Hirdetés
- Távol-keleten debütált az LG 17 hüvelykes, hordozható monitora
- Videószerkesztés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Egymilliárd dollárra is büntetheti az USA a TSMC-t
- Projektor topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vélemény: kulcstényező lett a telemetria a meghajtók fejlesztésében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tom5
addikt
válasz
csucsbicep #798 üzenetére
Átolvastam a dolgokat ott. Érdekes. Nekem teljesen jó így ahogyan van.
-
törölt tag
válasz
csucsbicep #798 üzenetére
Persze hogy nincs, az 1200Mhz nél vége dalnak áltlában. Csak a fogysztásban és melegedés van különbség.
-
Tom5
addikt
válasz
#02119936 #791 üzenetére
Nálam ennyi az alap. Nem nyúltam a feszhez. De abszolút nem melegszik, hangja sem jött meg. Egyedül Heaven Benchmark alatt kezd el veszettül forogni a venti.
csucsbicep - akkor teljesen jó vagyok
Kvg - itt bejátszik az ASIC minőség. az enyém 89%. ezért ilyen alacson a fesz és kicsit jóbban is melegszik.
Ezt nem igazán értem... -
Tom5
addikt
Megoldottam a 975-ös GPU limitemet.
Nekem gyári AMD-s referencia példány van és CC-ben a max tuning 975 Mhz.
Fölé sehogyan sem tudtam a kártyát húzni. AB-el sem.
Megoldás: ASUS GPU tweak
Letöltés és telepítés után - settings - tuning - oc range enhancement kipipál link
Ekkor felteszi a kérdést, hogy akarjuk-e. OK
Monitor elsötétül (nem kell megijedni)
Miután vissza jött a kép teljesen kilőtte a limitet.
Mind CC-ben mind AGT-ben.Eredmény 1000/5000
Nagyon hasznos kis progi, feszt lehet emelni/csökkenteni, mindezt 3D és 2D üzemmód alatt is. Most megnézem mi a vége a karimnak.
-
Speed®
titán
válasz
csucsbicep #776 üzenetére
GTA4ben a minFPS ugrott szépet pl..mással nem játszok
Razermazer
Akkor 870, benéztem a szorzót..a lényeg ugyanaz normál 1156 lapban..hisz nem tudod használni azt, amiben különbözik a 870től.
A tuningja viszont valóban nem rossz..a Xeonok mindig korábban érkeznek, ergó "nyersebbek" talán ilyen szinten vagy nagyobb a gyártási "ráhagyás", esetleg keményebben szortírozzák őket, de jól mennekSzintén off.
-
Razermazer
őstag
Ez server proci nem 860-as 870-es szervervariáns, de nagyon megy a maximusban 4 gigához 1,35 volt kellett itt 1,31 kell egy evga p55 ftw lap, ez valami isteni egy lap.
Én meg már nem tuningolok ennek a vége még 1.4 alatt van 4200-4300-al vízzel, nem a mostanival hanem mora-val ez a kicsi tripla slim már nem bírja csak a 4.2-t még majd bedobok egy dualt is. De nem nagyon indokolja ezt az erőt semmi 3,6-on kiviszi ezt a kártyát is. Esetleg mikor dolgozok, videót kódolok ,cadozok. Na off vége. -
Sondi1986
addikt
-
Speed®
titán
válasz
Razermazer #772 üzenetére
Nem rossz az a 860as, csak akko kell Sandy, ha ott akarod elkezdeni a tuningot, ahol ennek van a vége..nálam legalábbis a 860@4G->2600 váltás ezt hozta, a fogyasztásról nem beszélve. De az biztos, hogy játékok szempontjából jók a Lynnek is, sőt..ilyen szinten még a jó öreg York-12M se kevés..
-
huby80
senior tag
Sziasztok!!!
Melyik 7850 re érdemes beruházni? a gigabyte-ra itt is sok a panasz vagy csak a 6os szériánál alkotak? érdemes az asusra rá áldozni 5k val többet?
-
Razermazer
őstag
No némi eredmény processzor lynnfield 4 gigahertzen
Alap 7850-el és húzott 7850el [link]
Csak azért raktam be, hogy egy ilyen öregecske processzor sem vén processzor, nem kell ide sandy
-
Def26
félisten
válasz
csucsbicep #769 üzenetére
Jaja. Abból a márkából még szar szériát nem hallottam soha.
-
hitman,
őstag
válasz
csucsbicep #769 üzenetére
Gigát tudok jó árban!
Új bolti, számlával 84k -
hitman,
őstag
Sziasztok
Sose világ életemben nv kártyáim voltak mert meg voltam elégedve velük az atikról meg sok rosszat olvastam forumokon főként driver problémák miatt.
Most filózok egy gtx 580-on vagy egy 7870-en...
Az lenne a kérdésem hogy a 7870 tulajok mennyire vannak megelégedve a vga-val és bátran merik e ajánlani?
Csak játékra lesz a vga.Az hogy megér e +15-20k-t egy gtx 580 az még nyomozás alatt áll
-
Tom5
addikt
GPU:975/5000 Mhz
CPU:4000 Mhz
NB:2400 Mhz
link -
Def26
félisten
válasz
Razermazer #752 üzenetére
Csak Gigabyte és Asus dcuII -es volt. Asus dcu ii -es hűtőről sem hallottam túl sok jót (hd7970) úgy voltam vele, hogy akkor inkább gigabyte.
-
Razermazer
őstag
válasz
csucsbicep #753 üzenetére
Az olcsóbból relative olcsóbb, most nincs is sehol lefogyasztottuk a készletet ami jött első körben, csak az oc-s van hát azért 70-et nem adnék ki érte. Az a 66-volt a lélektani határ, bár shkizo-nál akad még 62-ért nem oc-s talán, az is jó vétel nagyon.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Razermazer #752 üzenetére
Én is csak azt vennék. Nyilván azokból is lehet hibás példány, de azért jóval kisebb arányban.
-
Razermazer
őstag
Csakis sapphire srácok csakis sapphire
-
Def26
félisten
válasz
csucsbicep #750 üzenetére
Igen, nekem is jelezték pár napja, hogy már többen tapasztaltak ilyen hibát. A gáz az, hogy ugyanez a ventilátor van tuningos HD 7970 és GTX 680 -on is.
-
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Van valami infó, hogy léteznek-e dual-DVI-s HD 7850-ek? Egyelőre én még nem láttam egyről sem képet, csak az alap 1 DVI / 1 HDMI verziókat.
Vigi
Def26:
Ajaj, de legalább hamar kijött a hiba. -
Def26
félisten
Én hétfőn viszem vissza gariba az enyémet, (gigabyte hd7850) mert baromira hangos, kerregő hangot ad a ventilátor. Arra tippelek, hogy csapágyas.
-
Sondi1986
addikt
Az én kártyám fesz emelés nélkül ezt tudja: [link]
De nem találok olyan progit ami engedné a fesz emelést vagy a kártyát felismerné.
A HIS Ituning az felismeri, de nincs feszültség rublika nekem. -
noby
aktív tag
válasz
csucsbicep #743 üzenetére
Köszönöm,hogy megerősitettél abban adjam el drága 6950dcu ll es karim.Valóban nem bántam meg most raktam gépbe saphire 7850vgat és lefuttattam egy pár programot húzás nélkül.Tényleg jobb mint az elődje sőt én nem oc vettem de így is húzás nélkül csinált annyi pontot mint a másik tuningolva.egyszóval Bestbuy
-
Gabe123
aktív tag
Hi. Szerintem kevés lesz az a proci hozzá x4 955 től felfele és igen a + 4 gb memó sem hülyeség habár még a legtöbb játék elmegy 4 gb-val de ha 7850-et veszel akkor ajánlott. Egyébként ha én a te helyedben lennék x4 955 -öt vennék(amd vonalon)habár a Bf3 már kihasználja a Bullokat de ugye nem megy a lapodba.
-
Yany
addikt
Annyira nem vagyok otthon AMD procikban, de némely játékban kicsit kevéske lehet (pl. BF3-ban egy fullos szerveren azért kicsit sok dolga van egy ilyen gépnek a grafikán túl is), de én speciel a 4GB-ot 8GB-ra bővíteném. Egyrészt nem tétel manapság egy 7850-hez képest, másrészt az mindig jól jön. Annyira jól, hogy hónapok óta használok gond nélkül egy 8GB-os gépet (ld. adatlap) lapozófájl nélkül 64 bites Win7-en. (bf3, grafikai programok, stb, minden megy).
Táp egy 500W+ Cooler Master Corsair vagy FSP megteszi szvsz.
-
eris94
tag
Üdv mindenki!
Jelenleg gépújításon gondolkozok, és egy ilyen (7850es) kártyát szemeltem ki magamnak.
Na már most, a jelenlegi konfigom megtalálható a profilomon, és az lenne a kérdésem, hogy korlátozná-e a procim a gpu működését? Ha igen, nagyon észrevehetően?
Továbbá, milyen cpu lenne az, ami már képes lenne együttműködni a karival?Köszi szépen
~erisszerk.: ja igen, táp milyen lenne elég, ami meghajtaná mindezt?
-
KidT
csendes tag
Köszi! örömbodottá.
Kicsit elvesztettem a fonalat az i7-esekkel kapcsolatban. -
Yany
addikt
teljesen jó párosítás
-
KidT
csendes tag
Sziasztok.
Most leptem meg magam egy sapphire 7850-essel. Az a kérdés, hogy a lassan 3 éves core i7-920-am egy asus p6t-ben mennyire fogja vissza (szerintem kb semennyire) teljesítményben
A ram 6 Gb.
Felbontás pedig 1920*1080. -
xAttilax
őstag
Egy kis helpek kérnék. GPU-Z-ben azt írja, hogy a 8X megy a kártya, közben 16x soltban van
ez mitől lehet?
-
highfi5e
csendes tag
válasz
csucsbicep #730 üzenetére
Közben megoldottam. Kölcsön monitorral nincs vibrálás. Köszönöm mindenkinek a tanácsokat
-
-
Stukker1987
senior tag
válasz
highfi5e #722 üzenetére
Csati,driver,slotba nem pontos beillesztés,táp,vram
~Kb ezek a lehetőségek.Csak úgy tudsz a végére járni ha szépen a legegyszerűbbtől a legproblémásabbig haladva egyessével zárod ki a lehetőségeket. Ez sajnos ilyen...
Ha van ismerőseid körében olyan ember akinél ki tudod próbálni az lenne a legjobb..
-
highfi5e
csendes tag
Hi
Tegnap vettem egy Sapphire 7850 OC-t, és amikor játszok, akkor csíkok jelennek meg a monitoron. A csíkok csak akkor jelennek meg, ha játékban vagyok, de ha leteszem tálcára a játékot, akkor már a weboldalak etc. is elkezdenek csíkozódni. [link]. A jelenség kb ugyan ilyen. Akkor jobban feltünik, ha sötét helyiségben vagyok egy játékban. Mind1, hogy új (B3) vagy régi (COD2) játék.
Felbontás, monitor: LG Flatroon W1942s 1440x900. (kb. 2 hét múlva lesz full hd monitorom) Próbáltam 60HZ-en, 70, 75-ön. Próbáltam a VSYNC-et is radeonproban, játékokban is, de ugyan az. :| Drivert kb 10x újraraktam. Esetleg a tápom kevés? Corsair CX CMPSU-500CXV2EU 500W. -
Yany
addikt
Két fő hatása van a V-Sync-nek (erről Abu valamely cikkében viszonylag részletesen is beszél). Bekapcsolásakor ugyebár a vga minden képkocka kirajzolásával "bevárja" a kijelzőt, hogy befejezze a korábbi képkocka megjelenítését, hogy a frame buffer teljes pompájában ott csücsülhessen a user szeme előtt. Ennek következménye:
- 1/60-ad másodpercnyi különbség mindenképp lesz a jelenet állapota és a user által látott kép között, de tapasztalataim szerint valamiért (talán Abu erre is ad magyarázatot) ennek az időnek 2-3x-osa jellemző (simán érezni, hogy az egérrel végrehajtott mozdulataim lemaradva jelennek meg a képernyőn)
- Tökéletesen folyamatos lesz a megjelenítés, nem "szaggat" a kép, amennyiben a minimum fps nem esik 60 alá, különben hirtelen(!) feleződik a képkockaszám és habár a 30 sem vészes bizonyos játékoknál, ez a hirtelen váltás bizony észrevehető és zavaró, főleg ha rendszeresen beesik 60 alá az fps.Ahogy előttem már megírták, egy 78xx videokártya sok játékban (pl. CS:S) olyan magas képkockaszámot produkál, hogy kikapcsolt v-sync mellett a "szaggatás" sem olyan észrevehető, mivel minimális különbség adódik két egymást követő képkocka tartalma között, és input lagban is a töredékét tapasztalod.
Ugyanakkor lassabban futtatható játékoknál meg pont a 60-30-15 fps-ek hirtelen váltása, ami könnyen lebeszéli az embert a használatáról, de aki pl. wow-ozik, vagy olyan dolgot játszik, ahol nem kritikus a reflexidő, ott szerintem is simán bekapcsolható (bár az ilyen játékokban is a grafikus egérkurzor és/vagy kameramozgás lagja is legalább annyira bosszantana engem). Szóval az én javaslatom a V-Sync Force OFF beállítása, de teljesen ízlés és játékműfaj kérdése.
Memória órajeles kérdésed: tudjuk ugye, hogy a 7870 még többet pumpál, mint a 7850, akár azonos órajelen is, de mivel órajelben is fölötte képes menni (nálam 1150) így mégjobban függhet a vram sávszélességétől. Ennek ellenére azt kell mondanom, hogy 1350 és 1450 között mérési hibahatáron belül voltak a tapasztalataim. Most pont emiatt 1350-en tolom, mert a stabilitás nekem nagyon fontos és közben nem mondtam le egyetlen tized fps-ről sem (volt olyan teszt, amit megismételve picit még jobb is lett az eredményem, mint 1450-en, ami beláthatóan hülyeség). Szóval szerintem elsősorban a GPU-ra gyúrj és ha azzal megvan a max stabil freki, csak utána menj feljebb a ramokkal, ott is csak mértékkel.
-
korcsi
veterán
-
cadgers
aktív tag
-
cadgers
aktív tag
Ha kikapcsolod a vertikális szinkront, akkor a monitor rengeteg "félképet" fog megjeleníteni, ami rolózást eredményez, játékban főleg akkor veszed észre, amikor fordulsz valamerre, ezért nálam MINDIG be van kapcsolva. Ha a monitor 60 hz-en megy, akkor fizikai képtelenség, hogy 60 képnél többet tudjon megjeleníteni!
Ha tehát ki van kapcsolva, akkor a másodpercenkénti 60 "kép" jelentés része valójában nem lesz egész kép, viszont ha be van kapcsolva, akkor igen.
A lentebb említett mikroszaggatás nálam eddig 2 játéknál jelentkezett Radeon alatt, nem tudom miért csinálja, nvidiánál nem volt ilyenem (az input lag is ebből a hibából ered!)
-
akela91
addikt
V sync nem arra van, hogy korlátozza az FPS-t annyira amennyi a monitor frissítési értéke? 60hz -> 60FPS MAX? Azt mondod érdemes kikapcsolni?
-
Yany
addikt
Akkor ott valami mással lesz a baj. Beta 6.6 óta tolom a csét, minden porcikáját jól ismerem, de volt már 6600GT, 8800GTS512, 4870, 6850, 6950 és most 7870 kártyám, de egyikkel sem mikrolaggolt. CFX és SLI rendszereknél állítólag előfordul, de egy kártyánál CS:Source-ban nekem még sosem volt...
-
MontyCrew
senior tag
válasz
csucsbicep #708 üzenetére
ez alapfeszes vagy már azért kellett neki kakaó?
-
akela91
addikt
Mert addig engedi minden progi. Biosban nem mókoltunk vele. Bőven elég ennyi is. :p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó egy Asus Tuf Rtx 3070 Gaming OC 8GB videokártya
- Laggol, hangos, zörög, csíkoz vagy nem ad képet, kifagy? Videókártya karbantartás! Hibás is!
- GIGABYTE 5070 Ti 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Sapphire Pulse RX 6700 XT - garancia - eladó!
- ASUS RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X TUF BTF White OC Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi 13T Pro 512/12GB Kék / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- CJ Jung könyvek egyben eladóak
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest