-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pietrosz
addikt
Annyit igazol, hogy nem olvastad el rendesen a tesztet.
"I want to make not of the fact that our results are all based on single player game test, in a massive online fragfest with many multiple players a faster processor or more threaded processor always comes in handy."A többiek is erről beszéltek. És BF3 multira FHD-ben tényleg kell a proci, tuningolt Q6600 vs 2500k között a különbséget nagyon is megérzem.
-
kasa85
őstag
Abban én is benne lennék.
Sokan tapasztalták az én általam írt,és másol által írt problémákat amit fentebb meg vitattunk.
Nem csak én vagyok az aki semmibe veszi ezeket a teszteket,mert tény hogy van köztük jó és valós tartalmú,és van amelyik egy kicsit meg van ferdítve.
Én is védtem,hogy hú négymagos és Quad,de ahogy váltottam nem lett minden atom gyorsabb,csak folyamatosabb.
A minimum ,átlag,max értékeket b@szták oda írni ezt fentebb érthetően,és világosan le írtam egy példa ként.
Mint láttad ott is pár fps a különbség,de amikor jön egy nagyom ki számítandó effekt akkor be esik a képkocka jóval alacsonyabbra mint a Core i esetében.
Mint írtam meg lehet azt játszani,hogy megvesszük a durvább kártyát,és lesz is különbség.
CSak akkor lesz keserű a szánk íze amikor hirtelen egyszerre be robban egy nagyobb számítás,fizika,árnyákok ,dinamikus időjárás stb.
Emiatt sokkal jobban meg lehet érezni az FPS zuhanásokat,és sok esetben van amikor elmegy a kedve az embernek a játéktól,és attól hogy ki adott egy valag pénzt és nem megy ahogyan a tesztekben szerepel.
Jó a régi vas is,de ha igazán a teljesítmény,és a folyamatos FPS re törekszünk akkor kell oda a megfelelő memória mennyiség,van ahol a MHZ számít igaz pár FPS a nyereség,de vele együtt a proci MHZ e és legfőképpen a számítási teljesítményétől függ a dolog.
Ha valami kevés akkor nem úgy megy az a VGA ahogyan tervezték,és ahogyan a bibliában meg van írva.
Tiszteletben tartom a véleményedet,de sajnos nem tudok egyet érteni ezért ha gondolod ne ide offoljunk nyomjuk privátba.
A Guru3D meg hanyagoljuk nem kéne egy Vérpistike tesztjére alapoznunk,mikor sokan itt felhasználok ugyanazzal a rendszerrel teljesen mást mérünk.
Van aki a régi 4 magosokra esküszik,és van aki az újabbakra.
Amúgy ott a kolega,és nekem is Q9550 procim volt hidd el tudom mi az amikor nem folyamatos valami mit mondjuk ugyanott egy Szandival.
Lehetne ezt a vitát HT re is vinni,de az felesleges,mert nem sok játék használja,és érdekes még is gyorsul vele a játék ha ki van használva,és van rá normálisan meg írt program.
Ide kell egy átlagosan jó,és jól tuningolható 4 magos processzor,és egy jó VGA kombó,és mindjárt kevesebb a gond a Konzol portokkal is,mert azok inkább procit esznek,és kevésbé videókártyát.[ Szerkesztve ]
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
kasa85
őstag
1205#
Más meg bocsáss,de én sem ma kezdem a számítás technikát.
Amúgy nálam is meg fordult a 386os
Amúgy meg van nick nevem is köszönöm
Amit írtam saját tapasztalatomból írtam,és nem grafikonokból szopt@m ki,hogy melyik a jobb.[ Szerkesztve ]
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
kasa85
őstag
Hagyjuk.
Van aki ezeket grafikonokból tanulja,van aki meg tapasztalja .
Én mindig is a felhasználók rabja voltam,és nem dőltem be ezeknek a fizetett hirdetősöknek.
Mindig is ide fordultam,ha kellet tapasztalatot szereznem,és az eset többségében úgy is volt ahogy le írták mint egy olyan oldalon ahol mindig mást mérnek.
Szerintem felesleges ezen rágódni én ezt az utat járom,van aki a másikat.
Szerintem a sima userek véleménye jobban számít mint azoké akik le fekszenek más gyártóknál kis pénzért.
JA igen ingyéé HD7970-ért mindent bevállalok[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
És oda nem elég mondjuk egy 4200-ra húzott i7 920??? Azonos órajelen jó ha van köztük 15-20%... Én nagyon megbántam anno amikor i7 920(4200Mhz)-ról 2600k(5000Mhz)-ra váltottam mivel nem változott a sebesség játékok alatt pedig GTX570 OC SLI-t hatott, tény hogy a fogyasztása barátibb az i7 2600k-nak de gyorsabb az nem lett egy fél FPS-el sem, többek közt BF: BC2-ben is néztem, BF3-at is játszottam multiba de ott sem eget verő a CPU terhelés átlag 20-25% között dolgozott a 2600k a GPU-k viszont 98-99% inkább a GPU-t veszi igénybe.
[ Szerkesztve ]
-
kasa85
őstag
És beveszed amit azok oda le írtak.
Mellette meg mindegyik a procira teszi a mércét.
Nem hiszem el,hogy ami ott van kisebb felbontáson is tökéletesen ki hajtja a kártyákat.
Inkább hagyjuk a francb@.
Keress egy olyat ahol nem csak azokat az eredményeket mutatják meg amikor az eget nézik,hanem egy olyat is amikor nagyobb csetepaté van na akkor legyenek azok a szép hasát krumplik egymás melletÚj,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
BeLucZ
addikt
nekem teljesen elég a 60 fps multiban, pl bf3nál, ez nem cod meg css ahova 250 kell
motorfüggő az egész.... bf3nál szerintem teljesen elég a 60, mármint a min 60
de az a baj hogy q9550em 64es szerón letérdel ilyen 30-40re is és az már zavaró, problémát ugy oldottam meg hogy max 32es szeróra megyek, de legjobban 16osokat preferálom -
BeLucZ
addikt
amiket felsoroltál kivétel nélkül vga intenzív játékok, tudom mert teszteltem őket, kb egy e8400al is hajthatnád őket, mondhatni vga teljesítményre vannak kiélezve, cserébe pompás látvánnyal!
de továbbra is fenntartom amiket mondtam, mert vizsgáltam és tényleg igy van
menj fel multizni bf3al egy 64es szerverre egy gyenge cpuval lehet akár 1440p is a felbontás, meg be fog limitálni a cpu (platform) mint a szar(#1186) kasa85: tökéletesen leírtad a lényeget, tapasztalatból írom pl az ambient occlusion is zabálja a procit legalábbis mw3ban azt néztem ha bekapcsoltam ugyanugy megmaradt a cpu limit, magyarán nem nőtt a vga terhelési arány csak az fps csökkent, de még biztosan van jó pár effekt, de mondom ez motor függő is, valahol tök mind1 a proci, valahol nagyon nem, és akkor itt még nem lett megemlítve az 1 magra jutó nagy teljesítmény az i7ek javára, ahol nem olyan tökéletes a multicore rendering, vagy nem használja ki csutkára a 4 magot ott megint csak az i7 felé dől a mérleg nyelve
[ Szerkesztve ]
-
kasa85
őstag
Nyilván való,de mi van akkor ha vannak olyan fizikai számítások amik megeszik a procit.
Ha a szerencsétlen nem tudja azt a rombolást,környezet át alakulást ki számítani akkor a vga látja a kárát.
A másik,hogy rengeteg effekt van amit egy ilyen kombóval maxon tolunk,mert miért vennénk ilyen rendszert ha elég lenne a Medium beállítás is.
Ezeknek az effekteknek az egyik hányada meg eszi manapság a régebbi processzorokat.
Egyre jobban érezhető,hogy kellenek ezek alá is a nagy teljesítményű számítási teljesítmény,mert máskülönben a játszhatóság látja a kárát.
Nem minden csúszka amit be állítasz a VGA fogja zabálni.
Ha van egy erős proci,és a ki számításokban nincs vissza fogva akkor a kártyával együttesen jön létre az az élmény amit folyamatosságnak nevezünk.
Lehet a másik rendszerrel is szárnyalna mikor nincs semmi,de ha jön egy effekt ami a procit megeszi akkor a kártyát is magával rántja,és az elmegy az északi sarkra nyalókázni.
Amúgy hiába linkelsz be egy grafikont amit érdekesen sokan máshol másképp mérnek.
De egy játék nem játék itt egy átfogó,és részletes tesztet kéne fel mutatnod,hogy mindenhol meg állja e a mért eredmény a helyét.
Ahány motor annyi szokás sajnos
Ja igen a másik.
A Quad processzorok nagy hányada meghal +4GHZ felett,illetve nem hoz jelentőseb teljesítmény növekedés ami már baj hosszú távra nézve.
Ezt tapasztalatból merem állítani nekem ezelőtt Quad cuccosaim voltak,így a különbség kézen fogható.[ Szerkesztve ]
-
BeLucZ
addikt
De ne BF3-at vedd alapul szerintem, de ha azt nézzük akkor ne scriptekkel telerakott processzort csekély mértékben használó single részét hanem mondjuk egy 64/64-est multi szervert ahol mindenki darál mindenkit, ott tuti hogy nem egyformán teljesit egy 3960X meg egy athlon x2es
De főleg itt a platform éhes gamekre gondoltam, régebbi AC-k,COD4től felfele meg gyakorlatilag a játék piac 99%(konzolport okádékok) és az optimalizálatlan gamek(#1180) radi8tor1 : szerintem egy ici picike köze lehet hozzá, magához a rendszer teljesitményéhez, a vgaéhoz valoban nem
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC 12G
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 4090 OC 24GB GDDR6X Videokártya!
- MSI GeForce RTX 4080 SUPER 16G VENTUS 3X OC - 2 év garancia
- Eladó XFX Speedster MERC 319 AMD Radeon RX 6800 XT Core 2DB
- Csere-Beszámítás! Zotac Trinity 4090 OC 24GB GDDR6X Videokártya