- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gaming notebook topik
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- NVIDIA® driverek topikja
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
p87
senior tag
Kipróbáltam a 12.2 pre certified drivert is ez egy fokkal jobb mint a 12.3 pre whql de még így is inkább lassult mint gyorsult.
Alapon januári driverrel Dirt3: min fps 73, avg 85
Az új driverral : min fps 67, avg 81Csinálna nekem valaki egy Dirt 3 benchet az új driverekkel, full hd-ben, minden maxon 8xMSAA-val?
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone
üzenetére
Ez a hivatalos, és sok fájl 1 nappal újabb, szóval lehet érdemes feltenni, hátha javít valami hibát. Most telepítettem, mindjárt kiderül.

Szerk.:
A CCC szépen működik, a korábbival sokszor nem indult.

-
ÁdiBá
veterán
Itt a WHQL minősítés nélküli Catalyst 12.2
Naponta jön most már driver?!

-
p87
senior tag
Nálam nem tudom mi lehet de nagyon nem jó a 12.3 driver.
Dirt 3, F1 2011 -ben az átlag és min fps is 6-7-et csökkent.
Crysis bencben a min. fps meg 15-öt zuhant.Neketek ezek a játékok is gyorsultak az új drivertől?
-
Cybertrone
veterán
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Linkelték a 12.3-at itt a topikban! -
Sontir Fel
őstag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Na akkor azt is meglesem, szerintem nekem eggyel korabbi van most. 1200/1600 1.175 fesz mellett elfogadhato szerinted?
-
Cybertrone
veterán
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Értelmét nem látom, én is tudom hogy fel lehet boostolni az fps-t akár 1000-re is, csak az a baj hogy még a 200 is sok
Am ugyan ezt cfg-ből is meg tudod tenni! (BO-ban így csinálltam 250 fps-re kellet magam limitállni, mert rendre kirugtak a szerverekről az 580 sli miatt, mert nagyon tolták az fps-t
) -
ZozzHUN
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Megnyomod a 0-ást, beírsz egy G betűt, majd nyomsz egy tabot, kiírja a parancsot és átírod a 200at

-
Cybertrone
veterán
válasz
kemalboy01
üzenetére
-
kemalboy01
tag
Itt gy saját gameplay sapphire hd 7970-esen(Battlefiled 3 single)

http://www.youtube.com/watch?v=lYIE_c2CttA&context=C310e184ADOEgsToPDskLg9uDGhBC90xwu6m3RQoEj -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone
üzenetére
Annak nem dicsérik a LAG-ját. Azért nem szerettem eddig bele.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone
üzenetére
Egy ilyen monitorra lehet benevezek majd: ASUS VA 278Q 2560x1440 QHD High Definition
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone
üzenetére
Várj, mindjárt megsajnállak a 60FPS miatt.
Azért ez durva azon a felbontáson. -
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone
üzenetére
A min FPS-ekre gondoltam pont. CF esetében ott szokott probléma lenni. Az átlag FPS ált. tök rendben van, ahogy mondod legalább 90%-os hatásfokot produkál. A min FPS néha az 50%-ot sem érte el...
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Hát... a WHQL elvileg semmiben nem fog változni, mert ez fogja a Microsoft átengedni úgy néz ki.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone
üzenetére
CF skálázódására is hatással volt?
-
Cybertrone
veterán
válasz
Sontir Fel
üzenetére
A 12.3as uj eresztes fasza lett... kb 10%ot javult a power... es ez meg mindig nem whql

-
Sontir Fel
őstag
Isten áldja az új drivereket. Végre normálisan megy 1200/1600on a vas - bár még komolyabban tesztelnem kell, a 3dmarkokat bírja a cucc.

-
MPowerPH
félisten
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Már melyik szériánál? Mert a 6000-nél ezzel megváltozott a gpu alapórajel+feszültség, plusz a memória órajel,időzítés, és az egyéb feszültség értékek is, ezzel a TDP limit is nőtt. Néha ez sem ment simán, pont a ramok miatt, amik nem bírták a 70-es időzítéseit.
Pietrosz: Nem mostanában volt, de talán még cikk is lett linkelve. Le lettek vágva a felesleges részek. De tényleg nem most volt erről szó. Meg ha lenne megoldás, akkor már tele lenne vele a világháló. Amikor anno a 6950 megjelent, még mielőtt Mo.-n megvehetted, már akkor a külföldi oldalakon rájöttek, hogy bizony ezek teljes értékű 70-es GPU-k.
-
ZozzHUN
addikt
Annak amúgy mi értelme volt, hogy valaki rádobta a 70es a biosát az 50es-re?
-
Pietrosz
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Én nem emlékszem ilyenre, csak annyi történt mint most, hogy valaki kijelenti, és akkor az úgy is van. Meg radi8tor1 írta nemrég, hogy még a biost se lehet írni, mert nincs még támogatva? Szóval akkor nem értem miért olyan egyértelmű. Nem kell félreérteni, nem várom tűkön ülve a fejleményeket, egyszerűen csak érdekel a dolog.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Pietrosz
üzenetére
"The second change is that the shader count has been reduced from a full 2048 SPs to 1792 SPs, accomplished by disabling 1 of the GPU’s 8 CU arrays and allowing AMD to use Tahiti GPUs with a defective CU array that would have never worked in the first place."
forrás: anandtech
Mondjuk azt nem írják, hogy hogyan deaktiválták, mert ha csak szoftveresen akkor király lenne, mivel nem 100% hogy defektes ugye, bár... csak nem lesznek olyan bolondok mint HD69xx szériánál, bár itt se hozna annyi %-ot.
-
jilian
addikt
Én vagyok vak, vagy az Alan Wake -ben még nincs DX 11?

-
radi8tor
MODERÁTOR
-
DjDanee87
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Ez a rövid iromány sem segített a döntésben, hogy top vagy nem top. Nem derül ki pontosan mit tesztelnek a kártyákkal, de van egy olyan érzésem csupán annyit, hogy bírja-e a TOP órajelet, ami 1000Mhz. Egyrészt ha ennyi, akkor ezen szerintem nincs sok tesztelni való, másrészt tudjuk mekkora tuningpotenciál van a kártyában, szóval nem értem miért nem 1125 a gyári tuningolt kártya, simán bírná. Főleg ha tényleg külön tesztelik, és "válogatják" a GPUkat (szerintem nem sokat kell válogatni).
Szerintetek van értelme a top felárának, tovább lehet esetleg húzni mint ami nem top ?
-
Tody56
aktív tag
Egyenlőre nagyon jónak tűnik ez a 12.3 Rc.
Este egy órát teszteltem. (sajnos hétvégén nem leszek itthon így nem tudok tesztelni)
3dmark11-ben minden alapon 7500-ról 8100-ra ugrott a pontszámom és ami fontosabb én most csak a gta4-el játszok, az sokkal stabilabban fut. Nincsenek hirtelen akkora fps esések, szóval ígéretes.
Gyakorlatban is javulás érződik nem csak mark alatt. -
ÁdiBá
veterán
-
MPowerPH
félisten
-
radi8tor
MODERÁTOR
Így készül az én VGA-m (is): The Makings Of ASUS TOP Graphics Cards

-
MPowerPH
félisten
Itt megint buli van?! Most komolyan, nem unjátok már?

-
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Az fogja az 50est OC-val használni, aki spórolni szeretne.
Amúgy neked ki veszi a VGA-kat? Mert nagyon nehéz elhinni, hogy ilyen helyesírással munkád van, nem az első, hogy durva dolgokat írsz...

-
ÁdiBá
veterán
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Ha itt járunk egyik kártya se éri meg mert a reális teljesítményéhez képest marha drágák.
Én nagyon drágán vásároltam a 7970 est, és kaptam volna 7950 est is.
De csak is a 7970 esre pályáztam és nem zavart a 169 ezres vétel ára.
Sokan gondolkodunk így...
Kinek éri meg mennyiért mit venni, az néző pont kérdése.Valahogy picit erőltetettnek érzem ezt a témát egy családon belül.
7950 vs 7970 ?! Ki nem sz@rja le?! Jól megy mind kettő.
Aki 7970 est szeretne vásárolni, nem azt fogja nézni hogy egy agyonhúzott 7950 megelőzi az alapórajeles csúcs radeont.
Az 7970 est vesz.
Akinek első szempont minél jobb teljesítmény minél olcsóbban ott lehet 7950 jönne elő.(#3511) ZozzHUN Igazából, én új vagyok Radeon vonalon. Egy szerény 5850 es van a háztartásban, úgy hogy hülyeséget nem akarok mondani. Olvastam régi cikket miszerint 6950nél sikerült módolással 6970-est csinálni.
Itt a fiúk szoftveresen vagy hardveresen oldották meg a részegységek tiltását azt nem tudom...
-
Cybertrone
veterán
Na jelentem az Alan Wake egyenlőre bugos a cf-el... egyszer csak elsötétül a monitor, és annyi...
Single kártyával fullon 2560-ban 50-70 fps
Remélem jön majd fix vagy peccs hozzá... pedig új cap-ot is toltam fel 
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Szanalmas vagy, mar csak a vga-mmal tudsz jonni?

Korrekt es igaz dolgot irtal de rohadtul senki nem erti minek nyomod.
Te ezt irod: alapon erosebb a 70es
50es tulajok: tuningolva erosebb az 50es mint az alap 70es.A ketto nem zarja ki egymast

A 70es jobb, de ha csak alapon hasznalja akkor nem eri meg az oc-s 50essel szemben.
-
helkis
veterán
válasz
Cybertrone
üzenetére
-
ÁdiBá
veterán
Ne haragudjatok hogy ennyire tudatlan kérdést teszek fel.
De a CrossFireX kiépítés is olyan mint az SLI?!
Két azonos gpu / memória illetve memória sávszélesség kell.
HD7970 nem képes 7950 el gyorsulni CrossFireX módban?! -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone
üzenetére
Ígérem áprilisban megnézem.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 3D nyomtatás
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Call of Duty: Warzone
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- További aktív témák...
- ASUS RTX 3080 TUF Gaming , dobozával
- 27% - MSI RTX 4060 Ti VENTUS 3X OC 16GB GDDR6 Videokártya!
- GAINWARD GeForce RTX 4070 Ghost 12GB GARANCIÁLIS, DOBOZZAL, SZÁMLÁVAL
- XFX Quicksilver AMD Radeon RX 9070 XT White Magnetic Air 16G - 3 év gari ALZA - minimális alku OK
- EVGA FTW3 ULTRA RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Am ugyan ezt cfg-ből is meg tudod tenni! (BO-ban így csinálltam 250 fps-re kellet magam limitállni, mert rendre kirugtak a szerverekről az 580 sli miatt, mert nagyon tolták az fps-t
)

Átlag 150-170. Plafonról nem beszélnék, mert nem az ég fele nézve játszunk. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Viszont ha ennyire érdekel a téma légy úttörő, és lássunk csodát 
De mintha erről már lett volna szó, és ki is lett alaposan vesézve.

Menny inkább a saját topikodba, és ott oszd az eszet kérlek