- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
nubreed
veterán
válasz
Trailblazer #25599 üzenetére
Igen ez igaz, de végülis a GTA 4 egész jól ment az 5850-es kártyámon. A semminél még egy odalökött konzolport is jobb. Addig meg el vagyok a Sleeping Dogssal.
-
nubreed
veterán
válasz
lowzor #25554 üzenetére
Már ha lesz GTA 5 PC-re... Én úgy tudom a Rockstar Games ezt még mindíg nem jelentette be hivatalosan, csak a sajtóban meg a neten megy a találhgatás, hogy azért biztos lesz PC-re is. Ettől függetlenül én ezt a játékot várom legjobban idén, én nagyon remélem, hogy nem köpik szembe a PC-s rajongó tábort...
Én idén már biztos nem veszek új videokártyát, jó lenne ha a 7870 elég lenne neki full hd-ban, viszonylag magas beállítások mellett. -
gyuszaa
őstag
válasz
->Raizen<- #25458 üzenetére
Elférne ez szerintem ide is nyugodtan. Vagy nem akarsz spekulálásokat indítani?
Nekem semmi problémám nincsen a driverral, aznap óta használom mióta kijött. Bár mostanában csak simcity-vel játszom.
-
Trailblazer
veterán
válasz
csucsbicep #25589 üzenetére
MSI AB-ben 1210 mV-on volt, tehát akkor ezt nem kéne levenni 1200-ra?
-
Anaren91
senior tag
válasz
milszab #25591 üzenetére
Hát most akarok én is gépházat venni mert ezt ami most van kb 10 éve vehettem és még az akkori gépekhez jó volt de már maga a VGAm is alig fért bele nem hogy még szellőzzön... hiába raktam bele 2 12 es ventit lótúrót nem értem el vele...Koliban elég kis helyen van a gép és amikor reggel odafordítottam 1 kicsit a hősugárzót hogy ne fagyjak már meg Bioshock közben 94 fok sálálálá
De lehet hogy csak rossz értékeket kapok mert win 8 van fent ki tudja hogy emiatt nem e ír bolondságokat a hw info
-
milszab
senior tag
válasz
Anaren91 #25550 üzenetére
Hát nálam a kártya venti vezérlés nem engedi olyan 65fölé már, de sokszor csak ilyen 55fokos. Ugye függ a házad szellőzésétől is. Én most raktam plusz 1 ventit a tetejére, meg lesz 1 az alján is ami közvetlen rányomja a levegőt a kártyára. Meg ugye alapban van elől+hátul egy 12-es.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Trailblazer #25588 üzenetére
Nem érdemes lejjebb venni, nem spórolsz vele.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Trailblazer #25588 üzenetére
Ez változó, de gyárilag 1,21V.
-
Trailblazer
veterán
Valaki tudna mondani egy gyári feszkót, amennyin egy tuning nélküli 7850 üzemel? VTX3D X-Edition-om van, underclockoltam, de tán így kevesebb power is elég lenne neki.
-
kovsol
titán
válasz
Algotis #25581 üzenetére
Nálam nem kellett újra indítani, most szedtem le és azonnal csináltam is a képet, de már ment is neki az uninstal. Én most csak alap feszen használom, meg nem is monitorozgatom msi ab val se, játszani van a gép ez a sok hülye tuning, meg fps meg gpu kihasználtság írogatás csak tönkreteszi az egészet. Ha minden jól megy jövő héten még bedobok a mostani mellé egy másik 7870 -t aztán már csak a vízhűtésemet kell újra szerelni, utána hozzá se nyúlok a gépemhez amíg szét nem rohad
úgyis veszek majd az új konzolokból egyet a pc mellé.
-
lowzor
veterán
válasz
->Raizen<- #25556 üzenetére
Mert amennyit és amivel most játszom, ahhoz elég ez is
A többlet pénzt meg befektettem inkább másra. Majd ha kijön a BF4/ GTA 5, akkor megyek vissza 7950-re, mert az nagyon bevált nálam
-
Peti1978
csendes tag
Sziasztok!
Egy SAPPHIRE HD 7850 2GB OC kártya órajelét meddig lehet húzni?
GPU Clock: 920Mhz Memoria órajel: 1250Mhz
Az ATI driver 1050/1450Mhz-e engedélyez. Ennél lehet több is?
Az alapbeállítással a 3dmark2013-ban a Fire Strike-ben 4230Pontot kaptam.
A 2320-as processzoromat meddig lehet túlhajtani?
Még egyiket sem próbáltam.üdv.: Péter
-
feri1
aktív tag
válasz
csucsbicep #25519 üzenetére
Mostanában a 660 ajánlják már inkább.
Az meg már lehet nem fér bele a keretbe. -
lowzor
veterán
Ismét beléptem a klubba egy MSI 7850 2GB Twin Frozr 3 OC-val.
Egyelőre szépen megy 1200/1350-en, 1,21V-on. Lehet, hogy a feszt még csökkentem, hátha úgy is stabil marad.
Max 68 fokra ment eddig fel, 50% körüli fordulaton. A hangját csak nagyon enyhén hallottam még 50%-on is, tehát szerintem elég halk. Az külön tetszik, hogy a hűtés burkolata fém, tehát nem rezonálhat.
A kártya hihetetlenül miniatűr egy 7950-hez képest (de még 7870-hez képest is)Amíg nem jelenik meg a BF4/ GTA 5, addig simán elég nekem ez a teljesítmény.
-
raggg
senior tag
válasz
BomiBoogie #25529 üzenetére
És az órajelmódosítás az egyébként megoldhatja a windows-ban látszó artifactolást? (Játékban még nem tapasztaltam)
-
Anaren91
senior tag
Nem. Nekem Powercolor Vortex II van. Ennek volt a legnagyobb a gyári tuningja és mivel nem szeretek belepiszkálni a dolgokba ilyet vettem. Meg tesztek alapján ez volt a leghűvösebb... De hát az én házamba tojást lehet rajta sütni... De nem baj majd adok a háznak a jó öreg black&deckerrel aztán lesz olyan szellözés hogy le kellesz kötözni a kártyát ki ne vigye a huzat
-
zserbox
őstag
Emberek senki nem ismeri a szerkesztés gombot?!
-
djg
aktív tag
válasz
Anaren91 #25531 üzenetére
Jaja én is néztem tesztekben, hogy kis tuningolt 7870 több helyen kenterbe veri az alap 7950-et, ami azért ciki. Persze valahol biztos jól jöhet a 3GB VRam, de tényleg nagyon is jó lesz ez a kari most!
Még annyi kérdés, hogy ennek milyen csatlakozói vannak? 2x6 pines?
Egy Sharkoon Silent storm 560W fogja vinni, remélem vannak rajta olyan csatik, amik ide kellenek vagy a vga dobozában van megfelelő átalakító.Köszi!
-
milszab
senior tag
válasz
Anaren91 #25509 üzenetére
Lock Framerate néven fut a játékban a V-sync. Én ha kikapcsolom akkor nem olyan szép folyamatos a kép, igaz az fps 100körül van olyankor. Nálam az van hogy néha elég durván leesik az fps úgy 30 környékére és picit meg is akad. Amúgy fix 75-ön megy. De gondolom majd 1 Update segíteni fog rajta.
-
Romeo619
senior tag
válasz
lukaszokni #25452 üzenetére
Hinnye nagyon jól néz ki belül
Nekem az a bajom hogy belül ugye az átlagos szürke színű lehet le kéne festenem feketére mert ez nagyon tetszik.
-
Anaren91
senior tag
válasz
polgi803 #25513 üzenetére
Am nem vészes a win 8. Most próba képpen azt raktam fel és mit mondjak tetszik hogy kb fél perc alatt feláll a rendszer. Játékokba se látok különbséget sőt talán még jobban is megy. Beállítottam hogy egyből az a felület jöjjön be mint win 7 alatt ne az a csempés vacak és tökéletesen működik. Igaz kb 3 napja van fent de eddig tetszik. Aztán lehet hogy majd idővel kimutatja a foga fehérjét
-
Anaren91
senior tag
válasz
RVR400 #25534 üzenetére
Tényleg lehet benne valami mert nekem is úgy jött elő h felraktam a drivert felhúztam a kártyát + procit is és elkezdődött a pixel apokalipszis
5 percen belüli újabb hozzászólásnál használd az előző "Szerkesztés" gombját!
[ Módosította: BomiBoogie ]
-
RVR400
veterán
válasz
BomiBoogie #25529 üzenetére
Ez nekem is feltűnt, mivel az utóbbi 3 driverfrissítésnél mindig lejjebb kellett vennem az órajelből. Most már 1180/5200-nál járok, pedig a legrégebbi driverrel 1260/5800-on is simán ment minden.
-
Anaren91
senior tag
Nekem is volt hasonló amikor 13.2 beta 7 ről felraktam először a 13.1 et majd kipróbáltam utánna a 13.3 beta 3 at, hogy melyikkel megy a legjobban a crysis 3.. utánna neonzöld nyalábok meg pixxel villogás mindenhol... amd s cuccal [link] leszedtem mindent és vissza raktam a 13.2 beta 7 et. azóta jó. Vagyis akkor még vacakolt SGW 2 ben hogy elment a kép meg miegymás de egy windows reinstall segített ezen is.
-
Anaren91
senior tag
[link] Ezt az összesítést találtam igaz ebben pont nincs benne a Giga de az alap feszes tuningba az Asus meg az MSI vezet. Azért alap feszen 1260/1620 az nem semmi
Néztem teszteket ahol pl az én kártyám alap órajeleken veri a 7950 et...pl Showdown ban vagy ahogy a linken is láthatod bf 3 ba... 7870 es kártyák igen csak bikára sikerültek nyugodt szívvel vegyél ilyet.
-
-
raggg
senior tag
Lejárt a szerkesztési időm, de egy kicsit pontosítanék, hátha tudtok segíteni:
Körülbelül egy órát, talán kettőt játszottam, aztán modelleztem egy picit... este gondoltam megnézek egy sorozat-epizódot, de elkezdett ranom bevillanni egy ilyen csíkos kép. A videó ment tovább, de villogott. Aztán egyszer csak abbahagyta, az asztalon meg felvillant egy buborék a catalystból, hogy "display driver has stopped working".
Nem bánnám, ha nem kellene gariztatni :-(
-
raggg
senior tag
Korábbról:
Turbolada II:
Az ASUS 7850-esem elkezdett meghülyülni. Terheletlenül képes lefagyni szürke/fekete/kockás-csíkos a képernyő egy része a másik fekete... Remélem nem hardver hiba. Kipróbálom más gépben és a windowst is újra fogom telepíteni.Ugyan ez a problémám, csak egy ASUS 7870 OC-val :-( Driver probléma lehet?
-
törölt tag
Sziasztok!
Majdnem idevágó kérdéssel fordulok az itteni gurukhoz! GPU pasztázásához mennyi az ideális paszta mennyiség amit rá kell kenni a GPU-ra? Azért vagyok bizonytalan, mert szerintem vékony réteg elég kéne hogy legyen, de a gyári pasztázásnál látszik hogy szinte betakarja körbe a GPU széleit.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
csucsbicep #25519 üzenetére
Pláne, mert a "hsszú táv" az jelenleg max. két év, de inkább egy.
-
feri1
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Mi a különbség a PCI-E 2.0 ill. 3.0 között?
Használat közben különbség?A következő lenne a konfigom amit összeállítanék:
- ASROCK Z77 Pro3
- INTEL Core i5-3470 3.20GHz 1155 BOX
- ASUS HD7850-DC2-2GD5-V2 HD7850 2GB GDDR5 PCIE
- SEAGATE 1TB Barracuda 7200.14 7200rpm 64MB SATA3 ST1000DM003
- KINGSTON 8GB HyperX XMP DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3K2/8GX
- CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX
- SAMSUNG SH-224BB/RSMS Fekete
- DELL U2312HM Fekete
- Fractal Design Core 3000Elég lesz,hosszútávon a kártya Full Hd játékra vagy inkább valami mást ajánlanátok?
Előre is köszönöm szépen a segítő válaszokat!
Üdv: feri 1
-
djg
aktív tag
válasz
Anaren91 #25496 üzenetére
Szia,
Köszi, nagyon valószinű, hogy ezt fogom venni, nem éri meg a 7950 a felárát a jelenlegi tesztek alapján (sajnos a 7870-nek most jobban felment az ára, mint a 7950-nek, igy közelebb kerültek egymáshoz, de ahogy néztem a teszteket, még mindig arra jutottam, hogy most nem éri meg)
Egy kérdés: vajon a tuningot meddig birják a gigabyte fajták? Ebben a tesztben nagyon szépen fel tudták húzni az asus kariját és ez a mért fps-ekben is igen szépen mutatkozott!
Most amúgy is csak a GV-R787OC-2GD Ultra Durable VGA Series verziót tudnám venni és az alapból 1100-as magórajel szemben a GV-R787WF3-2GD WINDFORCE series 1000mhz-jével szemben. Gondolom akkor itt maga a GPU jobban is húzható, strapabiróbb fajta.
Vannak tuning tapasztalatok valakinek?
Köszi!
-
Algotis
addikt
válasz
csucsbicep #25512 üzenetére
Csináltam belőle egy Home-Made Ghz Editiont
Majd lesz hozzá egy jóféle i5 proci, oszt' lesz 60+ FPS mindenütt varázsszóra -
Algotis
addikt
válasz
csucsbicep #25498 üzenetére
Gondolom ilyen ultrákon megeszi vacsorára majd...
-
Anaren91
senior tag
Na mind 1 gondolom majd adnak ki amd ék még új drivert amivel javul a játékbeli teljesítmény... crysishoz is dobtak ki új drivert.
-
Repsol600
addikt
MSI 7870-ről váltottam.
7950-re akartam de nem jött össze így visszatértem a 7870-hez. Volt több db 5850-esem is ez majdnem 2x olyan erős szal észre fogod venni a különbséget.
Az 1,218V helyet amit kap alapban visszavettem 1,081V-ra mert ezen az értéken is viszi a gyári órajeleket. És így nem melegszik úgy és kevesebbet is eszik.
-
Anaren91
senior tag
válasz
csucsbicep #25504 üzenetére
Hát nem tudom de használja mind a 6 magot. A 6. at talán kevésbé mint a másik 5 öt de állt 1-5 50% körül 6. 20%
-
Anaren91
senior tag
Játszott már valaki az új Bioshockal? Én felraktam ma megy is pöpecül viszont azt vettem észre hogy 1. 30 fps alá nem esik a játék koppn hd ba ami elég jó de 30 fps nél miért késik az egér?-.- valami megoldás? 2. a gpu 50% körül megy proci magok szintén amikor 30 fps el megy a játék...aztán néhol a játékba gondol 1 et és felmegy 80 % körülire a gpu kihasználtság és 60 fps....most a win 8 vacakolna vagy a játék ilyen? win 7 alatt crysis 3 ba 99% on ment a kártya végig...
-
Turbolada II
őstag
válasz
csucsbicep #25501 üzenetére
Ja. Visszaraktam a 13.1-est. Tuning általában nincs, de valamikor 1050/1350-en sem fagynak le a játékok. Legtöbbször böngészéskor fagy meg. Lehet én leszek aki felfedezte a szürkehalált. (azt dob a legtöbbször)
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Turbolada II #25499 üzenetére
Másik drivert próbáltál már?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7490 - i7-8GEN I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- 30+ típus!!! Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-12. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation, stb.
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 1 Intel Core i5-10310U
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest