- Milyen házat vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Philips LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- A Microsoft átépítette a ROG Ally-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
TheClown #2721 üzenetére
hát annyira nem drága ~50-52.körül van originál új (igaz használtba nem sok van azok se túl használtak néhány hónaposak de nem sokkal olcsóbb mint egy új)
De érdemes megvenni főleg ha egy gyengébb TN -es lcd -d van mert ég és föld az eltérés (nekem egy nagyon-nagyon jó 16:10 -es TN -es 22" es monitorom volt de még az után is nagy az eltérés az IPS javára!
Arra várni hogy ezek le menjenek 30.ra az legalább 3.év annyit nem érdemes várni 1.év múlva nem fogják utánad dobni 30.é de jó eséllyel még 40.ért se!
Én úgy gondolom a monitor fontosabb mint egy VGA, mert hiába van 300.e res gétéiksz 690.es kártyád ha egy vacak TN-es LCD -n bámulod! analog kimeneten
A monitort (ha jó és tud minden földi jót mint pl a fent említett DELL) nem cserélgeti az ember 0,5-1.évenként mint pl egy VGA -t hanem legalább 3-5.évig használod! Ha képes voltál kiadni a 7870 re ~85-90.e ret ne sajnáld a monitorra a majdnem fele annyi összeget!hidd el nem fogod meg bánni!
-
válasz
TheClown #2718 üzenetére
Mindenképp IPS -t érdemes venni! 23" asba lenne az Ár/Érték bajnok DELL U2312HM most leginkább ezt érdemes venni, ugyan van belőle 24" is U2412M néven de az sokkal lomhább így játékra inkább a U2312HM javasolt! az a 2.centi eltérés a 23 vs 24 annyira nem gáz ami inkább a 2412M mellett szól az a 1920x1200.as felbontás bár sok embernek nem igazán jön be a 16:10.es felbontás nekem meg pont az a bejövős!
-
válasz
TheClown #2716 üzenetére
No ezt se kell elhinni nekem már a 3-al ezelőtti (akkor még csak 17" os) monitorom -on is volt DVi ami 8.évvel ezelőtt volt igaz akkoriban elég húzós volt 125.e volt egy szaros 17" es LCD
De mostanában (olyan 1,5-2.éve) már szinte fillérekért(~30.e körül) vannak új 22" -os LCD -k amiken van DVi
HDMi -ről : megoldható hogy eltűnjön a keret vagy a teljes kép hiány 1920.nál de sokkal 1szerűbb ha DVi on használod, ott nem kell bohóckodni ilyesmivel! persze a mostani TV -ken már nem igen van DVi így marad a mókolás!
De monitornál amin van hdmi azon kell lenni dvi nak is ott mindenképp a dvi -t érdemes használni, vagy ha van akkor leginkább a DP -t
-
válasz
TheClown #2714 üzenetére
Na ugye hiába magyaráztam(tunk) már mióta analog bemenet felejtős már 1024 es felbontásra is, és nem csak a 78xx nél és végképp nem csak a Sapphire -nál!
Viszont játéknál nem nagyon előnyös a HDMi (mint már korábban ezt is említettem) ne csodálkozz ha Full-HD nál játék alatt esetleg fekete képernyő fogad vagy körbe egy fekete keret! és ez nem csak 78xx és nem csak Sapphire nél van hanem az összes VGA -n amin van HDMi
Van akinél nem jelentkezik de azok többsége nem 1920.ban használja hanem 1680.ba ott nem szokott gond lenni a hdmi -vel sem! Továbbra is azt mondom inkább DVi -on érdemes használni de a legjobb természetesen a Display Port
Akinek van a monitorán az mindenképp azzal használja, ne sajnálja azt a 3000.Ft -ot a DP kábelra!
-
TheClown
csendes tag
válasz
TheClown #2636 üzenetére
Probléma megoldva. Leteszteltem HDMI kábellel és úgy tökéletes volt. Tehát már biztos, hogy a DSUB-ot nem szereti a kártya.
Tehát annak akinek hasonló gondjai vannak, az ne cseréljen gépet, a kártyát se gariztassa, hanem vadásszon egy minimum DVI-os monitort. Azt nem tudom, hogy csak a Sapphire-oknak van-e ilyen hibája, de fórumokon csak azokkal írták.
(Sapphire) Radeon 7800 széria használata DVI-VGA átalakítóval nem ajánlott. -
válasz
TheClown #2648 üzenetére
Első körben kellene egy alapos rendszer tisztítás (NEM Driver Sweeper el mert az több kárt csinál mint hasznot) ha már ennyire szét telepítetted 8.féle driver -el!
Vagy még jobb lenne egy friss win7-x64
ezután Catalyst 12.7 BETA (8.981.2 June 12) el próbálkozni és DVi vagy DP kimeneten próbálkozni (HDMi nem igazán 100.% os de ez nem csak itt hanem a létező összes VGA -n igaz!)
-
válasz
TheClown #2646 üzenetére
No-No.....!
azért nem kéne általánosítani Sapphire nem tehet róla mert ugyan ezeket produkálja PL: egy Asus is vagy éppen a trágya Gigabyte is!
Nálam mind 3 gépembe Sapphire kártya van, és nem csinálja a 7850.esem sem pedig sok emberkének meg igen valami más magyarázat lesz itt ezekre a villogásokra és csíkozódásokra!
még mindég tarom azt az állításom amit már kezdetek elején írtam, nagy valószínűséggel nem mindegy milyen alaplap (és-vagy Chipset) ill proci van alatta!
-
seederking
őstag
válasz
TheClown #2636 üzenetére
"ilyen kártyát már szégyen használni analog kimeneten, főleg nem FullHD felbontásnál"
Vissza olvasva találkozhatsz ilyen problémával/megoldással.
Nem akarok negatív lenni de sok gariztatásról olvastam föntebb ilyen hibával,amit te tapasztalasz.
Milyen tipus/első tulaj vagy? -
válasz
TheClown #2636 üzenetére
ilyen kártyát már szégyen használni analog kimeneten, főleg nem FullHD felbontásnál (pont ezért már nincs is rajta gyárilag analog kimenet a mellékelt átalakító csak szükség megoldásnak szánt)
1 próbát tehetsz hogy az analog kábelt úgy vezeted el a géptől a minitorig hogy legyen mellette és ne keresztezzen semilyen másik(lan, usb, 220.as kábel) vezetéket akkor nem fogja bezavarni annyira!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest