Új hozzászólás Aktív témák
-
huby80
senior tag
Srácok erröl van valami infotok: MSI HD7850 Twin Frozr III 2GB GDDR5 256bit DVI HDMI mDP (R7850 TWIN FROZR 2GD5/OC) MSI Videokártya
Érdemes beruházni rá vagy maradjak a shapphire nál? -
akela91
addikt
3DMark Ventage (szintén alap órajel, nem állítottam semmit át):
P16607 3DMarks__
Rájöttem miért 450Mhz-t ír. Mert a vga alacsonyabbra veszi az órajelet, ha nem dolgozik, és gondolom akkor kérte le a sys info-t amikor már vagy vége volt a testnek, vagy még nem kezdte el.
-
akela91
addikt
3DMark 11 Performance test, Sapphire 7850 (Alap órajel):
P5168 3DMarksCore clockhoz valamiért 450 MHz -et ír, nem tudjátok miért? Mindenhol 860 van írva...
-
cadgers
aktív tag
BF3 ultrán simán játszható
(i7 2600)
-
csucsbicep
nagyúr
Dömping lesz este
-
cadgers
aktív tag
Megjött a Sapphire 7850 OC-m
jöhet a tesztelés!
-
Gabe123
aktív tag
válasz
csucsbicep #575 üzenetére
Nem ez húzva 1050/1450 volt de nem jó az op rendszerem,úgy volt hogy ma újrarakom de még csak most értem haza melóból. Amint sikerül jönnek a tesztek.
-
korcsi
veterán
válasz
csucsbicep #577 üzenetére
6-os szériában valami memória hibába futottak bele, ami nem is az ö saruk volt, többet szerintem nem lesz ilyen gond vele, és nem csak a Gigát érintette, csak nekik volt a legtöbb ilyen kártyájuk. A memória csipek nem hozták a gyári speckót.
-
akela91
addikt
Nos, a Sapphire 7850 kipróbálva. Keresem az állam....
Idle temp: 20% fan speed : 26°C
Load Temp: 40% fan speed : 45°C fél óra F1 2011 Ultra mindenen, 40FPS alá nem esett...
Ja és még nem húztam, hanem alap órajelen. 50% fan speedig kb hallhatatlan. Utána sem hangos, hanem a levegő hangját hallani inkább. Ez egy kis ízelítő volt csak, most egy kis család, aztán jövök normális, részletes tesztekkel!ui: Két szó: Best Buy!
-
noby
aktív tag
válasz
csucsbicep #580 üzenetére
akkor megnézem a sapphirt de tetszetős a giga is de valahogy nekem sem van benne sok bizodalmam.nem jók voltak a tapasztalatok az alaplapjaikkal.
-
-
noby
aktív tag
válasz
csucsbicep #577 üzenetére
akkor vegyek inkább sapphirt oc nélkül?
-
noby
aktív tag
válasz
csucsbicep #575 üzenetére
sziasztok gigabyte mint márkáról mi a vélemény én eböl néztem 7850oc-t.mert sappire ár alatt tudnám megszerezni erről van szó[link]gyárilag 975mhz órajel.de remélem ez is tudja a 1050et
-
akela91
addikt
Na összeraktam az új gépet. Hamarosan jövök jó sok teszttel!
-
Gabe123
aktív tag
válasz
csucsbicep #571 üzenetére
AvP D3D11 Benchmark Report
Resolution: 1920 x 1080
Texture Quality: 2
Shadow Quality: 3
Anisotropic Filtering: 16
SSAO: ON
Vertical Sync: OFF
DX11 Tessellation: ON
DX11 Advanced Shadows: ON
DX11 MSAA Samples: 1Benchmark Summary:
Number of frames: 5704
Average Frame Time: 18.4ms
Average FPS: 54.4Csinálok még tesztet csak újrarakom a windózt mert elég régi ráadásul 32bites és 8gb mem van benne
-
Gabe123
aktív tag
válasz
csucsbicep #569 üzenetére
Felettem, valami probléma van vele mert csak a gpu voltage -t tudom állítani, vagy kell egy bizonyos feszültség hogy tovább engedje?
Lehet még nem tudja mert az infonál 0 / 0mhz et ír pl a clocks -hoz is meg a memory size hoz.
-
Gabe123
aktív tag
Sziasztok. Megjött a Sapphire 7850-em simán viszi a 1050/1450 mhz-et így idle hőmérséglet 28 fok, terhelten (furmark) 68 fok felé nem megy ott megáll. Hangja alig hallható terhelten is.
Tesztek később -
Jake88
tag
Sziasztok!
2db 8pin tápcsati van MSI R7870 Twin Frozr-en? Vagy 2db 6pines? -
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #565 üzenetére
Eszemben sincs, nemrég adtam el.
Ez marad, 7850-hez elég lesz. FullHD + látványjavítók úgyis elviszik a teljesítményt, ott kevésbé fog jelentkezni egy a erősebb CPU hiánya. cserélni kizárólag IB-re, ha tesztek alapján valóban jó lesz, és ha majd lemegy az ára a lélektani határom alá.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #563 üzenetére
Akkor lehet, hogy megelégszek majd egy 7850-nel. Olcsóbb is meg elég is.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #560 üzenetére
Úgy tűnik, a 6870-nél közel sem jobb annyival mint mennyivel drágább. Mármint az i3-mal, mert persze i7-2600K mellett ~9k volt a 3DMark11 Performance GPU eredménye, nálam meg 6.4k.
Attól félek, még egy HD7870-hez is kevés lehet...
De az, hogy CPU-t is meg VGA-t is cseréljek, az teljesen ki van zárva.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #558 üzenetére
Nem muszáj. 12 db 10.000 Ft-os bankók is elfogadnak helyette.
Az elsődleges tapasztalatok jók, de egy dolog már most nyilvánvaló: i3-2100 mellé fölösleges, mert csak a 3D teljesítmény ~2/3-a mutatkozik meg.
MontyCrew: semmi gond, köszi. Hát nem mérik occsón...
-
szasanyi
félisten
No, most tettem a gépembe egy Sapphire HD 7970 3GB kártyát - brutál egy jószág, szó szerint hajszál híján nem fért be. Kíváncsi vagyok mit tud, persze a CPU-m kevéske lesz alá de majd kiderül ezzel mit tud. Sajnos csak kipróbálásra kaptam.
Ami biztos, hogy a GPU feszemelés nélkül, stabilan megy 1200Mhz-en.
-
st0ff
tag
válasz
csucsbicep #538 üzenetére
Mertem egy kis fogyasztast meg homersekletet:
a konfig alapallapotban 60 Watt körül eszik, GTA4 közben a legnagyobb fogyasztas amit ki tudtam preselni belole fullhd-ben minden maxon kb 190Watt volt.
Eközben a ventit nem lehetett hallani, és 60 fok fölé se ment a GPU hőmérséklet, proci 40 alatt. -
szasanyi
félisten
Oké, akkor az jó. Én kettővel is néztem (mind2 HDMI csak HD ill. HD Ready) de nekem nem tűntek olyan élesnek a betűk, és az egyenesek helyett "recésnek" látszott kissé. De az is lehet, hogy LCD panelek között e tekintetben is van különbség. Egy PIP funkciós készülék meg kiváltképp jól jön.
-
Tom5
addikt
válasz
szasanyi #550 üzenetére
Semmi negatívat nem tudok mondani. HDMI-vel tűéles a kép, nagyságát kellet megszokni, de már el tudnék képzelni egy ennél nagyobbat is.
PIP funkció miatt meg még TV-zni is tudok gépezés közben.
BenQ 22"-os TN paneles monitorról váltottam. IPS-t még nem láttam, ez ügyben nem tudok nyilatkozni. TV-m panelját nem vágom milyen. -
Tom5
addikt
válasz
csucsbicep #544 üzenetére
-
Yany
addikt
válasz
csucsbicep #540 üzenetére
Ja tényleg, bocsi, St0ffal összekevertem.
-
Tom5
addikt
válasz
csucsbicep #542 üzenetére
Imádtam az 5770-em. Igazából csak a méretek miatt említettem. Olyan kis tömzsi ez is...
-
Tom5
addikt
válasz
Kb olyan a hangja mint az előző 5850 Extreme-nek. Csendes gépem van, leszabályozott ventikkel, Mugen 2 revB proci hűtéssel és semmi különbséget nem érzékelek. Döbbenet, hogy nagyságra szerintem akkora mint az 5770-em volt, teljesítményben viszont...
Minden VGA-m nál azt mondom ezzel elleszek sokáig aztán évente cserélek úgy, hogy az előzőből kiszállok még jó áron újat meg jóárasítva szerzek. De most azt mondom ezzel a VGA-val 2 évig tuti kihúzom. Főleg úgy, hogy szinte alig játszom. Diablo 3-meg elmegy mindenen.mod - 60%-os vezérlésnél hallani először a ventit. De ott sem zavaró. (kipróbáltam manualban)
-
Yany
addikt
válasz
Hát, nekem még a 7870-esem is elég finoman tolja neki terheléskor is. 70 fok alatt van folyamatosan (64-66 között ugrál) és a ventit sem hallom. Akkor gondolom (beleszámítva a kicsit kisebb hűtőt) azért a 7850-es sem óbégathat hangosan.
-
Tom5
addikt
Ma szereltem be az AMD féle ref 7850-et. Hangja nincsen, FAN 20% 1000 RPM GPU 37 fokos idle. Terhelve Skyrim alatt max 62 fokos volt. Nálam is egyből mindent Fullra állított a játék. Terhelés alatt sem hallani a hangját. Hirtelen belőttem a GPU-t 900Mhz-re. Egyelőre ennyi. Többi majd a hétvégén. 50K-t megért (Főleg, hogy az 5850-em elvitték 33K-ba)
-
akela91
addikt
-
akela91
addikt
Nagyon is hoz. Ha nem mered kipróbálni majd én kipróbálom ugyan ilyen karin holnapután.
Nem lesz kecmec...OFF: Valaki tud olyan progit, hogy játék közben bal felső sarokban jelzi az FPS-t és a TEMP-et is (venti rpm hab lenne a tortán). Fraps tudtommal csak fps-t mutat. Illetve olyat, ami rögzíti is az FPS-t egy idővonalon pl. és abból leszűrhető lenne, mi volt a max, min, avg FPS.
Szeretnék nagyon sok, pontos, részletes tesztet csinálni. -
st0ff
tag
válasz
csucsbicep #529 üzenetére
nem tunik neheznek, mivel ott egy csuszka a control centerben, ahol feljebb lehet allitani az orajelet
De nem latom ertelmet, szerintem csak csokkenti az elettartamot, es eroben meg nem hoz annyit.
Vagy tevednek? -
st0ff
tag
Tegnap megjott.
A 6850-hez kepest tudok irni par gondolatot felhasznaloi szemmel, a fogyasztast elfelejtettem megmerniA 6850-et kerek 40-ert vettem, a 7850 66.5 voltm tehat elvileg ~60%-kal tobb.
GTA4:
Vegigjatszottam a 6850-nel kb high beallitason, most alapesetben nagyobb beallitasokat javasolt, kicsit erezheto volt hogy szebb, jobb gyorsabb, de voltak mikrolaggok mikozben a felhokarcolok kozott szaguldoztam. Mondjuk tenyleg felhuztam, 16* elsimitas meg mindenbol az elerheto legjobbAmint a javasoltat hasznaltam tokeletesen futott.
BF3:
a 6850-nel is nagy a jatekelmeny, a 7850-nel megnagyobb, azt hiszem minden csuszka a maxon volt, fullHD, es egyetlen szaggatas nelkul ment kb fel oran keresztul.Skyrim:
Itt is tudtam feljebb tolni, a 6850 itt is kb High korul lotte be magat, a 7850 ultra korul. Erezhetoen simabban mozgott minden a nagyobb beallitasokkal is, szoval konnyeden megallapithato hogy it tjol kijott a kulonbseg.Witcher2:
Na ebbe a 6850 is beletort, meg a 7850 is
Szepen feltoltam maxra, az elso jelenetet jatszottam, mindket kartyat a szokasosnal eggyel lentebb kellett allitani(6850 medium, 7850-high), mert a nagyobbon elvezhetetlenul keves fps volt. Viszont a fenti szinteken nagyon szepen, siman fut.Osszessegeben azt kell mondjam egy szint kulonbseg van a kartyak kozott arban, es teljesitmenyben is, igy jo vetelnek tunik. A fogyasztasmeres meg hatravan.
Alap esetben mertem a homersekeletet, 38 fokot adott, felhuztam a fentiket 80%-ra, fel perc alatt 31 lett a 38-bol
Ugy viszont mar sulyos hangja volt. De ha hagyom hogy magat szabalyozza nincs hangja, mint ahogy a 6850-nek sem volt, az egesz hazban(T9 Value) van 3*12cm venti, a vga, es megis a procihuto(A70) 2 ventillatorjat lehet csak halovanyan hallani.
Azt hiszem/remelem, hogy ez a katya a kovetkezo 2-3 evre elgendo lesz, es ha mar nem megy az ultra/high beallitas, max leveszem a jatekot high/mediumra, de ennek az ideje meg boven odebb van szerintem
Bocsi ha szakmaibb tesztet vartatok, de nem alltam neki huzni, ahhoz ti jobban ertetek
Udv
pako -
cadgers
aktív tag
válasz
csucsbicep #523 üzenetére
Milyen kartyaval csinalta ezt nalad?
-
MontyCrew
senior tag
Hali, egy gyors kérdés:
Egy Ilyen gépházban található eredeti táp, amin ilyen kábelek vannak: 1 x 24 / 20-Pin motherboard connector(300mm)
1 x 8 / 4-Pin EPS 1 x 8/6-Pin PCIE 1 x 6-Pin PCIE 3 x SATA connector 2 x 4-Pin Peripheral 1 x 4-Pin Floppy connector elvinné a 7870et i7 2600 mellett? -
törölt tag
Sziasztok!Azt szeretném kérdezni tőletek,hogy a sapphire hd7850-es vga hűtőjén mire szolgál az a 3db piros kis karika?Köszi előre is.
-
Gabe123
aktív tag
válasz
csucsbicep #509 üzenetére
Rendben akkor ezek mindenképp lesznek.
-
cadgers
aktív tag
válasz
csucsbicep #515 üzenetére
ASRock z68 Extreme3 GEN3: ebben csak a GTX275 nem ment, csak pörgött a ventije maxon
ASRock z68 PRO3 GEN3: ebben egyik Nvidia sem ment (GT220-8800GT-GTX275), radeon 4890 viszont igen
Proci ugyanolyan, táp mindkettőben 600-as (Chieftec, és Zalman moduláris)
-
cadgers
aktív tag
válasz
csucsbicep #512 üzenetére
Hu, megnyugtattál
A GTX-em 27 cm volt, és alig tudtam beletuszkolni. Azért váltok NVidiáról, mert két tesztelt Z68-as alaplappal is összeveszett, az enyémben a GTX275 nem ment, a másikban meg a 3-ból egyik sem. Atival ment az összes, úgyhogy nem mernék nem ATit bevállalni jelen helyzetemben
-
cadgers
aktív tag
Új konfig nekem is majdnem 100%-ban kész
ASRock z68 Extreme3 GEN3 alaplap
INTEL Core i7 2600
Sapphire Radeon 7850 OC (rendelés alatt)
ASUS Xonar DXi hangkártya
2X4 GB Corsair Vengeance DDR3 1600 Mhz hűtőbordás
Zalman ZM600-HP táp
Thermaltake Soprano Dx ház
Samsung 830 series 64GB SSD rendszermeghajtó
2X1 Terabyte Samsung HDD F3 széria
Dell U2312HM IPS monitor
LG Lightscribe 24X DVD íróRemélem elégedett leszek a kártyával. Milyen hosszú egyébként?
-
akela91
addikt
Na gép megrendelve végre(lement 912 ház ára valamelyest). Péntektől teszt dömbing ahogy engedi az időm. Bár sok teszt jövő hét közepétől várható.
AMD FX-8120 3.10GHz AM3+ BOX
Mugen 2
COOLERMASTER RC-912P-KKN1-GP HAF 912 Plus
COOLERMASTER R4-LUS-07AR-GP
COOLINK SWiF2-1201
ASROCK 990FX EXTREME 3
CRUCIAL 128GB SATA3 2,5" m4 CT128M4SSD2
DELL U2312HM Fekete
KINGSTON 8192MB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3K2/8G
SAPPHIRE 11200-00-20G HD7850 2GB GDDR5 PCIE
SHARKOON WPM power supply series 500W
RAZER DEATHADDER rev 2. (ROCCAT TAITO pad) -
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Akinek van Sapphire 7850-es kártyája, akár sima, akár OC, kérdezném mennyire hangos, illetve milyen táppal hajtja
-
Gabe123
aktív tag
Sziasztok. Az én Sapphire 7850-em is már úton van, addig is milyen milyen progikkal/játékokkal teszteljem majd(meg milyen beállítássokkal) , esetleg amíg ide nem ér addig egy húzott Sapphire 6870-nel is tudom tesztelni hogy legyen viszonyítási alap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Linux kezdőknek
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest