- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
üdv
ati eyefinity.
rá lehet köti egy 5870-es kártyára 3 dvi monitort ?hdmi-dvi vagy display port-dvi átalakitóval, melyikkel müködne a 3. monitor? -
arn
félisten
-
TayRol
nagyúr
válasz
BullKoxa #3091 üzenetére
hali!
megneztem, nekem nem zorog ugy, mint neked, es nem is veszesen melegszik. a mai nap valami tortent vele, mert minden jatekkal jol mukodott, pedig hajtottam rendesen GTA4 alatt is. egyedul az assassins creed lepett ki mindig a windowsba (ill. a jatekban is valtoznak a szinek). ott nem vagom mibaja.
-
zuchy
őstag
Egy kis nyálcsorgató: HD5870 4way CrossFireX
Szokásos igényeg Trubitars teszt. Tesztek majd később lesznek. Csak egy kis bepillantást láthattunk, de az is kegyetlen.
-
BullKoxa
őstag
válasz
eszakas #3072 üzenetére
Képzeld az első is ilyen volt,és láss csodát ez is !Már írtam neki hogy ez helyett Sapphire kell.szerintem akitől vettem ő még nem látta a videót,de majd holnap!!De ahogy eddigi válaszát olvastam Ezt is Jónak Fogja Mondani.Na de a lényeg a 2. havernál is csinálta a hangot.Tehát a lényeg a lényeg 3 gépben rossz Ajkán,és nem rossz gépekben volt nézve
.De majd várom az Eladó reakcióját.
-
TomiLi
addikt
Mikor enged teret az ati a gyártóknak? Úgyértem mikorra várhatóak a nem referencia kártyák? Tudtok valamit? köszi!
-
Pokolika
tag
Valaki esetleg tudna választ adni föntébb föltett kérdésemre?Köszönöm
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Egy 5850-es kártya mennyivel jobb teljesítményben egy 4850-esnél? Egy összehasonlító táblázatot tudnátok lineklni?
Köszönöm!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A DX10-et már sose használják ki. Itt a DX11. Sokkal jobb választás egy stúdiónak. Ami eddig DX10-re készült, azt egy-két nap alatt át lehet írni DX11-re. Ezek mellett el lehet dobni a DX9-es kódot is, mert az API visszaskáláz. Nincs értelme megmaradni a régi API mellett.
Zso2: a nagykerekben tartja az árát. A kiskerek meg kihasználják, hogy nagy rá a kereslet.
Nem csalódunk Magyarországban.
-
Zso2
őstag
Úristen most nézem az 5850 is már karólja a 80 k-t majdnem.. ahhoz képest,hogy 40-50k-val jött, vagy rosszúl emléxem?
-
jenő45
tag
Gyerekek vazz ez ugyanaz a parasztvakitás mint a Dx10 el csak mán megint senki nem veszi észre jo photoworld-os photoshoppos meg stb kényük kedvükre faraggatják át a képeket meg a videokat oszt mikor eljön az ideje hogy teljesitsen is kiderül hogy feleannyit sem nyujt mint amennyit a képek meg videok mutattak tökre felesleges még a dx11 mikor a dx10 sincs kihajtva sőt most kezdik még csak rendessen használni azmeghogy mennyivel lesz abban gyorsabb a kari az még kétséges de várom a teszteket és hogy kijöjjön végre a zöldektől eggy ujjgenerációs ellenfél is
-
Haart
addikt
Bazz miaz hogy a későbbi atikhoz jönnek ki új hűtős változatok? Mint az 5750-es vaporx pfujj.
-
Pokolika
tag
Sziasztok
Nah nekem egy olyan kérdésem lenne,hogy szerintetek lenne-e valamilyen hatása annak,ha egy 5870-est egy NV chipstes lappal akarok használni,persze a cross fire-n kívül?/790 ultra/
Válaszotokat előre is kösz. -
b3er
aktív tag
Hali Mindenkinek!
Szerintetek megéri 4850 ről váltani egy HD5770esre? Magyarul érdemes-e belefektetnem pénzmagot a fejlesztésbe.( a 4850emen egy Hr03 csücsül és 750/1150en nyomom vMod nélkül, ami lassal elkészül rajta).
Köszi előre is
Üdv.b3er -
00roli00
aktív tag
2D-ben 150/300 körül kéne járniuk, ha jól rémlik.
-
00roli00
aktív tag
Hali!
Volt már vkinek baja 2d-ben a frekikkel? Nekem néha 507/514-ről felugrik 725/1000-re, nem kéne.
Cata 9.10 van fent. És ha jól rémlik, akkor az első értékek is magasak 2d-hez nem? Tapasztalt valaki hasonlót?
És nekem is ugrál a képernyő teteje néha, azt hittem a végleges cata megoldja, de nem. Lehet hogy a kártya fos?
-
BullKoxa
őstag
válasz
eszakas #3068 üzenetére
Az első is ilyen volt!!egyik havernál már volt ott is csinálta!Most viszem a másikhoz tesztelni!
zuchy :Már 1 havernak a gépében volt már ott is csinálta,Most jön a 2. haver.Te 4500 on is ment már és Shiftben minden max 1680 x1050. felment 102 C°-ra Gpu .ekkor 700 os ment a Vga ventije.
Ui:Ja és van még valami.Van még 2 (már)ismerősöm akiknek is van baja az eladóval!
-
TayRol
nagyúr
válasz
palyszer #3066 üzenetére
udv.!
2db. 6-os tapcsatit dugtam ra egy Artic Cooling 550R tapbol...
nekem igazabol mar otletem sincs.
-
banderasz77
addikt
Durva az új VaporX-es 5750, remélem lesz ilyen 5870-is.
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Van itt 1 Videó amit csinál a az 5850-m Ventilátora!!!
-
janos666
nagyúr
válasz
RockHaRD #3059 üzenetére
Akkor hajtsd ki azzal, hogy 1920-ra állítod a felbontást (mondjuk ez alap), és a lehető legmagasabbra a detail beállításokat, aztán 16x AF, és annyi AA, amennyit elbír, illetve ha lehet, akkor ini/cfg fileba irkálható parancsokkal is tweakeld meg még szebbre.
Ha minden kötél szakad, vegyél 2560-as monitort, de hidd el, nem lesz rá szükség.Szerintem fél év, és rátalál a széria az új Crysis-ra, még fél és már alapkövetelmény lesz a kártya, hogy maxon tolt az új játékokat.
Gondolom nem két hétre kell a kártya, hanem az életciklusára vásárlod meg, ezalatt kezdetben alulterhelt lesz, egyszer eléri az optimális kihasználtságot, és jó eséllyel pár szélsőséges esetben még túl is lépik majd a követelmények az erőforrásait, mire a következő váltáshoz érkezel.
Ahhoz, hogy a stabil 60FPS meglegyen, nem kell ettől komolyabb CPU (esetleg pörkölj még neki oda egy kis feszt, és ránts rajta pár100 Mhz-et), majd ha olcsóbb lesz az i7, akkor alá lehet tenni, gondolva a következő VGA-ra is... -
janos666
nagyúr
válasz
RockHaRD #3057 üzenetére
Elvileg még idén, de az már csak 2 hónap, úgyhogy ha minden jó megy, nem kell sokat várnod.
Viszont az az alaplap, a maga 1.1-es PCI-E foglalatával nem biztos hogy a legideálisabb otthon az X2-esek számára, addig talán boltold el egy X38/48 deszkára. (A többi elég lesz neki, bár nem ismerem a tápod, de valószínűleg elbírja, ha a mostani gépet elviszi.) -
RockHaRD
addikt
Sziasztok. Van valami infó arról, hogy az 5870x2 mikor jelenik meg?
-
janos666
nagyúr
És nesze neked, még mindig nincs meg a stabil 60 FPS Crysisban, van ahol 40-ig is visszaesik, és nem csak kilengés, mert másodpercekig számolt annyit, máshol pedig 50-et. Ennyit a HD5, és Crytek fórumtás kapcsolatáról.
Ezt nem konkrétan neked címeztem, mikor azt mondtam "nesze neked".
És amúgy is tudom, hogy hülyeség is, de nem hagyhattam ki. -
Dashes
őstag
-
RI/OS
addikt
válasz
wannabeinla #3050 üzenetére
Össze, CrossFire-be.
/Ha az alaplapod tudja...feltételezem igen -
wannabeinla
tag
sziasztok! lehet nagyon nagy hulyeseg lesz, amit kerdeznek, de legyszives valaszoljatok. ha most veszek egy 5850est es 3 honap mulva egy masikat, akkor azokat osszelehet valahogy kotni (crossfire-ra, vagy valami hasonlora gondolok)???mint peldaul egy 4870x2 est.a valaszokat elore is koszonom.
-
TayRol
nagyúr
szevasztok!
adott egy vadi uj gigabyte 5850-es kartya, dafault minden, ma raktam ossze az uj gepet (amiben benne van), es miutan a Race Driver Grid parszor kifagyott, az egyik restartnal suru fuggoles csikok jelentek meg a windows bejelentkezo utan, es a gep is megfagyott. a legujabb 9.10-es driver van fennt. szerintetek mi(k) lehet(nek) az ok(ok)?
koszi es udv.!
-
Cadal
őstag
A CPU és a VGA limit: [link] 2. bekezdés.
-
eszakas
őstag
Ti tapasztaltatok valami hasonlót?
http://ipon.hu/?news=9278
-
janos666
nagyúr
válasz
banderasz77 #3042 üzenetére
De, sokkal, majdnem 40%-al drágább, de eddigi tesztek alapján átlagosan alig 20%-al gyorsabb, főleg ha mindkettőt tuningolod.
De valószínűleg olyanok vettek első körben bármilyen HD5800-ast, akik minél gyorsabb kártyát akartak a gépükben tudni.
Nekem 50-esem lesz jövőhéten, és szénnéhúzom víz alatt. -
banderasz77
addikt
Úgy látom itt a többségnek 5870-e van. Ár/érték arányban nem jobb az 5850?
-
Rica
senior tag
Van már valakinek tapasztalata meghúzott 5870 + E8400 párosról combosabb játékokban pl. Crysis, vagy ez a kérdés is megy az ünnepi év levesébe?
-
Nem tudjátok mikor jön ki a mobil ( értsd: laptop ) VGA-k a 58xx sorozatból? Fél év, egy év? Mennyi idő kb. ?
-
ImI87
őstag
Lehet, hogy nem mondok újdonságot, de az MSI AfterBurner progi működik bármilyen VGA-val. Kipróbáltam az XFX 5870-nel, és simán állítja a feszt is.
Így nem kell bios-t módosítani.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Hány MHz-nél van CPU limit egy HD 5870 CrossfireX rendszerben? i7-920 config alá tervezem.
-
wannabeinla
tag
-
ImI87
őstag
válasz
janos666 #3030 üzenetére
Felpakoltam mindent, amit mondtál, de így sem jó. És megnéztem, nincsen ilyen nevű fájl a system32 mappában.
Csak olyanok vannak, hogy d3dx11_42 meg d3dx11d_42
Újraraktam a tesztprogit is, de az sem segített.
Mi lehet a hiba?Van itt olyan v.ki, aki Vista64-en el tudta indítani?
-
janos666
nagyúr
Tedd fel inkább ezt: [link]
Ha végképp nem, akkor gyűrd oda neki ezt is, itt a leírásnál láthatod, hogy ebben tuti benne kell legyen a DX11: [link]
Ha még ezután sem megy, akkor keresd meg a system32 mappában a kérdéses filet, és másold be a program mappájába. (Az exe mellé, és ha van Bin, Binaries mappa, akkor oda is.) -
ImI87
őstag
válasz
cowboy_bebop #3027 üzenetére
-
BullKoxa
őstag
válasz
cowboy_bebop #3027 üzenetére
hi
-
cowboy_bebop
őstag
-
keIdor
titán
-
ImI87
őstag
Az első benyomások nagyon pozitívak az 5870-nel.
A gyári a hűtő a 4870 és 4890-nél megszokott, TELJESEN JÓ megoldás. Idle semmi hangja nincs, alap ventifordulat 22%, és a kari (GPU) 46 fok körül van. Load már megjön kicsit a hangja, de egyáltalán nem vészes, és 70 fokra melegszik pl Vantage alatt. Furmark-ot még nem néztem, de ha jól tudom az a progi már nem mérvadó a védelem miatt.
Ami nagyon pozitív, hogy ez egész kártya csak langyos, nem forró, mint pl a 4890 volt. A backplaten már nem lehet rántottát sütni, és a kártya többi része sem nagyn melegszik. Ez a javított power-saving nagyon jól működik. Nálam nincs semmi villogás, vagy ilyesmi.Ami negatívum lehet, hogy a kártya jó nagy, akikinek kisebb háza van annak okozhat gondot. Illetve a kártya hátulján a sok kimenet miatt kevés hely van a rácsnak, talán jobb lett volni végig meghagyni a rácsot, és akkor még jobb lehetett volna a hűtés.
Alap órajeleken a Vantage-ban 16500 körül kaptam. Majd nézek tuningot is.......
Nem tudjátok, készül v.mi a FutureMark-nál a DX11 korszakra? -
lsc
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #3009 üzenetére
Tudtommal fizikailag vannak tiltva, nem lehet engedélyezni . Tuningra nincs garancia, de nézz teszteket, Dunát lehet velük rekeszteni . A gyári venti a tesztek alapján jó .
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Robi BALBOA #3009 üzenetére
Tudna valaki segíteni?
-
lancy
tag
vettem en is egy gigabyte 5870 karit
3dmark vantage eredmeny (kari alapon nem huzva)
4 gb ram win7 (09.10.14 kiadott driverrel)
e8400 @3200 mhz 11401
e8400 @3600 mhz 12051 (gpu 15725 cpu 7089)uj driverrel 09.10.23
e8400 @3600 mhz 12137 (gpu 15697 cpu 7223)
tok jo a procihoz nem is nyultam...
-
eszakas
őstag
válasz
BullKoxa #3011 üzenetére
Nagy fordulatokon a nem kiegyensúlyozott tárgyak ütnek, esetleg kattognak mert a csapágyakat tönkre vágják. Ha kikerült valami szarul öntött széria, amit azért adtak el hogy megvedd a kártyát de kicserélik de te már akkor is megvetted ezt a ATI kártyát. Azért mondom hogy próbáld felvinni a fordulatot vagy megterhelni a kártyát hogy pörögjön fel a venti.Ez lehet amire én gondolok. A kereslet akkora hogy mindent ki kell árusítani hogy ne maradjon kártya nélkül vevő de ha rossz majd kicserélik de akkor sem veszel NV-t.
-
BullKoxa
őstag
-
eszakas
őstag
válasz
BullKoxa #3008 üzenetére
Hát nem tom? Sajnállak mert ha már kifizeti az ember a pénzt érte minimum hogy jól menjen.
Minden fordulaton ezt csinálja? Próbálj manuálisan állítani rajta, vedd ki vissza a kártyát és az kézzel forgasd meg akkor mit csinál? Nem ér e bele kábel?Rendesen rögzítve van e? Mind két csavart beletekerted és szorul is? A venti alatt a nyák csavarok be vannak e tekerve? Ha az ujjaddal megpörgeted úgy látni kellene hogy akad e a ventilátor. Ha nem akad akkor csak valami balansz problémája lehet. -
Robi BALBOA
őstag
Helló!
Videó karit akarik venni és egy HD5850-es karin gondolhodom, de lenne előtte egy-két kérdésem.
1.A letiltott skalár proceszorokat életre lehet valahogy kelteni?
2.Tuningolva kb hol a vége feszel és fesz nélkül,mennyi az alap fesz és mennyit bír max?
3.Milyen a gyári venti, esetleg tuningra alkalmas vagy egyből cserére szorul?Előre köszi a segítséget!
Üdv,Róbert
-
BullKoxa
őstag
válasz
eszakas #3007 üzenetére
Szia!Ez nem onnan van(Bandit,onnan kellett volna
) és ahonnan most van a Gigabyte kártyám Őt sokan dicsérik!De lehet ez se jó,JOBB mint ami ez előtt volt de szerintem ez sem az igazi!!(Egy normális VGA nem csinál ilyen hangokat,amiket ez,mintha ki akarna repülni a vga a házamból és ezt veheted mind a két háznak
.(A pc-ház,és amiben lakom)
-
eszakas
őstag
válasz
BullKoxa #3004 üzenetére
Több lehetőség van, vagy nagyon szemfüles vagy és minden kicsi hibára odafigyelsz, vagy pedig valami szemétdombokra kitett valamiket vásárolsz amiért nem irigyellek és nem bántásból mondom. Két kártya ugyan azzal a hibával kicsit gyanús. És mind kettőt te kapod?
Gondolom a Bandi bazárba vásárolsz mert ott is láttalak? Esetleg küld vissza ezt is mert ha bedöglik a hűtés cseszheted a gari meg ugrik ha azért megy tönkre.Az én kártyámat 75-ért kézhez kaptam de semmi baja. A villózás lehet mem hiba vagy driver. A ventilátort nézd meg ha feljebb állítod a fordulatot akkor csinálja-e? Vagy nem kattog a venti csak te annak hallod mert egy bizonyos fordulaton hallani egy ritmusuk ismétlődést de az nem kattogás. -
KTTech
veterán
válasz
janos666 #3000 üzenetére
Kicsit megpiszkálva a kártyát meg van a 30 fps
975/1250MHz jelenleg, alapfeszültségen, 1000-en feszemeléssel is szétesett a kép (vagy nem voltam elég bátor, 0,05V-al emeltem a feszt, 0,1-et megpróbálok még, az az 1000MHz olyan jól hangzik, de nem volt kedvem megint végigvárni amíg a RAID tömböm leellenőrzi magát fagyás után...). Kapott a Gigabyte egy szép Asus BIOS-t... viszont, ha elállítom az órajelet, szétesik a másik DVI kimenet, ami a plazmára van kötve (nem vált fel 400Mhz-re a GPU, és szétesik a kép a 2. monitoron). Szóval most megy a váltogatás játék és normál használat közt...
-
BullKoxa
őstag
Szaisztok!!Megjött a cserekártyám (gigabyte 5850)és ennek a ventije is néha kattog!Mi lehet a bibi??Ja és ha elaltatom a gépet akkor mikor feláll 2-3 másodpercig a monitor csíkos,utána pedig jó minden.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A6 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest