- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Hővezető paszták
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bigeee
tag
válasz
Tarill #24099 üzenetére
Nem tudom, hogy jobb, vagy rosszabb, nem igazán számít ha kézzel tuningolsz, ott is ugyanúgy át tudod állítani az órajeleket. Csak annyira szar volt az a szuperbios, hogy inkább kikapcsoltam azt a másikat piszkáltam
Az meg, hogy a házban mi világít engem nem igazán érdekel.
-
Bigeee
tag
Halihó,
átálltam a piros oldalra, főleg mert ár/értékben tetszettek a kártyákszóval beszereztem magamnak egy 7950 vapor-x -et. Volt 1 teszt ahol 90-120fokos vrm hőmérsékletekről írtak alap beállításokkal, hát gyorsan megnéztem, a gyári "boost"-al 65-70 volt a max.
Természetesen benyomtam a szuper búszt gombot, hogy majd biztos jó lesz, mert a gyárban tudják mit kell beállítani, hogy jól menjen minden. Szépen villogtak a ventik meg minden, gpu-z szerint is 950 volt az órajel, mondom magamban szuper, mégse idióták dolgoznak a sapphirenál.
Gondoltam indítok egy logot hogy megnézzem milyen stabil a gyári beállítás (kb 24fokos szobában):
GPU Clock Memory Clock GPU Temp GPU Load VDDC MVDDC VRM Temp 1 VRM Temp 2
950.0 1250.0 63.0 100 1.082 1.602 66 70
850.0 1250.0 63.0 64 1.201 1.602 66 70
950.0 1250.0 63.0 100 1.086 1.602 66 70
850.0 1250.0 63.0 99 1.213 1.602 66 70
850.0 1250.0 63.0 95 1.084 1.602 66 70
850.0 1250.0 63.0 59 1.203 1.602 66 70
850.0 1250.0 64.0 63 1.197 1.602 66 70
950.0 1250.0 63.0 90 1.082 1.602 66 70
850.0 1250.0 63.0 99 1.078 1.602 66 70
850.0 1250.0 63.0 63 1.197 1.602 66 71
950.0 1250.0 63.0 64 1.078 1.602 66 71
850.0 1250.0 63.0 90 1.082 1.602 66 71
950.0 1250.0 63.0 90 1.086 1.602 66 70
950.0 1250.0 63.0 64 1.203 1.602 66 70
Hát nem épp erre számítottam (vagy valahogy mégis épp ilyesmire), folyton ugrál az órajel és a feszültség. Az meg nagyon nem tetszett, hogy 1.07 és 1.236 között ugrálgat az utóbbi.Na saját kézbe véve az irányítást, msi AB le, nézzük mit lehet alkotni. Visszanyomtam a szuper búszt gombot azt belenyúltam. Valamiért az istennek sem akart nekem memória fesz-t állítani, leokézom 1.5öt és ugyanúgy maradt 1.602-n. Aztán megtaláltam a trixx modolt verzióját ami szépen meg is csinálta amit kértem, nem csak úgy tett mintha... Mivel nem volt még radeonom meg nem nagyon érdeklődtem felőlük se régebben kis kutakodás után megcéloztam magamnak egy 1050/1500as állapotot, és gyakorlatilag egyből jó is lett, először túl kicsi volt a gpu fesz. de gyakorlatilag szinte egyből sikerült minden stabilra:
GPU Clock Memory Clock GPU Temp GPU Load VDDC MVDDC VRM Temp 1 VRM Temp 2
1050.0 1500.0 64.0 98 1.074 1.500 66 72
1050.0 1500.0 63.0 97 1.072 1.500 66 71
1050.0 1500.0 64.0 97 1.064 1.500 66 71
1050.0 1500.0 64.0 97 1.066 1.500 66 71
1050.0 1500.0 64.0 98 1.076 1.500 66 71
1050.0 1500.0 63.0 98 1.068 1.500 66 71
1050.0 1500.0 64.0 98 1.076 1.500 66 71Szóval én személy szerint arra jutottam, hogy a vapor-x vrm hűtése nem olyan botrányos amilyennek 1 darab teszt és az azt olvasók titulálták, a gyári tuning viszont botrányosan szar. A szupergombos 950?/1250 @ 1.2ugrabugra/1.602 és a manuálisan belőtt 1050/1500 @ 1.125/1.5 gyakorlatilag ugyanazon a hőmérsékleten fut el (najó a vrm 2fokkal melegebb maximumot produkált az általam beállítottal), mint a jóval lassabb gyári.
Na ennyi volt, csak le akartam írni amit tapasztaltam. Remélem valakinek hasznos lesz.
Az afterburneres memfesz állítás problémájára valaki tud okosat mondani nekem?
-
válasz
kovsol #24095 üzenetére
Jogos,
Csak ilyen képem van róla perpill, a lényeg, hogy nem vészesebb normál beszerelés esetén a hajlás, mint más méretesebb hűtők esetén.
(#24096) Macka:
Ha rögzítésnél jó szögbe állítod a tartót, akkor oldalról kissé ráfeszül a bordára, így meg lehet vele támasztani.
-
-
Macka
veterán
válasz
fatal1ty1984 #24086 üzenetére
Nekem volt.
-
fatal1ty1984
őstag
valaki probálta már a 7970-en a PETER hütést?
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
2 kártya van versenyben.
Powercolor AX 7950 V2 -esélyes,hogy lemegy az ára
Sapphire Hd 7950 Vapor-X - szerintem nem fog lényegesen csökkenni az áraMelyik lenne a jobb választás?
-
Asbee
veterán
Erre gondolsz? Mert erre nem tudom találsz-e blokkot. Nekem is úton van a blokkom éppen a karihoz, így elég sokat nézegettem keresgéltem. Két féle blokk szokott lenne:
1. Ami 7970-re és 7950-re is jó. Itt a kártya elején lévő kis vrm résznél az a hosszúkás rész van, nem a dupla tekercses mint a linkelt képen, illetve a fő vrm-nél a nyák széleinél vannak hátrább a furatok.
2. Ami csak 7950-re jó (pl EK 7950 blokkok). Itt a dupla a bal oldali vrm, illetve a fő vrm-nél előrébb vannak a furatok és az egyik beljebb van a nyákon.
Nekem ezen a piros nyákoson úgy tűnik keverve van a kettő.
-
Macka
veterán
A Powercolor 7950 V2 (piros nyákos) az ref.nyákos? Vízhűtés miatt.
-
Weareus
addikt
válasz
Foxmulder89 #24075 üzenetére
Igen, igazad van.
Egy időben a HT-t szokás volt kikapcsolni, ha játékok miatt tuningolt az ember, mondván: oda úgysem kell, másrészt nélküle jobb lehet a tuning.Persze egyrészt felmerül a kérdés: most mi számít az órajel vagy az FPS?
Ugyanis vannak olyan vélemények is (és tesztek a neten), hogy HT on-nal jobb FPS-eredményeket lehettt elérni, egyébként azonos beállítások mellett.Egyebirát jó is, h. ezt felhoztad, mert nálam a proci 4.5-ön ketyeg most (HT on), és a progi bevált.
Akinél esetleg nem működik, az a HT-t rakja on-ra, ha van kedve próbálkozni vele...És javasolnám, hogy ezt a témát - és ezúton kérnék mindenkit, hogy akit érdekel, az már ne itt szóljon hozzá - itt folytassuk, ne offoljuk szét a cf-topikot.
-
Weareus
addikt
válasz
daveoff #24074 üzenetére
Azt én tudom, hogy 4 magos a procim és azt is, hogy 8 szálon tud dolgozni.
Így viszont nyilván nem szerencsés olyat írni, hogy 4mag/szál felett, mert akkor ugye a mag és a szál nem feltétlenül ugyanaz.
Lényeg a lényeg: nem kell 6 v 8 magos proci ahhoz, hogy valaki profitálhasson játék alatt töblet FPS formájában a core parking nevű win7 funkció kikapcsolásából.
-
Weareus
addikt
válasz
Foxmulder89 #24072 üzenetére
Szia. Mielőtt belinkeltem volna, rákerestem és az egész fórumon nem volt találat a core park funkcióra...
Persze, ettől még linkelhette más előttem, ezen nem fogunk összeveszni, de ha jól látom, félreértelmezted a grafikonokat.
Az i72600k nyilván négymagos (nekem is az van) és jól látható a grafikonon, hogy mit művel vele a progi, ha ki van általa kapcsolva a core parking funkció: gyorsabban dolgozik tömörítésnél.Akkor nem tudom, miből következtettél arra, hogy csak 4+ mag esetén működik a dolog?
-
válasz
hermanyi #24056 üzenetére
[link] - ezt a BIOS-t ajánlom + tuning kedvedre utána
ATIWinflash ezzel kell besütni!
sütsé előtt mentsd le az eredeti BIOS-t, jól jöhet ha az uj bios-al nem lesz kép! (ekkor kártya ki/vagy power róla le, alaplapival biosba be, átállitod a képet az onboard grafra, kártyára power vissza, win beboot, bios visszasüt.
-
Weareus
addikt
Sziasztok kedves FPS-többletre áhítozó userek!
Aki win7-et használ, és úgy érzi, olyan felbontásban és olyan konfiggal futtatja a játékokat (SLI, CF, GF Titan, stb), hogy esetleg CPU-limites lehet a játék (pl a Crysis3 amúgy is szereti zabálni a CPU powert...), az próbálja ki a ParkControl64 (32 bites változat is létezik) nevű programot.
Egyébként minden win7-est használó gamernek tudom ajánlani, aki többmagos procit használ...
Segítségével windows alól ki lehet iktatni a win7 egy olyan szolgáltatását, hogy energiatakarékossági szempontból ne futtassa mind a négy magot.
Mindkét opció legyen disabled, a legörgetősnél pedig teljesítménycentrikus, majd alkalmaz és ok.
Ennyi.Én megtettem, és elindítva a Crysist nem akartam hinni a szememnek, mikor megláttam az FPS-számlálót...
Inkább nem írok többet.
(Konfigom az adatlapomon, a játékot 1920x1200-ban kimaxolva játszottam. Hát...)Azért linkeltem be ebbe a topikba, mert cf-használóknál jól jöhet a plusz cpu power.
Mindenki a saját felelősségére próbálkozzon! -
-
hermanyi
addikt
Urak lenne egy kérdésem ti milyen programmal vagy milyen módszerrel tudtok VGA BIOS-t cserélni .
Van egy gigabyte GV-R795WF3-3GD karim amihez van fen a giga oldalán már új BIOS de egyszerűen nem tudom lefrissíteni ,mert Failed-et ír állandóan .
Gigabyte gyári flash programjával próbálkoztam. -
válasz
daveoff #24049 üzenetére
ugytudom az AB legujabb bétáján kívül mással nem lehet megbízhatóan monitorozni a gpu órajelét (throttling)
HSM írta a logout írásában... és meg tudom erősíteni, gpu-z valóban "kamu" adatot ír, míg AB a low level accessével látja, ha leszabályoz a vga! (namost gondolom ezek az általános utilok szintén nem "low level" módon nézik a vga-t... de szívesen olvasnék cáfolatot, mert nem szeretem az AB-t, a TRIXX jobban tetszik tuningra
)
-
Bossi
őstag
Sziasztok,
tegnap vettem egy DCIITOP 7970-et természetesen voltage lockos de, DroiDMester jóvoltából Köszönöm is a segítséget
már Mátrix Bios van rajta.
Az lenne a kérdésem, hogy meddig emelhető vajon biztonsággal a fesz.?
Sajnos VRM hőmérsékletet nem látok de, az előző kártyán sem láttam ez lehet valami alaplapi macera?köszönöm.
-
Macka
veterán
A Powercolor 7950 V2 (piros nyákos) az ref.nyákos? Vízhűtés miatt.
-
Weareus
addikt
Szerintem a HWINFO-t használja a RivaTunerrel.
Én AIDA64-et és az MSI AB RivaTuner funkcióját használom.
Nálam Így néz ki képernyőn. (1080p-ben elég tűrhető...)
Bár ebben a videóban nem látni a címkéket az értékek előtt, az AIDA64 béta verzióját ha letöltöd (nekem is az van fenn), az már tudja..., viszont oktatóvideónak tökéletes...
Arra figyelni kell, hogy nem minden Aida verzió működik, nekem állandóan dll-hibákat adott be. A linkelt béta nálam viszont hibátlan. -
Rexcor
őstag
Sziasztok!
7950-ből CF-re milyet lenne érdemes venni ami jól húzható és nem nagyon melegszik?
-
válasz
Enclave #24038 üzenetére
Mint írtam nem gond(már) eredetileg a GAMER gépembe egy Asrock Z77 Extreme4 alaplap + 3570K volt!
Most hogy nyugdíjba küldtem(át költözött asszony gépébe) az általános gépem, amiben volt egy Maximus III Formula + i7-875K proci +HD7770, ezek helyére is jött egy 3570K + a Maximus IV Extreme, és ebben a gépben kellett volna mennie még egy PCIe 1X -es TV-Tunernak, meg az SB X-Fi Titanium hagkarinak is amik eddig is működtek a M3F lapban!
Nem is gondoltam hogy gond lesz ilyesmivel, hogy nem fog menni a maradék 3.db PCIe 16X slot -ba akár a tuner akár a hagkari, mert eddig soha nem volt ilyen, pedig rengeteg alaplapban jártak már és szinte mindég 16X slot ba volt valamelyik és soha nem volt ilyen hogy ne menne vagy ne ismerné fel!
Én az NF200 -as chip re gyanakodom hogy az kavar be, és nem képes csak VGA -kártyát lekezelni a 16X foglalatokban!De megoldódott könnyen a dolog, megcseréltem az alaplapokat és át tettem a Maximus 4 et a gamer gépembe, ide az általános gépembe meg bekerült a ASRock Z77 Exreme4 itt működik a TV tuner és a X-Fi hagkari is, a gamer gépbe meg úgyis elfoglalja az egész kócerájt a 7950+peter, még pont befér alá a PCIe 4X Slot -ba a hagkari szóval nem érdekel a dolog hogy nem megy a maradék 3.DB PCIe 16X slott mert úgyse teszek bele semmit!
Egyébként legfrissebb BIOS van fent a M4E lapon Sajnos másképp nem is tudtam üzembe helyezni, mert valami régi BIOS volt a lapon, és fel sem ismerte a 3570K -t még képet sem adott ve sőtt el sem indult, csak a ventik pörögtek fel
Szerencsére a ROG Connect csatlakozón keresztül lehet kikapcsolt állapotban is BIOS -t frissíteni rajta, ezt egy sima alaplapnál nem úsztam volna meg ilyen egyszerűen kereshettem volnavalami Szandy CPU -t hogy tudjak bios frissíteni a lapon, hogy utána működjön az ivy cpu -val!
Szóval nem volt sima ügy de megoldottam és most megy minden szépen
-
válasz
wolfwood132 #24042 üzenetére
Nem is figyeltem, hogy ref hűtéses a karid.
Lentről meg több port szív be. -
wolfwood132
csendes tag
válasz
MrPetya19 #24040 üzenetére
raktam már át ventit de akkor melegebb lett a kártya , ugye a ref hűtés kiviszi a házból a levegőt így nem reked meg körülötte a meleg levegő ha nem tévedek . Lehet beruházok egy alpenfohn peter -re mert jókat olvastam róla , csak a szereléssel nem tudom boldogulni fogok-e.
( fenti 23 as kifele viszi meg hátul van egy 14 centis venti ami kifele viszi a levegőt) -
válasz
wolfwood132 #24039 üzenetére
GPu oldalról én pont kiszívnám a levegőt, és pl felülről pedig be. Egyszerű modal akár direktbe a karira.
-
wolfwood132
csendes tag
Sziasztok , így a melegben eléggé melegedik a [kártyám] , a vrm az 64 fok körül megáll de a gpu 82-86 fok közt munkálkodik , hosszú távra nem túl meleg? A ház elméletileg jól szellőzik oldalról 23 centis venti nyomja rá a levegőt .
-
Enclave
aktív tag
válasz
DroiDMester #24024 üzenetére
Ugyan nem olvastam végig az előzményeket de ha egy hangkari vagy egyéb ami nem videókártya nem működik egy PCIe slotban, az sajnos lehetséges... Elvileg a X16-os slotok csak vga-knak vannak kitalálva, így valahol olvastam már olyasmit, hogy az adott eszköz "bios"-át post-oláskor a rendszer vga-k bios-ának szánt területre másolja, emiatt nem képes olyan funkciókat ellátni és előfordulhat, hogy nem működik az adott hardver.
Én alaplap vásárlás előtt napokig csak a netet túrtam amiatt, hogy megbizonyosodjak róla, hogy a tervezett raid kártya hajlandó lesz-e működni a 3. pcie x16-ban (ami gyakorlatban csak x4-esként volt behuzalozva)...
Szerencsére minden működött de másoknál írták, hogy raid kártya vagy egyéb nem működött, csak vga... Nincs valami egyéb opció ennek a spéci alaplapnak az UEFI-jében, ahol ilyesmit is állítani lehet? Hivatalos fórumon is nézelődtél ez ügyben?
Sajnos a legtöbb extrább alaplapot szvsz inkább csak gamereknek szánják, így csak vga-kra gondolnak mint berakni tervezett kártya, egyéb hardverre nem. Pedig valszeg nem lenne nagy erőfeszítés megoldani, csak úgy gondolják, egy gamer-nek elég az integrált hangkártya, és nincs szüksége olyasmi egyebekre mint tuner v. raid kártya de fontos neki, hogy 4 db vga-t be tudjon zsúfolni... (én emiatt nem veszek csúcs alaplapot, illetve nagyon óvatosan veszek újat is, a sok lehetséges kompatibilitási hiba miatt...)
Esetleg próbálj írni a gyártónak, hátha tud küldeni valami "spéci" verziójú UEFI-t a problémádra vagy inkább nézz szét a hivatalos fórumon ez ügyben, hátha másnak is volt gondja, ha tunerrel nem is de hangkártyával mondjuk igen egy ilyen lapban...
-
hoolla
aktív tag
válasz
BeLucZ #24009 üzenetére
Na, úgy néz ki valami komolyabb gond van, mert előjött megint a gond. Egyke kártyával, friss windowsal, képnézegetés közben. Valami nem stimmel de nagyon. Úgy néz ki, hogy lehet az alaplappal van gond. Szétszedtem az ssd raidet, felraktam egy ssdre a rendszert és a probléma maradt. Nem toom mi ez. Nagyon érdekes. Egyszercsak megadja magát a rendszer. Kékhalál, majd nem indul újra, kikapcs, majd sikerül újraindítani. Minden winyó lehúzva, csak az egyik ssd a rendszernek van rajta, és csinálja. Jó hosszú menet lesz ez. Azért köszönöm!!!
-
Moretimer
aktív tag
válasz
ricshard444 #24033 üzenetére
Nincs meleg a házban, de ez látszik aidaban a többi mutatott értéken.
Mi lehet a probléma? Idegesít a dolog. -
válasz
Moretimer #24032 üzenetére
Nálam minden oké az Asus-al is, csak normális szellőzés kell neki.
Amikor egyedül volt bent akkor nem ment a VRM 65 fölé sem a GPU.
Most már be van zárva a házba a másik kártyával és 75 fokot is eléri mindkettő érték, de annyi a max.
Yep ezek mind tuning értékek + 1.25V @ 1.18-1.2 -
daveoff
veterán
-
daveoff
veterán
válasz
MiklosSaS #24026 üzenetére
Nekem volt ilyen kártyám. Nagyon masszív, szép kártya, viszonylag jó hűtéssel (azért van hangja). DE voltage lock-os, és nincs rajta dual bios! Nálam tuning-ban 50mhz-et nem lehetett rajta húzni, mert nem bírta. Az első szériája jó volt, de amiket most kapni már nagyon lebutított verzió.
-
Moretimer
aktív tag
102 °C volt a VRM1 10 perc bf3 után...
-
Moretimer
aktív tag
válasz
DroiDMester #24008 üzenetére
-
MiklosSaS
nagyúr
Ezt a kartyat erdemes megvenni ? Eleg olcso es 7970 . [link]
-
válasz
DroiDMester #24024 üzenetére
Nekem Extreme III-m van és működik mind a 4 16x-s Slotban a hangkártya, ugyanúgy mint a 4x-ben. Miért is ne működne hiszen erre (is) vannak kitalálva
-
válasz
kovsol #24012 üzenetére
kovsol, TTomax : Sajnos nem működik
Peidg jó lett volna de nem...
Mind a 4.db 16X SLOT -ban próbáltam TV-Tunert, és X-Fi Titanium hang kártyát és nem ismerte fel bármelyikbe bármilyen variációba próbáltam
Tudom hogy kéne működni Maximus III -ban(meg Asrock Z77 Extreme4 -be) is használtam 16X slot ba ezt a hangkarit és tunert is ott működtek, de itt Maximus 4 -ben nem!)pedig a PCIe kapcsolókkal is szórakoztam de úgyse történt változás!
De a BIOS -ban is megnéztem ott is csak a VGA -kat jelöli! és látja
-
HSM
félisten
Na, megmértem. Folyamatos terhelés alatt belőttem úgy a feszt, hogy 75 fokra felmelegedjen a VRM, (73-75 fokot írt a HWiNFO) és megpróbáltam megmérni a kondit. A NYÁK a VRM mögött rendesen 75 fok volt, a kondi pedig, ami a legszélén lévő kis pici (tehát aminek elvileg a legjobb a hűlése, a legkevésbé zsúfolt helyen van) volt 63 fokos. Ellenben ezen kondi mögött a NYÁK is vagy 5-6 fokkal hűvösebb volt, mint a középtáján lévő kondik mögött abban a sorban. Tehát a rosszabb elhelyezkedésű kondik ideális esetben is olyan 67-68 fok körül lehettek. Szóval úgy néz ki, körübelül 5-8 fokkal lehet hűvösebbnek kalkulálni a kondikat, mint magát a VRM-et a PC 7950 esetén, ami azért nem valami sok.
(#24022) Stunts666: Nekem 925-ön alulfeszelve, +20% powerrel lightos ventivel 1,038V-on a 70 környékét szokta célbavenni, de inkább alulról.
-
HSM
félisten
válasz
Blitz23 #24019 üzenetére
Régebben TriXX-et használtam, mert megbíhatóbb volt, de aztán áttértem Afterburnerre, és a 3.0.0 beta 7-el eléggé meg voltam elégedve, tök jól működött. Most már újabb beta van, azt nem ismerem.
A GPU-Z nem az igazi monitorozásra, használd inkább az Afterburner beépített low-level monitorozását, de ne monitorozz vele feszültséget, arra viszont jobb a GPU-Z vagy a HWiNFO.
-
Blitz23
tag
Oké,köszi!
Még annyi,hogy melyik progi a legjobb tuninghoz? A trixx vagy az AB? Azért kérdezem,mert nekem néha csinál mindkettő furcsa dolgokat.Elfogadom az új órajeleket,de a GPU-Z nem látja az újat vagyis gondolom nem is az új,hanem a régi órajeleken fut tovább a kártya.Van amikor oké,de előfordul.
-
TTomax
félisten
válasz
Na azt megnézném,hogy a keresztbe szellőztetett CF mennyire lenne meleg,habár képen jól néz ki de szerintem a hatékonyság nagyban csökkenne...
PCI-E slotba meg elég sok mindent lehet rakni,nem csak vgat...nekem pl a hangkártyám is ilyenben van a vgak felett... Amúgy a meleg levegő valóban felfelé száll,pont ezért nem lenne mindegy milyen meleget szív a vgaról...a ház elejéből hideget szívna,mondjuk egy vga esetén ezt lehet nem nagyon veszed észre,de CFben gyorsan fordítanál szerintem azon a cpu hűtőn,vagy kifelé fújó megoldáson törnéd a fejed ...
-
HSM
félisten
-
Tarill
őstag
válasz
van egy 8 centis ház venti ami oldalról vereti a vga-t semmi egyéb minden úgy van ahogy kivettem a dobozból, beraktam és használom, ennyi
-
kovsol
titán
válasz
Tudsz a pci-e x16 slotba rakni akár x1 x4 kártyát is, nem csak vga -t.
-
Blitz23
tag
Vapor x 7950 1.250mv-on 1150/1375-ön durván 2-3 óra játékkal/nap mennyi ideig húzná?
(60-70fok terhelés alatt a gpu és a vram is)
Elég bizonytalan vagyok ezzel kapcsolatban,emiatt nem nyúltam még komolyabban hozzá a kártyához,így alap feszen 1025/1375 játszom.
Előre is köszi! -
válasz
Moretimer #23992 üzenetére
Már majdnem jó de még mindég IDLE (2D) ben megy a VGA így nem látom mennyit kap terhelve a GPU
, GPU-Z nél a Bus interface sor végén a kis kék ? -re katt és indítsd el a tesztet(ablakos módba) hogy átváltson a VGA 3D -re és úgy csináld meg ugyan ezt a képet!
****************************************************************************************
TTomax : hát nekem nem számít hogy betakarja a maradék 3.db PCIe -slott otúgysem tudnák beléjük csak KIZÁRÓLAG VGA -karit tenni viszont azt lehetne szépen, mert teljes értékű 16X sebességű még 2.db PCie slot a 3- ból (köszönhető a NF200.nak) tehát CF/SLi hez jó lenne, de akkor meg úgyis másképp tenném a ventiket a Peter -re és akkor mehetne a cf
CPU hűtőt meg direkt tettem így (elférne elforgatva is) de így jobb, légáramlat szempontból is(ugye felfelé száll a meleg levegő) meg pont felette van 2.db 14.centis venti a ház tetejébe, ami szippantja kifelé amit a cpu hűtő tol fel meleg levegőt
****************************************************************************************
fatal1ty1984 hát nincs értelme egy 7.k -s cpu hűtőt hasonlítani egy ~100-150.e res vízhűtéshez! szóval ez eléggé nonszensz***************************************************************************************
Tarill : ott nálad tuti nincs jól valami mert ~1500RPM -en képtelen ilyen hőfokokat produkálni(főleg nem ilyen gpu fesz melett) a Vapor-X hűtése, de nyugodtan kérdezz meg másokat is itt a fórumba akinek vapor kártyája van! -
hoolla
aktív tag
-
Tarill
őstag
válasz
fatal1ty1984 #24003 üzenetére
okés
jobb klikk meggynyitás új fülön úgy teljesbe rakja, nem tudom így sima képlinkként mért nem
-
-
hoolla
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Volt egy, kb 3 másodperces áramszünet, és úgy tűnik az egyik vga elszállt. Az érdekesség az, hogy látom vele az alaplapi képernyőt, biost, de a windows loading már nem jön be. Ha bekapcsolom a cf-t szétesik a kép majd kékhalállal újraindul a gép. Sapphire dual-x 7970 a kártya. Kipróbáltam mindegyik slotban, a másik kártya tápkábeleivel, de a windows nem tölt be. A sima ref kártyával minden rendben. Windowst újraraktam, azt hittem driver gond volt de semmi változás. Szerintetek?Előre is köszönöm!
-
asdf2
tag
Lehet az, hogy (csak BF3 alatt) néha kidobja, hogy DX3D Device removed (valami ilyesmit), néha háromszögek jönnek ki a javelinesekből (csak belőlük, ez végképp fura
), amiatt, hogy kevés feszt kap a GPU? Rá adtam 25mV-ot, és eltűntek, ezzel így a GPU-m 65 fok fölé nem megy, csak fura. Szóval ez betudható annak, hogy kevés feszt kapott?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Le Mans Ultimate
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Autós topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- OTP Bank topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged