-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
Üdv. Gondom van a tuninggal. Egy 7970 OC DualX-et vettem, ami 1000/1450-es alapórajellel rendelkezik. Próbáltam tuningolni egyszerű 1100/1500-ra, de tojik a fejemre. Afterburnerrel beállítom az órajeleket, először veszi a lapot, megy a beállított értékeken, de az első 3D->2D váltás után már többet nem hajlandó, csak alapórajelen működni a következő rebootig. Régebben volt egy 7970 VaporX GE-m, azzal nem volt ilyen gondom (igaz, azt nem is nagyon tuningoltam, de ezt tuti észrevettem volna).
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
kriszpontaz
veterán
Srácok, aki rendelkezik ASUS HD7950-DC2T-3GD5-V2 kártyával sikerült az ASUS UEFI VGA BIOS Update toollal frissítenie Hybrid UEFI BIOS-ra? Asrock alaplapban nem akarja megcsinálni, mert ASUS alaplapot szeretne látni a program. Ha valakinek lenne egy lementett UEFI BIOS-a a fent nevezett kártyához, gyári értékekkel, és fel tudná tölteni valahová, nagyon megköszönném.
-
csipikooo
tag
válasz Balathruin #40093 üzenetére
nekem egy vtx3d 7970 ref van. lesz pénteken!
Privátra illik válaszolni!
-
csipikooo
tag
válasz Balathruin #40091 üzenetére
hát pl accelero xtrm 4. rádobom és jobban feltudom húzni mint pl a msi lightningot! és árban ugyan ott vagyok de mégis jobban tudom hűteni és tuningolni ezt mint a lightningot az ő hűtőjével!? Nem?
Privátra illik válaszolni!
-
csipikooo
tag
hello
!
vettem egy vtx3d 7970 ref-et. Mivel húzzam fel a mag illetve memo orajelét? 1000/6000re gondoltam bírná?
így megegyezne a 7970GE kiadással? Fpsben?Privátra illik válaszolni!
-
Petyyyyy
addikt
Álnok módon etetett meg a Windows update ezzel a frissítéssel:
GPU-Z szerint ez bizony a 15.2 driver lett. Pedig nem akartam feltenni.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
fonseca
tag
Jelentem a problémám megoldódott. A 7950 megkapta a rendes tápellátást,és tökéletesen üzemel.
-
Weareus
addikt
Néztem az aprón a 7970-eseket, kb. 43-tól 65-ig mennek. A konfigomban szereplő vga-kért (mindkettő vízzel ment, gyári ref. hűtők természetesen megvannak, és mivel cf-es kártyák, húzva sem voltak, catamax-ra raktam fel néha, de felesleges volt...) mennyit lehetne kérni?
Jó lenne a vga-hoz való vizesblokkokkal együtt eladni, bár erre kicsi az esély...Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
fonseca
tag
válasz Speed® #40075 üzenetére
Nem én voltam, d@minator fórumtársunk volt,akivel hosszasan beszéltem telefonon. Mivel a tápegységekben nagyon ott van,gondoltam kikérem a véleményét mielőtt választok. A beszélgetésünk során derült ki hogy hibáztam,és nem csoda hogy test nélkül meg sem mozdul a kártya.
Speed(R): Igen,régen vagy kicsipogta a deszka hogy mi a baja,vagy legalább a bios-ig eljutottam ahol rájöttem hogy hol a hiba.
Petyyyyy: Igazad van,tényleg rá is kérdeztél,de valahogy nem vettem észre magam. Jó pap holtig tanul..
Még egyszer köszönöm mindenkinek. -
-
fonseca
tag
válasz Speed® #40069 üzenetére
Közben lehetséges hogy meg van a probléma. Úgy néz ki én leszek a hülye. Egy valamit nem vettem figyelembe. A kártya 1db 6-os,és 1db 8-as tápcsatit kíván,és én csak 2db 6 pin-est adtam neki. Nem tudatosult bennem hogy ez számíthat,nem tudtam hogy létezik ilyen átalakító is. Az előző kártyáimon csak 1,vagy 2db 6-os volt. Holnap az első dolgom venni egy ilyet,aztán meglátjuk. Bízom benne hogy csak figyelmetlen voltam.
A kontakt javítás már meg volt.
Ja és holnap ha nem megy,egy másik hasonló lapban is ki lesz próbálva.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz fonseca #40068 üzenetére
Esetleg próbáld meg a csatlakozót letisztítani/zsírtalanítani, de ha engem kérdezel, másik rendszerben teszt, ha nem megy, vissza a feladónak. Anno volt P67+2500Kval hasonló gondom, akkor a proci PCIe vezérlője bizonyult ludasnak (másik rendszerben ment, másik lapban a procimmal szintén nem), de nem hinném, hogy itt ilyesmi lenne.
-
fonseca
tag
válasz Speed® #40067 üzenetére
Ezek is megvoltak. Az alsó slot-ban sem mozdul,és a bios is a legfrissebb.
Az az érdekes még hogy mikor a rendszer térképet nézem (a bios-ban) egyáltalán nem is érzékeli a kártyát. Mintha nem lenne benne semmi. Bármilyen másik kártyával jelzi hogy a slot használva van.
Visszatéve a 7950-et rögtön "empty" -
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
fonseca
tag
válasz Speed® #40064 üzenetére
Mikor elhoztam még működött,ráadásul még garanciás is. Megbízható kollégámtól vettem,már nem először. Az úton nem lehetett baja,vigyáztam rá. A kollégám egy 610w-os Enermax-xal hajtotta. Állítása szerint akkor vette mikor a kártyát mert az ő előző tápja sem volt elég neki.
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz fonseca #40061 üzenetére
Tápcsatik rendesen be vannak dugva..?
Azzal a táppal nem terveznék hosszú távra a helyedben, lehet pont nem elég a kakaó a 7950-nek. Az ajánlásban 500W vagy nagyobb tápot írnak, valamint a két 12V ágról 30A vagy több.
-
fonseca
tag
Sziasztok. Most vásároltam egy garanciás Gigabyte 7950-es vga-t,amit egyszerűen nem tudok indulásra bírni.
Az Konfigom: Asrock B75 pro 3-M, I5 / 3570, 8GB Ram,840 evo.
Táp: FSP AX 500-A
Egyszerűen meg sem mukkan,még a ventik sem indulnak el. Visszatéve a régi kártyát (6870),és egy kölcsön kártyát (4870) minden rendben van. A 7950-et nem egyenlőre nem tudom kipróbálni máshol,de hát úgy hoztam el hogy nem volt baja. Esetleg elnézek valamit?[ Szerkesztve ]
-
beci43
senior tag
válasz Balathruin #40056 üzenetére
Hát,még nem láttam a kártyát,holnap nézem meg.Igazából áthidalónak kellene a köv. generációig.35 ezret megér,gondolom.
-
Totalse
csendes tag
Sziasztok!
Olvastam, hogy az új R9 3xx kártyák hűtései is tudnak már félpasszív módban működni, vagyis a ventik egyáltalán nem pörögnek üresjáratban, csak akkor, ha szükség van rájuk.
Szerintetek meg lehetne ezt valahogy oldani egy 7970-nel is?
Nem mintha nagyon hangos lenne a ventilátor 20%-on, inkább az zavar, hogy nem tökéletes a kártyán a műanyag felfogatása, ezért valami szerintem berezonál és van egy kicsit zavaró hangja olyankor.
Szóval ezért gondoltam, hogy lehet, hogy megpróbálkoznék vele.
Gondolom simán afterburnerrel nem fog menni. Biost kellene szerkeszteni hozzá? Vagy még úgy sem? -
beci43
senior tag
Olcsón hozzá tudnék jutni egy ref. 7970-hez.Tanácsok? (Használt,3 éves,gar. nincs már rajta.
-
Arminocska
csendes tag
válasz Petyyyyy #40052 üzenetére
A fekete hibát egyszer produkálta csak, amikor visszakapcsoltam a gyári biost. Eleinte színtisztán driverhibára gyanakodtam, de 3-4 régebbi verzió feltelepítése után sem változott a helyzet. Az egyikkel egyszer gond nélkül működött, de aztán az is feladta. Kíváncsi vagyok így meddig fog hibátlanul futni.
Nyilván a az 1000-re felhúzás is már majdnem 10%-os gyorsulást eredményezhet, ami így nem hangzik rosszul és eddig az 1100-al sem volt semmi problémám csak most egy kicsit megijedtem, aztán megnézem így hogy muzsikál hosszabb távon.
"Nem a munkaórát fizeted meg, hanem a gépesített szaktudást, amit el kellett sajátítani és áldozni rá."
-
Petyyyyy
addikt
válasz Arminocska #40051 üzenetére
Azért a gyári 925MHz-ről érdemes 1GHz-ig húzni, néhol egész jó eredményeket hoz a tuning. Meg nem mondom ki írt erről logout bejegyzést, talán richard444 de keress utána.
A fekete kockás textúra hibát egyébként legtöbbször a driver okozza.
-
Arminocska
csendes tag
válasz Petyyyyy #40050 üzenetére
Az alap órajelnél a feszültséget felemeltem 1157-ről 1256 miliVolt-ra, 10 perc Borderlands Pre Sequel után nem produkált hibát. Tesztelem tovább aztán meglátom mi sül ki belőle.
Köszi a hozzászólásokat!
Lehet hogy a memória nem bírta már az 1600 MHz-et. Kitudja. Igazából nem is kéne ezeket a kártyákat tuningolni! Az a pár nyerhető fps lehet nem éri meg hogy idő előtt tönkremenjen a kártya. Azt hiszem most jutottam el odáig, hogy nem éri meg.
Remélem kitart még a kártya, mert azért hasonló teljesítményűt még mindig elég borsos áron mennek. Az újakról meg ne is beszéljünk.
Köszi még egyszer!
"Nem a munkaórát fizeted meg, hanem a gépesített szaktudást, amit el kellett sajátítani és áldozni rá."
-
Petyyyyy
addikt
válasz Arminocska #40048 üzenetére
Ahogy a fórumtárs írta előttem, próbálj meg feszt emelni - bár ez emlékeim szerint nem fog menni. Ha jóltudom a DC2 Asus-ok Voltage lockosak. De egy BIOS flash megkönnyítheti az életet.
A melegítés semmire nem jó. Reballon akkor kell gondolkodnod, ha alap órajelen 3D-ben vagy már 2D-ben is, akár boot közben jelennek meg változatós színű geometriai formák.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Arminocska #40048 üzenetére
Tippre a RAM sokallt be, ha azt reballozzák, lehet tartós a javulás. Próbáltad már emelt fesszel alapórajelen?
-
Arminocska
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy volt e már valakinek hasonló tapasztalata és tud e valaki mondani valami okosat ezzel kapcsolatban.
Szerintem haldoklik a videó kártyám. Asus Radeon HD 7970 DC2.
Hibajelenség:
-2D-ben Windows alatt, Blue-ray lejátszás zökkenőmentes, minden működik.
-Húzott órajelen (GPU:1100, Mem:1600) egyszerűen összeomlik. Csíkos kép, hang beakad, a gépet áramtalanítva lehet csak kikapcsolni. Másfél éve használom így, sokat kísérleteztem vele, hogy mit bír stabilan, ez eddig nem jelentett gondot (Lehet elfáradt)
-Alap órajelen (GPU:925, Mem:1375) fekete csíkozásokat csinál, a textúrákban, mintha csak nem kapna elég tápot, vagy a memóriával lennének problémái.
Szervizben a szimpla melegítésért amit hőlégfúvóval csinálna, elkérnek 5000 HuF-ot és adnak egy hét garanciát, tudvalevő, hogy ez elég ideiglenes megoldás.
Újragolyózás 7000 HuF, azt nyilván nem tudom megcsinálni itthon, az már egy hónap garival jár.Kérdés, hogy érdemes e elvinni, érdemes e rákölteni akár 10-12 ezer forintot, vagy kuka?
Válaszotokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
-
asaca
tag
válasz ricsi8800gt #40043 üzenetére
Az msi aft...letörölted csontra? Nekem mindig bekavar..
BF3: aSaca-Hun
-
ricsi8800gt
addikt
válasz Dark KillerX #40031 üzenetére
Trixx-el se tudom a feszt vissza venni
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
-
ricsi8800gt
addikt
válasz Dark KillerX #40031 üzenetére
Azzal nem próbáltam még de majd meg lesem azzal is.
Most nem tudom hogy BE LE bios nem is találtam rá csak BE van de más más 7970 -esek.Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
-
snecy20
nagyúr
válasz Speed® #40035 üzenetére
Ár-oldalon rosszabb volt a mutató. Mondjuk nem összehasononlítható mert újonnan volt véve a 970, ráadásul nem is referencia amit ugye megkaptam volna már 10k-val olcsóbban is... szóval inkább 3x-os volt az ár
mert gyorsan akartam eladni olcsón az AMD-t, viszont sok helyen simán 2x-es is megvan a tempókülönbség OC-val ami nagyjából rendben van. 35k-ban marhajó vétel a 7950 moderált FullHD-ra, kisebb felbontásra meg pláne, akár még évekig is.[ Szerkesztve ]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
snecy20
nagyúr
-
snecy20
nagyúr
válasz Dark KillerX #40022 üzenetére
"Azt hiszem távozok a topiból, és megnézem milyen a zöld oldal
Amúgy szégyen, hogy elértéktelenedett ez a vga széria, pedig ma is kellőképpen erősek"Használtpiaci árát tekintve eléggé, de azért még egy 7950 is bátran odarakható a mai középkategóriás felhozatalba, a 7970 meg simán.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Dark KillerX
addikt
válasz ricsi8800gt #40030 üzenetére
Esetleg Trixx?
-
ricsi8800gt
addikt
válasz Dark KillerX #40026 üzenetére
Manuálisan is vissza vettem a feszt és ahogy megterhelem a gpu-t 1256 mV ír ki.Tweak-ban nem is tudok feszt állítani csak Af-ben tudok
[ Szerkesztve ]
-
Dark KillerX
addikt
válasz ricsi8800gt #40023 üzenetére
A feszültséget is szerintem manuális lejjebb kell venni,hiába csökkented az órajelet. Nálam a Sapphire esetén így van.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz Dark KillerX #40022 üzenetére
Azért majd olykor nézz vissza
Igen eléggé el van értéktelenedve ez a 7970 de csak ugy mind az R9 széria már.
Nekem ez az első MSi HD7970 Lightingom és van benne még potenciál és azt már most tudom hogy benchmárkban az R9 280X gyalázni fogaja majd.Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
weri
senior tag
Flesheltem a biost es meg taltosodott a kartya 1050@1156mv, 225W+50% Szerintem nem kapott eddig eleg anyagot
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz Dark KillerX #40021 üzenetére
Csak most még arra nem tudom a magyarázatot hogy 1150 MHz is 1256 mV kap meg 1100 MHz is a gpu bios frissítés volt.1100 MHz nem kevesebbnek kéne lenni e a mV ?
-
Dark KillerX
addikt
válasz Dark KillerX #40021 üzenetére
Azt hiszem távozok a topiból, és megnézem milyen a zöld oldal
Amúgy szégyen, hogy elértéktelenedett ez a vga széria, pedig ma is kellőképpen erősek.
-
Dark KillerX
addikt
válasz ricsi8800gt #40020 üzenetére
-
ricsi8800gt
addikt
válasz ricsi8800gt #40019 üzenetére
GPU Tweak-el jó most.THX
-
ricsi8800gt
addikt
válasz Dark KillerX #40018 üzenetére
Oki
-
Dark KillerX
addikt
válasz ricsi8800gt #40017 üzenetére
Próbálj másik programot, mert az MSI nálam sem volt jó, esetleg Trixx, vagy GPU Tweak
[ Szerkesztve ]
-
ricsi8800gt
addikt
Ha az MSi Afterburnerben vissza veszem a gpu MHz-et akkor a gpu-z-ben miért mutat még mindig 1150 MHz ?
-
Petyyyyy
addikt
Ti urak!
Jelenleg 8.1 alatt 14.4 WHQL van fent. Időszerű/érdemes lenne már frissítenem a legutolsóra?
Ha kérhetek indoklást is mellékeljetek.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
ricsi8800gt
addikt
Az itt lévő videó [link]alapján csináltam a bios frissítést és a gpu-z Default Clock 1100MHz mutat a GPU Clock meg 1150 MHz,MSi After is 1150 MHz mutat,Most nem 1100 MHz kellene mutatnia a Defaultnál és a GPU Clocknál ?
Ez hogy van ?[ Szerkesztve ]
-
ricsi8800gt
addikt
A leírás alapján igy nézzen ki az install.bat szerkeztve ?
format /fs:fat32 /g /: Boot_flash l:
syslinux -ma l:
copy root\*.* l:\*.*[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
-
ricsi8800gt
addikt
Az itt lévő leirás alapján szeretnék el járni.Kérdés hogy a pendrivén milyen fájl rendszer legyen ehhez? FAT32 vagy NTFS ?
-
F e Z o
veterán
válasz ricsi8800gt #40008 üzenetére
Pedig célszerű dos alól bios-t cserélni vga-kon.
H2O über alles!
-
Coolmat
őstag
válasz ricsi8800gt #40006 üzenetére
Szia!
1. GPU-Z-vel mentsd le a BIOS-od (tedd el jó helyre az eredetit).
2. VBE7-el szerkeszd meg a BIOS-od, én 1,1V-ra és 1000MHz-re lőttem be a Lightningot, és a ventiprofilt is kicsit megpiszkáltam:3. Készíts egy bootolható DOS-os pendrive-ot (erről sok leírás van a neten), másold fel rá az atiflash-t, és a megszerkesztett BIOS-t (biztonság kedvéért az eredeti is legyen a pendrive-on, csak más egyértelmű névvel)
4. Bootolj be a pendrive-ról, és flasheld fel a megszerkesztett BIOS-t, atiflash használatáról itt olvashatsz bővebben. -
F e Z o
veterán
válasz ricsi8800gt #40004 üzenetére
Neked kell kitesztelni, nincs két ugyanolyan kártya. Az lightning-om 1,1V-on ment 1000Mhz-et, 1,225V-on 1150-et.
S még valami, ennél a karinál nem kell kitolni a power limitet sem.
Powerlimit 0%
Powerlimit +20%[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
F e Z o
veterán
válasz ricsi8800gt #40002 üzenetére
Afterburnerrel miért nem veszed le az órajelet és a feszt?
H2O über alles!
-
ricsi8800gt
addikt
válasz Dark KillerX #40001 üzenetére
Hát de az 7950
Szerettem volna most egy másik biost rá tenni ahol 1070 MHz a gpu de win 10-en az Ati winflash nem indul elOpel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
Dark KillerX
addikt
válasz ricsi8800gt #40000 üzenetére
Nálam az 1150Mhz-et 1,168mV-on viszi, de én 1000Mhz-en hajtom a 7950-et, itt beéri 1,055mV-ál.