Új hozzászólás Aktív témák
-
lsc
nagyúr
válasz
hejesírásó #2597 üzenetére
Nem kapkodtad el a választ, igaz jobb későn mint soha .
-
KTTech
veterán
válasz
katt777 #2558 üzenetére
Hát, a mostani driverek csapnivalóak, ezt aláírom... Rémálom az nVidia után. Pedig csak egyszerű dolgot akartam: a Pana plazmámon megnézni egy DivX-et, DVI-HDMI kábelen (mert az van, a GTX260-on még nem volt HDMI kimenetem). Az eredmény: kb. 1.5 óra állítgatás után már kb. tűrhető volt a kép. De feltűnően sötétebb, mint az nVidia esetén (-3-as fényerőről +7-re kellett tolni a TV-t, hogy kb. azonos legyen a kettő). Még ismerkedünk, de ha így halad, akkor amint megjelenik a GT300, váltás lesz a dologból...
Az adatlapomon szereplő konfigon azért gondot okoz neki a Warhead 1280x720-as felbontásban, mindent max-ra állítva, élsímítás nélkül (15-25fps, beltéren azért felmegy 50 fölé is).
-
lsc
nagyúr
válasz
cowboy_bebop #2594 üzenetére
Asus itt sem bírt jót alkotni ? Már régóta ez van a kártyáival .
-
kasa85
őstag
Köszi az infót (#2587) cszn válasz.
Amúgy a gépet tegnap le is töröltem,és újra raktam.Fent az ati.com on kint van a friss driver.Kipróbáltam vele kevesebbet szemetel a kép de mindig ugyan az.Amúgy a kis frekvrenciával kapcsolatban igazad van mert amikor az ati catalyst Control Center be nézek akkor az ati overide menüben a GPU órajele 157 illetve a Memória órajele 300mhz.Csináltam egy trüköt elindítottam a residen evil 5 öt kisablakos módban mellette megvolt nyitva az ati catalyst Control Center ati overide menü és lestem mikor ugrik fel az érték.Mikor ez megtörtént akkor elindítottam a start menüt és egy filmet meg egy netoldalt aminek fekete hátere volt pl,és láss csodát nem találkoztam szemeteléssel apró pontokkal.Akkor ezek szerint a win 7 nem csipázza a kis frekvrencia visszaesést 2 d ben.Szerinted ha másik hd5870esre cserélek akkor is ez lesz vagy lehetséges ,hogy kártya hiba lenne 2 d ben?Illetve még egy kérdés ha tényleg igaz,amit tapasztaltam hogy 2 d ben nem jó a win 7 nek a beállítás hogyan tudnám az értéket növelni hogy kicsivel magasabbra essen vissza a 2 d frek.Válaszotokat előre is köszönöm!!! -
cowboy_bebop
őstag
Tud valaki működő BIOS Editor-ról 5850-hez?
Egy ASUS 5850 BIOS-t akarnék moddolni h. idle-ben annyira vegye vissza a kártya órajeleit, mint a Sapphire. -
-
sztem nem értjük egymást
az 5870 kapcsán nem hoztam szóba sem a 4890-et, sem bármelyik másik kártyát. ha valakinek nagy teljesítmény kell most, és ennek hajlandó megfizetni az aránytalanul magasabb árát (top-of-line és újdonság = min. +25e FT ebben az esetben), akkor érdemes megvennie, mert ezzel jár a legjobban. és ők is jelentik az 5870 jelenlegi célközönségét, nem azok, akik az ár/teljesítményre mozdulnak.
az 5850 kapcsán meg pont azt feszegetem, hogy nem meggyőző alternatíva a 4890-nel szemben új VGA vásárlása esetén - ha meg valaki 4890 tulaj, akkor pláne nem. ettől függetlenül jó kártya ez is, de igencsak benne van az árában az újdonság-adó.
-
arn
félisten
mivel a teljesitmeny ar fuggvenye minden esetben, nem is lehet
az a gond, hogy egy olyan sajatsagos aspektusbol nezed az egeszet, ami csak egy szuk retegre igaz (4890 tulaj). akinek 4850/70e van, mar kapasbol mashogy latja.
tortenetesen en is 4890rol valtanek, de megsincs eszem agaban sem +20-30at kifizetni +20-30% teljesitmenyert. most perpill jol mutat a 5870, de amint lesz egy kicsit is gyorsabb kartya, mar senki sem foglalkozik vele, mert utana vagy belep egy bizonyos szint feletti ar/ertek arany, vagy a legjobbat akarja. ha tuningolsz is, akkor meg tenyleg nem lesz sok difi a kartya kozott. gyakorlatilag a 5850 a legjobb rossz ar/ertek aranyu kartya
-
válasz
tom_tol #2584 üzenetére
fair enough - a tuning-teljesítmény más téma. itt általánosan annyit tudok hozzátenni, hogy az 5870-en van garancia az órajelekre, az 5850-en meg nincs - talán az első batcheknél még nincs differencia a GPU és a RAM-ok teherbírása között, de később biztosra lehet venni, hogy a gyengébb szériák fognak az 5850-re kerülni - különösen, hogy az 1GHz-es mem-órajelet 1ns-os RAM-okkal is meg lehet oldani, míg az 5870-re 0.8-as kell.
de jogos a komment, aki nem fél a tuningtól (és főleg a vmodtól), annak bőven van perspektíva az 5850-ben.
-
cszn
őstag
Ez érdekes, valahol olvastam már hasonlót ilyen új kártyával. Szerintem olyan mint amikor nem szereti a memória frekvenciáját. 2D módban 300-ra veszi vissza ha minden igaz. Nekem is DDR5-ös a kártyám, 200 vagy 250 fele is szépen megy, de volt hogy felette is szemetelt. Próbáld belőni valami más frekvenciára memóriáját (alá és felé is) hátha mégse annyira jók azok az új DDR5-ök mint amennyire állítják. Aztán ha nem akkor driverfrissítés ha van már (de az amúgy is kelleni fog).
-
lancy
tag
szerintetek melyik a legjobb video player ati kartyakhoz ami kihasznalja minden funkciojat a kartyanak?
vlc sztm nem tul jo
mpc hd most ezt hasznalom
thx
-
-
jim clark
csendes tag
ha felteszek új drivert, a régit törölni kell vagy egyből rámehet?
-
látom, nem bírtok elszakadni az ár / fps-től
ezen mutató alapján egyik kártya sem éri meg, valóban - viszont az 5870 annyival gyorsabb minden másnál, hogy aki elsősorban a sebességre megy, annak érdemes megvennie, mert semmi más egychipes kártya nincs a közelében. az 5850 előnye a 4890-nel szemben határozott, de nem óriási, és nem is egyenletes - ezért ott nem tudok ilyet mondani, ott relevánsabb az ár / fps. vagy ezzel szemben a DX11, kinek mi a fontos.
#2565 cowboy_bebop: 30% egyetlen játék egyetlen beállításánál van, és azt én sem tartom reálisnak, ott valami titok lappang. viszont a 10. oldalon az átlagolós grafikonokon látott 22-24% nekem teljesen valószerűnek tűnik a kártyák paraméterei alapján. ha benne lenne a tesztben mind a 12 játék, akkor az átlagos grafikonok cca. 8-12% differenciát mutatnának a sok CPU-limit miatt - de attól még az 5870 több, mint 20%-kal gyorsabb.
-
Tommmmka
senior tag
Hi!
Ha tud valaki valami shopot ahol értelmes áron RAKTÁROn van 5850 az pls írjon rám egy pü-t.
Hihetetlen, h. sehol nem lehet kapni ahol meg igen ott 75k....
-
luw2win
őstag
válasz
Vasinger! #2578 üzenetére
1680*1050-es felbontáson én nagyon nem félnénk CPU limittől.
A legtöbb mai játék csak egy vagy kettő magot használ. Csak asszem a GTA4 lóg ki a sorból, de az egy konzolhulladék
Nekem is E8500-am van, és nem félek hogy nem fogja kihajtani 3.6-3.8Ghz-en a VGA-t (5870)Azt tény hogy különbözik a 2 gyártó egymástól ( más a neve
, más az architektúrája...stb.) . Nem tudom valaki még itt mondta hogy az NV karikat könnyebb kihajtani, az ATI-kat meg nehéz, de ezt honnan veszik? Valami teszt? vagy akármi?
Én is kérdezősködtem a wolfi-s topicba, de még senkinek sincs 5850/70-e, és minden tesztelős oldal csak azzal az isteni i7-el tesztel.
Csak erre a ph-s tesztre tudunk támaszkodni jelen pillanatban -
Vasinger!
nagyúr
válasz
luw2win #2576 üzenetére
Nos, valóban van benne valami, de egy nv és ati kártya különbözik egymástól igen csak.
Én csak 1680x1050-ben játszok, ezért félek a proci limittől. Nah majd még várok és olvasgatom a hsz.-ket, amennyire bírom és leszűröm a helyes következtetést a személyes tapasztalatokból.Köszi a segítséget!
szerk.: Én a proci limitet, nem az órajelben, hanem a magok számában gondoltam.
-
luw2win
őstag
válasz
Vasinger! #2574 üzenetére
Na mégegyszer, Nézd csak megitt . Ez egy 295GTX teszt egy c2d E8400 @ 3.3Ghz-en.
Namost:
"A Race Driver GRID és a Call of Duty 5 picit CPU-limitesnek tűnt, ezért a Crysis Warheaddel együtt további tesztelésnek vetettük alá: 4 GHz-re húzott processzorral semmit sem gyorsultak a játékok (egészen pontosan alig 1-2 fps-t), viszont a VGA túlhajtását követően újabb 15-20%-nyi fps-t nyertünk, tehát mint kiderült, nem CPU-limit volt a háttérben, hanem a videokártyák egyszerűen ennyit tudnak."Akkor szvsz, elég lesz
-
kasa85
őstag
Sziasztok.A segítségetekre lenne szükségem!Most vettem egy powercolor hd 5870-es karit.Az lenne vele a gondom,hogy amikor beraktam a gépbe nem ismere fel az illesztő szoftverét magától.Win 7 x-64 RTM.Elindulni elindult de csak 800*600ban.A problémák ott kezdődtek amikor a telepítő lemezéről felraktam a saját driver-ét.Mikor elindítok egy videót vagy netezek illetve a start menüre katintok apró pici kék piros fehér pöttyök jelennek meg pl a startmenü keretén.A monitort teszteltem nem hibás,illtetve 3dmark meg játékok alatt nem csinálja.Most nemtudom hogy milehet az oka a kari a rossz vagy a szoftver.Körülnéztem a neten magyarúl nem találtam ehhez hasonló problémákat.A drivert természetesen a ati.com-ról is kiprobáltam újra húztam a win 7-et az sem hozott eredményt.Segítségeteket előre köszönöm!!!
-
partyphoto
tag
ha tényleg lesz HD5900 és nem X2 lesz, akkor az 5800-as széria egy túlárazott "középkategóriás" termék
-
DrJános
aktív tag
Heh HD 5900
??? Most még csak az AMD Tudja hogy mit is takar az a név, de ha feltételezzük, hogy egy teljesen új kategória úgy mint a 800 és 700 és ha akkora az erő beli különbség mint a 700 és 800 között akkor igen csak erős kártyák láthatnak napvilágot
. Feltételezve, hogy az én elméletem helyes, de lehet, hogy a cikkekben leírt valamely változat egyike.
MCM az mi?
-
WesTM
őstag
-
rollins
őstag
válasz
cowboy_bebop #2556 üzenetére
Hogy volt beállítva s. c.s.? firingsquad -nál ez jött ki
-
lsc
nagyúr
-
cowboy_bebop
őstag
-
arn
félisten
erdekes a konkluziod
marmint, hogy a 5870 megeri, a 5850 pedig kevesbe. mindketto tularazott a 4800akhoz kepest, es egyik sem gyorsabb annyival, amennyivel dragabb. ha a ket kartya viszonyat nezzuk akkor viszont az a +20-30% nem er meg +50% arat. de ez a topkartyanak tudhato be...
ha tuningoljuk (feszemelessel) szvsz egy 10% varhato bizonyos esetekben.
-
válasz
cowboy_bebop #2556 üzenetére
azt írtam is a Clear Sky tesztnél, hogy a "HD5850" meglepően rosszul teljesített - ráadásul ennél a motornál igen keveset, 4%-ot vettem le a HD5870 @725/1000 mérésekből, tehát már azok is meglehetősen gyengére sikerültek. nem tudom az okát, viszont túl konzekvensen ugyanazok a differenciák jöttek minden beállítás mellett ahhoz, hogy mérési hiba legyen. nem tudom, a TPU-s tesztben hol tesztelték a stalkert - nálam a benchmarkból a 4. elem fut, az a legmegterhelőbb.
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Újabb driver még friss tegnapi már benne van az 5770-es is[link]
Katt77: Majd én kipróbálom azt a szoftveres módot ATT-nál hátha nátha
-
katt777
félisten
Ne aggódj, fél év múlva már biztosan lesz rendes driver-támogatás hozzá.
ATT-t próbáltátok szoftveres módban is? Mert az direkt a még fel nem ismert kártyákhoz van kitalálva benne.vzsryl: Mielőtt max. értéket adnál meg, számolj tuninggal is, amely nem egyenes arányban növeli a fogyasztás. Amelyik táp meg nem adja le a megjelölt teljesítményt, az nem gagyi, hanem rossz, ergo gar. csere.
eszakas: Van tápos topic. Ahogy nézem, esetleg ezt is át lehetne nevezni...
RI/OS: Én azt tudom, hogy az 550W-os Chifimnek 1 ágán voltak a VGA-tápok, és 3870CF-öt is vittek gond nélkül, vmint 4870 tuningot 18A-rel, ergo egy másik (molex) ágról két tápkábellel az is vitt volna egy 4870CF-t, azaz 5870CF-t is el kéne vinnie egy olyan tudású tápnak.
luw2win: Még mindig csak 1 CPU-t használ a STALKER? Mert leginkább az ott a gond, azt anyja kínjába kéne tuningolni a VGA kellő meghajtásához.
DrJános: E8400-at még gyári hűtővel is lehet normálisan hűteni, csak zajos lesz, egy 6k körüli hűtő (HyperTX pl.) már simán elég hozzá, egy Z600 alatt meg 1 ventivel 60°C sem lesz...
cowboy_bebop: Kérdéses az AF. Magasabb minőségi beállításokkal mindig csökken a különbség az egyes ATI kártyák között.
Haart: Majd, ha fagy.
De tényleg.
-
Haart
addikt
Én arra lennék kiváncsi hogy mikor jönnek a nem referencia hűtéses karik. Valami infó van már róluk?
-
cowboy_bebop
őstag
Egy kiragadott példa:
Stalker Clear Sky 1280x1024 NoAA
a becslésed szerint 22%-kal lassabb az 50-es a 70-esnél:
a valóságban pedig csak 10%-kal:
A valós kártyák (4870, 4890, 5870) teljesítménye nálad is arányos, egyedül a kitalált 5850 teljesítménye tér el, így valószínűleg túl sokat vonhattál le az 5870 725 mhz-es eredményéből.
Amúgy nagyon jó teszteket csinálsz, minden elismerésem, miondig élvezettel olvasom az írásaidat, de ezen most - 5850 tulajdonosként - eléggé megakadt a szemem.
Eltér a két tesztben a processzor és a driver (RC6 és RC7), de mivel a 70-es eredményéből származtattad az 50-es teljesítményét, így ennek szvsz. nincs jelentősége.
-
cowboy_bebop
őstag
5850 tulajok figyelmébe:
drakkar11 fórumtársnak hála megvan az ASUS HD5850 bios. Akinek kell, szívesen továbbküldöm.
-
válasz
cowboy_bebop #2552 üzenetére
minden bizonnyal abból adódik a különbség, hogy az én tesztem szokatlanul tiszta CPU-limit szempontjából, az összesítésekben nem szerepel a GRID, az Assassin's Creed, meg a többi platformzabáló. amúgy a TPU-s tesztben látott 14%-nál nagyobb volt a különbség már a 850/1200 és a 725/1000 órajelen futtatott HD5870 mérések között is, és ennél a valódi HD5850 minden esetben lassabb lesz. amint lehet, végigkergetek a teszteken egy igazi 5850-et, de abban biztos vagyok, hogy a becsült fps-ek igen pontosak.
köszi all!
-
Elkészült a HD5800-as szériával foglalkozó tesztem - itt található.
-
dangerzone
addikt
válasz
Leatherface #2548 üzenetére
Tökéletes.
-
Leatherface
csendes tag
Én is csatlakozok a héten egy Sapphire HD 5870-essel a klubba
:
Egy Phenom II X4 965-ös proci lesz alá. Jó lesz hozzá viszonylag?
-
calf
tag
válasz
dangerzone #2545 üzenetére
annyira nem vok benne de hawer mondta h egy pcie slotba 1 gef kari 2x2 maggal bakker
mi ezt istenitjuk de valojaban mik lehetnek már??
amugy meg ha hazat is épit megveszem
kevesebb palinka fogy -
calf
tag
válasz
dangerzone #2543 üzenetére
ez a radeon mar olyan h helyetted bemegy dolgozni és hazaadja a pénzt
x2 be milyen lesz?? huuuuuuuu -
calf
tag
2k-ért szét flexxelem
up a haznak jol nez ki nagyon
jon amugy majd az nvidia is ne aggodjatok
olyanok mint az orszag vezetoi kuzdenek egymas ellen de egyutt rohognek rajtunk :S -
-XadAnuX+
őstag
válasz
dangerzone #2539 üzenetére
Eltaláltad a procit.
Remélem hamarabb divatba jön. Nagyon kíváncsi vagyok erre a karira. Ahogy olvastam, nem nagyon hangos, és ehez jó teljesítménye is van
295-ösöm olyan hangos volt mint egy traktor, ha felpörögtek a ventik alatta. Nekem fontos, hogy csendes legyen. -
calf
tag
tudok olcson olyan szervizt aki leszedi az nv matricat es lecsereli neked
en 2k-ert valalom -
-XadAnuX+
őstag
Na csatlakozok csütörtökön ATI-k táborába egy Gigabyte 5870-el.
Remélem a procim maximálisan ki tudja majd hajtani. Amit kicsit sajnálok, hogy hogy fog mutatni az NVIDIA házamban -
Vasinger!
nagyúr
válasz
dangerzone #2532 üzenetére
Ebben viszont igazad van. Akkor várok.
-
DrJános
aktív tag
válasz
dangerzone #2528 üzenetére
Szép eredmény, gratulálok hozzá. Sajnos úgy néz ki, hogy nekem is meg kel majd rángatnom a E 7400 at mert gyenguska lenne a az 50-és 70 es hez is,( pedig tényleg nem vagyok a híve az eféle dolgoknak,( és ráadásul itt hosszú távról kell beszélnünk mert nem lesz pénzem erősebbet venni jó ideig) de én csak addig fogok menni hogy a mostani gyári hűtvel csinálok 1 tesztet és megnézem a hőmérsékletet, utána rakok rá 1 Cooler Master Hyper TX3 és csak addig húzom amíg ugyanazon teszt mellet ugyanannyira melegszik alatta vagy valamennyivel kevésbé (a teszt az progival lesz csak most még nem ismerek ilyen progikat, de a Proci topikban biztos akadnak bőven, akik tudnak segíteni ebben)
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
dangerzone #2530 üzenetére
Nem, csak úgy hallottam, hogy nem kicsit lesznek energia zabálok, ugyanúgy, mint a többi nv.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
dangerzone #2528 üzenetére
Most Te az nVidiára gondolsz? Mert ha igen, akkor tápot is kéne vennem.
-
Vasinger!
nagyúr
Szerinted én ezt én nem tudtam? De, igenis tudtam. Sőt, én ezt is megnéztem: [link]
A mostani, ACC. S1+ 12-es venti szabályozva (~hangtalanságra) jóval halkabb az 5800-as széria referencia hűtésénél. A jövőbeli kártyámat sem szeretném sokkal (bár ez szubjektív) hangosabbnak a jelenleginél.
-
lsc
nagyúr
válasz
Vasinger! #2522 üzenetére
Az új GPU alacsony fogyasztásának hála az 5870-esen található hűtőrendszer is megfelelőnek tűnik, a kártya üresjáratban – bár nem hangtalan, de – csendes, és a ventilátor terhelve is csak alig gyorsul be: egy egy bővítőhelyet elfoglaló VGA-hoz, például a 3850-hez képest teljesen némának mondható. A felmelegedett levegő jó része működés közben a számítógépházon kívülre távozik a monitorkimenetek mellett található szellőzőrácson.
Idézet innen, ez az 5870, az 5850 hűtése ugyanaz csak kevesebbet fogyaszt emiatt kevésbé melegszik . Akkor nem értem "megállapításod" . Itt van mérési eredmény is, tudod viszonyítani az 5870-hez . Igaz ezt magad is megtehetted volna .
-
tom_tol
addikt
válasz
cowboy_bebop #2509 üzenetére
ha elárulod hogy tudsz feszt emelni megmondom mivel tudsz órajelet
[link] -
Vasinger!
nagyúr
A táp kérdését, azért tettem fel itt, is, hogy itt talán személyes tapasztalatokat találok ez ügyben. Azon, hogy annyit fogyaszt, mint a mostanim, csak bámulok.
40e körüli összeget nem érne meg nekem, de olyan 30-at talán.
A jelenlegi kártyám nem hétköznapi, mert jól tuningolható és egy ACC. S1 hűtés van rajta, 12-es ventivel, ami hangtalan, ezért is írtam a reg 5850-re, hogy hangos.
Hallottam már videókon a porszívót. -
lsc
nagyúr
válasz
Vasinger! #2520 üzenetére
A táp kérdésre már a tápos topicban választ kaptál, még párszor megkérdezheted . A proci is valószínűleg elég lesz . Teljesítmény,fogyasztás /annyit eszik mint a 4850 /. Azt hogy a csere megér-e neked 40e körüli összeget azt neked kell eldönteni /a 4850-ed talán egy 20-ért elmegy, az 5850 60e körül van/. Biztosan lesznek egyedi hűtés megoldások, de azt nem igazán értem honnan vetted hogy a hűtése hangos . Az árakat meg majd meglátjuk jövő év elején, talán lemennek 50 alá .
-
Vasinger!
nagyúr
Szeretnék VGA-t újítani.
Egy pár kérdés: Elég egy 5850-hez egy Corsair VX450-es táp, C2D E8400 @ 4.0 GHz.
A cserét azért szeretném megvalósítani, mert a 4850-nek az 1680x1050-ben, mintha már elfogyott volna az ereje, még a régi játékoknál is. Kevés a VRAM.
Szerintetek ésszerű cserélni?5850-ből is lesz nem ref. változat? A ref. elég hangos nekem...
Mennyi lesz a legalja az 5850-nek, mondjuk jövő év elején?
-
válasz
cowboy_bebop #2514 üzenetére
Ezeket nézted? AMD GPU Clock Tool v0.9.26.0 - 5800-at és 5700-at is kezel.
MSI AfterBurner 1.20 - Ehhez talán elég a BIOS-ban átszerkeszteni a vendor-t MSI-re, illetve egyszerűbb egy MSI BIOS-t ráflasheni, és még a feszeket is állíthatod, nem csak az órajeleket.
Illetve Radeon BIOS editorral nem a csúszkatologatós, hanem a hash módszer, ha majd lesz unlocked BIOS valahol. (de ha átállítod az ID-t 5870-re, akkor most is működhet, és szerintem nem lesz gond a driverrel, csak 70-esnek írja és kész...) -
RI/OS
addikt
válasz
cowboy_bebop #2514 üzenetére
Akkor techpowerupos bios editorban lehet az utolsó fülnél állítani hogy mennyi legyen a max amit enged Az overdrive. Ezt megpróbálhatod, bár nekem ez a rész soha nem müködött
-
törölt tag
válasz
DrJános #2486 üzenetére
Khmm... Legjobb tudomásom szerint az összes ATX-es táp 1 darab 12Voltos ággal rendelkezik. Ha kettő lenne, akkor 2 transzformátor kellene, 2 egyenirányító, 2 feszültségstabilizáló stb. csupán a 12 voltos ághoz. Ezen kívül meg persze kell mindenből 1-1 az 5Voltos ághoz is. De ha belenézel bármelyik tápba rögtön láthatod hogy csak 1 van mindenből 12Volt-on is.
Itt van például a legutolsó PH! táp-teszt. Látszik hogy mindkét tápban csak 1 db 12Voltos transzformátor van (azt a legkönnyebb azonosítani: a nagy felülről nézve téglalap alakú sárga alkatrész az, ami körbe van tekerve szigetelővel. És mellette látszik egy kisebb ugyanolyan, az az 5Voltos.Ez az egész 2 db 12 voltos ág sztem csak marketing. 2 ág csupán feleslegesen drágítaná a tápot és mellesleg csökkenne a hatékonyságot is... Arról nem is beszélve, hogy akkor tényleg számítana hogy melyik ágon mennyit bír a táp. Hiába bírna mondjuk 2*17 A-t, mert akkor egyik ágát 18-20 amperrel terhelve (pl proci + egy vga) simán behalna. De mivel egy ág van, ilyesmi nem fordulhat elő.
Ja és a kábelek melegedéséről annyit hogy egy 1m-es kábel ellenállása tippre (meg tudnám nézni, hogy mennyi de lusta vagyok kikeresni, a gyakorlatban mindig elhanyagoljuk a kábel ellenállását) legfeljebb milliohm-os nagyságrendű (pl legyen 1mOhm. Ha mondjuk 20A-t fogyaszt vmi akkor tehát a kábelen eldisszipált hő: P = I^2*R = 20^2*1 = 400 mW = 0,4W. Tehát kevesebb mint fél Watt 1 méternyi kábelen. Ez azt jelenti még csak nem is érzed hogy melegebb lenne mint a környezete, leolvadni biztos nem fog, sőt még akkor sem ha ennél 10-szer vagy 100szor nagyobb lenne az ellenállása (vagy a rajta átmenő áram).
-
RI/OS
addikt
válasz
Asus bios kell hozzá.
-
válasz
Használd az AMD féle tuningprogramot, vagy ha támogatja már, akkor a RivaTuner-t, vagy ATT-t. Vagy ha már lehet, akkor próbáld meg a Radeon BIOS Editorral szerkeszteni a kártyád BIOS-ában a limiteket (ez a legtutibb, bár leg rizikósabb is, de max vissza kell flashelni a backupot).
-
cowboy_bebop
őstag
Sziasztok!
Valaki le tudná nekem írni, h. mit kell átírni és hol h. át tudjam lépni az 5850-em GPU-jának max. 775mhz-es felső határát?
A feszemelés már megy az MSI Afterburner + ini fájl átírással.
-
Háhá-Háhá... Szerintem ha a driveren múlik, az nem szándékosság, hanem mulasztás, pl hanyagul van még összetákolva a kettévágott shadertömb automatikus munkamegosztása, vagy amíg ezzel szarakodtak, addig a tesztelők által kedvelt játékokhoz sem volt idő hozzáigazítani az alkalmazásspecifikus optimalizációkat az új chiphez. Az esetleg lehet, hogy direkt nem is siettették ezeket túlzottan, de hogy már kész lenne egy jól működő driver, csak visszatartják, hááát, most melyik kezüket harapják...? Mert megjelenéskor készül a tesztek túlnyomó többsége, még januárban is az októberi grafikonokat fogják átfésülni a vásárlók.
Még az R600 kudarcnál érthető volt a csodadriver várás, de most mikor nincs bukta, egyszerűen csak "a világmegváltás ma elmarad, térjetek haza békével (de 5870-el a hónotok alatt)" hibaüzenet, akkor miért kell egy drivertől várni a csodát?
(#2504) Kwisatz - És tetszik a látványvilága? Mármint szerinted reális arányban áll a gépigény a képminőséggel? (és itt inkább a komplex esztétikai élményre gondolok, nem a részletekre, hogy elmosódik-e az árnyékok széle, hanem ha egészében nézed a képkockák folyamát, más játékokhoz képest, vagy önmagában.)
-
Kwisatz
tag
Sziasztok!
Megnéztem az új STALKER beta verzióját, hát nem semmi ez a kis 5870-es kari
Full HD minden maxon, full élsimítás és végig 30 fps felett tudja tartani kint a terepen is!
Elég szépen néz ki a game, és végre egy olyan gém aminek az elején nem intel és nvidia logó virít hanem ATI RADEON és AMDItt egy [képecske]!
Remélem ezért nem jár ejnye-bejnye!
-
lancy
tag
Tud valaki boltot ahol lehet kapni (raktaron) van es nem csak igergetik az ati5870-t xfx vagy sapphire?
thx help
-
RI/OS
addikt
válasz
LackoMester #2499 üzenetére
Elég disznón néz ki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest