- Apple notebookok
- Apple asztali gépek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cybertrone
veterán
-
ZozzHUN
addikt
válasz Cybertrone #3290 üzenetére
Nem gondoltam hogy felülmúlod az elsőt!
3ból 1et vettél észre és ráugrottál, áááá
Én meg fősulin feszülök és a bemutatón éppen az elektromosság tulajdonságait vizsgálják...
[ Szerkesztve ]
-
gombcomp
senior tag
válasz Cybertrone #3292 üzenetére
Hogy áll a 7xxx tuning kérdése?
Nálam széthullott az oprendszer kártyacsere után.
(Sapphire lett az egyikből THX! Shkiz0-nak a gyors gari ügyintézésért )
Kipróbáltam egy új Atiman Uninstaller nevű progit,olyan jól sikerült,hogy a CCC soha többet nem
került elő driver újratelepítéssel sem."Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert
-
Abu85
HÁZIGAZDA
[link] - Vélemények a Verdetrolról. Ezek tényleg nem normálisak. Főleg a harmadik nagyon nagy.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
gombcomp
senior tag
válasz Cybertrone #3290 üzenetére
polyén volt vazze!
"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert
-
ZozzHUN
addikt
válasz Cybertrone #3281 üzenetére
Tök polyén, hogy mijen jól tudnak ojkor az emberek írni
külöNben
-
ÁdiBá
veterán
Én nem átlag eredmény mondok. Én azt amit láttam az előző kártyámmal.
Lemértem direkt heaven markban is. Több mint 10 Fps volt gyorsabb GTX580-nál.
Metrót is kipróbáltam szintén jelentős különbségeket lehet látni...
Viszont, lemértem a CrySis Warheadot is, ott meg kaptam GTX580 47 fps átlag, HD7970 51 fps átlag.
Van ilyen program is.
Inkább ahol marhára szükség van a gpu erejére, nagyon limites a program, ott van jelentősége a HD7970 nek a fermivel szemben, ahogy én tapasztaltam.Meg azért ne felejtsük el hogy a HD7970 hez folyamatosan jobb driver jön ki.
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Cybertrone
veterán
válasz SQX_Barto #3278 üzenetére
Szvsz 250w hot termel ami eleg sok... viszont a ref a 95%at kifele fujja... viszont a mokuskereknek vhonnan egy kis frisset szivnia kell mert kulomben hangos lesz es meleg!
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
senior tag
válasz SQX_Barto #3278 üzenetére
Mini PC egy 2600k val? 2600k minek miniATX laphoz? HD7970 minek kis házba ?
► Ryzen 7 9800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Dominator DDR-5 32GB/7200 CL34 ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
ÁdiBá
veterán
válasz Gaboman #3276 üzenetére
Rendben van. Megnézem őket.
#3277) Def26 Szerintem nem. Mivel hogy ez is teljesen referencia HD7970 videokártya, gyári hűtéssel, így csak annyi lehet a különbség hogy erre ASUS-t ír a gpu-z.
De lehet rosszul tudom.
Vagyis az EVGA GTX580 kártyám is működött az asus programjával.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
SQX_Barto
addikt
Ref kártyás HD 7970 tulajok! Alapértékekkel kb mennyi hőt hagy a házban a kártya? mini PC-t építenék ahol kevés hűtést tudok összehozni, és persze semmit sem szeretnék leégetni
Válaszokat előre is köszi!If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
ÁdiBá
veterán
Megtaláltam a hiba okát ami okozta a folyamatos FPS ingadozást.
ASUS GPU Tweak program a rendszert. Csak gondoltam megosztom veletek hogy ha esetleg más is így járna.ÁdiBá
-
ÁdiBá
veterán
Most más hogy raktam fel a drivert, és jó lett.
Eszközkezelőből frissítettem a driver-t hogy megadtam a mappa elérési útvonalát a legújabb szoftvert, és jó lett.
Azért alapórajelen is szembe tűnő a különbség.
GTX580 Metro2033 FullHD DX11 AAA/4AF menüben 37-35FPS HD 7970 52 FPS
Heaven Mark GTX580 / 28 FPS (8x/16XAF fullHD full minden) HD 7970 39 FPS...
Azért látszik szemmel láthatóan hogy gyorsabb a kártya.ÁdiBá
-
nagyúr
válasz Cybertrone #3258 üzenetére
Dikkmá, neked is obsidian van?
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Driver cleanert a driver uninstall után használtad?
Cyber #3258: Igazából az asus jobban melegedik, de az felül van így én ennek tulajdonítom inkább be, nem pedig a %-nak
Az a kártya melegedik jobban (pár fokkal), amelyikbe a monitor van dugva. 6970-nél is ezt figyeltem meg.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
E1even
senior tag
válasz Cybertrone #3258 üzenetére
Grat. hozzájuk, gyönyörűek!
"Régen az égre néztünk és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk a porban."
-
ÁdiBá
veterán
Kivettem a GTX580 videokarit. Lefuttattam egy teljes driver celanert, kitörölt minden nvidia alkalmazást, illetve programot a gépről, egyedül a fizika maradt.
Valami HD7900 Serials driver van fent (amd_radeon_hd7900_win7_64)
.
Olyat csinálnak a játékok, heaven mark, illetve más komolyabb rendszer igényű programok, hogy áll a kép, csak egy bizonyos területet mutat, és pörögnek az FPS-ek fel-le.
Meto2033ban megálltam egy kinti téren és csak állt a gép, 46FPs/39fps/46FPS/39FPS. Folyamatosan ezt csinálja, más játékokban is ez a hiba figyelhető meg.
Valakinek valami ötlet?! Mert ez így katasztrófa...
Vagyis nem stabil folyamatos képkockát kapok, látok, hanem baromira ingadozót, játék mozdulatlanságnál is.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
radi8tor
MODERÁTOR
"Merhetem tovább húzni 1100 Mhz -nél Trixx -xel?
Mármint azért kérdezem ezt mert CCC ben 1100 Mhz a "határ".Merheted tovább húzni, egyszer már írtam korábban mi fog történni, ha nem bírja a kártya. Kékhalállal elszáll Win, vagy csak simán artifactok jelennek meg. Ott eldöntheted, hogy emeled a GPU feszt vagy visszább veszel az órajelből.
⭐ Stella
-
jilian
addikt
Az enyêm 76,5 %
Esetleg a koràbbi kèrdèsemre?
Vagy ahogy làtom, ilyen esetben a CCC -nèl nem lesz gàz?
Csak simàn írni foglya a magasabb MHz-t?[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Rabbitf_24 #3261 üzenetére
A rendes tuning nem CCC maxnál van, hanem olyan 1300 MHz felett.
⭐ Stella
-
Cybertrone
veterán
Így se... kikapcsolom a slotot Hát szerintem 4% nem lesz szignifikáns, de lehet hogy meglepődünk Igazából az asus jobban melegedik, de az felül van így én ennek tulajdonítom inkább be, nem pedig a %-nak
itt vannak[ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
ffodi
veterán
válasz Cybertrone #3256 üzenetére
Köszi. Egyébként lehet annyi elég, ha kikapcsolod a CF-et, és ugye mivel az ASUS a default, azt megnézed nagyjából mit megy, és akkor nem kell szenvedni a ki-be pakolással.
Szerk.: 80%, igen. Egyébként a sapphire-t is megnézheted, mert az meg -4%-os az enyémhez képest, kiderül számít -e valamit a 4%.
Akkor egyszerű dolgod lesz, pár perc C2 vagy BF3 szerintem megteszi stab. tesztnek.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Cybertrone
veterán
Holnap meglesem! A képen az asus vga van, jelenleg egy vidre van hozva a zafírral aminek 1.175v az alapfesze Holnap kikapom a zafírt és kimaxolom neked az adott értéken!
Ezek szerint neked 80%-os a zafírod? Csak azért mert az nekem 76% ha jól emlékszem[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz radi8tor #3250 üzenetére
Cybertrone:
A 84%-os vga-d légyszíves nézd már meg mit megy 1,125V-on (AB-ben ennyit beállítva, droppolva ugye kevesebb), mert kíváncsi vagyok mit számít az a 4% az enyémhez képest.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
-
ÁdiBá
veterán
Most már ténylegesen és beléptem a csapatba, megjött az ASUS Radeon HD7970 es videokártyám. Kíváncsi vagyok látok-e valami érdemi gyorsulást az 580GTXhez képest. Pár órán belül kiderül! Üdv.!
ÁdiBá
-
muci07
tag
Sziasztok! Új VGA-t tervezek venni, megéri a Sapphire HD7950 3GB 122K-ért? Jó kari? Meddig lesz elég, van benne még tartalék a jövőre nézve?
-
jilian
addikt
válasz Pietrosz #3243 üzenetére
A cikkedből kiragadva:
"900/1250-es órajelen üzemelő HD7950 mindenhol 10%-on belül van a referencia HD7970-hez képest"Jelenleg ez nálam 1100 MHz, és a képemen van is egy tény, és szeretném ha valaki nyomna egy benc.-et, alap 7970 -nel. Hogy képünk is legyen az elméletekhez.
És ismétlem magam:
"Merhetem tovább húzni 1100 Mhz -nél Trixx -xel?
Mármint azért kérdezem ezt mert CCC ben 1100 Mhz a "határ".A cikkhez/teszthez meg grat!
-
Cybertrone
veterán
7970-em van, 7950-ről nem tudok érdemben semmit! De a karit neked kell kitesztelni... mehetel memóban is feljebb szerintem bőven... elvileg bírja gyakorlatilag majd kiderül!
[ Szerkesztve ]
-
jilian
addikt
7950-nek csak 1100 a max. CCC -ben.
Esetleg a többihez vélemény?
Teszt? -
jilian
addikt
Igaz csak egy órát toltam Crysis 2 -vel... (DX11, High Res. pack, Ultra, Full HD)
Merhetem tovább húzni 1100 Mhz -nél Trixx -xel?
Mármint azért kérdezem ezt mert CCC ben 1100 Mhz a "határ".
Vagy hadjam a fenébe és álljak át a memó húzására?
Egy kép a Dirt 3 benc.-ről:
katt
Crysis-ben a hőfok és venti ugyanaz.
Esetleg tolna valaki egy "ALAP" 7970-ről egy benc-et (DX11, Ultra, Full HD)
A procim 3800 MHz van. -
Tody56
aktív tag
Megjelent a GPU-Z 0.5.9 Hd7xxxtámogatással.
koforg.hu - Forgácsolás, esztergálás, marás, CNC megmunkálás
-
Stukker1987
senior tag
Már ne is haragudj,de picit nálam már sok vagy..
136 napos reggel fanatikus tag lettél ráadásul SZAKMAI topicokban tett hozzászólásokkal.
Jó lenne,ha visszaolvasnád,hogy ezekből valójában mi is az olyan hsz,ami nem a "beböfögés" vagy "hülye kérdés" kategóriába tartozik. Nem sok!
Eredendő bűnünk: vagy mindenben hiszünk, vagy semmiben sem.
-
MarcZ
senior tag
Már megkaptam a kérdésre a választ, írtam is akkori hozzászólásomban, hogy nem értek hozzá, ezért kérdeztem a véleményt. Ő válaszolt is rá, de ezt most úgy mondta, hogy egyértelmű, mintha megint hülyeséget kérdeztem volna, de valahonnan meg kellett tudnom.
A man's got to do what a man's got to do.
-
MarcZ
senior tag
válasz Cybertrone #3224 üzenetére
Nos, lehet, hogy az, de mikor én megkérdeztem, én azt hittem, hogyha 3.0-s kártyát vennék valaha, akkor nem tudnám az alaplapomban használni.
A man's got to do what a man's got to do.
-
Novver
senior tag
-
Cybertrone
veterán
válasz kockaharcos #3223 üzenetére
Nem csak ez egyertelmu...
-
kockaharcos
senior tag
válasz Cybertrone #3222 üzenetére
Unod az ilyen kérdéseket, amire tök egyértelmű a válasz?
-
-
mpierre
veterán
Mivel nem terhelik agyon a játékok a csatolót, így semmit nem vesztesz vele. Kb röviden.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
ÁdiBá
veterán
válasz Cybertrone #3219 üzenetére
Azt fogom tenni mihelyt itt lesz!
Amúgy a PCIe 3.0 csatlakozónak nincs túl sok előnye még ennél a kártyánál ?!
Sokat nem lehet rajta veszíteni a teljesítményen?!ÁdiBá
-
Cybertrone
veterán
Jelenleg ahogy a kolléga írta csak kerülő úton moddolható, írható... Ezt mi megvitattuk a kollégával telefonon, esetleg majd privátban megosztom ha érdekel, de egyenlőre azt javaslom ismerkedjél vele inkább, nézd meg mit bír!
-
gombcomp
senior tag
"Olvastam hogy könnyedén módosítható a BIOS a kártyán"
Hol olvastad? Megosztod velünk?
Ha BIOS flashelésére gondolsz,az is csak kerülő úton oldható meg,
mert a flash programok sem ismerik még a 7xxx szériát."Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert
-
ÁdiBá
veterán
válasz radi8tor #3215 üzenetére
Értem. Sejtettem hogy még a módosítással gond lesz.
Most csak a régi 5850 esre hivatkoztam, ott könnyedén ment a bios módosítás ha jól emlékszem valami ATI Flash programmal.
Jelenleg nem is annyira lényeg.#3217 gombcomp A gyakorlati kivitelezése nem volt oda írva. Csak hogy egyszerűen az ember felrakja az új bios, egy kapcsolót átnyom a kártyán, és lám a kártya másik biost használja. Valami ilyesmi rémlik. De nem volt említve hogy milyen programmal lehet ezt kivitelezni. Sejtettem hogy még várni kell egy kis időt mire a programok ezt tudni is fogják.
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
ÁdiBá
veterán
válasz Cybertrone #3212 üzenetére
Értem köszönöm.
Olvastam hogy könnyedén módosítható a BIOS a kártyán. Így kitesztelek egy jó stabil órajelet, beállítást és beleírom a kártyába.
Ráadásul ha jól emlékszem DUAL Bios van rajta, így a gyári biost nem lehet felülírni ha valami probléma történne az írás közben.ÁdiBá
-
Busaf
tag
Tuningolnék kissé Power Coloros gyári szoftverrel.
Ha feltolom a csúszkákat és tolok egy game-t, mekkora GPU hőfokig mehet a cucc? (Feltéve ha nem fagy).
Mondjuk Metro alapon is 78-80 fokig viszi, bár a venti nem megy maxon..."A kézzelfogható világ - kisiklott a tudomány hálójából" - Alfred North Whitehead; A gondolkodás módozatai
-
Cybertrone
veterán
1ghz siman hozhato... Es lehet a memokat is feszelni! Az en asusom vege 1090mhz korul van az alacsony vid miatt... Burnerrel segitettem neki igz cata maxon megy a cf.
-
ÁdiBá
veterán
Alapfeszültséggel a HD7970 mennyire húzható?!
Át lehet vele lépni az 1Ghz mag órajelet (gyári feszültség értékekkel)?!
Érdekelne hogy itt a memóriának is lehet külön feszültséget adni, avagy az fix?!
Már picit izgatott vagyok az új kártyámmal kapcsolatban, hiszen holnap érkezik.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest