- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Hobby elektronika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fujifilm X
- Milyen házat vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
ittakary #39203 üzenetére
A "nem hivatalos" kiadás ami nem adja be, a gyári játéknak be kéne.
Mellesleg nem szüntették meg, csak Vulcan API lett az 1.0-ból, így praktikusan semmi értelme tovább Mantle címen használni, így játékot kiadni rá, ugyanazt tudja a Vulcan, ami ráadásul így már gyártófüggetlen. A Mantle pedig fejlődik tovább gyártófüggő API-ként. Lásd a VR-es cuccuk is csak Mantle alatt fog menni.
-
do3om
addikt
válasz
ittakary #39193 üzenetére
Nem csak most lett meg a monitor neked meg gondolom már megvan egy ideje. Ugye hozzászokik a szem, de most még ugyn azok a gameg amikkel rddig játszottam csak 22"-on igencsak recések.
Simítást meg nem lehet kapcsolni mert már be voltak lőve sebességre szóval azzal lemegy játszhatatlanra (ez is kinek mit jelent) csak ha visszábveszek valamit.
Majd idővel persze jobbnak látom én is, ez így megy most még nagyon kockás. -
do3om
addikt
válasz
ittakary #39190 üzenetére
Én még nem néztem de nemrég lett egy 27"-os fulhd monitorom, márpedig ide kel az élsimítás így ez a kari nagyon kevés már játékra. Ha nagyobb felbontással veszem a monitort szintén ugyan ott lennék, kevés.
Jó VGA még most is csak nem kel elszállni tőle, ha komolyabban odacsapsz neki már vége. Persze élsimítás nélkül még jó lehet, ha nem maxolsz ki mindent.(mondjuk a gépet is cserélni kel lassan csak nem igen mennek le az intel árak persze nem véletlenül, konkurencia a kanyarba sincs
)
-
válasz
ittakary #39042 üzenetére
Gondolom tudod hogy a kistesó 50.esnek +80-100.MHz kell hogy egálba legyen a nagytesó 7970.el!
Ha te fetekered 1200/1700.ra a 7970.ed még akkor is betudlak hozni, mivel nekem vidáman megy 1325/1750.et a Dual-X 7950.em(ésmèg csak szarrá sem kell feszelnem hozzá), ennyire egyszerű, szóval nem kell lenézni a kistesót mert sokszor a kistesó meggyepálja a báttyót ha tuningról van szó!
-
norbert1998
nagyúr
válasz
ittakary #39039 üzenetére
Nade dupla teljesítményt?
Oké, most csak dragon age inquisition van. Fullhd, totál kimaxolva, mantle api, 40 fps körül.
Neil mullen : igen, érdekes, de ha stabil volt a furmark, akkor nincs gond. Bár nekem 30 fps mellett is 80 fokos volt. Tudsz küldeni egy képet a házról, hogy hogy lehet ilyen jó a hűtés?
-
-
norbert1998
nagyúr
válasz
ittakary #38965 üzenetére
Azért például egy Kingpin 980 lehet ez alól kivétel, de igaz.
Névleges teljesítményükön az eletkromos eszközök? Adj 100 Wattot* egy 100 wattos hangfalnak. Két percen belül már nem lesz hangfal, max a tezsvírnek egy kis égett réz meg gumi és jobb esetben fa.
*elérő basszusokkal mondjuk hand up-ot, mert abban elég sok a mély Szóval a lényeg, hogy nem mindig van így.
-
-
KAMELOT
titán
válasz
ittakary #38913 üzenetére
Itt egy normál minőségi táp olcsón! SEASONIC S12 II 620W
-
mycso
veterán
válasz
ittakary #38886 üzenetére
Én is ezért kérdeztem, hogy a vx450-el használod-e, mert nekem nagyon határesetnek tűnik.
Egyébként minőségi jó táp, csak a kolléga picit cinikus akart lenni. Csak ugye már nem mai technika kezd felette eljárni az idő.
Nekem tegnapra ígértek egy xfx pro 550-et, de még egyelőre tolódik.
Én azért csak szeretném ha lenne még tartalék és nem mindig a határon járna a táp.(#38900) mrzed: nekem is ugyan ez a kártyám, én tudok feszt visszavenni
-
KAMELOT
titán
válasz
ittakary #38886 üzenetére
Hát nem éppen a minőségi tápokhoz tartozik. Amit kéne nézned az a VOLTAGE REGULATION és ennek a tápnak igencsak elmarad ez a része a MINŐSÉGI-től!
VIccen kívül írom.
Amúgy meg ha kicsit utánajárnál akkor jó ha a max leterheléstől számítva még van +100W tartalékba. Azért írtam 600W tápot a te gépedhez! -
mrzed
senior tag
-
válasz
ittakary #38880 üzenetére
hát akkor NAGYON GAGYI az a TF hűtés!
Már 1.éve vissza került a gyári Dual-X hűtés a VGA -mra! de simán megbírja hűteni a 1275/1600@1,281v ot is! és még csak nem is túl hangosan!
valószínű menne az 1300.is a gyári hűtésnek, de sajna a kis 430W os TÁP eddig bírja naftával! azért kajál a i7-4770K@4440MHz is elég rendesen mellette!
u.i. : Ahogy elnézem ha minden igaz neked sincs sokkal nagyobb táp a gépedbe (VX450) bár a 4690k -nem eszik annyit mint a 4770K de akkor se nagyon erőltetném én azt a tuningot a VGA ra már csak azért sem mert a Lighting karik már alapból is vagy ~100W al többet esznek mint pl egy ugyan olyan Dual-X
-
válasz
ittakary #38858 üzenetére
Ha Rákeresel a Hozzászólásaimra RENGETEG képet találsz a peter ről!
Csak ízelítőnek
Több mint 2.Éve volt már
De mondom keress rá a fenti linken a H.SZ -eimre és RENGETEG játék tesztet fogsz találni részletes hőfokokkal!
-
mycso
veterán
válasz
ittakary #38823 üzenetére
Hali, valóban az adataidnál lévő táppal használod a konfigod?
Mert jelenleg nekem is egy corsair vx450-em van, de most a 7970 miatt elgondolkodtam a cseréjén, bár (fől így alul feszelt gpu-val) úgy fest elég, azért csak bennem van, hogy picit jó lenne ha erősebb táp hajtaná. XFX pro550-en gondolkodom.
-
mycso
veterán
válasz
ittakary #38808 üzenetére
A biosz az egyszerűbb (nekem), annó gigának az AB-hez hasonló progija megviccelt, bár az már régen volt, azóta lehet stabilabbak.
Egyelőre amúgy AB-ben raktam lentebb a feszt (1.05V), a fánk alatt még 70 felé is alig akar menni
Majd még kikísérletezem, hogy mi a stabil, aztán esetleg utána egy bios mod.mod.: ja és igen, szőkenő voltam elismerem, de picit bepánikoltam elsőre (#38809) norbert1998: AB alapból nem engedi a feszkót piszkálni, de a beállításokban lehet aktiválni ezt a lehetőséget. Legalább is nálam.
-
mycso
veterán
válasz
ittakary #38805 üzenetére
Abszolút nem vágom ezt a kártyát, ez előtt ilyen hoki kártyáim voltak, komolyabbal még nem szórakoztam, mert eddig felesleges volt.
Így teljesen analfabétaként írtam a kártyával kapcsolatban, de akkor ezek szerint nyugodjak meg.
Amúgy most lesem, hogy nekem is 1.256v-ot ad a gpu-nak, ahogy láttam bios módosítás után lehet ezt visszább venni, majd még nézelődöm.
(#38806) Coolmat: igen köszi, közben pont ezt írtam le, hogy erre gondoltam én is, köszi a linkeket.
-
Coolmat
őstag
válasz
ittakary #38801 üzenetére
Szia!
Le kellett hozzá venned a hűtőt, vagy befért anélkül is a hőcső alá? Hol lehet kapni ilyen sünit (privátban is jöhet)?
mycso: Kicsit feljebb volt erről szó, hogy némi órajel visszavétellel és alulfeszeléssel jócskán lehet csökkenteni a kártya hőmérsékletén és fogyasztásán, minimális teljesítményt beáldozva. Javaslom ezt a cikket elolvasásra (sok minden alkalmazható belőle teljes értékű Tahiti-re is), alulfeszeléshez és venti profil állításhoz pedig VBE7 BIOS editort javasolnám (persze csak saját felelőségre), vagy MSI Afterburnert (ezt használva gyakran jött elő nálam a képernyő elaltatásakor fagyás, így inkább a BIOS editort javasolnám).
-
Coolmat
őstag
válasz
ittakary #38789 üzenetére
Fractal Design Core 3000, házguru szerint jól szellőző házak közé tartozik, oldallap fent van (nem szeretném véletlen a lábam betenni a ház belsejébe
).
Ramsüniről olvastam itt a topikban, hogy segíthet ha artifactol a kártya. GPU fogalmam sincs miért melegszik ennyire, én gyári rossz pasztára gyanakszom. Ilyen ventiprofil van beállítva neki (60%-on már szép hangja van):
Azt már én is néztem, hogy a gyári 1,256 fesz elég sok ezen a kártyán, mivel LE kiadás, csak 1100MHz-et bír a GPU, ezért lehet inkább megpróbálok belőni 1000MHz-re alacsonyabb feszt, mennyivel lenne érdemes próbálkoznom?
-
Asbee
veterán
válasz
ittakary #38699 üzenetére
Nálam nagyon jó volt.
Más:
Hagyjuk az ilyen butaságokat, hogy kevés a táp és azért melegszik a vga. Legalább józan ésszel gondoljunk már bele... Ha kézrátétellel a borda nem meleg, akkor valami a hőátadással nem oké. Lehet a hőcsöveknek annyi. Ennél a szériánál egyről nem hallani aminek a hőérzékelője rossz lett volna. Már ha 60 fokos a gpu akkor is érezhetően meleg a borda.
-
Weareus
addikt
válasz
ittakary #38704 üzenetére
Igazad van, de szólóban bírták, szóval nem is tudom.
Most olvastam vissza, hogy Abu Mester mit írt ezzel kapcsolatban:
[link]
Ezek szerint nem is a legmagasabb órajel hozza feltétlenül a legjobb teljesítményt, hanem a legalacsonyabb fesz-legmagasabb stabil órajel páros?
Még az is lehet, hogy alulfeszelnem kell?
Bonyolódik ez a tuningAbu hózzászólásából kiemelem ide a lényeget:
"Másrészt ahhoz, hogy ez jól működjön a tuningot új szinten kell űzni. Mostantól nem a legnagyobb órajeleket kell keresni, hanem a legnagyobb órajeleket a legalacsonyabb feszültség mellett." -
norbert1998
nagyúr
válasz
ittakary #38687 üzenetére
ha van gari, akkor úgyis mindegy, nem? beviszed, cserélik. de szerintem ez ugyanaz, mint anno az xperia sp-nél volt.
sokat adtak el belőle, emiatt egyenes arányban nőtt a hibásak darabszáma. ezért aki csak a hibákat kerei, azzal nem foglalkozik, hogy ehhez képest mennyi a jó, akkor van az, amitől félszkurta -
norbert1998
nagyúr
válasz
ittakary #38684 üzenetére
a driverrel itt sincs gond. pont, hogy most az nv szarakodik velük. amúgy meg ezt a mesét nem tudom hol hallottad, hogy az amd soha nem olyan, hogy feldobom és kész. ja igaz, előtte van egy reboot, és aztán kész
szóval jah, jó az amd és az nv is, a kártyák ereje dönt, és szinte egyértelműen a 7970 felé dől
-
HSM
félisten
válasz
ittakary #26306 üzenetére
Ez egy lehetőség. Rápakolhatod a 128X-os élsimítást, és az über-extrém 15000X-es tesszelálást, ha akarod, és élvezheted 120FPS-el a 60hz-es monitorodon Titan Quad SLI-vel, ha erre vágysz, és van rá pénzed.
Ellenben én is játszottam jópár friss top címmel, és ahogy írtam, plafon grafikával is szuperül futottak egyetlen, tuningolatlan, +20% power limites 7950-en is. Igen, ritkán a Tomb Raider leesett 20FPS-re a 2X-es SSAA miatt csutkamaxon, meg a Crysis se volt végig 60FPS 2X-es SMAA-val, de abszolút élvezhetően futottak. Egészen biztos vagyok benne, hogy az összes többi top címnél is könnyűszerrel akad olyan beállítás, ahol bőven élvezhető sebességgel vígan szalad egyetlen 7950-en is max grafikán, legfeljebb egy-két egészen apró kompromisszummal. Igaz, rá kell szánni 5 percet, utánaolvasni, hogy érdemes belőni, de ennyi googlizást csak ki lehet bírni....
-
-
-
válasz
ittakary #9550 üzenetére
Pedig csak olyantól tudnék kölcsönözni aki meglenne nélküle kicsit és hirtelen őt találtam
+5k ,de ebbe bennevan a 6GB-s Kingston Genesis Kit szóval jól (+ alaplap javítás 5k...,mert a foglalatlábak elvoltak görbülveEzért nem volt +1 hétig gépem...)
Ha tudsz 680 Sli-s (Tri Sli-s) tagot aki segítene létrehozni a cikket,írj ám
-
válasz
ittakary #9548 üzenetére
Annyira nem,gondoltam nem csinálok felhajtást egy 860---->920 cseréről.Annyi,hogy +340MHz.Max fps mindenképp nőtt,a minimum is jobb lett kb 5-6%al,és mostmár nyugodtan beszélhetünk full vga limitről.Ennyit tudok róla mondani,érzésre ugyanaz,mint a Lynnfield sávszélben kb Tri Channel miatt 1250MHz CL6-ban olyan mint a Dual 1910 CL8-ban(Nem is tudom 1600 környékére vinni a ramot,mert "bebugol" és csak 8GB-t lát.A platform maga olyan mint a P55 + kicsit több szolgáltatás/beállítási lehetőség.Melegedés szempontjából a 860-s nem volt ennyire forrófejű,de még így is tudom ennyin járatni 24/7re szvsz tetszik
U.i. : 680-t próbálok kölcsönbe vadászni,mert viszont megszeretném írni a 7970 VS 680 cikket,Tirexi-től kértem,mert talán tudta volna nélkülözni az SLI-ből az egyiket,de nem....
Kétlem,hogy összejön a teszt,mert senki nem ad csak úgy kölcsön 680t,egy cikk miatt meg nem cserélek vga-t,majd vissza...
-
-
-
DjDanee87
addikt
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ittakary #7316 üzenetére
Nem. Ezeknek a programoknak ki kell iktatniuk a Catalyst vezérlésének egy részét. Ezeket pedig pótolni kell saját vezérléssel. Régen sokkal egyszerűbb volt, de ez a GCN architektúra nagyon bonyolult rendszer. Ezért nem is megy annyira a 3rd party oldalról a támogatás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged