- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- Az Apple megszerezné a klubvilágbajnokság közvetítési jogait
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nico Bellic
csendes tag
Sziasztok.
Valaki tudja-e 7850-70-es MSI kártyák mikorra jönnek az országba? Eddig az árgép szerint két helyen lehet őket kapni ,viszont egyik helyen sincs raktáron. -
Yany
addikt
válasz
csucsbicep #395 üzenetére
Ez már több időbe kerül, nem fogok eltűnni, de most program van a párommal, aztán majd utána. Legkésőbb vasárnap jelentkezem... (csináltam videót és képeket, azokat is fel töltöm majd)
-
Yany
addikt
No, cucc a gépbe szerelve. Egyelőre nem tudok sok időt rászánni, de egy furmark extreme burn-in teszten már túl van. Amit már egészen biztosan tudok: aki csendre vágyik SAPPHIRE-t vegyen! Ez nem szubjektív, gyakorlatilag összehasonlíthatatlan az Asus DC2-esével. Most is éppen fut, 74 fokos, 2500 körül mozog, de még mindig halkabb, mint az Asus. A Catalyst 1400/1450-ig enged el, tehát semmi szükségem nem lesz AB-re, vagy egyéb tuning szoftverre, ezek már szép számok.
-
V.Dave
senior tag
Nem tudom volt-e már, de találtam egy okos ám de egyszerű kis gadgetet. Gombnyomásra lekapcsolja a monitort és leálll a vga ventilátor.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #390 üzenetére
Az lehet, de az is tuti, hogy előre tudják mennyit kell eladniuk ezekből (első körben drágán, és a továbbiakban olcsóbban), hogy a munkájuk és a befektetésük az általuk elvárt minimum profitot megtermelje. Az árcsökkenésben biztos vagyok, azt nyilván nem tudom (és más sem), hogy milyen ütemben és milyen minimálárig fog csökkenni. Én ráérek, az biztos.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #387 üzenetére
Ezt is muszáj lesz mert egyszer elfogy az a vásárlói réteg aki ezen a magas áron megveszi Aztán az sem biztos, hogy ebből annyi lesz az értékesített mennyiség mint szeretnék. Viszont már csak olcsóbban fog menni, mert a többiek nem tudnak vagy nem akarnak ennyit (vagy alig kevesebbet) fizetni. És az árcsökkenésben közrejátszhat - úgy május környékén - az NV is, mint konkurencia.
-
hahakocka
őstag
No 2-3 hónap múlva akár 60-55 ezer forintig is süllyedhet talán a 7850 ára. ág így se lesz olcsó hisz én eddig 31 ezernél többet nem adtam még VGA-ra. A HD 4850 is ennyibe került annó.
De mégis jobb az ár érték aránya mint a HD 7870 -é ami 100 ezer körül van mégis a 7850-nnél csak 10-12 %-al gyorsabb mégis + 50%-os ártöbblettel árulják.
Úgyhogy azt hiszem akkor a következő karim 3 év után a HD 7850 lesz.
-
szasanyi
félisten
Én sem szeretem a hasonló, kimondottan magas árakat mint ahogyan más sem... pölö ilyen ár egy házért, vagy 100k egy VGA-ért (legyen az bármilyen!) nálam - a hátrány mellett - némi "előnnyel" is bír. Ennyiért nincs min hezitálni, tipródni!
MOD - annyit még hozzátennék ehhez, hogy nem azért mert csóró vagyok. Az egy más aspektus. DE hülye sem, és szerintem ennyi pénzt nem ér meg. Ki tudnám fizetni ha nagyon akarnám, de nem akarom mert pénzkidobásnak tartom. Ezt csak azért írtam le, hogy nem elsősorban a pénzhiány miatt siránkozok, hanem a túlzott - és a teljesítmény alapján is indokolatlan - árazást nem fogadom el.
-
szasanyi
félisten
Igen, pár kép jó lenne a kártyáról. Játéktesztek FullHD felbontásban, maximális grafikai részletességgel: Crysis (Warhead is jó), BF3, Alan Wake (látótávolság is max.),Batman Arkham City - engem ezek érdekelnének, ezek megvannak és tudok hozzá (meg a HD6870 és GTX560-Ti kártyákhoz) hasonlítani.
-
Yany
addikt
Amíg érkezik a Sapp. 7870 OC (elvileg ma átveszem, de szerintem holnap tudok leghamarabb postolni róla) írjátok meg, hogy ha van külön kérésetek, hogy mit fotózzak le a kártyán. A konkrét vasra gondoltam, teszteredményeket olyan sokat nem fogok tudni adni, mert gyakorlatilag csak a BF3 van meg nekem és nem szeretnék warezolni gémeket (természetesen Heaven, meg ilyesmiket lemérek, ha kell, de valójában nem a benchmark-eredmények lesz szerintem az igazi info, abból van már ezer a neten, hanem hogy milyen halk a kártya, milyen hűvös, kb. meddig stabil, és talán az olyan fotók, amit tőlem külön kérhettek
). Annyi, hogy szétszerelni nem szeretném, úgyhogy ami anélkül is látszik, csak azt tudom lekapni.
-
Gabe123
aktív tag
válasz
Stukker1987 #375 üzenetére
csucsbicep : Thx akkor a sima lesz.
Megnéztem a guru3d-t is mondjuk március 6-ai de húzva ott van az a 580gtx közelében, Ph-s linknél meg csak tippelni tudtam mert nem volt külön eredmény, de szvsz megközelíti.
Ha meglesz jövök és hozom a képeket.
-
Gabe123
aktív tag
válasz
Stukker1987 #370 üzenetére
Stukker1987 ,szasanyi
Sziasztok. Sapphire 7850 lesz belőle , arra gondoltam ha már OC-s változat biztos válogatják, de akkor ezek szerint tévedtem.A linken lévőbe is 200 pont van a 580gtx meg e között 3dmark 2011-ben.
3k-val drágább az Oc-s változat.
-
Stukker1987
senior tag
Létezhet/lesz majd olyan OC-s kari aminek újragondolják a tápellátását és jobb minőségű vram-ot kap,illetve válogatott chipekkel szerelik,de ennek utána kell nézni tesztekben...(sztem ez ritka lesz)
A legtöbb kari referencia megoldásra fog épülni és nem fog válogatott gpu-t kapni,még ha OC verziósként is árulják. Ettől függetlenül tisztességes tuning érhető el vele,ha a hűtése jó.
Egyébként pedig igen,minden tuning lotto mindentől függetlenül....
Azt már eldöntötted,hogy 7850 vagy 70-et szeretnél inkább?
-
Gabe123
aktív tag
Még egy kérés vetődött fel benne az Oc-s verziós kártyák, gyártásilag jobb minőségűek mint a sima változat magyarán nagyobb az esély rá ,hogy tovább lehet húzni vagy ez lotto?
Konkrétan megéri e ezért a felárat vagy sem? -
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #367 üzenetére
Így már világos. Drága, szerintem leginkább ez a fő ok - és persze kiegészítve a tapasztalatok hiányával. Na, de nemsokára lesz HD 7870 tapasztalat.
-
Gabe123
aktív tag
Pont ez a baj ,hogy nincs. Pontosabban 86k-t kicsit soknak találok kifizetni egy 7870-ért a 7850 meg vagy 20%-kal tud többet a 6870-emtől meg abban ,hogy 2 gb-s.
Szóval érem én és szívem szerint a 7870-felé hajlok de sokIlletve a 7870 1280 x Stream procit tartalmaz, a 7850 meg 1024 x Stream procit tulajondképp ennek miben van haszna, gonolok itt arra ,hogy egy 7850-et lehetne e 7870-esíteni mint a 6950~6970-eknél?
Szerk: meg is válaszoltam a kérdést ,hogy nem , magyarán ha sikerül 7870-es órajelekre felhúzni a 7850-et akkor sem lesz teljes értékű igaz?
-
-
Gabe123
aktív tag
Sziasztok.
A két kártya között csak 50 mhz -e s különbség van jól látom?
SAPPHIRE HD 7870 GHz Edition OC 2GB GDDR5
Illetve sikerült már valakinek vennie ilyet nem tudok dönteni a 7850 és a 7870- között 25,5 k különbség van a két kártya közt.
-
Yany
addikt
Rendben, megírom a magamét, most már van mihez viszonyítsak bőven. Ha sorrendbe kell tennem az utolsó 3 kártyám hangját, akkor
- Sapphire 4870 VaporX (ultrahalk terhleve és idle-ben is)
- Gigabyte 6850 WindForce 2x (ultrahalk idle; nagyon csendes, csak suhogós terhelve)
- Asus 6950 2GB DC2 (idle-ben és terhelve is hallható motorhang, terhelve hangosabb motorhang + suhogás, ráadásul bizonyos fordulatokon interferáló motorhang, ami pulzál folyamatosan)
- Sapphire 7870 OC... hamarosan kiderül. -
Yany
addikt
válasz
szasanyi #352 üzenetére
Ezt, innen, ennyiért.
[Sapphire 7870 OC] -
csucsbicep
nagyúr
CCC-ben igen, de AB-ban kis trükkel ezt ki lehet tolni, Trixx meg alapból engedi. Az Asus 7850-et is GPU Tweakkel húzták 1175-re. Egyébként meg nincs ezekkel a programokkal gond, nem kell tőlük félni.
Azt nem tudom, hogy mikori a legújabb ATT, de ha az kezeli már a 7xxx-es szériát, akkor ott a tuningban nincs határ. -
Yany
addikt
válasz
#02119936 #345 üzenetére
Igen, tudom. Az az igazság, hogy nem vagyok híve az ilyen programoknak. Próbálgattam már őket, de csak plusz macera. Amit a Catalyst-ből ki tudok hozni, az érdekel, az "ingyen" van, de se a boot-időt nem szívesen terhelem ilyen 3rd party cuccokkal, se a stabilitást nem szívesen teszem kockára (bőven elég kitesztelni a tuningot, nem hiányzik, hogy egy hibásabb verzió még bekavarjon nekem). Mindegy, majd egyeztetünk itt a fórumon: leírom, hogy mit enged a cata, meg valaki, aki nem oc verziót vett, ő is beírja és így meg is válaszoltuk a "nagy" kérdést...
csucsbicep: akkor ezek az oc határértékei?
-
torma1981
veterán
válasz
csucsbicep #338 üzenetére
Már csak az a kérdes mennyire halkak és húzható ezek. :-)
-
gyiku
nagyúr
válasz
Nico Bellic #336 üzenetére
write only?
-
Nico Bellic
csendes tag
Sziasztok. Az IPON webshopba megjöttek a Sapphire kártyák:
SAPPHIRE 11200-00-20G HD7850 2GB GDDR5 67.983 Ft (53.530 Ft)
SAPPHIRE 11200-01-20G HD7850 2GB GDDR5 OC 67.983 Ft (53.530 Ft)
SAPPHIRE 11199-03-20G HD7870 2GB GDDR5 GHZ EDITION OC 100.376 Ft (79.036 Ft)
SAPPHIRE 11199-00-20G HD7870 2GB GDDR5 GHZ EDITION 97.207 Ft (76.541 Ft)
Ezek már egész jó árak de reméljük lesznek ezek még olcsóbbak is.
Ui:bocsi látom voltak már SRY
-
torma1981
veterán
válasz
csucsbicep #309 üzenetére
Hmm érdekes teszt. Ezek alapján olyan teljesítményben a 7850 mint a 480 GTX?
-
ViiiiktorOC
senior tag
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #332 üzenetére
Ő azt mondta, OC nélkülit kell venni mert nincsenek tesztelve, így rizikós.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #329 üzenetére
Az is lehet, de akkor meg főleg ne csodálkozzon senki ha nem stabil a kártya, ha így van: csak rábökök egyre, megemelem az órajelet és tesztelés nélkül mehet. Mondjuk ezek új generációs, új gyártástecnológiával előállított kártyák és lehet, hogy ennél fogva ilyen kis mértékű OC esetén nem lesz gond. Minden esetre a megbízható, papírost gart én fontosnak tartom, én pölö anélkül semmit sem vennék. Remélem, hogy nem kell, de ha mégis no para (hol az eladó srác, intézi - nem intézi, stb.).
akela91: egy táp nélküli házban nincs túl nagy kockázat. Én biztosan nem, és inkább a 7870 lesz (majd).
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #329 üzenetére
Ezt is ígérte Sapphire eddig is. Nem volt szó nagyobb OC-ról. Mondjuk nem izgat, csak nehéz döntés melyiket vegyem. Csábító, hogy ugyanannyiba kerül az OC, lehet jobb minőségű, de lehet nem annyira stabil mégsem... hmm.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
szasanyi #325 üzenetére
Szerintem ez még nem vmi brutál OC 920/1250 a 860/1200 helyett. Szerintem itt szó sincs válogatott GPU-król. Ráadásul szinte az összes eddigi 7850 kiakasztotta a CCC-t, ami 1050/1450, az pedig a Sapphire OC órajelétől elég messze van.
Valóban volt több gyári OC-s kártya, ami nem bírta az eredeti órajelét. Legutóbb talán az 560-nál a Giga OC/SOC. De hallottam régebben ilyet Asus 3870 TOP kártyákról is. Én nagyon kis esélyét látom, hogy olyan 7850 kerüljön ki, ami ne bírná a gyári órajelet. -
szasanyi
félisten
Ezért kell a megbízható, teljes értékű papíros garancia! Egyébként ahol gond volt, ott pár óra, esetleg nap alatt kiderült, csak játszani kellett. Egyes VGA-k esetében ezeket a hibákat BIOS frissítéssel tudták orvosolni és megszűntek, másoknál garanciális csere lett a vége. És itt megint visszautalok a korábban már hangsúlyozott, és első mondatban leírt garancia fontosságára. És még arról nincs szó, hogy mondjuk a 23-ik hónapban hibásodik meg...
-
szasanyi
félisten
Elvileg van valamiféle teszt, ami alapján a jobb példányok kapnak gyárilag magasabb órajelet. DE! Elvileg... megint csak azt tudom mondani: itt nem mehetsz 100%-osan biztosra. Sok példa van arra, hogy a gyári OC kártyákkal gond van (volt) aztán az, hogy a 78xx kártyáknál mi lesz, majd a gyakorlatban derül ki. Én biztosan az OC-t választanám ugyanolyan áron.
-
akela91
addikt
Most látom csak, hogy 7850-ből is ott a Sapphire OC, és teljesen ugyan azon az áron!!
Melyiket éri meg jobban megvenni? Ígyis-úgyis felhúzom minimum 1GHz-re, szóval olyan szempontból érdekel, hogy esetleg az erősebb kártyákat adják el OC-nek, vagy random történik ez a folyamat? -
akela91
addikt
És megérkezett a SAPPHIRE 11199-03-20G HD7870 2GB GDDR5 GHZ EDITION OC PCIE 98.368Ft (1050MHz)
-
szasanyi
félisten
Mit mondtam? Ha így haladnak jó lesz ez, nem is sokára.
MOD - rövid távon inkább jellemző az, de hosszabb távon (pár hónap) összességében inkább csökken - főleg egy új, drága termék esetében. Persze ez sem mindíg igaz, mert még a forint negatív árfolyamváltozása (1-2 politikusunk beszól itt-ott ugye
) betehet ennek a tendenciának. Tudom, te nem tudsz olyan sokat várni... itt nem lehet okosnak lenni, te döntesz!
-
akela91
addikt
Óriási hír:
SAPPHIRE 11200-00-20G HD7850 2GB GDDR5 PCIE
66.623Ft
SAPPHIRE 11199-00-20G HD7870 2GB GDDR5 GHZ EDITION PCIE 95.263Ft -
csucsbicep
nagyúr
válasz
ViiiiktorOC #314 üzenetére
Nem rossz, de én annyira nem vagyok elájulva tőle. Lesznek ennél sokkal brutálisabb eredmények.
-
szasanyi
félisten
válasz
Szép eredmény! Azt nem hiszem, hogy az volt elsődleges céljuk, hogy ilyen beállításokkal hosszú távon is működtessék.
-
törölt tag
válasz
A Sandy 1.5V-t kapot. Szerinted?
-
ViiiiktorOC
senior tag
Az egyetlen teszt HWbot-on!
1300-at remélem nem nagy erőfeszítéssel vitte! -
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #311 üzenetére
Tudom, mert én sem. Csak jeleztem a dolgot, hogy nagyon kilóg a lóláb így a többi is lehet pontatlan. Persze nagyságrendileg - és mivel más még nem áll rendelkezésre - jó lehet az elsődleges tájékozódáshoz. Aztán lesz ebből sok teszt, sok helyen.
-
Def26
félisten
válasz
csucsbicep #311 üzenetére
Ez alapján tetszik.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #309 üzenetére
Nem biztos, hogy ezek pontos, hiteles adatok. Legalább is amit biztosan tudok, hogy a HD6870 esetén BF3 1080p Ultra beállításokkal min. 44FPS lehetetlen.
-
csucsbicep
nagyúr
-
Def26
félisten
HD 7850 cf tesztet nem tudtok valahol?
szasanyi: Közben kijavítottam crossfire tesztre, elírtam az előbb.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #304 üzenetére
Nyilván. Mondjuk az is biztos, hogy aki komolyabban tuningol az magasabb órajelet és/vagy alacsonyabb hőfokot ér el azzal. Csak ugye még az sem garancia a lényegesen nagyobb órajelre, és nem is mindenkinek kell - viszont mindenkivel megfizettetik aki olyat vesz, ha nem is igazán lesz szükség arra a hűtési többletre. Arról nem is beszélve, hogy elég sokan panaszkodnak rá.
-
<MZ/X>
őstag
Én hallgattam már 6950 DCII-t és tényleg kb. semmi hangja nem volt, semmi búgás-zúgás, úgyhogy azt a sorozatot nagyon jól eltalálták. Csakhát 3 slot...
-
Yany
addikt
válasz
csucsbicep #299 üzenetére
Valahol volt egy videó a youtube-on, ahol összehasonlították a régi hűtőjükkel és nagyon nem tetszett az újnak a hangja. Rákerestem, de most nem találom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Elektromos autók - motorok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nintendo Switch 2
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Purple Használt, karcmentes állapotban 16/512 GB
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 34 VA 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest