-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
kasa85
őstag
Hamarosan várható nem hiszem,hogy 2013 ra fog jönni a válasza a zöldeknek.
Bízom benne,hogy még Nyáron beköszönt a Nagy testvér addig figyelemmel kísérem a fejleményeket,hátha lesz olyan biosz amivel fel tudjátok majd oldani a limitet ezáltal az őrült tuningot beindítva.
Most sem rossz,de várok nehogy más kivitelben legyen ez a lehetőség nem igazán lenne bátorságom szét forrasztani a VGA,hogy meglehessen majd ezt oldani.
A fentebbi hsz az csak egy tipp amivel ki lehet húzni egy jó darabig,mert félek ahogy be köszönt az Nvidia is 2gb vrammal akkor jönnek a mesterséges gépigénnyel ellátott 2/3GB zabáló játékok tömkelege.
Valljuk be 1.5GB már kevés manapság.
FUL HD ide vagy oda.
Aki most vált annak minimum 2gb vram-ra van szükséges főleg,ha minden rá szeretne pakolni a VGA-ra,és 2évig nem szeretne váltani.
Ha későbbiekben kevés lenne akkor mindjárt jól jöhet egy + VGA beszerzése a későbbiekben amivel orvosolható a kevés FPS. -
lsc
nagyúr
-
kasa85
őstag
válasz
Gaboman #2389 üzenetére
Ha azt nézzük tuningban egész jó a drágaság,és azt hogy 3GB Vram van a kártyán akkor inkább +20/30e ft és hosszú távra el van intézve a videó memória.
Későbbiekben meg lehet mellé rakni CF-be még egy HD7950 kártyát amikor becsókol 100e FT alá amit már idén elképzelhetőnek tartok.
A GTX 3GB os kivitele jóval drágább mint a HD7950 3GB os kivitele.
Ha driveres részt nézzük inkább GTX,de szerintem érdemes a Keplert megvárni ami itt van a nyakunkon ami még nagyobb ár esést eredményez mind két oldalon.
A GTX580 már nem gyorsul számot tevően,míg a HD7XXX driverek béta fázisban vannak.
Az első Catalyst után +10%ot gyorsult a HD7970,míg a friss HD7950re még most fog érkezni egy hasonló csomag.
A várható gyorsulás +10/20% között várható ha azt nézzük + a kártyák húzhatóságát,tartalékát vram-ból hosszú távra HD7950 javasolnák. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Sontir Fel #2390 üzenetére
Már megválaszolták a másik topicban.
-
Def26
félisten
válasz
Sontir Fel #2390 üzenetére
-
Sontir Fel
őstag
Feldobom a kerdest ide is, hatha valaki mar talalkozot hasonloval es tud segiteni.
Graphics Score8747
Physics Score7746
Combined Score1742Ezeket az eredmenyeket kaptam egy 7970essel ami 1125/1575on megy, Miert lehet ilyen alacsony az utolso ertek? Amig 6950@6970 cfxem volt addig ez 7000-8000 korul mozgott.
2x futtattam. Elso alkalommal rosszabb eredmenyeket kaptam, alapfeszen viszi az 1200at, de gondolom keves neki, mert joval alacsonyabb volt a graphic score.
A gyari asus lemezrol van a driver + cap 3. -
Crytek
nagyúr
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Cybertrone #2382 üzenetére
Lehetseges, viszont melegedes szempontjabol elonyosebb lehet a te kartyad velemenyem szerint. Nagyon erdekes, elkezdtem bfezni kicsit. Fpsben kevesebb joval mint a 6950@6970 viszont a jatek folyamatos, nem veszem eszre. hogy 90 helyett csak 50 fpsm van
Erdekesseg keppen megnezem hogy alapfeszen mit szol az 1200hoz.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #2384 üzenetére
6970-el is ezt csinálták, csak nem rögtön, hanem pár hónappal később.
Gondolom több haszon van rajta nekik a saját nyák, saját tervezés miatt, mint a referencia AMD kártyával. -
Cybertrone
veterán
válasz
Sontir Fel #2381 üzenetére
Az alacsony vid nem jelent semmit...
Sőt magas viddel szerintem alapfeszen többet mehet a cucc szerintem!
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Cybertrone #2379 üzenetére
Akkor talan nem kell kukaba hajitani a kartyamat. Bar igy elsore jobb volna egy olyan asus mint a tied
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Cybertrone #2371 üzenetére
A zafir is ennyin karcol?
-
deicide
veterán
válasz
Akkor nem én voltam a hülye, az én VTX-em is 1.048V...
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Akkor nekem miert 1.168?? Ennek utana kell neznem
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Majd a DCII-esen megnézem multiméterrel mennyi az az annyi. Nem hiszek a szoftveres méréseknek.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #2369 üzenetére
ASUS lett a 2. kártyád?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Sontir Fel #2366 üzenetére
Jaja, kb annyi az alapfesz.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Cybertrone #2365 üzenetére
artani talan nem fog. elvileg mindent sikerult belonom, most tesztelem majd. hogy alapfeszen stabil-e a kartya cata maxon. 1.168 az alap ugye?
-
Cybertrone
veterán
válasz
Sontir Fel #2363 üzenetére
Fingom nincs itt mondták hogy tegyem fel
50kb sok vizet nem zavar!
-
Cybertrone
veterán
válasz
Sontir Fel #2363 üzenetére
Cata maxhoz elég ha cataban ráadod a 20%-ot és felhúzod! Ha szerencséd van bírni fogja, ha nem akkor minimális feszt kell neki adni AB-be...
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Cybertrone #2362 üzenetére
Most kezdesnek eleg lenne az 1125. Ha kilovom az asusu progit, es utana a catalystban huzom fel 1125re, akkor is baszkuralja a feszt, vagy alapon hagyja?
(#2364) Cybertrone: koszonom, akkor ez most ki is probalom. A cap3 jelem esetben mivel jarul hozza a dolgok mukodesehez? Anno a cfhez hasznaltam, azt hittem csak ahhoz kell.
-
Cybertrone
veterán
válasz
Sontir Fel #2361 üzenetére
Ne használd az automata fesz opciót
Kinyírod a cuccot vele! Haggyad a picsába az asus progiját, tedd fel az AB beta 11-et ott csinálj ventiprofilt, és szépen haladj, ne egyből 1200mhz-el kezdj!
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Cybertrone #2359 üzenetére
1,243at ir ha 1125re huzom. Normalis ez?
-
Hm egész jó áron futottak be a sapphire karik.
Még rendes áfás áron is megéri megvenni szinte. -
Cybertrone
veterán
válasz
Sontir Fel #2358 üzenetére
1.2v körül kell neki, AB cfg-be be kell kapcsolni az OC-t és engedni fogja tovább is majd!
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Cybertrone #2357 üzenetére
Koszonom, rakeresek. A 12.2 se jo neki? Most azt hasznalom ami a gyari lemezen volt.
A mellekelt Asus progival 1125ig engedi huzni. Meg lehet ennel oldani hogy 1200ig engedje, vagy ahhoz mar az AB kell? 1200hoz mekkora fesz kell? Ugy lattam, hogy ha az asus progival huzom a kartyat, akkor emeli a feszt is automatikusan.
-
Cybertrone
veterán
válasz
Sontir Fel #2356 üzenetére
WHQL szinten majd márciustól lesznek támogatva a HD7xxx-es kártyák!
Van hozzá driver a neten, és tedd fel a cap3-at mellé!
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Sontir Fel #2353 üzenetére
Gyorsan írd át a profilodban a konfigod, nehogy lenézzünk
-
Sontir Fel
őstag
Sikerult csatlakoznom a klubhoz. Asus 7970es, a hardverkerbol 153.500 forint papiros kiskergaris.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
csucsbicep #2351 üzenetére
7970 mennyiről indult, hogy most 150.000 körül van? Mert még nem ment le az euró amikor lement annyira.
-
ZozzHUN
addikt
Van ra esely hogy lesz 100.000ert rendes afas peldany?
-
Ismét olcsóbbak lettek a karik
-
RealRape
csendes tag
Jó lenne ha a 7870-et 90k ért lehetne kapni.
-
Attix82
addikt
válasz
Cybertrone #2344 üzenetére
Istenem
, Bios unlock lesz majd...szerintem hagyjuk a témát...lényeg, hogy ha ugyan olyan órajelen megy mind2 elhanyagolható a különbség. Téma zárva.
-
Cybertrone
veterán
válasz
Attix82 #2343 üzenetére
[link]
Az olcsóbb 7950-ek ben korlátozás lez tuningban... a drágább konstrukciókban nem lesz korlátozás... itt amit látsz a tesztben egy teszt darab, ebben nincs korlátozás azért lehet így tuningolni!
Há most hiába, épp ezt akarom mondani hogy 50-50% a bios unlock esélye... főleg ha nem is fog menni...! -
Attix82
addikt
válasz
Cybertrone #2342 üzenetére
Dehogy veszem, sose vennék ilyen drága VGAkat
.
Ezt végig lapoztad? [link]
-
Attix82
addikt
válasz
Cybertrone #2340 üzenetére
Épp ezt mondom, elég az órajel és mar azon a szinten is vagy kb....nagykerbe már vannak és hát közel 25-30e nettóval jobb árban van mint a 7970.
-
Cybertrone
veterán
válasz
Attix82 #2339 üzenetére
Van csak az korán sem biztos hogy sikerül
Plusz itt nem nagyon fogsz unlockolni semmit sem, max az alap órajeleket 7970 szintre hozni, sem a shaderek, sem pedig a textúrázók nem oldhatóak fel bios flesh után!
A tuningra meg nincs garancia, így aki erre alapoz az nagyon okos -
Attix82
addikt
válasz
Cybertrone #2338 üzenetére
Ez olyan mint az 5870 is van unlock Bios.
Mint láthatod azonos órajelen elenyésző a különbség.
-
-
Attix82
addikt
Ahogy nézem a 7950 ugyan úgy húzható mint a 7970 .
Forrás: [link]
Memória sávszál akkor ugyan annyi, egyedül a shaders kevesebb.....valószínű ezért sem olyan nagy az árkülönbözet. Ugyan oylan órajelen tényleg nagyon minimális a különbség.
-
Kecuhun
senior tag
válasz
Cybertrone #2334 üzenetére
Azért van benne tartalék. A tesztek szerint szépen tuningolhatók azok is.
-
Cybertrone
veterán
Hmmm a kisteso nem lett olyan power a phs teszt szerint es raga is... inkabb a ref nagyteso atlag 15% plusszal nagyobb tartalekokkal! a tuning a 2*6 pinnek koszonhetoen hamar ki fog fulladni plusz nincs ra garancia!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Hoppá egy ASUS HD 7970 DirectCU II TOP benchmark eredmény:
1200/1800Mhz
Max 74 fok, de csendben tűri. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
kockaharcos #2323 üzenetére
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
kockaharcos #2323 üzenetére
Nemsoká feltolom, jah.
DirectCU II most átütemezve áprilisra. -
Petyyyyy
addikt
Mielőtt mindenki eltűnik a hóban...ezt watchingoljátok, bár lehet volt már. Egy ilyen zajmérésnek örülnék a teszteknél PH!-n is.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Tökmindegy #2318 üzenetére
Ötletes!
-
Tökmindegy
senior tag
-
jozsef m.
tag
válasz
- = Zk = - #2296 üzenetére
Igen, így semmi értelme a 7950-nek.
-
keIdor
titán
válasz
kockaharcos #2304 üzenetére
Hozom a hátsókerekest és megyünk csúszkálni. Jöjjön csak a hó, jó nagy. De jó lenne istenem. Régen szánkóval, most BMW-vel.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
kockaharcos #2311 üzenetére
ASUS ROG Facebookon már hergeli a népet a HD 7970 DirectCU II TOP-ra.
Azt írták egész héten azzal fognak játszani. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Havazás télen sosem OFF.
-
Def26
félisten
válasz
Áram van, gáz van. Kenyérsütő, liszt, rizs, krumpli, kolbász, szalonna van. Jöhet a nagy hó. Max. egész nap tolom a bf3 -at.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
- = Zk = - #2298 üzenetére
Nem hinném, hogy nagyon közeledne egymáshoz az ár. Nem lenne értelme akkor a két modell gyártásnak
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Nemtom mennyire igaz, de a Bocsiék is erről beszéltek ma a reggeli adásban.
Én csípném! Mennék cégessel havat túrni
-
kockaharcos
senior tag
Srácok, ez lehet egy hatalmas OFF lesz, szidhattok is
de csak nektek akarok jót!
Hogy on is legyen: Én 7970 DC II példányt fogok vásárolni!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
- = Zk = - #2298 üzenetére
Jaja, lesz még 25k a különbség is.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Cybertrone #2300 üzenetére
így igen....
(#2299) Def26
Ámen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby elektronika
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest