Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
PIT888
tag
alt+space
-
gegg
tag
Az ASIC százalékot hogy tudom megnézni ? Mert alt+lefele nyíl nem megy
-
PIT888
tag
570-hez képest, mint egy jó féle hajszárító játék közben, bár én bírom ilyen tekintetben
-
gegg
tag
Na nekem is sikerült beszereznem egy ilyen csodát(7970).
Kár hogy olyan a hangja mint a porszívónak. -
radi8tor
MODERÁTOR
Te tudod, de előfordulhat, hogy pont egy 25 perces pálya végén fagy ki a géped. Én nem mondanám stabilnak, ha van olyan program, ami miatt megadta magát.
Próbáld a GPU frekit csökkenteni kicsit, de a MEMóriát otthagyni, ahol most van. Nem kell egyszerre mindkettőt állítani.
Sok idő megbízhatóra beállítani egy tuningolt alkatrészt. -
PIT888
tag
Értem, hát bf3-at viszi, crysis 2-be omlott a dolog, de mondjuk bf3-azok aktívan végülis, így akkor fölös a fesz emelés..
-
PIT888
tag
(#3872) Ettől függetlenül, ha 1175v-re belövöm 1125/1575-re egy játék profilnak akkor az úgy jópofa lehet, vagy alapjáraton is mehet így a kártya, vagy elég inkább csak, ha szükség van rá?
-
PIT888
tag
Uh tényleg...az asic-al behatárolt érték. Akkor ezek szerint nem általánosítható, hogy a ref asus-ok 1,050, ha nekem már nem annyi?
-
PIT888
tag
Nekem 1,112őt ír az AB, ha unlock-olom a fesz controlt. Az a valós értéke az alapfesznek?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #3872 üzenetére
Ez VID függő. Nem lehet látatlanban kimondani egy kártyáról, hogy ennyi az alapfesze.
-
Cybertrone
veterán
Ref asusnak 1.050v az alap fesze... nem csoda hogy ha nem bírja a cata maxot... AB-t neki, told fel 1.175-re (ennyi mondjuk egy zafírnak az alapfesze, semmi baja nem lesz) és láss csodát stabile lesz!
Egy fasza fan beállítás(grafikon stb) lőjjél neki, és ennyi!
Lehet gamelni
-
tetris
tag
Dead Island volt telepitve, fagy.
Milyen driverrel hasznaljatok a kartyat illetve milyen oc gpu/memory clock az, ami biztosan stabil kell legyen? 1000/6000 mondjuk, ott nemigen lehetne gond, nem?
12.3 prewhql van felrakva nalam, w7 x64... -
PIT888
tag
Nekem 10 percnél hasalt el Furmark-al
-
tetris
tag
válasz
Tökmindegy #3824 üzenetére
Sziasztok,
Én is beléptem a klubba, pont ma hoztam el a hardverkerből egy sima Asus 7970et (kettőt kaptak tegnap), 79.9% Asic gpu-z szerint.
Viszont a GPU Tweak utilityvel 1125/6300 fölé nem lehet húzni, az miért van? Az a csuszka vége... -
Befutott pár ilyen giga: GIGABYTE GV-R797OC-3GD
Sajnos DCII-ről még nincs hír. -
MPowerPH
félisten
Nem általánosítok, de az a VTX nem vált be, én többet nem fogom ez miatt a fejem a falba verni. Maradok a jól bevált gyártóknál.
Egyszerű. Pl. 3DMark Vantage alatt a húzott cpu+vga párosítással a prociteszt! mindig ugyan akkor kifagyott. Amint a VGA-n kicsit nagyobb mértékben órajelet növeltem ez történt, alapon persze húzott procival szépen lefutott. Nem értettem, mert a cpu tesztnek semmi köze a VGA-hoz. Külön-külön mindegyik teszt szépen lefutott. Aztán vettem egy Asus 6970-t, és láss csodát, minden tökéletesen működött.
-
gegg
tag
Remélem holnap én is csatlakozok a 7970 tulajok táborába
-
radi8tor
MODERÁTOR
ASUS HD 7970 DirectCUII TOP Vdroop videó: 1.250V --> 1.199V
De megy 1270/1800-at is: [link]
Gondolom tesselation: OFF volt. -
Yany
addikt
Hogy kell ezt az asic izét megnézni?
megvan -
MPowerPH
félisten
válasz
radi8tor #3831 üzenetére
Pont akartam írni, hogy ez semmit nem jelent... Maximum extrém tuningra érdemes e szerint válogatni, a többi az csak lutri, ahogy mindig is.
Tisztában vagyok vele, mit tesz ez az érték. Ezért is kérdeztem meg, hogy ugyan mit is vársz ettől. Attól, hogy alacsony vagy magas a VID, még nem függ az OC képesség.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #3830 üzenetére
Megtudod mennyire tuningbarát a kártyád. Ha alacsony százalékot ír, akkor vizezni kell vagy nitró, stb, ha magas százalék, akkor levegővel jobb a kártya.
És olyan is előfordulhat, hogy nem ez jellemző a kártyára.
Ehhez állítják be gyárban a GPU VID-jét, hogy benne maradjon a TDP-ben.
-
PIT888
tag
A 80,5% ASIC az jónak számít, vagy nem annyira?
-
ThodEE
őstag
Egy Sapphire 7970el beléptem a csapatba, üdv mindenkinek
-
cseth
csendes tag
válasz
Rabbitf_24 #3817 üzenetére
Gigabyte -ot meg nem talaltam, csak Asus DCII -t, de azt eleg pofatlan aron
Ezert gondoltam az XFX -re...
Akkor azt gondolom ez lesz a delikvens.
Koszonet a valaszokert.
-
cseth
csendes tag
Hello,
Eldontottem, hogy beszerzek egy 7970 -et, csak meg nem tudom melyik gyarto...
Ez nem tunik rossznak, de gondoltam kikerem a velemenyeteket:
XFX Radeon HD 7970 Black Edition
Ha esetleg mast ajanlotok, szivesen veszem
-
Tody56
aktív tag
radi8tor1: Drágább és szinte eladhatatlan használtan. Illetve én vga hűtésben a HK favorizálom. Egyébként tényleg jó, hogy lehet kapni ilyen kártyát is. Sokan nem mernek egyedül hűtést cserélni.
Pug: Tisztában vagyok, hogy bírja ezt a hőfokot simán.Mint írtam szerelni fogom napokon belül, így nekem nem mindegy, hogy csak lecsavarozom, vagy melegíthetem kell, hogy jöjjön már le az a fránya hűtő.
Régen nekem is léghűtésem volt és rengeteg vga-m már, de mint írtam nagyon sokat szerelek hűtéseket és látom a különbségeket.
Arról nem is beszélve, hogy mióta vízzel hűtőm őket, egy kártyám sem romlott el. Előtte pedig elég sokat kellett gariznom.
Na de mindegy nem azért írtam be, hogy hit térítsek. Mindenki úgy használja ahogy szeretné. Én csak jóindulatú tanácsként írtam, hogy léghűtéssel azért óvatosan. -
Tody56
aktív tag
Pietrosz: nyilván több mindentől függ, de akkor is sok. Alapórajelen nekem sem megy 75 fok fölé 20-21 fokos szobában. Igaz 1,05 körül van a vid.
jilian: igen ennyire.
Egy olcsó kártyánál letojnám, de egy 150k-s vga nekem marhára sok pénz. A másik, hogy mivel 100%, hogy víz kerül rá napokon belül így tuti, hogy le kell vennem a gyári hűtést. Sokkal könnyebben lejön a gyári hűtő, ha nem melegszik nagyon rá.
Több ügyfelem ez miatt úgy is hozzá az új vga kártyáját hozzám, hogy egy percet sem ment, szóval ez nem csak az én heppem. Így sokkal könnyebb és gyorsabb a hűtő csere.
Természetesen ha nem menne rá víz, akkor folyamatosan menne a gyári órajalen. Így viszont marad a 700mhz és kb 60fok. Így is meg lehet süketülni mellette. kb 5 éve nem volt ilyen hangos gépem, pedig csak a vga-n forog venti -
radi8tor
MODERÁTOR
Megjelent az új MSI Afterburner 2.2.0 Beta 14
-
ÁdiBá
veterán
Valaki így gondolkodik.
De van a másik véglet is.
Tunigoláskor picit állít a ventilátor szabályzásán. Picit hangosabb lesz a gép, viszont nyer pár FPS ingyen.
Amíg nem hibázik, nem fagy be a kártya tuningolás miatt, addig jó...
Az a baj a vízhűtéssel hogy egy komolyabb cucc, annyiba kerül mint a HD7970. Annyiért meg inkább CF. -
Tody56
aktív tag
Én ref kártya mániás vagyok a víz miatt, csak érdekesség képen linkeltem a cikket. Tény, hogy sok az a 78-fok.
Én már 60fok felett is parázom. Most is 700/5000-en használom a kártyámat amig megjön hozzá a vizesblokkom.
Utána mehet majd akár 1200+-on is, ha 28-40 fokos lesz a kártya még húzva is
Nap mint nap szerelek le vga-ról hűtéseket és látom, hogy vannak megpirulva a matricák a hűtésen vagy épp a gappadok a gyűri léghűtés alatt, szóval nyilván kártya és hűtés függő, de óva intek mindenkit a léghűtéssel való erős tuning hajhászástól. Ha nem tudja valaki megálllni, akkor pedig küldje el a családot valahova és állítsa fix 100%-ra a ventit a vga-n és tegyen be fülvédőt
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- alza vélemények - tapasztalatok
- Robotporszívók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Bluetooth hangszórók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest