Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen processzort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
theniel
aktív tag
válasz
Callisto #192 üzenetére
De rakhattak volna rá 1,5 GB-ot is. Mégis 3-at tettek rá. Gondolom, ha annyira elég lenne az 1,5 GB akkor nem raknak rá 3-at. De az mindent elmond, hogy még a 7990 is 3x3 gb-ot kap majd.
A 7970 még a világon sem volt, amikor erről szó volt az 580/570 topikban.
Tudom, hogy technikai okai vannak a ram méret arányainak, írták már itt előtte.
A BF3-nál derült ki, hogy tényleg néhol már kevés az 1,5 GB , tehát nem a 2 (2GB ot én szóba sem hoztam) , ugyanazok nyilatkozták, akik a játék teljes verziója és új pályáinak megjelenése előtt még azt mondták felesleges a 1,5 GB-nál nagyobb kártya.Bizonyos mértékben végül is igazuk volt mert ez a probléma csak SLI-nél jelentkezhet.
( 1db 580 egymaga gyenge ahhoz, hogy olyan felbontáson és minden fullon játszató teljesítményt nyújtson, ahol már szükség lenne több, mint 1,5 GB VRAM-ra.) Talán 1 db 7970 is kevés lesz még hozzá ugyanezek indok miatt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
radi8tor #181 üzenetére
Főleg a hőtermelés a probléma. Itt egy lapkából jönne egy rakás hő. Illetve a legtöbb részegységet, a háztól az alaplapig úgy építettek, hogy sosem fog a PCI Express slotba 300 wattnál többet fogyasztó VGA kerülni, hiszen a szabványban 300 watt a max.
Ezek itt elég nagy akadályok, de természetesen technikailag lehetséges. Én nem vagyok híve annak, hogy a VGA fogyasztása 300 watt fölé menjen. Az Atomicokat nem lehet 300 watton belül megcsinálni. -
radi8tor
MODERÁTOR
dupla..
-
radi8tor
MODERÁTOR
Belinkelem ide is a kiszivárgott Sapphire 7970 termékpalettát:
Van közte magas órajeles folyadék hűtött kivitel és 6GB VRAM-al szerelt is.
Szerk: Ja #176-ban már volt
Megyek is Szilveszterezni. BUÉK!
-
válasz
radi8tor #191 üzenetére
A jelenlegi technikákkal, amiket a mai engine-k használnak nem lesz számottevő gyorsulás a 2-es és 3-as PCI-E sebességek közt. Ez a sebesség a kártya közvetlen teljesítményében nulla szerpet játszik. Ennek akkor lesz majd igazi elentősége, ha a gép memóriájából streamelik az adatokat a kárytyák nagy mennyiségben. Pl. a Radeon új virtuális textúrázási eljárásánál. Ez utóbbit viszont otthoni körülmények közt szerintem egyhamar nem fogjuk látni játékokban.
-
Ember, nem azért állnak 3GB-ra, mert kevés volt a 2. Hanem a 384-es busz miatt a következők lehetnének: 768MB, 1,5GB, 3GB, 6GB. Logikus a 3GB a felsőkategóriához, nem?
Eddig a 256-os busz miatt 0,5GB, 1GB, 2GB, 4GB lehetett és Radeonnak van is 4GB-os kártyája (nem, nem a két chipesről beszélek). -
theniel
aktív tag
Jó erős lett ez a kártya ezek szerint.
Még a végén tényleg szükség lesz a PCI-E 3-0 -ra.
Mer az anti-marketing duma szerint nincs értelme a gyenge kártyák miatt....Kicsit olyan ez, mint amikor a 3GB-os kártyámat vettem.
Mindenki mondta, hogy felesleges. Most ugyanazok már sírnak, hogy kevés a másfél és már az AMD is 3GB ra áll rá... -
Def26
félisten
Itthon lehet már kapni belőle? Ha nem akkor mikortól lesz? Hátha vannak itt nagykeresek...
-
radi8tor
MODERÁTOR
AMD Radeon HD 7970 Video Card Overclocked to 1700MHz on LN2
84% overclock!Milyen már, hogy ők döntik a rekordokat, de még nem is kapni a boltban...
[ Módosította: 7 ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ezek még csak tervezetek. Nem biztos, hogy ez lesz a végső paraméter.
Meg ilyen órajelen fogyasztani is fog. A 300 wattot biztos túllépi. Hiába tervezték az architektúrát 1300-1400 MHz-re a fogyasztás nagy akadály.
Gibbo egyébként írta, hogy az OcUk 100+ készlettel indít. [link]
-
odorgg
addikt
válasz
Forestgreen #174 üzenetére
6GB-os verzió
Na azzal már csak nem kell a VRAM miatt izgúlni -
theniel
aktív tag
válasz
Forestgreen #174 üzenetére
Az árcéduláról kéne már egy kép.
-
TTomax
félisten
Ebben bizony igazad van,azért eddig komolyabb tornyokat láttunk ezzel is demonstrálva,minden okay,készen állunk a "launchra". Ebből én két dologra következtetnék, a 28nm mégsem olyan egyszerű mint aminek látszik,bár én ugy látom hogy csak a 7970-et erőltetnék mindenhol,tehát még nincs elég lapka az 50esre.... másodszor pedig meg az következik,hogy nem nagyon lesz nekünk olyan szerencsénk minta a 6950/70-el volt,tehát itt a 7950 az 7950 is marad...
Úgy látszik nem várnak rohamra,ami a várható árat tekintve akár jogos is lehet... most azért az AMD kis túlzással kb olyan számot ír a címkére amit akar,hiszen ez lesz a leggyorsabb egy GPU-s vga...ami készlet van azt úgy is elviszik..én biztos nem fogok érte rohanni,habár ennek nem az ár az oka . . . -
TTomax
félisten
Scan-on már megcsinálták a kategóriát...de még nem merték felrakni az árát...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Forestgreen #166 üzenetére
Atyaég micsoda Google fordítós szöveg.
Amúgy szuper eredmények, csak sajna nincs viszonyítási alapom (csak 1920x1080-on teszteltem). Majd kedden újratesztelek.theniel: Én is alig buktam 1 év alatt a VGA-n.
-
kasa85
őstag
válasz
radi8tor #164 üzenetére
Sajnos egyenlőre én sem tehetem meg.
Félek ez is akkora buktató lesz mint annó a 8800GTX nél.
Amikor meg vettem 160e Ft ba került,ez után eltelt 3 hónap,és nem hogy fokozatosan ment volna le az ára hanem kapásból 80e ft ba került.
Hát amikor eladtam szépet köptem.
Pont emiatt kerülöm a nagyon drága kártyákat főleg ami 200e FT lesz.
Persze 2 db GTX580 az más,mert az is a fölött van,de akkor is drága.
Minél drágább egy kártya megjelenéskor annál nagyobb lesz a bukás. -
kasa85
őstag
válasz
radi8tor #162 üzenetére
Ha veszünk rá egy hűtést akkor is sokkal olcsóbb lesz mint ha CF lenne a gépben egyenlőre.
Biztos lesz 3 slottos,3db nagy ventis megoldás amit aprón 15e FT ér majd árulni fognak.
A HD5970 en is hamar túl tettem rajta
Azon volt egy három slottos hűtés csoda,majdnem ketté tőrt a ház alatta amikor beleraktam a gépbe
Teljesítménye sem volt elhanyagolható 55C fokon volt terhelésen mind két mag. -
kasa85
őstag
válasz
radi8tor #160 üzenetére
Annyira számot tevően nem.
Számoltam sokkal olcsóbbnak kell lennie a 2GPU megoldásnak,mint a HD7970 CF nek.
Ezért is jobb megoldásnak találom aki már CF re utazik mint 2DB kártyáért majdnem 400e FT ot ott hagyni.
Bár egy darab is sok,mire kelleni fog a második mag addigra,már 100e FT alatt lesz a HD7970.
(Igen ez lesz a számozása, 7950-el jelenik meg márciusban.)
Kíváncsi leszek abból 1 db mire lesz képes.
Hasonlót jósolok mint a jelenlegi HD6950/70 közötti különbségnek,vagyis 15% al lesz lassabb előre láthatóan. -
kasa85
őstag
válasz
Sontir Fel #156 üzenetére
Na ezért nem szoktam nézni a sokkolót
Ember idő előtt ínfartussal meghal,ha sokat nézi a Tévét.
Maradok annál a tartalomnál amit magam válogatok,remélem nem sokáig leszek ezen ország karjaiban.
No mindegy akkor marad egy darabig a CF úgy sem éri be a HD7970,így nincs okom a panaszra a régi nótán kívül bár ki ábrándító,hogy az előző csúcs vga ból 2db nem finanszírozza az újat,és félek ez még a jéghegy csúcsa- -
BeLucZ
addikt
ahogy várható volt, tw shogunba meg skyrimba arat a sandy, de utobbiban azért mert elbaszott egy cpu optimja van, 2 magot ha használ és ilyen elbaszott programozású játékokban nagyon számít az 1 mag teljesítménye is és ez az amiben az intel odabasz
gondolok itt az i7esekre -
gainwardgs
veterán
7970 skálázódás[link]
-
kasa85
őstag
válasz
Sontir Fel #151 üzenetére
Remélem lesz olyan verzsön is
Nagymutert már hívtam is,hogy keresse elő a köröm reszelőjét munka várható
Nyugdíj mellet jól jön egy kis pénz neki is
Addig elkezdem gyártani a Limited Edition matricákat amit a hűtésre fogok fel ragasztatni.
Na a baromságot félre téve nem lenne egy rossz üzlet.
Ha olcsóbb lenne amit kb 120ért meg lehetne venni,ha nem is 2db de egy átlag embernek a gépébe bele lehetne egyet préselni.
Gondolom ott a memók ismételten gyengébbek lesznek,így a durva tuningot felezni kell a nagy testvérrel.
Mikor megláttam a tuningot azóta is az állam keresem remélem nem csak Marketing,és nagyságrendben remélem az összes kártyán elérhető lesz,és nem fogja a gyenge beépített alkatrészek elk.rni amit ki szórásra ítéltettetek. -
kasa85
őstag
válasz
Petyyyyy #147 üzenetére
Csak azért,mert nekem is ez van
Bár annyira nem vagyok elvetemült,mert jó pár OTP automatába kerülne
A plusz négy szál játékok alatt szart sem ér egyenlőre.
Nincs olyan mennyiségben ami miatt figyelembe kéne venni.
Ugyan ezt írták mikor ki jött a HD6XXX széria,de érdekes ki lett hajtva.
A plusz négy száll inkább konvertálásban,és tömörítésben jeleskedik.
Ha van egy normálisan meg írt játék akkor max 20% a difi HT vel,vagy anélkül.
Inkább a későbbiekben mikor jönnek a 6 magos támogatottságú játékok arra teszem le a voksomat.
A HT szép,és jó de ha valaki szeretne játszani sokszor hátrányt jelenthet.
Mikro akadások,teljesítménybeli problémák stb.
Talán a 6 mag,és a HT nak a jelentősége az új Konzol generáció váltása után fél,vagy egy évvel utána lesz jelentősége legfőképpen.
Talán addigra arra is lesz szebb,és jobb játékok nem annyira lebutítva.
Költség hatékonyságból,ha le jönnek a Konzol portok sokkal szebb és jobbak lesznek az eddigieknél.
Amíg meg jönnek a fosportok annyi jelentősége lesz mint az Nvidia által debütált fiziksznek.
A játékok 2%teszi ki ami ki használja hardver gyártók által lefizetett érdekeltségek miatt. -
Joker94
aktív tag
válasz
Forestgreen #148 üzenetére
Hát nem erre fogom lecserélni a 285-t az biztos.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Forestgreen #148 üzenetére
A bench alapján kb az 5830-al és a 6790-el van egy szinten!
-
Petyyyyy
addikt
Ha valakinek elgurulna a gyógyszere és egy 7970CF-hez támadna kedve mégis milyen CPU-val hajtaná ki a két bestiát? Feltéve, hogy a két CPU egy alaplapon megoldás nem ér
-
kasa85
őstag
válasz
Sontir Fel #140 üzenetére
Értem köszi
Akkor valamit okoskodni fogok,mert amire le megy az ára a HD7970 nek félő nagy bukás lesz a 2db HD6950 eladása.
Jó lett volna azt a 130 e FT becélozni,mert simán el tudtam volna 2 év garal adni db ját 65 e ft ér.
Ráadásul az első reszelt csatis módolható ritka értékű vga-k
Hát ha a 7870 olyan gyors lesz mint a HD6970 akkor biztos lejeb mennek a HD6XXX árak ezt meg be kalkulálják 110e ft környékére. -
Petyyyyy
addikt
válasz
ViiiiktorOC #133 üzenetére
Nekem ez már túl sok...szédülök
-
Drizzt
nagyúr
válasz
radi8tor #138 üzenetére
Cáfollak.
Az értékhatár euroban van megadva. Attól függetlenül, hogy nyilván dolláros bizonylattal jön haza az ember. Át kell számolni eurora. -
Sontir Fel
őstag
Amennyiben tanulmányaimat pontosan tudom felidézni, akkor ha ajándékként kapod, vagy valaki hozza saját célra, akkor mentes. Az ázsiai srácok ezért is giftelnek mindent. EUn belül viszont nincs gond, nem kell fizetni. Ha mégis harmadik országból rendelsz, akkor kalkuláld azt is, hogy ha jól emlékszem akkor a szállítási költség is az adó alapját képezi, a vámra is import áfát vágnak rá
A 7870 a paraméterei alapján, nekem egy 6970nek tűnik. A 7890 érdekes lehet, ha nem hoax.
-
Joker94
aktív tag
válasz
ViiiiktorOC #133 üzenetére
Azta mindenit
Remélem a kistesó is fog így menni(7870) -
kasa85
őstag
Értem.
Akkor maradok türelmesen egyenlőre bár eléggé nehezen
Minden esetben most akartam volna eladni az egyik VGA mat,de ahogy elnézem egy jó darabig nem fog esni a VGA ára.
A szutyok fizető eszközünk véget még drágább lesz a későbbiekben.
No igen a +27%-ról meg nem is beszélek amit jövőre behoznak,mert megüt a guta.
Na mindegy köszi a segítséget a politikát meg megtartom a terroristáknak
Szépen bele éltem magamat,hogy 2db HD 6950 árából kijön 1magos csúcs Kepler,vagy 1db HD7970 kártya,kisebb ráfizetéssel.
Na mindegy a Magyar élet egy pofára esés,majd teszek ellene -
Drizzt
nagyúr
Ha külföldről rendelsz, s bizonyos értéket meghalad az ára a rendelt eszköznek(1xx euró), ugyanúgy ki kell fizetni az áfát, akkor pedig megintcsak 170K körül jársz. Kivéve bizonyos értékhatár alatt, de az 1xx euró nagyságrend. Repülővel hozhatnád áfa nélkül. Vagy rosszul tudnám? Persze ez a "hivatalosan" behozott árúról szól. Nem tudom milyen lehetőségek vannak elkerülni az áfafizetést. Ha valahonnan európából rendelsz, akkor nem kell, de itt meg úgyse lesz sehol 500 euró alatt. Az szintén majdnem 160K huf.
Hátha lesz másik boltban olcsóbban. De 160 alatt erősen lehetetlennek tűnik.
-
ViiiiktorOC
senior tag
Kicsit brutálisan megy ez a kártya! 1700/1980 MHz
HD 7970 ~8GHz-en a ram
-
kasa85
őstag
válasz
Sontir Fel #128 üzenetére
Azt a mocskos b.. k.. .nyjukat
Az igen,és van pofájuk egy évet adni rá
Ha valaki tud,hogyan kell rendelni kintről,és honnan érdemes mi a menetrendje ha be sz@rik a vga nagyon hálás lennék érte.
Az állam csődjüket meg húzzák a f@szukra ez rablás -
- = Zk = -
félisten
válasz
Sontir Fel #130 üzenetére
ajánlom, igazad legyen!
hamarosan kell pöcörő a BF3 multi alá -
BeLucZ
addikt
válasz
Sontir Fel #128 üzenetére
OMG és 1 év gari rá? ez vmi vicc ?
-
Sontir Fel
őstag
Marad a cf, soké adják a vasat
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Forestgreen #125 üzenetére
nyaaah, 449dodó a 7950...hmm.. ~105k.... még jó is lenne, csakhát mire ideér
-
Drizzt
nagyúr
válasz
- = Zk = - #120 üzenetére
Plusz áfa + hasznok. Mert Usaban annak megfelelője nem mindenhol van, ezért tüntetnek fel nettó árat. Aztán államodtól függően megy rá a 0-11% sales tax. New Hampshireben például 0%. Néztem is nagyokat.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
- = Zk = - #120 üzenetére
Kár, hogy nem Amerikában élünk.
Egyetlen eltérés, az, hogy az AMD piros színű nyomtatott áramköri lapkája a Club3D esetében fekete színű lett.
Ehhez képest a képen piros színű a NYÁK. Jó kis kamu kép ez is.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Forestgreen #113 üzenetére
550 dodó?
....132k....WoW
-
Petyyyyy
addikt
Hű tényleg, rossz oszlopot figyeltem az árfolyam listán
Így ez a 30K már jobban elgondolkoztat.
(#112) Sontir Fel: Erre csak azt mondom: Unicum, csak pozitívan. Remélem javul a helyzet mire hozzánk is elér a hetes széria.Amúgy meg kicsit kezd "Nvidiásodni" az AMD... Náluk szokás ez a 3GB memória a kártyán, bár nekem nagyobb meglepi, hogy 384bites membuszt használnak. Talán ez az első AMD-s kártya ilyen megoldással. De javítsatok ha tévedek.
-
Erre gondoltam:
http://rendszerigeny.hu/?p=6235Az állítólagos shaderszámok és egyéb infók alapján ez a teljesítménykülönbség a várható. Igaz ettől lehet kamu. Nem tudom, meglátjuk. Remélem kamu, mert ha jól tudom a Kepler csak 2012 második féléve körül várható, addig meg nem szeretnék várni. Igaz ezt most megsürgethetik a 79xx miatt.
-
Nekem Radeonom van és mindig ez állt közel a szívemhez. Örültem is látva a 79xx eredményeit, azonban a drivereinek sok baja és hiányossága van a zöldekkel szemben, hgoy őszinte legyek. És most "véletlenül" kiszivárgott a Kepler teszteredménye, ami rettenetes durva eredményeket hoz. Állítólag a GTX580 teljesítményének 200-230%-a az eredmények szerint.
Mondjuk tuti kell majd paks és hűtés, de akkor is. Mikor lesz úgy, hogy nem az ATI van lemaradva?Én megvárom az áprilist, aztán megint dönbtök melyik legyen és ahogy magamat ismerem marad piros a vérem. (Csak a rohadt driver bajok ne lennének...)
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Petyyyyy #109 üzenetére
Ahogy számolgattam, szerintem olyan 140k lesz az 50es vagy még felette, ha az országot az államadósság és a spekulánsok meg az imperialisták tovább támmadják, és 170 felett mosolyog majd a 70es.
Ha az 50es ennél a szériánál is hozza a 70es szintet, akkor talán... De csak nagyon talán...
-
Petyyyyy
addikt
Penge kártyák lesznek ezek a 7950/7970 darabok. Ha (#108) Sontir Fel első linkjén szereplő adatok igazak maradnak - gondolok itt az árra - akkor pedíg jó vétel lehet a teljesítményt tekintve. Gondolom ezt a száraz GPU-Z adatok alapján, míg nincs kiforrott driver a rendes mérésekhez. A két kártya közti ~ 20K különbség a 6950/6970 párosra hajaz...
-
theniel
aktív tag
Belemegy a PCI-e 2.0-ás lapba?
visszafele kompatibilis? -
Drizzt
nagyúr
Ez most végre eléggé korrekt lett elsőre is, szinte kompromisszumok nélkül. Egyedül megint a hűtés nem üti meg zaj szempontjából az elvárható szintet.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Szép kis 7970 review gyűjtemény: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest