- Apple notebookok
- Apple asztali gépek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pug
veterán
válasz Cybertrone #1999 üzenetére
Teljes mértékben
"még a multkor jót beszélgettem vele " hiszi a piszi
[ Szerkesztve ]
-
-
Pug
veterán
válasz Cybertrone #1997 üzenetére
Azért ha visszaolvasol a 6950/6970-es topicban egy kicsit, főleg az elejére/közepére, és van benned egy kis önkritika, akkor lehet csöndben maradsz /mondjuk én úgy vagyok vele, hogy ha Tirexi nem jelenik meg itt, akkor annyira nagy baj nem lehet /
[ Szerkesztve ]
-
Cybertrone
veterán
válasz SzlobiG #1994 üzenetére
A baj nem a topikkal van... ha nem pár topiklakóval... Remélem ide is átjön a zöme majd... de jó lesz
Am ezzel a 70-es biossal ha megmarad a shader, mert azt ugye nem lehet oldani, akkor csak a 7970 órajelére emeli a karit nem? Bár gondolom a mem időzítéseket is megpiszkálja, meg a videt is[ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
Cybertrone
veterán
válasz jozsef m. #1993 üzenetére
Főleg hogy ha majd nem bírják sokáig a kártyák Mellesleg azért még a 70-es biossal is van minimális hátránya neki, de próbálkoznak, és ez dícséretes!
Úgy legyen mester! És akkor hát ha összejön itt egy jó társaság, nem úgy mint a 69xx topikban[ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
SzlobiG
félisten
válasz jozsef m. #1993 üzenetére
Abban igen, hogy a bios rámegy, de a shader nem oldódik fel, szal azoknak is igazuk lett akik azt állították, hogy nem lesz jó.
(#1995) Cybertrone Szvsz ugyanúgy fogják bírni mint a 6950-ek mivel a nyák itt is uaz csak kevesebb shader meg órajelek visszább vannak véve ennyi bios kapcsoló itt is van ha gond lenne.
Mér mi a baj a 6900 topikba?
[ Szerkesztve ]
-
jozsef m.
tag
válasz Sontir Fel #1982 üzenetére
Igazuk lett azoknak, akik előre megjósolták.
-
nagyúr
válasz Sontir Fel #1990 üzenetére
Keress vissza, itt írtam már korábban.
Amúgy 125-135K között lesznek.[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Pug
veterán
válasz Sontir Fel #1987 üzenetére
Elvileg február, rebesgetnek egy január végi (tehát a napokban történő) paper launch-ot, gondolom február közepe végére talán már kapni is lehet párat és március elejére talán még egy kicsit fogyaszthatóbb lesz az ára is /persze ezek erős spekulációk, de talán../
Shikz0 megelőzött
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
Igen-igen kivárásra kell játszani főleg hogy semmi gém nem indokolja nálam az erőt most, bár majdnem elcsábultam a 7970-re, de letettem róla kidobott pénz lenne számomra most egy vétele...
(#1987) Sontir Fel Shkizo már látja az árakat szal februárba szerintem már tuti kapható lesz.
-
nagyúr
válasz Sontir Fel #1987 üzenetére
Jövő hét hétfő ha minden igaz
-
- = Zk = -
félisten
-
Pug
veterán
Ebből nálam akkor megint az 50-es végű lesz a befutó, úgy mint a 6900-as esetén
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
-
jozsef m.
tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Sontir Fel #1976 üzenetére
Persze, de ilyen drága cuccot nem veszek tengeren túlról a bonyolult gariztatás miatt.
⭐ Stella
-
törölt tag
válasz radi8tor #1972 üzenetére
A ramokkal ugyez a helyzet sajna. a fesz emelés sem lesz megoldás. Ott még csökken is a teljestítmény ha túl léped a hiba határát. Fagyás csak jóval fölötte van.
Mivel jól sklázádodik az OC jöhet a papir ceruza . 20Mhz-ént nézni hol romlik már a tuning / teljetítmény hatásfok.
Nekem a 7950 szimpi. Lehet én is elcsábulok ha kijönnek a nem ref. kártyák. -10% shader nem vészes. a mem. busz sebességét nem rontják ha minden igaz.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Sontir Fel #1973 üzenetére
Nálunk Euros ár lesz a boltokban. Nem tudom mennyi lesz, de az a 20 $ különbség nem sok.
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz radi8tor #1963 üzenetére
a gpu észleli ha hibázik (nem fagy le) csak lassít esetleg kétszer számol ezt nem tudom..... Az első +100 Mhz-én többet nyersz és a harmadik 100 Mhz-én már jóval kevesebb a %-os gyosulás a prociknál ugyanez van 5Hz környékén ha csak lég van.
Ez a normál tuning vége, ha nő a szivárgó áram csökken a teljesítmény.[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Tökmindegy #1966 üzenetére
~2 hét múlva lesznek a boltokban.
Sontir Fel: Mit? DCUII még nincs a boltokban.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Cybertrone #1962 üzenetére
Csodálkoztam is miért nincs nagy hatással a fesz emelés a teljesítményre
Na majd a DCUII-vel. Ezek már a dobozban vannak.⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Cybertrone #1960 üzenetére
Wáó. És, ha nem nyitod le, akkor azt nem is állítja a GPU fesz-el?
⭐ Stella
-
gombcomp
senior tag
válasz SzlobiG #1955 üzenetére
Akkor is ugyanaz a helyzet ha kikapcsolom.
Az ASUS progija azért sok mindenben más,pl.RAMfesz állítás,
nincs benne monitorozás külső eszközzel,bonyolultabb a két kártyás
beállítás,mentés. A motor lehet,hogy azonos...[ Szerkesztve ]
"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert
-
SzlobiG
félisten
válasz Cybertrone #1947 üzenetére
Az asus progi 1-1be AB másolat uaz az egész.
ULPS-t nem próbáltátok kikapcsolni?
-
AMATŐR
őstag
Húzva egész jó!
[ Szerkesztve ]
Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!
-
gombcomp
senior tag
válasz Cybertrone #1931 üzenetére
Na én iss ezzel szívok egy hete...
"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert
-
Cybertrone
veterán
válasz subaruwrc #1948 üzenetére
Engem nem is a max tuning érdekel... ha nem a zero core kiiktatása... mert rohadjak meg ha értem de miért nem kapja meg a 2. kari is a beállított feszt amikor felkapcsol 3D-be
-
subaruwrc
félisten
válasz Cybertrone #1947 üzenetére
nem értem mi a probléma tárgya. ugyanazt tudja mint az eddigi 256 féle verzió, legalább sűrűn frissítik és próbálnak maximális supportot nyújtani. másik programmal se lesz tovább stabil a kártya.
-
Cybertrone
veterán
válasz subaruwrc #1946 üzenetére
Jah... akkor a csuszkát a világba lehet tolni? Csak mert akkor oly mind1 mit mutat a progi, ha úgy sem annyit kap... Egyre gyatrább ez az AB... lehet felteszem holnap az asus voltage tweekjét... az is tud mindent, kérdés hogy supportolja e a zafír refet... mert az asus refet biztosan...
[ Szerkesztve ]
-
subaruwrc
félisten
válasz Cybertrone #1944 üzenetére
ha lefut a teszt - ok
nem fut le - nem ok -
subaruwrc
félisten
Now MSI Afterburner displays target VID instead of real voltage sensor reading on "GPU voltage" graph on graphics cards equipped with CHL8228 voltage regulators. These changes are implemented to avoid confusing the beginners and prevent the hysteria about voltage drop on AMD RADEON 7970 series graphic cards spreading across different discussion forums. Experienced users, understanding the difference between target and real voltages, may still unlock the previous real voltage monitoring mode via editing the hardware profiles
ennyit arról hogy droppol a fesz újabban a 7970-es kártyákon. idáig is droppolt mindegyiken csak akkor az AB a kiválasztott VID értéket mutatta végig,nem a valós feszültséget.
vaklárma on -
keIdor
titán
-
Cybertrone
veterán
válasz radi8tor #1938 üzenetére
Először az miatt szívtam... Aztán a lapozó file miatt szívtam... Szlobi kolléga segített zömében köszönöm neki! Egyenlőre alapfeszes tuning van csak cf-nél, mert a 2. kari a zero core után alap viddel ébred, és belefagy a tuningba... ezt remélem később javítani fogják! A teljesítmény az kitűnő... skálázódás nála 99%-os mind a 2 kártyán!
Ja és NEM HANGOS... netezés közben kussol!"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
radi8tor
MODERÁTOR
Képzelheted mennyit szívtunk 4 kártyával !
CAP-ot ne felejtsd el felrakni.⭐ Stella
-
alibaba78
őstag
Ne felejts el active mini dp to dvi adaptert venni, kulonben nem fog menni az eyefinity.
[ Szerkesztve ]
-
Def26
félisten
No, úgy néz ki powercolor lesz. Elég sok mindent adnak hozzá a dobozban. [link]
Ahogy nézem, hdmi -to-dvi, mini display -to-dvi. Ez azt jelenti, hogy megvan a három dvi kimenet és rá tudok kötni 3db monitort? Ennek a kártyának van elég ereje, hogy egymaga meghajtson 3db monitort?
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
Tökmindegy
senior tag
No. Mi törtémt?
Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"
-
Cybertrone
veterán
Iszonyat macera most nekem ez a cf... Szopok mint a torkos borz! Szakadna anyukájába a feje aki a zero coret kitalálta... Fasza hogy álla kari de jó... tuningnál meg befagy!
-
- = Zk = -
félisten
-
helkis
veterán
válasz radi8tor #1923 üzenetére
egyébként optikai vagy LN2 tuningra nagyon baba a DCU2-es, bejövős nekem is, olyan élőben mint egy bálna..
én sem akarok ln2-zni, viszont az otthoni körülmények között szeretem a maxot kicsikarini a hw-ekből.."Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
nagyúr
Hála a forint folyamatos erősödésének, elindultak lefelé az árak
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem akarok én LN2-zni.
Régóta álmodoztam egy DCUII-ről most meg kiderül ASUS le is áll a ref. kártyák forgalmazásával miután megjelenik a DCUII. Valamint annyira új még ez, hogy viszonylag keveset buktam rajt(uk).SzlobiG: Szerintem csak hetek kérdése és kiadnak olyan BIOS-t amiben nincs korlátozva. Sőt, eleve azt írták DCUII-re, hogy 375W-os TDP-je van. (2x8pin táp)
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
helkis
veterán
válasz radi8tor #1920 üzenetére
de, eladja a kártyát..
a tuningnak a hűtés szab határt, és a fesz, amit mersz neki adni..egy referencia karira szó nélkül fejlesztenek FC-blokkot, mert sok fog elkelni belőle, míg egy átdolgozotthoz (ami nem minden esetben jelenti azt, hogy jobb is (pl gigabyte utóbbi csúcskártyái, amiből ki van spórolva az anyag, hogy nagyobb legyen a nyereség)) nagy ritkán szokott lenni FCblokk..
vízzel egyértelmű hogy jobban be lehet hűteni egy kártyát, így már nagyobb a tuningpotenciálja is, mint amennyi egy levegősnek..az ilyen fullos kariknak akkor van jelentőségük szvsz, ha valaki tényleg halk-an akar nagy teljesítményt, illetve nem akar vizezni, illetve olyan végleteknél, amikor már LN2-vel tolják a népek a kártyát -150fokon, ott talán már jobb egy átdolgozott jobb tápellátású kártya, mint egy referencia..
+épp most hétvégén toltam pár benchet gtx580SLIvel, egyik egy dcu2-es asus kari, a másik egy gigabyte ref, erre került egy FCblokk, az asusra meg egy univerzális +alá még pár nagy légszállítású venti.
eredmény: levegővel az asus jobb volt. vizzel az asus alig ment feljebb, míg a giga szárnyra kapott. vagyis valszeg a vrm-ek vizes hűtése dobta meg a tuningpotenciált)"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
válasz Tökmindegy #1916 üzenetére
a marketinggel minden fogyasztó meg van vezetve..
ha van egy kocsin egy pöpec alufelni az fog hamarabb elkelni szemben egy gyári állapotban lévővel, ezt garantálom..
ahogy a csajoknál is, amelyik ki van fenve egy hétvégi dugásra, azt valszeg meg is dugják hétvégén, kérdés ki meddig és mire akarja használni.."Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
Busaf
tag
válasz Cybertrone #1910 üzenetére
Egyetértek!
Viszont itt jövök én a képbe pájzerral, csákánnyal: a hűtőborda marad, a ventiket szépen lebarmolom, irány a kuka, és rádobok két böszme Noctua-t, amik 800-as RPM-en elviszik az egészet, és no fordulatszám-szabályozás.Az "akit zavar a hang, az vizezzen" teljesen okés, de a vízhűtés sem a síri csendről szól.
"A kézzelfogható világ - kisiklott a tudomány hálójából" - Alfred North Whitehead; A gondolkodás módozatai
-
Tökmindegy
senior tag
-
Busaf
tag
válasz Petyyyyy #1909 üzenetére
Az 5.1-es Creative-t negyed hangerőre szilveszterkor mertem feltekerni, akkor is csak rövid időre.
A panellakás nem ilyesmire való .
Ha kicsit hangosabban kockázom a hagymát a konyhában, már átkopognak a csöveken.De hát végül is: kultúra, meg dolgozó emberek vagyunk..., sza'l én ezt is megértem.
"A kézzelfogható világ - kisiklott a tudomány hálójából" - Alfred North Whitehead; A gondolkodás módozatai
-
helkis
veterán
válasz Tökmindegy #1913 üzenetére
csak idővel mindig kiderül, hogy a ref. karikkal sosincs annyi gond..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
Tökmindegy
senior tag
válasz Cybertrone #1910 üzenetére
Te hogy nem vagy barátja ennek a DCII es hűtésnek.)) Micsoda kampányt folytatsz mindenhol ellene:XD
De van akinek bejön,neked nem ,hát ez van
Én pl ref et nem vennék semmi pénzért sem. Az süketeknek valóFúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Cybertrone
veterán
-
Busaf
tag
válasz radi8tor #1903 üzenetére
No igen, a brutálvastag kártyák hátrányai párban sejthetőek is voltak...
Eme - első blikkre értelmetlennek tűnő - vegyes páros ott nyer értelmet, ha valaki - mint pl. én - hét közben nem ér rá gamelni, hét végén viszont...
Hét közben használnám a tuning-hűtéses kártyát = csönd; hétvégente meg beficcene mellé a ref.-változat (no és a hosszabbítók egérhez, monitorhoz, billentyűhöz, hogy a gépet áttolhassam a lakás másik szegletébe; a zajt nem állom!!!), és akkor jöhetnének az FPS-esek, nagy FPS-sel!
[ Szerkesztve ]
-
-
Laraxior
titán
válasz Cybertrone #1904 üzenetére
Lassan jobb ha új csaj után nézel, mert a mostani nem éppen hardverbarát Kettélöki a kopoltyúd ha belenéz a gépbe... tolj egy függönyt az oldalára
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Busaf
tag
válasz radi8tor #1893 üzenetére
Régen dolgoztam erdőn, és a megakalóriás favágószendvicsem volt ilyen vastagságú, kb.
Szép darab, de viccet félretéve: CF-be mekkora valószínűséggel menne be a konfigomba, ha egymás melletti slotokat használnék?
Félek, ez a valószínűség tart a nullához...
Esetleg lehetne úgy, hogy egy ilyen, egy ref.?
[ Szerkesztve ]
-
Busaf
tag
válasz mpierre #1804 üzenetére
Ha megoldható immár néhány milliárd tranzisztor elhelyezése néhány négyzet-centiméternyi - helyesen köbmilliméternyi - felületen (pontosabban térfogatban), akkor ez a lábkivezetéses dolog - bár elismerem, lényegesen eltérő technológiát igényel - sem esélytelen.
Egyszerűen nem foglalkoztak vele és kész.
Persze nyilván a nyákon lévő foglalatnak eleve a definíciója is módosulna, ha alkalmaznák azt a módszert, amit pár napja ötlet szintjén felvetettem, és biztos, hogy lennének nehézségek, de szerintem a számítástechnikában nagyobb problémákat is áthidaltak már.Ismét csak hangsúlyozni tudom: a figyelmet a 2x-es hőleadó felület és az ezzel járó "jóság'" felé kellene fordítaniuk a gyártóknak, mivel ez FOLYAMATOS könnyebbséget jelentene, viszont az általad vázolt problémákat csak EGYSZER kell megoldani.
Én látok benne fantáziát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest