-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterm711
aktív tag
Egy napi ismerkedés után azt kell mondjam, hogy tetszik a kártya Először megijedtem, mert valami oknál fogva iszonyú magas fordulaton ment a venti és kegyetlen hangja volt, de már megoldódott. Azt hittem, hogy le fog kelleni szerelnem a haf-x kerekeit, nehogy elguruljon a légnyomás miatt
Kérdés: Hol tudom megnézni a kártyám vidjét, és hol tudok neki plusz feszt adni? Az Afterburner nem engedi a feszt állitani, sőt monitorozni sem monitorozza, nincs is benne olyan funkció, ami érdekes mert úgy rémlik mintha az 580-nál lett volna. (mielőtt mondanátok, be van pipálva az unlock voltage control)
-
Enclave
aktív tag
válasz DjDanee87 #4098 üzenetére
Láttam ezt a kártyát is, viszont kellékek terén eléggé szegényes ahogy néztem
Én displayport-os monitort használok, viszont a minidp csatlakozókhoz kell egy minidp->dp átalakító is nekem és külön ez után futkosni nem hiányozna...
Egyes kártyákhoz még hdmi kábel is jár, ami szintén jó pont tud lenni.Mintha itt a fórumban vagy külföldiben valahol, eléggé vegyes dolgokat irkáltak erről a kártyáról (volt akinek alig lehetett húzni, másoknak meghajlott a hűtő súlyától, másoknak zajos volt, vagy cicergett, megint másnak semmi baja sem volt vele; elvileg a 7970 DC2 és T meg vannak merevítve). Így én másokat kezdtem el nézni. Egyébként a Sapphire 7950 OC nyákja úgy látom,h. rendesen le van fedve hűtés szempontjából, csak valamiért ebből nincs 7970-es...
A DC2-es panaszok után kezdtem el nézegetni a gyárilag emelt MSI-t, valaki linkelte is,h. ilyet vett. Ehhez a fotók alapján jár gyárilag minidp->dp átalakító. (balról a 3. zacskó)
#4097 Keksz03: Köszi az infót, viszont egyes esetekben sajnos muszáj a vsync-et bekapcsolni, pont Skyrim alatt fordulhat elő, pl. barlangban és ilyen helyeken a kép "akad" pedig stabil 60fps maga a játék. (legalábbis nekem megfájdult ettől a fura akadástól a fejem, valahogy teljesen más mint a többi játék alatt kikapcsolt vsync) Amúgy pont a Skyrim az egyik oka,h. 7970-et nézegetek, ugyanis a gyári HD textúra pakk, illetve a modderek által készített HD textúra csomag (az alap kb. 4-8szorosa! méretben, nagyon élethű viszont meg is érződik a teljesítményen egyes helyeken) és komolyabb effektek (pl .ini tweak), részletesebb felbontású modellek (egyre több ilyen van, a különbség szemmel látható) miatt a mostani vga-m néhol belassul...(gpu-z szerint még 1800 megára is felmegy a vram használat néha de egy külföldi fórumon valaki kimérte és nála ilyesmi v. még durvább modokkal Skyrim alatt 2200-2400 mega vram használat is összejött! )...
[ Szerkesztve ]
Semmi sem állandó, csak a változás.
-
Keksz03
senior tag
válasz Enclave #4095 üzenetére
nekem sapphire ref hűtős van, feszemelés nélkül 1125/6300-on megy beton stabilan BF3 multi 64fős map/Alan Wake/Skyrim alatt természetesen fullra húzva mindent 1080p-be, ehhez max 79 fok párosult max 44% ventisebességgel! a cicergés nálam már nem annyira vészes, a vsync kikapcsolása sokat segített!
Samsung Galaxy S23+ 512GB / LG CX 48" OLED / PS5 / Ryzen 5 5600X, 16GB, RTX 3060 Ti
-
Cybertrone
veterán
válasz Enclave #4095 üzenetére
1:A cicergés elfogadott dolog, nekem 2 van egyik sem cicereg, másnak egy és igen, vagy fog ciceregni vagy nem... a kártya értékéből nem vesz el, és nem is fog meghalni tőle... Garban e miatt nem cserélik!
2:1200+-os órajel is belefér, kérdés hogy mennyire vagy rigolyás a hangra, mert akkor már lesz hangja, illetve adni kell neki hangot, mert aki ilyen mértékben tuningol, és nem csinál ventiprofilt az nem normális! A vrm hűtése átlagos, vastag a ref hűtés és mindent lefed a kártyán, refnél még sosem melegedett el ahogy tudom!
3:AC Accelero Xtreme Az nagyon jó costum hűtő a gpu-ra... rendre elrontják a vrm hűtést... szvsz ez a gyengéje
4:300/150
5:gyári OC-s példányoknál is 1125 a cata max, e fölé tuningprogikkal lehet menni! Vid függő hogy viszi e egy adott kártya a cata maxot, a nagyobb viddel rendelkezők viszik, a kissebb viddel rendelkezőknek kis plusz fesz kell(pl Asus ref karik)
Szivesen!
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
Enclave
aktív tag
Helló!
Már egy ideje nézegetek HD 7950-7970-eket. 4870 és 5850 referencia kártyákhoz anno volt szerencsém és ugyan nem voltak annyira hangosak terhelés alatt (tuningot nem néztem), azért ha lehet inkább nem ref. hűtőset néznék (most 5870-em van VF3000A-val csak enyhén hallható és mégsem megy 58-60 fok fölé a kártya, sokkal jobb mint egy ref.) , viszont amit kinéztem HD7970 DC2T-t, már hetek óta késik, illetve most találtam 1-2 "érdekességet" erről a szériáról, igaz az egyik egy HD7950 DC2T...
(hátha mást is érdekelnek 79xx DC2T-ről szóló hírek)HD7950 DC2T panasz...
Itt azt írják,h. a hűtő súlya miatt még a legfeszesebbre húzott csavarokkal is elállt a gpu felületétől a hűtő a tesztpéldányon, így az 115 fok körül lefagyasztotta a rendszert...HD7970 DC2T panasz...
Itt a VRM-re panaszkodnak,h. HWinfo64 szerint 106 fokra is felmegy, majd úgy fagy ki a kártya, utána már bootolás közben is hibázik a kártya és kékhalál ("couldn't boot up at all because of artifacting bios screen then bsod on windows load")...Lehet csak pechesek voltak viszont az utóbbi egy friss, mai hsz. így az illető elvileg már egy javított (vdrop jelensége javítva, pár hsz.-el előbb volt linkelve itt) 7970 DC2T-t kellett, h. kapjon...
Ezek után lehet inkább maradok a referencia 7970-eknél, így a ref. kártyás 7970 tulajokhoz lenne pár kérdésem:
1: Külföldi fórumokban sokan panaszkodtak a "cicergő" tekercsek miatt. Ez milyen gyakori a ref. hűtős kártyáknál? Minden esetben cserélik a kártyát, ha valakit ez zavar?
2: A ref. hűtővel mennyire lehet biztonságosan tuningolni a kártyát? 1150-1200as gpu órajel még belefér? A VRM hűtése is megfelelő?
3: Nézegettem AC Accelero Xtreme 7970-et, ugyan nem láttam,h. nálunk kapható lenne, viszont külföldi oldalakon már tesztelték és a jó eredmények ellenére is azt írták a fórumokban, hozzászólásokban,h. a VRM hűtését nem vették túl komolyan, sokkal nagyobb borda kellett volna a kártya ezen részére (a hűtő maga nem ér hozzá a VRM-hez csak gpu-hoz, az AC kicsi bordákat ad a csomagban erre a célra). Valaki használ ilyen hűtőt, van tapasztalat ilyen téren, tényleg "méteres" borda kellene az 1-2cm-es bordák helyett a VRM részre, ha a hűtő bordája nem fedi a VRM-eket? (a ref. hűtőnél úgy láttam a keret ér hozzá és az adja tovább a hőt a bordáknak).
Ha ez még nem lenne elég, azt is írják,h. az AC hűtő van olyan nehéz,h. a kártya meghajlik tőle...4: Milyen PowerPlay órajelek tartoznak a 7970-hez? Mindenhol kerestem erre vonatkozó infót de nem nagyon találtam. Úgy láttam Aida64 alatt a GPU résznél legalul fel vannak tüntetve ezek az órajelek, amikre kíváncsi vagyok. (HD5870-el nálam 5 db állapot van).
5: CCC alatt az alapon emelt órajeles kártyáknál is 1125mhz a max vagy ezeknél magasabb? (5870-eknél kártya és gyártófüggő volt a CCC max órajel)
Köszönöm!
Semmi sem állandó, csak a változás.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
subaruwrc
félisten
véletlenül nincs valakinek kölcsönbe ma délutánra 1 v 2 ref kártyája ?
-
peterm711
aktív tag
Fent a win, VGA drivernél tartok, tegyem a legújabbat a 12.2-t? Mik a tapasztalatok?
-
gegg
tag
Hali !
Nemrég írtam, hogy összeomlik a kép mikor elmegy aludni a kártya és erre azt a választ kaptam, hogy frissítsek amit meg is tettem és most már nem omlik össze a kép hanem csak befeketedik. És ha megnyomom a resetet akkor már a kijelentkező képernyő megjelenik.
És még egy nagyon hülye kérdés, hogy lehet feljebb vinni az órajelet 1125 Mhz nél ? Nem akarom úgy járatni csak érdekelne. -
Cybertrone
veterán
válasz rambustibi #4084 üzenetére
Érdekes hogy mennyire száguld a 6990 még a 7970 cf ellen is... és itt a dolgok nyitja hogy ez egy érdekesen szar teszt, mert egy 7970 cf megeszi a 6990-et Persze nem vártam többet egy 2 perszes szösszenettől!
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
rambustibi
őstag
Nem tudom volt-e már: 7950 CF
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
-
-
DjDanee87
addikt
válasz peterm711 #4079 üzenetére
Még korábban néztem MSI oldalán
Amúgy érdekes módon a hivatalos oldalon (Global módban) nem hozza be a 7970 kártyákat.De itt vannak, ha mégis érdekel valakit: ref MSI
OC
Amit érdekes amúgy ebben egyrészt hogy így 1 kép alapján nem változtattak semmit a hűtésen csak kozmetika, MÉGIS 1010 Mhz és nem 1000 mint a Gigabyte WF3 vagy Asus DC2. Jó 10 Mhz nem számít semmit, meg akármelyik kártyát fel lehet húzni 1010Mhz-re de furcsa mód mégis egy ref hűtős kártyát adnak így gyári órajel 1010el, nem a spéci, gyártók által nagyon reklámozott saját hűtésűt.Gigabyteról egy teszt: [link]
Ugyan DC2-est akartam, hogy megtapasztaljam miért szereti mindenki, de győzött a türelmetlenség, illetve egy videó a DC2es hangjáról így maradták a GigánálCyber tudom hogy elég, de akkr is érdekes hogy gyártók reklámozzák az egyedi hűtést hogy halkabb meg hűvösebb (minden gyártó kb), MSI mégis nagyobb órajelet ad ref hűtésnek. Nincs vele gondom, csak nyugtan húzhatnák jobban az egyedi hűtésűeket.
[ Szerkesztve ]
-
Tody56
aktív tag
válasz Cybertrone #4076 üzenetére
Érdekes ez a hűtő.
Több honlapon is ez hűtő szerepel a képeken az msi mellett.
Nekem is msi van és az meg teljesen referencia.
A doboz is tök ugyan ez.[ Szerkesztve ]
koforg.hu - Forgácsolás, esztergálás, marás, CNC megmunkálás
-
Keksz03
senior tag
válasz Sontir Fel #4072 üzenetére
Samsung Galaxy S23+ 512GB / LG CX 48" OLED / PS5 / Ryzen 5 5600X, 16GB, RTX 3060 Ti
-
MarcZ
senior tag
válasz Rabbitf_24 #4068 üzenetére
Ha neked megy 2500-al, akkor nekem is fog.
A man's got to do what a man's got to do.
-
Keksz03
senior tag
válasz Sontir Fel #4070 üzenetére
hát ha nem muszáj akkor nem húzom egyelőre majd ha megjön a 3. monitor akkor meglátom lesz-e szükség rá!
látom a ház jól szolgál!
-
-
Keksz03
senior tag
tapasztalatok alapján milyen proci/órajel kell ennek a vga-nak alapon? i5-2500K-m van, ami 3.3-as asszem alapon a turbo meg 3.7, húzzam meg vagy kiszolgálja fullHD-ban egyelőre?
-
deicide
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Tökmindegy
senior tag
-
ÁdiBá
veterán
A minap kipróbáltam a Guru3D elérhető legújabb driver-t.
StarCraft 2-ben elég durván hibázott a kártya úgy hogy kénytelen voltam vissza rakni a régebbit amivel szépen megy.
Jó lenne ha már jönne egy faja driver a kártyához.ÁdiBá
-
jones965
Modder
Szorítkozzatok a fórum témájához. Köszi.
-
MarcZ
senior tag
Nekem is van ciripelés néha mellesleg, bár én mindig a tápegységre gyanakodtam, mikor megmozgattam a házat leállt, bár az én videokártyám semmilyen tekintetben nem ide való, de az lehetett a hunyó?
A man's got to do what a man's got to do.
-
PIT888
tag
Nálam is tapasztalható kis "ciripelés", de nem egy egetrengetően zavaró jelenség
„Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!” ~ Blöff
-
ÁdiBá
veterán
válasz deicide #4038 üzenetére
Nálam sehogy sem cicereg pedig csináltam már vele 5000 FPS is.
5850 akkor már rég zenélt...
Amúgy a CrySis betöltő képernyőnél a reklámokban cincog az 5850 es.
Mostani HD 7970 megse szólal pedig 2000 FPS többet ír ki.De igazából nem zavart. Páran mondták szintén hogy ez előfordul és nem hiba jelenség, így ezek az információk után nem is foglalkoztam a dolog jelentőségével. Ez már 2 éve biztos volt.
Mai napig szépen megy a kártya a báttyámnál, még ha cincog is.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Keksz03
senior tag
érdekes alan wake alatt 8x vonalsimítással nem csinálta! hát úgyfest majd jobban kell foglalkozni a graphics option menüponttal vagy feljebb tekerem az 5.1et!
-
Sontir Fel
őstag
válasz Cybertrone #4041 üzenetére
A ket kartya cicerges kioltja egymast
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
ThodEE
őstag
válasz radi8tor #4037 üzenetére
Nálam Sapphire nem csinálja, 200-500FPS volt eddig amiket gyakran látok a játékok alatt, semmi cicergést nem ad[vagy nem hallani a ventitől ]
XFX5870em és Asus5970em is cicergett , nembiztos hogy márka függő
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Keksz03 #4034 üzenetére
Gigabyte-ról olvastam, hogy cicereg. Ezek szerint Sapphire-nál is van ilyen. Ezzel sajnos nem tudsz mit csinálni.
A VGA táp áramkörében a tekercsek ciceregnek.Shkiz0: Sok üzlet elzavar ilyen garanciális ügyekkel, bár neked vannak jobb kapcsolataid is
deicide: Akkor nekem jól zajszigetel a fejhallgatóm vagy elnyomta a ventizaj a dolgot.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Keksz03
senior tag
Sziasztok! Ma érkezett meg a 7970, végül emellett döntöttem és szép nagy, simán visz mindent! Viszont komoly 3D-s teljesítmény alatt zizeg/cicereg és úgy vettem ki h nem a táp! Lehetséges h a vga csinálja? Talán a 6+2es tápcsatinál?
-
Petyyyyy
addikt
válasz Cybertrone #4029 üzenetére
Hogy hogyan éri el az már a saját bűvésztitka. A lényeg, hogy meglegyen.
[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
-
Weareus
addikt
válasz jones965 #4023 üzenetére
Megtaláltam itthoni boltban is. Elő lehet rendelni. Igaz 31 E-re jön ki. De ha az eurós árat + postát nézem akkor lehet, itthonról is megéri...
Milyen pasztával raktad fel?[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
nagyúr
válasz jones965 #4023 üzenetére
Hm, az nem is vészes. Most hogy már lehet kapni a blokkokat nekem is megfordult a fejemben a csere, (6950@70 + bokk 79x0 + blokk) de mindig itt a szopás a régi blokkokkal, hogy nehéz eladni, és ha elmegy akkor is nagyon nyomott áron
[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
jones965
Modder
-
jones965
Modder
-
gegg
tag
És hátulról kel fújni a mókuskerék felé vagy fordítva ?
Egyébként köszönöm a választ nagyon megkönyebültem. -
gombcomp
senior tag
Nem kell lekapni a teljes bordát csak a "szélcsatornát" kell leszedni.
A kártya két szélén vannak kb 6db. kiszedésük után marad a váz,
ami tökéletesen takarítható. Itt a második képen láthatod."Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert
-
gegg
tag
A 7970 ref kártyát elég 3 havonta portalanítani ?Poros panelban lakom. Régi kártyán csak leszedtem a burkolatot és kis ecsetel kisöpörtem a port de ennél a VGA nál ez már nem játszik mert ahogy néztem lekel kapni a gpu ról és lehet mindig pasztázni.
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz Cybertrone #4002 üzenetére
Köszönöm, Uram
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
válasz Cybertrone #3999 üzenetére
Én 7970-es blokk iránt érdeklődtem eredetileg , és a témától sem kanyarodtam (volna) el, csak reagáltam a hozzászólásokra.
Egyébként köszi a tippeket, de azért az még mindig érdekelne, h. a két 7970-es blokk közül melyik lehet a hatékonyabb-jobb?
Köszönöm .
És köszi a vízhűtéses tippeket, átnézek oda is majd.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eGPU tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- A jövő számítógépei (Reloaded)
- Vicces képek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Elemlámpa, zseblámpa
- One mobilszolgáltatások
- Egérpad topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...