább koncentrálljunk az új jövevényre.[ Szerkesztve ]
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
Pietrosz
addikt
Annyit igazol, hogy nem olvastad el rendesen a tesztet.
"I want to make not of the fact that our results are all based on single player game test, in a massive online fragfest with many multiple players a faster processor or more threaded processor always comes in handy."A többiek is erről beszéltek. És BF3 multira FHD-ben tényleg kell a proci, tuningolt Q6600 vs 2500k között a különbséget nagyon is megérzem.
-
SkyS1gn
félisten
grat az új kártyásoknak
7950et mikortól és kb milyen áron lehet kapni?Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
amper zoli
tag
válasz Petyyyyy #1228 üzenetére
Köszi a segítséget gbors kollegának is
Most figyelmesebben értékeltem ki a monitorozó progikat, és sajna kasa85 igaza van komolyabb robbanások, effektek esetén kiakad a CPU pedig már 4140-en megy és egy pillanatra diát dob, majd újra folyamatos a játék.
Platform csere sajna de majd csak idővel[ Szerkesztve ]
Most nincs aláírásom!........Illetve.....Van??
-
Crytek
nagyúr
Puhák vagytok nagyon.
Úgy néz ki ezt a VGA.t is nekem kell tesztelni majd Core 2 DuovalNext PC Upgrade: 2022
-
kasa85
őstag
válasz #02119936 #1214 üzenetére
Én a Quad procikról írtam a váltást,ha már valaki ilyen atom császár kártyát akar magának.
A réi 920,és a mostani között a csík szélesség,a fogyasztás,ezzel együtt sokkal nagyobb a lehetősége a magasabb órajel elérésére.
Épült bele vga is a 4mag mellé,és a HT tovább,és hatékonyabbá fejlesztették.
A csatlakozást,és a tüskéket is megváltoztatták,mert a 920 esetében tunig alatt sorban elégtek,persze vannak minőségibb darabok.
Core i-ről újra csak azoknak érdemes cserélni akik kevesebb fogyasztást,a belső integrált vga ki akarja használni,vagy a nagyobb és több esélyes tuning potenciál miatt érdemes.
A két termék között azonos órajelen játékokban max 1,2-FPS lehet a különbség.[ Szerkesztve ]
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz amper zoli #1174 üzenetére
Igaz csak C2D proci szerepel a tesztben és egy HD 6950 2GB de, jobbat nem találtam. A különbséget viszont jól mutatja. Remélem segít...Íme
[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
BeLucZ
addikt
object detailt azt nagyjából le tudnád írni miért és milyen formában, mértékben igényel CPU-t?
vagy melyek azok a beállítások az igényesebb játékokban amik leginkább a cpu-t terhelik?physicset azt vágom csak a többire lennék kíváncsi, jöhet privátba iserről egyébként tényleg lehetne egy klassz cikket csinálni erről a platform limites témáról sok népszerű játékmotort megvizsgálva, összehasonlítani 1 2 cpuval, sok embernek felnyitná a szemét akik azt hiszik hogy tök mind1 milyen rendszer van egy erős vga alatt
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
a jelenlegi screen space típusú AO algoritmusok a kész képen dolgoznak (+depth infok), ott biztosan semmi CPU részvétel nincs. az árnyékokban nem vagyok 100%-ig biztos (ezért nem is írtam), a shadow volume-os megoldás lehet, hogy igényel CPU-t is. de pl. az árnyékkontúrok finomítása (ld. soft shadows) már VGA-only.
minden bizonnyal lesz platform-limitje, csak kérdés, hogy mennyi. nagyon függ attól, hogy mit játszik milyen beállításokkal, és mik az elvárásai. pl. ha egy meghúzott sandy bridge mellett 80%-ot nyerne a 7970-nel, a 3.6GHz-es penrynnel meg csak 60%-ot, akkor az jó? ezekre a kérdésekre senki más nem tud válaszolni, csak az, aki veszi a kártyát. ezért javasoltam, hogy tesztelje le. lehet, érdemes lenne erről egy logout cikket írni, kézzelfogható példákkal
#1218: sunshafts 130fps? ouch! és ráadásul gyanús, hogy a CPU visszafogja...
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
BeLucZ
addikt
ambient occlusion és az árnyékok kicsit sem igénylik a cpu-t? nekem más a tapasztalatom de lehet akkor benéztem valamit vagy motorfüggő...
amúgy fix hogy platformlimite lesz, 5870el is lehet olyan szitu ahol nincs kihajtva, messze nem(#1218) radi8tor1 : még a szarul optimalizált stalker játékok is hasítanak rajta ahogy látom
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Gaboman #1015 üzenetére
Stalker benchmark:
Preset: Ultra
Renderer: DX11
Video mode: 1920x10804x MSAA
DX10.0 style MSAA
HDAO SSAO mode
Ultra SSAO quality
Enable tesselationTest Results
Day
Day Min FPS 65.0305
Day Avg FPS 146.9360
Day Max FPS 248.5149Night
Night Min FPS 64.0831
Night Avg FPS 135.3252
Night Max FPS 244.0237Rain
Rain Min FPS 50.7916
Rain Avg FPS 96.8083
Rain Max FPS 136.5462SunShafts
SunShafts Min FPS 66.9836
SunShafts Avg FPS 130.0077
SunShafts Max FPS 205.39047970 CrossfireX, órajelek CCC maxon: 1125/1575MHz
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
BeLucZ
addikt
válasz theniel #1209 üzenetére
hmm ez nagyon érdekes!azt állítod hogy a böngészőnek köze van a játék teljesítményéhez?
én a legfrisebb stabil chrome-ot használom és nálad azzal akad? na majd megprobálom firefox-szal, de ennek nem szabadna befolyásolnia ?akkor a FOV témát se vágom
mi az hogy 90es fovval sokkal jobb mint 70essel? pont fordítva kéne lennie nem? mivel 90esnél nagyobb a látótér, több objektum stb van... pl ss3-ban teszteltem ezt és valoban igy van, szal bf3nál valami anomália lehet náladén 75ös FOV-ot használok, 70 a min és 90 a max gondolom bf3nál
mit érdemes beállitani?(#1216) radi8tor1: félelmetes a CFX-es max eredmény de még a fele is nagyon jo lenne 1 gpuval
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Gaboman #1015 üzenetére
AvP alapbeállításokon:
1920 x 1080/Low/High/16/SSAO On/TS On/AS On/0X
Used AvP_D3D11_Benchmark.exeNumber of frames: 23624
Average Frame Time: 4.4ms
Average FPS: 225.5AvP minden fullon:
1920 x 1080/Very High/High/16/SSAO On/TS On/AS On/4X
Used AvP_D3D11_Benchmark.exeNumber of frames: 14621
Average Frame Time: 7.2ms
Average FPS: 139.5Ja, 7970 CrossfireX, órajelek CCC maxon: 1125/1575MHz
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
nagyúr
válasz amper zoli #1213 üzenetére
én a helyedben kipróbálnám inkább a dolgot. a következőképpen:
- jegyezd le, hogy az 5870 az érdekes játékokban, a kívánt beállításokkal mit teljesít (átlagos és min fps-t is érdemes)
- vedd vissza a felbontást 1-2 lépéssel - aspect ratio maradjon! (pl. 1920x1080 helyett az 1280x720 még jó - lejjebb ne menj)
- kapcsold ki / vedd vissza azokat az effekteket, amik csak a VGA-t terhelik (élsimítás, ambient occlusion, motion blur, depth of field, HDR / bloom). view distance, physics, object detail típusúak maradjanak, mert azok a CPU-t is igénylik!a 7970 durván 60-80%-kal gyorsabb az 5870-nél, ha ezt sikerül a csökkentett tesztekben kihoznod, akkor a platform nem lesz akadály.
-
törölt tag
Durva a különbség. Ugyanezt a gyorsulást látam az E8500 -2500K váltásnál egy régi 260-nál is....
A 775-ös paltform harmat gyenge. 1366 éa az 1155 közel egyforma erős. A 7970 miatt nem érdemes dobni egy 920-ast. Ott a tuning.
Ammenyi keretem van a következő VGA-ra (pl 7850-70) Még biztostsan alapon fog menni a Sandy.[ Szerkesztve ]
-
amper zoli
tag
Köszönöm a kimerítő válaszokat
A proci 3,6-on megy eddig mindig VGA limitbe ütköztem, igaz az 5870-nel ezért gondoltam egy izmosabb kártyára csak látom a 7970 brutál az én konfigomba.Most nincs aláírásom!........Illetve.....Van??
-
kasa85
őstag
Én élőben szeretem nézni,vagy videón amikor egymás mellet teljesít a két cucc.
Itt is alig van valami különbség ,de utána hoppá még is zuhannak az értékek nem is keveset.
Inkább ezeket tanulmányozd egy kicsikét .Ez egy kicsivel hitelesebb itt meglátod a minimum fps is,és ahogy írtad a FRAPS NEM HAZUDIK[ Szerkesztve ]
-
kasa85
őstag
válasz theniel #1209 üzenetére
Kicsit olyan akvárium hatása lesz a játéknak nem valami szép a maximális FOV értéken.
Persze ,így a nagyobb látó szög miatt hamarabb észre vehetjük oldalról az ellenfelet.
Nekem 1920x1200 minden Fúlón ,és 85Fov értéket rá engedem.
Ez szép,és hiteles még,de a felett,mér nem igazán,visszább meg érezhetően elkezd röcögni a game.[ Szerkesztve ]
-
kasa85
őstag
Abban én is benne lennék.
Sokan tapasztalták az én általam írt,és másol által írt problémákat amit fentebb meg vitattunk.
Nem csak én vagyok az aki semmibe veszi ezeket a teszteket,mert tény hogy van köztük jó és valós tartalmú,és van amelyik egy kicsit meg van ferdítve.
Én is védtem,hogy hú négymagos és Quad,de ahogy váltottam nem lett minden atom gyorsabb,csak folyamatosabb.
A minimum ,átlag,max értékeket b@szták oda írni ezt fentebb érthetően,és világosan le írtam egy példa ként.
Mint láttad ott is pár fps a különbség,de amikor jön egy nagyom ki számítandó effekt akkor be esik a képkocka jóval alacsonyabbra mint a Core i esetében.
Mint írtam meg lehet azt játszani,hogy megvesszük a durvább kártyát,és lesz is különbség.
CSak akkor lesz keserű a szánk íze amikor hirtelen egyszerre be robban egy nagyobb számítás,fizika,árnyákok ,dinamikus időjárás stb.
Emiatt sokkal jobban meg lehet érezni az FPS zuhanásokat,és sok esetben van amikor elmegy a kedve az embernek a játéktól,és attól hogy ki adott egy valag pénzt és nem megy ahogyan a tesztekben szerepel.
Jó a régi vas is,de ha igazán a teljesítmény,és a folyamatos FPS re törekszünk akkor kell oda a megfelelő memória mennyiség,van ahol a MHZ számít igaz pár FPS a nyereség,de vele együtt a proci MHZ e és legfőképpen a számítási teljesítményétől függ a dolog.
Ha valami kevés akkor nem úgy megy az a VGA ahogyan tervezték,és ahogyan a bibliában meg van írva.
Tiszteletben tartom a véleményedet,de sajnos nem tudok egyet érteni ezért ha gondolod ne ide offoljunk nyomjuk privátba.
A Guru3D meg hanyagoljuk nem kéne egy Vérpistike tesztjére alapoznunk,mikor sokan itt felhasználok ugyanazzal a rendszerrel teljesen mást mérünk.
Van aki a régi 4 magosokra esküszik,és van aki az újabbakra.
Amúgy ott a kolega,és nekem is Q9550 procim volt hidd el tudom mi az amikor nem folyamatos valami mit mondjuk ugyanott egy Szandival.
Lehetne ezt a vitát HT re is vinni,de az felesleges,mert nem sok játék használja,és érdekes még is gyorsul vele a játék ha ki van használva,és van rá normálisan meg írt program.
Ide kell egy átlagosan jó,és jól tuningolható 4 magos processzor,és egy jó VGA kombó,és mindjárt kevesebb a gond a Konzol portokkal is,mert azok inkább procit esznek,és kevésbé videókártyát.[ Szerkesztve ]
-
theniel
aktív tag
Nekem alapon megy a 920 am és teljesen mindegy hány fős a szerver ugyanúgy megy. Az viszont nem mindegy melyik szerveren vagyok, mert tök nem egyformák. Azt is megfigyeltem, hogy nálam firefox 5.0-al a leggyorsabb a BF3. Chrome-al játszhatatlan.
Volt , hogy húztam a procin kicsit felraktam 3,6-ra meg a ramot 1600-ra , de semmit sem gyorsult a játék tőle , inkább instabilabb lett.
Ha meg a field of view-t (FOV) felrakom 90-re (70-en van nekem úgy valósághű), akkor úgy begyorsul a játék, hogy semmi értelmét nem látom hogy ezen még gyorsítanom kéne. Csak ugye torz a kép akkor már és zavaró.
Egyébkén a youtube-os teszteknél megfigyelem, hogy úgy csalnak, hogy az FOV fel van tolva 90-re és aki nem jön rá azt hiszi, hogy a kari jól viszi a játékot közbe meg ha visszarakja 70-re , akkor összecsinálja magát. -
havasa
aktív tag
Ok tényleg hagyjuk.
Ha saját tapasztalatból tudod, hogy miként skálázódnak az
Athlon II X4 645
Phenom X4 970
AMD FX 8150
Core i5 661
Core i7 870
Core i7 965 **
Core i7 3960X
Core i7 2600K
Core i7 2600K @ 5 GHzprocesszorok (ezek szerepelnek az általad hülyeségnek tituált Guru3D tesztjében ) 7970 VGA melett, akkor gratulálok.
Mindenesetre én szívesen megnéznék egy PH-s 7970 CPU scaling tesztet is.
Commodore 16 Hyper-V cluster
-
kasa85
őstag
1205#
Más meg bocsáss,de én sem ma kezdem a számítás technikát.
Amúgy nálam is meg fordult a 386os
Amúgy meg van nick nevem is köszönöm
Amit írtam saját tapasztalatomból írtam,és nem grafikonokból szopt@m ki,hogy melyik a jobb.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Sontir Fel #1143 üzenetére
Aláírásom, de könyörgöm legyetek már egy kicsit kreatívak
Kb 1 perc kereséssel is megtaláltad volna itt a ph-n.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
havasa
aktív tag
válasz SzlobiG #1203 üzenetére
A 920 architektúrája teljesen megfelelő a mostani játékokhoz, csak meg kell piszkálni egy kicsit ha sok FPS-t akarsz. Adatlapodat elnézve a tiéd sem hever parlagon.
1204#: mondod ezt annak, aki 386-ossal kezdte és most is van i5, X6, Cortex A9 is.
[ Szerkesztve ]
-
kasa85
őstag
Hagyjuk.
Van aki ezeket grafikonokból tanulja,van aki meg tapasztalja .
Én mindig is a felhasználók rabja voltam,és nem dőltem be ezeknek a fizetett hirdetősöknek.
Mindig is ide fordultam,ha kellet tapasztalatot szereznem,és az eset többségében úgy is volt ahogy le írták mint egy olyan oldalon ahol mindig mást mérnek.
Szerintem felesleges ezen rágódni én ezt az utat járom,van aki a másikat.
Szerintem a sima userek véleménye jobban számít mint azoké akik le fekszenek más gyártóknál kis pénzért.
JA igen ingyéé HD7970-ért mindent bevállalok[ Szerkesztve ]
-
havasa
aktív tag
válasz Gaboo007 #1197 üzenetére
Azt mellékes dolgot nem mondtad, hogy az alapon 2,66-on ketyegő 920-ad 4,2-re van rántva. Egyébként a Techpowerup-os konkluzió ennyit ír a az i7 920-ra: there's no need for you to upgrade
#1196 Belucz: Ofc, ott a saját specifikus game és hardver setup miatt teljesen más megvilágításba kerülhetnek a dolgok, mint a tesztekben, természetes, hogy neked az a fontosabb.
#1195 kasa85: hogyne "venném be" , Techpowerup is kb erre a következtetésre jut a 7970 CPU scaling tesztjáben.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Videós, mozgóképes topik
- LEGO klub
- Építő/felújító topik
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- E-book olvasók
- Call of Duty: WWII
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest