- ASUS notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Az instabil gazdasági helyzet miatt nő a PlayStation 5 ára
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
dangerzone #2698 üzenetére
Én is moddoltam a DVR-216D-met L-re, hogy legyen labelflash.
És a DVD-nek semmi baja sem lesz, ha fordítva teszed be, kár volt resetelni.
Amúgy is, az 5850 azért nem csúcskategória, elvileg még az 5870 sem az, csak pillanatnyilag ezt a szerepet tölti be a gyakorlatban, mert nincs még ellenfele házon belül(i kétmagos) személyében sem. És meg is tudja szorongatni, ha mondjuk Crysis-ezni támadna kedve, jól jön minden plusz FPS.Nekem villódzott a 4870-es memória órajel váltáskor. De ez csak akkor történt, ha én váltottam, mert épp ezért nem is volt a gyári BIOS-ban csak egyetlen órajele, ezért is volt magas az idle fogyasztás(, és zajszint).
-
dangerzone
addikt
válasz
cowboy_bebop #2697 üzenetére
Hát hasonlót én is csináltam végülis...Mármint ilyen duplarétegű dvd írást. Én fordítva tettem be egy dvd-t , és úgy akartam megírni. Elég fura hangja volt, ami azért feltűnt, úgyhogy hősiesen kinyomtam a gépet, és megmentettem a dvd-t .
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
dangerzone #2696 üzenetére
Én anno moddoltam a NEC 2500A-s írómat 2510A-ra. Úgy már tudott kétrétegűt is írni.
-
RI/OS
addikt
válasz
cowboy_bebop #2687 üzenetére
Sehol. Ilyet kerestem pár napja.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
dangerzone #2685 üzenetére
Megvan a megoldás:
Zalman ZM-RHS70 ATI Radeon HD4870 VGA Heatsink
Azt olvastam, a VRM-nél lévő lyukak az 5850-en egyeznek a 4870/4890-ével (javítsátok ki, ha nem így van).
Már csak az a kérdés, h. lehet ilyet kapni?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
dangerzone #2685 üzenetére
Érdekes módon, nekem se villódzik, szintln 4850 tulaj vagyok.
-
Tommmmka
senior tag
válasz
dangerzone #2683 üzenetére
az DDR3.as a GDDR5-ös kártyákkal volt hasonló gond (legalábbis nálam 4890-nél jelentkezett)
-
Tommmmka
senior tag
hali all!
Nah beléptem a klubba egy sapphire hd5850-el!
Lenne pár kérdésem:
1 a ramok húzását megoldották, normálisan, hn e villodzón a kép üzemmodváltáskor?Esetleg valami program amivel lehet feszt adni a kártyának, ill valami catalyst mod, h. ne csak 775-ig engedélyezze?
Köszi előre is
-
RI/OS
addikt
válasz
cowboy_bebop #2675 üzenetére
Ja, hogy nem gyári hütés van a vrm-eken.
Bármilyen aftermarket coolernek szarabb a vrm megoldása mint a gyári....
Szerintem ez lehet a para...2679: Asus Bios
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Nos. Ha ref. kártyád is van, akkor sem normális a 97 fok, bár ezt is bírja, ebben biztos vagyok, hisz anno a 4850-et úgy tervezték, hogy 120 fokos VRM az alap volt...
Ha jól látom egy ACC. S1 van a VGA-on. Nekem is az van, csak nekem elődjén van, a 4850-en. Nekem a hőmérsékletek: IDLE/LOAD: 27/42 fok egy darab 1300-as Noctua NF-P12-vel, ami IDLE-ben szabályozva van 5V-ra.
Körül-belül semmi különbség nincs a 4850-5850 között fogyasztás terén LOAD-ban, de IDLE-ben az 5850 is jobb.
Szóval a hőmérsékleteid nem normálisak.
A cirregés pedig normális, a kondenzátorok terhelés alatt ilyen hangot adnak ki, de ez nem minden ilyen karinál van így, csak ha ilyet fogsz ki.
-
RI/OS
addikt
válasz
Én azért feljebb állítanám a ventit..Elvileg kibírnak 120fokot is.... De nem hinném, hogy egészséges.
Én mindig úgy állítom be, hogy max 80 fok a határ mindennél.
/Arra is rájöttem, hogy a memót felesleges 1300fölé húzni.
1000/1300 illetve 1000/1325 között kemény 10pont vantage a különbség. -
cowboy_bebop
őstag
-
RI/OS
addikt
Nézegetek egy Asus 5870-et, de 1,35V-n ennek is stabil 1000-es gpu a vége.
Ez lehet az általános kb. -
tom_tol
addikt
válasz
cowboy_bebop #2664 üzenetére
azt nem hiszem nézd csak meg még 1x
-
mad1
veterán
Mikor remelheto 5870 arcsokkenes?Tudom jo kerdes de kb?
-
P00By
nagyúr
-
arn
félisten
válasz
cowboy_bebop #2664 üzenetére
gputool?
-
Tamas7
tag
válasz
Devid_81 #2656 üzenetére
Szia köszi a választ, akkor csinálja ezt, ha alkalmazást indítok, játék, videokártya tesztelő, ahová kellene a teljesítmény(hang megy tovább, csak a kép megy el meg pörög a venti). Emlékszem, a 4870 et bevittem sztech boltba mikor ezt csinálta, berakták egy másik gépbe és minden oké volt. Hazahoztam és onnantól itt is elmúlt. De tényleg annyira idegesítő, hogy az hihetetlen
-
hehe23
tag
sziasztok.
lenne egy kérdésem: a következő konfighoz milyen videókártyát ajánlotok?
abit ip35-e, core2duo 6750, 4 Gb ddr2 800 Mhz.
azért írtam ide ebbe a topikba, mert egy 5850 beszerzésén gondolkozom.
vagy pedig ez mondhatni felesleges lenne, mert nem tudnám kihajtani optimálisan a hd 5850-et? eddig 8800 GTX-em volt, szóval a kérdésem, hogy hd 4890 vagy hd 5850?köszi a válaszokat előre is.
-
Devid_81
félisten
-
-
arn
félisten
válasz
janos666 #2649 üzenetére
9.8tol asszem alu : tex aranyt nez a drv, nem alkalmazasspecifikus. tehat ha tul magas az alu : tex, akkor a drv leszabalyoz. egy 50 wattal mertem kevesebbet 4890nel a drves bazirga utan.
arra viszont kivancsi lennek, hogy ez 5800nal is megvan, vagy csak a hwes megoldas. gputoolal tuningos hibat szvsz jol lehet keresni... de majd kiderul, ha megjon vegre a kartyam.
-
-
tom_tol
addikt
válasz
cowboy_bebop #2641 üzenetére
egyenlőre stabil tuningot nem kerestem ill. annyit tettem hogy 950/1200/1,16v-on néztem furmark hőmérsékleteket és némi játék volt
most még a max érdekel (mint általában minden esetben ha nem így lenne nem vettem volna)
nálam a ramok megállnak 1300-n felette lefagy a rendszer (nem lassul) és olybá tűnik a gpu plafon1040 Mhz, a felett már a fesz emelése sem segít (még futnak a tesztek de nem jó)
cszn ez majd csak akkor derül ki ha lesznek ref.-től eltérő kártyák
amúgy nem értem miért drága ez a vga szvsz nem az, igaz ki mihez viszonyítja
(én pl. a gtx285-z) 70k miért sok? -
válasz
cowboy_bebop #2643 üzenetére
Annyira azért ne kell eltemetni azt a Furmarkot attól, hogy nem lehet már vele rezsóvá avanzsálni a VGA-t és tükörtojást sütni a hátán.
Attól még, hogy a hardware húz egy határt, még midig a Furmark fűti fel legjobban a kártyát, méghozzá pont a leszabályzási határig. Ezt a limitet igencsak úgy lőtték be, hogy játékok a gyakorlatban sohase fussanak rá, csak az ilyen programok üssék meg. Szóval nem annyira "intelligens" a kártya, hogy felismeri a Furmarkot, és leszabályoz, hanem hogy van egy áramfelvételi limit, amit ha valami miatt elér, akkor leszabályoz, de így ez lesz a maximális áramfelvétele, és gyakorlatban csak így érhető el, hogy stabilan ezen limit mentén pörögjön.
Persze az a másik dolog, hogy nekem HD4-el sem jött jól a Furmark tuning ellenőrzéshez, csak a stabilitásvesztést mutatta ki túllőtt órajeleken, a határ mentén (játékok alatt is) be-be csúszó apró képhibákat nem. De előfűteni jó, és a hűtés tesztelésére is...(#2647) luw2win - Nálam is 60k a határ, amit már 2 hete bármikor kiperkálnék érte. Most már talán elmennék 65-ig, de 73-at nem adok érte, akkor várok használtra.
-
luw2win
őstag
válasz
cowboy_bebop #2646 üzenetére
~73k-ért, nagyon de nagyon sok
- nekem még 60k-ért is sok lenne.
ko-ko82: pont most olvastam a HOC-t - és az új megjelent GPU-Z újításai:
"Előzetes támogatás az ATI Radeon HD 5900 (Hemlock), HD 5600 (Cedar), HD 5300 (Redwood) kártyákhoz" - szóval igy leszűrhetjük hogy az 5900 = 5870X2.
-
cowboy_bebop
őstag
-
BullKoxa
őstag
Értem fiúk,majd meglátom ha végre lesz nekem is,már!!az 5900 hoz mit szóltok cumi akinek 5800-a van??vagy lesz??
-
BullKoxa
őstag
válasz
cowboy_bebop #2641 üzenetére
Mért nem Furmark-al tesztelsz??
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
cowboy_bebop #2636 üzenetére
A tuningról csak annyit h. tyűű...
Nagy hirtelen felrántottam a GPU-t 1.2V-ra és 1ghz-re, a memóriákat 1.1ghz-re és átment a Catalyst-os teszten. Úgy tudom az elég szigorú teszt.
A RAM-okat mivel teszteled? az 58xx-es kártyák memóriája már olyan h. ha nem bírja a tempót, akkor nem kezd elhibázni, hanem csak belassul. Vajon ezt is nézi a CCC, és úgy "engedi" át a teszten a húzott VRAM-okat?
-
MaUser
addikt
Nem akarlak elszomorítani, de nekem is újratelepítés oldotta csak meg a hasonló TV-out-os problémámat 7800gt->4850 váltáskor. Sok keresgélés után találtam az nVidia fórumán egy topic-ot, ahol a sok anyázásból kiderült, hogy az nVidia driver állítólag belemókolja a registry-be a saját tv-színsémáját és a csillagok szerencsétlen együttállása esetén ezt nem szedi ki a driver eltávolítása esetén. A bug már jelentve volt akkor is az nVidia-nak vagy egy éve, de semmi reakció nem történt a cég részéről.
Egyébként driver szinten egykutya a két cég, pl 7-es sorozatú kártyákra az overscan kezelését nem csinálta meg normálisan az nVidia máig, ráadásul bevallottan nem is akarták/akarják... Bár most kicsit előbbre léptek az új driver-rel DXVA kezelésben, az AMD meg sokat hátra: [link]
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
tom_tol #2635 üzenetére
Most már én is rájöttem. Én voltam a hülye. Meg volt nyitva Media Player Classic UVD gyorsítással.
Szerk.: nagyon jó órajelekés a fesz. sem túl sok.
Te mivel nézed a stabilitást?
Ha a CCC-ben tuningolsz, az órajeleket ugyanúgy visszaveszi terheletlen állapotban?
A képről már látom h. igen.Köszi
-
eszakas
őstag
Nekem egyenlőre az a gondom hogy nem kapni 5850-est
-
Tamas7
tag
sziasztok, azt mondjátok meg mért van az, h a videokarin a ventillátor elkezd pörgni mint az állat és elmegy a kép, a monitor is sem mutat jelet (no signal)?? Ma vettem 5870et, de emlékszek kb egy éve a 4870 is ezt csinálta egy ideig, utána abbamaradt. Na ez mért van? mert nagyon bosszantó. Tud valaki segíteni? Asus p5q pro alaplap
-
zuchy
őstag
Le vannak azok a ramok hűtve a kari tetején. Lehet hűteni a ramokat a másik oldalon is. Pl a DDR2-es ramoknál is úgy van hűtve, hogy átadja a hőjét a nyáknak. Ennél a karinál hűtve van a másik oldal.
Meg van ez tervezve.
Főleg vízzel, megkapja a 30 fokos vizet a nyák, az átadja a túloldalon lévő ramoknak. Léghűtésnél tuningnál már érdemes ramsünizni. Talán pár 10 MHz-et lehet vele nyerni... -
NFree
addikt
-
cszn
őstag
Szerintem simán előfordulhat az, hogy lecseréled és ugyanazt a hibát tapasztalod. De igazából ez nem egy nagy gond, én ezért nem cserélném le.
A lényeg: Először egy olyan frekvenciát kellene találni ami még kellően energiatakarékos, de nem szemetel rajta 2D-ben. Ez szerintem simán lehet alacsonyabb frekvencián is, de lehet hogy csak magasabbon lesz jó.
Aztán két lehetőség van. Át kell írni a kártya BIOSát, hogy arra vegye vissza 2D-ben. Ez már annyira nem kockázatos, mint volt anno, de én inkább a szoftveres verziót javaslom (én is azt használom erre). Az Ati Tray Tools alkalmas rá, bár nem tudom, hogy van e már támogatása 58X0-hoz. Remélem majd Katt777 vagy valaki idepislant és megmondja a tutit. Ez a progi remek a frekvencia megtalálásához is. Katt777-nek az oldalán találsz remek leírást róla, annál több nem kell hozzá. -
jozsef11
tag
Sziasztok!
Én csak érdeklődni szeretnék az 5870-es tulajoktól, hogy menyire tuningolhatók a karik gpu, memória? Tudom, hogy nincs két egyforma és ,hogy mindegyik más de mégis kb? -
Barbarossa88
csendes tag
válasz
cowboy_bebop #2606 üzenetére
1200/1400 MHz-en 100% Load alatt nem melegszik túl?
-
NFree
addikt
Szerintetek lessz olyan hd 5870 aminek csak a nyák egy oldalán található az összes memcsi + a gpu , csak a vízhűtés miatt kérdezem , mert amig 2 oldalas az elrendezés ,nem érdekel a kari
, nem fogok ramsünizni
-
tom_tol
addikt
válasz
nem értem a gondodat mert ugyan úgy vannak az órajelek aus biosban mint a sapphirban
KTTECH cserélj pioneer-re azzal nekem semmi gondom -
zuchy
őstag
-
Tamas7
tag
2607-re valaki?
-
lsc
nagyúr
válasz
Arra a hülye idle órajelre gondoltam hogy " nagyot alkotott", már régóta és többfajta radeonnal nem megy neki .
-
kelzsoca
félisten
válasz
Nagyon jót alkotott az ASUS (a Sapphire-omat flasheltem át erre)
Gondolom a garanciának annyi -
Tamas7
tag
sziasztok, azt mondjátok meg mért van az, h a videokarin a ventillátor elkezd pörgni mint az állat és elmegy a kép?? Ma vettem 5870et, de emlékszek kb egy éve a 4870 is ezt csinálta ey ideig, utána abbamaradt. Na ez mért van? mert nagyon bosszantó. Tud valaki segíteni? Asus p5q pro alaplap
-
cowboy_bebop
őstag
Nagyon jót alkotott az ASUS (a Sapphire-omat flasheltem át erre).
Egyedül ebben a BIOS-ban nincs mhz-lock, u.i. a GPU max. 1200mhz-en, a ramok max. 1400mhz-en tudnak futni, az ASUS Smart Doctor-ral meg lehet adni feszejt a GPU-nak max. 1.4V-ig.Csak hát ez a hülye idle órajel..
-
tzsolesz
nagyúr
Ja ja, nagyon szarul mehet rajta. Gondolom gyengébben teljesít mint egy 8600GT-én. vissza kell rakni a GTX260-at, és süvíteni fog villámgyorsan.vagy venni kell egy 4850-et, mint amilyen nekem is van, és 1680x1050-ben is tökéletesen játszható lesz.
Az 5870-et meg ki kell dobni az ablakon.Gyerekek mi a baj van veletek? Itt van a bizonyíték, hogy a Crysis-ben (jóh, nem Warhead) szarrá gyalázza a híres GTX285-öt is, a létező összes beállításon.
Nem beszélve arról, hogy 1920x1200-ban veryhigh, 4XAA-val is átlag 29 fps. Ami nagyon is jó, hiszen ez a játék már ilyen fps-el is teljesen folyamatos, és élvezhető.Le kellene venni végre azt a zöld szemüveget, mert addig valóban lassabbnak fogjátok látni a játékokat. Jézusom, ez az NV egy fertőző valami lehet, mindenkinek azt javaslom tartsa magát távol tőle.
-
zuchy
őstag
Az adatlapomon szereplő konfigon azért gondot okoz neki a Warhead 1280x720-as felbontásban, mindent max-ra állítva, élsímítás nélkül (15-25fps, beltéren azért felmegy 50 fölé is).
Ott valami nem kóser. Az én ős régi 8800GT-mel több fps-em van benne olyan felbontáson maxon... Mondjuk ezt a karit 2x nagyobb felbontásra szánták, de akkor is jobban kéne mennie sokkal.
(#2601) Crytek: Te meg elhiszed hogy normális esetben így megy rajta?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS 4070 Dual OC 12GB GDDR6X - Garanciális 2027 januárig
- Retró És kuriózum AGP kártyák Eladók !!!
- Geforce GTX950 2GB OC
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest