- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gaming notebook topik
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- NVIDIA® driverek topikja
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
radi8tor
üzenetére

Amúgy nem hiszem, mert most is csak 4db érkezett, szóval esélyes hogy nem sokáig fog kitartani ez sem. Nekem az a gyanús az egészben, hogy ugye webáruház lévén hogy tud eladni valamit úgy hogy nyer is rajta, holott neki az eladási nettó ára is kevesebb mint a nagyker nettó
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Lehet Skhiz0-nál veszik.

-
kasa85
őstag
Hát igen minden a gics palotában,és azon túl dől el a dolog.
Visszább nem a VGA árakra specializálódtam csak,hanem a fizető eszközökre is.
Akkora tág teret adtam a vélemény nyilvánításomnak,hogy akár melyik bejött volna akkor is benne lett volna a felsoroltak közül,míg mások kissé sértően más galaxisba küldött.
Sajnos szembesültem ezzel az Árgépes sz@rral,és azzal is amikor elrontották az árakat,és el kellet volna abban az árcédulában adniuk,mire ment a rendelés meg köszönték két nap SMS eredeti ár/régi rontott árazással a termék elfogyott.
Na persze biztos valamelyik vevő szolgálatos lány lecsapott az egyik karira legyen mint szmájli+WOW-ozni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak arra akartam ki térni,és nem újra elindítani az off hegyeket,hogy akármilyen reálisat mond a másik attól nem kell ki közösítően elküldeni a picsába.
Tudja kinek szól ez remélem legközelebb a vérmérsékletét vízhűtéssel megoldja.
-
Én továbbra is fenntartom, hogy minden azon múlik, mennyire beszélnek a fejesek okosan ott fent a giccspalotában.
Gyakorlatban, maga a kártyák ára természetesen nem esett, ez a pár ezer forintos csökkenés is a forint erősödése miatt van.A Sapphire-os dologra reagálva. Nem újdonság, de szinte gondoltam hogy nincs nekik raktáron.
Ezt én is eltudom játszani, hogy kiírom hogy mondjuk a DCII 130 000, és x-y napon belül.
Aztán mindenki elkezd örülni, meg foglalgatni, aztán mikor valóban megjön, akkor meg megmondom hogy sorry fiúk, de mégse ennyi az ára, kell e még így is vagy sem.
A többségnek lehet nem fog kelleni, de biztosan lenne aki megvenné.
Itt a lényeg azon van, hogy minél több ember nézze az oldalt, és esetleg vegyen még mást is. Szimpla vevőcsalogatás
Olyan mint az árgépen az első 1-2-3 találtat. Hozza hogy milyen olcsó, csak amikor valóban venni akarsz akkor meg nincs. Ezt eljátszották régebben velem nem 1x, amikor még nem volt lehetőségem hw-el foglalkozni.De hogy legyen ON is, jön Sapphire. 1-3 nap. Kicsi szerencsével már holnap van, ha nem akkor hétfő.
-
válasz
Cybertrone
üzenetére
" ha nem az unios konyoradomanyon, amit ugye megint vissza kell fizetni egyszer"
Szerintem nézz utána kicsit

-
kasa85
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Májusig írtam nem Májusban.

Csak azt nemértettem miért kellet ki közösítően bánni még egy hónappal ezelőtt,mert piaci véleményemet ki mertem fejteni.
Be kapcsolódtam le írtam a véleményem erre meg át küldtek egy másik bolygóra,mert biztosan ott élek.
Minden esetben fent tartottam a véleményemet,és tiszteletben tartva a másikét nem írtam közhelyeket.
Ez nem neked szól tudják azok akik ezeket írták.
A lényeg akármi történhet ami reális kis világunkban ezért nem kell másokat megvetni,vagy elküldeni ha ki fejti sajátos véleményét.
Látom a HD7950 is félig meddig módi kari lesz.
Ez jó hír bár ugyanazok lesznek a tartások mint a HD6XXX szériánál.
Biztos jobban oda figyelnek a Limited kiadásra.
Ez elképzelhető,hogy csak csalétek lesz azoknak akik váltani szeretnének,és félő nem lesz annyi mód lehetőség mint a HD6XXX esetében.
Biza be szereznék 2db HD7950 karit.
Persze jelen helyzetben semmi panaszom teljesítmény szempontjából .
Látom jól muzsikál a rendszered

(#2086) Cybertrone
Nem írtam pontosan micsoda felsoroltam a piacot/szezont/és újdonságod.
Piac talált,és nem vagyok jövendőmondó bár a szomszéd Cig@ny asszony sok mindent mondott lehet hinnem kellene neki![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kasa85
őstag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Mondtam én.
Azok ugassanak akik egy hónappal ezelőtt kicsit bunkó módon más bolygóra küldtek,mert ki mertem jelenteni hogy Májusig + változás tapasztalható bolti árban
-
Novver
senior tag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
---------
ma, 10:50 Részletek
"Olcso Alkatrész" - Sapphire 7970Tisztelt Novák Norbert!
A videókártya rendelhető webáruházunkban, az ára a webshopon feltüntetett
149 425 Ft.Üdvözlettel:
Olcsó Alkatrész Webáruház ügyfélszolgálata
---------hát, ezek szerint tényleg ennyiért lehet ott megkapni
valakinek valami tapasztalat? http://www.olcso-alkatresz.hu/ -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone
üzenetére
Akkor lesz kapható a DirectCUII
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone
üzenetére
Persze, tuti lesz rá megoldás. Február 7-ig biztosan.

Lehet CF csak később lesz. -
radi8tor
MODERÁTOR
Azt hiszem nem tettem rosszul, hogy váltottam ASUS DirectCU II-re:
- Acclaimed DIGI+ VRM with 12-phase Super Alloy Power technology delivers precise digital power and enhanced durability for stable overclocking.
Azt a +20$-t megéri nekem.
-
HuTi.HUN
tag
Itt az eredeti topic a 7950 flashről:
Link!Na most ebből kiindulva, szerintem elég jó a helyzet.
Nem lesz ugyan a 7950-ből 7970, viszont mindenki jól jár.-A 7970-en jobb és halkabb a hűtés.
-A 7950 flashelve és tuningolva majdnem eléri a 7970 szintjét.
-Az árkülönbség is ennek megfelelő. -
Sontir Fel
őstag
Kiskerben beneztunk 150k ala.
-
Crytek
nagyúr
65ezerért jó volna egy 7950-es

-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone
üzenetére
Jah, persze. Csak közben elfelejtik a marhák, hogy azokban az országokban az átlagkereset legalább 4x nagyobb.
Sok okostojás, nekik könnyű, a mi pénzünkből tankolnak. -
Ez így ebben a formában nem igaz, elég csak megnézni a 3Dmark11-es listán a 980-as core clockomat, és ez még nem is a vége volt

Természetesen persze, hogy nem mindegyik vitte a 6970-es órajeleket, főleg, hogy a ram chippek nem egyeztek
, de a refek többségéből ki lehetett csikarni. -
válasz
Cybertrone
üzenetére
ha a core clock emeléstől fagyott, az érthető - a GPU-k természetesen a selejtesek voltak.
-
válasz
Cybertrone
üzenetére
persze, ezeket mind meg kell nézni. rémlik a 6950 és a 6970 kapcsán, hogy az órajelek miatt ugyanolyan memória chipekkel mentek, mert nem volt köztes bin - de lehet, hogy rosszul emlékszem...
-
keIdor
titán
válasz
Cybertrone
üzenetére
Ezek csak számok... a kérdés, az ár/érték arány. Szerintem 2-3 hét, és 110k alatt is akár dobálhatják a 7950-eket. Nem kell itt 130 ezrekre gondolni szvsz. Meg aztán a tuning lutri, engem is csak addig érdekel, amíg Catalyst engedi, felette leszarom, nem centizgetek, hogy +2fps-em legyen, nem ér annyit az egész.
-
Cybertrone
veterán
1200/1600-at hozzon elsőnek a 7950-es aztán majd rá is nézek... ha azt hozza(míg egy kártyám volt úgy használtam 24/7) akkor talán van eséje! de 400mhz-es egézséges tuningot mindennapokra nehezen képzelek el!

1.175v az alapfesz( A cata maxhoz kis szerencsével elég), az 1200/1600 az 1.23v-on valósul meg! A memók feszéhez még nem is nyúltam, mert csak tegnap jöttem rá hogy a zafíron is lehet
-
válasz
Cybertrone
üzenetére
Ha valóban 15-20K lesz csak az eltérés az 50 és 70-es modell között és a 70-esben jóval nagyobb lesz a tuningpotenciál, hát akkor elgondolkodom a 70-esen, azonban ha a kistesó szintén hasonló módon ott lesz a szeren, akkor egyértelműen a pénztárcámra hallgatok majd. Bár nálam sajnos ez úgyis csak nyár elején lesz esedékes, addig meg úgyis minden kiderül

Szlobig: én nagyon remélem, hogy itt is lehet majd "spórolni"

(#2045) Cybertrone: áááá, alapfeszen ez még némely 7970-esnek is nagy falat

-
Petyyyyy
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Az jogos. Toljadneki.hu!

Amúgy meg...íme egy indok, hogy felháborodhass: ...a legkisebb keplert 300 dodóért, és 580-tól nagyobb teljesítménnyel fog jönni... Az ára. Írhatnám, hogy NAUGYE MEGMONDTAM
-
keIdor
titán
Presztizs, mar ha van ertelme VGA-nal egyaltalan hasznalni ilyen szot, az a 7990 lesz ugyis.
-
"Emlékszem anno a 6950/6970-es topicban hány olyan nyavajgó 6970-es tulaj volt, aki a 25. levezetés után sem volt képes felfogni, hogy egy ref moddolt 6950@70 az ugyan azt tudja, mint az általa plusz 20K-ért vásárolt 6970-ese. "
Igen emlékszek én is ezekre nem tetszett nekik hogy kevesebb pénzért ugyanazt kaptuk mint amit ők drágábban. Remélem itt nem ez lesz.

-
Cybertrone
veterán
Itt is biztos lesznek ilyenek... de szarni kell rá! Mindenki maga tudja mire képes a cucca! Ha megkér majd valaki akjinek van 70es biossal kártyája tolok majd vele tesztet, és kiderül minden... Én örülök hogy nem csak én fogok meg radiátor ülni a topikban és beszélgetni, ha nem más is! Nem élünk egyformán sajnos, így valamejest jó ez a dolog hogy azok is kapnak a jóból akinek nincsenek százezrei a bankban!
Attól nekem még 7970-em lesz, semmit nem csorbul a kártya híre! 
-
válasz
Cybertrone
üzenetére
Azt remélem érzed, hogy az utolsó pár soroddal lényegében definiáltad ezt a fogalmat, csak reverse-be
. Senkinek nincsen azzal problémája, ha valaki drága hardware-re költ. Én csak arra adtam választ, hogy igazából azon kívül nem igen lehet senkinek se problémája azzal, hogy a top kártya alatt lévő modell mókolással hozza, vagy majdnem hozza a top kártya teljesítményét, mint akinek b@ssza a csőrét, hogy az illető ezt olcsóbban tudta megtenni. Pontosítok, akinek az b@ssza a csőrét, hogy az is elérheti a kb toppot, akinek nincsen akkora kerete. Emlékszem anno a 6950/6970-es topicban hány olyan nyavajgó 6970-es tulaj volt, aki a 25. levezetés után sem volt képes felfogni, hogy egy ref moddolt 6950@70 az ugyan azt tudja, mint az általa plusz 20K-ért vásárolt 6970-ese. 
-
Cybertrone
veterán
Ez a penis dolog szerintem nem a topikba való... Ne legyen már azért valaki köcsög mert mert venni egy drága holmit...
Akinek kell a teljesítmény, és nem szeretne azon agyalni hogy jaj most lehet e a beállításokat maxra tenni, avagy féljek mert akadni fog... ne hozzuk ezt elő kérlek benneteket! Nem illik hozzátok urak ez a dolog, hisz ti sem szarral toljátok, és ez a penis duma fix egy olyan emberke agyszüleménye aki féltékeny mert esetleg ő nem tudja megvenni azt ami a másiknak szerinte a penis! 
-
Def26
félisten
válasz
Cybertrone
üzenetére
Heh, már el is tűnt a listából a VTX3D.

-
Cybertrone
veterán
Mind2 ref, és mind a 2 ugyan azt tudja
KB egy matrica más rajtuk, és szerintem még a gar idő is ugyan annyi! Semmivel sem fogsz kevesebbet kapni érte majd ha el akarod adni a vtx-et mint a zafírért
Simán vedd az olcsóbbat, már csak a kuponért is ,ami ha nem kell eladhatod aprópénzért! 
-
Def26
félisten
válasz
Cybertrone
üzenetére
VTX3D vagy Sapphire legyen? Iponból rendelem (most) 11k van köztük. VTX3D 159k a Sapphire meg 171k. Mindkettőben ugyanazok a kellékek (DisplayPort->DisplayPort, valamint a HDMI->DVI, és az aktív mini DisplayPort->DVI átalakító), annyi hogy a VTX3D -ben van egy dirt 3 kód/kupon.
Ezt a VTX3D -t nem ismerem, de azt gondolom, hogy ha később el akarom adni akkor a sapphire -ért többet kapok az apróban az tuti. Szerinted? -
Cybertrone
veterán
Szerintem itt is más memchipek lesznek a cuccon... Gondolom én! Nyílván a selejt XT tahitikat adják el pro nak ez így van...
Viszont ha 135k-val indít akkor inkább a nagy tesó ami teljes értékű, és nem kell buherállni! 
Sok még a nyitott kérdés... táp ellátása milyen lesz, milyen memóriákat kap stb stb stb! -
válasz
Cybertrone
üzenetére
miután az AMD a 6950-nél, és most várhatóan a 7950-nél is azokból a komponensekből vág, amikből amúgy is túl sok van, az nVidia pedig azokból (is), amik szűk keresztmetszetek, nem teljesen ugyanaz a helyzet. a 6950 és a 6970 azonos órajelen kb. egyforma gyors volt (sőt, az 5850 és 5870 is, csak ott ugye más memóriachipek voltak), meglátjuk, most hogy lesz.
-
Cybertrone
veterán
válasz
jozsef m.
üzenetére
Mint ahogy nem minden 6950-ből lett 6970 sem
Volt akinél csak a shadermod jött össze, de a magasabb órajel, és a magasabb fesz, mem időzítést nem szerette a cucc! 
Ez bizonytalan dolog... plusz ha jól lehet húzni semmi értelme nincs a 7970 biosnak, mert csak az órajeleket teszi feljebb, ami amúgy 2 sec AB-vel
-
jozsef m.
tag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Részben,
a másik meg ,hogy nem minden halandó azzal veszi kézbe a 130-ezres VGA-t, hogy uccu neki, és BIOS csere 7970-re.. 
-
válasz
Cybertrone
üzenetére
Ennyi

-
Cybertrone
veterán
Nem lessz olyan jó mert tuningal kerül talán egy szintre vele (480-580) és a 7970-et is lehet húzni!
Mellesleg akkor mi van ha van olyan jó? sose az lesz a neve hogy 7970 ala preztizs ha nem 7950 ala kistesó... tuningolva hozhatja a nagytesó eredményeit, viszont a tuningra nincs garamcia! -
BeLucZ
addikt
válasz
SzlobiG
üzenetére
nem értem mi a pöcsért nem tudnak egy karakteres különbséget kreálni a két felsőkategóriás kártya közt, mondjuk legyen köztük 25-30% difi és kész, semmi feloldható shader meg ugyanaz a nyák meg hűtés, kész vicc

ennyi erővel csak 7950et érdemes venni mert az ugyis olyan jo lesz mint a 70-eslásd 570-580nál nem nagyon van ilyen, vagy 470-480nál
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Igen. Aztán amikor megjön, fizetheted rá az államnak a 27%-os áfát. Kivée ha sikerül elhitetni, hogy valójában téglát hozatsz darabonként csomagolva. Bár ha repülőjáraton hozod be, akkor vám- és áfamentes.
-
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Uaz a hűtés lesz rajta szvsz 6950 szindróma.
-
Sontir Fel
őstag
Ez teljesen jogos. Viszont ahogy neztem, az 50es 1180ra huztak. Az mar igen pofas. Kerdes hogy ref hutes birja-e vagy kell-e mokulni. :

-
Cybertrone
veterán
válasz
Sontir Fel
üzenetére
És a nagytesót is lehet tuningolni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Cybertrone
üzenetére
Ezt én el is hiszem, különösebb problémám nincs is vele.
Na majd csinálunk összehasonlító teszteket ha én is váltok valamelyik új jövevényre. -
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Ezt mondtam a múltkor is, hogy annyira kicsit a difi hogy lehet érdemesebb a nagyobbat megvenni.
Az idő a tesztek, és az árak majd eldöntik -
Gaboman
nagyúr
válasz
Cybertrone
üzenetére
A te stílusodat sem kell bemutatni senkinek sem, ahogy néha megszoktál nyilvánulni hagy némi kívánnivalót maga után.

Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 3D nyomtatás
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Call of Duty: Warzone
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2020 64GB független, fekete
- Tökéletes állapotú Samsung S10 128/8GB tok+doboz+kábel
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8365U I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ki kell iktatni!

Még az elkpzelhető. Mi adunk majd kölcsönt jövőre a franciáknak. az euró is 220-230 körül megálapodik.
Sok okostojás, nekik könnyű, a mi pénzünkből tankolnak.
, de a refek többségéből ki lehetett csikarni.