Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz Steve198310 #51680 üzenetére

Hát, nálam nem tudott 4GB RAM-ot enni, viszont gondja sem volt. Nálam 100%-on ment a GPU. Nem mondanám, hogy nálam gond nélkül futott maxon, ha nem így lett volna. Az meg szintén tudom, hogy 2 eltérő típusú VGA esetén simán lehet, hogy egyiken jól fut egy játék, másikon meg nem. ;)
    Erős vegyes-limitet látok a képen, ami azt jelenti, hogy kevés a CPU a CF alá, ami egyébként éppen azt jelentené, hogy jól optimalizált a játék. Ha ez nem CF, akkor viszont csak 2GB felett optimalizálatla. Megj: csak az első pár pályán játszottam, mert utána untam meg az lqrt külső nézetét, ezért későbbi pályákról nem tudok nyilatkozni. :R

Megnéztem a VGA-m teljesítményét benchmarkokban és játékokban (nyilván tuningolva). Hol kicsit kevesebb volt, hol kicsit több. Nem felejtettem el semmit, csak a teljesítményt néztem. ;) Erre persze majd azt mondod, hogy 7950-et is lehet tuningolni, csak hát azt nem 7870 árban kapod meg, ezért az 7870XT a nyerő.

Tényleg, miért keveri mindenki a tuningot a túlhajtással? Csak a +FPS-ekről jutott eszembe. Ugyanakkor pl. a feszt le lehet vinni gyári órajelekkel is. Az én kártyám az 1.144V üzemi feszültség helyett max. 1,089V-on viszi a gyári órajeleket (1,019-es beállítással), tehát 10%-ot spórolok a fogyasztáson és a melegedésen anélkül, hogy csökkenteném az órajeleket, tehát nem vesztek a teljesítményből.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák