- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gaming notebook topik
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- NVIDIA® driverek topikja
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Ez egy valley bench?
Vagy 2 példányban futtatattad párhuzamosan a Kombustor burn-in-t? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ez nagyon brutális, 384W csak a GPU, hidegen....
Ezt amúgy ne erőltesd szvsz, nagyon túl van a specifikációkon, a GPU lábai se bírnak akármilyen nagy áramerősséget... Ki ne nyírd pár tesztért....
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Egy dolog a szoftveres unlock, de majd kiderül meddig bírja hardver.
-
Cole86
senior tag
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Hol az a 300W TDP limit?

-
válasz
fatal1ty1984
üzenetére

-
HSM
félisten
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
EZ a kép volt: [link]
Itt majdnem 200W-ot eszik csak a GPU, VDDC Current in 16,8A.
Az azért elég szép áramfelvétel. 
Nálam jóval kisebb értékek jöttek ki, igaz, csak 1150Mhz-es GPU órajellel néztem, enyém nem annyira tuningos darab. Majd meglesem, ha kíváncsi vagy, csak akkor írd meg a pontos beállításokat, hogy ment itt nálad.
-
Sorry az OFF miatt, de a Steamen a nagy nyári akcióban elég jó vételek vannak. Többek közt az Alan Wake 2,79 euró, ha lenne olyan ember a földön aki még nem vette meg.

Fallout New Vegas 2,49 és hasonlók.
Sorry again. -
ÁdiBá
veterán
-
daveoff
veterán
-
HSM
félisten
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Na igen, a tiéd egy brutálisan nagyon szivárgó darab, lehet, hogy 0,96V-on viszi, aminek egy átlagos darabnak minimum 1,05V kell, de legalább annyit, ha nem többet fogyaszt közben... Néztem anno a hirdetésedben az áramfelvételét unigine-ben, és csak lestem, mennyit kér a feszhez képest...

De előnye is van ennek, tuningban a tiéd az egyik legjobb a topicban.
(#28077) odorgg: Teljesen jó az úgy. Bár a memóriát nem értem, minek piszkálni, alapon is bőven elég, de nem akarok beleszólni.
Én sajnos hangmániás lettem, pedig régen nem nagyon zavart, amíg üresjáratban csendben volt egy kari. 
-
HSM
félisten
válasz
daveoff
üzenetére
Én biztos nem sima ref-et alakítanék át, hanem valami erősebb VRM-es verziót, vagy méginkább vennék egy gyárilag halk, frankó verziót. A sima ref legnagyobb erőssége szerintem éppen a nagyon komplett, mindent rendesen hűtő, hőt a gép mögé terelő hűtőkomplexum.

(#28075) fatal1ty1984: Mivel az új is úgy néz ki 28nm-en fog elvileg készülni, így nem valószínű, hogy fogyasztás/teljesítményben sokkal rosszabbul jársz egy 7970 CF-el, szerintem csak órajel/feszültség kérdése. A Tahiti csip alulfeszelhetősége pofátlan.
Bő 800Mhz körül pl. szűk 0,9V-okon lehet járatni őket, nagyon kemény. Akkor meg aztán lehet pislogni, hogy érd utol a két így hajtott 7970-et akár egy 9000-es csúcsvassal sebesség/fogyasztás tekintetében... -
fatal1ty1984
őstag
válasz
daveoff
üzenetére
engem már az ára nemigazán fog érdekelni,csak örülök,ha lemegy 60k-ra mert akkor veszek mellé még 2db-ot és CF lesz ezis. 180k-ért 3db 7970 több mint jo ár lenne és teljeitmányben sehol nincs a titan vagy a 780 hozzá ,de ha nem nézzük a fogyasztást akkor még az uj radeon is elbujhat 3db mellett.
-
HSM
félisten
válasz
odorgg
üzenetére
Annál jobban járt, akinek 55-ért lett egy 7950-e.
De te se jártál rosszul, mert nagyon pöpec kis kari az a refi, ha nem zavar a hangja.
Nekem is van egy, és nagyon egyben van. Kár, hogy nem bírok vele egy szobában lenni a hangja miatt, mert amúgy gondolkozás nélkül azt tartanám meg hosszútávra játszani, hiába az a legkevésbé tuningos a három itthoni kari közül.... 
-
daveoff
veterán
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Én is így gondolom, de attól félek meg fog ragadni az áruk, és nem fogod tudni többért eladni, esetleg gyorsabban. Láttam a hirdetésedet, az a baj, hogy a tuning képesség már nem feltétlenül előny.
(#28070) HSM: Nem rossz kártya a ref, ahogy mondod, megbízható. Nem mindenki érzékeny a hangra. Nekem volt ref.-em alpenföhn peter-el, de még egyszer nem venném meg a peter-t az biztos.
-
E1even
senior tag
De ez akkor is át.aszás valahol, mert nem új technológia/fejlesztésű kártya, hanem a régit adják átnevezve. Ez megtévesztő is lehet, ha az ára nem ott lesz, ahol mondjuk/pl. a 7970-esnek, hanem drágábban adják.
Pedig a teljesítmény ugyan az.
De ha olcsóbban jön ki (mint pl. a 770 a 680-hoz viszonyítva), akkor nincs probléma az átnevezéssel.

-
HSM
félisten
válasz
daveoff
üzenetére
Na de az ref volt. Az eléggé réteg kártya szvsz. Munkára az egyik legjobb, elnyűhetetlen, vacak körülményeket is remekül bírja, vízhűtéshez is jó, de pl. egy halk otthoni gépbe nem a legideálisabb.

Viszonylag normális árat kaptál érte szvsz, bár én nem adtam volna annyiért, ha új is és tuningos is.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#28071) Eleven82: Úgy olvastam, az ár marad.
Itt pedig nem gáz, hogy régebbi fejlesztés, mert csak pár új HSA utasítás került bele az újba, gyakorlatilag semmi drámai difi nincs az eddigi cikkek alapján, főleg játékban. -
-
daveoff
veterán
Most hulla a piac, azért mennek olcsón a kártyák, én is 75k-ért tudtam eladni egy zsír új ref-et. De ezek szerint akkor viszonylag jól jártam, mondjuk elég tuningos darab volt.
-
HSM
félisten
válasz
E1even
üzenetére
Hát éppen ez az... A kevésbé informált réteg miatt kell az átnevezés. Ő nem fog tudni mit kedzeni azzal, hogy most a 9870 vagy a 7970 a jobb....
Ha viszont a 9-es szériába belezsófolják a komplett kínálatot, akkor máris könnyebben választ (megfelelő) kártyát a user.Ahogy eddig a kilátások festenek, semmi rossz nem fogja érni az átnevezett kártyákat vásárlókat, mert "játékos" szemszögből jelenleg semmi komoly előnyt nem látok az új kártyák mellett, ami miatt nem lenne szerencsés az átnevezés, vagy átvágva érezhetnék magukat az átnevezett karikat vásárlók, de javítsatok ki, ha tévednék.

(#28064) ricshard444: Azért a jó áru jó áruk hamar elkelnek... Nem 70-ezerért.
Most is van fenn egy Asus 70-es DC2, 70-ért, de bakker, no gari, meg szét is volt szedve, kinek kell olyan? Nekem nem kéne az 100% ilyen áron.(#28066) players111: Ja, gagyibájt, kitudja miért, hogyan, stb.... Nem ebből kéne kiindulni. Nekem gagyibájt se kéne ennyiért, újonann se.

60K-ért még messze van szvsz, mikor normális 7970-eket fognak normális áron utánad vágni.

-
E1even
senior tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Az igen jó ár érte. Valaki nagyon jól járt vele.

-
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
68-ért ment el valamelyik nap egy DCII-s 7970, 70-ért a kutyának sem kellett

-
E1even
senior tag
"Én személy szerint örülök neki, hogy a tulajdonomban lévő 3db 7900-as kártya nem fog egy hét alatt háromszor 30-40 ezer forintot értékveszteni." - Ennek én is örülnék/örülök, reméljük, hogy így is lesz.

Sry, félreolvastam.

Ám így sem rossz választás, de nem a legjobb.

A régi nevével is ki lehetne igazodni szerintem.

Csak ez egy kicsit megtévesztő is lehet, mert aki nem járatos benne, az azt hiheti, hogy egy teljesen új generációt kap az új névvel együtt.players111: Azok akkor meg is érdemlik, hogy 50k-t kapjanak a 7970-esükért.

-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT
üzenetére
Áhh, nincsenek CF-ben, nekem nem jött be. A power 7950 van játékra, bár még nem tudom, melyiket tartsam meg, a power 50-est vagy a Sapphire 70-es OC-t, mindkettő szuper kari...
De jelenleg mindegyik használatban van, bár idővel csak egy fog maradni, azért se örülnék egy hirtelen árzuhanásnak. 
(#28059) sixpak: A Sapphire-en nem érdemes szerintem cserélni, hacsak nem akarsz "komolyabb" tuningot.
Ha 70 fok körül van minden a VGA-n terhelve, az teljesen hawaii. 
-
válasz
deadwing
üzenetére
Ne érts félre, nem vagyok túlzottan eleresztve anyagilag (két kisiskolás lányom van,akikre a világ összes pénzét el lehetne költeni
), csak láttam, hogy sokan cserélték itt a gyári hűtőt és ezért gondolkoztam el a dolgon. 1-1,5 évnél hosszabb ideig nem volt még meg egy vga-m sem, ezért azt kell mondjam, hogy lehet igazad van. 
-
-
HSM
félisten
válasz
üzenetére
Szerintem semmivel nem lesz rosszabb az ár/érték aránya a jelenleg megvett kártyáknak... Én személy szerint örülök neki, hogy a tulajdonomban lévő 3db 7900-as kártya nem fog egy hét alatt háromszor 30-40 ezer forintot értékveszteni. Bár lehet, AMD-re vágyó NV-tulaj szemszögből nézve kellemetlen, hogy nem lesz tele az apró "50K-ért csak vigyék már el" 7970-ekkel....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#28052) Eleven82: Pláne, hogy 7970-et vett.

(#28054) Eleven82: Jelen piaci helyzetben nem látok kivetnivalót az átnevezésben, mivel az új sem fog architektúrálisan jelentősen eltérni.
Ott a Bonaire, az is jelenleg 7000-es, amikor technikailag már az új generációhoz tartozik. Inkább legyen szépen egy termék-portfolói, ahol ki lehet igazodni, minthogy fusson a régi nevén.... 
-
E1even
senior tag
válasz
haddent
üzenetére
Igen, akár még igazad is lehet, de ez is kiderül pár hónapon belül.

Ha mégis megcsinálná az AMD is az átnevezéseket, akkor az azzal a kitétellel fog eltérni az Nvidia-tól, hogy egy "hosszabb távra életképesebb" szériát fog más néven eladni (ami attól persze még nem szép dolog tőle sem, mint, ahogy írtad is).
Nem úgy, mint az NV a 600-as és 770/760-as DX11.0-es és compute-ban gyenge kártyáival. -
haddent
addikt
válasz
E1even
üzenetére
Na igen, hát akkor végső soron mégiscsak igazam van na

Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztan én is, de nekem kifejezetten az ellen van bajom, hogy az nV fogta, átcímkézte, megmarketingelte, hogy új ilyen olyan csodagémingszérijaminden és közben ugyanaz. Attól még, hogy az AMD meghagyja a Tahitit erős középkategóriának az új széria mellé, (Azaz konkrétan csak "flagship"-peket csinál újat), az nem jelenti azt, hogy ő is él ezzel a csúnya és elítélendő húzással, átveréssel.
Ha mégis így lesz, akkor természetesen az is pont úgy elvetendő, mint az nV -nél.ÁdiBá a GTX580 nagyon király vga volt, de nem fair kiállítani még a 7950 ellen sem... Szerintem elég melléfogás lenne egy ilyen csere (főleg ha jól tudom neked még HD7970 CF -ed is volt? ), dehát te tudod... Én GTX770 alá nem mennék, de az is egy 680 amivel húznád a szádat egy-két játéknál már... GTX780 az már igen

-
E1even
senior tag
válasz
haddent
üzenetére
A második bekezdés vége, a kép felett:
"...Ennek köszönhetően az elődnek számító Tahiti cGPU továbbra is a termékskála része marad, méghozzá az aktuális árszinten. Arról még nincs adat, hogy ez később mennyire változik."Jön az új széria (de csak a felső kategóriában), viszont marad a jelenlegi Tahiti is.

radi8tor1:

-
-
haddent
addikt
válasz
üzenetére
Ez hülyeség, max. te nyugtatod ezzel magad. Én személy szerint és bátran merem állítani, hogy többen mások is azért vettek Radeont, mert Radeon kellett nekik. Itt találták meg számításaikat teljesítmény, terméktámogatás és minden formában. Az, hogy ezért még kevesebbet is kellett valamivel kicsengetni csak egy plussz előny.
TTomax egyelőre csak gyorsan átfutottam a cikken, de én sehol nem látom, hogy nV -hez hasonlóan átmatricázásról szó lenne
Hacsak nem ugrottam át valami infót, akkor teljesen új széria jön, csak a technológia (GCN) marad. -
ÁdiBá
veterán
Szerintetek a StarCraft2 mennyivel lassabban viszi egy GTX580?
Filoztam rajta hogy ha kapnék itt PH egy ROG változatot talán elcserélném rá a mostani HD7970VAPORX kártyámat, nem játszok csak SC2, tudomásom szerint a fermi meg teljesen kifogástalanul viszi ezt a játékot.
Megvárom az új AMD kártyát hogy az mit tud SC2 alatt.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
VGYke
addikt
válasz
KAMELOT
üzenetére
Mindenkinek köszönöm a segítséget, KAMELOT kis különbséggel hallgattam rád, jelenleg az Asus HD7970-DC2T-3GD5 útban van, holnap berakják a gépbe, minden kiderül (WiFi kártya bekavar-e valamit, stb.).
Ha berakják a HD6970 után, hogy csináljuk? Előtte Catalyst driver uninstall, kártya be, majd install? Vagy ez felesleges maradhat a driver, érzékelni fogja a váltást? -
-
-
E1even
senior tag
válasz
ViiiiktorOC
üzenetére
-
haddent
addikt
válasz
ViiiiktorOC
üzenetére
Hát szerintem nem fog az még szeptemberben megjelenni, inkább olyan Q4 közepe, vége felé tippelném. De ha meg is jelenik, akkor is még minimum 1-2 hónap mire kis hazánkba is normálisan eljut, és akkor még onnantól szerintem egy ideig biztosan lesz felhalmozott készlet a 7950 -ekből is
Persze ezt nem lehet garantálni, de én nem lennék meglepve, ha még jövő tavasszal is tudnál simán beszerezni új 7950 -est. -
ViiiiktorOC
senior tag
Üdv.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha szeptember körül megjelenik az új generáció, akkor az 7950-est még 1-2 hónapig lehet kapni míg akad a raktárakban? Vagy azért lesz ez 3-4 hónap is?
Köszöntem!

-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Rypejakten
üzenetére
Ez alapján nem egy nagy szám de persze gondolni is lehet hiszen hiába víz ha egy nagyon egyszerü blokk meg gyenge pumpa van rajta meg a radiátor felülete sem igazán nagyobb mint egy nagy léghütönek.
-
Rypejakten
addikt
-
haddent
addikt
válasz
Tarill
üzenetére
Attól függ milyen.. az ilyen.. hátőő
"egyszerűbb" szerkezeteknél valóban 4 csavar és kész. A többitől sem kéne félni, mert nem 4 hanem mondjuk 14 csavar, de semmivel nem nehezebb megoldani, mint a másikat.. 
N.Ferry az a hűtő jobban teszi, ha 0C alá megy hamár fele annyiba kerül mint a vga maga

-
KAMELOT
titán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ja lehet korrekt normál áron vásárolni bármit, csak sokat kell keresni.

-
válasz
daveoff
üzenetére
A 10-15 fok nagyon jól hangzik. A mérete miatt nem aggódom, 385mm-es vga fér be a házba, ez pedig úgy nézem jóval rövidebb.
Cole86: ránéztem, tényleg elég meggyőző a cucc. Bár külön kell rá ventilátorokat venni. Kíváncsi lennék milyeneket szoktak rátenni. Gondolom nem 12 centiseket.
Szerk.: Kár, hogy nincs több alternatíva, mivel ahogy nézem, e két gyártó kínál csak vga hűtőket, ami némileg furcsa, pláne annak fényében, hogy egyéb hűtőkből milyen óriási választék van.
radi8tor1 : köszönöm, így azért egyszerűbb.

-
Sziasztok. Ilyet használ valaki közületek? Ez 7950-el is kompatibilis, gyanítom.
Mennyivel lesznek alacsonyabbak a hőfokok mint a 7950 DualX-en?
Magyarul, megéri-e a befektetés?
A DualX egyébként így teljesít 1000mhz-en, auto venti szabályozással egy 7 rendszerhűtős házban:
Szerk:. érdekes, hogy a VRM hőfokok mindig csak max. 1-2 fokkal magasabbak mint a gpu hőmérséklet.
-
Tarill
őstag
79xx vgaknál tényleg csak ennyi egy újrapasztázás mint itt a videón? [link] négy kis csavar ki és lent van a hűtés? ez egy msi az igaz de nekem a vapor-x en is ilyen?
-
HSM
félisten
válasz
DroiDMester
üzenetére
De azért bújtatott reklámnak szerintem zseniális volt...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
radi8tor
üzenetére
1, Seasonic tápok nem arról híresek hogy meg döglenek! nem hiába vállal a gyártó a komolyabb Prémium kategóriás tápjaira 7.év garanciát! az én Sea Platinum 1000 -tápomra is 7.év garancia van!
2, Nekem már 15.éve SeaSonic tápjam vannak, volt közötte elég sok féle fajta de soha 1 -ikkel se volt semmi gond! Nem úgy mint az FSP, ChiefTec, és hasolnó tápokkal mert azokból jó néhány +döglött nálam!

Szóval simán meg venném én is ettől a cégektől a tápot mivel nem 3-4.e el olcsóbb hanem 15.e el! és még ha netán gariztatásra kerülne a sor és netán a cég is meg szűnne, még mindég ott a gyártói gari a tápra ami néhány 1000.Ft -ból megoldható, de mint mondtam ezek nem olyan tápok hogy meg döglenek!

****************************************************************************************
Tarill a CTG500 -at inkább hadjuk(a max 400.W jával 12.V on) attól még a Saga2 500.as tápja is jobb a kollégának! -
Tarill
őstag
tudom off de ha már itt tartunk itt egy jó táp: [link] nekem vitte 7950/70-et tuningal is gyönyörűen

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
DroiDMester
üzenetére
Meg is érdemli, aki ilyen határon túli cégtől veszi a tápot. Nem lennék a helyében, amikor gariztatni kell.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nem tápos topic, de biztos hogy erről beszélünk?
1 év garanciával adják mindenhol és nem 22k az ára. -
Cole86
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Igen.. az 1ik kedvenc gyártóm
, nagyon minőségi! flextronics belsőt rak az über max kategóriába, ami szintén etalon ,de amúgy csak prémium saját gyártásúakat.. nem szállít be neki senki, inkább ő másoknak. 
-
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 3D nyomtatás
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Call of Duty: Warzone
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Vagy 2 példányban futtatattad párhuzamosan a Kombustor burn-in-t? ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Most is van fenn egy Asus 70-es DC2, 70-ért, de bakker, no gari, meg szét is volt szedve, kinek kell olyan? Nekem nem kéne az 100% ilyen áron.

Hacsak nem ugrottam át valami infót, akkor teljesen új széria jön, csak a technológia (GCN) marad.