- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
nubreed
veterán
válasz
BomiBoogie #24199 üzenetére
LOL.
-
nubreed
veterán
válasz
csucsbicep #24196 üzenetére
Nem azt mondom, hogy ez általánosan így lenne, de olvastam egy két ilyen bejegyzést.
-
bazsi0322
tag
válasz
csucsbicep #24193 üzenetére
Rendben, ki fogom próbálni.
-
nubreed
veterán
válasz
csucsbicep #24160 üzenetére
Hát ahogy olvasgattam külföldi fórumokat én is nagyjából hasonló következtetésre jutottam, lévén, hogy valaki 60% körüli ASICkal jobban tudta tuningolni a kártyáját, mint az akinek 80% feletti és nem egy ilyet olvastam.
-
bazsi0322
tag
válasz
BomiBoogie #24192 üzenetére
Rendben, köszönöm.
-
taranis
addikt
Sapphire 7850-nél van dióda VRM temp monitorozáshoz? Csak mert se AIDA, se GPU-Z, se HWINFO nem mutat ilyen érzékelőt.
-
-
bazsi0322
tag
Üdv!
Ha minden igaz, akkor ma én is csatlakozok az ASUS 7850 2GB V2 tulajok táborába.
A kérdésem az lenne, hogy melyik drivert töltsem le? Melyik az ajánlottabb? -
Toxy
aktív tag
Na tesztelgettem kicsit az Asus 7870 DC2-V2 -es karim mit bír.
Alap feszültséggel 1175/1450-en még stabil. Kb fél órát crysis 3-aztam így. Illetve valley-t futtattam.
Íme a valley:
1200-on már kifagyott kb 1 perc után.
Most még tesztelgetem majd 1175/1450-en, de eddig stabilnak tűnik.
De az is lehet hogy egyelőre gyárin használom, hisz eddig mindent szépen futtat. S csak 1680x1050es a monitorom is. -
HSM
félisten
válasz
lowzor #24185 üzenetére
Szerelés közben ráeshet valami, LOL...
Egyszerű a megoldás, lefektetett házban szerelünk, és akkor nincs ami ráessen, egyszerű fizika, gravitáció. Persze, ha beleöntöd a sört, beleesik a kulcstartó, vagy ledől a ház, az ellen a backplate se véd.
Mondom, ha nem figyelsz oda, le tud törni, de ugye ha nem figyelsz és beletenyerelsz a ventilátorba az is törik, ha óvatlanul szereled be a lapba, arról is letörik, soroljam még? Felesleges túlbiztosítás... Persze, ha csak a kinézet miatt, azt aláírom, pofásabb sokkal. -
HSM
félisten
válasz
zserbox #24182 üzenetére
Ja, értem!
(#24183) asdxv: Nem létező problémára megoldás...
A kártya hátulját nem szokás "fogdosni".
Persze, értem, mire gondolsz. De nem értek egyet, a backplate-el is simán okozhatsz kárt a gépben, ha nem vigyázol... Ezek alapvetően érzékeny, odafigyelést kívánó eszközök...
-
HSM
félisten
válasz
gyuribácsi88 #24178 üzenetére
Nem láttam a videót.
De így nem is tudom, hol kéne keresni....
Nem egészen értem ezt a dolgot, mit lehet annyit babrálni a gépben, hogy backplate-el kelljen ellene védeni a VGA-t ellene?
-
-
zserbox
őstag
válasz
gyuribácsi88 #24178 üzenetére
szerintem vágas rá egy alu lemezt azt csók
-
-
HSM
félisten
válasz
gyuribácsi88 #24172 üzenetére
Minek backplate egy >200W-os kártyára, aminek nincs is semmi melegedő alkatrész a hátulján?
-
Akkor más kérdés, lehet ilyen backplate-et venni a piros kártyáinkhoz is, vagy ez csak Nvidia kiváltság?
-
emiki6
veterán
Egy jó tanács mindenkinek, aki nem tudná:
Minél hűvösebb (nem kell lefagyasztani) a kártya, annál jobb teljesítményre képes. -
Gainka
őstag
-
Gainka
őstag
Ott felbontás bajok vannak
(ezt nem ide szántam sry)
-
lowzor
veterán
válasz
gyuribácsi88 #24164 üzenetére
mikrolag lenne játékok alatt
-
zserbox
őstag
válasz
gyuribácsi88 #24164 üzenetére
nem mivel a második csak x4-be futna és tapasztalatom és másoké szerint is az ár vissza fogja a karit.
-
Sziasztok, kicsi off.
Az alaplapom specifikációjánál ezt írja
Ha beteszek a mostani 7870 mellé még egyet, akkor kitudom rendesen használni, vagy ahhoz alaplapot kéne cserélnem?
-
dav<3
tag
válasz
RetepNyaraB #24162 üzenetére
Nekem 65°C fölé nem ment!
Szóval szerintem nekem tök normálisan viselkedne akár hosszú távra is.
-
-
Algotis
addikt
válasz
Turbolada II #24156 üzenetére
Volt a legnagyobb, asszem' 8x-os.
Az mar jo eredmeny egy 7850-tol tuningolva 1680x1050-ben?
Mondd hogy igen mondd hogy igen -
Algotis
addikt
válasz
Turbolada II #24154 üzenetére
Még a tuningolatlannak is
Vagy nem?
Amúgy 1050/1250-en hozott egy 33,6 FPS-t Extreme-n Valleyban, igaz, csak 1680x1050-ben...(#24151) Dealer95 Sajna BF3-nak eléggé kéne a normális proci, szóval nem lehet észrevenni nagy változást. Max 1FPS-sel kevesebbet esik be, de amúgy semmi...
-
Turbolada II
őstag
Szerintem a völgy teszt leginkább a nyers erőre gyúr, a GCN-es okosságok itt még nem jönnek ki.
-
-
Dealer95
őstag
-
dav<3
tag
Egy Sapphire 7870XT-m van. Alapból 975/1500 MHz-n mennek. Felhúzom 1250/1600 MHz-re és egy kis terhelés után elcsíkozódik a kép vagy vízszintesen vagy függőlegesen piros vagy zöld színben. A power controlt felveszem +20-ra de nem segít. Valaki tudna segíteni?
-
Exelsior
őstag
Hát mi a technikus srácokkal melóhelyen ilyen VGA-kat nem javítottunk soha. Biztos ki lehet cserélni de ezeket a kártyákat gondolom nem emberi kéz gyártja. Én nem vállalnám be. De ha nincs veszteni valód érdemes átforrasztani. De majd egy komolyabb szaki meg mondja. Mi más fajta PCB-el dolgozunk.
-
hitman,
őstag
válasz
papírzacsi #23944 üzenetére
Mert most nem sokat játszok (jó idők jönnek és más teendőim/hobbim van) meg mert fogtam 35k-t a cserén!
-
maxxxboy
tag
Szerintem vidd vissza, és cseréltesd ki. Az nem egészséges dolog, ha bármi is elfüstöl egy vgan, annak valami hiba lehet az oka. Lehet ma csak 1-2 tranzisztor, aztán holnap meg majd más... Szóval gariztasd. És ezt még magyaráznod sem nagyon kell, mert valószínűleg érezni rajta a kormolódás "illatát". üdv.
-
lowzor
veterán
-
lowzor
veterán
válasz
Algotis #24124 üzenetére
Gigabyte-nál is addig lehet. Akkor ha nem akarsz feszt emelni, akkor először tolj rá mondjuk 50mhz-et, utána tesztelgesd játékokkal, hogy stabil-e, ha igen, akkor lépkedj feljebb. De mondjuk egy 1050mhz-re is feltolhatod az elején, mert a legtöbb 7850 azt vinni szokta alapfeszen.
-
GergoHD
tag
Nah én is indítottam egy heavent íme az eredmény: (Az alap extremeHD-n kívül még bekapcsoltam a vsync-et)
Ezenkívül tényleg nem egy tökéletes széria lett ez a 7870 tisztelet a kivételnek. Szerencsére nálam nem megy 53Cfölé mint ahogy olvastam valakinél de azért egy füldugó elkél(még szerencse hogy heavent ritkán futtatok) mert ez a 4400RPM fülsüketítő. Ezen kívül nem tudom mi okozhatja azt hogy a teszt során egyszer kb 10s-re elment a kép, villogott párszor a kurzor elhalkult a vidikártya majd mint ha misem történt volna haladtunk tovább a tesztben. Ez még egyszer előfordult de akkor csak 5s-re. A másik dolog amit nemtudok hova sorolni az hogy véletlen szerű időközönként változó hosszúságú és szélességű vonalak villannak fel a képen(ezek időnként a textúra színével egyeznek időnként pedig kék színűek)ezt a hibát először minecraftban vettem észre semmi más komolyabb játék eddig nem produkálta. -
Algotis
addikt
Alapfeszen mennyit adhatok az alapból OC-s 7850-nek?
Alapból így most 975-ön szalad, kell neki+ venti?
Ja, és a memory clock mennyi legyen? -
toza
senior tag
ok... ujra inditottam gepet katalista instal utan.. es most rohattul mukodik..?!!? mamrint xp ben vagyok..
ebben a pillanatban..is..
jatekot meg nem teszteltem.. hwmonitor szerint 29 fokos.. szoval mi gaz lehet az egett
M3004D 201 08G csipp miatt? kicsit deformalodott teteje szegenynek.. de semmi kulonos..szoval?!
-
toza
senior tag
válasz
Dealer95 #24110 üzenetére
nem nem.. ezt nem sutottem vegul. csak a masikat. ezt csak beraktam.. es 6 pinnel fustolt..kettot. mostmar nem.. es majdnem megy.. szoval M3004D 201 08G cserelnem akkor tan jo is lehet?!vagy ebben az esetben is segithet esetleg a bios ujra rakas esetleg?! --- egyebkent most raktam ujra katalist es mar device mannager is latja.. kosz.
-
toza
senior tag
okes. erdekes update..
korabban hibasnak hitt,
a VTX3D AMD Radeon HD 7850 X-Edition kartya vmiert megmozdult. es kicsit elfustolt rajta a egy M3004D 201 08G csip ize. kikapcsoltam gyorsan. aztan vissza kesobb,es megmint kis fust.. es 3.-ra meg most bekapcsol fust nelkul. de nem tolti vindozt.. szoval esetleg ha cserelem az elegett cuccot akkor talan meg menni is fog rendesen esetleg?! tippeket koszi. -
Exelsior
őstag
válasz
zserbox #24106 üzenetére
Nem azért.Hanem mert a normálisnál jobban melegszik és meghal a kártya hosszabb távon.
alapórajelen alapvészültséggel színátmeneti, sávosodási problémák lépnek fel és eldobja a jelet.
Azért küldjük vissza holnap. Mert nem azért adtam ki a sok pénz hogy tombraider és pár komolyabb játék alatt fekete képernyőt kapjak 2 óra játék után.
-
Killer01
őstag
válasz
RetepNyaraB #24103 üzenetére
Eh, nem a tuning miatt kell. Anno szoktam rá az ATT-re, mikor még Samsung 970P monitorom volt. Azon nincs gomb, egy csodaprogival (magictune) lehetett vezérelni a monitort (fényerő-kontraszt-stb). Jött a Vista és a Win 7, csodaprogi b@szott működni....ezt tökéletesen ki tudtam váltani sokkal gazdagabb opciókkal az ATT-vel. Nah, mostanáig használtam megelégedéssel, billentyűkombinációkkal vezéreltem a monitort, sőt! még Asszonynak is betanítottam
Most meg nem müxik, ez gáz. Van hasonló tudású esetleg?
-
válasz
Killer01 #24099 üzenetére
A utolsó Tray Tools 2011 novemberi asszem. Azóta elég sok minden történt gpu téren...
Van egy halom más tuning program; leghasználhatóbb az Afterburner, ha enged feszültséget állítani. Ha nem, akkor ott az asus gpu tweak, amely szintén kellemes cucc, ha működik. Ráadásul Neked Asus kártyád vanMindkettő Riva tunerre épül, ha jól csalódom. Annál jobbat pedig nem nagyon írtak, csak ma már rengeteg kártya van és kissé nehéz mindent eltalálni.
-
XaraX
addikt
válasz
kockaharcos #24059 üzenetére
Nálam szerintem a jobbik van, azt hiszem, 1100 mV-al használom 1100/250-en.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen TV-t vegyek?
- BestBuy topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Tudományos Pandémia Klub
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest